|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
a co do upalow to masz racje...ja w upaly tylko woda , lody wodniste lub sorbety no i winogron
|
|
|
#4832 |
|
Rozeznanie
|
Masz rację , Strippi, winogrono to jest to
i czasmi jakieś czereśnie lub arbuz (jak jest bezpestkowy to szczególnie
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj byliśmy w spółdzielni i jednym słowem jest wielki wnerw przez nich... Jedni mówią, że już po przetargu (w to bym wierzyła bo już roboty rozpoczęte) drudzy, że przetarg jeszcze nie rozpisany, al generalnie dowiedzieliśmy się ze nie mamy co liczyć na możliwość kupienia mieszkania, bo pierwszeństwo mają członkowie spółdzielni a jest ok 20 osób... W poniedziałek jedziemy do doradcy kredytowego dowiedzieć sie o kredyt na mieszkanie... kolejna ogromna przeszkoda, na samo mieszkanie od dewelopera które nam sie podoba, i lokalizacja super potrzebujemy 245 tys a zdolność jest na 180
gdybyśmy mogli się wstrzymać do września byłoby więcej bo wtedy będę miała dodatkową pracę i w obecnej umowę wyższą o prawie 500 zł, no ale deweloper mieszkania teraz sprzedaje. Potem ruszamy do dewelopera dowiedzieć się jak jest z spłatą u nich mieszkań, bo jeśli na początku wpłacamy tylko jakąś część to może rodzice nam pożyczą i będziemy mogli z kredytem wstrzymać się do tego września... ślubne pieniądze planujemy przeznaczyć na wykończenie tego mieszkania, chociaż pewnie będziemy i tak musieli dołożyć... generalnie tylko sie pochlastać... dobrze, że mamy już samochód przynajmniej o to sie nie musimy martwić...
|
|
|
|
#4834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No a jak mówisz że tam gdzie chcieliście już budują to przetarg był na 100% !
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byle bez robakow
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
u nas niestety ludzie szaleją z mieszkaniami uzywanymi i są droższe od nowych.... Rwa jest mała a zapotrzebowanie na mieszkanie na prawdę spore, ludzie z Warszawy zaczynają do nas uciekac, bo jest dość blisko a ceny mieszkań są nieporównywalnie niższe. A takich mieszkan 2-3 letnich nikt nie sprzedaje niestety... W poniedziałek będę dzwoniła do tego dewelopera może jak będzie trzeba na początku wpłacić tylko część kwoty to pożyczymy po najbliższej rodzinie a z kredytem wstrzymamy sie do września, to by był dla nas układ idealny. Nie chcemy juz liczyć na spółdzielnię bo w końcu zostaniemy bez mieszkania...
no ja mój mały rozum też przetarg był, w sumie budowy jeszce nie ma ale teren jest przygotowany, wyrównany tylko wpuścić maszyny, przecież członkowie spółdzielni z łopatami nie latali.... Oni sami nie wiedzą co mają, w jednym pokoju mówią, że czekają tylko na wycenę ze starostwa i od wykonawcy a za ścianą mówią, że nawet przetarg nie rozpisany.... no zgłupiec można, tylko mi humor popsuli... Cały czas ktoś człowiekowi jakieś klody pod nogi rzuca... A tak ma wyglądać ten blok który nas interesuje. To będzie 7 kondygnacyjna 1 klatka dobudowana do czteropiętrowca. miejsce też jest super. Cicho i blisko do miasta no i dokładnie w polowie drogi od jednych do drugich rodziców ![]() http://mirbudnieruchomosci.pl/s/products/p/24555595/0/ chyba pójde zagram w totka.... |
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
pocieszam sie ze nie mieszkam w warszawie
|
|
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z krótkiego spacerku, jednak nie byliśmy na rowerach.
Z tymi mieszkaniami to masakra jest:/ Ale jestem w szoku, że mieszkania używane są droższe Ja nie wiem co my zrobimy po ślubie, nie mam pracy, TŻ jak dobrze pójdzie to zacznie nową pracę w ciągu tygodnia (na razie nie zapeszam i się zbytnio nie chwalę). Właściwie to byłaby taka jego pierwsza prawdziwa praca, poza tymczasowymi. Więc ze zdolnością kredytową byłoby ciężko. Na początku pewnie będziemy mieszkać u teściów, ale max rok.
|
|
|
|
#4840 |
|
Rozeznanie
|
chciałabym, żeby u nas metr mieszkania był za 5 tysięcy... jak patrzyłam ostatnio to srednia cena to ok 7,5 tysiąca. A akurat w Poznaniu na rynku wtórnym ludzie próbują wciskać mieszkania w wielkiej płycie albo w deskach i wieżowcach, a na takie to nie warto wydawać kasę. No cóż, my pewnie zamieszkamy na początku z teściami, mają duży dom i pewnie na piętrze będziemy z Tżtem
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja tak samo
Cytat:
ehhon u mnie tez nie moze spac...bo ja mam pokoj z siostra i mieszkam z rodzicami i babcia...;/ i tez nie mielibysmy jak zamieszkac w moim mieszkaniu
|
|
|
#4843 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w sumie tego się nie powinno zapomnieć, tak samo jak jazdy na rowerzeNo mam tak samo, dziwne to bardzo, tak jak piszesz |
||||||
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam o waszym odchudzaniu i sie przerazam, liczenie kalori katusze.. nie wiem nikogo nie oceniam.. sama jestem chuda.. uwazam ze za chuda.. mam 172 i 54 (wlasnie sie zwazylam) i uwazam ze to malo.. a tu widze ze strippi chce mniej madzia ma mniej.. nie wiem.. mnie to juz zakrawa o cos niedobrego.. na cale szczescie madzia sie nieodchudza bo bym mogla sobie cos pomysle.. strippi mam nadzieje ze mniej niebedzie bo tyle sie slyszy o tych zywieniowych chorobach.. nieprzemawia przezemnie zlosc ani ocena.. poprostu zwykla troska.. moim zdaniem nie jest wazne czy ma sie boczki czy grubsze uda.. wiem wiem ja jestem chuda niepowinnam sie wypowaiadac ale dla mnie zdrowie jest najwazniejsze a nie to czy mam np 60 w pasie.. kazda z nas ma narzeczonego, jestesmy kochane wiec po co nam to?
|
|
#4845 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4846 |
|
Rozeznanie
|
martucha, masz trochę racji, przesadzać nie wolno, ale rozsądna dieta nikomu nie zaszkodzi!
gdybym miała silną wolę to pewnie bym przestała jeść smażone potrawy i słodycze, bo to nie tylko na talię szkodzi ale i zdrowie, ale niestety nie wytrzymuję zbyt długo bez kebabów,kurczaka, ciasteczek i czekolad...No ale mój ojciec raz sobie taką dietkę zastosował: zero słodyczy(w tym ciastek) i jedzenie tylko do godziny 18 a później nic, a tak to jadł wszystko ale bez opychania się na maxa. No i ponad 10 kilo schudł w mniej niż 1,5 miesiąca! Czyli to działa i nie trzeba się katować głodówką Ja bym się chetnie kilku zbędnych kilogramów pozbyła, w ciągu roku sporo ich przybyło, ale nie mam wystarczającego bodźca no i samozaparcia też, więc jakoś sobie z tym moim sadełkiem żyję TŻ sobie czasem ze mnie żartuje ale tak pieszczotliwie a jak go próbuję podejść to też nie mówi żeby coś było nie tak więc chyba nie wyglądam bardzo źle;D
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tak srednio po 3 tys za metr w nowym budownictwie |
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka gdzie ty mieszkasz??? Jade tam...
A co do odchudzania to ja potrzebuję diety w drugą stronę. Mam 178 i ważę 54 kg Dzisiaj cały czas po głowie chodzi mi to mieszkanie, jak wszystko wypali to pomieszkamy z moimi rodzicami jakieś 2-3 miesiące, bo mieszkania oddawać mają na koniec października. I chcemy położyć podłogi, pomalować zrobić kuchnie łazienkę i sie wyprowadzić. Mogę nawet na podlodze spać, ale u siebie. A jak nie to nie wiem co zrobimy... |
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=annfas;7501310]Madzialenka gdzie ty mieszkasz??? Jade tam...
[/quote] zapraszam
|
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
tak najwazniejsze jest mniej żreć... jak to mowi moj tata.. ale bez przesady dziewuszki... bo sie jakis chorob nabawicie..
Cytat:
ja chetnie
|
|
|
#4851 |
|
Raczkowanie
|
annfas deweloperowi płaci się w transzach. Ilu i w jakiej wysokości to zależy od niego. U nas było w 5 chyba, pierwsza transza 60 tys
kolejne różnie:80 tys, 60 tys....Poza tym od września będziesz miała lepsze zarobki, a banki badają zdolność na podstawie 3 ostatnich miesięcy...zazwyczaj nie patrzą na to, że akurat od tego miesiąca będziesz miała więcej (choć słyszałam, że czasami da się dogadać). |
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
i ja dołączę do takiej grupy wsparcia
Będą tu dwa fronty, ten dla chcących schudnąć i dla tych co chcą przybrać na wadze
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem na trzecim froncie. chce miec taka wage jaką mam
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy co nam powie ten doradca i deweloper. w przyszlym tygodniu będziemy wiedzieć na czym stoimy i co nas czeka.... moze jakoś damy rade...
|
|
|
|
#4855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byliśmy dzisiaj 2 godziny na kręglach z TŻ i moją siostrą. Było świetnie no i cały czas wygrywałam hehe a teraz boli mnie ręka od tych kul... |
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
HeJ dziewczyny! widzę, że pojawił się temat mieszkaniowy. My na szczęście mamy ten problem z głowy. Mój tz ma własne mieszkanko - kawalerkę, ok 30 m2, ale najważniejsze jest to, że od razu będziemy mieszkać sami. A jak pojawią się "plany rozwojowe" to będziemy coś dalej myśleć.
![]() Ide jutro na wesele kuzynki tż to sobie wszystko zobaczę i wyciągniemy jakieś wnioski - co warto mieć, na co zwrócić uwagę. Tylko boje się ze jak w niedziele wejdę na forum to chyba będzie III część naszego wątku. Tempo jest zabójcze!
|
|
|
|
#4857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzeczywiście, pewnie już w ten weekend dobijemy 5000 postów
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziewczyny pocieszylyscie mnie z tymi cenami mieszkan w Waszej okolicy
U nas na szczescie nie jest az tak drogo, ale ceny tez sa kosmiczne i nie wiem skad wezmiemy na to kase Tż mowi zebysmy na poczatek zamieszkali z jego tata i siostra, bo u niego sa wieksze mozliwosci znalezienia pracy niz u mnie, no ale mi sie ta perspektywa srednio usmiecha bo Tż też ma mieszkanie a nie dom, także nie czulabym sie raczej zbyt swobodnie w kazdym razie jesli bedziemy mieszkac z tesciem to ja tez chce maksymalnie rok a potem jakis kredyt i na swoje bo dluzej tego nie zdzierze zreszta i tak nie wiem czy rok wytrzymam tyle ze moj Tż to do kredytu nie przekonany i on by wolal se zarobic na to mieszkanie, ale ja 10 lat z tesciem mieszkac nie bede oj nie
|
|
|
|
#4859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz duzo duzo racji zdrowie najwazniejsze mamy swoej drugie poloweczki ktore kochaja nas takimi jakimi jestesmy, tylko..ja np 2 lata temu wazylam 3kg mniej- niby to tylko 3kg, ale odrazu faldy na brzuchu boczki i nogi troche przytyly jak nigdy i niestety ja sama zle sie z tym czuje, walcze z kg na miare swoich mozlwiosci i nie efektow, a to niestety wplywa na samopoczucie itp ehhh moje jest do kitu ostatnio ale to niewazne![]() Cytat:
hm...fajnie wam, ze juz co macie my w sumie na razie ostajemy tu w londynie, wiec sobie wynjamujemy mieszkanie, najprawdopodbniej jak wrocimy za 2-3 lata bedziemy mieszkac z moja mamcia przez jakis czas- ale mieszkanko jest spore 3pokoje tazke jest ok i Tz tez nie narzeka na mieszkanie z tesciowa![]() a w trakcie bedziemy sie budowac masz racje pedzimy z tym froem jak szalone ale to dobrze chyba ![]() :0 pewnie za dwa lata bedziemy opiywac nasze zycie rodzinne heheja jutro jade na weekend nad morze- ehh kocham morze nio i to ostatnie wybryki odpoczynkowe mnie jako panienki , powolnymi krokami zbliza sie ten dzien hehe![]() ale wiecie cio..najgorsze jest to, ze nie mam jakos ochoty na szukanie sukienki itp..na slub cywilny a juz nieduzo czasu zostalo, jakos brakuje mi zaalu do tego, ale to prze ostatnie wydarzenia ...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#4860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
swietny sport![]() Cytat:
zdaj relacje po weselu - co sie sprawdza a co nie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

tylko czytając ostatnie kilka stron tak zglodniałam że przed chwilą pożarłam pełnoziarnistą bułkę z serem, parówkę jubilatkę (przynajmniej jest mało tłusta jak na cos takiego...) i serniczek na zimno
będę wyglądać jak prosię jak jeszcze poczytam o dietach
ale powiem Wam że nic nie działa tak dobrze na linię jak upały! Przynamniej na mnie- jak widzę w gorący dzien jedzenie to mi niedobrze, jedynie picie mnie interesuje i ewentualnie owoce, ale też nie za dużo i najlepiej bardzo "wodniste"! Dziś w sumie i tak jadłam tylko bułkę na śniadanie, więc jak na razie mój jedzeniowy wystepek sprzed kilku minut nie powinien mieć strasznych konsekwencji... Dziewczyny- mój Tż tez jest strasznie mięsożerny! on jak na obiad nie dostanie mięcha to jakby nie miał obiadu a najgrsze, że to zaraźliwe i też zaczynam tak myśleć! Co do sportu-dziś chodziłam po urzędach a że robiłam ro w ramach pracy no to oczywiście zasuwałam w szpilkach i tak przez całe miasto. I może nie jest to zbyt zdrowe, ale jak często chodziłam kiedyś w szpilkach to miałam świetne łydki i mam nadzieje, że może znów sobie je ładnie wyrobię, bo ostatnio od roku prawie tylko na plaskim obcasie chadzam i mi zgrubiały nogi

Ja nie wiem co my zrobimy po ślubie, nie mam pracy, TŻ jak dobrze pójdzie to zacznie nową pracę w ciągu tygodnia (na razie nie zapeszam i się zbytnio nie chwalę). Właściwie to byłaby taka jego pierwsza prawdziwa praca, poza tymczasowymi. Więc ze zdolnością kredytową byłoby ciężko. Na początku pewnie będziemy mieszkać u teściów, ale max rok.

kolejne różnie:80 tys, 60 tys....