Panny Młode 2009 cz.II - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-08, 14:00   #4681
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a ty bys wolała tam jechac czy nie??
no ja szczerze mowiac to sie napalilam troche na ta anglie , nigdy tam nie bylam i chcialabym zobaczyc jak tam sie zyje, pocwiczyc angielski, cos zobaczyc itd no ale ja to jestem taka ciekawa swiata i nowych wrazen osoba no i w ogole cieszylam sie na to ze bedziemy z Tż mieszkac razem i ze bedzie fajnie. No ale on strasznie teskni bo sam tam siedzi, chociaz wczesniej byl tam 3 razy i mu sie podobalo i sam mnie namawial no a teraz to jestem troche zla bo przez to ze on ciagle tylko mowil anglia anglia anglia to ja nie szukalam w tym roku pracy tutaj bo stwierdzilam ze potem to sie nie wyrobie z obrona (bo rok wczesniej pracowalam w biurze podrozy od 9 do 18 codziennie i juz nie mialam sily pisac pracy, takze wiedzialam ze jak bede pracowac to sie nie wyrobie ) no a teraz to nawet nie wiem gdzie mam szukac tej pracy bo mieszkamy w polsce 70 km od siebie, a skoro za rok mamy zamieszkac razem to bez sensu zebym ja pracowala u siebie, a on u siebie bo i tak za rok ktos bedzie musial szukac nowej pracy No a u niego sa wieksze mozliwosci, ale ja to bym nie chciala mieszkac u tescia przed slubem zreszta pewnie nawet moja mama by sie nie zgodzila

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Samba czyli jak przyjedzie.. to pojdzie na jakas rozmowe i jak dostanie prace to zostaniecie..? bo moim zdaniem tak glupio zeby tam siedzial skoro strasznie zle to z nosi.. jescze tak zeszczupleje ze ziknie..

hmm no zalezy, bo on tu bedzie tylko tydzien takze nie wiadomo czy tak sie zlozy ze akurat w tym czasie ktos bedzie chcial sie z nim umowic na rozmowe, poza tym roznie to bywa, nikt go od razu nie przyjmie, zawsze jest: "zadzwonimy" takze watpie zeby tak szybko znalazl prace Zreszta Tż nie chce byle jakiej pracy tylko przynajmniej za 3500 zl na reke Zanim wyjechal do Anglii to zarabial 2000 ok ale to bylo dla niego malo No zobaczymy, na razie to ma bilet w dwie strony na 27.05 do polski i na 3.06 do anglii z powrotem, ale kazalam mu wziac walizke i jego rzeczy wiec zobaczymy czy tam wroci Na razie mowi ze: Nie. Ale zobaczymy co bedzie potem Nie wiem co mu radzic bo 3.06 to ja na pewno z nim nie polece ale koncem czerwca pewnie juz bede mogla, takze ja na jego miejscu bym przezyla ten miesiac No ale zobaczymy co postanowi na pewno nie chce zeby mi schudl czy sie rozchorowal, tata go przekonuje zeby wrocil
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 14:05   #4682
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dlatego jak bedziesz tam z nim, to juz nie bedzie tęsknil

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 14:51   #4683
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Witch86 Pokaż wiadomość
Dopisze sie :-D 01.08.09
Witaj Miło, że do nas dołączyłaś Opowiedz coś o sobie i narzeczonym

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny dołaczam sie do Waszego wątku, teraz tez troche mojego . Nasz ślub odbedzie sie 25 lipca 2009 roku. Dzis zamowilismy sale, nie mamy jeszcze w kosciele zaklepanego terminu, poniewaz ksiadz powiedział ze nie ma jeszcze kalendarza na 2009 rok i zebysmy przyszli w listopadzie
Witaj Pierwsze przygotowania widzę macie poczynione Co do księdza to my też nie mamy jeszcze daty zaklepanej, ale wybierzemy się pod koniec roku, tak jak wy.
Cytat:
musze sie wam pochwalic bylam u pani dyrektor od poniedziaku zaczynam prace bede prowadzila 3 latki ktore znam bo czesto u nich bylam na praktykach itd.. wiec niebedzie zle balam sie bardzo co z wakacjami bo w lipcu pracujemy ale w sierpniu przedskzole ma wolne a ja niemam tyle ulopu zaczynajac tam zeby go wybrac i balam si ze da mi umowe do lipca a potem od wrzesnia.. jak wczesniej robila niektorym dziewczyna.. ale wiedzac ze pali jej sie grunt pod nogami bo rodzice 3 latkow podnosza raban ze nic sie niedzieje nauczyciela od miesiaca nie ma powiedzialam jej ze pod koniec roku bede sie starac o kredyt na mieszkanie i zalezy mi tylko na ciaglosci umowy zeby nie byc w sierpniu na bezrobotnym i ona powiedziala ze dobrze ze sie zgadza i ze normalnie bede zatrudniona ale nie wiem co bede robic bo chyba nie siedziec w pustym przedskzolu.. ale anwet gdyby.. i tak sie ciesze spelnilo sie moje marzenie to teraz tylko obrona mieszkanie i slub a potem... ale mi dobrze...

musze teraz porozmawiac z moim szefem na szcezscie mam umowe do jutro (mialam na zlecenie co miesiac nowa..) wiec niestety bedziemy musieli sie pozegnac.. jak sie bedzie rzucal to zaproponuje mu znajoma na moje stanowisko zeby niegadal ze zostawiam go bez niczego.. kurde jakis mnie to niemartwi.. tak jestem uradowana przedszkolem...
gratuluje bardzo się cieszę i w sumie zazdroszczę, bo też mi się marzy taka praca

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Kochane ja dzis 1 dzien do pracy ide w centrum odziezowym no zobaczymy jak to bedzie a jeszcze moj tż ma urodziny dzis ehhh a ja do wieczora tam..a on ma wolne akurat
moze mnie szybciej puszcza jak powiem ze ma urodziny
buziaki
gratuluje szybko znalazlaś nową pracę sto lat dla Tż

Cytat:

a ladnie to tak podbrywac jak tz nic nie rozumiem.. ale ja zrobilam kiedys lepszy numer.. chcialam pogadac z siostra na temat prezentu dla tz ona niewiedziala co mu kupic ale tak sie skladalo ze zawsze tz byl w polblizu wiec wpadlysmy na pomysl ze przeciez obie znamy migowy a tz nie no i zaczelismy migac ale sie tz wkurzyl bo niewiedzial oco chodzi.. i teraz mamy calkowity zakaz migania przy nim... raz nam tylko pozwolil jak mecz ogladal mi mu przeszkadzalysmy bo za glosno gadamy a ja juz sie balam ze na nic mi sie znajomosc migowego nieprzyda
No fakt dobrze sobie pomigać gdy nikt tego nie rozumie Rok temu skończyłam kurs I stopnia j. migowego dla pracowników służb społ. Na uczelni sobie zorganizowaliśmy i teraz z tymi znajomymi z kursu możemy sobie migać odpowiedzi na egzaminach albo na imprezie zamiast krzyczeć do siebie Oj musiałabym sobie przypomnieć znaki, bo pewnie już troszkę zapomniałam.

Piszecie o pracy, no więc jak się tylko obronie to muszę się zacząć rozglądać za jakąś tymczasową pracą. Nie liczę zbytnio na pracę w zawodzie, bo lic. dla pracodawców to trochę za mało. W sumie o pracę dla dziewczyny jest ciężko, niestety pewnie czeka mnie stanie za ladą w jakimś sklepie, no ale co zrobić takie realia. W każdym razie wolę tu być w Polsce niż tyrać za granicą, tu mam zbyt wiele żeby to zostawić
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 15:03   #4684
~Gosienka~
Raczkowanie

