|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: PM 2018 cz. 6
Mnie mama urodziła w wieku 18 lat i nie poleca
miała wsparcie rodziców, poradzili sobie ale mówi, że nic jej nie zwróci takiej beztroski "młodego dorosłego" jak jeszcze niewiele musisz a duuużo możesz. Dlatego w wieku 13 lat miałam pełną wiedzę o antykoncepcji . Skłaniam się ku dzieciom jak poukładam sobie jakoś logicznie pracę, finanse, lokum, czyli pewnie koło 30. Teraz mam 24 i jakoś czuję się gówniarą ![]() A co do tematu prawka, zdałam za pierwszym od razu po 18, potem jeździłam dość sporadycznie, półtora roku temu dostałam stare auto taty i trochę się wprawiłam. A potem wymyśliłam, że zostanę przedstawicielem handlowym i w tydzień strzeliłam więcej km niż przez całe życie I nadal tak jeżdżę, przyrosłam do auta, uwielbiam ![]() Na obiad robię zielony makaron z włoskiego tygodnia w Lidlu z szynką dojrzewającą, suszonymi pomidorami i śmietaną
Edytowane przez nielubiegrzybow Czas edycji: 2017-06-23 o 16:48 |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale są plany postawienia go w pobliskim mieście u tz
|
|
|
#2103 |
|
Wtajemniczenie
|
A my działkujemy tzn tylko ja bo tz pracują z bratem przy remoncie domku letniskowego 😁 Na obiad mamy grilla tak z okazji piątku 😛Kiełbasa, kaszka (dla mnie 😁
) i karkówka. Do tego najlepsze na świecie ogórki kiszone 😁Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby pogoda była.
|
|
|
#2105 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz widzę ze mój słownik napisał kaszka zamiast kaszanka 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię ciasto z musem truskawkowym, trzymajcie kciuki by wyszło, bo jedna lipke już zrobiłam
|
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie dawno robiłam sernik z musem truskawkowym 😍Pycha!!
|
|
#2108 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadlabym cos slodkiego, ciagnie mnie dzis do tego.
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi wyjdzie to się pochwalę
|
|
|
|
#2110 |
|
Rozeznanie
|
Co do prawka- ja zdałam prawko miesiąc po 18, ale pochodzę z takiego końca świata, że odliczalam dni do rozpoczęcia kursu. Jeżdżę często (do pracy) i dalekie trasy to też nie problem (nie raz jechałam sama 800km trasę Polska-Niemcy).
Co do dzieci- też miałam nadzieję, że koło 25 będę mieć 1 dziecko, ale teraz tak na to patrząc to Bogu dziękuję, że nie wpadliśmy z ex. Teraz mam nadzieję, że do 30 z 1 się wyrobimy, ale jak remont nie pójdzie to niestety, trzeba przeczekać. Ale jak pomyślę, że moja mama w moim wieku miała już 3 "w drodze"-masakra, nie wyobrażam sobie... Widziałam post jednej z dziewczyn, która rezygnuje z ślubu (nie umiem przypomnieć sobie nicka): Przykro mi, trzymaj się ;*** Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobilam was. Ja jutro jadę z mamą tż rezerwować sale na 23 czerwca, bo tż w szpitalu bo miał zabieg robiony. Oby ten termin był jeszcze wolny... A inż już na finiszu zostały dane screeny do wstawienia i jeden podrozdział do poprawy.
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Pilnuje małych kurczaczków
|
|
#2113 | |
|
...
|
Cytat:
![]() W moim wieku teściowa miała już 4
|
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się Dużo dobrego Ci życzę!
|
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Twoi teściowie mają inwentarz jakiś spory? Tzn hodują jakieś zwierzęta?
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Gospodarstwo jest tz. Mama jego hoduje kury. Ma ich gdzieś z 40. A tz ma bydło. W chlewie stoją 4 krowy, 3 jalowki, 2 małe cielaki i 4 byki
|
|
#2117 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja lubię sobie jeździć autem. My z TŻ bardzo często jeździmy sobie bez celu nawet gdzieś. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej kochane, nadrobiłam. Jestem zarobiona, tyle pracy... w końcu znalazłam chwilę wolnego. Marzę o tym by się wyspać z soboty na niedzielę.
|
||||||
|
|
|
|
#2118 |
|
:)
|
A mnie dzisiaj wzięło na przeglądanie sukienek, znalazłam kilka modeli które mi się podobają
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kocham kurczaczaczki 😍Niestety o dziwo na aplikacji nie widzę, chociaż z innymi zdjęciami nie miałam problemu. Myślałam że antybiotyk dobrze sobie radził z moim gardłem, ale chyba mam gorączkę teraz na wieczór... Jesteśmy jeszcze na działce, nie mam jak zmierzyć ale kiepsko się czuję Niedługo jedziemy. Dziś się u tz, powiedział ze się mną zaopiekuje 😍Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Śpię* 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam, że nie będę miała problemów z rodziną TŻ, a jednak... |
|
|
|
|
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
ja z takiego założenia wychodzę---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- 5 i 6 bardzo ładne |
||
|
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu nie najlepszy?
|
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie to sytuacja wygląda tak, że brat TŻ wpadł w pewne kłopoty (ale na własne życzenie). Dalsza rodzina o niczym nie wie, ale sytuacja przez najbliższe kilka lat nie będzie lepsza. Teraz gdy rzeczy nabrały trochę rozpędu i zaraz mamy zamieszkać z TŻ razem itd usłyszałam, że może ślub teraz to nienajlepszy pomysł. Chodzi o to, że ze względu na brata TŻ może lepiej by było gdybyśmy poczekali żeby mu nie robić przykrości. Tyle, że widzimy z TŻ jakie jego brat ma nastawienie i nie sądzimy, że coś się zmieni. I nie chcemy z własnego szczęścia rezygnować przez takie coś. Ale mimo wszystko chcemy mieć wsparcie ze strony rodziny.
|
|
|
|
|
#2125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Mansika, myślałam że większy inwentarz trzyma
Girlandzia, jak będę na kompie to zobaczę kiecki, bo mi się w aplikacji nie wyświetlają -_- Ciasto zrobione, zapowiada się że wyszło, zobaczymy rano jak stężeje
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Mała ziemia to mało zwierzaków. Jeszcze prawie 3 lata i zostaną tylko 2 krowy bo mama tz chce mleko i ser. Teraz tz musi się trzymać biznesplanu bo dostał pieniądze z unii.
|
|
#2128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
stres ogromny. No ale na studiach tyle tego było przecież ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Nesaa trzymam kciuki kochana za Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Ja w wieku 20 lat byłam już 2 lata z tztem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Ooo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- A ja wracam z pracy . Jak ja nie lubię mojego nowego 'centrum" bleee.. a chodzić tedy po 22.. 10 minut różnicy od naszego domu a dwa inne światy. Jutro 4;50 pobudka do pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2129 | |
|
Rozeznanie
|
poziomkowa91 fajne topery
![]() A co do posiadania dzieci to ja jak mialam 20-23 lat to mialam siano w glowie I wogole nie chcialam miec dzieci. KinderCountry, ale Ty masz talent z tym szyciem, gotowaniem itp itd Twoj TZ to prawie jakby wygral w lotka...idealna pani domu! ![]() A co do prawka dziewczyny to historia mojego zycia. W PL zapisalam sie na prawko w wieku 18 lat podczas wakacji, no ale mialam najgorszego instruktora na swiecie (bral kase za kurs a zapisywal ludzi na lekcje co 2-3 miesiace a potem krzyczal na ludzi, ze nikt nic nie pamieta ![]() Cytat:
Trzymaj sie moja droga. Moze tak mialo byc I wyjdzie Ci to na lepiej I spotkasz kogos kto na Ciebie zasluguje Hej Kalinolistek. Ja Cie pamietam ze tego watku z zeszlego roku. ![]() MissCath wszystkiego najlepszego. ![]() Girlandzia z tych sukienek ta ostatnia mi sie najbardziej chyba podoba. Ja tam uwielbiam koronek ile wlezie. ![]() poziomkowa91 powrotu do zdrowia ![]() piankowa to jest wasze zycie I musicie robic jak wam najlepiej. Przykra sytulacja z bratem TZ ale jak sama mowisz to moze sie nie zmienic przez pare lat...a co jak 10siec to tez bedziecie tyle czekac? Mam nadzieje, ze sie ulozy. Edytowane przez Aveen Czas edycji: 2017-06-23 o 22:36 |
|
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nessa przykra sytuacja ale napewno będzie dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

miała wsparcie rodziców, poradzili sobie ale mówi, że nic jej nie zwróci takiej beztroski "młodego dorosłego" jak jeszcze niewiele musisz a duuużo możesz. Dlatego w wieku 13 lat miałam pełną wiedzę o antykoncepcji

ale są plany postawienia go w pobliskim mieście u tz
) i karkówka. Do tego najlepsze na świecie ogórki kiszone 😁

Trzymaj się