|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
co do wzdęć to ja z kolei słyszałam, że probiotyki są skuteczniejsze od espumisanu czy leków z tą substancją. No i masaz brzuszka 3-4h dziennie, 1h po jedzeniu, 5-6 powtórzeń każdego ruchu
Ruchy to: 1. Wymiatanie 2. Słoneczko - księżyc 3. Przepychanie 4. Krążenie biodrami 5. Kołysanie miednicą Gdzieś podobno na yt powinien być film z takim masażem, ale jeszcze nie szukałam |
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje ciężkich nocek dziewczyny
Dzięki :róża: Sillmariien- nawet nie wiem co się zapisało tam na ktg bo ona nie mówiła , a ja zapomniałam zapytać. Właśnie lipa, ze mnie w kroczu nie zbadała. Lipa tez było mi poprosić Ale jak na nast.wizycie lekarz mnie nie zbada to się upomnę bez kitu ![]() Morelle- trzymaj się dzisiaj ![]() Fajna torebka . Lubię MK maja najlepiej skonstruowane torebki ze wszystkich projektantów. Nie są wielkie dobrze się je nosi i są pojemne i fajnie zorganizowane, ze jak się w nie schowa rzeczy to nigdy się nie robi bałagan jak w innych torebkach. Ja mam teraz DKNY ale właśnie muszę się przepakować do mojej MK . Ja mam 160.5cm wzrostu. W dowodzie mam wpisane więcej bo tu się w stopach podaje i pamietam , ze z Tz na oko przeliczaliśmy na biegu w urzędzie ![]() Tutaj trzeba w dowodzie tez wagę podać Najlepsze, ze w moim dowodzie mam włosy blond jaśniutkie a teraz mam ciemne Jak odnawiałam dowód bo w sumie tutaj za dowód używa się prawa jazdy ![]() to mowie do chłopa żeby mi zrobił zdjęcie inne , a on ze to bez sensu bo pewnie za niedługo walne się na rudo i co znów będę zmieniać ? I ze to nie ma znaczenia. No to Whatever! ![]() ![]() Sillmariien - współczuje tych histeri Tobie tez, ale masz racje trzeba czasami odpuścić. Ja czasem czekam aż Misiu sobie popłacze. Myśle ze on był śpiący i ze był zmęczony, a niestety dzieci mogą padać na twarz a jak się nakręca to nie zasną tylko będą marudzily aż się ubija i wtedy padną w najmniej dogodnym nam czasie oczywiście ![]() ![]() Misiu spał aż do 19 i poszedł na noc spać o północy dopiero. Rzadko się nam to zdarza , ale żadna siła go nie była w stanie obudzić wcześniej. Jak wstał zupełnie inne dziecko. Wyciszony spokojny, przyszedł zapytał o pic , powiedział ze ale se pospalem hehe i poszedł sam sie bawić . Nie chciał nic jesc bo stwierdził ze nic nie mam mu nowego do zaproponowania a on już to co mu proponuje jadł wiec jesc nie będzie Hahahaha ![]() ![]() Boże ja zjadłam sucha bułkę bagle na leżąco przed snem i podziwiam Cię Darietta jak Ty dałaś radę tak jesc tyle mcy. Mam wrażenie, ze mi się cofnie zaraz ta bułka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#603 |
|
*sportaddict*
|
Xzora, te ruchy to elementy masażu Shantala, jest tego sporo na yt
na przykład: https://www.youtube.com/watch?v=A4Ir36KdA7E |
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Nonie
Biedna ta Twoja niunia I wy przy okazji dentinox jest mocniejszy, ale on chyba lekki może szczypać w jezyk bo ma ten środek znieczulający. Tymonowi psikalam dentoseptem junior I pomagało.Morelle Tez zawsze chciałam by facet umiał tańczyć, albo chociaż chciał I tym mnie właśnie ujoł moj mąż ![]() Co do wzrostu to też w dowodzie mam 160 cm ![]() Jestem dziś jakaś niewyspana, cięzko, gorąco w nocy i się męczyłam okropnie. Carolles Super, ze wszystko gra gdzie chcecie się wybrać?Minini Ja się właśnie obawiam ciut tych długich szyjek, ale patrzac na Steves widze ze może sie to.na szczęście zmienić ... chociaż z Tymonem.mi się nie skracała :/ Darietta My bedzieny.podawac dicoflor od poczatku. Morelle Ty dziś może lepiej odpocznij, pogoda średnia... nie lataj ze skurczami. Anna Paula Nie wyobrażam.sobie spać przy zamknietym.oknie... wiec my bedziemy otwierać. Sill Ja też czasami patrzę na nastroj synka pod.tym.kontem, że mogło go coś zdenerwować np. I pozwalam.mu czasami na " zły moment" jak.coś w nim.siedzi to lepiej, żeby umiał to z siebie wyrzucić I pokazać emocje.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-06-23 o 09:34 |
|
|
|
