Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-25, 14:19   #1471
calineczka3
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dziewczyny - odnośnie laktatora. Ja według instrukcji najpierw w zmywarce umyłam wszystkie części a potem je gotowałam 5min we wrzącej wodzie.
Trzymam go w uprawnej kosmetyczne i te wyparzone sprzęty w upranym bawełnianym woreczki który jeszcze uprasowalam z obu stron.
Tak sobie myśle, ze przed użyciem wyparzę juz tylko we wrzątku, a jak złapie mnie zastój w szpitalu to wyjmę tak jak jest.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dobry pomysł w tym woreczkiem, ale chyba nie mam nic takiego

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Dobrze że ciasto uratowane bo szkoda by było. Daj trochę bo ja zeżarlam ostatni kawałek tarty...

Wysyłam

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Hehe widzę, że nastroje podobnie jak u mnie

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Jeszcze jest Mała i Darietta

Hehe zobaczymy Do mnie nie dociera! Była Chilli z brzuchem i już jej nie ma! Jest z Wincentem i bez brzucha!
No my się w sumie nie znamy bez brzuchów

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Jestem wycieńczona ale mega szczesliwa jak zaczal plakac jak go wyjeli to bymo mi wszystko jedno czy cc czy sn

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Zalerzy co, dopiero zaczynam mrożenie.
Narazie mam zamrożony koperek (najpierw po umyciu to wysuszylam, z blendowalam na małe kawałki i w woreczku w całości zamrozilam),

Szpinak to po umyciu też blendowalam i mrozilam ale w pojemnikach na kostki lodu i potem do wora.

Marchewkę i pietruszkę to pokrojone w plasterki i zamroże najpierw na tacę a potem do wora żeby też było sypkie.

Dynie, cukinie w kostke tak samo jak wyżej.

Pomidory to do słoiczków

I nie wiem co jeszcze zobaczę co tam urośnie na działce. Jeszcze jakieś owoce postaram się przygotować

Chodziło mi o warzywa typu marchewka bo tego nigdy nie mroziłam
Dynię mroziłam tylko w postaci pure.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Sill ja biorę chyba paczkę jak mi się zmieści do torby. Jak nie to kilka i mąż potem dowiezie.
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 14:23   #1472
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam czuc nogi ale badanie brzucha po cc to obled poplakalam sie sciskala brzuch do kregoslupa i patrzyla czy krew nie leci podobno jeszcze kilka takjch badan lrzede mna

No pięknie. .. tez mnie to czeka ? Nic mi takiego nie mówiły dziewczyny.

Zobaczymy jak to będzie która następna
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 14:24   #1473
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

matko jedyna jaka dezynfekcja! ja przed samym użyciem jakis tam sprzetow tylko przelewałam wrzątkiem te części. wczesnien tylko umylam wysuszylam i staly w szafce.

nie przesadzajmy z tą sterylnością, jakas naturalna flora bakteryjna musi sie wytworzyc w organiźmie...

:
Ja też tak robiłam trochę aby potrzymałam w tym wrzątku pod przykryciem jestem tego samego zdania

Cytat:
Zdjecie wrzuce do klubu ale nie wiem jak wejsc przez tel

Tak jak piszą dziewczyny wejść przez przeglądarkę i tam się zalogowac

No i ogromne gratulacje !!! Chłopczyk duży cieszę się że wszystko dobrze *

Stary 2017-06-25, 14:24   #1474
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem wycieńczona ale mega szczesliwa jak zaczal plakac jak go wyjeli to bymo mi wszystko jedno czy cc czy sn

Słodkie

Cytat:
Zaczynam czuc nogi ale badanie brzucha po cc to obled poplakalam sie sciskala brzuch do kregoslupa i patrzyla czy krew nie leci podobno jeszcze kilka takjch badan lrzede mna

Biedna, mocno przytyłam i niech Wincent jak najszybciej przychodzi do
Ciebie po tej kąpieli.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Współczuję bólu, trzymaj się kochana
Dzisiaj pewnie pod względem fizycznym ciężki dzień przed Tobą Ale też piękny! A pomalutku będzie coraz lepiej
Już nie mogę się doczekać zdjęć małego Wincenta!

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Dziewczyny ile sztuk podkładów poporodowych bierzecie do szpitala?

Ja spakowalam 12szt z myślą ze TZ uzupełni zapasy.
Jak myślicie TZ zapamięta jak mu zrobię szkolenie i pokażę gdzie są rzeczy higieniczne, gdzie ubranka dla dziecka? Najpierw myślałam, zeby spakować drugą torbę na 2-3dzien, ale nie wiem ile np podkładów zużyje tego pierwszego, co bedzie potrzebne...

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 14:24   #1475
meja_ml
Raczkowanie

Taedio bo Ty masz wózek bebetto powiedz mi czy jak wpinasz nosidełko w ramę wózka to wchodzi tam na tych adapterach na ciasno czy masz troszkę luzu?

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 14:32   #1476
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Słodkie

Biedna, mocno przytyłam i niech Wincent jak najszybciej przychodzi do
Ciebie po tej kąpieli.

Jak myślicie TZ zapamięta jak mu zrobię szkolenie i pokażę gdzie są rzeczy higieniczne, gdzie ubranka dla dziecka? Najpierw myślałam, zeby spakować drugą torbę na 2-3dzien, ale nie wiem ile np podkładów zużyje tego pierwszego, co bedzie potrzebne...

Kochana ja tlunacze mojemu od kilku dni gdzie co ma dla córki. A ten dziś mi mowi ze on nie wie gdzie ma czapke/kapelusz na głowę na te gorące dni😈 zabić to mało.
Przygotowałam nosidełko w nim ubrania dla mnie na wyjście + buty. I ubrania dla małego na wyjście.
Pamiętajcie o butach dla was. Koleżanka rodziła w listopadzie i mąż zapomniał jej butów przywieźć na zmianę 😅 szła po śniegu w pantoflach😀
A i mojemu nawet przygotowałam w co ma ubrać córkę jak będą po mnie jechać😅

Zapomniałam się pochwalić ale doszliśmy do ładu z imieniem 😥 mąż odpuścił Krzyśka ja milosza i prawdopodobnie będzie mateusz😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 14:32   #1477
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Dobre pytanie. Ja się właśnie ostro pożarłam z moim, że w ogóle nie ogarnia co jest potrzebne przy dziecku i zachowuje się, jakby temat go w ogóle nie interesował, zero inicjatywy i tylko czekanie na pokazanie palcem i wydanie polecenia
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 14:32   #1478
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
W szpitalu gdzie chcę rodzic dostałam taka kartkę Załącznik 7122806

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Sill ja biorę chyba paczkę jak mi się zmieści do torby. Jak nie to kilka i mąż potem dowiezie.
Dzięki Tyle że właśnie w opakowaniach może być różna ilość tych podkładów i zastanawiam się się ile sztuk najlepiej spakować...

Cytat:
Dzięki To ja mam na razie 17...
TZ zapamięta na pewno!
Ewentualnie możesz spakować wszystko w jednym miejscu np. w walizkę i będziesz go instruowała telefonicznie co ma wyjąć i Ci przywieźć

Hehehe Chilli urodziła to postanowiłam spakować torbę
Przez te ręczniki papierowe, podkłady, pieluszki itd. chyba się jednak nie zmieszczę i wezmę walizkę...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 14:32   #1479
baby2
Rozeznanie

Chilli gratulacje popłakałam się a mąż się nabija
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 14:33   #1480
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Dobry pomysł w tym woreczkiem, ale chyba nie mam nic takiego

Wysyłam

No my się w sumie nie znamy bez brzuchów

Chodziło mi o warzywa typu marchewka bo tego nigdy nie mroziłam

Dynię mroziłam tylko w postaci pure.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

To moze te części do upranej kosmetyczki, a te których sie nie dezynfekuje w woreczek foliowy?
Z tym gotowaniem 5min to przecież instrukcja mówi, ja raczej nie mam fioła na punkcie sterylności..
za do TZ zapowiedział, ze nie chce zeby przez pierwszy tydzień dziecko miało kontakt z kotami. Powiedziałam, ze ok. Tyle mogę wytrzymać.
A to było po tym, jak moja mama w pracy rozmawiała z chłopakiem, który 2
tygodnie temu został ojcem. Razem z żoną powiedzieli, ze przez miesiąc nikt nie moze ich odwiedzać, żadna babcia itp. Takie info dostali w SR, ze przez pierwszy miesiąc dziecko powinno miec kontakt tylko z ich bakteriami.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 14:35   #1481
morelle_
Zakorzenienie

Tez tak słyszałam. Ale chyba lekka przesada. Wiadomo, że nie tabun ludzi. Ale nie wyobrażam sobie, żeby moja SIS tyle czekała.
Stary 2017-06-25, 14:39   #1482
siilmariien
Wtajemniczenie

Ja mojemu mężowi nic nie szykuję, bo wiem że spokojnie wszystko ogarnia, nie ma tu żadnej różnicy między nami.
Tylko rzeczy, które ewentualnie będzie mi musiał dowieźć do szpitala trzymam w jednym miejscu, żeby od razu było wiadomo gdzie są i nie trzeba było szukać.

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić ale doszliśmy do ładu z imieniem 😥 mąż odpuścił Krzyśka ja milosza i prawdopodobnie będzie mateusz😊
Gratuluję wyboru imienia!
Stary 2017-06-25, 14:44   #1483
morelle_
Zakorzenienie

A ja biorę wszystko ze sobą bo mój mąż będzie u mojej mamy, a nie w domu. Bliżej do szpitala itd.
Stary 2017-06-25, 14:48   #1484
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Kochana ja tlunacze mojemu od kilku dni gdzie co ma dla córki. A ten dziś mi mowi ze on nie wie gdzie ma czapke/kapelusz na głowę na te gorące dni zabić to mało.
Przygotowałam nosidełko w nim ubrania dla mnie na wyjście + buty. I ubrania dla małego na wyjście.
Pamiętajcie o butach dla was. Koleżanka rodziła w listopadzie i mąż zapomniał jej butów przywieźć na zmianę szła po śniegu w pantoflach
A i mojemu nawet przygotowałam w co ma ubrać córkę jak będą po mnie jechać

Zapomniałam się pochwalić ale doszliśmy do ładu z imieniem mąż odpuścił Krzyśka ja milosza i prawdopodobnie będzie mateusz

Fajnie ze się dogadaliście z imieniem

Cytat:
Dzięki Tyle że właśnie w opakowaniach może być różna ilość tych podkładów i zastanawiam się się ile sztuk najlepiej spakować...

TZ zapamięta na pewno!
Ewentualnie możesz spakować wszystko w jednym miejscu np. w walizkę i będziesz go instruowała telefonicznie co ma wyjąć i Ci przywieźć

Przez te ręczniki papierowe, podkłady, pieluszki itd. chyba się jednak nie zmieszczę i wezmę walizkę...
Wrzuciłam paczkę i się nie zastanawiam. TZ się śmieje ze jak czegoś braknie to podjedzie gdzieś albo rodzice podjada
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 14:53   #1485
nonie_
Zadomowienie

Cytat:

TZ zapamięta na pewno!

Ja w sumie nie wiem po co każą pakować ręczniki/papier toaletowy niepotrzebnie brałam ostatnim razem bo tylko miejsce zajmowało a nie przydało się bo przecież bylo w każdej łazience... pieluch, podkładów poporodowych i na łóżko tez biorę minimalne ilości i w razie czego mąż podrzuci.

Ale mam dziś dzień lenia męża nie ma i siedzę z córa w ogródku mocząc nogi w jej basenie. Strasznie jestem spuchnięta przez ten gorąc

Taeido przepis na dżem wyślę ci jutro ok?

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 15:07   #1486
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
Hip hip hura! Witamy Wincenta
Wielkie gratulacje dla dzielnej mamy. (I dla taty rownież)
Wszystkiego najlepszego dla Wincenta z okazji urodzin, niech rośnie zdrowo, a dla Was samej radosci z rodzicielstwa

A mowilam, że 4600 to przesada dobrze obstawilas te 4 kg .

Ale ekstra! Mamy naszego pierwszego maluszka

My dziś pojechaliśmy na wycieczke do parku zdrojowego, na lody I.kawe... fajnie było, tymon karmił gołebie I wariował ( ucho.nie boli )
Tylko ciagle myślalam o Chilli, chciałam sprawdzic co.I jak ale padł mi tel kompletnie :/ I byłam zła...

Nonie...
Ja też puchne
I czekam.też na przepis na dżem

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 15:14   #1487
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Ja w sumie nie wiem po co każą pakować ręczniki/papier toaletowy niepotrzebnie brałam ostatnim razem bo tylko miejsce zajmowało a nie przydało się bo przecież bylo w każdej łazience... pieluch, podkładów poporodowych i na łóżko tez biorę minimalne ilości i w razie czego mąż podrzuci.

Ale mam dziś dzień lenia męża nie ma i siedzę z córa w ogródku mocząc nogi w jej basenie. Strasznie jestem spuchnięta przez ten gorąc

Taeido przepis na dżem wyślę ci jutro ok?
U mnie w szpitalu nic nie było, ani papieru, ani mydła, dobrze że sedes był i woda w kranie Teraz chcę rodzić w innym, podobno wszystko jest, ale na pytanie czy brać papier toaletowy położna stwierdziła, że są, a pani z oddziału noworodkowego zaczęła się śmiać i powiedziała: "Miejcie swoje", więc wolę wziąć choć jeden
Ręcznik papierowy doradziła mi położna, że lepszy po porodzie niż papier, bo się tak nie przykleja i rzeczywiście fajnie się sprawdził, więc teraz też chcę wziąć...

Super masz w tym ogródku!
Stary 2017-06-25, 15:16   #1488
taedio
MerDer 4ever

Emmos Dziekuje

Poprostu dobrze zrozumiałaś miał byc znajomy teściowej ale jak sie nie pokazał ani nawet nie odbierał tel to mój Tz zadzwonił do tego kolesia co nam robił remont po ślubie.

Myszowata współczuje ja narazie wgl nie puchne

Etusia super wyglądasz

Xzora Dziekuje

Chilli gratulacje kochana! odpoczywajcie
za badanie hist.

To teraz sie posypiemy
Ja teraz czekam tylko na tapetę

Calineczka rozstępy mam od gimnazjum wiec cos tam wiem :p
No chyba

Meja ale chodzi Ci czy ten fotelik sie rusza czy siedzi sztywno? Bo Tz zawsze wpinał i nie zwróciłam uwagi czy ciasno czy nie. Na pewno jest "klik". I rusza sie troszkę

Etusia gratki imienia bardzo ładne

Nonie jasne, dzięki

Ja byłam z Tz na meczu, w pierwszej połowie sie nie popisał ale na szczęście w drugiej wymiatał (bramkarz)

Teraz jesteśmy w domu, Tz sie umyje i jedziemy na działkę pogoda superowa

Stary 2017-06-25, 15:17   #1489
vadi
*sportaddict*

Ja papieru nie planowałam brać, moze zapytam położnej w czwartek Za to kupiłam w rossmanie zapas jednorazowych podkładek na deskę sedesową
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 15:19   #1490
emmos
Zakorzenienie

Cytat:

Ja spakowałam 14 szt. 10 było w paczce, a 4 dostałam na warsztatach, więc biorę, żeby mi się pojedyncze sztuki nie pałętały niepotrzebnie. Kupiłam takie przezroczyste torebki zasuwane w rossie i w nie wrzucam takie rozpakowane rzeczy. Ja ostatnio robię tżowi takie testy i pytam, np. co mi przywieziesz jak powiem rogal do karmienia a on jak to co ten księżyc różowy ale co do podkładów i tych drobniejszych rzeczy to pewności nie mam, że kuma

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić ale doszliśmy do ładu z imieniem mąż odpuścił Krzyśka ja milosza i prawdopodobnie będzie mateusz

Mati, pięknie! Bardzo mi się podoba

Cytat:

Ja najpierw wszystko co potrzebne wywaliłam na łóżko i jak zobaczyłam ile tego jest to od razu sięgnęłam po walizkę powodzenia w pakowaniu

Stary 2017-06-25, 15:20   #1491
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dziękuję chociaż nie wiadomo czy do porodu się jeszcze nie zmieni 😅

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 15:20   #1492
Samantha7
Zakorzenienie

Omg Omg co tu się działo
Witam Wincentego! Nareszcie! 🏻
Trzymaj się Chilli niedługo dojdziesz do siebie

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 15:20   #1493
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Ja papieru nie planowałam brać, moze zapytam położnej w czwartek Za to kupiłam w rossmanie zapas jednorazowych podkładek na deskę sedesową
Też kupiłam podkładki na sedes, choć te toiletki są jak dla mnie beznadziejne, ale na gemini nie mieli nic lepszego...
Stary 2017-06-25, 15:22   #1494
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Omg Omg co tu się działo
Witam Wincentego! Nareszcie! 🏻
Trzymaj się Chilli niedługo dojdziesz do siebie

Hahaha

Stary 2017-06-25, 15:24   #1495
Samantha7
Zakorzenienie

U mnie się nic nie dzieje. Miałam wczoraj skurcze, ale nic się nie rozkręciło .
Boli mnie wszystko standardowo . Nie mogę spać w nocy. Idę spać Ok.1 już 7 oczy jak 5zl. Dziś w nocy taki miałam pełen pęcherz ze dostałam paraliżu i myślałam ze nie dojdę do łazienki i zesikam się na podłogę. Straszny ból
Coś czuje , ze tez zakończę cc. Już mi nawet się na tej piłce nie chce skakać ani nic robić Widocznie taki mam organizm.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 15:26   #1496
emmos
Zakorzenienie

Co do papieru toaletowego to ja spakowałam rolkę, bo pamiętam, że po operacji miałam swój papier, który zostawiłam w łazience w pokoju i jak poszłam następnym razem to już go nie było leżałam z jedną dziewczyną i ona też chodziła ze swoim, więc zakładam, że pani sprzątająca go przytuliła, bo nikt inny z naszej łazienki przy w pokoju nie korzystał

Stary 2017-06-25, 15:31   #1497
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
U mnie się nic nie dzieje. Miałam wczoraj skurcze, ale nic się nie rozkręciło .
Boli mnie wszystko standardowo . Nie mogę spać w nocy. Idę spać Ok.1 już 7 oczy jak 5zl. Dziś w nocy taki miałam pełen pęcherz ze dostałam paraliżu i myślałam ze nie dojdę do łazienki i zesikam się na podłogę. Straszny ból
Coś czuje , ze tez zakończę cc. Już mi nawet się na tej piłce nie chce skakać ani nic robić Widocznie taki mam organizm.

Jeszcze chwila - też już jesteś na finiszu
Stary 2017-06-25, 15:32   #1498
emilia0508
królikoholiczka

Witam Wincenta! Chili gratulacje dla dzielnej mamy!!!
I też nie ma mnie w klubie.. Morelko czy ja już się nadam?

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-25, 15:38   #1499
taedio
MerDer 4ever

Zrobiłam zdjecia szuflad! IMG_1498397887.367734.jpgIMG_1498397894.440818.jpgIMG_1498397901.343757.jpg

Stary 2017-06-25, 15:38   #1500
darietta
Zakorzenienie

U mnie w szpitalu niby podkłady na łóżko dają i te mega podpaski. Ale wziełam 2 podkłady na łóżko swoje i paczke podkładów poporodowych. W razie co mąż dowiezie.

Dzis mi sie przypomniało i rozpakowałam szczotkę dla małej też czuć co nie co więc niech się wietrzy.
Ogarnełam troszke ciuszki. Troche tego jest ale nie prasuje nie mam siły już na pysk padam. Mąż powkłada do komody.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170625_152034.jpg (142,7 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170625_151522.jpg (113,4 KB, 96 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości