Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-24, 13:00   #1111
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Dziewczyny współczuję wam wszystkich dolegliwości ... sobie zresztą też
Nocki co raz cieższe ...

Chilli
Czadowo z tym czopem! Coś czuję, że raptem się coś zacznie... kurde takie siedzenie na bombie....az mnie to przeraża... trzymam kciuki

Darietta
Obiad to niezłe wyzwanie... trzymam kciuki

Morelle
Slodziak

Widziałyście ten.filmik, który wrzuciłam o psach??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:01   #1112
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja pamiętam ale ja chyba mam dawkę 1000 ale muszę sprawdzić

Ja chcę podobny do małego pokoju ale w turkusie coś takiego

Sliczny! Też bym mogła kupić taki do pokoju juniora

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Nulka ty masz +21 kg nie wierzę. Chyba waga ci się zepsuła nie wierze. Chudzinka z małą piłeczką.

Hmm dziewczyny szaleje robie obiad mąż mi wszystko powyciągał żebym się nie schylała pojechał po półki i zakupy a ja powoli działam. Nic skomplikowanego bo spaghetti ale dla mnie to wyczyn. Oczywiście co chwile mąż dzwoni i pyta czy wszystko oki. I że jak nie dam rady mam zostawić i leżeć.

Super że wstałaś i działasz! Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Ja muszę przyznać, że mam dzisiaj lekkiego doła. Dziś z okazji urodzin babci, mama napiekła ciasta dla gości, a mnie od patrzenia dopadł dołek jakiś. Wiem, że to głupie, dzieckiem nie jestem i staram się to sobie wszystko racjonalnie tłumaczyć, ale tak strasznie bym chciała żeby ta cukrzyca minęła wraz z ciążą. Nie powinnam martwić się na zapas, wiem to wszystko, ale czasem przychodzi taki moment, że po prostu strach mnie ogarnia, bo to jednak choroba na całe życie.

Przepraszam, dziś ja musiałam

Rozumiem Cię jak nikt inny. Mam co raz takie same myśli. Też wiem że nie ma co się na zapas martwić, ale wizja choroby już na całe życie nie napawa optymizmem... Musimy się trzymać! Tule!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:04   #1113
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ah i mój brzuch oraz małe co nieco:pZałącznik 7121516Załącznik 7121521

Pięknie! i

Cytat:
Ja muszę przyznać, że mam dzisiaj lekkiego doła. Dziś z okazji urodzin babci, mama napiekła ciasta dla gości, a mnie od patrzenia dopadł dołek jakiś. Wiem, że to głupie, dzieckiem nie jestem i staram się to sobie wszystko racjonalnie tłumaczyć, ale tak strasznie bym chciała żeby ta cukrzyca minęła wraz z ciążą. Nie powinnam martwić się na zapas, wiem to wszystko, ale czasem przychodzi taki moment, że po prostu strach mnie ogarnia, bo to jednak choroba na całe życie.

trzymam kciuki aby poszło precz wraz z ciąża!

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:15   #1114
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Ah i mój brzuch oraz małe co nieco:pZałącznik 7121516Załącznik 7121521

Malutki zgrabny brzuszek masz
A ciasto to omomomomomommm 😍😍😍

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Pestycyda my stwierdziliśmy, że składamy dzisiaj meble i ogarniamy wszystko. Tapeta juz nie zakurzy a mąż ma wolny weekend.

Śliczna masz piłeczkę!
I co smaka robisz?

Agg mam nadzieje, że to nie spojenie

Darietta powodzenia w gotowaniu fajnie, powoli sie rozruszasz
Ja tez śpię bez niczego bo jest mi strasznie gorąco. Okno otwarte prawie cały czas (zamykam o 4 rano bo cholerne ptaki skrzeczą ). Mąż nic nie mowi bo celibat od niedawna a lekarz i tak go skutecznie nastraszył
Emmos mam nadzieje, że cukrzyca opuści Cie wraz z porodem

Myszowata powiedz jej to od razu żebyś po porodzie nie miała teściowej na głowie.
Moja teściowa nie pracuje

Mysle ze zadne argumenty nic nie daja. Ona i tak tan urlop wezmie i tak. Ja tu namawiam tz ze l4 zalatwimy na 2tygodnie zeby byl i pomagal a tesciowa mi do szczescia potrzebna nie jest. Najwyzej zamkne drzwi i bede udawac ze nikogo nie ma 😂😂

Darietta trzymam kciuki za obiad i zebys powolutku zaczynala stawiac coraz wieksze kroki

Edytowane przez myszowata1313
Czas edycji: 2017-06-24 o 13:16
myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:15   #1115
emilia0508
królikoholiczka

ja znowu mam zgagę bleee

Tż do mnie dzwonił i mówi że robi porządki w kuchni... ciekawe czy będzie większy burdel niż teściowa zrobiła. Będzie musiał mi zrobić zdjęcia :P bo nie odpuszczę

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:16   #1116
taedio
MerDer 4ever

Myszowata urlop niech se bierze, tego nikt jej nie broni :p chodziło mi bardziej o to żeby podkreślić, że poradzicie sobie z Tz sami, przez pierwsze 2 tyg minimum odwiedzin itp :p

Stary 2017-06-24, 13:17   #1117
meja_ml
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Chilli
Moj brzuch też dziś mierzyłam wieczorem mam ok 118 , rano.przed śniadaniem 111 cm szok!
Poniżej ja z rana i teraz z urodzin cała szczęśliwa z moją miseczką
Załącznik 7120881

Załącznik 7120886

Mała jestem w szoku, że możesz sobie położyć coś na brzuchu. Moje dziecko od razu się buntuje i tak kopie, że by ta miska spadła. Nawet mój mąż się skarży, że tylko mnie przytuli i od razu dostaje za swoje

Taedio, poprostu super wyglądacie, zgrabne brzuszki trochę podejrzanie małe

Anna Paula kolejny zgrabny brzuszek.
Samantha twojego brzuszka to nikt nie pobije.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja właśnie poklocilam się z mężem. Siedzę i rycze....
Najpierw mi mówi, że mam się nie martwić bo będzie cały czas ze mną, a dziś się mnie pyta czy 29.09 jak mnie przyjmą na ip to on musi mieć wolne? Bo mu szkoda 1 dnia urlopu. ... może mu później będzie potrzebny.
Nosz k... wykorzystał w tym roku 4 dni. Miesiąc czasu będzie ze mną, ale l4 i tacierzynski. I mu szkoda urlopu!
Dostałam szału. Co z tego, że nic mi nie będą robić tego dnia. Miło jest jakby ze mną ktoś był. Mówiłam mamie, że ma nie przychodzić bo on będzie. A on do mnie, że po pracy by przyjechał. I w ogóle myślał, że po pracy pojedziemy na ip. Gdzie mu mówiłam, że o 8 rano mam tam być.
Od kilku mies mu mówiłam, że 29.06 a on sobie zaznaczył urlop od 03.07. Bo przecież nic nie wiadomo.
Wkurzylam się strasznie! Pow mu, zeby nie fatygowal się do szpitala w dniu cc. Nie jest mi potrzebny.
Wtedy on się wkurzył, że tylko spytał, a ja robie aferę.
Jakby on był w szpitalu to bym siedziała przy nim non stop. Czy by mu się coś działo czy nie. Dla towarzystwa. Poprawienia samopoczucia
Psychiki.
Z jednej str go rozumiem, ale z drugiej nie. Mógł mi nie gadać, że cały czas ze Mną będzie. Mam się nie martwić.
Teraz mi gada, że jeden królową dramatu.... A ja się czuje opuszczona.
nie przejmuj się, może sobie to przemyśli jeszcze. Zresztą nie wierze, że niedenerował by się w pracy co tam z Wami.

Nulka ten Twój brzuch jak przyklejony od kogoś Taki okrąglutki
Jakie 21kg? gdzie ?

Dziewczyny wiem, że temat był już poruszony, ale z moją pamięcią ostatnio jest baaaaaaardzo źle. Mogłybyście mi napisać od którego tygodnia zaczęłyście pić herbatkę z malin i w jakich ilościach?
meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:18   #1118
poprostu
Zakorzenienie

Nulka Twój brzuszek to na prawdę piłka ślicznie

Devilek z tą dawką wiesiołka było do Vadi

Morelle jaki pienio

Myszowata powiedz jej żeby urlop wykorzystała jak chce, a Ty ja poprosisz jak będziesz miala taka potrzebe i nie chcesz sprawiać jej kłopotu

Oby cukrzyce Wam odeszły wraz z ciążą

To dziwne z tymi bólami w pachwinie, miałam raz to wiem o co chodzi ale czemu to tak się dzieje :/

I sorry za moje żale ale tak chyba jest, że na koniec ciąży człowiek jeszcze bardziej przeżywa emocje i jak coś nie gra to można być drama queen Cashmere no znowu pokazał, że byłam strasznie głupia i naiwna jak się w nim zakochałam ale to szkoda słów.

Z nerwów zjadłam batoniki które były do szpitala
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:21   #1119
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Nulka ty masz +21 kg nie wierzę. Chyba waga ci się zepsuła nie wierze. Chudzinka z małą piłeczką.

Hmm dziewczyny szaleje robie obiad mąż mi wszystko powyciągał żebym się nie schylała pojechał po półki i zakupy a ja powoli działam. Nic skomplikowanego bo spaghetti ale dla mnie to wyczyn. Oczywiście co chwile mąż dzwoni i pyta czy wszystko oki. I że jak nie dam rady mam zostawić i leżeć.
Kochana, szalejesz dzisiaj! Jak nogi się trzęsą to spróbuj gotować z krzesłem. Jak miałam leżeć a trzeba było obiad ogarnąć, to przy blacie miałam krzesło i jak było mi słabo to poprostu siadalam

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:22   #1120
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Mi odszedł w czwartek wieczorem i narazie cisza. Też miałam ciężką i bolesną noc, a teraz nic. Tylko że u mnie dzisiaj 38+5.

Przesyłam swój brzuch, sorry za jakość Załącznik 7121416Załącznik 7121421

Piękny 😍 gdzie te Twoje 20kg?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:32   #1121
siilmariien
Wtajemniczenie

Uff zdążyłam do punktu pobrań...

Cytat:
Oj Sill to faktycznie ciężko. Oby Ci przeszło!
Cytat:
Sill współczuje
Cytat:
Sill, mam nadzieję że przejdzie biedna
Cytat:
Współczuję, mam nadzieję, że ból ustąpi
Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Współczuję takich boli może coś naciągnęłas
Dzięki dziewczyny Na razie cały czas boli, nie tak mocno jak wczoraj i przede wszystkim jak siedzę, ale mam świeczki w oczach... Jak nie przejdzie do poniedziałku to dzwonię do gina, nie wiem po co, bo co on poradzi, a we wtorek i tak mam wizytę, ale już wymiękam...
Jeszcze jakieś dziecko w luxmedzie po ostrym dyżurze i nie wiadomo co mu jest na mnie nakaszlało i zestresowałam się że coś na pewno złapię... Aż się rozpłakałam jak wyszłam Kropla goryczy...

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ojej, Sill... kurcze, moze znowu poskacz na tej piłce to sie przesunie inaczej? Chyba najlepiej w takiej sytuacji byc aktywnym - chodzić, siadać rozkrakiem i sie pochylać (opierając np na piłce)....
No właśnie na piłce jest jeszcze gorzej Zaraz wrócę do domu, to chyba się położę...

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Sill ta piłka chyba naprawdę przyspiesza bo ja co się pobujam to brzuch pobolewa.Współczuje może sobie ponaciągałaś trochę więzadła.
Może tak Czułam się jakby mała zaczęła źle wchodzić w kanał rodny...
A dla Ciebie kciuki dalsze za szybki rozwój akcji!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Sill, współczuje wyobrażam sobie jaki to musi być ból
Ja dzisiaj tez kaleka jestem, ledwo chodzę, tak mnie w podbrzuszu ciągnie.. łzy w oczach i sapie jak parowóz... muszę powiedzieć o tym w poniedziałek na kontroli bo oczywiście naczytałam się już o tym rozejściu spojenia i doszukuje się wszystkich objawów u siebie...
Też współczuję
No ciężkie jakieś te końcówki ciąż naszych, w pierwszej nic mnie nie bolało, tylko brzuch się napinał..

Cytat:

Trzymaj się kochana, już niedługo tej diety, a po porodzie na pewno wszystko będzie dobrze i cukrzyca pójdzie w niepamięć!

Cytat:
Moja sis wysłała mi na pocieszenie swojego pioruncia. Kocham tego psa
Jaki śliczny
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:40   #1122
meja_ml
Raczkowanie

Darietta kciuki za obiad. Na pewno będzie pyszny, po takim czasie nie gotowania

Dzisiaj coś grawitację bardziej odczuwam, taki jakiś ciężki ten brzuch mam. Ani wstać, ani obrócić masakra.
meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:42   #1123
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mnie przy napięciu brzucha pobolwa trochę. Mam nadzieje ze to jeszcze nie to, bo wnikam sobie ze rodze w lipcu! Jeszcze tydz

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:50   #1124
poprostu
Zakorzenienie

Meja herbata 1l od 34tc
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:51   #1125
Samantha7
Zakorzenienie

Ja prdle jak mnie Tz wkur o 3:30 w nocy ten koleś jest jak memlo jakieś. Jakby nas napadli i zaczęli mnie gwałcić to by spojrzał i powiedział o a co tu się dxieje? Dobranoc bo ja śpię i by kurna poszedł spać. O 3:30 maszyna od klimatyzacji zaczęła wariować i zaczęła skrzypic i trzeszczeć okropnie jakby coś tam w ten wiatrak w środku wpadło co jest niemożliwe tylko ona już w zeszłe lato wariowała tak. Mówiłam Tz żeby kupić nowa ale po co? Mam ochotę założyć glany i z kopa to wypierd z okna to może Tz się ocknie w końcu
Jak to zaczęło wariować to on podniósł głowę i ooo a co to i się odwrócił na drugi boczek i sobie smacznie zasypiać znów zaczął
A to kurna taki łomot, ze ja wyskoczyłam z łóżka jak poparzona żeby to wyłączyć, a ten matol miał bliżej do tego żeby wyłączyć. Tak się zaczęłam drzeć , ze cud ze starszak nie obudził się. Od tamtej pory mi zaczęło bolec więzadło z pr.str. Nie mogłam zasnąć dobrze
No niech go posra poprostu
Teraz jest 6:50 a od 5:30 nie spie bo zgaga mnie meczy a teraz to już jestem głodna okrutnie

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 13:51   #1126
calineczka3
Zadomowienie

1/2
Cytuję na raty, ale i tak widzę, że pierwsze cytowania się skasowały.
Z tego co pamiętam:

Xzora dziękuję
Akurat z 62 mniej rzeczy dostałam to dokupię już na spokojnie po porodzie albo na wyprzedażach

Samantha kobieta na parkingu jakaś nienormalna!

Nulka trzymam kciuki za dzisiaj! Fajny prezent miałby mąż

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
[/COLOR]Calineczka ja właśnie nie wiem ile to jest wystarczająco ciuszkow a ile za mało... Może dokup sobie na 62body z krótkim, a tak to chyba ok ale ja nie wiem...

3 z tych na 62 mam w ogóle bez rękawów, więc dokupię coś z krótkim

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
mleko nie działa. Cola jeszcze bardziej poteguje. Gavisconu nie mam😢

Calineczka doradzilabym Ci w sprawie ubran gdybym wiedziala czy to odpowiednie ilosci. Ja mam wrazenie ze mam malo ubranek ale bede najwyżej na bieżąco robic zakupki.
Ja mam znowu wrażenie, że zgromadziło się za dużo i spakowałam karton do przekazania dalej

Współczuję, mnie też często męczy zgaga. Mleko nie działa na mnie, gaviscon tak średnio i na krótko, najlepiej sprawdza się Rennie

Cytat:
Następnym razem mu powiem!
Może nich spróbuje z naszym herbem wątkowym - kozą?
Wtedy uwierzymy, że zdjęcia nie z neta

Cytat:
Ja właśnie poklocilam się z mężem. Siedzę i rycze....
Najpierw mi mówi, że mam się nie martwić bo będzie cały czas ze mną, a dziś się mnie pyta czy 29.09 jak mnie przyjmą na ip to on musi mieć wolne? Bo mu szkoda 1 dnia urlopu. ... może mu później będzie potrzebny.
Nosz k... wykorzystał w tym roku 4 dni. Miesiąc czasu będzie ze mną, ale l4 i tacierzynski. I mu szkoda urlopu!
Dostałam szału. Co z tego, że nic mi nie będą robić tego dnia. Miło jest jakby ze mną ktoś był. Mówiłam mamie, że ma nie przychodzić bo on będzie. A on do mnie, że po pracy by przyjechał. I w ogóle myślał, że po pracy pojedziemy na ip. Gdzie mu mówiłam, że o 8 rano mam tam być.
Od kilku mies mu mówiłam, że 29.06 a on sobie zaznaczył urlop od 03.07. Bo przecież nic nie wiadomo.
Wkurzylam się strasznie! Pow mu, zeby nie fatygowal się do szpitala w dniu cc. Nie jest mi potrzebny.
Wtedy on się wkurzył, że tylko spytał, a ja robie aferę.
Jakby on był w szpitalu to bym siedziała przy nim non stop. Czy by mu się coś działo czy nie. Dla towarzystwa. Poprawienia samopoczucia
Psychiki.
Z jednej str go rozumiem, ale z drugiej nie. Mógł mi nie gadać, że cały czas ze Mną będzie. Mam się nie martwić.
Teraz mi gada, że jeden królową dramatu.... A ja się czuje opuszczona.
Mam nadzieję, że od rana już sobie to wyjaśniliście
Nie martw się, mąż na pewno zrozumie w końcu, im to czasem trzeba jak kozie na mrozie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Dziewczyny piekne macie brzuszki! Naprawde mamy same laski na wątku!!
Nie wiem skąd niektorym sie wzieło że kobieta w ciąży to jest brzydka i gruba?

U nas wczoraj mąż skonczył gladzie w kuchni. dziś pomaluje podkładem i mam nadzieje że zacznie najpozniej jutro kłaść płytki na podłodze!! 6lipca ma byc kuchnia montowana, chyba że bede chciala wcześniej same wnetrza szafek postawic i poczekam na same fronty tydzien to pan tez tak moze montaż podzielić. i chyba tak zrobimy.
No właśnie to są jakieś pomówienia
6 lipca już niedługo, super!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Calineczka
Spokojnie powinno starczyć tych ciuszków! Ew dodaj spodenki, jakies bluzki cieplejsze na 62' Ja.nie mam pajaców :/

Mój też mnie wczoraj zdenerwował, powiedziałam, ze mam.dość juz I.mi ciezko I ze nawet mnie nie przytula ostatnio i nic razem nie robimy i że za tym.tesknie... bo faktycznie bylam.tydzień w szpitalu, potem on miał angine to spaliśmy osobno zero kontaktu dopiero teraz mu.lepiej, ale ciagle go.nie ma pomaga rodzicom w remoncie lub jest w pracy, w domu zerknie.do TV czy kompa, ja robie obiad i po czasie... koniec, praca I tyle :/ chciałam by wiedzial co czuję, a on, że jak.mam zły dzień to żeby nie odbijało się to na nim !!! Nosz.kurna... nic mu wiecej.nie mowie!

O tych cieplejszych rzeczach muszę w ogóle pomyśleć Mam tylko kombinezon dresowy z HM i sweterek na 68, ale one jesienią mogą być za duże. Nie wiem w co się takie dziecko ubiera, ale pewno poszukam po porodzie jakieś bluzy/sweterka/cieńszego kombinezonu na chłodniejsze dni
Pajace można zastąpić spokojnie przez półśpiochy i body Ale zostawiłam kilka z tych dostanych, na noc mogą być wygodne.
Zostawiłam też kilka kaftaników i bluzeczki, ale akurat do tego nie jestem przekonana

Nie wiem co się tym mężom dzieje, mój też mnie wkurzył
Zdenerwował się, że sprzątam (nie sprzątałam nie wiadomo czego, ogarniałam swoje i małego rzeczy) i mi mówi, że się biorę za porządki z szyjką 0,5 cm. Wie, że się martwię, że szyjka jeszcze przez ten kaszel się skraca to jeszcze mnie straszy I mówi, że przez to, że sprzątam dziecko może się urodzić wcześniej upośledzone
A ja tylko chciałam trochę poogarniać, bo źle mi leżeć jak jest tyle do zrobienia. On i tak ogarnia całe sprzątanie, gotuje itd. Jeszcze tu remont, składanie mebli i inne takie, naprawdę mi źle jak widzę, jaki on ma teraz intensywny czas i chcę żebyśmy to szybko uporządkowali
Ja teraz przez tydzień leżałam chora, poczułam się lepiej to chciałam ogarnąć rzeczy wyprawkowe, które przyszły czy jakieś swoje papiery i co

Cytat:
Na parte zmniejsza sie dawkę znieczulenia zeby czuło sie parcie, przynajmniej tak mówiła u nas anestezjolog na SR.

Zapomniałam Wam napisac! Byliśmy wczoraj na chwile u teściów, gadka szmatka i teściowa mi mowi, że do 6.07 mam nie rodzic bo jej nie bedzie az mi żal tego 7.07 bo powie, że młody specjalnie czekał na jej powrót
U mnie mówili, że przy zzo skurcze też się czuje Tzn. nie bolą, ale wiadomo kiedy są, więc przy parciu tym bardziej. Ale jak się zbliża parcie to już raczej nie dostrzykują znieczulenia więc czuć normalnie.

Teściowa niezła, nie wiem, czy nie chciałabym się na Twoim miejscu wyrobić do 30.06, żeby mieć tydzień spokoju po

Cytat:
Ja to bym wogole chciała, żeby faceci odczuwali chociaż połowę bólu porodowego.

Mam dość tego ze jest tak gorąco. Źle mi się siedzi, leży, stoi może mam brzuch mały (chociaż mi sie wydaje ogromny) to tak mnie uciska pod żebrami ze mam dość. Mam takiego też wkur** na ojca dziecka, że przysięgam trzyma mnie tylko to, ze los liczy wszystkie moje łzy, a on kiedyś za to beknie. Moze jestem mściwa, karma musi do niego wrócić.
Co zrobił? My go tu kiedyś dopadniemy
Na pewno to do niego wróci, i poczuje, choćby finansowo, że jest ojcem, nie martw się

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny , miałam straszną noc... za ścianą mamy sąsiadów studentów ogólnie są cicho i grzeczni ale jak się robi ciepło to siedzą na balkonie przez pół nocy i uskuteczniają konwersacje a wczoraj to przegięli pałę zrobili imprezę darli mordy ,śpiewali i to wszystko do 3.00 oczywiście mnie brzuch napieprzał mega i nawet ze stoperami nie mogłam się drzemnąć dopiero jak poszli spać to mi się udało to była gdzieś 4.00 miałam ochotę wyjść na balkon i powiedzieć ,że jak pojadę na porodówkę niewyspana to im współczuje kolejnych tygodni...ale nie chcę robić siupy bo my też czasami jakieś urodziny czy coś robimy z tańcami nawet ale nie drzemy mord na balkonie...Skurcze miałam w nocy bolesne momentami bardzo no ale nie utrzymywaly się więc nie panikowałam ,miałam całą noc mega wzdęcia masakraaaaa ,czop odchodzi do tej pory... zjadłam śniadanie idę się kąpać i będę na piłce skakać mam nadzieje ,że dziś lub jutro pojadę na tą porodówkę bo takie noce są mega stresujące nie wiadomo co robić spać się nie da a porodu nie widać...
To miałaś noc
Może w dzień uda się odespać?

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
To u mnie ewentualnie w grę wchodzi 21
Z 21 łączą mnie wszystkie ważniejsze daty z TŻ 21ego pewnego miesiąca się poznaliśmy, od innego jesteśmy razem, 21ego tez mieliśmy swój pierwszy raz i 21.07 mi się oświadczył wiec łatwiej byłoby chłopowi wszystko zapamiętać

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Ja też chcę 21
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 14:02   #1127
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda - ładny brzuszek. Robisz smaka na słodkie!

Emmos - ja cie rozumiem z tym patrzeniem na ciasta... moze zrob sobie jakąś alternatywę po której wiesz, ze cukier nie skacze. Ja np robię sobie drinki - tak naprawdę to tylko limonka zgnieciona zeby duzo soku było, duzo lodu i woda gazowana (wcześniej jeszcze cukier trzcinowy dawałam, ale ostatnio bez) i jaram sie, ze to drink

Myszowata - ja do swojej staram sie bezosobowo mowić, bo mamo jakoś dziwnie.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 14:05   #1128
Samantha7
Zakorzenienie

Poprostu - niech tego dupka dopadnie taka sraka, ze mu tyłek spuchnie
Boshhh a mogłam zostać lesbijka na co mi to było

Morelle- nie czaje Twojego Tz kompletnie . Normalnie ciśnienie się podnosi . Ostatnio stwierdzam , ze faceci są takimi egoistami , ze cycki opadają .
Jak mój Tz mi mówi , ze ma skurcze łydek od grania w piłkę i leży jeczy to mam ochotę go kopnąć w jajka. Zwłaszcza , ze jak mu mowie żeby sobie posmarował żelem z magnezem to on mi odp., ze mu się nie chce 🤦🏻☠♀️

A wczoraj przed snem jeszcze go prosiłam żeby mi stopy pomasował to nie przyszedł bo wolał na iPad gnić 5h . Wraca z pracy i tylko iPad i ten zasrany sport bo wiecznie coś jest do oglądnięcia

Sillmariien - współczuje bólu bardzo spróbuj może na kolanach i łokciach poruszać tak pupa do góry do dołu może to coś pomoże.
Mnie takie bóle łapią, ze mam wrażenie właśnie ze mały chce udem wyjść

Co do rodziców to tez mam takie doły. Całe życie miałam super kontakt z mama a teraz to dramat

Darietta - kciuki za obiad 🏻 dostaw sobie krzesełko

Morelle - śliczny piesio

Chilli - hehe to studenci się doigraja jak Wincent na salony wpadnie. Będą mieli cudne nocki
Kciuki za szybki poród 🏻
U mojej sis czop odpadł i za dwa dni urodziła.
Zazdro tez by mi coś mogło już odpaść .

Piękne brzuszki macie dziewczyny

Nulka - Ty i 21kg na plus ale jak i gdzie?!
Ja mam jakieś 30kg już na plus , ale po mnie widać

Stary 2017-06-24, 14:22   #1129
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Miałam ponad 100 postów do nadrobienia, więc przepraszam jeśli coś pominę!

Dziewczyny kolejne piękne i zgrabne brzuszki!

Morelle faceci są specyficzni, mam nadzieję że już poszedł po rozum do głowy i Cię przeprosił
A piesio jest przecudowny, rozpływam się nad nim

Sill współczuję bólu! Oby jak najszybciej przeszło żebyś nie musiała się martwić tym

W ogóle współczuję wszystkim które się sprzeczają z meżami to jest zawsze nieprzyjmne, a już tym bardziej w ciąży

Pestycyda dawaj adres wpadam do Ciebie na szamanko

Ja dzisiaj rano jechałam na egzamin i w końcu mam wakacje, to był ostatni a po drodze miałam skurcze i się zastanawiałam czy pojedziemy na uczelnie czy do szpitala ale to były chyba tylko takie przepowiadające i trwały 20min
Teraz jadę się spotkać z koleżankami, z którymi się rok nie widziałam. Także nie produkujcie za dużo postów

Stary 2017-06-24, 14:23   #1130
emmos
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że będzie tak jak wszystkie piszecie

Cytat:
Myszowata urlop niech se bierze, tego nikt jej nie broni :p chodziło mi bardziej o to żeby podkreślić, że poradzicie sobie z Tz sami, przez pierwsze 2 tyg minimum odwiedzin itp :p

Moja zadała mi pytanie czy chcę, żeby ktoś do nas przyjechał pomóc nam po porodzie. Grzecznie odpowiedziałam, że chcemy wszystkiego nauczyć się sami, a jak będziemy potrzebować pomocy to na pewno o nią poprosimy. Grzeczna byłam, ale konkretna co nie?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja prdle jak mnie Tz wkur o 3:30 w nocy ten koleś jest jak memlo jakieś. Jakby nas napadli i zaczęli mnie gwałcić to by spojrzał i powiedział o a co tu się dxieje? Dobranoc bo ja śpię i by kurna poszedł spać. O 3:30 maszyna od klimatyzacji zaczęła wariować i zaczęła skrzypic i trzeszczeć okropnie jakby coś tam w ten wiatrak w środku wpadło co jest niemożliwe tylko ona już w zeszłe lato wariowała tak. Mówiłam Tz żeby kupić nowa ale po co? Mam ochotę założyć glany i z kopa to wypierd z okna to może Tz się ocknie w końcu
Jak to zaczęło wariować to on podniósł głowę i ooo a co to i się odwrócił na drugi boczek i sobie smacznie zasypiać znów zaczął
A to kurna taki łomot, ze ja wyskoczyłam z łóżka jak poparzona żeby to wyłączyć, a ten matol miał bliżej do tego żeby wyłączyć. Tak się zaczęłam drzeć , ze cud ze starszak nie obudził się. Od tamtej pory mi zaczęło bolec więzadło z pr.str. Nie mogłam zasnąć dobrze
No niech go posra poprostu
Teraz jest 6:50 a od 5:30 nie spie bo zgaga mnie meczy a teraz to już jestem głodna okrutnie

To jest święta racja, że chłop bez baby to by zginął

Cytat:
Emmos - ja cie rozumiem z tym patrzeniem na ciasta... moze zrob sobie jakąś alternatywę po której wiesz, ze cukier nie skacze. Ja np robię sobie drinki - tak naprawdę to tylko limonka zgnieciona zeby duzo soku było, duzo lodu i woda gazowana (wcześniej jeszcze cukier trzcinowy dawałam, ale ostatnio bez) i jaram sie, ze to drink

Staram się robić jakieś zastępcze rzeczy i nawet nie chodzi o to, że mam taką straszną chęć na słodkie, co o sam strach, żeby mi to nie zostało. Dzięki Xzora

Stary 2017-06-24, 14:29   #1131
taedio
MerDer 4ever

Meja Dziekuje

Calineczka Hahah powiem Tz, zobaczymy co on na to
Odpoczywaj jak masz krótka szyjke co prawda test o upośledzonym dziecku mocno nie na miejscu bo (oby nie!) faktycznie cos byłoby z dzieckiem to nie wyobrażam sobie tego poczucia winy a to pewnie i tak nie miałoby wpływu

U mnie to samo mowili

30.06 to dość wcześnie, nie chciałabym zeby młody miał problemy z oddychaniem/temperatura czy żółtaczka przez to :p

Samantha mam nadzieje, że Tz sie ogarnie ja mojemu zrobiłabym juz wojnę i nie ma zmiłuj

Stary 2017-06-24, 14:29   #1132
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Nulka - Ty i 21kg na plus ale jak i gdzie?!
Ja mam jakieś 30kg już na plus , ale po mnie widać

No właśnie jak to jest, ja mam brzuch większy niż Nulka i niecałe 5kg na plusie, nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj rano jechałam na egzamin i w końcu mam wakacje, to był ostatni a po drodze miałam skurcze i się zastanawiałam czy pojedziemy na uczelnie czy do szpitala ale to były chyba tylko takie przepowiadające i trwały 20min
Teraz jadę się spotkać z koleżankami, z którymi się rok nie widziałam. Także nie produkujcie za dużo postów

Gratulacje!!! milego spotkania

Stary 2017-06-24, 14:30   #1133
taedio
MerDer 4ever

Jon gratki egzaminu i wakacji

Emmos No i taka postawę teściowej rozumiem a Ty grzeczna i konkretna, zgadzam sie

Stary 2017-06-24, 14:47   #1134
calineczka3
Zadomowienie

2/2

Zgrabne macie brzuszki!
Nulka jakie 21 kg?
Chyba musiałaś ważyć 30 przed ciążą

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ja miałam masakrę w nocy. Gadałam sobie z mężem i bujałam się na piłce - żaliłam mu się na moich rodziców, bo znowu miałam w tym temacie doła cały dzień i musiałam to z siebie wyrzucić Siedziałam chyba z godzinę na tej piłce i jak wstałam złapał mnie taki ból w pachwinie, że przypomniałam sobie jak bolą skurcze porodowe
Najpierw bolała tylko pachwina, ale tak na maksa (miałam wrażenie że mi córka tam rękę włożyła i próbuje moją nogą przyjść na świat), a potem już promieniowało na całą nogę Jęczałam jak przy skurczach na porodowce, próbowałam pozycjami różnymi zmienić ułożenie dziecka, ale było coraz gorzej, łyknęłam nospę... W końcu wlazłam do wanny, jak polewałam gorącą wodą było trochę lepiej, ale jak wyszłam znowu ból Ledwo kontaktowałam, więc jakoś w końcu padłam na prawym boku bo wtedy mniej bolało. Rano na leżąco było ok, ale jak jak wstałam do wc znowu ból Teraz troszkę lepiej, choć wciąż boli. Najgorsze to usiąść na kiblu - no normalnie nie da się Ja już nie wiem co z tym robić Mam jechać na IP, ale co mi tam poradzą, przecież nie przesuną jej
Jeszcze właśnie próbuję się zebrać na pobranie krwi - muszę zdążyc do 13...
Samantha myślałam w czasie tych bóli o Tobie, nie wiem jak Ty dajesz sobie radę tyle czasu z takimi dolegliwościami
Współczuję, oby szybko przeszło

Cytat:
Calineczka ja sama patrze na te moje ciuszki ciągle myślę ile tego potrzebuje. Przy następnej ciąży na pewno doradzę

Chyba, że następne nasze ciąże będą zimowe, wtedy wyprawka to będzie zupełnie inna bajka

Cytat:
Nulka, brawo dla TŻa że stanął na wysokości zadania! Ja wczoraj próbowałam mojego namówić to mi strzelił z tekstem "po porodzie to pierwsze co zrobię". Po porodzie to ja się dotknąć nie dam nie wiem ile, libido mi spadnie do -100 i dziecko się będzie liczyć a nie seksy:/

Pierwsze co? To się chłopak zdziwi
Ciacho

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby przeszło!
Jeszcze z 2-3 tygodnie diety i koniec

Przyszło zamówienie od Hubiego. Ale te bambusowe pieluszki są cudne

I mąż się dalej upiera przy monitorze. Ja chcę nianię, najlepiej video, więc chyba dobrze kupić 3w1, ale ceny taki sprzętów powalają
Dajcie znać, jakbyście trafiły na jakies kody zniżkowe plis

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Calineczka Hahah powiem Tz, zobaczymy co on na to
Odpoczywaj jak masz krótka szyjke co prawda test o upośledzonym dziecku mocno nie na miejscu bo (oby nie!) faktycznie cos byłoby z dzieckiem to nie wyobrażam sobie tego poczucia winy a to pewnie i tak nie miałoby wpływu

U mnie to samo mowili

30.06 to dość wcześnie, nie chciałabym zeby młody miał problemy z oddychaniem/temperatura czy żółtaczka przez to :p

Odpoczywam, ale sama wiesz - ile można leżeć
Mam nadzieję, że w poniedziałek się okaże, że nie jest tak źle

To już lepiej nich mały czeka na babcię
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-24, 14:51   #1135
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Myszowata urlop niech se bierze, tego nikt jej nie bronichodziło mi bardziej o to żeby podkreślić, że poradzicie sobie z Tz sami, przez pierwsze 2 tyg minimum odwiedzin itp

Cytat:
Nulka Twój brzuszek to na prawdę piłka ślicznie

Devilek z tą dawką wiesiołka było do Vadi
Morelle jaki pienio

Myszowata powiedz jej żeby urlop wykorzystała jak chce, a Ty ja poprosisz jak będziesz miala taka potrzebe i nie chcesz sprawiać jej kłopotu

Oby cukrzyce Wam odeszły wraz z ciążą

To dziwne z tymi bólami w pachwinie, miałam raz to wiem o co chodzi ale czemu to tak się dzieje :/

I sorry za moje żale ale tak chyba jest, że na koniec ciąży człowiek jeszcze bardziej przeżywa emocje i jak coś nie gra to można być drama queen Cashmere no znowu pokazał, że byłam strasznie głupia i naiwna jak się w nim zakochałam ale to szkoda słów.

Z nerwów zjadłam batoniki które były do szpitala
A zeby to takie latwe bylo. Jak ona stanie w drzwiach z mina zbitego psa i zapyta czy moze wejsc?... az sobie to wyobrazilam...
Juz uslyszala ze kazdy kto bedzie chcial przyjsc to go wyrzuce ale chyba nie zrozumiala mojego przeslania 😣

Stary 2017-06-24, 14:55   #1136
Samantha7
Zakorzenienie

Emmos- Tule tez by mi było Prxykro nie zjeść tyle dobroci :/
Mam nadzieje, ze choróbsko minie po ciąży 🏻

Ja tez z tymi brzuchami nie ogarniam kompletnie

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Jon - brawa za egzamin 🏻

Calineczka - kciuki 🏻

Stary 2017-06-24, 14:57   #1137
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Pestycyda - ładny brzuszek. Robisz smaka na słodkie!

Myszowata - ja do swojej staram sie bezosobowo mowić, bo mamo jakoś dziwnie.

Ja wlasnie albo na pani albo tez bezosobowo. W sumie to ona nawet nic nie mowi jak tak mowie wiec chyba jej pasuje 😅

Stary 2017-06-24, 14:59   #1138
Samantha7
Zakorzenienie

Moja teściowa wie tylko , ze ma się zająć starszakiem na czas mojego pobytu w szpitalu.
Potem może się zająć swoimi sprawami. Ona jest wiecznie zalatna wiec jak dla mnie bomba.

Boshhh znów mnie zgaga meczy niczego tak nienawidzę jak tej zgagi pieprzonej. Nigdy w życiu procz obu ciąż nie miałam zgagi .

Stary 2017-06-24, 15:00   #1139
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że będzie tak jak wszystkie piszecie

Moja zadała mi pytanie czy chcę, żeby ktoś do nas przyjechał pomóc nam po porodzie. Grzecznie odpowiedziałam, że chcemy wszystkiego nauczyć się sami, a jak będziemy potrzebować pomocy to na pewno o nią poprosimy. Grzeczna byłam, ale konkretna co nie?

To jest święta racja, że chłop bez baby to by zginął

Staram się robić jakieś zastępcze rzeczy i nawet nie chodzi o to, że mam taką straszną chęć na słodkie, co o sam strach, żeby mi to nie zostało. Dzięki Xzora

Bardzo dyplomatyczne wybrniecie z sytuacji

Stary 2017-06-24, 15:02   #1140
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie albo na pani albo tez bezosobowo. W sumie to ona nawet nic nie mowi jak tak mowie wiec chyba jej pasuje

Ja mówiłam mamo ale to było takie formalne bez wyższych uczuć . Tz mnie wkopał w to. On do moich rodziców mówi na ty po imieniu bo moja mama mu powiedziała, żeby tak do nich mówił.
Ja powiedziałam Tz żeby powiedział swojej mamie ze czy mam mówić do niej pani czy po imieniu? A ten wypalił do niej "to jak się ma do ciebie zwracać?" A ona No jak to jak mamo. Ale odkąd się urodził starszak to mowie na nią babcia Sesese

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości