Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-21, 11:14   #4801
myszowata1313
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Zanim nadrobię napiszę jak tam po mojej wizycie. Wszystko dobrze, synek ok, przepływy dobre, łożysko ok. Wyszło dziś że Junior waży 3360g - 36t5d.
Od przyszłego tygodnia co 3-4 dni mam chodzić na ktg. Kolejna wizyta za dwa tygodnie jeśli nie urodze do tego czasu.
Same dobre wiesci

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:14   #4802
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ale nas wszyscy namiętnie czytają, A my nadal twarde jak żelki z biedronki 😀

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:15   #4803
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
O Boże tego to w ogóle nie czaje
Ja oglądam jeden kanał ma yt takiej laski , która tez jest teraz w ciąży i rodzi w lipcu i ma syna w wieku mojego Misia i będzie mieć teraz drugiego syna.
Oglądam ja nie za ciąże , a za jej pomysły diy do domu i pomysły na jakieś żarcie fajne.
Ma tez filmiki o pielęgnacji skory czy włosów lub np.jak ona sprząta żeby było sprawnie i szybko i np.dzieki niej odkryłam wiele fajnych rzeczy np.gabki które sa jak grubszy karton a pod wpływem wody pęcznieją Niby głupota a dla mnie Cool , ze takie coś teraz se mam i ja
Ale np.gadaniny o danym kremie czy co jest fail etc.nie trawie

Jasne, ze trzeba się edukować, ale ja wole strony specjalistyczne , naukowe, medyczne lub jakieś książki związane z tematem

Super ze wszystko dobrze
A nie zapytałaś gina o tego czopa? Było może mu pokazać .
Mi co jakiś czas wychodzi taki biały śluz tak po pół cm nie wiem co to bo ja nie mam infekcji żadnej.

Uchu będzie konkret bobas
Super , ze wszystko w porządku

No właśnie mogłam zapytać a ja głupia nie pomyślałam. No nic. Miałam tyle rzeczy na głowie że nie pomyślałam
Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Super Sam, śliczna!

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Ciekawe czy wykończymy ten wątek zanim Nulka urodzi
Jeszcze koło 200postow brakuje więc jak się sprezymy to dobijemy

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:17   #4804
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cashmere
Ale mssz byczka

Nulka
Ale SUPER! Będzie pierwszy maluszek i mic sie nie bój, to Twoj wielki moment

Ja sie zdrzemnełam... ale za gorąco mi... ide zrobić kawę.

Mam dzis bolesne te skurcze i dużo :/ mały sie rozpycha, że hej...

Współczuję

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
mi też trochę drętwieją ręce i to jest od leżenia na boku. Jak leżę na prawym do drętwieje prawa ręka, na lewym lewa, także czasem się przebudzam i leżę trochę na plecach.

byłam w przychodni i u mnie lab jest czynne tylko we wtorki od 8.00 do 9.30, także odpada, bo na pn musze mieć wyniki

czyli wszystko wskazuje na to, że dzisiaj, jutro przyjdzie na świat dzidziuś 3mam kciuki!

to ja odwrotnie, blogów w ogóle nie czytam, ale yt lubię oglądać

super, że na wizycie ok! co do czopu - już teraz taki scenariusz coraz bardziej prawdopodobny...

super, że wszystko dobrze!

muszę zacząć notować w głowie ile razy dziennie ma moja córka czkawkę, ale chyba coraz częściej
jeszcze się upewnię - czkawaka to takie rytmiczne jakby ruchy?

wróciłam z zakupów - matko, jaki ja mam ostatnio apetyt. Kupiłam tyle rzeczy do jedzenia, że dzisiaj chyba będę jadła non stop od rana do wieczora. Zaczęłam od czereśni, teraz lody. Mam jeszcze truskawki, arbuza, bób, chipsy, flipsy...
Haha podziel się

Cytat:
Uszyłam poduszkę taka ozdobna ze starej bluzki Załącznik 7117401
Idę spać bo u mnie 4

Ładna - zdecydowanie lepsza niż bluzka
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:19   #4805
emmos
Zakorzenienie

Mnie czkawka nie przeszkadza, u mnie jest delikatna bardzo

Sam ładnie Ci wyszła ta poduszka

Stary 2017-06-21, 11:20   #4806
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

😂 hahahaaaa dobre

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:21   #4807
taedio
MerDer 4ever

Cytat:

Stary 2017-06-21, 11:35   #4808
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Było tez zdjęcie które mnie zadziwiło jak babka leżała z dzieckiem nago i kp je i to dziecko nie miało odciętej pępowiny a jej łożysko leżało na jej brzuchu przykrywając krocze tez. Pierwszy raz w życiu widziałam łożysko. Zdjęcia były wszystkie czarno -białe wiec jakoś tak nie odrzucały .
To sie nazywa porod lotosowy, ludzie zostawiają łożysko i pępowine nietkniętą aż samo wszystko obeschnie i odpadnie, dla mnie to jakaś masakra i proszenie się o mega infekcję, zwolennicy uważają, że tak jest naturalniej

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Jestem po obchodzie, rozwarcie 4cm, skurcze nieregularne ale dość bolesne. Lekarz nawet się zastanawiał czy mnie przenieść już na salę przedporodowa, ale na razie zostaje na ginekologii i czekamy na rozwoj sytuacji. Dostałam 3 czopki na opróżnianie jelit. Mam coraz większego stresa 😵

powodzeniaaaaaaaaaaaa!!!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:38   #4809
xzora
Zakorzenienie

Zrobiłam dzisiaj zdjęcie brzucha.
27t5d vs 34t6d vs 37t5d
IMG_1498037852.643393.jpg
IMG_1498037873.675580.jpg
IMG_1498037886.225940.jpg

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:39   #4810
minini
Zadomowienie

Powodzenia nandzisiejszych wizytach!!

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa

To dobrze ze wystawili w ciemno

U mnie OPS jest w tym samym budynku co pracuję to pójdę po porodzie wezmę tylko pita swojego i męża i powiedzą co dalej tylko u mnie w OPS pracują miłe dziewczyny i idzie się dogadać.

Bierzecie rożek do szpitala? Czy kocyk albo pieluszkę do przykrycia?
nie biore niz z takich rzeczy do szpitala. u nas dają wszystko dla dziecka opricz pampersow i kosmetykow. a na wyjście nosidełko do auta.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Vadi u mnie na SR gdzie jest malutka sala był film z rzutnika więc obraz ogromny i takie zbliżenie na krocze pokazane z główką która była juz częściowo na zewnątrz, ze mi jeden film z porodu wystarczył, żeby wiedzieć, że więcej nie chcę
wyszłabym gdyby u mnie puszczali takie filmy. raz juz rodzilam to niby powinno mnie to nie dziwić, ale jakos nie mam ochoty tego ogladac od drugiej strony.

Cytat:
Dziękujemy i pozdrawiamy.

AnnaPaula
Ja biore tylko kocyk na wyjście.
Nad ciuszkami myślę jeszcze...

Miałam kilka bolesnych skurczy w nocy i teraz, takich mocnych :/
W dodatku czuje , ze dziś bedzie ciężki dzień, mały kiepsko ułożony, wszystko mnie ciągnie i.boli.

odpoczywaj! do soboty jeszcze kilka dni! wytrzymasz bez gotowania i biegania po zakupy?

Cytat:
Jestem po obchodzie, rozwarcie 4cm, skurcze nieregularne ale dość bolesne. Lekarz nawet się zastanawiał czy mnie przenieść już na salę przedporodowa, ale na razie zostaje na ginekologii i czekamy na rozwoj sytuacji. Dostałam 3 czopki na opróżnianie jelit. Mam coraz większego stresa 😵

nie martw sie tylko ciesz że bedziesz to miala wkoncu za sobą i za chwile przytulisz malenstwo mąż gotowy? przyjedzie jak zacznie sie akcja rozwijac?

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Trzymaj się tam

Ja po badaniu. Jest ok, szyjka 2,5cm. Jadę do labo z gbs.

Aaa no i nie wiem czy kawałek czopu mi nie wypadł. Jak się rozbieralam do badania to na wkladce znalazłam kawałek jakiegoś śluzu takiego lekko zbrylonego (nie wiem jak to określić). A tu jeszcze miesiąc do porodu!

No i chyba coś mnie podraznil jak mnie badał bo teraz mnie pochwa cała boli.
na ostatnich badaniach przed porodem to normalne ze boli, ja nawet krwawilam delikatnie. nie martw sie, przejdzie

Cytat:
Hej!

Zanim nadrobię napiszę jak tam po mojej wizycie. Wszystko dobrze, synek ok, przepływy dobre, łożysko ok. Wyszło dziś że Junior waży 3360g - 36t5d.
Od przyszłego tygodnia co 3-4 dni mam chodzić na ktg. Kolejna wizyta za dwa tygodnie jeśli nie urodze do tego czasu.
noo brawo!! moj pierwszy syn urodzil sie z wagą 3300 g

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Z takimi informacjami wracajcie od lekarzy!

Mój synu ma znowu czkawkę, to normalne że codziennie przynajmniej 3 razy ma?? Im większy tym gorsza ta czkawka

no u nas też czesto czkawka.. ćwiczy płuca i przygotowuje do samodzielnego oddychania-to dobrze że ma często!

wczoraj poklocilam.sie z męzem wieczorem. mialam kryzys czy my wogole zdążymy z tym remontem zanim urodze. ja nie mam gdzie pójść z dzieckiem z razie czego. u moich rodzicow jesli juz to musialabym spac na kanapie... odpada. bo przeciez nie bede ich prosic zeby mi oddali swoją sypialnie. oni mają po podziale domu z bratem duzą kuhnie, osobną sypialnie i ogromny salon. nie ma opcji ze bede mieszkac w salonie gdzie caly dzien cos sie dzieje.
i mowie o tym męzowi ze sie tym martwie a on wyskoczył na mnie że przeciez cale dnie pracuje a po pracy remontuje i ze o co ja mam pretensje... nosz kur... to nie pretensje tylko moje obawy... oczekiwalam bardziej uspokojenia że zdążymy zebym sie nie martwila a ten zrobil afere. poryczalam sie. dzis nawet nie rozmawialismy rano.
ale serio sie martwie czy zdążymy...
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:40   #4811
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
27t5d vs 34t6d vs 37t5d
Załącznik 7117436
Załącznik 7117441
Załącznik 7117446

Mega zgrabnie! Wyglądasz jakby ktoś doczepił Ci z przodu samą piłkę
Stary 2017-06-21, 11:40   #4812
karolinuuusia
Zakorzenienie

Nulka kciuki! Pewnie dzis zobaczysz swoja kruszynke 😍

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:42   #4813
Carolles
Zadomowienie

Emmos siostro widze ze mamu taki sam sposob ma pakowanie 😁 ja wszystko co mam zamiar zabrac do szpitala rzucilam na łóżko a obok torbę i myślę jak to upchnąć😛

Karola dobre określenie 😂

Mala

Dziewczyny które pija liscie malin czy Wasze lisice tez maja konstystencje "puchu" nie sa takie sypkie jak to herbaty lisciaste tylko takie klębuszki sie robia?

Zaczelam pić ten napój bogów, nie takie zle w smaku😊 tylko mnie ta konsystencja zastanawia.

Samantha fajna poducha!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:42   #4814
morelle_
Zakorzenienie

Minini
Stary 2017-06-21, 11:43   #4815
baby2
Rozeznanie

Mój mąż ma niezłą bekę z naszego forum ale jak wraca z pracy to pierwsze co pyta i co urodziła któraś? muszę mu zdawać relację co i jak

Wkońcu przyszedł element szafy do pokoju małej,popołudniu złożymy i pokój gotowy

A chilli to dziś się wogóle nie odzywała?

tyle emocji na forum a mój laptop całkiem padł jestem zmuszona czytać na tablecie
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:43   #4816
darietta
Zakorzenienie

Jestem dziewczyny jeszcze w dwupaku. Troszke mnie pobolewa na dole ledwo sie mogę przekręcić ale skurczy nie odczuwam chyba ze jakies bezbolesne mam. Bo na ktg cos zapisalo a ja nic nie czuje. Obstawiam przyszly tydzien przy dobrych wiatrach.

Dzis bylam w labo i mega sie zdenerwowałam przede mną pobierala krew dziecku ktore sie wyrywalo po czym usiadlam i na poreczy od reki bylo nie domyte od spodu i dotknełam krwi.
Na szczescie zadnych ran nie mam od razu umylam rece i babeczka dosc duzo plynu dezynfekujacego mi dala ale stres byl.
W domu tez wyszorowalam reke i dezynfekcja.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:44   #4817
vadi
*sportaddict*

Xzora wyglądasz super
Stary 2017-06-21, 11:48   #4818
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Mała dzięki za informacje jako od doświadczonej mamy czyli lepiej próbować

Samantha haha uwielbiam czytać Twoje opowieści jak nie mogę spać

U mnie też duszno

Właśnie miałam pierwszy ból w pachwinie podczas obracania już wiem o czym piszecie
no to jeszcze ze dwa trzy tygodnie będzie pobolewać hehe

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Nie samo przyjdzie. W ogóle się tym nie martwię.

Dziś znalazłam info o dokumentach do becikowego :

Chyba sobie daruje. Wychodzi mi na styk. W urzędzie nic konkretnego się nie dowiedziałam. U męża w pracy nawet nie wiedzą co wystawić. Nie chce mi się z tym męczyć. Biurokracja... bez tego jest tysiąc rzeczy do załatwienia.
widze ,że zaglądasz do czerwcówek hihi u mnie z tym becikowym i kosiniakowym się zastanawiam bo mieszkam we Wro ale meldunek mam u mamy i chyba ściemnie ,że mieszkam u mamy bo liczy się miejsce zamieszkania a tu mam Gops bliziutko i inne podejscie niz we Wro nie ma kolejek babki mega pomocne a po tym, tel na hubska to mi się odechciało jeszcze jak czytam opisy lasek ,ze ponad godzine w kolejce z maluchem staly a dokumnetów ywmgaja mega duzo u mnie w gminie powiedziała ,że pity nieoptrzebne ani zaśw. ze skarbówki bo sami sprawdzają ja potrzebuje tylko z pośredniaka zaświadczenie ,że straciłam prace i jestem zarejestrowana od grudnia i wtedy dostane becikowe bo za zarobki z wczesniejszcyh lat bym nie dostala.Nie lubie tak kombinować ale pieprzę nie będę męczyć siebie dziecka i tż a muszę to szybko załatwić bo zostaniemy w kiepskiej sytuacji.

Cytat:
Też nie zmieniałam w 2015. To daj znać co tam się Dow
Mi mówiły, że pit nie wystarczy bo nie ma info o zdrowotnych składkach.
właśnie każdy urząd potrzebuje co innego trzeba się dowiedzieć wcześniej żeby nie stać 2 razy.

Cytat:
Dla mnie na blogach często jest wszystko wyolbrzymiane i tak opisane , ze masakra , ze jeśli ktoś robi inaczej to się wręcz prawie znęca nad dzieckiem.
Wkurza mnie takie generalizowanie i wkładanie wszystkich do jednego wora , ze jak ktoś nie kp tylko dawał mm to już nie kocha tak dziecka. Lub jeśli ktoś dawał słoiczki to pewnie jest leniwy.
Pamietam jak na fb na grupie mam stad ode mnie laska napisała od kiedy może podać soczek Kubus. Te wszystkie matki psychiczne co tylko siedzą w domu i poza czytaniem tych blogów i pierd**cem żywieniowym i rozwojowym etc.nie maja żadnych innych zajęć tak się na ta dziewczynę rzuciły z agresja i tekstem "rusz dupę i sama zrób sok".
Żadna nie napisała , ze hej wiesz co taki soczek jest raczej kiepski bo to wcale nie sok. Jak nie masz możliwości sama zrobi swój to są takie i takie lepsze soki.
Nie one nie umieją normalnie napisać kogoś doedukowac tylko najlepiej się ponabijać zwyzywać i tyle.
Dla mnie pomyłka. Ja po tamtej akcji się usunęłam z tej grupy bo co chwile tam były dymy. Nie wspomnę o szczepionkach co chwile któraś była morderczynią swojego dziecka

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Mi sis wysłała filmik
Jak laska rodzi pod znieczuleniem . I na mnie akurat rozchodząca się bozena nie zrobiła żadnego wrażenia . Ja mialam oczy jak 5zl na to co się działo z odbytem tej laski
Ja już mam hemoroidy a jak pomyśle o SN i o tym jak to wychodzi to Omg

nie chcę wiedzieć co się działo z jej odbytem wolę nie być świadomaJa lubie niektóre blogi i vlogi ale niewiele bo jak ktoś kategorycznie narzuca jakąś swoją wizję komuś to mnie odrzuca.Te laski ze stanów też czasami oglądam np. jak ogaraniają chatę itp. ale jakichś cudownych sposobów nie odkryłam ale ja mam ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkice sprzątania nic mnie tak nie odstresowuje więc zaraz mam wyrzuty ,że oglądam zamiast u siebie robićJa też uwielbiam te Twoje historie czytać cytowałam wcześniejszy post ale nie wlazł, Moja teściowa od jakiś 3 lat dostała ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie oszczędzania ogólnie jest u nich mega zimno w zimie bo szkoda grzejniki podkręcić , mi np. kazała sprawdzić na rachunkach czy mamy jakąś taryfę godzinową na prąd i żebym wtedy prała i gotowała bo ona sobie sprawdziła i tak robi ,kiedyś tżtowi powiedziała żeby zwiekszył sobie ratę kredytu i szybciej spłacił haha i chyba zęby w ścianę ale np. ona wodą z pralki z płukania myje podłogi , przestała chyba kupować jakąkolwiek chemie bo kibel i wanna wołają o pomstę do nieba ostatnio tż wyszedł od nich z wc i mówi :mamo tą deskę to moglibyście umyć albo najlepiej wymienić bo to masakra a ona ,że nawet jak wymieni to niedługo będzie to samo wannę jakby cifem wyszorować albo domestosem to nikt by nie poznał a najlepsze jest to ,że z nimi mieszka siostra tż z synem i ona jest w moim wieku i nic nie ogarnie masakra ale jak się szykuje na randez vous ze swoim obszczymurkiem to okupuje łazienkę 2h taka z niej pięknisia.Ma dwa szczury śmierdzi tam u niej w pokoju jakby miała 2 kobyły w stajni i tż mówi Ty mogłabyś tym szczurom kiedyś zmienić a ona ,że ojciec siedzi w domu z jej synem to mogliby zmienić no ja ☠☠☠☠☠☠☠e to po co durna krowo brałaś te szczury??ale to jest nic bo jej syn ma 10 lat i od 3 nie chodzi do szkoły tylko uczy się w domu bo mu jakieś dzieci dokuczały (wiecie jak to w szkole to nie była jakieś znęcanie czy coś)i ta poszła do dyrektorki i naszczekała idiotka i żeby go przenieść do innej itp a dyrektorka powiedziała ,że nie ma szans i że ma chodzić tutaj to ta powiedziała ,że do szkoły chodzić nie będzie i siedzi w domu całymi dniami najlepsze ,że rodzice tżta sie na to godzą ale to temat tabu bo nas kłamali kiedyś a mały sam się wygadał mi, teraz ma nadwagę i tak pyskuje po niej bo słychać teksty jej no i uczy się z dziadkami bo ona przecież musi polatać z dresami po osiedlu...
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

no na pewno nie jest to przyjemny widok ale ja wychodzę z założenia, że nic, co ludzkie, nie jest mi obce no i ja ogólnie lubię flaczki i fascynuje mnie ludzkie ciało i to, jak działa organizm

póki co na SR najpaskudniejszy wydał mi się film z czyszczenia kikuta pępka, z obracaniem go itp.
miałam to samo napisać niestety tak to wygląda jak ktoś ma złamanie otwarte to też człowiek na widok dostaje dreszczy ja mam tą samą fazę na flaczki

Cytat:
Przypomniało mi się jak wczoraj na Pinterest przypadkiem wyskoczył mi artykuł ze zdjęciami art z porodów i na jednym m.in. było uchwycone jak laska wypięta tylkiem rodziła na kolanach i za nią stał gin i było uchwycone jak tej łasce odeszły wody i jemu cześć z nich w twarz. Se pomyślałam co ci ginekolodzy musza przeżyć podczas tych wszystkich porodów , nawet wody płodowe w pysk
Było tez zdjęcie które mnie zadziwiło jak babka leżała z dzieckiem nago i kp je i to dziecko nie miało odciętej pępowiny a jej łożysko leżało na jej brzuchu przykrywając krocze tez. Pierwszy raz w życiu widziałam łożysko. Zdjęcia były wszystkie czarno -białe wiec jakoś tak nie odrzucały .

mmmm ale super pamiątka takie zdjęcie nic tylko w ramy oprawic

Cytat:

ja pierdziu Nulka będziesz tulić małą dzisiaj pewnie jeszcze ale Ci zazdroszczę ,szybkiego i bezbolesnego porodu !!! trzymaj się my trzymamy kciuki!
Cytat:
Hej!

no kolejny klocuś hehe super wieści!

Cytat:
Uszyłam poduszkę taka ozdobna ze starej bluzki Załącznik 7117401
Idę spać bo u mnie 4

no i Ty mi mówisz ,że nie masz siły ,sprzątasz ,pierzesz i szyjesz a masz jakiś magiczny sposób na kurze na meblach ?skoro nie szmatką.

Cytat:

dobreeeee

Ja wczoraj padłam jak kłoda ale w łóżku bardzo mnie wszystko boli tak ciężko się ułożyć w miarę bezboleśnie dodatkowo już mam problem ze wstaniem z łożka na siku w nocy ,skurcze mam cały czas praktycznie ale nieregularne do tego Bożeny boli ale to może po badaniu tak.No i ciągle mi mokro sorry za szczegóły.Dzisiaj tż w pracy ja się z domu już nigdzie nie ruszam bo się boję więc chyba poogarniam i będę się lenić...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:52   #4819
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
wczoraj poklocilam.sie z męzem wieczorem. mialam kryzys czy my wogole zdążymy z tym remontem zanim urodze. ja nie mam gdzie pójść z dzieckiem z razie czego. u moich rodzicow jesli juz to musialabym spac na kanapie... odpada. bo przeciez nie bede ich prosic zeby mi oddali swoją sypialnie. oni mają po podziale domu z bratem duzą kuhnie, osobną sypialnie i ogromny salon. nie ma opcji ze bede mieszkac w salonie gdzie caly dzien cos sie dzieje.
i mowie o tym męzowi ze sie tym martwie a on wyskoczył na mnie że przeciez cale dnie pracuje a po pracy remontuje i ze o co ja mam pretensje... nosz kur... to nie pretensje tylko moje obawy... oczekiwalam bardziej uspokojenia że zdążymy zebym sie nie martwila a ten zrobil afere. poryczalam sie. dzis nawet nie rozmawialismy rano.
wiesz, mężowi pewnie też jest ciężko i stąd pewnie uznał to za atak, mimo, że co innego miałaś na myśli. Z kolei my w ciąży bardziej wrażliwe jesteśmy... Mi dzisiaj łzy zaczęły lecieć jak mąż wyjeżdżał przez tą obawę co zrobię jak się mi dzisiaj poród zacznie. No, ale jedzenie na szczęście uspokaja (były już czereśnie, lody i flipsy).

Cytat:
Mega zgrabnie! Wyglądasz jakby ktoś doczepił Ci z przodu samą piłkę
dzięki ciekawe, czy piłki lekarskie ważą aż 15kg....

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dziewczyny które pija liscie malin czy Wasze lisice tez maja konstystencje "puchu" nie sa takie sypkie jak to herbaty lisciaste tylko takie klębuszki sie robia?
tak, moja ma taką konsystencję

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Jestem dziewczyny jeszcze w dwupaku. Troszke mnie pobolewa na dole ledwo sie mogę przekręcić ale skurczy nie odczuwam chyba ze jakies bezbolesne mam. Bo na ktg cos zapisalo a ja nic nie czuje. Obstawiam przyszly tydzien przy dobrych wiatrach.

Dzis bylam w labo i mega sie zdenerwowałam przede mną pobierala krew dziecku ktore sie wyrywalo po czym usiadlam i na poreczy od reki bylo nie domyte od spodu i dotknełam krwi.
Na szczescie zadnych ran nie mam od razu umylam rece i babeczka dosc duzo plynu dezynfekujacego mi dala ale stres byl.
ech, współczuję stresu...
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:52   #4820
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

Cytat:
27t5d vs 34t6d vs 37t5d
Załącznik 7117436
Załącznik 7117441
Załącznik 7117446

pięknie wyglądasz!
Cytat:

zabiłabym!

w poniedziałek mam wynik gbs i zrobię od razu krew i mocz

Stary 2017-06-21, 11:52   #4821
morelle_
Zakorzenienie

Właśnie Chilli :/ Ja jestem we wro zameldowana i słabo mi na samą myśl.
Stary 2017-06-21, 11:53   #4822
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
27t5d vs 34t6d vs 37t5d
Załącznik 7117436
Załącznik 7117441
Załącznik 7117446

Zgrabnaś! między 34 a 37 prawie nie widać różnicy!
Cytat:
znam to współczuję
Stary 2017-06-21, 11:53   #4823
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
To sie nazywa porod lotosowy, ludzie zostawiają łożysko i pępowine nietkniętą aż samo wszystko obeschnie i odpadnie, dla mnie to jakaś masakra i proszenie się o mega infekcję, zwolennicy uważają, że tak jest naturalniej

powodzeniaaaaaaaaaaaa!!!
tez o ttm czytalam.. ale jakos nie wyobrazam sobie tego na żywo..
a czytalas o tym że niektore kobiety proszą o spakowanie swojego łożyska a potem miksują po kawalku z czymś i wypijają? że niby tyle wartości odzywczych w nim jest... bllleeeee

Cytat:
27t5d vs 34t6d vs 37t5d
Załącznik 7117436
Załącznik 7117441
Załącznik 7117446

ładnie rośnie Ci sam brzuszek, Ty bez zmian!

Cytat:
Minini

Cytat:

tez bym sie wystraszyla, ale od dziecka trudniej sie czymś zarazić niz od dorosłego. dobrze że pielegniarki Cie zdezynfekowały.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 11:55   #4824
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
a czytalas o tym że niektore kobiety proszą o spakowanie swojego łożyska a potem miksują po kawalku z czymś i wypijają? że niby tyle wartości odzywczych w nim jest... bllleeeee

tez bym sie wystraszyla, ale od dziecka trudniej sie czymś zarazić niz od dorosłego. dobrze że pielegniarki Cie zdezynfekowały.
Stary 2017-06-21, 11:55   #4825
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

Fuuuj!

Stary 2017-06-21, 11:57   #4826
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
miałam to samo napisać niestety tak to wygląda jak ktoś ma złamanie otwarte to też człowiek na widok dostaje dreszczy ja mam tą samą fazę na flaczki
piąteczka

Minini nigdy tego nie pojmę, na samą myśl mnie cofa
Stary 2017-06-21, 11:58   #4827
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Też nie za bardzo lubicie to uczucie? :P
Kiedyś to było urocze, ale teraz jak ma tyle razy dziennie i szczególnie wieczorem to już jest udręka

Cytat:
mi też trochę drętwieją ręce i to jest od leżenia na boku. Jak leżę na prawym do drętwieje prawa ręka, na lewym lewa, także czasem się przebudzam i leżę trochę na plecach.

byłam w przychodni i u mnie lab jest czynne tylko we wtorki od 8.00 do 9.30, także odpada, bo na pn musze mieć wyniki

czyli wszystko wskazuje na to, że dzisiaj, jutro przyjdzie na świat dzidziuś 3mam kciuki!

to ja odwrotnie, blogów w ogóle nie czytam, ale yt lubię oglądać

super, że na wizycie ok! co do czopu - już teraz taki scenariusz coraz bardziej prawdopodobny...

super, że wszystko dobrze!

muszę zacząć notować w głowie ile razy dziennie ma moja córka czkawkę, ale chyba coraz częściej
jeszcze się upewnię - czkawaka to takie rytmiczne jakby ruchy?

wróciłam z zakupów - matko, jaki ja mam ostatnio apetyt. Kupiłam tyle rzeczy do jedzenia, że dzisiaj chyba będę jadła non stop od rana do wieczora. Zaczęłam od czereśni, teraz lody. Mam jeszcze truskawki, arbuza, bób, chipsy, flipsy...
No to ja w takim razie nic na to niw poradzę, bo na plecach to mogę z 5 min poleżeć - czuję jakby mi ktoś usiadł na klatce piersiowej

Tak - czkawka to takie rytmiczne jakby podskakiwanie na początku nie umiałam w 100% powiedzieć czy to czkawka ale teraz nie mam wątpliwości!

Z zakupami też tak mam, jak pojadę do miasta to nakupuję wszystkiego co mi oczy każą a później cały dzień jem na szczeście dużo owoców!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mój ma nawet częściej wkurza mnie to bardziej niż jeżdżenie stópkami po żebrach
Oj nie wiem, chyba seria po żebrach jest bardziej bolesna no chyba że czkawka w nocy - wtedy to już może zdenerwować bardzo!
Cytat:
27t5d vs 34t6d vs 37t5d
Załącznik 7117436
Załącznik 7117441
Załącznik 7117446

Sukienka coraz krótsza!
Ale Ty jesteś zgrabna w tej ciąży mi się wydaje że ja jak taki słonik wyglądam jak na Was patrzę
Cytat:
Powodzenia nandzisiejszych wizytach!!

nie biore niz z takich rzeczy do szpitala. u nas dają wszystko dla dziecka opricz pampersow i kosmetykow. a na wyjście nosidełko do auta.

wyszłabym gdyby u mnie puszczali takie filmy. raz juz rodzilam to niby powinno mnie to nie dziwić, ale jakos nie mam ochoty tego ogladac od drugiej strony.

odpoczywaj! do soboty jeszcze kilka dni! wytrzymasz bez gotowania i biegania po zakupy?

nie martw sie tylko ciesz że bedziesz to miala wkoncu za sobą i za chwile przytulisz malenstwo mąż gotowy? przyjedzie jak zacznie sie akcja rozwijac?

na ostatnich badaniach przed porodem to normalne ze boli, ja nawet krwawilam delikatnie. nie martw sie, przejdzie

noo brawo!! moj pierwszy syn urodzil sie z wagą 3300 g

no u nas też czesto czkawka.. ćwiczy płuca i przygotowuje do samodzielnego oddychania-to dobrze że ma często!

zdążycie z remontem, nie ma co się kłócic teraz

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Emmos siostro widze ze mamu taki sam sposob ma pakowanie 😁 ja wszystko co mam zamiar zabrac do szpitala rzucilam na łóżko a obok torbę i myślę jak to upchnąć😛

Karola dobre określenie 😂

Mala

Zaczelam pić ten napój bogów, nie takie zle w smaku😊 tylko mnie ta konsystencja zastanawia.

Samantha fajna poducha!

U mnie herbata to taki puszek jest właśnie

Stary 2017-06-21, 12:01   #4828
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Gratki
Teraz jesteśmy już tam bardzo wrażliwe więc chyba może boleć

A jak szyjka?

Mój ma nawet częściej wkurza mnie to bardziej niż jeżdżenie stópkami po żebrach
No właśnie nie zapytałam a gin nic nie mówił.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 12:04   #4829
Mała!
Zakorzenienie

Dziewczyny jak zmusić małego do znieny ułożenia? Macie jskiś pomysł? Nie wyrabiam już... nawet wstać nie mogę, i przez to też skurcze mam, kluje od dołu jakby tak noge trzymał lub nie wiem co ???

Xzora
Obłędnie wyglądasz ... zazdroszczę
Mi się waga waha od 10-12 kg zależy jak złapie wodę... dziwnie:/

Te zdajęcia z porodu...to dla mnie.lekka przesada, to sa wspomienia, które raczej dość mocno wryją się w pamięć wiec po co, żadna przyjemność to oglądać :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-06-21 o 12:08
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 12:05   #4830
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak zmusić małego do znieny ułożenia? Nie wyrabiam nawet wstać nie mogę, i przez to też skurcze mam ???

Xzora
Obłędnie wyglądasz ... zazdroszczę

U mnie wystarczy, że zmienię pozycję.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości