![]() |
#2851 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Mi nawet deszcz nie pomaga ... Mamy sypialnie na poddaszu i cały czas tu grzeje ... Czekam za roleta na okno dachowe może trochę będzie lepiej ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po co ta laska w ogóle tam jest? Co jej jest skoro nie ma skurczów? Za chrapanie bym udusiła chyba ![]() ![]() Lipa z tym lodem . Ja mam taka fobie na wodę ze jak bym nie mogła się napić to bym sfiksowała chyba. Zawsze śpię z butla wody koło łóżka ![]() Cytat:
Ja tez mam 160cm ale ni cholery nie umiem się ułożyć . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Ja jak byłam podłączona pod oxy i mi wywoływali to mogłam na początku wypić kubek wody , a potem to tylko lód mi dawali. Nic jesc nie mogłam tez . Po cc nic jesc tylko pic . Na drugi dzień tez tylko pic i rosołek sama woda na 3 dzień pudding dostałam. Tyle mojego jedzenia. Jak czytałam co jadła Chilli to naprawdę szok , ze jej tyle pozwolili jesc. Ciekaw jak teraz będzie bo będę rodzic w innym szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez lubię latać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ta dziewczyna jest na oddziale bo jest tydzień po terminie. ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
![]() Ja też żałuję ![]()
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
Jejku nie chciała bym być po terminie ... Strasznie mi się już dłuży ... I zaczynam się denerwować tym stanem ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
Niestety często tak jest. Mojego kuzyna żona - ta co wam pisałam, że tyle czekała na łóżko była 2 tyg po terminie. ..
#2857 |
Zakorzenienie
|
Czy nie lepiej dla nas urodzić w 38 tygodniu niż 42 ? Jak to jest ?
![]() |
#2858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aha . Mimo wszystko dziwne bo chyba powinni jej oxy dać i coś robić żeby wywołać poród a nie walnąc do łóżka z maszyna i tyle. Bo co? Bo się musza położne wyspać i lekarze?! ![]() Ja ☠☠☠☠☠☠☠e za co oni kasę biorą za spanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No one chyba czasem tak myślą ... To samo lekarze ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta dziewczyna co ją wczoraj zabrali (ona była fajna) to tez była 2 tyg po terminie. Dostała oxy i nie urodziła. Zostawili 7 ją na porodówce. Nie wiem co dalej? ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Nie pisałam wam, ale prysznice są tragiczne. Kafle mają biały nalot. Nie ma lustra nad umywalka. Tylko u mnie w pokoju. Więc za 1h robię śpiącej królewnie pobudke. Kamień i grzyb. Drzwi są obdrapane do dykty. Nie mam zamiaru się tutaj kąpać. Ciekawe czy taki sam dramat będzie w tej 1 os sali. Niby o podwyższonym standardzie. Czy tylko tak się nazywa bo łazienka jest w pokoju, a nie na korytarzu.
![]() |
#2861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie drukowalam ale jeżeli jest na stronie to chyba wydrukuje no wczoraj przyjmowali dziewczyny z bólami to dokumenty wypełniały po 30 minut 😨!!! Czekając na ktg było 5 cesarskie! A Ty byłaś wczoraj w czt?? ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
Morelle jeszcze troszeczkę wytrzymaj. Mąż niedługo będzie? Współczuje atrakcji nocnych
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2863 |
Raczkowanie
|
Morelle straszne to, że nie można pić. Ja teraz to takie ilości wody w siebie ładuje, że masakra.
Samantha bez wody koło łóżka nie zasne.😊 Anna też żałuję, tak bym po leżała na plaży, w morzu ciepłym plywala ehh. Pojawi się mały to wszystko wynagrodzi ☺ A U nas miała być burza i nic. Drugi dzień nie padało hmmm. Ogólnie jest chłodniej, ale deszcz by się przydał. Ja bez wentylatora w dzień bym padła z przegrzania. Może dzisiaj jej podadzą. Też się boje, ze przenoszę. W sumie wczoraj stwierdziłam, że jestem już gotowa do rodzenia. Jeszcze tylko łóżeczko skrecic, ale to męża zadanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Szok poprostu
![]() ![]() Ale wiem jak rodziła moja sis . Mieszka na podlasiu . 36h zwijała się z bólu a oni zero pomocy . Moja mama chodziła prosiła lekarza żeby coś jej dali cokolwiek , a oni ze da radę ze wytrzyma. Ja bym ich tam roz*ebala w drobny mak. Jestem spokojnym człowiekiem naprawdę i takim skrytym w sobie , ale jeśli chodzi o takie coś to mogę zagryźć. Jak ja tutaj rodziłam starszaka i gin mi próbował przebić pęcherz i widział , ze ja się zwijam z bólu za każdym razem to mnie sto razy przepraszał za to , ze muszę tak cierpieć. Nie wiem czemu ale wtedy byłam bardzo twarda i nawet mi łezka nie popłynęła. Popłakałam się tylko na wieść o tym , ze muszę mieć cc bo mały ani myśli wyjść sam. Teraz jak coś mnie boli to od razu płacze . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojechał po moją mamę, bo jest po 2 nockach. Żeby nie musiała wracać autobusem i tramwajem. Wyjdzie jej z psem i przyjedzie.
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam o tym przebijaniu pęcherza itp to serrio wolę urodzić szybciej ...
![]() |
#2867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety Polska. .. wczoraj mi przyniosły termometr, który nie działał ![]() Śpiąca królewna nie miała dziś to w ogóle jej nie zmierzyly temp. Położna po zmianie przyszła oczywiście z tym samym, zepsutym ![]() Moja mama też mnie rodziła za granicą, SIS rok później w pl. Tez mówiła, że niebo a ziemia. Nic się od tego czasu za bardzo nie zmieniło, a ile lat minęło!
