![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
ajć dziewczyny! Tyłek mi aż puchnie od tej waszej chłosty...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
właśnie siedzę przed komputerem, spoglądam na bluzkę a tam mokro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
A ja mam dzisiaj zryty humor, pomimo tego ze byla na zakupach i w szafce i lodowce pelno smakolykow. Moj TZ to ma takie pomysly ze mnie szlag trafia ze nie chce mi sie wogole o tym pisac, poprostu rece opadaja i poprostu nie chce sie na nowo wkurzac. Ale jesli chodzi o sprzatanie i gotowanie czyli te zwykle obowiazki domowe tonie moge narzkc, bo jest bardzo pomocny i robi wszystko o co go poprosze, nawet idealnie sprzatnie lazienki.
Jutro naszczescie ostatni dzien w pracy czeka mnie 3 dniowy weekend. Mamy taka piekna pogode ze nic mi sie nie chce robic a sterta ciuchow do prasowania na mnie czeka tylko nie wiem czy sie za nia wezme juz dzisiaj czy dopiero jutro. Ja siary jak narazie nie mam ale ciekawa jestem kiedy sie pojawi i czy wogle... |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
żabulka, ja też od jakiegoś czasu mam kropelki siary na końcówkach sutków. Najczęściej rano, bo ja zawsze śpię na boku i jedna pierś w związku z tym jest całą noc przyciśnięta do łóżka co sprzyja wyciekom...
#275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sorki dziewczyny ale mam dzis takie nerwy na mojego Grzeska ze musze sie wyzalic. Zjadł obiad i pojechal na kosza. A talerz na stole został. Normalka. Normalnie z nim nie wytrzymam, szczegolnie ze wczesniej było normalnie. Dopiero od kiedy jestem na zwolnieniu to juz palcem w domu nie tyknie.
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Czy ktoras z was ma moze linka do tych filmikow o rozwoju dzecka w brzuchu matki, one byly chyba w czesciach. Nie moge tego nigdzie znalesc a chcialabym sobie jeszcze raz ogladnac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
ja już przywykłam do wkładek laktacyjnych... niestety nie miałam wyjścia. Dziś mam piersi jak głazy, a prawa boli jakby mi ktoś w nią przywalił. Mam straszne wzdęcie, w brzuszku mnie kuje i chyba zaraz pęknę. Dobra... trochę się wyżaliłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Dorotka i jak tam przed jutrem? mma nadzieje, ze nic mi sie nie pomieszalo i to Ty masz usg
![]()
#279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trochę zestresowana jestem, za dużo ostatnio się naoglądałam chorych dzieci ![]() usg mam o 16.00 nie wiem jak usiedzę w pracy...na dodatkej jutro u nas podsumowanie miesiąca, co wiąże się z dużą ilością pracy, może przynajmniej o stresie zapomnę? wczoraj mój krasnal był tak aktywny, że aż troche mnie to męczyło... jak oglądałam "you can dance" to cały czas przeciskał się z boku na bok i do tego wszystkiego podkopywał w pęcherz ![]() szalenie ciekawa jestem czy ujawni się...chciałabym mieć już pewność, że jak mówię do niego/niej Natalka to nie obrażam Mariuszka/Szymonka...
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
mi sie wydaje, ze bedziesz miala coreczke
![]() ![]()
#281 |
Zadomowienie
|
Trzymam za was dziewczynki kciuki!! Poza tym to mam wielki brzuch!! Wyszlam wlasnie z kapieli z takim wnioskiem i po przegladnieciu sie w lustrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Dorotka, Jaroszania - jutro mocno trzymam za Was kciuki! Piszcie koniecznie jak najszybciej co i jak z Waszymi maluszkami!
#283 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dzieki!
![]() Nasmazylam sobie 2 duze takie talerze cukini w panierce z sosem fetowo-ogorkowo-czosnkowym i popilam cola, ale ciiiii... ![]() ![]() aha nie wiem czy informowalam, ale na + juz 7kg mi leci. cellulit rozwija sie pieknie ![]() ps czy to prawda, ze nie powinno sie jesc fety w ciazy?
#284 |
Zadomowienie
|
Ja słyszałam tylko o serach plesniowych... sama fete zajadam i wolałabym zeby jednak nie było przeciwwskazań. Własciwie to raczej sa sery typu feta, bo tradycyjna fetę raczej rtudno by tu dostac. Prawdopodobnie chodzi o to czy jest to produkt z mleka pasteryzowanego czy nie.
