|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki aparat ortodontyczny?
No jeden separator mam i sie trzyma. Jedybe co to mega boli mnie ten zab, normalnie jakby był zepsuty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Aparat na zęby to niestety niemały wydatek. Jednak uważam, że to jedna z najlepszych inwestycji. J się zdecydowałam rok temu, nie dość ze w końcu pozbędę się kompleksu z powodu zębów, to wiem też że to na plus dla zdrowia.xxx
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2017-06-29 o 12:03 |
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam, ze u mnie mozna placic nawet na raty przez jakaś tam firme.
|
|
|
#3245 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Witałam sie z Wami parę miesięcy temu, kiedy szukałam dobrego ortodonty. Wiele sie zmieniło od tamtego czasu od dwóch miesięcy jestem szczęśliwą aparatką. Zdecydowałam sie na aparat kryształowy i juz na 3 wizycie był na moich zębach. Nie musiałam usuwać zębów i rozpychać szczęki ortodontka zdecydowała o piłowaniu w przestrzeniach międzyzębowych. Czy któraś z Was to przeszła? Naszczescie obyło sie u mnie bez separatorow i pierścieni, aparat trzyma sie na czterech metalowych zamkach Załączam zdjęcia 1 dzien vs 30 dzien, oraz 2 miesiąc
Edytowane przez Maryd12 Czas edycji: 2017-06-28 o 17:43 Powód: Błąd wybrania zdjecia |
|
|
|
#3246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mialam nadpilowywane zeby, aby zadnego nie trzeba bylo usowac. Fachowo ten zabieg nazywa sie stripping.
|
|
|
|
#3248 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie raz... to nie boli no i nic się z zębami nie dzieje bez obaw
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze zabieg jest calkowicie bezbolesny. Po drugie, jakos nie zauwazylam roznicy na zebach. Stripping mialam robiony 3 miesiace temu, przy zakladaniu aparatu i jak do tej pory z zebami wszystko jest ok. Szczerze mowiac lepiej zrobic stripping niz usuwac zdrowe zeby, czego nie powinno sie robic.
|
|
|
|
#3252 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby, ktoras z Was zastanawiala sie jeszcze nad tym czy zakladac aparat, czy warto. To ja Wam powiem, ze warto. Nawet jak na poczatku niekiedy trzeba sie pomeczyc. Swoj aparat zalozylam pod koniec marca, a ponizej mozecie zobaczyc na zdjeciach przebieg mojego trzymiesiecznego leczenia. Na kazdym zdjeciu jestem dopiero po zalozeniu nowych drutow. Niby to dopiero 3 miesiace, ale jak widac efekty juz sa.
|
|
|
|
#3253 | |||
|
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
piękne
|
|||
|
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
Maryd, spamie, efekty super
Może kiedyś się odważę wrzucić swoje fotki ![]() Na ostatniej wizycie założyłam szaro-srebrne ligatury, bo byłam ciekawa czy nie będę się rzucać w oczy. Na początku super, a po 2-3 tygodniach przebarwiły się i mają jakąś żółtą poświatę i wyglądają okropnie No nic, dalej szukam swojego koloru
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
|
|
#3255 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez spamie Czas edycji: 2017-06-29 o 11:39 |
||
|
|
|
#3256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zabieg bezbolesny ;-) miałam wykonywany kilkukrotnie podczas całego leczenie i nie zauwazylam zeby negatywnie wplynal na zeby ;-) wiec bez obaw ;-) orto wie co robi i na pewno panuje nad tym zeby nie naruszyć za bardzo szkliwa
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam mieć stripping w dolnym łuku właśnie po to, aby nie usuwać zębów
![]() Wypowiem się jednak na temat samego usuwania zębów. Ostatnio pisałam, że miałam ekstrakcję. Z górnego łuku konieczne było usunięcie dwóch czwórek, byłam tego świadoma już na początku leczenia, zaufałam w tej sprawie mojej orto, która mówiła, że normalnie naprawdę nie jest za usuwaniem zdrowych zębów, ale u mnie to konieczność jeśli chcę mieć naprawdę wszystko "jak trzeba". Dała mi opcję wyprostowania zębów bez wyrywania, ale mówiła, że wtedy mój problem z profilem jeszcze się pogłębi. Jeśli chodzi o mój profil no to właśnie, mam tyłozgryz i moje wargi są jakby wywinięte, wystające. Kiedyś tego nie wiązałam w ogóle ze zgryzem, ale po zrobieniu zdjęć rentgenowskich było widoczne pod jak dziwnym kątem wychylone są moje zęby, to wyjaśniało ułożenie warg. Co więcej, nie zawsze tak było, już kiedyś w wieku dziecięcym nosiłam aparat stały, wtedy nie miałam usuwanych żadnych zębów, nosiłam wcześniej Hassa i zęby teoretycznie się "zmieściły", ale to wtedy profil całkowicie się popsuł. Oczywiście miałam dużo obaw, bo czytałam, że obecnie zębów się nie usuwa itp. , jednak sprawa profilu trochę przeważyła, moja ortodontka jest młodą osobą, wszystko tłumaczyła racjonalnie, na podstawie analiz moich zdjęć, miała jakieś tabelki wykresy itp. mówiła, że w moim przypadku wszystko przemawia za tym, aby te dwie czwórki usunąć. Zostały usunięte tydzień temu. Co mogę stwierdzić po tym czasie? Już teraz widzę poprawę w profilu! Myślałam, że będę musiała poczekać, aż zęby się konkretnie poprzesuwają, ale wcale nie. Poprawa jest naprawdę widoczna z czego cieszę się niezmiernie Wreszcie nie mam, aż takiego "dzióbka", a to dopiero początek zmian Oczywiście będę informować na bieżąco, ale piszę to wszystko, bo może komuś się przydadzą takie informacje. Na razie uwazam, ze decyzja była bardzo dobra, oczywiście jeśli ktoś nie musi wyrywać zębów to niech tego nie robi, bo jasne, że szkoda, to dwa zdrowe zęby, ale w moim wypadku już naprawdę skoczyła samoocena mimo, że jestem aktualnie szczerbata
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj "świętuję" rocznicę założrnia góry
aktualnie od nachodzących na siebie jedynek jestem na etapie szpary miedzy nimi |
|
|
|
#3259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szybko zleciało, co ?
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Mi za chwile stuknie 3.5 roku. Zaczynam powoli myslec ze zdejme te druty na emeryturze i sprzedam
|
|
|
#3262 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mamy idealnych zębów, ale działamy dla poprawy samopoczucia, zdrowia.. dbamy o siebie Jeśli chodzi o ligatury, wymieniłam sobie pare razy sama ( w tajemnicy przed orto) pije dużo herbaty, pale papierosy i po 3 tyg nie mogłam na nie patrzeć |
|
|
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
|
|
|
#3264 |
|
Przyczajenie
|
przynam,że nie prześledziłam całego wąttku....ja chodzę do dr Mlosek na ursynowie do ken med od jakiegoś roku bo tak jakoś na początku lipca ww zeszlym roku założyłam kryształowy aparat generalnie mam dużą wadę zgryzu ....nie wiem mam bardzo mieszane uczucia do pani doktor... ktoś był słyszał o niej? ostatnio pojechałam aż na Białołękę do innej doktor w celu podpytania ale oczywiscie usłyszałam,że ona się nie bedzie wypowiadać o innej doktor itp itd czyli standard powiedziałaby mi gdybym u niej sobie od nowa załozyła aparat ...no więc co tam wydam sobie kolejne 6 tysięcy co tam........... dr mlosek regularnie od samego początku chce mi głównei wciskać swoich znajomych !!! od początku czuję się jakbym przychodziła na bazar a nie do doktora, twierdzi ze dla mnie najlepiej byłoby zrobić operację wysunięcia brody więc poleca mi swojego znajomego z polanicy robi to na każdej wizycie to już jest nie do wytrzymania na początku jeszcze to zlewałam ale mam już dość i zjednej strony nie chce wyjść do niej za ostro a z drugiej ile można? i jeszcze teksty w stylu bo wtedy bedzie pani taka bardziej rasowa kobietka
![]() ![]() czyli nie wiem czy pani doktor chce mi leczyc zęby czy to jak wygladam bo ze wzgledow medycznych druga doktórka stwierdzila, ze nie jest to wcale konieczne,że można oszukać aparatem ..... nie wiem no jeszcze mi pewnie z rok został noszenia aparatu nie bardzo mnie stać zeby znow wywalić na nowy u kogoś innego mam mega mieszane uczucia dlatego pytam czy ktoś tez u niej był? jakieś przemyślenia?
|
|
|
|
#3265 |
|
Przyczajenie
|
Z pomocą idzie nitka dentystyczna, nawijam gumkę na nitkę, zaczepiam gumkę o jeden róg zamka i naciągam nitką na pozostałe rogi. Mam tylko nadzieje ze nie wpływa to na przebieg leczenia. Zaraz ide do innej ortodontki na piaskowanie, zapytam
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sekundy i założona Czy wpływa? Na pewno wpływa brak ligatury i może ewentualnie jak jest np. w ósemke zawinięta
|
|
|
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam małą załamkę... 22 lipca minie mi rok z aparatem na górze, a zęby "stanęły". Po usunięciu górnej piątki orto "pcha" zęby w jej miejsce, a one jak na złość prawie się nie ruszają. Robi mi się w porywach mała przerwa, a muszę cały łuk przesunąć aż o 4 mm! Coś mi się zdaje, że zamiast przewidywanych 3 lat w aparacie, zrobią się 4.
|
#3269 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Orto powiedziała, że samodzielna wymiana nie ma wpływu na leczenie, ale trzeba uwazac na zamki kosmetyczne by się nie połamały. Cytat:
, ale przezroczyste można kupić bez problemu.
Edytowane przez Maryd12 Czas edycji: 2017-07-01 o 23:53 |
||
|
|
|
#3270 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny mam pytanko
Jakiego ortodontę polecacie w Siedlcach, Mińsku Mazowieckim, Warszawie?? z góry dziękuję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

od dwóch miesięcy jestem szczęśliwą aparatką. Zdecydowałam sie na aparat kryształowy i juz na 3 wizycie był na moich zębach. Nie musiałam usuwać zębów i rozpychać szczęki 

i to nie raz... to nie boli