|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Witajcie laseczki
![]() Filmik mnie powalił na kolana... Chwilę mnie nie było bo chodziłam do pracy na nocki,w dzień spałam i ogółem nie nadawałam się do życia ![]() U mnie w miarę ok,raz jest super,jem fajnie a za chwilę znów ograniczam jedzenie...Raz myślę że nie wyglądam żle,że jest ok ,a za chwilę mam doła i patrzę na swój tłuszcz z obrzydzeniem.Nie ważę się bo ..się boję.. Pozdrawiam i miłego popołudnia
|
|
#1292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1293 |
|
Konto usunięte
|
Tamo, jaki smutny ten film
![]() . Popłakałam się. Wiecie, musze przytyć, a nie jestem sama w stanie tego dokonać., Po prostu wszytko wali mi sie na głowę, nauka, problemy, od kiedy przestałam wymiotować, nie mam już tej osłony przed wszytkimi problemami i widze tylko tę pustkę, wielka pustkę i smutek. Terapię moge mieć dopiero za miesiąc, a to i tak będzie dopiero początek. Zresztą ja boję się przytyć, tak strasznie sie boje każdego grama. I podziwiam Cie Krytio kochana, że jesz i naprawdę jesteś bardzo bardzo dzielna. Ja mimo, że za rok będę pełnoletnia, to nie czuję się na siłac podołać tym wszytkim problemom. Nie wiem jak powinnam jeśc, żeby wreszcie wrócił mi okres. Czuję wstręt jak pomyślę sobie o moich rosnących udach. Nie moge, nie mogę już![]() Zostałam sama , na własne zyczenie. Tak mi przykro.
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czemu zostalas sama, a rodzice, przyjaciele?(sory jezeli to przykry temat).Toffiee nie poddawaj sie, pokonasz to |
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie trzy dni pod rząd po 5000kcal. Nawet chyba to nie był kompuls, ale jem jak ze trzech chłopów...i nie umiem przestać. Stres przed egzaminem narasta. Ciągle całe dnie przesypiam, nie mam czasu nawet by wskoczyć pod prysznic, materiału do dorobienia narasta, jak narazie nie widziałam jeszcze 1/3pytań i już chyba nie zobaczę...niech mnie wywalą, ja już nie mam na ten wydział sił...
|
|
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
No i wywołałam wilka z lasu!!! Napisałam, że już nie tak bardzo przejmuję się wyglądem, a niedługo potem spojrzałam w lustro i nie mogłam znieść swego widoku! Boże jak ja siebie nienawidzę. Nienawidzę ed!! Czuję się okropnie, podle. Tak jabky ktoś ostatecznie pozbawił mnie sensu życia..! Tyle we mnie niewykrzyczanego gniewu, bólu, żalu...
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez Nikita-v Czas edycji: 2008-05-30 o 09:07 |
|
|
|
#1298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A moze ktos moglby cie dowartosciowac? Jakis chlopak, brat. Wlasnie a co z tym co jest w Anglii(chodzi mi otego co balas sie do niego zagadac, trche mi sie kreci w glowie, za duzo informacji.)Jestes piekna, zdolna madra dziewczyna, ale niestety wiem ze moje slowa ci nie pomoga. Wiesz ja jak patrze w lustro widzę siebie taka jakaś zniekształcona, glowa wydaje mi sie okrogla jak kolko, a nogi to juz w ogole tragedia. Ale jak pozniej patrze to jestem taka mizerna, z dużą ilością kości i żył. ![]() Wiem ze tak jakoś chaotycznie napisane, ale wygadac sie nie umiem. |
|
|
|
|
#1299 |
|
Raczkowanie
|
Ah.. wiecie co moje laseczki... ja nigdy nie akceptowałam swoich nóg ... takie widziałam ... BALERONY.... ale poszłam z mamą na zakupy i kupiłam szpileczki (wcale nie wysokie jakieś 6cm? ) i założyłam i włożyłam szorty.... zgrabniutkie jak cholera mam nogi :O szok przeżyłam... boże! ale my jesteśmy ślepe... a ktoś kiedyś powiedział ze wady często są zaletami... chyba coś tym jest
fruuuwam!
