|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
histoire abracadabrante
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 39
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zazwyczaj tak sie dzieje, ze jak wyloguje sie z fb to i zaraz messengera mi wywala i potem jak sie loguje to juz sie aktualizuje.
![]() Wazne, ze masz juz problem z glowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4203 |
|
Raczkowanie
|
Skąd się mogą brać na moim mailu subskrypcje, których nigdy nie włączałam (np. z różnych sklepów internetowych?) Jest na dole maila opcja 'wypisz się', ale nie kojarzę, bym kiedykolwiek się w którąś z nich zapisywała.
|
|
|
|
#4204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcześniejszy właściciel maila mógł się zapisać.
|
|
#4205 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Nie wiem od czego zacząć, dodawalam juz ten wątek ale gdzieś mi zniknął w przestrzeni. Nie wiem czy to dobre miejsce na ten temat ale potrzebuje pomocy. Ja i moj byly chlopak mamy po 19lat. Bylismy ze soba od niemal 3. Na poczatku zakochanie, potem nuda z ogromnym przywiazaniem, mowilismy ze to jest TA milosc, dojrzala, z planami, bezpieczna i stabilna. Bylam jego malenstwem, mialam ciezko w zyciu, byl moją ostoją, bezpieczenstwem. Ja bylam jedyną, ktorej powierzyl swoje tajemnice. Wsparcie rodzin, akceptacja, plany. Jego rodzice byli dla mnie jak własni, pokochalismy sie wszyscy wzajemnie. Weszla nuda i rutyna, ale cieszyl nas ten stan rzeczy, nazywalismy siebie starym dobrym malzenstwem. Mowil ze go to cieszy, ma poczucie stabilnosci, ze nie obchodzi go nic poza budowani przyszlosci ze mna. W Polsce nie mam wiele rodziny, on byl mi najblizszy. Planowalismy teraz na wakacje jechac za granice do mojego taty do pracy, a po skonczonej szkole bo zostal nam jeszcze rok mielismy tu zjechac na stale. Byl taki szczesliwy na te plany. Od pol roku w naszej relacji pojawila sie ,,kolezanka,, z klasy(wszyscy chodzimy do jednej) i byla mu bratnia dusza, oparciem. Dawal jej wsparcie ktorego mi czesto zapominal dac. Po zobaczeniu ich wiadomosci, za moimi plecami dodatkowo, zakazalam im tego typu kontaktu. Za kazdym razem jakos potajemnie wracali do kontaktu. W ich rozmowach byl sentyment ale jednoczesnie traktowal mnie jao jedyną. Po pewnym czasie uznalismy ze jej osoba za duzo miesza i zawsze jak sie pojawia, miedzy nami jest zle. To taki typ ,,dobrej przyjaciolki,, ktora sama ma chlopaka ale fajnie jak ma z kim popisac. Jej chlopak to akceptowal, bo nie widzial ich wiadomosci, ufal jej bezgranicznie. I ot co, tydzien przed naszym wyjazdem zobaczylam ze ją odblokowal, a zarzekal sie ze go ona nie obchodzi, wiec sie o to poklocilismy, czulam z jej strony zagrozenie. Po tej klotni zerwal ze mna smsem po trzech latach, urwal nagle kontakt, kazal wyjechac samej, a ja z praktycznie spakowanymi walizkami jak przerazone male dzieciątko zostalam zmuszona do samotnego wyjazdu. Odwolal rezerwacje na przejazd, wrocil do kontaktu z nia. Jego rodzice walczyli u mojego boku. Obiecal im ze to tylko kolezanka i nie bedzie z nia, ale ze mna tez nie chce. A dwa dni wczesniej mowil ze kocha mnie dojrzale i cieszy sie na wyjazd. Moj swiat w sekunde zlamal sie w pół. Stracilam persoektywe na jutro. Blagalam, prosilam, pisalam, popadlam w depresje, nie jadlam nie pilam. Powiedzial ze chce kompletnie urwac kontakt. Bylam zmuszona isc jeszcze kilka razy do szkoly i patrzec, jak stoją od siebie 10metrow i pisza smsy. Nawet sie ze mna nie pozegnal po kolezensku. Nie chcial mnie znac. Wyjechalam sama, siedze tu za granica i nawet jakbym chciala pokazac ze wyładniałam, cos zmienilam to nie moge bo jestem tak daleko.. on zawsze byl typem samotnika, wszystko moze sam, moze sam byc, znajomi są i odchodzą, jemu wystarczam ja i rodzina. Kolegow ma falszywych. Kiedy bylismy razem, mowili ze ma sie mnie trzymac bo jestem swietna dziewczyna. Teraz? Dopingują go, aby pisal do innych, chodzi z nimi na miasto, piją, bawią się. Nie poznaję osoby, która była moim życiem przez trzy lata. Czułam że złapałam Pana Boga za nogi, a teraz czuję, jakby mnie za to kopnął.. siedze tu tysiace kilometrow od niego, mysle placze. Przestalam sie odzywac bo poczulam ogromną rezygnację.. i on sie odezwal nagle po prostu zapytac co u mnie. Wykorzystalam okazje i nie robilam pretensji, nie wypominalam zerwania, rozmawialam normalnie mimo ze byl bardzo oschly. Napisal mi o swoim problemie. Mowil ze nie ma nikogo, ze nie moze z nikim porozmawiac. Zapewnilam go ze jego szczescie stawiam ponad wlasne i nawet jak mam obserwowac go z boku szczesliwego, to mi to wystarczy. Ze bede nawet i siostra, ze jestem zawsze dla niego bo wiem, ze nie ma dobrych przyjaciol. Powiedzial ze tez mi zawsze pomoze. Spytalam czy cos do mnie jeszcze czuje czy chce tylko luznego kontaktu, odpowiedzial ze luznego kontaktu, a co hedzie kiedys to zobaczymy.. Zastanawia mnie jedno.. 1) z jednej strony zmienil sie, szaleje, kreci z innymi, dopinguja go koledzy ze super, baw sie, tak trzymaj, jemu sie to podoba, bo jest typem ktory dostajac doping, czuje sie upewniony we wlasnym dzialaniu a tylko jego mama jest osoba ktora doradza mu szczerze a jej slucha najmniej 2) Skoro tak dobrze mu sie teraz bawi i zyje, wokol piekne dziewczyny, to czemu chce miec kontakt? Czuje, ze jestem jedynym czlowiekiem na swiecie, ktorego moze byc pewny? Czy to cos znaczy, to znaczy ze chce sobie wybadac sytuacje, sprawdzic czy mu z kims wyjdzie a ja bede planem B do ktorego wroci jak do bezpiecznej przystani? 3) Jak sprawic, co robic, aby jednoczesnie piszac z piekna dziewczyna i super sie bawiac czul z tylu glowy mysl ,,jest super, ale to nie to samo co z nią,,? 4) Dodam, że staram sie nie wypominac, byc taka jak na poczatku mimo ze czuje jego niechec w rozmowach.. ale ja to dzielnie znoszę.. Powiedzcie mi, jak to jest? Dlaczego z tak ogromnej bezpiecznej milosci on nagle stal sie zimnym podrywaczem? Nagle chcialby wszystko na raz, nie wie w co rece wlozyc, a u boku nie ma dobrego przyjaciela, ktory mu powie ,,obudz sie chlopie, patrz co straciles,,... Jestem jeszcze bardzo mloda ale kocham szczerze. On byl moim pewnym planem na zycie. Teraz nie wiem co ze mną będzie. We wrzesniu wroce do szkoly, zostal mi rok ogladania go, studniowka. Przeraza mnie perspektywa cierpienia z boku, ale chce dla niego dobrze. Mam swiadomosc, ze piszac ze mna zimno, jednoczesnie slodzi innej. Ale ja to znosze. Bo kocham bezwarunkowo. Doradźcie mi co robić, jak sie zachować, aby on nawet majac przed sobą boginię, poczul ze ja dalabym mu wszystko czego czlowiek pragnie? Jednego jestem pewna. Mimo ze szajba mu odbila, o mnie wyraza sie do ludzi z szacunkiem i nie zdradza naszych intymnych spraw. A ja powiem wam, że jako osoba z zasadami przysięgałam sobie, ze moj pierwszy bedzie moim ostatnim. I teraz? On odszedl, nie widze siebie z innym, za to on chyba juz wyobraza sobie siebie z inna. Zamknelam sie na swiat, nie chce nowej milosci, nowego strachu czy zostane zaakceptowana.. Z jednej strony nie chce mnie znac, a z drugiej mowi ,,zobaczymy co bedzie kiedys,,. Jestem gotowa walczyc i znosic dzielnie jego zavawy, bo gdy sie wyszaleje, ja dalej bede tą stabilną opoką dla niego. Jestem czlowiekiem, ktory nie zyczy ludziom zle. Nie chce sie mscic, chcialabym tylko poczuc, ze on teskni. Przepraszam za długie wywody, musialam to z siebie wylać. Pomocy, porady, wyjaśnienia jego zachowania. O to was proszę. Bo siedzę za granicą przerażona przyszłością.. |
|
|
|
#4206 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Do nieba pójdą wszystkie zwierzęta , a ludzie tylko niektórzy " - Michał Zabłocki Edytowane przez Nightmare666 Czas edycji: 2017-06-30 o 13:03 |
|
|
|
|
#4207 |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Często przy korzystaniu z usług internetowych, aby móc na przykład zamówić coś ze sklepu internetowego trzeba zaznaczyć zgodę na wykorzystywanie danych osobowych w celu wykonania danego świadczenia, akceptację regulaminu i tak dalej. Czasami z rozpędu (przez nieuwagę) zaznaczamy opcję na zgodę na wykorzystywanie danych przez wykonawcę oraz przez podmioty z nim współpracujące.
|
|
#4208 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, zamówiłam przesyłkę listem poleconym priorytetowym w poniedziałek. We wtorek rano dostałam mail "otrzymałem zapłatę i wysyłam towar". Paczka miała być na następny dzień, nie ma jej do dziś, facet odpisał, że dziś mi wyśle numer nadania, więc... jeszcze tej przesyłki nie nadał. Specjalnie dopłaciłam za priorytet, żeby przesyłka dotarła na DZIŚ, a tu koleś nie wysłał jeszcze... wystawić mu negatywa?
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Konto usunięte
|
Jakie ksiazki psychologiczne polecilibyscie laikowi, ktory zaczal sie interesowac psychologia?
|
|
|
|
#4211 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odetnij się. Miałam podobnie, możesz pisać na priv. |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 39
Cytat:
On Cie traktuje jak plan b albo i późniejszy. Gość nie liczy się z Twoimi uczuciami, po co Ci to "wyładnienie" dla niego? Zrób to dla siebie jeśli chcesz i szukaj nowych radości w życiu. Wiem, że teraz jest to dla Ciebie koniec świata ale nie daj się traktować jak opcja awaryjna.
Edytowane przez Lena_94 Czas edycji: 2017-06-30 o 16:56 |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Chlopak cie traktuje jak zabawkę i plan B,gdy mu coś z innymi nie wyjdzie a ty jak piesek na niego czekasz i sobie wmawiasz jakieś chore filmy, ze z tyłu głowy ma tylko ciebie. Ocknij się,bo zachowujesz się jak desperatka żebrająca o uczucie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4214 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pomoc przy rozpoznaniu mięsa
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, gdzie się ma subskrypcje i łatwo się z tego odciąć, co jakiś czas staram się robić porządek
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Na dole jest opcja zalogowania się innym emailem
Właśnie skorzystałam, bardzo staram się żeby się niepotrzebnie nigdzie nie zapisywać, a i tak miałam ponad 20 subskrypcji
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam pełno francuskich stron na gmailu, nie wiem skąd
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja siostrze wyslalam kiecke w srode paczka pocztowa priorytetowa i dotarla... wczoraj. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brutalnie ale zgadzam się.
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Uznaje się, że większość młodych osób w Polsce zna angielski. Wiadomo, że w praktyce jest z tym różnie, ale nie w tym rzecz. Tak samo raczej się uznaje, że ludzie, którzy obecnie mają 50-60 lat, niekoniecznie go znają. Pytanie, w którym momencie mniej więcej jest ta granica w postrzeganiu? Ile lat mają mniej więcej najstarsze spośród osób, dla których można oczekiwać, że znajomość języka jest dla nich czymś naturalnym i oczywistym?
|
|
|
|
#4223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie wiem, że np. rocznik 1984 miał już w liceum angielski, na studiach też, w podstawówce niekoniecznie. I od osób w tym wieku raczej już tej znajomości oczekiwano. A nie wiem, na ile wcześniej tak było. |
|
|
|
|
#4226 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[i zazwyczaj wszędzie na dobrym poziomie, ja potem z ang. pisałam maturę i egzaminy na studia] |
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;75096506]Ja jestem rocznik 85 i miałam wszędzie angielski, chodziłam też na angielski prywatnie. Wówczas był już od dawna w podstawówce.
[i zazwyczaj wszędzie na dobrym poziomie, ja potem z ang. pisałam maturę i egzaminy na studia][/QUOTE] Ja 84 mówię na przykładzie jednej osoby, w podstawówce miała rosyjski (angielski dodatkowo, ale nawet nie w szkole). Z tym że to była wieś, mogło być inaczej niż w miastach. Na tej wsi wiem, że nawet ileś lat później był w podstawówce i gimnazjum obowiązkowy niemiecki, a nie angielski. |
|
|
|
#4229 | ||
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Materace dmuchane do spania Bestway Ktoś ma tej konkretnej firmy i może napisać że jest ok? Nie ma opinii w necie.
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2017-06-30 o 17:56 |
||
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do języków to też trzeba pamiętać że zanikają gdy się ich nie używa. Dużo moich znajomych miało angielski od podstawówki do studiów, minęło trochę czasu i teraz ledwo dukają. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58