Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-09, 10:13   #2881
Klementynka
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Na dodatek dziewczyna, ktora go ode mnie kupila to esencja chamstwa Najpierw przez tydzien nie wplacala mi pieniedzy, potem oswiadczyla, ze wplacila i moze mi wyslac kopie dowodu wplaty...Zgodzilam sie, pieniadze dalej nie zjawily sie na koncie wiec wystapilam o zwrot prowizji. Dziewczynka na to zasypala mnie mailami, ze zaraz wplaca pieniadze i zebym jej blyskawicznie podala nr konta. Nie zrobilam tego Pieniadze w koncu zostaly wplacone, ale otrzymalam maile z pogrozkami, ze jesli ten Nisim bedzie rozcienczony albo cos innego w butelce, jak u tylu innych sprzedajacych na allegro to beda tego konsekwencje, ze oryginalnosc produktu ona SAMA oceni jak jej go w koncu wysle no i najlepsze - ze zyczy sobie otrzymac satysfakcjonujacy efekt, a jesli go nie otrzyma to to moja wina Mocno nawiedzona, dlatego wlasnie zastanawiam sie czy nie odeslac jej tych pieniedzy na konto spowrotem - po co sie szarpac z takim malym chamem?
wariatka jesteś i co? zrobisz prezent temu 'małemu chamowi'? w życiuu.
Klementynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 10:23   #2882
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
Na dodatek dziewczyna, ktora go ode mnie kupila to esencja chamstwa Najpierw przez tydzien nie wplacala mi pieniedzy, potem oswiadczyla, ze wplacila i moze mi wyslac kopie dowodu wplaty...Zgodzilam sie, pieniadze dalej nie zjawily sie na koncie wiec wystapilam o zwrot prowizji. Dziewczynka na to zasypala mnie mailami, ze zaraz wplaca pieniadze i zebym jej blyskawicznie podala nr konta. Nie zrobilam tego Pieniadze w koncu zostaly wplacone, ale otrzymalam maile z pogrozkami, ze jesli ten Nisim bedzie rozcienczony albo cos innego w butelce, jak u tylu innych sprzedajacych na allegro to beda tego konsekwencje, ze oryginalnosc produktu ona SAMA oceni jak jej go w koncu wysle no i najlepsze - ze zyczy sobie otrzymac satysfakcjonujacy efekt, a jesli go nie otrzyma to to moja wina Mocno nawiedzona, dlatego wlasnie zastanawiam sie czy nie odeslac jej tych pieniedzy na konto spowrotem - po co sie szarpac z takim malym chamem?
Nawiedzona jakaś Pewnie z tego wszystkiego wystawi Ci negatywa i powie że to nie Nisim, albo że rozcieńczony...
Ale trafiłaś
Szkoda, że nie wiedziałam że już wystawiłaś, chętnie bym kupiła
Stary 2008-05-09, 10:29   #2883
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klementynka Pokaż wiadomość
wariatka jesteś i co? zrobisz prezent temu 'małemu chamowi'? w życiuu.
Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość
Nawiedzona jakaś Pewnie z tego wszystkiego wystawi Ci negatywa i powie że to nie Nisim, albo że rozcieńczony...
Ale trafiłaś
Szkoda, że nie wiedziałam że już wystawiłaś, chętnie bym kupiła
Ano wlasnie tak to jest, jak nie urok to sraczka Zastanawiam sie, czy moge odeslac jej pieniadze na konto i dokonczyc procedure zwrotu prowizji. Na to mam ochote, nie lubie takich "kontrahentow". za wsparcie dziewczyny.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 10:46   #2884
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
Ano wlasnie tak to jest, jak nie urok to sraczka Zastanawiam sie, czy moge odeslac jej pieniadze na konto i dokonczyc procedure zwrotu prowizji. Na to mam ochote, nie lubie takich "kontrahentow". za wsparcie dziewczyny.
Prawdopodobnie możesz, ale wtedy chyba tym bardziej nie ustrzeżesz się negatywa Widać, że to złośliwe babsko

Edytowane przez Irja
Czas edycji: 2008-05-09 o 13:16
Irja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 13:15   #2885
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jeyen Pokaż wiadomość
Ale dlaczego bylas niezadowolona?chodzi o to ze nie bylo efektow czy po prostu szampon ci nie pasowal tak ogolnie?ja na razie umylam nim wlosy 3 razy wiec nie moge sie wypowiadac ale za jakis czas dam znac czy na mnie dziala. Prawde mowiac to mi sie cos porabalo bo mialam zamiar kupic Nissim Fast a kupilam GrowFast ...