#285 |
Zakorzenienie
|
plesniowych nie wolno ponoc jesc, bo maja jakies bakterie ktore moga byc niebezpieczne dla dzidziola.. generalnie jest tyle roznych plotek, przesadow ze mozna sie pochlastac...
dzis slyszalam bajke o nospie, ze rzekomo jak sie ja wcina w ciazy to dziecko ma pozniej problemy z mowieniem, trzymaniem miesni twarzy itp.. ![]()
#286 |
Zadomowienie
|
Hehehe właśnie zjadłam michę sałaty z fetą, ogórkiem i pomidorem.. wchodzę na forum a tu... akurat laski jesteście w temacie
![]() ![]() Ja też słyszałam różne opinie o fecie ale tak jak pisze Wiktorynka ta nasza feta to ma raczej niewiele wspólnego z taką prawdziwą. Ja kupuję zwykle Favitę (Mlekovity) i ona jest robiona z mleka pasteryzowanego więc myślę że bezpieczna ![]() JAroszaniu - pysznie ta Twoja cukinia wygląda ![]() A ja się dziś ważyłam u gina i jestem na+ 5 kg. No i zawsze mnie ta położna rozwala na każdej wizycie jak jakimś oldschoolowym sprzętem usiłuje posłuchać bicia serca mojej Polci ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, dajcie jakiś przepis na pokonanie zgagi!... Please
#287 |
Rozeznanie
|
Kaolinat na pierwszym usg byl jeden rozbójnik
![]() anuhaaa ja też na poprawę nastroju do fryzjera chodzę, byłam niedawno i też nie jestem zadowolona. Powariowałaś z tymi ciężkimi zakupami. Oszczędzaj się. Wiktorynko ja miałam takie myśli na początku ciąży o bezużyteczności i staniu w miejscu. Do tego stopnia, że nie potrafiłam cieszyć się dzieckiem ![]() Dziewczyny faceci są poprostu bezczelni. Zauważyłam, że jak się dobrze czuję i za dużo w domu robię, to on wymaga jeszcze więcej. O takiego........... Teraz stęknę od czasu do czasu, zrobię minę kota ze Shreka i mi nawet buty ściąga po spacerze. Facet jak mu się pozwoli, to by na głowę wszedł. Dorotka, Jaroszania trzymam kciuki za usg. Dorotko ciekawe co Ci się tam pod sercem kluje. Co do sera feta, to nie ma zastrzeżeń. Racja, jest długa lista rzeczy, których nie powinno się jeść. Jakoś na początku ciąży, wpadłam na pomysł żeby się wybrać na sushi. Coś mnie tknęło i zajrzałam na jakieś forum. Dziewczyna po zjedzeniu 5 dni później poroniła. Nie można jeść surowego mięsa. Listerioza. Dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
CIEKAWOSTKA:
dziecko w okresie płodowym czas spędza we śnie. U dorosłych marzenia senne zajmują tylko 25 proc. czasu snu, u dziecka w ostatnim miesiącu ciąży - aż 60 proc. Prawdopodobnie nie śnią mu się obrazy, ale dźwięki, dotyk, ruch |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
Ano... część kg w brzuszku, a część w piersiach ech... Wam też tak rosną?
#292 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A TZ zadowolony, oczywiscie. Bo to nie on cały dzien nosi te balony. ![]()
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki!
Ja już po ogarnieciu mieszkania, bo zaraz ma wpaść pan wymienić domofon, na taki co można wyciszyć, bo kilka razy dziennie przychodzą ulotki, kartofelki, jajeczka, administracja, listonosz i sąsiedzi, co im się kluczy nie chce nosić... i wszyscy drzwonią do mnie a mnie już cholera łapie! No ale już zaraz będę miała spokój. Dorotka, Jaroszania trzymam kciuki za usg! Ja z moimi piersiami też już wysiadam. Cisnę się w 75D, o którym kiedyś mogłam tylko pomarzyć. Więc chyba dziś zrobię wycieczkę po większy... A co do tż-ów to muszę jeszcze posmęcić na swojego, który jak mu się pod nogi nie podstawi kubła na śmieci, tak żeby się przewrócił, to nie ma szans na wyrzucenie. Bo nawet jak go poproszę to w 5 sekund zapomina... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Jaroszaniu ale nabrałam ochoty na cukinię
![]() Mamuśki trzymajcie kciuki bo mam dzisiaj koło o 13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
Jaroszania widać miałaś szczęście na swieże sushi. M.in. surowe ryby mogą zawierać bakterię Listeria monocytogenes niebezpieczną w ciąży.
Wiadomo, nie popadać w paranoję, ale lepiej wystrzegać się czegoś co może być zagrożeniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
za to ja mam ochote na kapusniaczek teraz
![]() dzieki za kciuki. ale mam dzisiaj rzeczy do zrobienia. musze posprzatac mieszkanie, przeprowadzic test, zrobic 2diagnozy, pojsc na usg (a tam na pewno bedzie opoznienie wiec troche mi zejdzie), spakowac sie i odrobic lekcje z siostra... :/ jutro z samego rana jade do wroclawia na weekend i wszytsko musi byc na dzis. no, ale pogoda sliczna to moze jakos doda mi sily do dzialania
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kolezanka mi wyslala: http://studio.wp.pl/i,Najgrubszy-nie...l?ticaid=15db0 porazka. dziecko jest prawie kaleka. nie rozumiem co mowia i nie wiem czy to jakas choroa czy rodzice go tak utuczyli.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
![]() Już mam swój cichy domofonik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
witam!
nie pozostaje mi nic innego jak dołączyć do tematu ![]() ![]() pozdrawiam przyszłe Mamy
#300 |
Zakorzenienie
|
Witaj DiBi! Widzę, że też jesteś z Olsztyna. Gratuluję fasolinki i życzę jak najlepszych następnych miesięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.