|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
kurcze ja to bym sie broniła nogami i rękam i aby tylko nie mieszkac z rodzicami czy tesciami.
wydaje mi sie ze młode małzenstwo jak najbardziej potrzebuje swojej prywatnosci. My nie mamy mieszkanka i sama nie wiem jak to bedzie. ale mieszkaniu z rodzicami czy tesciami mowimy nie
|
|
|
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy działke w okolicy Krakowa i marzeniem naszym jest wybudowanie domku
małego, ale własnego. Musimy zatem pomieszkać troszke z teściami, aby zaoszczędzić i pieniązki przeznaczyc na budowe a nie na czynsz czy wynajem mieszkanka
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że temat mieszkaniowy. NA samą myśl boli mnie głowa. My mamy taki plan: przez jakiś czas (góra rok) - wynajmujemy coś, a potem jak już oboje będziemy mieli pracę (a ja będę po studiach) bierzemy najprawdopodobniej kredyt i będziemy go spłacać przez 35 lat - do emerytury
A propo słyszałam, że jest jakis program "Rodzina na swoim", czy coś takiego, wiecie może coś więcej na ten temat. Słyszałam, że część odsetek spłacają? |
|
|
|
#4864 |
|
Rozeznanie
|
Scio, informacje na temat tych dopłat do kredytów są m.in. na tej stronce
http://www.bgk.com.pl/fundusze/rns/r...dytobiorcy.jsp My mamy podobnie "optymistyczny" plan jak Ty;/ eeeech, szkoda gadać...
|
#4865 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze reszta info tu
http://www.bgk.com.pl/fundusze/rns/
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem znalazłam już. Co prawda nic konkretnego tam nie znalazłam.
A optymistyczny plan. Och bardzo (35 lat!!!) Coż niestety jakoś to trzeba będzie rozwiązać. najlepiej to w totka byłoby wygrać
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh ja gralam ostatnio o 15 mln, modlilam sie zeby chociaz te 100 tys wygrac, ale lipa
W dodatku dzis juz zdazylam poklocic sie z Tż m. in. o sprawy mieszkaniowe i tak sie zastanawiam czy w ogole to nasze malzenstwo ma jakis sens ;/ ja to powinnam zostac stara panna ehhh
|
|
|
|
#4868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sukienkę na pewno znajdziesz od razu Cytat:
|
||
|
|
|
#4869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
według niego mieszkanie z jego rodzicami przez rok-dwa nie jest niczym strasznym bo mają duży dom, ale jak dla mnie to mogą sobie mieć zamek a i tak to nie będzie dobry pomysł. No ale wiem, że tak to chyba na poczatku będzie, a później kredyt na dożywocie więc też czasem się kłócimy bo mamy różne wizje, on mi marudzi o pieniądzach itp.Scio, z tym "optymizmem" to był wisielczy humor z mojej strony
|
|
#4870 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze mieszkanie z teściami może wywołać troszke zamieszania w "świeżym" małżeństwie
ale dziewczyny, jeśli pokażemy że nie damy się!!! będzie ok ważne, żeby być razem i dążyć do realizacji marzeń, aby jak najszybciej być na swoim. Czasami, z regóły...tak trzeba zaczynac nowe życie, bo nie każdy z nas zarabia miliony i nie stać go na nic...
|
|
|
|
#4871 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zastanawia sie skad wziac kase na to mieszkanie, bo kredytu zdecydowanie nie chce. No ale jest jeszcze jedna "super" wiadomosc, tata Tżta chce nam odstapic duzy pokoj i nawet nam go wyremontuje i moj Tż uwaza to za suuuuper pomysl i mowi mi o tym kazdego dnia, a mi na sama mysl robi sie slabo (Tż ma mieszkanie 3 pokojowe, ale mieszka z tata, ktory jest juz starszy i siostra, ktora nic w domu nie robi - ja nie chcialabym byc kolejnym darmozjadem, takze musialabym cos pomagac, ale gotowanie, pranie i sprzatanie za 4 osobami troche mnie przeraza wychodze tylko za 1 osobe) ;/ Ale dzis poklocilismy o jego Anglie, bo jak chcialam szukac pracy w pazdzierniku (jestem na studiach dziennych na ostatnim roku) to sie upieral zebym nie szukala bo pojedziemy do anglii, tam sobie zarobimy na mieszkanie i bedziemy razem mieszkac, no i mi sie to z poczatku srednio podobalo, ale potem powiedzialam ok i nawet sie cieszylam ze jedziemy. Nie szukalam pracy, tylko koncentrowalam sie na mojej magisterce. Tż pojechal do Anglii sam w marcu, a teraz mi mowi ze jemu juz sie tam odwidzialo i on nie chce tam siedziec i w ogole, on wraca do polski. Takze ja koncze studia za miesiac i zostane na lodzie ;/ W dodatku juz sie napalilam na ta anglie i wszyscy wiedza ze wyjezdzam, a teraz wszystko trzeba bedzie odkrecac. W dodatku Tż teraz wymyslil sobie prace w Belgii i jakby mu sie udalo bo zlozyl juz papiery to wtedy bedzie chcial pewnie do Belgii, i nie bedzie go obchodzilo ze ja tam nie mam pracy. A najzabawniejsze w tym wszystkim jest to ze to on mnie zawsze poprawial ze teraz juz nie ma ja i on, tylko jestesmy my, a sam teraz prezentuje zupelnie cos innego. Jak chcial jechac do Anglii to zostawil mnie tu sama na 3 miesiace bo on chce i tak bedzie lepiej, teraz juz mu sie tam nie chce siedziec, wiec wraca i nie obchodzi go to ze ja bym chciala jechac. Powiedzialam mu ze od dzis ja tez jestem egoistka i mam to w d i on niech se wraca, ale ja wyjezdzam ![]() Ehhh jestem strasznie nabuzowana i zaraz cos rozwale, a mam prace konczyc wrrr ;/ |
|
|
|
|
#4873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musicie pójść na jakiś kompromis, wybrać najlepsze dla Was obojga rozwiązanie
|
|
|
|
|
#4874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz przechodzilam przez ane no i mieno to super Cytat:
|
|
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzeczywiście czas szybko leci i trzeba już o czymś myśleć, przynajmniej mieć jakiś plan na życie.Idziemy zaraz na grilla, więc nici z mojej diety, i tak się jej nie trzymam dokładnie, ale zjadłam dzisiaj tylko zupę na śniadanie, więc dzisiaj troszkę zjem sobie więcej. |
|
|
|
|
#4876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, ze poczatkowo to on byl zachwycony ta swoja Anglia bo byl tam 3 razy juz i bylo super i teraz chcial zebysmy jechali razem, no ale on chcial jechac od marca, zeby nam miejsce przypilnowac, a ja jak chcialam szukac pracy to mi powiedzial ze mam nie szukac tylko szybko prace mgr konczyc i do niego przyjezdzac No i na poczatek mielismy pracowac w restauracji i szukac w miedzyczasie czegos innego. Ja z poczatku sie wahalam, ale potem sie cieszylam ze bedziemy razem mieszkac (w polsce dzieli nas 70 km) i ze zobacze nowy kraj i podszkole jezyk (nie bylam jeszcze w Anglii), a teraz gdy ja sie juz napalilam i bardzo chce jechac, to on mi mowi, ze jemu sie tam juz nie podoba, bo sie atmosfera w tej knajpie co pracuje popsula, a poza tym nie tak latwo nam bedzie znalezc tam lepsza prace jak myslal (a wnioskuje to z tego, ze byl w 2 biurach pracy i powiedzial ze chce prace jako inzynier i nikt go od razu nie przyjal noo hello ) ehh i troche zawiodlam sie na nim, bo nie myslalam ze tak bedzie. Wiem ze pewnie chce dobrze, sam mi mowi ze nie chce zebym sie tam meczyla psychicznie w tej knajpie ale mi sie wydaje ze jemu sie nie podoba tam tylko dlatego ze jest tam sam. Ehh w ogole moze jestem niesprawiedliwa, ale przez ten caly wyjazd to poznalam jego marudna strone charakteru i szczerze mowiac nie jestem nia zachwycona, strasznie szybko sie lamie i w ogole. Ja bym chciala do tej anglii jechac, najwyzej pojade samaCytat:
Smacznego Nic sie nie martw odrobina przyjemnosci od czasu do czasu jeszcze nikomu nie zaszkodzila
|
||
|
|
|
#4877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty się zawiodłaś na TŻ, z kolei TŻ pewnie sie zawiódł na Anglii, widzi, że jego początkowe plany nie bardzo wychodzą. Byłam w UK i naprawdę tam nie jest tak kolorowo. Często atmosfera w pracy wykańcza psychicznie no i fizycznie to już nie wspomnę. Z lepszą pracą rzeczywiście jest duży problem i to nie takie hop siup. Ja zmykam, wreszcie idziemy, buziaczki |
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktos bedzie musial rzucic prace i sie przeprowadzic - i pewnie to bede ja bo po 1 nie znajde takiej pracy zebym zarabiala wiecej od niego, po 2. u niego sa wieksze mozliwosci. Dlatego cieszylam sie ze przynajmniej przed slubem bedziemy sobie mieszkac sami i moze odlozymy troche pieniazkow, zeby potem od razu cos kupic i mozliwie jak najkrocej mieszkac z tesciem, bo ja zbyt dlugo nie chce. W ogole to ostatnio czuje ze wszystko odbywa sie moim kosztem i mi sie juz wszystkiego odechcialo, nawet slubu. No i dlatego wkurzaja mnie takie komentarze mojego Tż, że on nie chce zebym sie meczyla w Anglii, bo ja wiem co to jest ciezka praca i tego sie nie boje, tylko chcialam poprostu byc z nim, a nie 70 km od niego, albo mieszkac z tesciem ;/
|
|
|
|
|
#4879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja mialam dzis 1 egzam w tej sesji dostslam 5 a zaraz jade do mojej chrzesnicy
|
|
|
#4880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pozostaja mi tabletki z wapniem, ale przeciez to nie to samo...Cytat:
Jesli tyczy sie diety niskoweglowodanowej, to powiem tak, ze wegli i tak nie da sie calkowicie wyeliminowac, bo tak czy siak i tak bedziemy je dostarczac organizmowi. Nalezy pamietac, aby podczas diety wysokobialkowej jest duzo owocow i warzyw, bo to nie tylko zrodlo witamin, ale tez zdrowych weglowodanow, ktore sa bardzo potrzebne organizmowi 2. Moja dieta wygladala nastepujaco:
![]() mozna pic mleko zwykle, nie odtluszczone! ostroznie jesc zolte sery, plesniowe nie za bardzo, bo maja duzo wegli, za to mozna smialo jest twarog. ![]() nalezy wyeliminowac ziemniaki, makaron i ryz, chociaz ten ostatni mozna jest, ale w baaaardzo ograniczonych ilosciach.
|
|
#4881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj masz racje to nie to samo wiem cos o tym bo sama nie przyswajam żelaza i musze tablety wcinać ale nie jest źle ![]() a ta Twoja dieta zdecydowanie mi sie podoba
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj jak dobrze, że mam gdzie się wygadać. |
|
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos mi sie wydaje ze powod inny, ale odczucia te same. Ja tez dlatego sie zdenerwowalam, bo poczulam sie olana i niepotrzebna bo najpierw sam se wymysla, ze wyjezdzamy i naklania mnie zebym zrezygnowala ze wszystkiego innego i szybko pisala prace i wyjezdzamy, a potem jak juz mi sie ten pomysl zaczyna podobac i chce wyjechac, to on zostawia mnie tu sama na 3 miesiace, a jak juz niewiele brakuje zebysmy mogli sobie tam mieszkac i zyc razem, to nagle mowi ze mu sie nie podoba i ze on wraca ;/ to normalnie jak pokazac dziecku cukierka i mu go zabrac heheh tak sie teraz czuje noo juz mi troche emocje opadly, bedziemy gadac jak wroci (jeszcze 2 tygodnie |
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zagryzam zęby, żeby nie zadzwonić, trochę ochłonęłam już, ale muszę być konsekwentna. Mojemu TZ tez jak dac palec, to całą rękę by zeżarł, ale nie dam się. Wydaje mi się, że to przez to, że codziennie się widujemy, nie ma szans zatęsknić. Nop to teraz zatęskni. (Oby tylko przez noc mi nie przeszło) - wczoraj o to samo się kłóciliśmy.
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ja dzis na mego chyba psioczyc nie bede, bo niech tylko sprobuje cos nabroic...
![]() No i czuje jak mi sie w brzuchu macica chyba w koncu kurczy... ![]() Dziewczyny, co prawda urodziny mam jutro, ale juz dzis poczestuje was ciastem, ktore kupilam. ![]() tort.jpg
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogole to sie zastanawiam czy gdzies sobie teraz dla odmiany samej nie pojechac na wakacje do pracy, a moze na dluzej on niech tu se siedzi jak ma ochote, ja nie zamierzam byc cale zycie zalezna od widzimisie chlopajaguswszystkiego naj naj z okazji jutrzejszych urodzinek |
|
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny tort. I z racji tego, że jutro raczej nie wpadnę, chciałabym Ci Jago życzyć: zdrowia, bo najważniejsze, szczęścia, bo się przydaje, uśmiechu - i na twarz i w duchu, spełnienia marzeń i tych głośnych i tych całkiem cichutkich. Słońca, żeby rozpromieniało Twoją buźkę. Oddanych przyjaciół i kochającego męża. No i oczywiście wielu radosnych chwil na wizażu. |
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny.
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
ja równiez przyłaczam sie do życzeń!!!DUZO ZDROWIA MIŁOSCI I SZCZĘŚCIA NO I OCZYWIŚCIE WYGRANEJ W TOTOLOTKA
|
#4890 |
|
Zadomowienie
|
ja też się pokłuciłam ze swoim bo ja szukam kamerzysty,fotografa,orki estry a on tylko krytykuje i się nie zgadza.No i tak przez niego jesteśmy w tym samym punkcie.A i MAATRA...twój komentarz był bardzo nie na miejscu dotyczący winietek.Nikt tu nie ocenia niczyjej rodziny....trochę kultury nie zawadzi.Każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

(35 lat!!!) Coż niestety jakoś to trzeba będzie rozwiązać. najlepiej to w totka byłoby wygrać 

według niego mieszkanie z jego rodzicami przez rok-dwa nie jest niczym strasznym bo mają duży dom, ale jak dla mnie to mogą sobie mieć zamek a i tak to nie będzie dobry pomysł. No ale wiem, że tak to chyba na poczatku będzie, a później kredyt na dożywocie

)