A to prawda ze Nissim nie dziala na farbowane?Ile trzeba miec odrostu zeby zadzialal?
nie byłam zadowolona z efektu przyspieszenia, ktorego poprostu nie bylo, ale z drugiej str po myciu czesto nakladalam waxa, codziennie sboradin niger lotion, a potem duza porcje silikonu na wlosy, wiec trudno mi ocenic, jakie poza efektami przyspiezszenia plusy mam ten szampon, mozliwe ze jeszcze do niego powroce, gdyz mimo 3miesiecznej kuracji nie pomogl!
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 13:53   #2886
Giga10
Rozeznanie

A mi Tulipanna podsunęła pomysł o zagranicznych stronach na temat włosów więc wrzuciłam do wyszukiwarki hasło "szybko rosnące włosy" i weszłam na stronę yahoo na porady ludzi odnośnie szybkiego wzrostu. Więc -podobnie jak u nas - zalecają masaż głowy, również raz w miesiącu profesjonalny masaż głowy w salonie wraz z myciem, ostrożne podcinanie tylko suchych końcóweczek raz na 6-8 tygodni, prysznic z zimną wodą, która każe wstać włosom /podnieść się/, wcieranie olejków z kokosa /tak robili indianie/ oraz z kiełków pszenicy. Jeśli chodzi o witaminy to najlepsze są te przeznaczone dla kobiet w ciąży. Ktoś pisał, że dobrze jest nakładać czapkę idąc do łóżka i wychodząc z domu, bo włosy lubią ciepło ale i ciemność . I jeszcze jedna ciekawa rada - wyjeżdżać na wakacje do ciepłych krajów, bo tam rosną one zdecydowanie szybciej
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 14:56   #2887
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedna ciekawa rada - wyjeżdżać na wakacje do ciepłych krajów, bo tam rosną one zdecydowanie szybciej
Przyjemne z pożytecznym

Cytat:
Ktoś pisał, że dobrze jest nakładać czapkę idąc do łóżka
Spać?
Stary 2008-05-09, 15:05   #2888
mdz
Rozeznanie

Cytat:
I jeszcze jedna ciekawa rada - wyjeżdżać na wakacje do ciepłych krajów, bo tam rosną one zdecydowanie szybciej
Ja wlasnie zastanawiam sie, czy jadac w czerwcu do Tunezjii nie wyrzadze moim wlosom jakiejs zbrodni, ale skoro tak pisza.... No ale pewnie skoro wczesniej mowa o czapce na dwor, to pewnie w takich cieplych krajach jest ona obowiazkowa... I sobie wyobrazilam takiego wielkiego wełniaka na głowie, przy skąpo odzianej reszcie, czy jakims kostiumiku kąpielowym... :P

Używam Nisimu już ponad 2 tygodnie, a włosy w sumie nadal mi wypadają...tzn nie jakoś bardziej niż przed, ale nie powstrzymał ich wypadania. No ale nie wiem czy to jest jego zadaniem, w końcu to szampon na porost :P
Stary 2008-05-09, 15:20   #2889
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość
Przyjemne z pożytecznym
I drogie . Trzeba jechać na jak najdłużej to więcej urosną .
Cytat:
Napisane przez mdz Pokaż wiadomość
Ja wlasnie zastanawiam sie, czy jadac w czerwcu do Tunezjii nie wyrzadze moim wlosom jakiejs zbrodni
W kosmetyki z filtrem należy się zaopatrzyć-ja już mam na oku z Matrixa Biolage Sunsorials kosmetyki do włosów: szampon , maskę, olejek ochronny i mgiełkę - tylko nie wiem na co się zdecydować. Przecież wszystkiego nie kupię .
Może olejek lub mgiełka - hm mam jeszcze trochę czasu , a na razie nabyłam czarny kapelusz z duuuuuuuuuużżżżżżżżżżyyyy yyyyym rondem na plażę - jak Brigitte Bardot będę wyglądała albo Sophia Loren .