#605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W 2m.ż. doszły jeszcze do tego mega kolki, ale na szczęście trwały tylko tydzień i tu pomocne były ciepłe kąpiele... Mam nadzieję, że druga córka nie będzie miała takich problemów brzuszkowych Bo jak skończyły się problemy brzuszkowe, zaczęły starszej córce w 4m.ż. wychodzić po kolei wszystkie zęby Jak miała rok miała już całość od 1 po 4, a ja byłam jak zombie A zęby podejrzewam, że u młodszej mogą mieć podobny przebieg...
|
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i jeszcze nie kupowałam witaminy D3 nie wiem czy to przepisują w szpitalu czy samemu trzeba wybrać. Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-06-23 o 09:33 |
|
|
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A stosuje któraś z was teraz probiotyk? |
||
|
|
|
#608 |
|
*sportaddict*
|
Ja znając siebie nigdy nie zdecyduję się na podawanie kopru, bo bym się zastanawiała, czy jednak na pewno jest bezpieczny
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz bede brała probiotyk przez kilka dni. Tak prifilaktycznie.
Vadi A czemu ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#610 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Wczoraj 36t5d.
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o wzrost to ja mam 165cm. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio ma fazę na zapiekankę z biedronki(te z lodówki). Muszę mieć ciągle zapas w lodówce ![]() Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Może to będzie dobry sposób na poprawę mojej hemoglobiny.
|
|
#611 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama już nie wiem... Cytat:
Hehehe
|
||
|
|
|
#612 | |
|
*sportaddict*
|
Wkleję z poprzedniej strony co pisałam
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- U mnie mówili, że probiotyki tylko na mm, podczas kp dostarczane są z mlekiem matki
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-06-23 o 09:40 |
|
|
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi - dzięki za info co do tego masażu
Mój starszak nie miał żadnych brzuchowych problemów dzięki Bogu ![]() Mam nadzieje ze jego brat tez nie będzie ich miał Jedynie raz tylko nas pediatra załatwiła . Powiedziała mi ze skoro nie jem miesa to powinnam podawać żelazo małemu. Ja mu dałam to żelazo i on dostał takiego zatwardzenia ze się tak biedny męczył żeby kupkę zrobić , ze ja go nosiłam na zgietych nóżkach z gola pupa po domu aż w końcu wystekal mi kupkę w ręce ![]() Przeżyłam wtedy horror już byłam gotowa na IP jechać. Od tamtej pory się nie słucham nikogo i wole poczytać na necie w jakiś naukowych poradnikach bo mam wrażenie , ze pediatrzy w dupie byli i gowno widzieli za przeproszeniem ![]() A tych za☠☠☠istych herbatek z Hipp z cukrem rożnego kalibru dostałam masę w prezencie część od teściowej Tz sobie pił on lubi taki lukier. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#616 |
|
*sportaddict*
|
W ogóle masaż shantala jest super, bo poza działaniem relaksujący i przeciwkolkowym wspomaga rozwój dziecka i do tego pomaga radzić sobie z różnymi asymetriami
|
|
|
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
siilmarilen możemy sobie pione podać z tym bólem brzuszka, Misiek miał to samo przez 3miesiące,stękal jęczał po kupię pół godziny spokoju i na nowo i tak do następnej kupy. Ratowalismy się espumisanem.
Nonie dentinox nam pomagał przy zabkowaniu, on działa trochę jak znieczulenie u dentysty, my wyprubowalismy masę specyfików i ten był strzałem w dziesiątkę. Może nie działa zbyt długo ale 2-3 godziny spokoju gwarantowane brawa za wczorajsze wizyty i kciuki za dzisiejsze ![]() mialyscie rację z tym uchem, dziś już zdecydowanie lepiej, widocznie za mocno smarknęłam też miałam dziś kiepską noc, nie mogłam spać, żadna pozycja mi nie pasowała. jadę za chwilę na zakupy bo w lodówce przeciag i do tatusia z zyczeniami A później dalsze sprzątanie góry
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie będę żadnych probiotyków dawać profilaktycznie. Sama nie biorę teraz . Pije kefir często ostatnio i jakoś mi starcza. Nie czuje potrzeby na probiotyki.
Maluszkowi będę tylko dawać mulitivit z D3 . Dawałam starszakowi i teraz tez tak będę dawać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie, wybaczcie że nie pamiętam, ale cierpię na sklerozę ciążową
Która z Was kupiła dostawkę Klupś Piccolo Due? I czy mogłaby mnie poratować i napisać czy zdejmowany bok przyczepia się tam łatwo (na pokrętła czy coś w tym stylu) czy śrubki i śrubokręt idą w ruch? W necie nie mogę się doszukać informacji na ten temat Chodzi mi o to czy opłaca się w ciągu dnia zakładać i zdejmować bok w zależności od potrzeby, czy raczej byłoby to uciążliwe przez sposób montowania.
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mi ciężko na siedząco jesc przy stole . Muszę się odciąć i jesc na kanapie . Jak czytam starszakowi książkę to sapie jak stary zbok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, AnnaPaula chyba tak czasami jest, że nic innego nie można zrobić tylko dać sobie radę
ale nie powiem jak zaliczam jakieś niepowodzenie albo ktoś mi powie coś głupiego to strasznie mnie to ściąga w dół ale cóżSiil moja położna na pytanie o probiotyk zareagowała bardzo negatywnie, że po co bla bla jednak inne mamy polecają więc spróbuję zużyje jedna buteleczkę i nie będę więcej dawać Darietta co do wit D3 to w szpitalu już wpisują zalecenie - 400j |
|
|
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby przy kolejnych nas to ominęło ![]() Dobrze, że z uchem już lepiej. Zapomniałam, że dzisiaj dzień ojca
|
|
|
|
|
#623 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Ma specjalne drewniane zaczepy na sprężynach, nie chodzą super łatwo ale spokojnie sobie poradzisz U nas jest trochę kicha, bo mamy bardzo wysokie łóżko i jak ustawimy tak samo wysoko materac w łóżeczku, to zaczepy wyjmowanego boku możemy sobie zaczepić w powietrzu co najwyżej No ale jak już przestanie funkcjonować jako dostawne, to obniżymy poziom materaca i założymy czwarty bok i tyle.
|
|
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy któraś z Was dokupowała parasolkę taka uniwersalna a nie dedykowana do wózka (która jest oczywiście droższa...)? Na Allegro masa tego ale nie wiem jak z jakością, czy warto?
Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli spokojnie można je przerabiać w ciągu dnia na wolnostojące albo dostawkę - w zależności od potrzeby? Bo w ogóle ten bok jest w całości zdejmowany, nie da się go opuścić, tak? |
|
|
|
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od wczoraj się stresuję, tym rozwarciem, tym czopem, skurczy nie czuję, ale to nigdy nie czułam (tylko przy ktg poznałam co to jest skurcz). Do szpitala mam ok 30km i zanim mąż wyrwie się z pracy i zanim pojedziemy na IP, to 1h nam zejdzie. Boję się, że nie zdążymy np. Moja babcia rodziła w niecałe 2h, mojej mamie jeszcze szybciej poszło. Ogólnie cały brzuch mnie pobolewa, ale nic więcej się nie dzieje. Chill, a Ty jak? Uspokoiły się skurcze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora - mnie te taśmy wkurzają od tych pasów. Ja mam taki pas z taśmami i mi to nie robi. Drażni mnie coś co mi tak ściska pod brzuchem . Jak jestem na ktg to dostaje świra na tym fotelu od tych pasków.
Może ta szarfa się okaże lepsza. Mam taka u ciotki szarfę muszę od niej wziąć zobaczyć czy zadziała. Jak coś to sobie zamówię hand made z Mexyku bo tam jest to najbardziej popularne. Ja naskarzylam na mojego synusia dla położnej ze jest coś leniwy ostatnio to dziś wariacji dostał i szaleje cały dzień w brzuszku Uwielbiam go łapać za stopki i gilgotac . A starszak dziś przyszedł i mówi do mnie nagle "mamo baby nie wyjdzie jeszcze . Nie wyjdzie bo on boi sie " ![]() Może zeczywiscie chłopaki się porozumiewają w jakiś sposób ![]() Kciuki za wizyty! 🏻Coś miałam napisać jeszcze , ale zapomniałam także lecę spać bo 3 w nocy wybija . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#628 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się ludzie pieprzą bo życia swojego nie maja. Dasz radę napewno bo jesteś twarda sztuka i se nie dasz w kasze dmuchać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

I tym mnie właśnie ujoł moj mąż 

schudłam 200 g 

Sama już nie wiem...

Tz sobie pił

Oby przy kolejnych nas to ominęło 

🏻