|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Taedio - łap pomysły na urządzenie szuflady z kosmetykami i pieluchami
Oraz inne pomysły. Jak wlaze na tego Pinterest to ginę i czasem nie wiem kiedy mi 2h uciekły IMG_1498529747.256611.jpg szuflada IMG_1498529786.008941.jpg I inne IMG_1498529801.477670.jpgIMG_1498529813.212966.jpgIMG_1498529845.958746.jpg jak ktoś ma mało miejsca może pod łóżeczkiem w oragnizerach zamkniętych trzymać rzeczy . Tez fajny pomysł. IMG_1498529906.224436.jpg pomysł na smoczki jak ktoś będzie używać . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio widziałam masę takich pomysłów na urządzenie pokoju dla dziecka. Ten trup na ścianie to dla mnie jest jakaś makabra. Normalnie mi się z jakimś satanizmem to kojarzy
![]() ![]() Nie wspomnę o tym ze codziennie bym srała żarem , ze te rogi spadną i sie wbija w dziecko. Ja mieszkam blisko kopalni. Jak mój starszak miał 3mce to mieli jakiś nie kontrolowany wybuch . Chyba za dużo dynamitu wladowali i normalnie nam się chałupa zatrzęsła ze nam rzeczy pospadały z szafek. Ludzie którzy mieszkają dosłownie przez ulice do tej kopalni mieli powywalane naczynia z szafek ![]() Od tamtej pory nie mogę mieć żadnego obrazu nam moim łóżkiem bo mam od razu wizje wbitego szkła w głowę IMG_1498530299.019909.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym sie przestraszyła. Mnie mama pocieszyła, ze ona nie miała boli krzyżowych.... Cytat:
Super, ze kotka sie zaklimatyzowała. A ten trup nad łóżeczkiem rzeczywiście straszny. Ja to w ogole nic na ścianach nie wieszam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Zle się czuje. Normalnie zaczyna mnie telepać jakby coś z hormonami mi się działo. Zgag mnie trochę meczy. Jest mi niedobrze i mam ochotę zwymiotować do tego czuje się taka słaba jakbym miała zaraz zemdleć .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie zasnęłam. Zastanawiam się jak będzie mi się spało w szpitalu tą noc przed cc
|
|
#1986 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się śmieje ze w czwartek mogłabym rodzić bo tz ma imieniny bo pawel 😊 wiec mógłby mieć prezent 😊 Kolejna data to 16 lipiec. Tak się składa że 16 czerwca braliśmy ślub 16 września urodziła się paulinka to i synuś mógłby się 16 urodzić. Mam jeszcze jedna datę ale nie wyobrażam sobie chodzić do 25 lipca mąż ma wtedy urodziny. A młody wyjdzie kiedy będzie chciał 😅 U mnie dziś z rana chociaż troszkę chlodniej😰 po południu pewnie znów będzie zar z nieba. Śmiałam się wczoraj do mamy ze przed pierwszym porodem tak nie szalałam. Wczoraj zrobilam henna na brwi. Peeling na twarz dziś w planie maseczka w czwartek fryzjer jeszcze tylko bozene trzeba ogarnac😆 to będzie wyzwanie😅😅 A kupiłam 2 biustonosze do karmienia w esotiq cena regularna 140zl ale przy zakupie za 300zl wszystko jest 50% taniej. Polecam bo są swietne😍 miałam przy corce i tak je zniszczyłam ze poszły do kosza po 8 miesiącach karmienia 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1987 |
|
królikoholiczka
|
Boziu a ja ledwo chodzę, stopa znów lekko spuchnieta, zgaga mnie telepie i jeszcze żołądek.
Materac mam pianka W sobotę idę na 18 siostrzenicy która będzie jednocześnie chrzestna małej Picolo się napije z najmłodszym synkiem siostry
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.U nas noc srednia hehe maly jest zarloczny ciagle by wisaial przy cycu albo butli na ogromna potrzebe ssania dlatego dalam mu wczoraj smoka i dzieki temu moge sie ogarnac przespac itp inaczej drze sie jak stare orzesciaradlo ale jest przy tym tak slodki ze mam ochote go zjesc chociaz dzis w nocy myslalam ze mu cos powiem do sluchu hehe.W tym momencie karmienie piersia jest gorsze od ciagniecia szwow maly ssie wyrabia te moje plaskie brodawki i mam bardzo podraznione.dzis jeszcze raz zlapia doradce laktacyjna niech jeszzcze raz mi pokaze jak mu tego suta dawac najlepiej.A najlepsza pozycja w szpitalu i chyba mie tylko po cc to krzyzowa z poducha mega wygida.Moj dyduś troszkę zżółkł ale podobno to norma dzis zaczynamy 3 dobe po 10.30 i moze zbadaja mu bilirubine prosze o kciuki zeby byla ponizej 12 to nas moze puszcza do domu jutro Jestem mega glodna bratowa ma mi przywiezc jakas owsianke przepyszna zeby mnie na wc pogonilo bo wzdety mam brzuchol.
Nie zabijcie mnie ale jak sie dodaje zdj do pw? Morelle brzuszek jest jak taka miekka poduszeczka taki moj 3 miesiac pod luzniejsza sukienka nie bedzie chyba widac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chilli przystawiaj Wincenta do piersi a nie pierś do Wincenta. Jest duża szansa ze sam będzie dobrze chwytał. I brodawka głęboko w paszcze. Możesz chwycić pierś dłonią złożona w literkę C i lekko spłaszczyć i wtedy przystawić małego jak masz takiego ssaka to ważne będzie dobre przystawianie bo moment Ci zajedzie braodawki i będziesz musiała je goić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny porod i dziecko tak weryfikuja poglady na pewne sprawy ze trudno uwierzyc ja jak zaczelam czytac opinie o smoczkach itp pomyslalam ze wyciagne z walizki dobrze ze tego nie zrobilam maly nadal ssie wszystko ale moj cycki maja chwile wytchnieniaa ja mam czas chociazby zeby spokojnie isc do wc albo zajrzec do Was.Niektore dzieci sa spokojne mega wiekszosc po mm leza i tyle moj jak ma otwarte oczy to to zadko kiedy sie nie drze hehe ale cyca daje po 15 20 minut boli czy nie nawet nie wiem czy cos tam leci ale ssak ciagnie i jest git jak k
Przysypia to koncze jak nie to daje druga piers jak po 2 sie drze to daje troszke mm tutaj maja takie malurtkie butelki ze smoczkami.Najwiecej mm w nocy mu daje bo inaczej nie dalby spac nikomu w okolicy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chili napisałam wyżej nad twoim postem. Zaraz będziesz miała nawał I pewnie wtedy ani mm ani smoczka nie będzie trzeba dawać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1992 |
|
królikoholiczka
|
Nawał właśnie z tego co mówiła położna właśnie się zaczyna 3-4doba
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie, wcześniej to zwykle trochę takie ssanie na sucho ale nawał na pewno przyjdzie, wtedy powinno się przystawiać na tyle dużo żeby dzidziuś sobie zaczynał regulować laktację ja urodziłam w środę a nawał dostałam w niedzielę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja biorę smoczka i laktator. Mój starszak urodził się z kciukiem w buzi tak go wyjęli z brzucha mi. Nie miała żadnego problemu żeby mu zabrać smoczek. Nie widzę nic złego w smoczku. Zęby ma super bo to kwestia higieny i tez genów moim skromnym zdaniem ![]() Cytat:
Właśnie każdy ma swoje doświadczenia . Ja uwazam ze jeśli matka jest szczęśliwa i spokojna to dziecko tez będzie szczęśliwe czy ze smoczkiem czy bez . I spoko myśle ze 3-4 doba i będziesz mieć cycki jak Pamela ![]() 🏻A jak masz płaska brodawkę to jeśli masz laktator wyciągnij ja sobie tylko laktatorem . Jak byś miała prywatność to Tz mógłby Ci wyciągnąć te brodawkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Mnie nie chcieli wypuścić ze szpitala dopóki nie zobaczyli żywego mleka. Ja już byłam taka wkur ze myślałam ze osiwieje tam bo chciałam do domu już. Urodziłam w pon o 19 a we czw w moje urodziny w końcu mnie wypisali i to tylko dlatego ze ściągnęłam mleko laktatorem . Tego samego dnia pod wieczór już miałam bomby z cycków. Na drugi dzień w pt kazali nam wrócić na kontrole. Byłam zła do tego stopnia ze odciagnelam mleko żeby im pokazać ze je mam . Mały miał żółte oczy wiec zrobili mu badanie krwi . Wszystko było Ok. Chilli - kciuki za badania 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli masz tam wypas z jedzeniem widzę.
Ja nic nie mogłam zjeść . Tylko woda kroplówki w pierwszej dobie . Potem dostałam rosół z warzyw bez niczego czyli taki wywar z warzyw . Tz przyniósł crossainty i zapytał położna czy ja mogę zjeść , a ona ze wykluczone , ze dopóki nie odejdą mi gazy to nie mogę nic . W dniu moich urodzin na pożegnanie dostałam pudding czekoladowy był najlepszy na świecie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1997 |
|
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Samantha ślicznie to u Ciebie wyglada! Dzięki za inspiracje ja wczoraj tez siedziałam na Pinterescie Chilli za szybkie wyjście oby bilirubina była w normie ![]() U nas znowu przeboje z teściowa. Juz nie mam do nie sił. Do tej pory było spoko a im dalej tym gorzej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znowu mam brodawki jak maliny hehhe odstające. Też się o nie boje ![]() Zdjęcie na pw można dodać tylko wrzucając link do jakiegoś serweru, na którym ono jest. Inaczej się nie da. Ooooo to bardzo dobra wiadomość z tym brzuchem!!! Ja do 6 mc nie miałam, więc może będzie bardzo dobrze Dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Po cc później. 5-7 dni, Moja koleżanka miała dopiero po 2 tyg. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Chilli, a następnegoo dnia po cc mogłaś pić i jeść normalnie czy dieta była? ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ![]() Hehe i co masz już plan na ułożenie rzeczy ? Omg a co ona znowu ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2000 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() Staraj się przystawiać Wincenta tak, jak Nonie poniżej napisała Wiem, że to męczące, ale świetnie że Wincent chce tyle ssać, ładnie Ci się laktacja rozkręci, no i mały wie co dobre Cytat:
Cytat:
Zwykle są dostępne w empikach i smykach
|
|||
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Mała - mowisz? Wiec niech się coś zaczyna w takim razie
Zjadłam zupę bo jak wyszłam z prysznica byłam głodna. Leżę już w łóżku i czuje małe nóżki jeżdżące mi po skórze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wczoraj dostałam ciuszki od tej dziewczyny ze szpitala. Jejku ile tego jest gdzie ja to pomieszcze? Prac chyba bede raz na dwa tygodnie.
I moja torba czeka w gotowości. Od wczoraj u rodziców ostatni tydzien później pozwalam im wyjechac na zasłużone wakacje. ![]() Chilli gratulacje od mojej mamy. Jak przyjechałam od razu pytała czy któraś urodziła. Powiedziałam że zaczynamy i już pierwszy maluszek jest. |
|
|
|
#2003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miała bóle krzyżowe, masakra, ale poczułam je dopiero podczas silniejszych skurczy już w trakcie porodu ![]() ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Aaa no i ja wizytuję dzisiaj, proszę o Wasze magiczne kciuki! Samantha fajnie, że kotka u teścia dobrze się czuje
|
|
|
|
|
#2004 |
|
MerDer 4ever
|
Napisze Wam pózniej w klubie bo juz nie chce o niej tu ciagle pisać.
Samantha muszę dokupić pojemników Darietta bo dogonisz Morelle z ilością ubranek ![]() Sill ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle ktoś wizytuje dzisiaj ze mną?
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech dogania Ja tam nie mam nic przeciwko
|
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuję nerwów z teściową
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli w ogóle miałam Ci pisać, że piękne poliki ma ten Twój stwór
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Was czytam tylko zajelam się pierdyliardem spraw i nie mam kiedy się udzielić. Chilli jesteś super dzieła Morelle wszystko zależy jak szybko macica Ci się obkurczy koleżance po tygodniu tak pięknie brzuch zszedł, że niala tylko odrobinę zaokraglony |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

czu czu mam te biało czarne, dzięki rozglądnę się za tymi, które wrzuciłaś 

Będzie dobrze, wytrzymasz!

tez bym się wkurzyła 

jak masz takiego ssaka to ważne będzie dobre przystawianie bo moment Ci zajedzie braodawki i będziesz musiała je goić

🏻

Współczuję nerwów z teściową