Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-21, 12:06   #4831
minini
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
wiesz, mężowi pewnie też jest ciężko i stąd pewnie uznał to za atak, mimo, że co innego miałaś na myśli. Z kolei my w ciąży bardziej wrażliwe jesteśmy... Mi dzisiaj łzy zaczęły lecieć jak mąż wyjeżdżał przez tą obawę co zrobię jak się mi dzisiaj poród zacznie. No, ale jedzenie na szczęście uspokaja (były już czereśnie, lody i flipsy).

dzięki ciekawe, czy piłki lekarskie ważą aż 15kg....

tak, moja ma taką konsystencję

ech, współczuję stresu...
wiem że też mu cieżko bo cale dnie robi.. ale ja mam juz dość! powinnam lezec, odpoczywac i zajmowac głowe tylko tym że niedlugo bedziemy miec kolejne malenstwo a nie tym że gładź odpada ze ściany bo robotnicy sie spieszyli... teraz mąż robi ze swoim ojcem to znow dodatkowo chodzi nerwowy bo ten go wkurza bo wiecznie sie mądrzy że on by to zrobił lepiej...
nie takiej koncowki ciąży oczekiwalam.

w takim razie ide coś do jedzenia sobie naszykować. oby pomogło!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Zgrabnaś! między 34 a 37 prawie nie widać różnicy!

znam to współczuję
u was juz prawie koniec.. u mnie konca nie widac

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
piąteczka

Minini nigdy tego nie pojmę, na samą myśl mnie cofa
też nie rozumiem jak.można zjadać samą siebie
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 12:07   #4832
xzora
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziekuje za
miłe komentarze

Mała - moze sie poruszaj, zrob psa z głową w dół?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 12:10   #4833
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Xzora ale lachon z Ciebie tylko brzuszek urósł ,masz świetne nogi takie smukłe
Darietta - ło mamo no to miałaś stresik.
Morelle ale właśnie liczy się miejsce zamieszkania dlatego ja chcę skłamać heheh bo jak dzwoniłam na Hubska to mi powiedziała ,że składam tam gdzie mieszkam a ja we Wro za chiny nie chcę tego załatwiać więc muszę napisać ,że mieszkam u mamy no kurde mogę np. szukać mieszkania czy coś i za miesiąc już mieszkać we Wro co nie ?

Mała współczuje może spróbuj jakoś raz na jednym boku chwilę raz na drugim jak mały mój się bardzo boleśnie wypina to właśnie jak się na boku walnę to pomaga.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 12:11   #4834
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ale nas wszyscy namiętnie czytają, A my nadal twarde jak żelki z biedronki 😀

Hahaha

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
To sie nazywa porod lotosowy, ludzie zostawiają łożysko i pępowine nietkniętą aż samo wszystko obeschnie i odpadnie, dla mnie to jakaś masakra i proszenie się o mega infekcję, zwolennicy uważają, że tak jest naturalniej

powodzeniaaaaaaaaaaaa!!!
Nie wyobrażam sobie zostawić łożyska i pępowiny, jakie by korzyści z tego nie byly...

Tak samo zjadania łożyska pod różnymi postaciami...

Cytat:
Zrobiłam dzisiaj zdjęcie brzucha.
27t5d vs 34t6d vs 37t5d
Załącznik 7117436
Załącznik 7117441
Załącznik 7117446

pieknie rosniesz!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Powodzenia nandzisiejszych wizytach!!

nie biore niz z takich rzeczy do szpitala. u nas dają wszystko dla dziecka opricz pampersow i kosmetykow. a na wyjście nosidełko do auta.

wyszłabym gdyby u mnie puszczali takie filmy. raz juz rodzilam to niby powinno mnie to nie dziwić, ale jakos nie mam ochoty tego ogladac od drugiej strony.

odpoczywaj! do soboty jeszcze kilka dni! wytrzymasz bez gotowania i biegania po zakupy?

nie martw sie tylko ciesz że bedziesz to miala wkoncu za sobą i za chwile przytulisz malenstwo mąż gotowy? przyjedzie jak zacznie sie akcja rozwijac?

na ostatnich badaniach przed porodem to normalne ze boli, ja nawet krwawilam delikatnie. nie martw sie, przejdzie

noo brawo!! moj pierwszy syn urodzil sie z wagą 3300 g

no u nas też czesto czkawka.. ćwiczy płuca i przygotowuje do samodzielnego oddychania-to dobrze że ma często!