To i ja dolaczam do was kochane. W tym tygodniu zamowilam slub na 15.08.09 i jak narazie to sale i orkiestre mam + slub w kosciele zamowiony...i powoli bede sie wglebiac na forum co musze jeszcze i kiedy zamowic Zareczyn jeszcze nie bylo,ale planujemy po wakacjach,wiem,ze troszke nie pokolei
~Gosienka~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 15:13   #4685
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Gosienka~ Pokaż wiadomość
To i ja dolaczam do was kochane. W tym tygodniu zamowilam slub na 15.08.09 i jak narazie to sale i orkiestre mam + slub w kosciele zamowiony...i powoli bede sie wglebiac na forum co musze jeszcze i kiedy zamowic Zareczyn jeszcze nie bylo,ale planujemy po wakacjach,wiem,ze troszke nie pokolei
Gosienka, to pociesze Cie, bo u Nas tez nie po kolei. Sala, kamerzysta, fotograf, zespol, kosciol, zespol ktory bedzie gral w kosciele zarezerwowane od miesiaca, ale zareczyn jeszcze nie bylo. Tak wiec czuje sie razniej, ze nie jestem sama. No i nie wiem kiedy moj luby zamierza sie oswiadczyc...

No i witam reszte Panien Mlodych.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 15:16   #4686
martucha84
Zakorzenienie

witaj Gosienka co nie pokoleji:0 waze zeby bylo tak jak wy chcecie
Stary 2008-05-08, 15:36   #4687
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Jeśli można to ja też sie przyłączam
Nie żebym chciała Ci ~Gosienka~ robić konkurencje ale my z TŻ w pierwszej kolejności mieliśmy chrzciny planujemy ślub kościelny bo póki co tylko cywila mamy a zaręczyny to jak będzie czas
Jeszcze nie wiemy kiedy będzie ślub poza tym, że będzie w 2009 Nic nie mamy i tak sie zastanawiam czy jak sie w wakacje zabierzemy to zdążymy bo widzę że niektóre dziewczyny to chyba jeszcze tylko sukni nie mają i sie zestresowałam...

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 15:39   #4688
aniaaa84
Zadomowienie

Wow widzę, że tak jak posty rosną w tempie zawrotnym w takim też dopisują się nowe Panny Młode super
Stary 2008-05-08, 15:56   #4689
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego jak bedziesz tam z nim, to juz nie bedzie tęsknil
nooo nie bedzie, tyle, ze on przyjezdza koncem maja na tydzien na wesele kuzynki i potem 3.06 musialby znowu tam pojechac, znowu sam bo ja obrone bede miala najwczesniej w polowie czerwca, takze dopiero koncem czerwca bym do niego dojechala, ja to bym na jego miejscu przetrzymala ten miesiac jeszcze, ale on mowi ze beze mnie nie wraca do Anglii wiec zobacymy

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
Nie żebym chciała Ci ~Gosienka~ robić konkurencje ale my z TŻ w pierwszej kolejności mieliśmy chrzciny planujemy ślub kościelny bo póki co tylko cywila mamy a zaręczyny to jak będzie czas
Jeszcze nie wiemy kiedy będzie ślub poza tym, że będzie w 2009 Nic nie mamy i tak sie zastanawiam czy jak sie w wakacje zabierzemy to zdążymy bo widzę że niektóre dziewczyny to chyba jeszcze tylko sukni nie mają i sie zestresowałam...
witajcie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 16:42   #4690
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj najważniejsze, że chcecie się pobrać, zaręczyny to tylko formalność Też na początku miałam ślubować 15.08, ale ostatecznie mężatką stanę się tydzień wcześniej

Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
witaj Nie stresuj się, my tu kompletnie zwariowałyśmy na tle naszych ślubówdlatego tak wszystko wcześniej mamy załatwione. Tobie na pewno też uda się wszystko pozałatwiać, będzie z tym trochę bieganiny, ale jeszcze trochę czasu jestDużo tez zależy od miesiąca, w którym chcecie ślubować, największe wzięcie mają te letnie
Stary 2008-05-08, 17:00   #4691
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Jaa hihi też mam dosyć ciekawieMy z Moim też nic nie mamy załatwione a pozatym jeszcze jest w wojsku do sierpniawiemy tylko że 2009i najlepiej Czerwiec .Jka myślicie wyrobimy sie
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 17:37   #4692
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Jaa hihi też mam dosyć ciekawieMy z Moim też nic nie mamy załatwione a pozatym jeszcze jest w wojsku do sierpniawiemy tylko że 2009i najlepiej Czerwiec .Jka myślicie wyrobimy sie
To zależy od tego gdzie mieszkacie, tak mi się wydaje. Ale powiem Ci, że mój kuzyn z malżonką wyrobili się w 3 miesiące i bylo świetnie i w fajnym miejscu.
Stary 2008-05-08, 17:43   #4693
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
mówi się, że dla chcącego nic trudnegono może się nabiegacie, natrudzicie, ale myślę, że się uda
Stary 2008-05-08, 17:47   #4694
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
To zależy od tego gdzie mieszkacie, tak mi się wydaje. Ale powiem Ci, że mój kuzyn z malżonką wyrobili się w 3 miesiące i bylo świetnie i w fajnym miejscu.

wlasnie zgadzam się....i zależy w jakim miejscu chcecie wesele bo np my na wrzesien przyszłego roku zamawialismy w marcu i to był ostatni wolny termin z interesujacych nas miesięcy- czerwiec cały zajęcty, sierpien tez no i został nam 5 wrzesien...jakies pojedyncze w lipcu były wolne no i potem to już albo wczesna wiosna albo zima a to nam nie pasowało...podobnie było z zespołem- zamawialismy tuż po sali i też już się ciasno w terminarzu robiło. Mysle ze jakbysmy teraz zaczeli to nie byłoby co marzyc o 2009 roku. no ale tak jak mowie zalezy od miejsca. moja kolezanka ma wesele w czerwcu 2009 i tez juz dawno ma załatwiona sale i zespol...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:02   #4695
anuulaa
Wtajemniczenie

Gosienka, Sławka, witajcie

Ja dzisiaj przeżywam dół, bo jestem pierwszy dzień na diecie i cały czas mi się jeść chce, jakoś nie mogę się najeść tym czym mogę hehe Dzisiaj mnie coś natchnęło w południe na bieganie, a za 2 godziny jedziemy z TŻ na kurs tańca. Tylko jakoś nie bardzo mi się dzisiaj chce:/
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:11   #4696
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj przeżywam dół, bo jestem pierwszy dzień na diecie i cały czas mi się jeść chce, jakoś nie mogę się najeść tym czym mogę hehe Dzisiaj mnie coś natchnęło w południe na bieganie, a za 2 godziny jedziemy z TŻ na kurs tańca. Tylko jakoś nie bardzo mi się dzisiaj chce:/
Oj biedulko, wcinaj może jakieś owoce małokaloryczne, to chociaż na chwilę głód zniknie.
Właśnie jak wam idzie na kursie? Czego się uczycie? Bo my się zastanawiamy czy czasem nie iść
Stary 2008-05-08, 18:19   #4697
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Oj biedulko, wcinaj może jakieś owoce małokaloryczne, to chociaż na chwilę głód zniknie.
Właśnie jak wam idzie na kursie? Czego się uczycie? Bo my się zastanawiamy czy czasem nie iść
Jem zupę kapuścianą - bez soli:/ owoce też jem, ale muszę się trzymać sztywno diety, zjadłabym coś kalorycznego.

Idziemy dzisiaj na trzecie spotkanie, zajęcia są świetne, uczymy się jak na razie walca angielskiego, cha-che i tango. Dzisiaj będziemy powtarzać tego czego się nauczyliśmy i poznamy nowy taniec. Jest fajnie, bo tańczymy nie tylko ze swoim partnerem, ale też z innymi, bo trzeba się zamieniać. Dzięki temu można sobie porównać, jak tańczą inni, ale oczywiście najlepiej mi się tańczy z TŻ. Idźcie, to fajna sprawa
Stary 2008-05-08, 18:23   #4698
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
a nie mozesz teraz sama czegoś poszukac, albo jak TZ na przepustke wyjdzie?? wtedy bys mu juz przedstawiła rózne oferty i ceny

Stary 2008-05-08, 18:27   #4699
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

Idziemy dzisiaj na trzecie spotkanie, zajęcia są świetne, uczymy się jak na razie walca angielskiego, cha-che i tango. Dzisiaj będziemy powtarzać tego czego się nauczyliśmy i poznamy nowy taniec. Jest fajnie, bo tańczymy nie tylko ze swoim partnerem, ale też z innymi, bo trzeba się zamieniać. Dzięki temu można sobie porównać, jak tańczą inni, ale oczywiście najlepiej mi się tańczy z TŻ. Idźcie, to fajna sprawa
w sumie bym się przeszła, ale jeszcze nie teraz, za dużo mam na głowie, może jakoś po wakacjach się rozejrzymy. w sumie jakoś nam tańczenie wychodzi, ale mimo wszystko chciałabym żebyśmy się lepiej prezentowali w tańcu-wiadomo prawidłowa postawa itd, no i przede wszystkim nauczyli się czegoś nowego. Jak nabierzemy większej wprawy to sami sobie układ na I taniec wymyślimy.
Stary 2008-05-08, 18:30   #4700
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no my z moim TŻ to koniecznie musimy iść na kurs tańca bo nie najlepiej nam idzie Nie mówię już o tym, żeby wyskoczyć na pierwszy taniec z jakimś super układem bo zabijemy się o własne nogi ale żeby się chociaż jako tako zaprezentować Oglądałam oferty kursów dla narzeczonych ale ceny są powalające dlatego chyba na jakiś zwykły kurs pójdziemy......
Stary 2008-05-08, 18:30   #4701
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

My z TZ tez chcemy isc na kurs tańca, ale nie wiem kiedy. bo Holandia może nam wszytsko zepsuć

Stary 2008-05-08, 18:35   #4702
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:
a nie mozesz teraz sama czegoś poszukac, albo jak TZ na przepustke wyjdzie?? wtedy bys mu juz przedstawiła rózne oferty i ceny

Szukam szukam
Stary 2008-05-08, 18:36   #4703
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Szukam szukam
no własnie-przedstawisz gotwową ofertę swojemu TŻ i razem zdecydujecie.
Stary 2008-05-08, 18:41   #4704
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Szukam szukam
bo napewno czesto ma przepustki .

moja kolezanka mówi, ze jej brat jak poszedł do wojska, to wiecej w domu siedzial na przepustkach niz tam

Stary 2008-05-08, 18:43   #4705
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

moja kolezanka mówi, ze jej brat jak poszedł do wojska, to wiecej w domu siedzial na przepustkach niz tam

to tez zalezy od tego jak daleko w wojsku jest .. bo jesli na drugim koncu PL to sie za bardzo nie oplaca... chyba
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:45   #4706
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
to tez zalezy od tego jak daleko w wojsku jest .. bo jesli na drugim koncu PL to sie za bardzo nie oplaca... chyba
no w sumie tak

Stary 2008-05-08, 18:47   #4707
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki- mały off topic- jak zrobić, żeby zamiast adresu suwaczka był jakiś napis?
Stary 2008-05-08, 18:51   #4708
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki- mały off topic- jak zrobić, żeby zamiast adresu suwaczka był jakiś napis?
[URL="tu wpisujesz adres internetowy suwaczka"]tu wpisujesz tekst który się wyświetli[/url]
Stary 2008-05-08, 18:53   #4709
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
[URL="tu wpisujesz adres internetowy suwaczka"]tu wpisujesz tekst który się wyświetli[/url]
dziękuję bardzo
Stary 2008-05-08, 19:07   #4710
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:

HaHa Ha własnie że NIe jest bardzo rzadkoi sama staram sie cos szukać ,ale ja jestem takim cykorkiem nieśmiałym i pewnie dużo nie załatwie(czasem mnie zatyka i nie wiem co powiedzieć jak sie spytać) (niby biore wychodze za maż powinnam dorosnąć itp)ale boje sie ludzi mam nadzieje że sie to zmieni teraz jak cos załatwie bedzie cud !!!!i bede sie cieszć że SAMA załatwiłamhih
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości