|
|
#1471 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dynię mroziłam tylko w postaci pure. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Sill ja biorę chyba paczkę jak mi się zmieści do torby. Jak nie to kilka i mąż potem dowiezie. |
|||||
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak to będzie która następna
|
|
#1473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę aby potrzymałam w tym wrzątku pod przykryciem jestem tego samego zdania Cytat:
Tak jak piszą dziewczyny wejść przez przeglądarkę i tam się zalogowac No i ogromne gratulacje !!! Chłopczyk duży cieszę się że wszystko dobrze *Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciebie po tej kąpieli. Cytat:
Ja spakowalam 12szt z myślą ze TZ uzupełni zapasy. Jak myślicie TZ zapamięta jak mu zrobię szkolenie i pokażę gdzie są rzeczy higieniczne, gdzie ubranka dla dziecka? Najpierw myślałam, zeby spakować drugą torbę na 2-3dzien, ale nie wiem ile np podkładów zużyje tego pierwszego, co bedzie potrzebne... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
Taedio bo Ty masz wózek bebetto powiedz mi czy jak wpinasz nosidełko w ramę wózka to wchodzi tam na tych adapterach na ciasno czy masz troszkę luzu?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przygotowałam nosidełko w nim ubrania dla mnie na wyjście + buty. I ubrania dla małego na wyjście. Pamiętajcie o butach dla was. Koleżanka rodziła w listopadzie i mąż zapomniał jej butów przywieźć na zmianę 😅 szła po śniegu w pantoflach😀 A i mojemu nawet przygotowałam w co ma ubrać córkę jak będą po mnie jechać😅 Zapomniałam się pochwalić ale doszliśmy do ładu z imieniem 😥 mąż odpuścił Krzyśka ja milosza i prawdopodobnie będzie mateusz😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1477 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1478 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tyle że właśnie w opakowaniach może być różna ilość tych podkładów i zastanawiam się się ile sztuk najlepiej spakować... Cytat:
To ja mam na razie 17... TZ zapamięta na pewno! Ewentualnie możesz spakować wszystko w jednym miejscu np. w walizkę i będziesz go instruowała telefonicznie co ma wyjąć i Ci przywieźć Hehehe Chilli urodziła to postanowiłam spakować torbę Przez te ręczniki papierowe, podkłady, pieluszki itd. chyba się jednak nie zmieszczę i wezmę walizkę... |
|||
|
|
|
#1479 |
|
Rozeznanie
|
Chilli gratulacje
popłakałam się a mąż się nabija |
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moze te części do upranej kosmetyczki, a te których sie nie dezynfekuje w woreczek foliowy? Z tym gotowaniem 5min to przecież instrukcja mówi, ja raczej nie mam fioła na punkcie sterylności.. za do TZ zapowiedział, ze nie chce zeby przez pierwszy tydzień dziecko miało kontakt z kotami. Powiedziałam, ze ok. Tyle mogę wytrzymać. A to było po tym, jak moja mama w pracy rozmawiała z chłopakiem, który 2 tygodnie temu został ojcem. Razem z żoną powiedzieli, ze przez miesiąc nikt nie moze ich odwiedzać, żadna babcia itp. Takie info dostali w SR, ze przez pierwszy miesiąc dziecko powinno miec kontakt tylko z ich bakteriami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak słyszałam. Ale chyba lekka przesada. Wiadomo, że nie tabun ludzi. Ale nie wyobrażam sobie, żeby moja SIS tyle czekała.
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mojemu mężowi nic nie szykuję, bo wiem że spokojnie wszystko ogarnia, nie ma tu żadnej różnicy między nami.
Tylko rzeczy, które ewentualnie będzie mi musiał dowieźć do szpitala trzymam w jednym miejscu, żeby od razu było wiadomo gdzie są i nie trzeba było szukać. Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
A ja biorę wszystko ze sobą bo mój mąż będzie u mojej mamy, a nie w domu. Bliżej do szpitala itd.
|
#1484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sumie nie wiem po co każą pakować ręczniki/papier toaletowy niepotrzebnie brałam ostatnim razem bo tylko miejsce zajmowało a nie przydało się bo przecież bylo w każdej łazience... pieluch, podkładów poporodowych i na łóżko tez biorę minimalne ilości i w razie czego mąż podrzuci. Ale mam dziś dzień lenia męża nie ma i siedzę z córa w ogródku mocząc nogi w jej basenie. Strasznie jestem spuchnięta przez ten gorącTaeido przepis na dżem wyślę ci jutro ok? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli
Hip hip hura! Witamy Wincenta Wielkie gratulacje dla dzielnej mamy. (I dla taty rownież) Wszystkiego najlepszego dla Wincenta z okazji urodzin, niech rośnie zdrowo, a dla Was samej radosci z rodzicielstwa A mowilam, że 4600 to przesada dobrze obstawilas te 4 kg .Ale ekstra! Mamy naszego pierwszego maluszka ![]() My dziś pojechaliśmy na wycieczke do parku zdrojowego, na lody I.kawe... fajnie było, tymon karmił gołebie I wariował ( ucho.nie boli ) Tylko ciagle myślalam o Chilli, chciałam sprawdzic co.I jak ale padł mi tel kompletnie :/ I byłam zła... Nonie... Ja też puchne I czekam.też na przepis na dżem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz chcę rodzić w innym, podobno wszystko jest, ale na pytanie czy brać papier toaletowy położna stwierdziła, że są, a pani z oddziału noworodkowego zaczęła się śmiać i powiedziała: "Miejcie swoje", więc wolę wziąć choć jeden Ręcznik papierowy doradziła mi położna, że lepszy po porodzie niż papier, bo się tak nie przykleja i rzeczywiście fajnie się sprawdził, więc teraz też chcę wziąć... Super masz w tym ogródku!
|
|
|
|
|
#1488 |
|
MerDer 4ever
|
Emmos Dziekuje
Poprostu dobrze zrozumiałaś miał byc znajomy teściowej ale jak sie nie pokazał ani nawet nie odbierał tel to mój Tz zadzwonił do tego kolesia co nam robił remont po ślubie. Myszowata współczuje Etusia super wyglądasz ![]() Xzora Dziekuje Chilli gratulacje kochana! za badanie hist. To teraz sie posypiemy Ja teraz czekam tylko na tapetę Calineczka rozstępy mam od gimnazjum wiec cos tam wiem :p No chyba Meja ale chodzi Ci czy ten fotelik sie rusza czy siedzi sztywno? Bo Tz zawsze wpinał i nie zwróciłam uwagi czy ciasno czy nie. Na pewno jest "klik". I rusza sie troszkę Etusia gratki imienia bardzo ładne Nonie jasne, dzięki ![]() Ja byłam z Tz na meczu, w pierwszej połowie sie nie popisał ale na szczęście w drugiej wymiatał (bramkarz) Teraz jesteśmy w domu, Tz sie umyje i jedziemy na działkę pogoda superowaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1489 |
|
*sportaddict*
|
Ja papieru nie planowałam brać, moze zapytam położnej w czwartek
Za to kupiłam w rossmanie zapas jednorazowych podkładek na deskę sedesową
|
|
|
|
#1490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja spakowałam 14 szt. 10 było w paczce, a 4 dostałam na warsztatach, więc biorę, żeby mi się pojedyncze sztuki nie pałętały niepotrzebnie. Kupiłam takie przezroczyste torebki zasuwane w rossie i w nie wrzucam takie rozpakowane rzeczy. Ja ostatnio robię tżowi takie testy i pytam, np. co mi przywieziesz jak powiem rogal do karmienia a on jak to co ten księżyc różowy ale co do podkładów i tych drobniejszych rzeczy to pewności nie mam, że kuma![]() Cytat:
Mati, pięknie! Bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
Ja najpierw wszystko co potrzebne wywaliłam na łóżko i jak zobaczyłam ile tego jest to od razu sięgnęłam po walizkę powodzenia w pakowaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję chociaż nie wiadomo czy do porodu się jeszcze nie zmieni 😅
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Omg Omg co tu się działo
![]() Witam Wincentego! Nareszcie! 🏻![]() ![]() ![]() Trzymaj się Chilli niedługo dojdziesz do siebie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się nic nie dzieje. Miałam wczoraj skurcze, ale nic się nie rozkręciło .
Boli mnie wszystko standardowo . Nie mogę spać w nocy. Idę spać Ok.1 już 7 oczy jak 5zl. Dziś w nocy taki miałam pełen pęcherz ze dostałam paraliżu i myślałam ze nie dojdę do łazienki i zesikam się na podłogę. Straszny ból Coś czuje , ze tez zakończę cc. Już mi nawet się na tej piłce nie chce skakać ani nic robić Widocznie taki mam organizm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Co do papieru toaletowego to ja spakowałam rolkę, bo pamiętam, że po operacji miałam swój papier, który zostawiłam w łazience w pokoju i jak poszłam następnym razem to już go nie było
leżałam z jedną dziewczyną i ona też chodziła ze swoim, więc zakładam, że pani sprzątająca go przytuliła, bo nikt inny z naszej łazienki przy w pokoju nie korzystał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1498 |
|
królikoholiczka
|
Witam Wincenta! Chili gratulacje dla dzielnej mamy!!!
I też nie ma mnie w klubie.. Morelko czy ja już się nadam?
|
|
#1499 |
|
MerDer 4ever
|
Zrobiłam zdjecia szuflad!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu niby podkłady na łóżko dają i te mega podpaski. Ale wziełam 2 podkłady na łóżko swoje i paczke podkładów poporodowych. W razie co mąż dowiezie.
Dzis mi sie przypomniało i rozpakowałam szczotkę dla małej też czuć co nie co więc niech się wietrzy. Ogarnełam troszke ciuszki. Troche tego jest ale nie prasuje nie mam siły już na pysk padam. Mąż powkłada do komody. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

Do mnie nie dociera! Była Chilli z brzuchem i już jej nie ma! Jest z Wincentem i bez brzucha! 

*
Ale też piękny!

Tyle że właśnie w opakowaniach może być różna ilość tych podkładów i zastanawiam się się ile sztuk najlepiej spakować...
popłakałam się 

zabić to mało.
szła po śniegu w pantoflach
mąż odpuścił Krzyśka ja milosza i prawdopodobnie będzie mateusz

niepotrzebnie brałam ostatnim razem bo tylko miejsce zajmowało a nie przydało się bo przecież bylo w każdej łazience... pieluch, podkładów poporodowych i na łóżko tez biorę minimalne ilości i w razie czego mąż podrzuci.
męża nie ma i siedzę z córa w ogródku mocząc nogi w jej basenie. Strasznie jestem spuchnięta przez ten gorąc
za badanie hist.

Widocznie taki mam organizm.
leżałam z jedną dziewczyną i ona też chodziła ze swoim, więc zakładam, że pani sprzątająca go przytuliła, bo nikt inny z naszej łazienki przy w pokoju nie korzystał