![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Upgirl mnie bolą pachwiny po obu stronach ale do zniesienia i tylko jak wstaje albo stanę na jednej nodze.
Właśnie sobie zdałam sprawę że zwolnienie mam do jutra tylko. Na IP wypisują zwolnienie? Pewnie nie. Będę musiała sobie załatwić wizytę 😕 chociaż lepiej byłoby po prostu do jutra urodzić 😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moniamm, jeśli jeszcze nie za późno to i ode mnie kciuki lecą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2073 | |
Zakorzenienie
|
Hej. My dziś mieliśmy trochę gości. Pół dnia posiedzieliśmy na dworze. Ślicznie na powietrzu spał. Ciekawe czy w nocy też będzie łaskawy.
Jutro muszę się zabrać za papierologię. Dziś mąż zapisał Tymka. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2074 |
Konto usunięte
|
Cały czas na piersi ponad dwie godziny. Nie wiem co jest grane. Mała ssie jak smok. Boję się że nie będzie czym karmić za chwile
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2075 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na chwilę obecną mowie nie drugiemu dziecku Cytat:
![]() ![]() Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Monia jesli trzymam kciuki! O ile nie za pozno 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
Monia mój po tyg przybrał 40 gram ale nie dokarmialam i w pon już miał 160 ale nadal brakuje do urodzeniowej w czw ma wpaść położna i mam nadzieje ze dobije do swojej wagi a co do tego oddychania mój tez tak robi nic a potem głęboki wdech poza tym jak zasypia czasem majaczy trzęsie się a gałki oczne przekręca do góry jakby mu się coś śniło i np pomialczy z 3 razy
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Co do odciągania ja tez w godz 10..20 na początku a teraz tak 60 raz mi się udało 100 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Mojemu do urodzeniowej brakuje 120 gram także sporo ale grunt ze przybiera Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez polozna mowila ze wazne ze przybiera a nue traci, ze nue mam sie martwic. A pediatra wszczela alarm ze trzeba natychmiast cos z tym zrobic bo za malo. Znowu doradca lakt.tez mnie troche uspokoila. Zobaczymy jutro jak do niej pojade. Ja sie nastawiam na kp poki co. A tez tak maxie ze jak sciagacie pokarm i troche postoi to sie Wam to mleko rozdziela? U mnie w butelce na dole widac taka wode a u gory tak malo juz tego mleka. Tej wody jest 2/3 lub 3/4 pojemnosci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2079 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że gdybym się w ciazy bardziej oszczedzala (czytaj: leniuchowala), to teraz te moje akrobacje mialyby szanse zadziałać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Dziś miałam wieczorem maraton schodowy; wlasnie go przed chwila skonczylam - wyszłam na 5 piętro 15 razy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7500815 6]Cały czas na piersi ponad dwie godziny. Nie wiem co jest grane. Mała ssie jak smok. Boję się że nie będzie czym karmić za chwile Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Co jakiś czas jest tak, że dziecko potrzebuje więcej mleka, a mama nie nadąża z podaza. Organizm musi się więc przeprogramowac na większą produkcję. Może to parę dni potrwać i wtedy dziecko wisi na mamie praktycznie non stop i wyjada wszystko do końca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2080 |
Rozeznanie
|
Kacperkowa- właśnie przez przypadek odkryłam ze mamy wspólnych znajomych na fb. I w dodatku to moja rodzina...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2081 | |||
Rozeznanie
|
Urodzilam o 1.20 mojego małego klocusia. Ola 4070 g, 59 cm. Było ciężko, opisze w wolnej chwili. Udało sie sn, ale mimo wszystko obyło sie bez pęknięcia i nacięcia. Ćwiczenia mięśni kegla przyniosly efekty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:40 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ---------- Jeszcze 1,5h i bede 24 h bez snu. Ale nawet zmeczona nie jestem. Leze zapatrzona w moje spiace cudo. Wstyd mi że podczas akcji pomyslalam kilka razy ze nie dam rady, że nie wytrzymam. Mała pociumkala cyce i poszla spać, pokarmu nie mam na razie. Zaraz opisze porod, będzie niezła epopeja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ---------- Troche sie powtorze ale chce od początku. Ok 10 zglosilam sie do recepcji, ok 11 zawolali mnie na uzupełnienie papierów, usg i badanie szyjki. Wszystko bezboleśnie, bylam badana pezez mojego gin. Zadecydowal balonik żeby zwiększyć rozwarcie bo było tylko 2 cm. Przyjęli mnie na oddzial ale patologiczny bo nie było miejsc na porodowce. Lezalam z pania na podtrzymaniu-ciaza blizniacza 7 miesiąc. Polozna przyszła pobrac krew do badania. Ok 13.30 wyszlam na górę, do sali przedporodowej. Badanie przez położną-myślałam ze zejde.. ok 14 zawolali mnie do zalozenia balonika. Bolalo jak cholera ale w porownaniu z wyciaganiem i badaniem poloznej w międzyczasie to był pikus.. tak jak pisalam po ok 2,5 h pozbylam sie go, spelnil swoja rolę. Rada dla Was jeśli bedziecie go miały-dużo spacerujcie i niech sobie swobodnie zwisa-wtedy efekty przynosi. Po wyjeciu czekalam ok 2h az mi zalozyli welflon a potem podali oxy. No i przy welflonie zaczęła się akcja. Wbila 4/5 igly i dalej nie poszło, zastawka nie puściła, musiała zrobić drugie wklucie. Bardzo przyjemnie było, nie pogada ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2082 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
Monia gratulacje. Super że przeczucia o cc się nie sprawdziły. Poród wywolywany jest trudniejszy a dałaś radę ☺️
Daiquilibriano z tymi schodami poszalalas. Schodzić jak schodzić ale wejść tyle razy... Hmm stwierdziłan że nie jestem tak zdesperowana jeszcze 😂😂 Z tym przyzwyczajeniem do wysiłku i pozycji to coś może być. Dlatego nawet nie próbowałam mycia podłóg. Skoro ja w takiej pozycji ćwiczę często to dlaczego nagle miało by zadziałać. Z tatą wczoraj gadałam. Napisał że ma przeczucie że urodze. Powinnam go palnac... Oczywiście przez całą noc jakies głupoty porodowe mi się śniły. Nad ranem miałam fajny sen o idealnej wizycie na IP. 😁 zobaczymy czy proroczy ale wątpię. Tak się denerwuje że aż mnie brzuch boli ☺️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2084 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem że ze strony Ewy? Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ze strony Ewy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak poważnie mam nadzieję że wyniki będą dobre i będzie wszystko ok. Ja już 3 dni z rzędu wsppmagam się mm raz dziennie, bo niestety moje cycki strajkują coraz bardziej ![]() Cytat:
![]() Ewelina ja do 1 roku córki mówiłam "zadnych dzieci" ale po roku jest coraz fajniej, a jak juz zacznie samo jeść, spać, bawić się to myślenie się zmienia. Aczkolwiek mój mąż "tak" pomysłowi na drugie dziecko powiedział dopiero jak skończyła 2 lata ![]() Arleta a jak twoje remonty? Skonczyliscie już? Moniamm serdecznie gratuluję. I szacun - urodzic takie duze dziecko bez pęknięcia i nacięcia. Brawo! Zdrówka kochane ![]()
![]() |
![]() |
#2087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mamusia kwietniowa 2015 i Mamusia majowa 2017 ![]() Książki: 6 /2017 Edytowane przez kacperkova Czas edycji: 2017-06-28 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2088 | |
Zakorzenienie
|
Monia gratuluje!! Ale sie troche pomeczylas....no ale grunt ze Olcia jest juz z Wami 😍😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Jyz mowilam aby maz sie nie wygadal. Zobaczyny. Inaczej bede na niego mega zla. Sam powiedzial ze jego matka i siostra uwazaja nas zajl jakies niedorajdy ktore dzieckiem sie nie umieja zajmowac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2090 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2092 |
Wtajemniczenie
|
Ewelinka też mówię poki co nie drugiemu dziecku ale ze względu na poród 😉
Monia nie bój się tego mm. Raz czy dwa podane nie wyklucza kp. Ja swojej podawalam 3 dni w szpitalu, bez problemu odstawilysmy i przeszlysmy na samą pierś. Potem w domu też mialysmy 1 dzień z mm i kompletnie nie zaburzylo nam to laktacji czy apetytu małej ☺ A w szpitalu też podawałam na utuczenie Blanki i pomoglo. Możesz podać mm na noc i raz w ciągu dnia. Zobaczysz że żadna krzywda malemu się nie stanie. Będzie miał tylko najedzony brzuszek ☺ Apropo mleka to rozwarstwia sie, to naturalne. Choć na początku gdy pierwszy raz to zobaczyłam to się przerazilam że mleko się zepsulo i co ja mam w tych cyckach 😂 Ale wystarczy wstrząsnąć butelką i wszystko ładnie się znów łączy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7500815 6]Cały czas na piersi ponad dwie godziny. Nie wiem co jest grane. Mała ssie jak smok. Boję się że nie będzie czym karmić za chwile Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Migotku jeśli Cię to tak męczy, na pewno tak i nie dziwie się że tak jest bo miałam to samo, to podaj jej raz Twoje mleko z butelki. Może to jest wyjście aby tyle na Tobie nie wisiala. No i może spróbuj smoczka? Może Alicja ma silny odruch ssania i wcale jej się nie chce jeść, tylko chce sobie possac i pociumkac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2093 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny ![]() ![]() Ja na razie probowalam karmic tylko raz, w nocy ale nie wiem z jakim efektem, tak to caly czas śpi... oby w domu tyle spała ![]() Po porodzie powiedzieli mi ze mala ma przeskakiwanie stawu biodrowego i mam sie zglosic po wyjsciu do poradni ortopedycznej ale byla teraz pediatra i powiedziala ze ona nic nie zauważyła a czesto na drugi dzien takie objawy znikaja ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy gratulowała w nocy przy karmieniu wiec jeszcze raz gratulacje kochana byłaś mega dzielna.
Mój dziś się budził co 2 h zjadł z butli moje a potem tak chlustnal przy odbiciu dwa razy aż na ziemie i później i tak cyc i ciagle mam te brodawy poranione eh.. mąż już wpadł na pomysł żeby raz w nocy podawAc mm codziennie bo chodzimy jak zombie eh ale potępienie wszystkich gwarantowane a ja boje się bo nie chce być zła matka a dziś znowu duszono już się rozpływam a dopiero 10 wiatrak chodzi i nic nie daje.. ja tez vela póki co przerwa ale przez poród bo boje się drugiego cc zreszta u nas niema gdzie rodzic... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2095 |
Wtajemniczenie
|
Moniam ogromne gratulacje kochana!
Szacun za wyklucie takiego klocuszka 😘😘😘 Wracaj szybko do zdrowia ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
Eh jesteśmy na IP ale 10 kobiet na ktg i 25 na konsultacje. Nie wiem ile to zejdzie... Jak mam tak codziennie przyjeżdżać to się zalamie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Konto usunięte
|
Hej.
Gratulacje dla kolejnych mamuś ![]() ![]() Mała wreszcie śpi. Smoczka próbowłam podać z chico i z lovi - za każdym razem są wypluwane i wielki płacz ![]() Nie wiem, może wczoraj mała wyczuwała moje nerwy? Nie mam pojęcia. Dziś spi sobie spokojnie. Położna mi mówi: że skoro mała tyle je, to na pewno na piersi się przejada (znaczy ją przekarmiam) i dlatego boli ją brzuszek i mam mniej ją karmić. W życiu nie słyszałam od żadnej laktatorki żeby od karmienia piersią dziecko się przejadło. Od butelki tak, ale nie od piersi. Wizyta u pediatry - w ten piątek, na 11.30. Mąż bierze specjalnie wolne by pojechać z nami i bym znosić wózka nie musiała. Właśnie zjadłam śniadanie. A i chyba zapomniałam napisać - małej odpadł wczoraj pępek ![]() Zamówiłam na allegro mały termofor dla małej. Mam co prawda woreczek z pestkami wiśni, ale on jest zbyt duży i odpda. Jest w formie zabawnego liska. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-28 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2099 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() U mnie brak czasu na wizaz dlatego nie pisalam. Dzisiaj mija tydzien od kad wszystko sie zaczelo. Migotek mysle ze masz zla diete. Nam na SR mowili, ze nie ma dowty matki karmiacej. Odchodzi sie od tego. I mala moze miec problemy przez to ze ciagle jesz to samo. Wlasnie polozna mowila ze od ciaglego jedzenia tego samego dzieci maja kolki. Jelita musza sie rozwijac itp. Takze moze tu tkwi problem? Wiadomo obserwowac trzeba ale jedz normalnie. Kurcze mam przy zebie takie dziwne uczucie jakby zdretwiala, jak ruszam buzia to czuje. Myslalam, ze to ropa sie zbiera ale wtedy by chyba bolalo prawda? Moze afta sie robi? Paula myslalam ze juz urodzilas a tu dalej nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
No bo mam pokarm a to byłoby dla wygody nie chce tak :/
W nocy nam się dwa razy porzygal i teraz znowu mama wzięła na odbicie i tak chlustnal ze porzygany cały rożek i moja mama eh nie wiem może to z przejedzenia bo w nocy dostał butle mojego chciał jeszcze dostał cyca i wyrzucał i teraz znowu szukał przystawilam i tez wyrzygal aż się popłakałam.. złe sypia w dzień wcale w nocy 2'h a godzinę się kręci marudzi kopie nóżkami myśle ze właśnie przez to ze siedzi mu ciagle coś na żołądku .. a Szczególnie marudzi jak z boku przekipnie się na plecy albo nie lubi na nich leżeć albo właśnie wtedy nie potrafi ulać.. do lekarza idziemy w przyszłym tyg jak skończy 3 tyg nie będziemy czekać do 4 i zobaczę co jutro położna powie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Paula powodzenia w czekaniu :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.