wczoraj poklocilam.sie z męzem wieczorem. mialam kryzys czy my wogole zdążymy z tym remontem zanim urodze. ja nie mam gdzie pójść z dzieckiem z razie czego. u moich rodzicow jesli juz to musialabym spac na kanapie... odpada. bo przeciez nie bede ich prosic zeby mi oddali swoją sypialnie. oni mają po podziale domu z bratem duzą kuhnie, osobną sypialnie i ogromny salon. nie ma opcji ze bede mieszkac w salonie gdzie caly dzien cos sie dzieje.
i mowie o tym męzowi ze sie tym martwie a on wyskoczył na mnie że przeciez cale dnie pracuje a po pracy remontuje i ze o co ja mam pretensje... nosz kur... to nie pretensje tylko moje obawy... oczekiwalam bardziej uspokojenia że zdążymy zebym sie nie martwila a ten zrobil afere. poryczalam sie. dzis nawet nie rozmawialismy rano.
ale serio sie martwie czy zdążymy...
Ehhh... Myślę że on też się martwi i czuje na nim presję, ale faceci to innaczej okazują. Potrafię się wczuć że mój by mógł podobnie zareagować. Wierzę że zdążycie!! Co Wam zostalo do zrobienia?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 12:11   #4835
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak zmusić małego do znieny ułożenia? Nie wyrabiam nawet wstać nie mogę, i przez to też skurcze mam ???

Xzora
Obłędnie wyglądasz ... zazdroszczę

o matko aż tak źle? skurcze mogą bym wlasnie z takiego ułożenia jak uciska Cie gdzieś inaczej niz dotychczas.
zmieniaj pozycje, moze cos sie ponaciągaj lekko.. oby przeszło
Stary 2017-06-21, 12:12   #4836
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Minini- martwisz się to dlatego ale tż pewnie też i ciężko mu ale może dobrze zrobi mu takie przypomnienie i się bardziej zmotywuje !
Stary 2017-06-21, 12:12   #4837
cashmere
Zakorzenienie

Idę robić na obiad cukinie faszerowane mięsem

jestem mamą
Stary 2017-06-21, 12:14   #4838
darietta
Zakorzenienie

Mój organizm daje znaki że poród tuż tużtuż. Bo siara z cyckow zaczyna leciec a caly czas spokój miałam. Troszke strupkow było jak te nakladki nosiłam a tak cisza.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 12:19   #4839
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Idę robić na obiad cukinie faszerowane mięsem
podeślij trochę jak zrobisz

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 12:20   #4840
minini
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha
Nie wyobrażam sobie zostawić łożyska i pępowiny, jakie by korzyści z tego nie byly...

Tak samo zjadania łożyska pod różnymi postaciami...
pieknie rosniesz!

Ehhh... Myślę że on też się martwi i czuje na nim presję, ale faceci to innaczej okazują. Potrafię się wczuć że mój by mógł podobnie zareagować. Wierzę że zdążycie!! Co Wam zostalo do zrobienia?
zostało w cholere.. w kuchni od nowa gładzie bo "fachowcy" zdu... i trzeba poprawiać, potem tylko płytki na podloge, pomalowac sciany i na jedną tapete. meble do kuchni sie robią. pomijam lampy, kontakty, gniazdka bo to juz pierdoły. w łazience są tak krzywe ściany że trzeba całe równać. a ekipy żadnej nie mamy. jeden facet przyjdzie polozyc plytki w lazience ale dopiero jak juz beda sciany gotowe...
nie mówie o posprzątaniu tego całego syfu bo np. zapomneli okleić drzwi podczas szlifowania i cały pył rozniósł sie wszedzie... to tez mnie doprowadza do szału bo ja nie mam siły zeby codziennie odkurzac i wycierac cale mieszkanie! a.przecież nie bedziemy życ w takim kurzu!