![]() |
#2868 |
Raczkowanie
|
U nas to ważne jest dobrze trafić na personel niestety.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem ze warunki mogą być jakieś kiepskie łazienki średniowieczne czy łóżka niewygodne , ale ludzie personel powinni być ludźmi a nie potworami. Po co taka pipa jest położna ja się pytam?! Jak jej nie pasuje niech idzie do biedronki na kasę i robi kwaśne miny. Bo chyba medycyna ma na zasadzie nieść pomoc drugiemu człowiekowi , lekarz ma ratować życie a nie traktować kogoś jak towar
![]() A w ogóle takie czekanie na wizytę po 5h to jakiś kosmos. Bo to jest brak szacunku do drugiej osoby i jego czasu. A co jak ktoś ma małe dziecko w przedszkolu i o konkretnej godzinie musi je odebrać? Lub jeśli wziął pół dnia wolnego z pracy i musi za te 2-3h wrócić . Kompletny jakiś brak organizacji . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2870 |
Raczkowanie
|
Morelle już mi zlecialo nawet nie wiem kiedy. A dopiero co test robiłam, potem taka dumna bo dziecko 3,5cm miało. A tu już pewnie 3kg ma hehe
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Jak moja sis rok temu rodziła swojego drugiego syna to dzień przed odpadł jej czop. W nocy już miała skurcze lekkie, a rano już miała co raz większe. Nie pojechała do szpitala do samego końca. Mówiła , ze leżała w wannie ciagle w wodzie . Mówiła tez ze na kiblu siedziała i się na boki kiwała ze to jej pomagało bardzo taka pozycja. Dopiero jak miała pierwszy skurcz party i odeszły jej wody to wstała z wanny zadzwoniła po taxi ubrała się , wzięła torbę i o 15stej była w szpitalu. O godz.15:10 urodziła. Miała idealny timing. Mówiła ze nie chciała jechać wczesniej i w tej rzeźni siedzieć jak poprzednim razem.
#2873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego mi zależy zeby rodzic tak daleko od miejsca zamieszkania bo moja kuzynka jest położna i znam tam parę osób na oddziale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wpisz sobie w Google centrum zdrowia tuchow plan porodu to Ci wyskoczy do pobrania, ja ostatnim razem miałam już wypełniony i było o tyle mniej. Przyjmowała mnie wtedy jakaś młoda położna, faktycznie długo zeszło bo jeszcze nie wszystko ogarniała. Z tym ze ja byłam bez boli... Ja byłam jeszcze wczoraj normalnie na wizycie w gabinecie ale następnym razem już szpital jak coś (kazał mi być koło 7-8 rano, może wtedy jest luźniej) No i Skierowanie mam to najważniejsze ![]() Morelle współczuje nocki ![]() ![]() Ja po porodzie na początku w pokoju byłam sama ale w nocy przywiozły położne dziewczynę po cc i tez spać przez nią nie mogłam bo źle ją zniosła, tez co chwile przychodziły położne i miała przez cały podłączony ten głośny sprzęt do monitorowania funkcji życiowych. Ale ja jej akurat tylko współczułam ![]() Sweet A jak byś nie wstała z córka się bawić to co, nie położy się spać dalej? Będzie płakała? Skurcze mnie łapały w nogach w nocy i mnie teraz łydki bolą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Raczkowanie
|
Samantha o czym my tu mówimy, u nas są jeszcze lekarze, którzy uważają że bóle porodowe są za grzech pierworodny. Mam nadzieję tylko, że nie jest ich za dużo.
Anna dla mnie też. Jakoś nie mogę uwierzyc, ze mały jest mój i dadzą mi go do domu hehe. Chociaż jak już patrzę na te wszystkie rzeczy przygotowane to coraz bardziej to do mnie dociera 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
Devilek - przebijanie pęcherza dla mnie nie było takie bolesne jak wbijanie wenflonow. Nie wiem dlaczego ale ciagle się zatykał mi wenflon i co jakiś czas musiały inna żyje szukać. Miałam chyba ze 20 wkłuć. Nie wspomnę o tym , ze raz mi zaczęła się krew do kroplówki cofać zamiast kroplówka isc w żyłę.
Pamietam jak przyszła z woda do iniekcji przepchać mi żyłę i taki bąbel mi się zrobił na skórze ![]() ![]() Mój Tz jak to widział to był zielony. A na koniec mi zaczęli gadać ze żył już nie mam i chyba musza mi w nogi wbić ale przyszła pani od noworodków i znalazła żyje ostatnia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2877 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
Morelle wielkie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie skomentuje. Wiecie co ja już mam dziecko jedno . Jest mój, ale mam teraz takie same przemyślenia , ze Wow wrócę z drugim bobasem i ze ciekawe jaki będzie i jak to będzie. I tak sobie myśle tez czy mi go dadzą do domu Lol ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Dokładnie Maltan ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2879 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie w nocy zaczęło lac i wiać i od 2 do 4 nie spałam, w końcu zamknęłam okno i była cisza to zasnęłam- do 7 bo Nikoś się obudził ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nonie ![]() Mówiłam, że łazienki są brzydkie? Odwołuje! Wczoraj był leksus. Teraz co się tam dzieje po tłumie kobiet to jest meksyk. Zwazyli mnie. Wbili wenflon , ale tak dziwnie bo na grzbiecie ręki. Na lewatywe jest juz za późno. Także czekam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.