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 15:32   #2890
mdz
Rozeznanie

Kosmarko, kurcze nie wiedzialam ze Matrix Biolage ma serie na slonce... nie ma jej na KWC Ja wczesniej myslalam o L'orealu na slonko, ale te co piszesz jakos mnie bardziej przekonuja...tylko, CO wybrac :P Olejek czy mgielke (bo jakos w super dzialanie szamponu nie wierze, a masek to mam hmmm.. mase innych )
Stary 2008-05-09, 16:19   #2891
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
I drogie . Trzeba jechać na jak najdłużej to więcej urosną .

W kosmetyki z filtrem należy się zaopatrzyć-ja już mam na oku z Matrixa Biolage Sunsorials kosmetyki do włosów: szampon , maskę, olejek ochronny i mgiełkę - tylko nie wiem na co się zdecydować. Przecież wszystkiego nie kupię .
Może olejek lub mgiełka - hm mam jeszcze trochę czasu , a na razie nabyłam czarny kapelusz z duuuuuuuuuużżżżżżżżżżyyyy yyyyym rondem na plażę - jak Brigitte Bardot będę wyglądała albo Sophia Loren .
Ja bym się zdecydowała na mgiełkę- szampon i odżywkę się mimo wszystko spłukuje [mniejsza ilość filtra pozostanie na włosie]- a mgiełka zostaje- da "najpewniejszą" ochronę
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 16:59   #2892
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
na razie nabyłam czarny kapelusz z duuuuuuuuuużżżżżżżżżżyyyy yyyyym rondem na plażę - jak Brigitte Bardot będę wyglądała albo Sophia Loren .
Wiesz... jesli nie założysz tego kapelusza, to faktycznie możesz wyglądac wkrótce jak Brigitte Bardot (zgubne skutki opalania)...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 17:12   #2893
Giga10
Rozeznanie

już nie raz spotkałam się z opinią, że w ciepłych krajach włosy szybciej rosną. Ja też na pod koniec czerwca zabukowałam bilety na ciepłe południe, ale bywam tam bardzo często i wiem, że moim włosom się nieźle oberwie. Poza słońcem, moje wlosy źle znoszą tamtejszą baaaardzo słoną, morską wodę. Staram się po każdej kąpieli wchodzić pod prysznic ale i tak włosy po wyschnięciu są bardzo sztywne. Zazwyczaj kupowałam taki spray Nivea w niebieskiej buteleczce z filtrami. Byłam nawet zadowolona ale kusi mnie ten matrix. Tylko ja wybrałabym chyba ten spray nawilżający. Czy możecie podać link do strony, z której można zamówić matrix biolage?
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 17:14   #2894
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

dziewczyny wracamy do tematu

faktycznie wlosy moga szybciej rosnac w lecie oraz w cieplejszych krajach. UVB pobudza mieszki wlosowe(UVA tez ale ma slabsze dzialanie jezeli chodzi o efekty lecznicze). ultrafiolet stosuje sie w leczeniu łysienia- tylko prawda jest taka, ze najlepsze efekty byloby u łyskolkow, bo wiekszosc promieniowania pochlona nasze wlosy-w koncu taka ich funkcja.

ale mozna tez uzywac lasera biostymulacyjnego- tylko z tym duzo zabawy jest, ale podobno efekty sa niezle-cebulki wlosowe dostaja porzadnego kopa, dorzucic do tego srodki chemiczne, wspomaganie organizmu od wewnetrz i jeszcze masazyk...
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 17:33   #2895
LifeIsSoSad
Zadomowienie

ja miałam piekne włosy jak bylam w chorwacji pewnie dlatego ze przez 2 tyg co najmniej 2 razy dziennie płukalam je lodowatą wodą w polsce tego nie robie bo to nieprzyjemne ;D ale przy tamtejszych upalach to rozkosz normalnie no i dbałam mocniej niz zwykle o włosy, pewnie to tez sie przyczyniło

natomiast czy bardziej urosły, tego nie wiem ) ale jak to prawda to zaraz ide wystawic łeb na dwór;D
Stary 2008-05-09, 17:51   #2896
kosmarka
Wtajemniczenie

A co w CRO mieszkasz .

Żartowałam, u mnie dziś nie za ciepło by włosy szybciej rosły .
Przesyłki z Tanathosa dalej nie widzę , seboradin się skończył i wax też - znowu kieszeń zapiszczy.

A jeśli chodzi nie na temat-odnośnie tej serii na słońce z matrixa wejdźcie na allegro (dziś w pracy trochę tam myszkowałam ), wpiszcie "biolage Sunsorials" i wyskoczy wam wszystko co jest z tej serii - nie orientowałam się wcześniej to nie wiem czy to nowość w tym roku .Tak jak Jolie proponuje chyba na mgiełkę się skuszę, szampon wezmę wzmacniający i tonik nawilżający .

Aggie-masz rację nie chcę na ciele wyglądać tak jak ona , po prostu kapelusz mi się z nią skojarzył.

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 18:04   #2897
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
A co w CRO mieszkasz .

Żartowałam, u mnie dziś nie za ciepło by włosy szybciej rosły .
Przesyłki z Tanathosa dalej nie widzę , seboradin się skończył i wax też - znowu kieszeń zapiszczy.

A jeśli chodzi nie na temat-odnośnie tej serii na słońce z matrixa wejdźcie na allegro (dziś w pracy trochę tam myszkowałam ), wpiszcie "biolage Sunsorials" i wyskoczy wam wszystko co jest z tej serii - nie orientowałam się wcześniej to nie wiem czy to nowość w tym roku .Tak jak Jolie proponuje chyba na mgiełkę się skuszę, szampon wezmę wzmacniający i tonik nawilżający .

Aggie-masz rację nie chcę na ciele wyglądać tak jak ona , po prostu kapelusz mi się z nią skojarzył.
Tez poluje na taki kapelusz Znalazlam na allegro, ale kurcze martwie sie, ze rondo moze byc np za szerokie Gdzie mozna takie znalezc? Wszelkie poinformowane prosze o wiadomosc na PW - co by nie ciagnac OT
Stary 2008-05-09, 19:45   #2898
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
dziewczyny wracamy do tematu

faktycznie wlosy moga szybciej rosnac w lecie oraz w cieplejszych krajach. UVB pobudza mieszki wlosowe(UVA tez ale ma slabsze dzialanie jezeli chodzi o efekty lecznicze). ultrafiolet stosuje sie w leczeniu łysienia- tylko prawda jest taka, ze najlepsze efekty byloby u łyskolkow, bo wiekszosc promieniowania pochlona nasze wlosy-w koncu taka ich funkcja.

ale mozna tez uzywac lasera biostymulacyjnego- tylko z tym duzo zabawy jest, ale podobno efekty sa niezle-cebulki wlosowe dostaja porzadnego kopa, dorzucic do tego srodki chemiczne, wspomaganie organizmu od wewnetrz i jeszcze masazyk...
Nadchodzą dobre dni, dla nas, dla zapuszczających włosy . Oby lato gorące było .
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:45   #2899
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
Nadchodzą dobre dni, dla nas, dla zapuszczających włosy . Oby lato gorące było .
tylko nie to
UV przesusza i uszkadza w pewnym stopniu strukture wlosa.
ja wole juz, zeby rosly wolniej ale byly zdrowe
Stary 2008-05-09, 20:48   #2900
LifeIsSoSad
Zadomowienie

niech sobie UV niszczy włosy wole miec zniszczone słoncem włosy i cudowne, piekne, gorące lato, miłe wspomnienia, kąpac sie, opalac i balowac w plenerze (no i opalona buźke i brzuszek )
niz spedzic 2 miesiace pod chmurami, w deszczu i wietrze nudzac sie w domu i miec błyszczace zdrowe kosmyki

Cytat:
tylko nie to
ja chyba też
Stary 2008-05-09, 21:11   #2901
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
tylko nie to
no też prawda, ale ogólnie włosy rosną szybciej w miesiące letnie. Słońce i ciepło pobudza skórę głowy, jest lepsze ukrwienie .
Moje włosy wyglądają lepiej latem. Zimą mamy kaloryfery, ocieranie końcówek włosów o szaliki, swetry. Czapki, elektryzujące włosy. Brr, moje włosy wolą lato
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 21:56   #2902
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
tylko nie to
To samo pomyślalam
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 21:57   #2903
tulipanna.
Zakorzenienie

Dziewczyny, kolejne optymistyczne informacje n/t przyspieszania porostu(nie moglam sie powstrzymac )

1."Dla włosów
Seks ma poprawiać wygląd włosów? Otóż to prawda - intensywne życie seksualne pobudza cebulki włosów do wzrostu - kobietom włosy gęstnieją i nabierają blasku, a mężczyznom szybciej rośnie zarost - stąd zapewne mit macho i moda na lekko niedogolony zarost - po prostu w ten sposób każdy facet wygląda jakby przed chwilą uprawiał seks. A wszystko to za sprawą hormonów, których dodatkowe porcje uwalniają się podczas seksu - to one pobudzają wzrost włosów i osuszają gruczoły łojowe."

2." Aktywne życie seksualne pobudza wydzielanie hormonów i stabilizuje ich stężenie we krwi. Ten skomplikowany proces ma pozytywny wpływ na urodę włosów i paznokci: lepiej rosną, są zdrowe, błyszczące, nie łamią się i nie rozdwajają."

A gdyby tak potestowac lykajac wczesniej odpowiednie suplementy plus nalozyc maseczke na wlosy.....?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 22:05   #2904
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
tylko nie to
Cytat:
Dziewczyny, kolejne optymistyczne informacje n/t przyspieszania porostu(nie moglam sie powstrzymac )

1."Dla włosów
Seks ma poprawiać wygląd włosów? Otóż to prawda - intensywne życie seksualne pobudza cebulki włosów do wzrostu - kobietom włosy gęstnieją i nabierają blasku, a mężczyznom szybciej rośnie zarost - stąd zapewne mit macho i moda na lekko niedogolony zarost - po prostu w ten sposób każdy facet wygląda jakby przed chwilą uprawiał seks. A wszystko to za sprawą hormonów, których dodatkowe porcje uwalniają się podczas seksu - to one pobudzają wzrost włosów i osuszają gruczoły łojowe."

2." Aktywne życie seksualne pobudza wydzielanie hormonów i stabilizuje ich stężenie we krwi. Ten skomplikowany proces ma pozytywny wpływ na urodę włosów i paznokci: lepiej rosną, są zdrowe, błyszczące, nie łamią się i nie rozdwajają."

A gdyby tak potestowac lykajac wczesniej odpowiednie suplementy plus nalozyc maseczke na wlosy.....?
wniosek: UV nie, seks tak- w końcu to drugie nie wysusza i nie niszczy włosów [no może poza uszkodzeniami mechanicznymi w wyniku wiadomo jakiś czynności]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 22:14   #2905
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
wniosek: UV nie, seks tak- w końcu to drugie nie wysusza i nie niszczy włosów [no może poza uszkodzeniami mechanicznymi w wyniku wiadomo jakiś czynności]
Satynowa/atlasowa posciel i bedzie git
Stary 2008-05-09, 22:16   #2906
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

1."Dla włosów

Seks ma poprawiać wygląd włosów? Otóż to prawda - intensywne życie seksualne pobudza cebulki włosów do wzrostu - kobietom włosy gęstnieją i nabierają blasku, a mężczyznom szybciej rośnie zarost - stąd zapewne mit macho i moda na lekko niedogolony zarost - po prostu w ten sposób każdy facet wygląda jakby przed chwilą uprawiał seks. A wszystko to za sprawą hormonów, których dodatkowe porcje uwalniają się podczas seksu - to one pobudzają wzrost włosów i osuszają gruczoły łojowe
To w takim razie lecę zabrać się za zagęszczanie włosów i przyspieszanie ich porostu
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 22:20   #2907
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
To w takim razie lecę zabrać się za zagęszczanie włosów i przyspieszanie ich porostu
a jak ten sposob sie nie sprawdzi to powie sie trudno
Stary 2008-05-09, 22:24   #2908
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba pierwszy raz w zyciu TZ zareagowal na info odnosnie wlosow z ozywieniem
Stary 2008-05-09, 22:43   #2909
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba pierwszy raz w zyciu TZ zareagowal na info odnosnie wlosow z ozywieniem
No i jak ładnie się składa
Dwie strony jakże mocno usatysfakcjonowane (nie to że wcześniej nie były)
Stary 2008-05-09, 22:50   #2910
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie sie próbowało do skutku w nieskończoność-w końcu nic nie ma o skutkach ubocznych w razie przedawkowania
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości