|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
A propos tych problemów z kupą to jakby mi na leżąco kazali robić to też bym miała problem :P
Dlatego myślę, żeby czasem próbować stosować NHN ale się nie nastawiam jakoś mocno. Mam nadzieję, że Ania dzisiaj zafiniszuje. Monia jutro tak? To Arletka zostaniemy zgodnie z umową na koniec :P ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
A tam oberwie. Ja uważam, że dieta podczas kp to jest co najwyżej dla mamy, żeby się lepiej czuła i dochodziła do formy. Ale to jest decyzja i wybór mamy i oczywiście nie uważam, żeby trzeba się było terroryzować non stop. W końcu nawet w fit świecie są cheaty :P
|
|
|
#2013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania może juz w szpitalu? Oby... Powinno pójść łatwo 😉 3 poród to pewnie mlody wyskoczy, nawet nikt nie zauważy kiedy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o dietę przy kp, to z własnej obserwacji widzę że nie ma wpływ u na bol brzucha dziecka. Przy córce uważałam na wiele rzeczy, wielu rzeczy nue jadłam wcale i miała kolke 4 miesiące. Teraz jem praktycznie wszystko, łącznie z surówkami ż z białek kapusty, cebuli itp. I małemu nic nie jest, poza tym jednym razem kiedy zjadl truskawki i co bolał brzuch, ale wtedy to i u mnie po nich przeczyściło 2 razy.
Ja dawalam małemu lakcid wtedy co robił zielone kupy a teraz podaje mu od czasu do czasu (kiedy sobie przypomnę ) Acidolac, bo Kupiłam dla Karolinki jak brała antybiotyk i daje im teraz obydwojgu. Espumisan też dawalam Karolince (ale tak jak pisałam kiedys- ona miała typową książkową kolke, stwierdzoną u 3 niezależnych pediatrow i niestety u niej nic nie działało, pomógł tylko czas) teraz też mam nowy w szafce w razie W ale póki co nie musiałam użyć i oby tak dalej. Vela po karmieniu piersi są rozgrzane i nie trudno o ich zawianie, a jak masz do tego tendencję od początku, to uważaj na nie. Położna mówiła ze nawet jak stopy zmarzną to można dostać zapalenie piersi (i pęcherza). ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#2015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
My już po ważeniu mały fajnie przybrał prawie 160 gram w 5 dni taksę wybudzać nie muszę jak coś jednak położna sprawdziła moje zmartwienie i mały ma krótkie wędzidełko i to może mu utrudniać łapanie piersi.. ma to sprawdzić pediatra i on zdecyduje oczywiście ostateczna decyzja należy do nas.. ja tez miałam podcinane ale górne i jak byłam starsza No i mam wadę lekka wymowy a teraz nie mam pojęcia co w razie czego zdecydować
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vanessa lakcid jest na zaparcia? A ten Acidolac na co się podaje? To też jest jakiś probiotyk? My podaliśmy dzisiaj tą Biogaie. Zobaczymy ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2019 |
|
Konto usunięte
|
Zadzwoniłam do tej swojej położnej. Powiedziała że mam pić herbatkę z kopru włoskiego, a małej podać dicoflor. Na razie wreszcie usneła, więc zobaczymy jak się przebudzi jaki będzie efekt.
A i dostałam info od położnej że od tego roku pediatra nie odwiedza w domu maluszków - tylko trzeba do przychodni jechać? Czy wy też tak macie? Czy znów tylko u mnie położna gada dziwnie? |
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ten upał nie potrafiłam się oprzeć. Chipsy jeszcze mnie nie ciągną i mam nadzieje jak najdłużej nie jeść bo wiem ze jak spróbuję i małej nie wysypie to popłynę![]() Cytat:
Dobrze ze piszesz i tych stopach, mi w nie często zimno, musze uważać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj chipsy i pepsi - przez Vanesse 😀 Ja od wczoraj testuje cebulę. Wczoraj na kolacje i dzisiaj na śniadanie na kanapkach. Blanka ciumka tak jak zawsze więc chyba kolejna rzecz in plus ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały dopiero zasnął po całym dniu No nie najedzony musiałam raz dac 40ml mojego i cyc i na pół h się zdrzemnął a jak byliśmy u notariusza to mamie się obudził i znowu 60 wlał a teraz siedziałam kilka h i dopiero zasnął ja nie wiem a w nocy odpukać póki co pół h popije i śpi 3 do 4 h a wczoraj nawet 4.5 i wybudzalam bo się wystraszyłam może ta duchota w dzień powoduje ze nie potrafi się napoić i martwi mnie to wędzidełko
połowa rodziny mówi żeby nic z tym nie robić bo go to będzie bolało itp eh ale położna pow ze on może ciagle mnie ranić i złe brać pierś a może mieć to po mamusi niestety eh zobaczymy co powie pediatra. Migotek u nas chodzi się do przychodni ja jeszcze nie wiem do której pójdę z malymWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze w szpitalu jak byłam to mąż mi przemycał a w domu muszę mieć obowiązkowo Lakcid i Acidolac to też probiotyki, kupuje je Karolince jak bierze antybiotyk, czasem biogaie, tak ze obojętnie co podasz czy biogaje czy dicoflor to jeśli będzie miało pomóc to pomoże.
