![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Minini - super, ze na wizycie wszystko dobrze i ze szyjka sie nie skraca! Z ta wagą to moze akurat dzidziuś wiecej przybrał + opuchlizna, woda. I tak jestes szczuplak
![]() Carolles - brawa za wizytę! Siilmariien - tak, to ten łobuz skaczący i drapiący ![]() Zgrzewka Bawarii - niezłe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
Minini, Ty się tak o przenoszenie nie martw. Mnie prawie 3 tygodnie temu gin straszył, że szyjka szczelnie zamknięta i bardzo długa i jego zdaniem na chwilę obecną to na bank przenoszę. A w ten poniedziałek szyjka skrócona, miękka, rozwarcie na cm i brak czopa - to mi powiedział, że teoretycznie nie powinnam urodzić jeszcze w przeciągu tygodnia, ale on głowy już nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
A dziewczyny mam jeszcze pytanie. Czy na szkole rodzenia mówili wam co podać/zrobić jak maluszek ma wzdęcia. Moja mama stosowała herbatkę koperkową przy mnie i bratu oraz teraz przy bratanku ktora i ja piłam teraz w ciąży i pomagała. Ale ostatnio gdzies czytałam ze dziecku nie podawać i sama nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
O kropelkach była mowa i termoforze.
#575 |
Zakorzenienie
|
Darietta ja kupiłam Biogaje - probiotyk i będę podawać profilaktycznie, dziewczyny pisaly jeszcze o dicoflorze i coś na s sanbucol czy jakoś tak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
Poprostu miałam się pytać: zostajesz u rodziców?
#577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie, nie dostałam zaleceń leżenia ![]() ![]() Widzę ze idziemy, można powiedzieć, łeb w łeb ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam obwód brzucha - 103cm.
Darietta - z tym ze ci duszno jak siedzisz to niekoniecznie moze byc wina leżenia. Dziecko uciska i ja tak mam - nie zawsze, ale czasem jak stanę i chce coś w kuchni zrobic to problem z oddechem i muszę poleżeć na boku. Albo czasem wiem tez ze nie dam rady zjeść przy stole bo zadyszki dostanę i wtedy układam sie na kanapie na boku i tak jem. Samantha - co do wiązania brzucha - u nas stosuje sie tez tapowanie i taśmy zakłada fizjoterapeuta. Kurcze, u Ciebie rzeczywiście dobrze mogłoby sie to sprawdzic. Morelle - współczuje ciężkiej nocy. Śliczna torebka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
Xzora
![]() Trochę się martwię bo mam coraz mocniejsze skurcze i kłuje mnie. Nie mam na to dziś czasu ![]()
#580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Torebka super. Jet seta mam ale mała i fajnie się nosi. Pooglądam je jeszcze raz. Z taka zniżka jak Ty nawet bym się nie zastanawiała. Spałam przy zamkniętym oknie przez ta burze i duchota straszna. Przy dziecku pewnie tez okna otwierać nie można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze zniżką wyszła świetna cena. Warto szukać kodów ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, a moze coś z dzisiejszego planu da sie przełożyć? Albo jak masz gdzieś jechać to zamów taxi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, to juz zawsze luźniej i będziesz miała czas zeby trochę odpocząć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do tej pory jak jadłam to też na boku i możliwe że nie przyzwyczajona i stąd te zadyszki. Wiecie nie mam porownania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas w nocy ta burza była ostra bo wiatr mocno wiał. To faktycznie odpuść sobie ten luxmed jak masz tak mało czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak chyba zrobię - dziękuję ![]()
![]() |
#589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez już dziś z luxmedu wizytę odpuszczam. W następny czwartek ktg i wizyta u lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce rodzic. Niestety okazało się ze od 1 do 15 lipca jest na urlopie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
Morelle nie, to nie dla mnie mieszkanie u rodziców :P ma to masę plusów ale jednak ja już się odzwyczailam i lepiej mi było mając swoją kuchnie itd nadal się trzymam planu, ze na przełomie roku będę kupować mieszkanie, dzięki temu jeszcze przez kilka miesięcy odloże trochę i będę próbować się załapać na MDM ale za mocno na to nie liczę no ale zobaczę też jakie mieszkania będą bo nic na siłę, niestety do Wrocławia nie wrócę bo mnie samej nie będzie stać na kupno mieszkania czy wynajem a do tego koszty żłobka itd :/ więc zostaje w tej miejscowości... Tylko nie wiem jak to będzie z pracą i czasem jak to kiedys Vadi napisała mam ochotę usiąść na krześle i kiwać się na boki
![]() Darietta to juz taki etap, że większości z nas już ciężko z tym oddychaniem, jedzeniem :/ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to jesteś tak zaradna, że na pewno wszystko pójdzie po twojej myśli. Chyba też życie w mniejszym mieście gdzie ma się rodziców z dzieckiem jest łatwiejsze. Jedynie kwestia pracy - czy można dojeżdżać, albo mieć pracę bardziej mobilną. ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- A przypomniała mi się taka historia (raczej wam o tym nie pisałam). Moja mama jest kierowniczką i w jej zespole była kobieta 40+, która mieszkała cały czas z mamą i ta mama była mocno do niej przywiązana. Któregoś dnia ta kobieta postanowiła, że się usamodzielni i kupi sobie mieszkanie. Mama tej kobiety wydzwaniała do mojej mamy pytać, co się z jej córką dzieje i dlaczego dziwnie się zachowuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli na ktg żadne skurcze się nie pisały? Szkoda, że nie spojrzała np. czy jest rozwarcie już jakieś... Cytat:
![]() ![]() ![]() Oby to już była końcówka tak jak piszesz ![]() Nam z żelów do dziąseł najbardziej podpasował Denti baby, ale to na takie delikatniejsze ćmienie chyba, na mocny ból pewnie za słaby... No i dentinox ponoć jest dobry z tych mocniejszych, ale ja nie próbowałam. Cytat:
![]() ![]() Znam dobrze te histerie z byle powodu... Trzymaj się ![]() ![]() ![]() U nas ostatnio była z tym masakra, już byłam u kresu wytrzymałości, bo były totalnie od czapy i nic się nie dało z nimi zrobić, żadne rozmowy ani przytulnie nie pomagało, a histeria na maksa bo np. klocek źle przyczepiłam ![]() ![]() Ale któregoś wieczoru pomyślałam sobie, że córa ma teraz tyle ciężkich przeżyć w przedszkolu, jakieś swoje przejścia z innymi dziećmi i przedszkolankami, a tam nie pozwala sobie za bardzo na okazywanie silnych emocji, wszystko w sobie dusi. I że może potrzebuje w domu wyrzucić z siebie te trudne emocje z całego dnia i po prostu chwilę popłakać i powrzeszczeć bez powodu. Jak to sobie uświadomiłam to jakoś inaczej na nią spojrzałam i przestało mnie aż tak wkurzać, że wścieka się bez powodu i od razu te histerie też stały się krótsze i może nawet rzadsze - odpukać!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na wzdęcia, kolki, położna ostatnio na spotkaniu polecała kropelki SAB simplex, mówiła że dużo skuteczniejsze od Espumisanu. Dziewczyny też tu o nich pisały kiedyś. Położna twierdziła że nie ma sensu podawać profilaktycznie probiotyków, sama już nie wiem czy dawać czy nie... Dziewczyny polecały tu Floractin, jest też BioGaia, Dicoflor... No to Cię wyprzedziłam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-06-23 o 07:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Wtajemniczenie
|
Sam graty za wizytę
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie przemeczaj się z tymi skurczami dzisiaj ![]() Ja też miałam beznadziejną noc, od 2 nie spałam bez powodu... Dzisiaj już pierwsza czkawka od rana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#595 |
*sportaddict*
|
Siil a słyszałaś, że dowiedziono (ponoć), że herbatki koperkowe są rakotwórcze i absolutnie nie wolno ich podawać dzieciom? Bo ciągle się to przewija przez dobrą grupę na fb z ekspertami ("Od ciąży po macierzyństwo") ale aż ciężko mi uwierzyć
![]() Przykładowe informacje o szkodliwości: http://dziecisawazne.pl/dlaczego-nal...pru-wloskiego/ Śpi mi się coraz gorzej, zmieniam pozycję co 30 sekund, nawet poduszka ciążowa nie pomaga ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-06-23 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś tak apuchniete jestem ze masakra 😕
Nasz dzień: 16 czerwca 2012 ![]() Paulinka: 16 września 2014 ![]() Mateusz: 13 lipiec 2017 ![]() Edytowane przez etusiaaa Czas edycji: 2017-06-23 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
*sportaddict*
|
I trzymam mocno kciuki za wszystkie współwizytujące dzisiaj!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Wtajemniczenie
|
Morelle, Vadi kciuki!
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na szczęście nie dawałam takich herbatek, bo właśnie parę lat temu ciężko było znaleźć stacjonarnie żeby miała w składzie 0% cukru albo zamienników, zresztą nie byłam przekonana do jakiegokolwiek dodawania nawet wodą... Też ciężko mi w to uwierzyć, na tym portalu dziecisawazne już się trochę przejechałam, większe zaufanie mam np. do Mataja, ale nie patrzyłam czy coś o pisały na ten temat... Niezły sen ![]() Ja się jeszcze załapałam z wymianą przed wejściem nowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.