|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3
Cytat:
Dziewczyny to prawdopodobnie moje ostatnie dni z Wami .Korzystając z nieobecności TZ (wraca w piątek) postanowiłam zrobić porządki w jego mieszkaniu. Boże, on nie sprzątał (tzn. nic poza tzw. rynkiem) chyba od czasu mojej wyprowadzki ,czyli daaaawno.Jest typem takiego zbieracza, dopiero zaczęłam a już mam 4 30-sto litrowe worki starych gazet i innej makulatury, 7 kartonów pierdół które są do niczego nie potrzebne (tj. na zasadzie nie wyrzucam, bo może się kiedyś pzrydać) - do zniesienia do piwnicy (o ile znajdę tam miejsce) i kilka kupek prania. Co do ciuchów - kompletna porażka zawsze było tak, że mieliśmy osobne szafy i ja do jego nie zaglądałam. Jak ją dziś otwarłam, myślałam że zemdleję . Ciuchy pamiętające jego studenckie czasy (czyli sprzed 18 lat), w których nie chodzi i dosłownie setki skarpetek bez pary. Skarpetki wyrzuciłam, resztę popakowałam do worów i zaniosłam do kontenera PCK .Do tego wszystkiego oddałam do czyszczenia garnitury, krawaty, etc. Szlag jasny trafił mnie na widok koszul, może ze dwie z ponad dwudziestu na wieszakach, reszta pomięta, pozwijana i wrzucaona bez ładu i składu. Większość muszę też zanieść do czyszczenia, bo tych ulubionych od DH i BCC boję się prać. To dopiero początek porządków i aż boję się co będzie dalej .Tak czy siak, jak wróci to na pewno mnie zabije .EDIT: widzę, że nie tylkomnie na porządki wzięło
|
|
#542 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Aga
wpadnij też do mnie posprzątac
|
|
|
|
#543 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam, że najpóźniej w piątek będę mieć już swoje zamówienie, bo już nie wytrzymuję bez mleczka do zmywania ślipiów. HI ma to do siebie, że jak go zmywam żelem i wlezie do ślepiów, to strasznie szczypie Jak zmyję oczy wacikiem z mleczkiem nic takiego się nie dzieje. Cytat:
Na razie powoli zmieniam wszystkie kredki, jakie mam, na Goshowe Bardzo je lubię, bo mają odpowiednią twardość, są trwałe, i do tego można przebierać w kolorach.Cytat:
![]() Cytat:
I jak do samego aktu pobierania nic nie mam i bardzo mnie nie wzrusza, patrzę bez problemu, to nie lubię, jak mnie męczą tym wkłuwaniem Cytat:
Cytat:
pupcię zawsze odparzały. Jak muszę używać podpasek, to kupuję zwykle niebieskie Bell, bo są i miękkie i miłe i cienkie i tanie. Ale i tak nie pamiętam kiedy ostatnio ich używałam Na tamponach jadę ![]() Cytat:
![]() Jak to co, okres Ci się zbliża i w związku z tym masz gastrofazę Ja chyba też Zjadłam dziś śniadanie, potem pół paczki takich fajnych snacków z Biedronki (coś jak chipsy, ale niby light ), potem 3Bita Intenssimo, potem obiad, teraz miseczkę lodów Mohito i myślę, co by tu jeszcze zjeść ![]() ![]() ![]() Ten mój okres w sumie też powinien już być, ale przesunął się pewnie przez pobyt u rodziców. Zawsze tak mam, jak pojadę gdzieś na parę dni. |
|||||||
|
|
|
#544 | |
|
Zadomowienie
|
Chętnie, jak ogranę tę stajnię Augiasza i... przeżyję powrót TZta
![]() Cytat:
.Naleśniki wytrawne podchodzą mi nawet bardziej, niż te na słodko, a już naleśniki z naszej Grabówki to poezja (francuska naleśnikarnia, która stała się sławna, kiedy kilka lat temu w czasie festiwalu nasze gwiazdeczki okrzyknęły ich naleśniki najlepszymi w PL). A Always'y mnie też odparzają , używam tylko bawełnianej Naturelli.
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
snow zrowiej szybko
Ja właśnie wykosiłam kosiarką podwórko i padam Zrobiłam sobie na wzmocnienie kanapki z serkiem białym Almette, ogórkiem i szczypiorkiem
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
Kawka wypita, papierosek wypalony, wracam do kamieniołomów
.
|
#548 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę pochwalić tą metaliczną kredkę Sephory(liner electro), którą dziś kupiłam - przetrzymała nawet koszenie trawy(twarz mi się spociła) a nałożyłam ją na powieki bez bazy Art Deco.
Na dolnej powiece wytrwała bez szwanku, na górnej odrobinkę w kąciku się zrolowała, ale i tak jestem bardzo zadwolona
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
Bez papieroska nie dałabym rady
A teraz quiz: 1. Gdzie facet trzyma letnie buty? odp: pod wanną 2. Gdzie facet trzyma lewarek samochodowy? odp: pod łóżkiem 3. Gdzie facet trzyma wiertarkę, szlifierkę i kontówkę + komplet wierteł i kluczy? odp: w kuchni, najodpowiedniejsza jest szafka na garki 4. Czy wolno wyrzucić: jakąś starą śrubkę, baterię, choćby 2 cm kawałek drutu, stare urządzenia (typu 5 kg telefon - cegłę Centertela)? odp: NIE, urządzenia niebawem można będzie sprzedać (i to z zyskiem) do muzeum techniki, reszta inżynierowi się zawsze do czegoś przyda i najlepiej jak jest pod ręką (za kinem domowym i tak nie widać) ODPADŁAM
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
genialne
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mąż to dokładna odwrotność, ja jestem pedantka, ale mój mąż to mega-pedant, wszystko ma zawsze w kosteczkę (nawet mi coś czasem wyrzuca i zawsze chowa po szafkach to co sobie na wierzch specjalnie wykładam....) ale wesoło przynajmniej masz ![]() _____________ a tak z innej beczki, to choć moje małżeństwo jest udane bardzo, to teraz mój mąż dostał nową pracę i będzie się szkolił w różnych miastach w Polsce przez ok 6 miesięcy...... póki co jedzie na śląsk, więc będzie często przyjeżdżał (a potem nie wiadomo), ale i tak będę słomianą wdową..... :-( ale dobra wiadomość jest taka że jak skończy się rok szkolny (jestem nauczycielką), to będę mogła do niego dojechać (będzie miał tam mieszkanie wynajęte)....ale to i tak jeszcze miesiąc.....
|
|
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
I ja również
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie nie dziwota, że trudno się ze wszystkim pomieścić mając jeden pokój, ale z drugiej strony układać wszystko na zasadzie byle było to żadne rozwiązanie.W ogóle to stwierdzam, że już całkiem się z nim dogadać nie mogę. Odkąd wróciłam tylko na siebie warczymy. Zaczęło się od mojego opieprzania go za bałagan, jaki zrobił podczas mojej nieobecności, przez wszystko, czego nie robi, bo przecież ważniejsze jest siedzenie na kompie tudzież zespół, z którym gra. No i jeszcze mam podejrzenia, że spacerek, na który tak nagle się wyrwał odbył z panną, z którą mnie zdradził Dodzwonić się do niego nie szło, a jak już oddzwonił po godzinie, kiedy już wracał, to na moje insynuacje rzucił słuchawką, więc to tym bardziej podejrzane. Wściekła jestem wrrrr... Zaczynam dochodzić do wniosku, że to moje dawanie drugiej szansy to tylko strata czasu i nerwów
|
||
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre...
Mag Trzymaj się.
|
#555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do słomowdowieństwa to nie jest tak źle ![]() Cytat:
A propos mieszkania- po dzisiejszym dniu jestem wdzięczna, że ma kawalerkę. Dziś sprzątnęłam tylko częściowo szafę i doprowadziłam do ładu pokój, mimo to padam na pysk . Jutro kuchnia i łazienka. Jak mam na dobre znów się wprowadzić, nie będę tpolerować syfu. Ja mogę (zwłaszcza jak coś piszę, albo pracuję w domu) mieć bałagan w sensie rozrzuconych papierów, książek, ale kurzu i brudu nie toleruję
|
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane czy Kenzo ma jakiś nowy damski zapach? Taki z kolorowym pudełku fioletowa butelka? Z pacyfką?
|
|
|
|
#557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bylam dzis na zakupach i nic nie kupilam
Aha, i zakochałam się w nowych wodach Biothermu
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Mag:
![]() Ogólnie rzecz biorąc lubię sprzątać ale pod warunkeim, że dzieje się to z mojej inicjatywy a nie bo ktoś mi mamrocze nad głową ... Sprzatnie polubiłam na .. studiach, bo oznaczały że mam wolna chwilę A sobotnie porządki podczas studiów to już prawie jak nabożeństwo były, bo przewaznie w weekendy pracowałam. Tak więc sprzatanie stało się dla mnie wyznacznikiem wolnego czasu. Choć działo się tez i tak, że im więcej miałąm nauki tym więcej sprzątałam Byle tylko sie nie uczyć Moja siostra też miała ten syndrom - zawsze przed egzaminem brała się za gruntowne porządki - mycie podłóg, okien, łazienki cifem itd ... ![]() Kliknełam wczoraj 2 żele pod prysznic Balei i kupiłam masło bursztynowe Ziaji ![]() Obecnie jestem w trakcie pretaktacji z jużnieTZ zobaczymy co z tego wyjdzie ... jeśłi o mnie chodzi to jestem nawet skłonna wyemigrowac na jakiś czas: jeśli do końca stażu (do końca sierpnia) nie znajde pracy, to polece do UK, ale max na 6 miesięcy (moze uda mi się przerwać na poł roku szkołę i potem wrócić od września od razu na II semestr)
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Vintage- tak mi sie zdaje, zapach faktycznie vintage i sam w sobei fajny, ale nie dl amnie
![]() Cytat:
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Takie letnie, odświezajace
2 już wczesniej były z tego, co kojarze, a teraz wprowadzili niebieską
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
oblazłam całą Arkadię i nic nie kupiłam.. za to obkupił się TŻ
tzn znalazł sobie jeansy i dwustronną kurtkę, w której ja wracałam do domu, bo padało a do mnie kurier przyniósł stanik z Melissy... jest za duży
|
#564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny skrzywdzilam sie dzis
na szybko postanowilam ogolic nogi, no bo pogoda w koncu zezwolila na bermudy. i co? mam za swoje, skora piecze, wrecz pali, jest cala w czerwone kropki. i tak juz od rana. nic nie daje smarowanie masciami lagodzacymi a tak poza tym, to ze szpitala dochodza zle wiadomosci. to rak, sa przerzuty, generalnie to czekamy na koniec
|
#566 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ziz, przykro mi i ściskam.
![]() Mag, a Ty się nie martw tym swoim TŻ, bardzo nieładnie kręci.
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
ziz ściskam
![]() Posmarowałam sobie właśnie ręce masełkiem Farmony karmel i cynamon i chyba sobie zaraz te ręce odgryzę
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
Ziz przykro mi
, trzymaj się dzielnie .Jejku u mnie dzień bez atrakcji jest dniem straconym. Rano wstałam z zapuchniętą twarzą, katarem, obolałym gardłem - mam alergię na kurz, a wczoraj się go nawdychałam sporo Tak wogóle od rana staram się załatwić różne rzeczy i doopa. Łapek mi szwankuje (bateria i myszka), chciałam serwisanta do domu, ale pomimo iż mam biznesowy pakiet gwarancyjny muszę go zawieźć do serwisu i czekać ok. 7 dni ![]() Ponad to muszę wykupić na 18 maja dodatkowe ubezpieczenie NW, tylko na jeden dzień. Obdzowniłam wszystkich ubezpieczycieli i wszędzie jakieś problemy, tzn. właściwie problem jest jeden - kwota na jaką chcę się ubezpieczyć. Normalnie paranoja jakaś.
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
Ziz, trzymaj się kochana.
MagJa, narazie masz mało podstaw do podejrzeń, więc się nie przejmuj na zapas Szkoda nerwów.--- Zapisałam się do Douglasa (jest aleja gwiazd czy jak to się nazywa, te pokazy makijaży itp) na makijaż shiseido Ciekawe, jak będzie
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
pakosta podziel się wrażeniami z Douglasa jak już będziesz po
Ja się zastanawiam właśnie czy sobie nie wyrobić w D. karty, bo jakoś wolę tam chodzić niż do Sephory(wydaje mi się, że perfumy mają tańsze np. Innocenta kupiłam za 157 zł a w S. był za 170 zł zaś w Marionnaud bodajże jeszcze droższy), natomiast do S. chodzę tylko po ich firmową kolorówkę, bo lubię
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Bosko!
.
,czyli daaaawno.
. Ciuchy pamiętające jego studenckie czasy (czyli sprzed 18 lat), w których nie chodzi i dosłownie setki skarpetek bez pary. Skarpetki wyrzuciłam, resztę popakowałam do worów i zaniosłam do kontenera PCK
.
.
Ja myślałam, że najpóźniej w piątek będę mieć już swoje zamówienie, bo już nie wytrzymuję bez mleczka do zmywania ślipiów. HI ma to do siebie, że jak go zmywam żelem i wlezie do ślepiów, to strasznie szczypie
Jak zmyję oczy wacikiem z mleczkiem nic takiego się nie dzieje.
ja mimo wszystko ze stily (stili?) nie rezygnuję, siedzi sobie w domu u rodziców i dalej będę jej używać, bo tam nie spieszę się na żadne zajęcia o 8 rano i mogę się męczyć 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tydzień temu pobrali mi z prawej ręki sześc probówek , dziś z lewej i tylko jedną ale jestem obolała
oraz orzeszków piniowych lub dipem na bazie niebieskiego sera pleśniowego
.
Kiedyś latem np. od podpasek Always z siateczką nabawiłam się odparzeń(bo one mają tą klejącą stronę jak z ceraty i nie przepuszczają powietrza wg. mnie a jeszcze ta siateczka - podrażniła mi całą skórę 
Ja chyba też

Trzymaj się.