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Minini- martwisz się to dlatego ale tż pewnie też i ciężko mu ale może dobrze zrobi mu takie przypomnienie i się bardziej zmotywuje !
oby go to zmotywowalo...

robie sobie truskawki z bananem i jogurtem
Stary 2017-06-21, 12:22   #4841
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora ale lachon z Ciebie tylko brzuszek urósł ,masz świetne nogi takie smukłe
Darietta - ło mamo no to miałaś stresik.
Morelle ale właśnie liczy się miejsce zamieszkania dlatego ja chcę skłamać heheh bo jak dzwoniłam na Hubska to mi powiedziała ,że składam tam gdzie mieszkam a ja we Wro za chiny nie chcę tego załatwiać więc muszę napisać ,że mieszkam u mamy no kurde mogę np. szukać mieszkania czy coś i za miesiąc już mieszkać we Wro co nie ?

Mała współczuje może spróbuj jakoś raz na jednym boku chwilę raz na drugim jak mały mój się bardzo boleśnie wypina to właśnie jak się na boku walnę to pomaga.
Ja właśnie nigdzie nie podaje tego adresu na wsi. Więc mi wro zostaje :/

Dobrze kombinujesz
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 12:23   #4842
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cukinia faszerowana mięskiem to lubie truskawkami już się chyba przejadłam ale za to czekam na jagody tylko nie wiem kiedy będą ale mam mega chrapkę...
Stary 2017-06-21, 12:27   #4843
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
zostało w cholere.. w kuchni od nowa gładzie bo "fachowcy" zdu... i trzeba poprawiać, potem tylko płytki na podloge, pomalowac sciany i na jedną tapete. meble do kuchni sie robią. pomijam lampy, kontakty, gniazdka bo to juz pierdoły. w łazience są tak krzywe ściany że trzeba całe równać. a ekipy żadnej nie mamy. jeden facet przyjdzie polozyc plytki w lazience ale dopiero jak juz beda sciany gotowe...
nie mówie o posprzątaniu tego całego syfu bo np. zapomneli okleić drzwi podczas szlifowania i cały pył rozniósł sie wszedzie... to tez mnie doprowadza do szału bo ja nie mam siły zeby codziennie odkurzac i wycierac cale mieszkanie! a.przecież nie bedziemy życ w takim kurzu!

oby go to zmotywowalo...

robie sobie truskawki z bananem i jogurtem
u mnie też w cholerę rzeczy zostało do zrobienia, cała łazienka plus kuchnia a teścowa robi jeszcze większy burdel niż jest. Ja juz zapowiedziałam tż że ja nie przyjadę z małą do syfu. Ma ogarnąć bo ja nie dam rady po porodzie. Przez to się ciągle kłócimy

Stary 2017-06-21, 12:28   #4844
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mnie tak krocze boli ze nie umiem przekręcić się bezboleśnie! Nie mogę zlokalizować bólu, boli mnie po prostu wszystko.. Nie ważne czy leżę czy chodzę, teraz to juz nie lekkie pobolewanie jak do tej pory

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 12:44   #4845
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Mnie tak krocze boli ze nie umiem przekręcić się bezboleśnie! Nie mogę zlokalizować bólu, boli mnie po prostu wszystko.. Nie ważne czy leżę czy chodzę, teraz to juz nie lekkie pobolewanie jak do tej pory

Mnie boli kość ogonowa. I ani siedzieć ani leżeć ani stać. Ledwo się ruszam

Stary 2017-06-21, 12:47   #4846
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
27t5d vs 34t6d vs 37t5d
Załącznik 7117436
Załącznik 7117441
Załącznik 7117446

Ale laska

Stary 2017-06-21, 12:55   #4847
cashmere
Zakorzenienie

Wiecie co, uświadomiłam sobie że pierwszego synka urodziłam dokładnie na tym etapie ciąży, co jestem dziś Szymek urodził się z wagą z 3380, a dziś wychodzi że młodszy brat waży 3360

jestem mamą
Stary 2017-06-21, 12:58   #4848
Mała!
Zakorzenienie

Minini
Tż pewnie też ma stresa, też myślę, że moj mąż zareagował by podobnie. Presja, brak czasu, zona w ciąży itp. Ale rozumiem Cię bo.ja tez czasami po prostu chce sie wygadać i upewnić, że on ma wszystko pod kontrolą. Powiedz mu to, co nam napisałaś moze zrozunie, ze nie warto sie unosić tylko czasami uspokoić Twoj niepokój.

Mały chyba śpi, bo mam chwilkę ulgi... ale boję się wstać dosłownie.

Aaa....już nie śpi

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 13:04   #4849
emilia0508
królikoholiczka

Moja dziś nie daje mi spokoju.. Cały czas się wypina i kopie.

Stary 2017-06-21, 13:10   #4850
siilmariien
Wtajemniczenie

Chili dobrze, że się odezwałaś, zaczęłam się już niepokoić!

Cytat:
27t5d vs 34t6d vs 37t5d
Załącznik 7117436
Załącznik 7117441
Załącznik 7117446
No brzuch urósł, ale nie jest wielki jak na ten tydzień ciąży, zgrabna piłeczka
A Ty niezmiennie na każdym zdjęciu laska Poza rosnącym brzuszkiem zero różnicy!

Cytat:
wczoraj poklocilam.sie z męzem wieczorem. mialam kryzys czy my wogole zdążymy z tym remontem zanim urodze. ja nie mam gdzie pójść z dzieckiem z razie czego. u moich rodzicow jesli juz to musialabym spac na kanapie... odpada. bo przeciez nie bede ich prosic zeby mi oddali swoją sypialnie. oni mają po podziale domu z bratem duzą kuhnie, osobną sypialnie i ogromny salon. nie ma opcji ze bede mieszkac w salonie gdzie caly dzien cos sie dzieje.
i mowie o tym męzowi ze sie tym martwie a on wyskoczył na mnie że przeciez cale dnie pracuje a po pracy remontuje i ze o co ja mam pretensje... nosz kur... to nie pretensje tylko moje obawy... oczekiwalam bardziej uspokojenia że zdążymy zebym sie nie martwila a ten zrobil afere. poryczalam sie. dzis nawet nie rozmawialismy rano.
ale serio sie martwie czy zdążymy...
Przytulam!
Współczuję tego remontu Mocne kciuki żeby szybciutko udało się skończyć

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Wkońcu przyszedł element szafy do pokoju małej,popołudniu złożymy i pokój gotowy
Pochwal się zdjęciami jak złożycie

Cytat:
Mi dzisiaj łzy zaczęły lecieć jak mąż wyjeżdżał przez tą obawę co zrobię jak się mi dzisiaj poród zacznie. No, ale jedzenie na szczęście uspokaja (były już czereśnie, lody i flipsy).
Nie ma możliwości żeby ktoś bliski z prawkiem zanocował u Ciebie?
Czereśnie dobre na wszystko!

Cytat:
Dziewczyny jak zmusić małego do znieny ułożenia? Macie jskiś pomysł? Nie wyrabiam już... nawet wstać nie mogę, i przez to też skurcze mam, kluje od dołu jakby tak noge trzymał lub nie wiem co ???
Może pomogłoby kołysanie biodrami (w pozycji z wypiętym tyłkiem, opierając się łokciami np. o stół)? Takie przenoszenie ciężaru z jednego biodra na drugie...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 13:14   #4851
Carolles
Zadomowienie

Xzora pięknie Ci w ciąży!

Dobrze ze Wasze liscie mają taką konstystencje bo juz myslalam że z tymi.moimi cos nie tak jest 😁

Minini, Emilia współczuję niedokończonych remontów!
My mieszkaliśmy przez miesiąc w domu gdzie w międzyczasie (tzn w wolnym od pracy czasie) tż szpachlowal i malowal caly przedpokój i klatkę schodową i tak z doskoku mi kurzyl codziennie...oj trafialo mnie ale wiedzialam ze musi to zrobic no i byliśmy we dwoje a nie wyobrazam sobie gdybysmy mieli dziecko wtedy.

Ojeju Chilli ta siostra tżta to jakaś ułomna za przeproszeniem? Ja mam wyrzuty sumienia jak wanne i kibelek wyszoruje raz na tydzien tylko bo czesciej nie mam po co a gdzie to tak zapusic:szok: ale ja znak takich ludzi i to mlodych co sie stroja w najlepszych sklepach i chodza po knajpach zawsze odpieprzeni a w domu z brudu wszystko sie klei fuuuj 😠

Samantha ja z Twoich historii placze ze śmiechu czasami. Ostatnio tż sie pyta co sie stało bo sie tak śmiałam a Ty pisałaś o tym że sie zamknęłaś w łazience przed młodym i miałaś zamiar się utopic 😆 może nie powinnam sie śmiać ale ja mam bujną wyobraźnię i wszystko mi sie tak komicznie przestawia 😁

Boshhhh czekam na kurieraaaaa i sie doczekać nie mogę a chcialam sobie pojechac jeszcze gdzieś bo jutro bede w domu uziemiona 😛

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 13:14   #4852
morelle_
Zakorzenienie

Boże jak ja się dziś nudzę!
Stary 2017-06-21, 13:20   #4853
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Jestem po obchodzie, rozwarcie 4cm, skurcze nieregularne ale dość bolesne. Lekarz nawet się zastanawiał czy mnie przenieść już na salę przedporodowa, ale na razie zostaje na ginekologii i czekamy na rozwoj sytuacji. Dostałam 3 czopki na opróżnianie jelit. Mam coraz większego stresa 😵

Oooo coś czuję że to dziś! Oby się raz dwa rozkręciło, trzymam kciuki!
Cytat:
Ale nas wszyscy namiętnie czytają, A my nadal twarde jak żelki z biedronki 😀

Cytat:
27t5d vs 34t6d vs 37t5d
Załącznik 7117436
Załącznik 7117441
Załącznik 7117446

Ale z Ciebie zgrabna mama! Ja już chyba nie wejdę w żadne szpilki, tak mi stopy puchną, a w poprzedniej ciąży zdarzało mi się do końca zakładać...

Ja biorę cienki rożek do szpitala bo mi się ostatnio sprawdził. I kocyk na wyjście, a tak to pieluchy i otulacz. Myślę że spakowałam wszystko z nawiązką i zmieściłam się w niewielkiej walizce. Jestem z siebie dumna 😁

Moja córka wstała dziś o 3:30. Myślałam że ja wydziedzicze. Ide pastować podłogi. Chemikalia tak mi pachną że codziennie coś pucuje 😁
Stary 2017-06-21, 13:25   #4854
minini
Zadomowienie

Cytat:
Cukinia faszerowana mięskiem to lubie truskawkami już się chyba przejadłam ale za to czekam na jagody tylko nie wiem kiedy będą ale mam mega chrapkę...
oo jagody . u moich rodzicow za działką w lesie jest ich co roku tyle że moznaby nazbierać całe wiadra. ale w tym roku to sie chyba nie schyle do krzaczka bede liczyć na mamę

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
u mnie też w cholerę rzeczy zostało do zrobienia, cała łazienka plus kuchnia a teścowa robi jeszcze większy burdel niż jest. Ja juz zapowiedziałam tż że ja nie przyjadę z małą do syfu. Ma ogarnąć bo ja nie dam rady po porodzie. Przez to się ciągle kłócimy
no to jestesmy na podobnym etapie z tym cholernym remontem

masz o tyle lepiej że masz gdzie mieszkać. ja w tym calym bałaganie siedze od ponad 2 miesiecy

Cytat:
Wiecie co, uświadomiłam sobie że pierwszego synka urodziłam dokładnie na tym etapie ciąży, co jestem dziś Szymek urodził się z wagą z 3380, a dziś wychodzi że młodszy brat waży 3360
noo to super! fryzjer zaliczony to mozesz rodzic

Cytat:
Minini
Tż pewnie też ma stresa, też myślę, że moj mąż zareagował by podobnie. Presja, brak czasu, zona w ciąży itp. Ale rozumiem Cię bo.ja tez czasami po prostu chce sie wygadać i upewnić, że on ma wszystko pod kontrolą. Powiedz mu to, co nam napisałaś moze zrozunie, ze nie warto sie unosić tylko czasami uspokoić Twoj niepokój.

Mały chyba śpi, bo mam chwilkę ulgi... ale boję się wstać dosłownie.

Aaa....już nie śpi

dobrze ze Ci troche lepiej. odpoczywaj!!

a mąż.. ehh... niestety wiem że nie ma tego pod kontrolą jest z tym sam. ja mu nie pomoge, teść tylko sie mądrzy a ekipy żadnej nie dalismy rady ściągnąć

jade zaraz po syna. dziś mają popoludniu piknik rodzinny w przedszkolu. musze go odebrac wczesniej zeby cos zjadł konkretnego i przebrał sie bo jego grupa ma byc na zielono nie chce mi sie tam iść zabardzo. wolalabym w ciszy odpocząć gdzies w cieniu. nie mam humoru od tej wczorajszej kłótni.
Stary 2017-06-21, 13:25   #4855
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Xzora pięknie Ci w ciąży!

Dobrze ze Wasze liscie mają taką konstystencje bo juz myslalam że z tymi.moimi cos nie tak jest ��

Minini, Emilia współczuję niedokończonych remontów!
My mieszkaliśmy przez miesiąc w domu gdzie w międzyczasie (tzn w wolnym od pracy czasie) tż szpachlowal i malowal caly przedpokój i klatkę schodową i tak z doskoku mi kurzyl codziennie...oj trafialo mnie ale wiedzialam ze musi to zrobic no i byliśmy we dwoje a nie wyobrazam sobie gdybysmy mieli dziecko wtedy.

Ojeju Chilli ta siostra tżta to jakaś ułomna za przeproszeniem? Ja mam wyrzuty sumienia jak wanne i kibelek wyszoruje raz na tydzien tylko bo czesciej nie mam po co a gdzie to tak zapusic:szok: ale ja znak takich ludzi i to mlodych co sie stroja w najlepszych sklepach i chodza po knajpach zawsze odpieprzeni a w domu z brudu wszystko sie klei fuuuj ��

Samantha ja z Twoich historii placze ze śmiechu czasami. Ostatnio tż sie pyta co sie stało bo sie tak śmiałam a Ty pisałaś o tym że sie zamknęłaś w łazience przed młodym i miałaś zamiar się utopic �� może nie powinnam sie śmiać ale ja mam bujną wyobraźnię i wszystko mi sie tak komicznie przestawia ��

Boshhhh czekam na kurieraaaaa i sie doczekać nie mogę a chcialam sobie pojechac jeszcze gdzieś bo jutro bede w domu uziemiona ��

Tak ją nauczyli chyba rodzice mój tż mówił ,że z matką miał zawsze przesrane nazywa ją Stalinem albo faszystką opowiadał mi ,że nic jej nie pasowało nigdy złej muzyki słuchał, nie tacy koledzy nawet kiedyś Go namawiała na jedną dziewczynę co za nim latała bo miała bogatych rodziców a on nie chciał się z nią spotykać , nigdy nie była z niego zadowolona nawet jak jak zrobił inżynierkę itp za to siostrze zawsze można było wszystko latać , nie chodzić do szkoły itp itd i było ok aż zaszła w ciąże mając 17 lat to wtedy się zmieniło i zaczęli do tżta wydzwaniać co zrobić bo jakieś dresy przyłaziły do niej itp i żeby on gonił towarzystwo a później to już ona zaczęła rządzić matką i ojcem awantury olewanie dziecka itp to nie jest typ ,modnisi tylko dresiary spod bramy hehe
Morelle może słoneczko i leżaczek?
ja jadę dziś do mamy bratowej pazury zrobię już chyba ostatni raz przed porodem i trochę z dzieciakami i piesełami na słońcu posiedzę.
Stary 2017-06-21, 13:33   #4856
xzora
Zakorzenienie

Dziewczyny, jestem na IP. Zaczęłam ćwiczyć z Aniballem i zobaczyłam, ze mam krwawienie z pochwy. Raczej nigdzie sie nie zadrapałam dlatego zdecydowałam sie przyjechac i to sprawdzic.

Poki co położna zbadała tętno dziecka, kazała pokazać wkładkę i powiedziała, ze to nic takiego. Generalnie jej podejście do mnie takie, ze nawet jej o tym Aniballu nie powiedziałam.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 13:40   #4857
pestycyda
Zakorzenienie

Emilia gratuluję szyjki i wizyty

Cashmere, zacna waga

Jon, mój też ma czkawkę że 3 razy dziennie!

Samantha, dobrej nocy! Śliczna poduszka

Karolina, przyrównanie do żelków- padłam😆

Xzora, ciągle lachon i jakie szpile:p

Minini, nie martw się, zdążycie z remontem. Teraz to TŻ przyspieszy na pewno;*

Zjadanie łożyska? Bleeee

Emilia, Minini, współczuję Wam tych remontów bo sama przez to przeszłam. U mnie uda się skończyć miesiąc przed porodem a i tak wydawało mi się że nie ogarnę tego wszystkiego. Oby Wasze remonty jak najszybciej się skończyły

Xzora, jejku mam nadzieję że nic poważnego się nie dzieje. Jesteś pewna że przy ainballu niczego nie uszkodzilas?

JA się wybrałam na spacer i łaziłam 2,5h. Teraz padłam -.-

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 13:46   #4858
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ją nauczyli chyba rodzice mój tż mówił ,że z matką miał zawsze przesrane nazywa ją Stalinem albo faszystką opowiadał mi ,że nic jej nie pasowało nigdy złej muzyki słuchał, nie tacy koledzy nawet kiedyś Go namawiała na jedną dziewczynę co za nim latała bo miała bogatych rodziców a on nie chciał się z nią spotykać , nigdy nie była z niego zadowolona nawet jak jak zrobił inżynierkę itp za to siostrze zawsze można było wszystko latać , nie chodzić do szkoły itp itd i było ok aż zaszła w ciąże mając 17 lat to wtedy się zmieniło i zaczęli do tżta wydzwaniać co zrobić bo jakieś dresy przyłaziły do niej itp i żeby on gonił towarzystwo a później to już ona zaczęła rządzić matką i ojcem awantury olewanie dziecka itp to nie jest typ ,modnisi tylko dresiary spod bramy hehe
Morelle może słoneczko i leżaczek?
ja jadę dziś do mamy bratowej pazury zrobię już chyba ostatni raz przed porodem i trochę z dzieciakami i piesełami na słońcu posiedzę.
Nie mam jak bo jestem u mamy. 4p w kamienicy. W grę wchodzą jedynie niskie łąki, ale leżaka nie mam. No i nosić się z tym słabo.

Cytat:
Dziewczyny, jestem na IP. Zaczęłam ćwiczyć z Aniballem i zobaczyłam, ze mam krwawienie z pochwy. Raczej nigdzie sie nie zadrapałam dlatego zdecydowałam sie przyjechac i to sprawdzic.

Poki co położna zbadała tętno dziecka, kazała pokazać wkładkę i powiedziała, ze to nic takiego. Generalnie jej podejście do mnie takie, ze nawet jej o tym Aniballu nie powiedziałam.

Oj :/ Żebyś nie wywołała sobie porodu. Ważne, że z dzieckiem wszystko ok! Jak się czujesz?

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Tak sobie pomyślałam, że teraz już nastał taki czas, że każda z nas może urodzić lada dzień. Ta z terminem na początek lipca i na koniec. Nigdy nic nie wiadomo.
Stary 2017-06-21, 13:48   #4859
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
no to jeszcze ze dwa trzy tygodnie będzie pobolewać hehe

widze ,że zaglądasz do czerwcówek hihi u mnie z tym becikowym i kosiniakowym się zastanawiam bo mieszkam we Wro ale meldunek mam u mamy i chyba ściemnie ,że mieszkam u mamy bo liczy się miejsce zamieszkania a tu mam Gops bliziutko i inne podejscie niz we Wro nie ma kolejek babki mega pomocne a po tym, tel na hubska to mi się odechciało jeszcze jak czytam opisy lasek ,ze ponad godzine w kolejce z maluchem staly a dokumnetów ywmgaja mega duzo u mnie w gminie powiedziała ,że pity nieoptrzebne ani zaśw. ze skarbówki bo sami sprawdzają ja potrzebuje tylko z pośredniaka zaświadczenie ,że straciłam prace i jestem zarejestrowana od grudnia i wtedy dostane becikowe bo za zarobki z wczesniejszcyh lat bym nie dostala.Nie lubie tak kombinować ale pieprzę nie będę męczyć siebie dziecka i tż a muszę to szybko załatwić bo zostaniemy w kiepskiej sytuacji.

właśnie każdy urząd potrzebuje co innego trzeba się dowiedzieć wcześniej żeby nie stać 2 razy.

nie chcę wiedzieć co się działo z jej odbytem wolę nie być świadomaJa lubie niektóre blogi i vlogi ale niewiele bo jak ktoś kategorycznie narzuca jakąś swoją wizję komuś to mnie odrzuca.Te laski ze stanów też czasami oglądam np. jak ogaraniają chatę itp. ale jakichś cudownych sposobów nie odkryłam ale ja mam ca na punkice sprzątania nic mnie tak nie odstresowuje więc zaraz mam wyrzuty ,że oglądam zamiast u siebie robićJa też uwielbiam te Twoje historie czytać cytowałam wcześniejszy post ale nie wlazł, Moja teściowa od jakiś 3 lat dostała ca na punkcie oszczędzania ogólnie jest u nich mega zimno w zimie bo szkoda grzejniki podkręcić , mi np. kazała sprawdzić na rachunkach czy mamy jakąś taryfę godzinową na prąd i żebym wtedy prała i gotowała bo ona sobie sprawdziła i tak robi ,kiedyś tżtowi powiedziała żeby zwiekszył sobie ratę kredytu i szybciej spłacił haha i chyba zęby w ścianę ale np. ona wodą z pralki z płukania myje podłogi , przestała chyba kupować jakąkolwiek chemie bo kibel i wanna wołają o pomstę do nieba ostatnio tż wyszedł od nich z wc i mówi :mamo tą deskę to moglibyście umyć albo najlepiej wymienić bo to masakra a ona ,że nawet jak wymieni to niedługo będzie to samo wannę jakby cifem wyszorować albo domestosem to nikt by nie poznał a najlepsze jest to ,że z nimi mieszka siostra tż z synem i ona jest w moim wieku i nic nie ogarnie masakra ale jak się szykuje na randez vous ze swoim obszczymurkiem to okupuje łazienkę 2h taka z niej pięknisia.Ma dwa szczury śmierdzi tam u niej w pokoju jakby miała 2 kobyły w stajni i tż mówi Ty mogłabyś tym szczurom kiedyś zmienić a ona ,że ojciec siedzi w domu z jej synem to mogliby zmienić no ja e to po co durna krowo brałaś te szczury??ale to jest nic bo jej syn ma 10 lat i od 3 nie chodzi do szkoły tylko uczy się w domu bo mu jakieś dzieci dokuczały (wiecie jak to w szkole to nie była jakieś znęcanie czy coś)i ta poszła do dyrektorki i naszczekała idiotka i żeby go przenieść do innej itp a dyrektorka powiedziała ,że nie ma szans i że ma chodzić tutaj to ta powiedziała ,że do szkoły chodzić nie będzie i siedzi w domu całymi dniami najlepsze ,że rodzice tżta sie na to godzą ale to temat tabu bo nas kłamali kiedyś a mały sam się wygadał mi, teraz ma nadwagę i tak pyskuje po niej bo słychać teksty jej no i uczy się z dziadkami bo ona przecież musi polatać z dresami po osiedlu...
miałam to samo napisać niestety tak to wygląda jak ktoś ma złamanie otwarte to też człowiek na widok dostaje dreszczy ja mam tą samą fazę na flaczki

mmmm ale super pamiątka takie zdjęcie nic tylko w ramy oprawic

ja pierdziu Nulka będziesz tulić małą dzisiaj pewnie jeszcze ale Ci zazdroszczę ,szybkiego i bezbolesnego porodu !!! trzymaj się my trzymamy kciuki!
no kolejny klocuś hehe super wieści!

no i Ty mi mówisz ,że nie masz siły ,sprzątasz ,pierzesz i szyjesz a masz jakiś magiczny sposób na kurze na meblach ?skoro nie szmatką.

dobreeeee

Ja wczoraj padłam jak kłoda ale w łóżku bardzo mnie wszystko boli tak ciężko się ułożyć w miarę bezboleśnie dodatkowo już mam problem ze wstaniem z łożka na siku w nocy ,skurcze mam cały czas praktycznie ale nieregularne do tego Bożeny boli ale to może po badaniu tak.No i ciągle mi mokro sorry za szczegóły.Dzisiaj tż w pracy ja się z domu już nigdzie nie ruszam bo się boję więc chyba poogarniam i będę się lenić...
Współczuję teściowej i siostry TZ
Mi tez ciagle mokro. Aż mi cieknie po nogach jak jestem bez ciuchów a wkładka ciagle mokra.

Cytat:

Trzymam kciuki zeby to faktycznie nie było nic takiego
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 13:48   #4860
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymaj się ! powinien Cię lekarz zbadać i jemu bym powiedziała o tym baloniku ,mam nadzieję ,że to nic takiego. Trzymam kciuki!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości