|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
no ja szczerze mowiac to sie napalilam troche na ta anglie
, nigdy tam nie bylam i chcialabym zobaczyc jak tam sie zyje, pocwiczyc angielski, cos zobaczyc itd no ale ja to jestem taka ciekawa swiata i nowych wrazen osoba no i w ogole cieszylam sie na to ze bedziemy z Tż mieszkac razem i ze bedzie fajnie. No ale on strasznie teskni bo sam tam siedzi, chociaz wczesniej byl tam 3 razy i mu sie podobalo i sam mnie namawial no a teraz to jestem troche zla bo przez to ze on ciagle tylko mowil anglia anglia anglia to ja nie szukalam w tym roku pracy tutaj bo stwierdzilam ze potem to sie nie wyrobie z obrona (bo rok wczesniej pracowalam w biurze podrozy od 9 do 18 codziennie i juz nie mialam sily pisac pracy, takze wiedzialam ze jak bede pracowac to sie nie wyrobie ) no a teraz to nawet nie wiem gdzie mam szukac tej pracy bo mieszkamy w polsce 70 km od siebie, a skoro za rok mamy zamieszkac razem to bez sensu zebym ja pracowala u siebie, a on u siebie bo i tak za rok ktos bedzie musial szukac nowej pracy No a u niego sa wieksze mozliwosci, ale ja to bym nie chciala mieszkac u tescia przed slubem zreszta pewnie nawet moja mama by sie nie zgodzila ![]() Cytat:
hmm no zalezy, bo on tu bedzie tylko tydzien takze nie wiadomo czy tak sie zlozy ze akurat w tym czasie ktos bedzie chcial sie z nim umowic na rozmowe, poza tym roznie to bywa, nikt go od razu nie przyjmie, zawsze jest: "zadzwonimy" takze watpie zeby tak szybko znalazl prace Zreszta Tż nie chce byle jakiej pracy tylko przynajmniej za 3500 zl na reke Zanim wyjechal do Anglii to zarabial 2000 ok ale to bylo dla niego malo No zobaczymy, na razie to ma bilet w dwie strony na 27.05 do polski i na 3.06 do anglii z powrotem, ale kazalam mu wziac walizke i jego rzeczy wiec zobaczymy czy tam wroci Na razie mowi ze: Nie. Ale zobaczymy co bedzie potem Nie wiem co mu radzic bo 3.06 to ja na pewno z nim nie polece ale koncem czerwca pewnie juz bede mogla, takze ja na jego miejscu bym przezyla ten miesiac No ale zobaczymy co postanowi na pewno nie chce zeby mi schudl czy sie rozchorowal, tata go przekonuje zeby wrocil
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego jak bedziesz tam z nim, to juz nie bedzie tęsknil
|
|
|
|
#4683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Miło, że do nas dołączyłaś Opowiedz coś o sobie i narzeczonym![]() Cytat:
Pierwsze przygotowania widzę macie poczynione Co do księdza to my też nie mamy jeszcze daty zaklepanej, ale wybierzemy się pod koniec roku, tak jak wy.Cytat:
bardzo się cieszę i w sumie zazdroszczę, bo też mi się marzy taka pracaCytat:
szybko znalazlaś nową pracę stoCytat:
Rok temu skończyłam kurs I stopnia j. migowego dla pracowników służb społ. Na uczelni sobie zorganizowaliśmy i teraz z tymi znajomymi z kursu możemy sobie migać odpowiedzi na egzaminach albo na imprezie zamiast krzyczeć do siebie Oj musiałabym sobie przypomnieć znaki, bo pewnie już troszkę zapomniałam.Piszecie o pracy, no więc jak się tylko obronie to muszę się zacząć rozglądać za jakąś tymczasową pracą. Nie liczę zbytnio na pracę w zawodzie, bo lic. dla pracodawców to trochę za mało. W sumie o pracę dla dziewczyny jest ciężko, niestety pewnie czeka mnie stanie za ladą w jakimś sklepie, no ale co zrobić takie realia. W każdym razie wolę tu być w Polsce niż tyrać za granicą, tu mam zbyt wiele żeby to zostawić |
||||
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
To i ja dolaczam do was kochane. W tym tygodniu zamowilam slub na 15.08.09 i jak narazie to sale i orkiestre mam + slub w kosciele zamowiony...i powoli bede sie wglebiac na forum co musze jeszcze i kiedy zamowic
Zareczyn jeszcze nie bylo,ale planujemy po wakacjach,wiem,ze troszke nie pokolei
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiec czuje sie razniej, ze nie jestem sama. No i nie wiem kiedy moj luby zamierza sie oswiadczyc...![]() No i witam reszte Panien Mlodych.
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Gosienka
co nie pokoleji:0 waze zeby bylo tak jak wy chcecie
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli można to ja też sie przyłączam
![]() Nie żebym chciała Ci ~Gosienka~ robić konkurencje ale my z TŻ w pierwszej kolejności mieliśmy chrzciny planujemy ślub kościelny bo póki co tylko cywila mamy a zaręczyny to jak będzie czas ![]() Jeszcze nie wiemy kiedy będzie ślub poza tym, że będzie w 2009 Nic nie mamy i tak sie zastanawiam czy jak sie w wakacje zabierzemy to zdążymy bo widzę że niektóre dziewczyny to chyba jeszcze tylko sukni nie mają i sie zestresowałam...
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
Wow widzę, że tak jak posty rosną w tempie zawrotnym w takim też dopisują się nowe Panny Młode
super
|
|
#4689 | ||
|
Zakorzenienie
|
nooo nie bedzie, tyle, ze on przyjezdza koncem maja na tydzien na wesele kuzynki i potem 3.06 musialby znowu tam pojechac, znowu sam bo ja obrone bede miala najwczesniej w polowie czerwca, takze dopiero koncem czerwca bym do niego dojechala, ja to bym na jego miejscu przetrzymala ten miesiac jeszcze, ale on mowi ze beze mnie nie wraca do Anglii wiec zobacymy
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze, że chcecie się pobrać, zaręczyny to tylko formalność Też na początku miałam ślubować 15.08, ale ostatecznie mężatką stanę się tydzień wcześniej![]() Cytat:
Nie stresuj się, my tu kompletnie zwariowałyśmy na tle naszych ślubów dlatego tak wszystko wcześniej mamy załatwione. Tobie na pewno też uda się wszystko pozałatwiać, będzie z tym trochę bieganiny, ale jeszcze trochę czasu jest Dużo tez zależy od miesiąca, w którym chcecie ślubować, największe wzięcie mają te letnie
|
||
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Jaa hihi też mam dosyć ciekawie
My z Moim też nic nie mamy załatwione a pozatym jeszcze jest w wojsku do sierpnia wiemy tylko że 2009 i najlepiej Czerwiec .Jka myślicie wyrobimy sie
|
|
|
|
#4692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ale powiem Ci, że mój kuzyn z malżonką wyrobili się w 3 miesiące i bylo świetnie i w fajnym miejscu.
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może się nabiegacie, natrudzicie, ale myślę, że się uda
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie zgadzam się....i zależy w jakim miejscu chcecie wesele bo np my na wrzesien przyszłego roku zamawialismy w marcu i to był ostatni wolny termin z interesujacych nas miesięcy- czerwiec cały zajęcty, sierpien tez no i został nam 5 wrzesien...jakies pojedyncze w lipcu były wolne no i potem to już albo wczesna wiosna albo zima a to nam nie pasowało...podobnie było z zespołem- zamawialismy tuż po sali i też już się ciasno w terminarzu robiło. Mysle ze jakbysmy teraz zaczeli to nie byłoby co marzyc o 2009 roku. no ale tak jak mowie zalezy od miejsca. moja kolezanka ma wesele w czerwcu 2009 i tez juz dawno ma załatwiona sale i zespol... |
|
|
|
|
#4695 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosienka, Sławka, witajcie
![]() Ja dzisiaj przeżywam dół, bo jestem pierwszy dzień na diecie i cały czas mi się jeść chce, jakoś nie mogę się najeść tym czym mogę hehe Dzisiaj mnie coś natchnęło w południe na bieganie, a za 2 godziny jedziemy z TŻ na kurs tańca. Tylko jakoś nie bardzo mi się dzisiaj chce:/ |
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie jak wam idzie na kursie? Czego się uczycie? Bo my się zastanawiamy czy czasem nie iść |
|
|
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idziemy dzisiaj na trzecie spotkanie, zajęcia są świetne, uczymy się jak na razie walca angielskiego, cha-che i tango. Dzisiaj będziemy powtarzać tego czego się nauczyliśmy i poznamy nowy taniec. Jest fajnie, bo tańczymy nie tylko ze swoim partnerem, ale też z innymi, bo trzeba się zamieniać. Dzięki temu można sobie porównać, jak tańczą inni, ale oczywiście najlepiej mi się tańczy z TŻ. Idźcie, to fajna sprawa
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
no my z moim TŻ to koniecznie musimy iść na kurs tańca bo nie najlepiej nam idzie
Nie mówię już o tym, żeby wyskoczyć na pierwszy taniec z jakimś super układem bo zabijemy się o własne nogi ale żeby się chociaż jako tako zaprezentować Oglądałam oferty kursów dla narzeczonych ale ceny są powalające dlatego chyba na jakiś zwykły kurs pójdziemy......
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
My z TZ tez chcemy isc na kurs tańca, ale nie wiem kiedy. bo Holandia może nam wszytsko zepsuć
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
bo napewno czesto ma przepustki .
moja kolezanka mówi, ze jej brat jak poszedł do wojska, to wiecej w domu siedzial na przepustkach niz tam
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie tak
|
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki- mały off topic- jak zrobić, żeby zamiast adresu suwaczka był jakiś napis?
|
|
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
HaHa Ha własnie że NIe jest bardzo rzadko ![]() ![]() i sama staram sie cos szukać ,ale ja jestem takim cykorkiem nieśmiałym i pewnie dużo nie załatwie(czasem mnie zatyka i nie wiem co powiedzieć jak sie spytać) (niby biore wychodze za maż powinnam dorosnąć itp)ale boje sie ludzi mam nadzieje że sie to zmieni teraz jak cos załatwie bedzie cud !!!!i bede sie cieszć że SAMA załatwiłam hih
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

, nigdy tam nie bylam i chcialabym zobaczyc jak tam sie zyje, pocwiczyc angielski, cos zobaczyc itd no ale ja to jestem taka ciekawa swiata i nowych wrazen osoba
no i w ogole cieszylam sie na to ze bedziemy z Tż mieszkac razem i ze bedzie fajnie. No ale on strasznie teskni bo sam tam siedzi, chociaz wczesniej byl tam 3 razy i mu sie podobalo i sam mnie namawial 
na pewno nie chce zeby mi schudl czy sie rozchorowal, tata go przekonuje zeby wrocil

super