|
|
#4291 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Dziewczyny, a w co mieścicie wszystkie gadżety do szpitala? Bierzecie torby? Walizki? Bo ciuchy itp. to żaden problem ale te wszystkie paczki podkładów, pieluchy itp. zajmują masę miejsca, a z drugiej strony nie chcę wparować na porodówkę z walizą jakbym emigrowała na Marsa
|
|
|
|
#4292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sill super ubranka Dziewczyny gratuluję wizyt. Duże już są te nasze dzieciaczki. Darietta nic się nie martw mala już gotowa do wyjscia. A poród to będziesz mieć ekspresowy w końcu szyjka już prawie gotowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4293 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki, zapamiętam! ![]() Cytat:
Podkłady wzięłam dwa - podobno są w szpitalu a jak nie będzie to TŻ dowiezie, pampersów dla siebie biorę jedną paczkę - no ogólnie większość tych rzeczy pakuję w mniejszych ilościach niż faktycznie mogę potrzebować ale taką torbę do rodzenia chciałabym mieć mniejszą, poręczną, a po prostu resztę naszykuję TŻ żeby dowiózł mi już po wszystkim
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wszystko zamieściłam w torbie i dużej torebce, z tym ze nie biore pełnych opakowań podkładów czy pieluch a po jakies 8sztuk i TZ mi dowiezie. W sumie to u mnie najwiecej miejsca chyba jedzenie zajmuje przy sobie bede miała 3 butelki wody na sam poród, a zgrzewkę chciałabym zeby TZ zostawił na sali jak juz bedzie po wszystkim. Muszę go jeszcze poinstruować co gdzie jest, zeby następnego dnia dowiózł co bedzie potrzebne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4295 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Te moje podkłady poporodowe są w ogromniastych paczkach ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
U nas też radzili zabrać zgrzewkę wody. |
||
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs, widzę ze podobnie myślimy
ja swoją torbę musiałam zapiac, zeby mi koty do środka nie wchodziły:Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dzieki za mile ochy i achy nad serniczkiem polecam banalnie prosty.
Karo piekny pokoik sie zapowiada. Darietta dasz rade urodzic nic sie nie martw tyle czasu twardo trwalas jestes taka dzielna mega Cie podziwiam wszystki bolaczki ciazowe nasze to naprawde pikus przy Twoim przymusie lezenia!! Vadi ja sie ze wszystkim zmiescilam w duza kabinowke widzialam na ip jak laski mialy walizki i jeszcze duze torby sportowe takze luz walicha wygodna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4298 |
|
*sportaddict*
|
Będę musiała jutro wszystko przygotować i zobaczyć, w co się wepchnę
Sztywna walizka brzmi chyba najwygodniej, chociaż nie wiem, czy będzie na nią miejsce.
|
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moje też.
dlatego tylko dwa i chyba upchnę je gdzieś na dół torby, będą robiły za usztywnienie. ![]() Cytat:
![]() To dobrze, że nie tylko ja tak robię, bo już się zastanawiałam czy to dobre rozwiązanie.
|
|
#4300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc najpierw tylko małą torbę weźmiemy a jak już będzie po wszystkim to mąż przyniesie mi tę drugąWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 1 torbę. Podklady całe op. Szamponu nie biore
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-06-19 o 22:06 |
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w torbę się spakowałam.
|
#4304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W razie w mam jeszcze mala walizke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Może to dziwne ale targają mną takie emocje cieszę się ze mi się udało przelezałam prawie 17 tygodni. I ryczec mi się chcę że to już bo mega się nastawiłam na lipiec nie brałam innej opcji pod uwagę.
Ale to wszystko wina rodziców kazali mi rodzić przed swoim urlopem wnuczka słucha się dziadków. A chciałam w ten weekend przygotować łóżeczko na szczescie wszystko wyprane ale tata sie smieje że z tymi torbami to jakbyśmy wyprowadzać się mieli. Biedni moi rodzice już widzę mamę od dziś ma nocki zarwane. |
|
|
|
#4306 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wiarę w mojego Tz
tak pomoże mi , ale "po meczu" Ja się właśnie wyszykowalam pół h temu żeby jechać do sklepu a on mi mówi ze za 2h bo teraz mecz A w zasadzie to znów coś wymyślam i po co mi jechać do sklepu Mój Tz jest taki , ze jak mu dobitnie nie odpowiem to nie dotrze. Mam wrażenie czasem, ze z blondynka ślub wzielam 🤦🏻☠♀️ Wiec mu odp.,ze chce kupić sobie chusteczki nawilżone dla dorosłych takie co można spuścić w wc bo jak sie załatwiam to mi boli tyłek i nastało milczenie I nie ma opcji żeby on mi ogolił bozene o Hell No! Karolinusia - super będzie pokoik ![]() 🏻Ja się spakowalam w większa torbę dla siebie , a dla maluszka w jego taka ta Diaper bag. Nie muszę mieć pieluch i podpasek ani podkładów także mam łatwiej. W torbie małego mam laktator smoczki i butelkę w razie co oraz jego ubranka. Także podzieliłam sobie na to torbę dla mnie i torbę dla niego. Muszę jeszcze spakować torbę dla starszaka bo jak zacznę rodzic to babcia go chyba do siebie zabierze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mama mi zamowienie z apteki odbierze. Żałuję że torby nie mam ze sobą ale do porodu tylko dokumenty są potrzebne. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Dziewczyny czy to pakowanie przeze mnie? Bo jeśli zrobiłam zamieszanie to przepraszam |
|
|
|
|
#4309 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Z kosmetyków to ja wzielam żel do higieny intymnej i zamierzam się nim cała myć . Można tez spokojnie i buzie umyć i cała resztę. Do włosów mam szampon w wersji travel size bo mam tych zestawów trochę bo dużo podróżuje wiec zawsze coś tam mam. Tak samo mini pastę do zębów czy turystyczna szczoteczkę . Aczkolwiek wątpię , ze będzie mi się chciało myć włosy bo nie jest łatwe umyć taka ilość jaka ja posiadam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Darietta - ja się już dawno temu spakowalam chyba z ponad miesiąc temu także luzik Myśle, ze to już czas na palowanie dla niektórych z nas poprostu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Hahaha palowanie leżę ![]() ![]() Oczywiście chciałam napisać *pakowanie Lol Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do mycia spakowałam dwie małe buteleczki Johnsona dla dzieci do mycia ciała i włosów. Jak zajdzie potrzeba umyje tym raz włosy. Myślę czy brać żel do higieny intymnej czy tym się myć przez te dwa dni? W razie czego przeleje do małej buteleczki.
|
#4312 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bylam wczoraj w szpitalu i jedyne co zapewniaja to "duze porcje posilkow" (polozna nie kazala jedzenia brac) ubranka musze swoje i cala reszte tez. Oprocz mleka i butelek w razie gdybym miala problemy z kp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-06-19 o 22:36 |
||
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Was dwie h nadrabiałam bo myślałam, że ktoś urodził
![]() ja też nie jestem spakowana ale myślę o tym ![]() i też dzisiaj byłam zapisać się do przychodni Kupiłam pampery Babydream New Born mają wycięcie na pępek i pasek, który jak zmieni kolor tzn, że trzeba pampersa wymienić ciekawe Babydream fun and fit też kupiłam będę sprawdzać.Gratuluje udanych wizyt
|
|
|
|
#4314 |
|
*sportaddict*
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i rady
|
|
|
|
#4315 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a free to z jakiej okazji? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tez wole jakies restauracje z pysznym jedzeniem niz mac. ale ja miesa nie jem, tłustego nie lubie.. wiec jak juz mam jesc poza domem to niech to jest cos super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja polozna mowi zeby wlasnie nie przejmowac sie tak tym goleniem, że kazdy lekarz i kazda polozna rozumie że z wielkim brzuchem nie da sie tego zrobic jak nalezy i wcale ich nie dziwi niedokladne ogolenie czy nawet to ze wogole nie golą sie w ostatnim okresie. ja bym nie mogła, zadrapałabym sie za smierć z takimi kłakami Cytat:
to ja też nie wierzę w takim razie!Cytat:
tez nie chce z wielką walizką do szpitala jexhac jakbym tam planowala niewiadomo jak dlugo zostać ![]() wykąpalam sie i planowalam wydepilowac nogi... a zjadlam truskawki z bananem i mi przeszło. ehh
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciuchów dla siebie na wyjscie nie przygotowałam najwyzej w koszuli do kp wyjde hehe.
Mąż już w pracy kolegę powiadomil że może w nocy go budzic zeby na pociąg odwiozl. Generalnie siedzieli po pracy przed hotelem i jak dzwoniłam to już chcial jechac bo zrozumial ze juz jade na porodowke. |
|
|
|
#4317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizytę mam za tydzień, czyli po 3 tyg. od ostatniej. Nic nie mówiła co po porodzie. W sumie nawet żadnych badań nie kazała mi robić, ale miałam krew mocz i usg porobione od gina i to oglądała. Zobaczymy co teraz powie. Mam nadzieję, że ta cukrzyca nam zniknie po porodach, nie biorę innej opcji pod uwagę ![]() Cytat:
Ja wołałabym walizkę, ale coś czuję, że w średnią będzie ciężko wszystko upchnąć, a z dużą to jak na wczasy haha zobaczę jutro jak wyjmę wszystko co muszę zabrać ![]() Cytat:
U mnie to nie przez Ciebie tylko DZIĘKI Tobie haha ![]() Cytat:
Umowa stoi sprawdzę Cię pod wieczór ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4318 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to kupiłam córce olejek do masażu i chyba będę musiała drugi kliknąć, bo już Tż połowę na moje plecy wylał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedział juz w aucie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Tylko torby nie można zapinać 

więc najpierw tylko małą torbę weźmiemy a jak już będzie po wszystkim to mąż przyniesie mi tę drugą

🏻

Będzie dobrze