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny może Wam coś podpowiem, (już się udzielałam kiedyś i zasubskrybowało wątek)
Karmiłam piersią 1,5 roku i ósemki z antybiotykiem wyrwałam!Radykalnie i brutalnie odstawiłam dziecko od piersi już nie wróciłam, choć mogłam.czytam,że jecie wszystko.Opowiem o sobie: - wypiłam wodę gazowaną,ale odgazowałam ją i dziecko mi cierpiało.Unikajcie gazowanego. -Grill? dla mnie by bolał brzuch, a co dopiero dla dzieciaczka noworodka? POMAGA: rumianek- słaby napar. Rozluźnia i dobrze działa na żołądek matki Nie pijcie mocnej herbaty NIE PIJCIE Szałwii!!!Ja wypiłam, bo ósemka ząb mi ruszył- laktację hamuje! -pijcie wodę,kiedy tylko karmicie,po karmieniu itp. szklanka wystarczy.za duże ilości wody przynoszą odwrotny skutek -smarujcie maściami sutki non stop! - ja kupiłam laktator ręczny i MM - jak mnie przypiliło w niedzielę rano- dziecko mi się zbuntowało.Ryczało, ja sama w domu bez męża.Tatę zbudziłam telefonicznie.Dobrze mieć rodziców, na nich można liczyć. Dziecko płacze z rożnych niewiadomych powodów- czasami potrafi się zdenerwować i nie chwycić brodawki i ma atak furii... Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2017-06-26 o 21:09 |
|
|
|
|
#2025 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pije wodę litrami i mam pokarm. Żadnego odwrotnego skutku nie zaobserwowałam. Szałwi w życiu bym się nie napiła przy karmieniu piersią. Do płukania owszem, ale nie do picia. Nie piję mocnej herbaty od czasu ciaży. Grila bym sobie nie zafundowała teraz - no chyba że własne mało doprawione rzeczy. Fajnie że masz dziadków pod ręką - tylko pozazdrościć. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Podaliśmy małej diclofor. Zobaczymy. Na razie śpi. Wreszcie śpi po jedzonku. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-26 o 21:49 |
|
|
|
|
|
#2026 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
ale w wieku ok 6ciu lat. Pamiętam ze to wcale nie bolało... ja od wedzidelka mam dużą przerwę miedzy jedynkami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7497464 1]Zadzwoniłam do tej swojej położnej. Powiedziała że mam pić herbatkę z kopru włoskiego, a małej podać dicoflor. Na razie wreszcie usneła, więc zobaczymy jak się przebudzi jaki będzie efekt. A i dostałam info od położnej że od tego roku pediatra nie odwiedza w domu maluszków - tylko trzeba do przychodni jechać? Czy wy też tak macie? Czy znów tylko u mnie położna gada dziwnie?[/QUOTE] Ja w ogole pierwsze slysze zeby pediatra przychodzil do domu polozna tak ale do pediatry to do osrodka zdrowia...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Nie mogę spać bo sie stresuje.. ciężki dzień mnie jutro czeka. Nie mogę uwierzyć ze tyle z Was ma już dzieciątka odchowane a ja dopiero jutro (albo w środę) będę tulic Ole... zjechala sie dziś do mnie rodzinka i w ogóle nie myslalam a teraz dociera.. najbardziej boje sie tego czekania na rozwarcie czy skurcze. Nie boje sie samego porodu i bolu tylko ze będzie sie to ciągnęło a ja jestem taka niecierpliwa. Trzymajcie kciuki! Odezwe się jak tylko będę w stanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7497464 1]Zadzwoniłam do tej swojej położnej. Powiedziała że mam pić herbatkę z kopru włoskiego, a małej podać dicoflor. Na razie wreszcie usneła, więc zobaczymy jak się przebudzi jaki będzie efekt.
A i dostałam info od położnej że od tego roku pediatra nie odwiedza w domu maluszków - tylko trzeba do przychodni jechać? Czy wy też tak macie? Czy znów tylko u mnie położna gada dziwnie?[/QUOTE] Do nas przychodzi do domu, ale to tak po znajomości Normalnie to do ośrodka musielibyśmy iść. Cytat:
|
|
|
|
#2029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2030 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Skoro Ania rodzi, Moniam urodzi jutro, to zostajesz ze mną i Paula na polu walki 💪 trzeba by jakieś zakłady zacząć robić Tak czy siak, będę na podium Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Btw, ja też miałam przecinane wedzidelko, ale już w podstawówce jakoś. Bólu oczywiście nie pamiętam, bo miałam znieczulenie, ale pamiętam, że bardzo się bałam i ogólnie źle to znioslam. U malucha taki zabieg to chwila moment i ani tego nie zapamięta, ani nie będzie miał o to do ciebie żalu Decyzja należy do ciebie, ale wiem, że to dosyć popularny problem i raczej rodzice decydują się na taki zabieg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy w pt podciac wedzidelko. U takiego malucha jest to słabo ukrwione. Nawet nie zajeknal. Źle lapal pierś. Ja cała poraniona. Nie mówiąc o tym że w przyszłości może z tego powodu mieć wadę wymowy. Nikt mu tego nie podetnie jeśli faktycznie tego nie będzie wymagał. Pierwsze słyszę że mogą być jakieś minusy tego zabiegu
|
|
|
#2032 |
|
Rozeznanie
|
Kochane urodziłam 12:12 w nocy swojego synka.Bylo trochę problemów dlatego tak długo to trwało.Napisze więcej jutro jak dojdę do siebie.Maly wazy 3:300
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane jak będzie trzeba to podetnę bo później nie będę się w to bawić a sama miałam jąk byłam starsza. Ah ciotka męża porównuje do swoich wnuków ze nie miały i zdanej wady nie maja i ładnie Piły. Podetnę jak będzie taka potrzeba a brudzia czujesz różnice w łapaniu piersi bo ja właśnie siedze i się wściekam
Aniuu super gratulacje : ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piekne tetno zero skurczy. Moze ja nie jestem w.ciazy? Dzisiaj znowu ma byc mega cieplo wiec mysle czy by juz nie wybrac sie na jakis drobny spacerek Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2037 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Cytat:
nawet ta noc nie byla taka najgorsza... ochlodzilo sie wiec dobrze sie spało tylko jakies sny z ip w moim szpitalu mnie meczyly Moj pies chyba cos wyczuwa bo spal całą noc przy moich nogach a tak to nie pamiętam kiedy ostatnio mi do lozka wlazł.Arletko dzięki! Trochę sie uspokoilam. Nie ja pierwsza, nie ostatnia rodze, no musi być dobrze! Czekalam na to maleństwo tyle więc jestem w stanie dla niej wszystko znieść. Co nie zmienia faktu że kciuki się przydadzą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2038 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Tak w ogóle dzień dobry. Moje dziecko w tą noc zastrajkowało. Zjadł trochę o 23 z cyca i spał do teraz pielucha prawie sucha, nie marnował nocy ani na jedzenie ani na sikanie pomimo że się dzięki temu wyspałam, to jednak trochę mnie tak zmartwilo hehe, nie spi-źle, spi- też źle
|
|
|
#2039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
znowu mi się mało śpiący egzemplarz trafił. Pobudki co 1-1,5 h.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

) Acidolac, bo Kupiłam dla Karolinki jak brała antybiotyk i daje im teraz obydwojgu. Espumisan też dawalam Karolince (ale tak jak pisałam kiedys- ona miała typową książkową kolke, stwierdzoną u 3 niezależnych pediatrow i niestety u niej nic nie działało, pomógł tylko czas) teraz też mam nowy w szafce w razie W ale póki co nie musiałam użyć i oby tak dalej.

jeszcze w szpitalu jak byłam to mąż mi przemycał a w domu muszę mieć obowiązkowo 
ale w wieku ok 6ciu lat. Pamiętam ze to wcale nie bolało... ja od wedzidelka mam dużą przerwę miedzy jedynkami

piekne tetno zero skurczy. Moze ja nie jestem w.ciazy?
Moj pies chyba cos wyczuwa bo spal całą noc przy moich nogach a tak to nie pamiętam kiedy ostatnio mi do lozka wlazł.
hehe, nie spi-źle, spi- też źle