|
|
|
|
#1300 |
|
Raczkowanie
|
Basiulka 6cm szpilki
Szczerze mówiąc nigdy takich nie miałam ale czasami mnie kusi żeby sobie kupić takie szpileczki tylko nie wiem czy umiałabym w nich chodzić Super że w końcu zauważyłaś że jesteś laseczką przecież to oczywista oczywistość
|
|
#1301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio zabiegana - brak czasu na nic. Ogólnie jest pozytywnie ![]() Dziś tylko mały napadzik, nic wielkiego w porównaniu do innych, czuję, że jest coraz lepiej choć są dni, gdy łzy same ciekną mi po policzkach i jest mi starasznie smutno, ale jest tak jakby lepiej... Być może będę musiała brać psychotropy, ale powoli oswajam się z tą myślą, już się tak tego nie boję. Byłam wczoraj u pani psycholog, było miło, powiedziała mi kilka fajnych rzeczy, powiedziała żebym nie myślała, że się nie staram bo walczę bardzo dzielnie itp. a co do filmiku to jeej popłakałam się przy tym Boże ona wyglądała tragicznie, była o krok od śmierci, i te jej oczy - wielkie, smutne, na tle ściągniętej głodem twarzy.
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
iza pisalas ze masz mame i siostre. Masz bardzo duzo
Ja tez mam mame, na ktorej moge polegac. Naprawde to duzo daje. A starymi pseudo przyjaciolmi sie nie przejmuj. Im szybciej sie na nich poznalas, tym krocej zylas w klamstwie. Takie jest zycie. Sa ludzie i parapety. Na pewno znajdziesz jeszcze przyjaciolke od serca. Ja tez takiej szukam i wiem, ze nic na sile. Samo przyjdzie. A teraz masz siostre i to jest wazne i w ogole super, z siostra mozna sie dogadac A piosenka z `Młodych gniewnych` to `Gangsta`s Paradise` - Coolio ![]() U mnie w miare OK. Dzisiaj bylam u spowiedzi i tak mi lzej na sercu. Czuje ze zaczynam wszystko od nowa. To juz 3 dzien jak nie policzylam kalorii! Jem jak jestem glodna. Jest dobrze, tylko zebym nie przytyla... I wiecie, ze juz nie mysle ciagle o jedzeniu? Nic mnie nie kusi! To chyba ta podswiadomosc. 1 dzien mialam tylko przerwy, te nieszczesne 2800 kcal, ale teraz jest juz z gorki. Pomyslalam, ze nie bede czytala wszystkich postow, bo narazie tak mi latwiej. To wszytsko jest narazie swieze, a nie chce sie znow nakrecic, ze `ona jest chudsza, to ja tez musze schudnac`. Przepraszam, ale naprawde tak to na mnie jeszcze dziala. Jak sie troche ustatkuje, to bede czytala wszytskie wpisy Buzka, ide pomoc mamie zrobic sernik na zimno ![]() I chyba powiem tacie prosto z mostu, zeby mnie zapisal do psychologa. Chociaz nie wiem czy teraz, czy jak bede miala kryzys? Bo rodzice nie widza teraz takiej potrzeby. Mowia ze jestem spokojna. W sumie tak jest, nie chce sie nakrecac i wszytskiego sobie przypominac, dopoki jest dobrze.
|
#1303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopóki sobię z tym nie poradzę to niczego nie zbuduję. Postanowiłam porozmawiać z mamą w poniedziałek o psychologu. Chciałam już dziś, ale brat się kręcił po mieszkaniu. A jutro mamy nie będzie w domu, bo komunia w rodzinie. Poproszę żeby się rozejrzała, podzwoniła, popytała o najlepszego specjalistę w tej dziedzinie. Krytia to naprawdę cudownie, że przełamałaś się i poszłaś do psychologa, nie zrezygnowałaś. Wiadomo, że nic nie przyjdzie od razu, ale z czasem na pewno. Jesteś taka młoda, nie warto maronwać życia na zamartwianie się. Niby sama to wiem, ale bez profesjonalniej pomocy moje dni będą wyglądały jak do tej pory- czyli balansowanie na krawędzi. Cytat:
Zazdroszczę Ci tego psychologa Długo szukałaś tej właściwej osoby? Czy od razu trafiłaś na dobrego specjalistę?Nikita co to znaczy?? Rezygujesz ze zdrowej R? Chcesz znowu zacząć jeść jak przedtem? Przecież takie jedzenie Cię wykończy!! Nie tylko fizycznie, ale i psychicznie!! Nie rób tego!!!!
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera,w tygodniu jadłam wzorowo,przyszeł weekend i oczywiście musiałam zgrzeszyć dużą kolacją z przewagą węglodowanów,bo wróciłam po paru godzinach do domu,mega głodna
...Miałam ochotę na kanapkę z pasztetem jeszcze potem,ale wchodziłam do kuchni chyba ze 2 razy biorąc w rękę nóż,ale w końcu nie zrobiłam kanapki,bo stwierdziłam,że nie schudnę ... i tak zawaliłam,jestem beznadziejna ... Tamo - straszny ten filmik. Myślałam,że coś do mnie dotarło jak go oglądnęłam,ale myliłam się ![]() Nikito - Tylko proszę,nie jedz mniej ... to jeszcze bardziej Ci zaszkodzi ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
3500kcal
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze, nie wiem co Ci poradzic... A moze wcale nie tyjesz? Uczysz sie duoz, stresujesz to i zapotrzebowanie rośnie - masz mega apetyt ale moze organizm to wszystko spala...? tamuś - faktycznie drastyczny ten film...i taki smutny, też miałam szklaki w oczach... te smutne dziewczyny, ktore powinny sie cieszyc zyciem, a tymczasem ono przecieka im przez palce, ech... ![]() EDIT: agness, nie pisz, ze jestes beznadziejna! Mialas udany dzien i to sie liczy, a nie to, ze zjadlas kolacje z weglami! Pociesze Cie, ja tez wrocilam głodna i tez najdlam sie wegli na noc. Ale trudno, zdarza sie - raz na jakis czas naprawde nie zaszkodzi, przeciez nie robisz tego codziennie... A w obliczu weekendu to juz w ogole nie warto sobie tym zawracac glowy, nooo proooszę, główka do góry!.....
|
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyobrażam sobię jak musisz się z tym męczyć... To jest tak, że jesz bardzo kaloryczne rzeczy czyli np. fast foody itp. czy to napady i jesz wszystko bez opamiętania?
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Asilos - fast foodów nie jem, bo nie znoszę frytek i tych wszystkich burgerów, nabijam to na słodyczach i kanapkach - tonach kanapek, oprócz tego normalne obiady domowe, śniadanie, przekąski, jem, dużo, dużo, dużo, wczorej o północy talerz tiramisu i actimele do tego a przedtem 5kromek chleba wieczorem, w ogóle to ja ciągle jem
. Niby to nie napady, ale dzisiej znowu po popołudniowym śnie wpadła garść cukru w kostkach...już sama nie wiem co o tym myśleć
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Enex -
Jabłuszko - może i masz rację,ale w końcu miałam być na R. wszystko spi****** . a co najgorsze jestem strasznie głodna teraz ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero zauwazylam ten film, jest straszny, smutny
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej, że jem póżnym popołudniem tyle no i wieczory oczywiście a senna...hmm...jedynie jak zjem dużo czekolady, albo czego innego słodkiego - najpierw energia wylatuje a do godziny leżę plackiem potem, ale raczej sporadycznie. A suchej skóry nie mam po takim jedzeniu |
|
|
|
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
W piątek 37km na rowerku, wczoraj 50km, dzisiaj mi się nie chce :P Ale rodzice się śmieją żem cienias i wymiękam, więc tak nie może być! Wczoraj widziałam się z kuzynką (po urodzeniu syna, zawsze bardzo chuda), ona do mnie:
-Ale Ty schudłaś! (widziała mnie w wakacje) -Nieeee od wakacji, tylko 2-3 kg. (taka prawda) -E tam, przecież Ty jesteś połową siebie! Ile Ty ważysz? -55... - A ile wzrostu? -180... - O rany! Ja mam 175cm i jak tyle ważyłam, to byłam przeraźliwie chuda! - Ale... Ale... Ty jesteś ode mnie chudsza! Na co rodzina: - Chyba żartujesz, Ty wyglądasz jak połowa Renaty! - No co Wy gadacie, przecież ona jest STRASZNIE chuda. Masakrycznie wygląda (ale ona z natury). - No właśnie... Bez kitu. Tata porobił mi fotki i ja się sobie wcale chuda na nich nie wydaję... normalna, nie gruba. Ale żeby chuda? Nieeee. |
|
|
|
#1314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)dla mnie to wogóle abstrakcja tylko 3 posiłki, bo zawsze wiecej jem, ale po prostu miałam zaciśnięte gardło Kcal wszyło ok 1800 na dzien, wiec nie mało. Ale tak sie wczoraj dobrze czułam, ze aż mi sie nie chce odchudzać, a jak załóżmy dzisiaj cos zjem i brzuch bd troche wiekszy to zaś będzie, ze tylko tłuszcz. Brzuch mam, aż wklęśnięty a waga mi nagle spadła o kg:| ( ) (ale od razu mówie, ze ja się odchudzam -teoretycznie, bo w praktyce to cięzko idzie)Cudowne rozwiąznie... wyjśc gdzieś do ludzi
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
Annie prześlij zdjęcia to ocenimy.. szalewskip@wp.pl
A jak wam dziewczynki mija dzień u mnie chemicznie - organicznie :O i po łacińku ;P
|
|
|
|
#1316 |
|
Rozeznanie
|
Obejrzałam ten film i .. rany. Jak mi żal tej dziewczyny. Wyglądała naprawde.. strasznie. I te oczy takie wielkie i nieszczęśliwe. ;O
A u mnie.. dziwnie. Jem normalnie, nawet troszkę więcej a waga leci w dół. Może dlatego że ruszam się więcej bo i ładna pogoda? Nie wspominałam, bo nie było czasu. Na piątek jestem zapisana na pierwszą wizytę u psychologa. Nie wiem jeszcze w jaki sposób wyrzuce z siebie, z czym przyszłam. Martwie się, że spanikuje i nic nie powiem.
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście że tak, dopóki filmiki nie promują jakiś szkodliwych zachowań, nie ma żadnych przeszkód. Tylko jeśli jest jakiś hardkor, daj ostrzeżenie.
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Chfast - doskonale rozumiem,raz się sobie podobasz,a raz nie. U mnie jest identycznie.
A co do najlepszego rozwiązania - faktycznie wyjście zawsze poprawia humor i myślenie. Imposing - mam nadzieję,że będąc u psychologa wyrzucisz z siebie wszystko i wizyty Ci pomogą .
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
eh.. ja własnie oglądam moje stare zdjęcia. 'stare', bo z września, miesiąc później zaczęłam się odchudzać. nie rozumiem siebie samej. nie potrafię. patrzę obiektywnie na te fotki i widzę szczupłą dziewczynę. patrząc choćby na nogi stwierdzam, że są może nawet odrobinę szczuplejsze od nóg koleżanek..
a teraz? teraz mimo, że jestem 4 kg chudsza wydaje mi się, że już przytyłam strasznie, że wyglądam grubo. ciągle sprawdzam swój brzuch, czy coś widać, jakąś fałdkę... no i cała reszta edkowych rzeczy. rany, dlaczego ja zaczęłam się odchudzać
|
#1320 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Laseczki
Dzisiaj miałam mega spanie ,dopiero przed chwilą wstałam ,teraz piję kawkę i myślę o jakimś obiadziku bo na śniadanko juz za póżno.Mam nadzieję że dzisiejszy dzień będzie lepszy od wczorajszego ![]() Miłego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

Szczerze mówiąc nigdy takich nie miałam ale czasami mnie kusi żeby sobie kupić takie szpileczki tylko nie wiem czy umiałabym w nich chodzić