|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy raz samolotem
No wiec kupilam w koncu te 2 bilety na trase Londyn - Wroclaw i powrotny.. 84 funty i zrobilam to przez neta ale na innym kompie :P DOSTALAM NA maila kod, wiec mam pytanie.. mam sobie spisac kod czy drukowac calego maila z tymi informacjami itp.? Zaznaczylam tez odprawe przez neta wiec o ile mi wiadomo musze 5 dni przed wylotem w necie "sie odprawic" ;-).. pozniej jakies karty pokladowe sie drukuje?
|
#1112 |
|
Przyczajenie
|
Jestem na etapie szukania linii. A w jaki sposób płaci się kartą ? Jaka to ma być karta? Czy mogę zapłacić kartą innej osoby ( wtedy podaję jej czy swoje dane?)A co potem dalej trzeba robić jak zakupie kartą ? Zadaje być może banalne pytania ale to mój pierwszy w życiu będzie lot.
|
|
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
uff kupilam bilety, nareezcie! powiedzcie mi tylko jak dlugo czeka sie na maila z potwierdzeniem?kupilam 2 h temu i jeszcze nei dostalam.
|
|
|
|
#1114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w norwegiana air shuttle należy drukować tą ostatnią stronę , bo wyświetla się kod paskowy ktory ma ułatwić proces odprawy. ale jeśli nie ma nic takiego , to jak spiszesz numer potwierdzenia to starczy. Co do odprawy on line - otrzymujesz emailem kartę pokładową, którą wraz z paszportem lub dowodem pokazujesz przed wejściem na pokład. ![]() Cytat:
kredytową , będąc na stronie płatności na pewno poproszą o wpisanie numeru karty, daty ważności, i CVV - znajduje się na odwrocie karty płatniczej. Są to trzy ostatnie cyfry wydrukowane przy numerze karty na pasku do podpisu). czesto trzeba podać dane właściciela karty ( imię, nazwisko, adres) wpisujesz dane wlasciciela karty - inaczej płatność nie przejdzie. potem klikasz na KUP - trwa autoryzacja - do minuty ok. i wyskakuje Twój elektroniczny bilecik - najlepiej wydrukować sobie tą stronę ![]() Cytat:
|
|
#1115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
A ja raz w zyciu lecialam LOTem i juz nigdy w zyciu sie nie zdecyduje na nasza linie lotnicza.. Jak dla mnie najlepszy jest Swiss i Lufthansa. A latalam juz chyba 8 roznymi liniami i porownujac LOT do innych linii to niebo i ziemia...
|
|
#1117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a powiedzcie mi jeszcze jak to jest z odprawa, bo tam jest napisane, ze kosztuje 3 funty, czyli na lotniksku jeszcze bede musiala za to placic, czy to jest juz wliczone? |
|
|
|
|
#1118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
3 funty kosztuje? a nie ok 9 euro?
|
|
#1119 |
|
Konto usunięte
|
A ja wylatuję już za 11 dni, nie mogę się doczekać.
![]() Tylko powiedzcie mi, lecę wizzair, czy wystarczy podać nr rezerwacji czy muszę wydrukować potwierdzenie? |
|
|
|
#1120 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję założycielce tego wątku
![]() Jest niesamowicie przydatny! Ja w tegoroczne wakacje wybieram się na Kretę. I nie mam pojęcia jak będzie to wszystko wygladało. Może ktoś się już tam wybierał, np. z biura podróży Triada Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7453183]A ja wylatuję już za 11 dni, nie mogę się doczekać.
![]() Tylko powiedzcie mi, lecę wizzair, czy wystarczy podać nr rezerwacji czy muszę wydrukować potwierdzenie?[/quote] ja lece za tydzień też się troche boję czeka mnie 5 godzin lotu...wystarczy ze sobie gdzies spiszesz numer potwierdzenia...nie musisz drukowac tego wszystkiego
|
#1122 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra.. moze ktos kto niedawno pierwszy raz polecial samolotem, opisze to w kilku zdaniach
Bo czytalam ze jak sie wznosi, tzn juz odbija od ziemi to niezle telepie
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
Zaczynam sie denerwowac, minely juz dwa dni, a ja jeszcze nei dostalam maila z potwierdzeniem
poczekam jeszcze do jutrzejszego wieczora i jak nic nie dostane to napisze maila, jak sadzicie nie za bardzo panikuje?
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yesta a co to za linia w ogole?
::: it's crazy, dreams amaze me... strange dreams. love dreams. hate dreams. don't wanna' know when I'm awake ::: Edytowane przez ewulinek@vp.pl Czas edycji: 2008-05-06 o 22:50 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#1126 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, ze mozna zapytac kogos, kto zna sie na tym lepij niz ja !
Linia Ryanair.Status jest oczekujacy, z dopiskiemm, ze rezerwacja nei jest potwierdzona, dopoki nie otrzymam emaila. |
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zwątpiłam - jak kupuję z ryanaira bilety to po kliknięciu KUP TERAZ wyskakiwało mi po autoryzacji karty strona z numerem potwierdzenia i statusem : potwierdzona. ( odrazu to drukuję i jest spokoj ) a potem czekam na maila- ktory idzie ...nieraz moment, a nieraz czekałam nawet 2 dni.ale może faktycznie to oczekianie związane jest z odprawą przez internet .
|
|
#1128 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ogolnie lot jest bardzo przyjemny, spodoba Ci się u mnie nawet jak były turbulencje to tak sie tego nie czuło, gorzej telepie na polskich drogach ![]() Lepsze wrażenie jak dla mnie było przy zmianach wysokości, jak zmienia się ciśnienie, zatykają uszy, i widoki są jeszcze piękniejsze
|
|
#1129 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich, lecę na kretę i zastanawiam się czy wogóle wsiądę do samolotu czytając niektóre wypowiedzi.
Zresztą pogubiłam sie bo kazdy pisze coś innego. interesuje mnie bagaż - ile można zabrać kg do głownego na osobę i co można zabrać do podręcznego /wymiary i kg/, a pozatym wszystko inne mnie interesuje, tylko nie straszcie - i tak mam stresa..pozdrawiam |
|
|
|
#1130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a waga bagażu zależy od linii jakimi lecisz
|
|
#1131 |
|
Przyczajenie
|
aegan airlines /greckie linie - podobno 20kg i 5 podręcznego także już wiem ale jakby jakieś superporady bardzo poprosze bo ja już odlatuję....ze strachu..
|
|
|
|
#1132 |
|
Przyczajenie
|
Witam, a gdzie konkretnie i kiedy lecisz, bo ja też się tam wybieram.
Dziękuję założycielce tego wątku ![]() Jest niesamowicie przydatny! Ja w tegoroczne wakacje wybieram się na Kretę. I nie mam pojęcia jak będzie to wszystko wygladało. Może ktoś się już tam wybierał, np. z biura podróży Triada Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#1133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Latanie nie jest takie straszne, uwierz
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
tak wygląda sytuacja z płynami w bagażu podręcznym :
Nowe zasady przewozu bagażu podręcznego Urząd Lotnictwa Cywilnego Unia Europejska Wprowadza Nowe Zasady Ochrony w Portach Lotniczych W związku z pojawieniem się nowego zagrożenia dla lotnictwa cywilnego - płynnych materiałów wybuchowych, Unia Europejska przyjęła nowe środki ochrony dot. pasażerów oraz ich bagażu. Nowe środki ograniczają ilość płynów, które pasażerowie mogą przenosić przez stanowiska kontroli bezpieczeństwa. Mają one zastosowanie do wszystkich pasażerów korzystających z portów lotniczych UE, niezależnie od kierunku ich podróży. Nowe środki ochrony oznaczają, że w punktach kontroli bezpieczeństwa, każdy pasażer i jego bagaż muszą zostać poddani kontroli pod kątem wykrycia niedozwolonych płynów, niezależnie od przeszukania w zakresie innych zabronionych do przewozu przedmiotów. Nowe zasady obowiązują od 6 listopada 2006 roku we wszystkich portach lotniczych Unii Europejskiej Podczas pakowania bagażu kabinowego radzimy pamiętać, że:
Uwaga! Definicja substancji płynnych obejmuje:
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
ewulinek dzięki Ci! super, teraz mamy wszystko w jednym miejscu, jasno wyjasnione
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
wrrrr nie moge sie z nimi skontaktowac
zauwazylam teraz ze na koncu przy platnosci jest napisane oczekujaca, nei wiem co mam teraz zrobic? bo skoro wyskoczyl mi numer rezerwacji to chyba trnsakcja zostala dokonana, tak? placilam karta kredytowa mastercard(nie moja) probowalm wpisac dane na stronie , tam gdzie mozna dokonywac zmian rezerwacji, ale wyskakuje, ze sie nie zgadzaja a email podalam na pewno poprawny
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
0300 303033 to jest numer do nich - 2 zł z groszami za minutę, ale lepiej zadzwonić i mieć pewność o co chodzi! Konsultant mówi po polsku , więc spoko! status na potwierdzony - hm..nie wiem już wymyślam co to może znaczyć ![]() w ogóle jakbyś chciała zrobić podgląd swojej rezerwacji , to po lewej stronie u dołu głównej strony masz Mój lot , wchodziłas w to ? tam masz rożne opcje żeby zobaczyć swoją rezerwację . 1.można podać numer karty którą zakupiłaś bilet 2. wpisać adres mailowy i kierunki lotu. Powinno się wyświetlić jak dane są prawidłowe!!
::: it's crazy, dreams amaze me... strange dreams. love dreams. hate dreams. don't wanna' know when I'm awake ::: Edytowane przez ewulinek@vp.pl Czas edycji: 2008-05-07 o 16:14 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
ehhh wreszcie sie dodzwonilam, ale to jest wszystko strasznei zakrecone. pod tym numerem odezwala sie babeczka i po angielsku mi powiedziala ze mnusze zadzwonic na inny numer, ze tutaj mnie nei moze obsluzyc.podala mi nr no i zadzwonilam(pominmy fakt, ze 5 zl za minute) okazalo sie ze musze kupic bilet jeszcze raz bo nei dostali od banku autoryzaji karty czy cos
|
|
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po 2 nieudanych probach kupilam bilet Ryanaira przez neta, przyszedl mail w 5 minut, status pisalo, potwierdzono. Jeszcze tylko odprawic sie online i .. lecimy
Online sie odprawia w terminie od 5 dni do 4 godzin przed odlotem? Bo moj narzeczony chcial od razu to robic :P
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

w sumie zawsze latam LOTem

czeka mnie 5 godzin lotu...

poczekam jeszcze do jutrzejszego wieczora i jak nic nie dostane to napisze maila, jak sadzicie nie za bardzo panikuje?
zauwazylam teraz ze na koncu przy platnosci jest napisane oczekujaca, nei wiem co mam teraz zrobic? bo skoro wyskoczyl mi numer rezerwacji to chyba trnsakcja zostala dokonana, tak? placilam karta kredytowa mastercard(nie moja) probowalm wpisac dane na stronie , tam gdzie mozna dokonywac zmian rezerwacji, ale wyskakuje, ze sie nie zgadzaja