|
|
#2821 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: PM 2018 cz. 6
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Robie w tej chwili na 2 stanowiska kierownicze...Dzięki dziewczyny za wsparcie ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Kolega w pracy opowiadał mi jak rano swojego młodego budził żeby wyniki sprawdził, a ten myślał że na meczu jest Usmialam się ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Co się stało? ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Manami i jak z wycieczka? Ale tu dzisiaj cisza Szybko nadrobilam posty :F
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu musiał zostać w domu i pomagać, ale smutno mi bo musiałam wszędzie sama chodzić a mieliśmy zaplanowane popołudnie całe.
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie, zamieszkamy ze sobą dopiero w maju za rok, będziemy wynajmować, a we wrześniu może się nam uda wprowadzić do domu.
|
|
|
|
|
#2825 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daj znac co wybraliscie I jesli Gran Canaria to bede czekac na relacje. Moze moje uprzedzenia sa niewlasciwe I mnie przekonasz. A co do Kanarow jeszcze, to ja kocham wszystkie wyspy na ktorych bylismy (poza poludniem Teneryfy :P mimo tego ze maja przepiekne plaze) Dla mnie osobiscie wakacje to nie tylko plaza, ale jesli jest to jest ona wielkim plusem. Osobiscie nie lubie lezec na plazy caly dzien....za to uwielbiam chodzic po plazy czy innych ciekawych miejscach jak parki, gory itp itd. Prawda jest ze Corralejo ma piekne dunas, ktore sprzedaja to miejsce, tak samo jak w Lanzarote Playa Papagayo, jednak Puerto tego brakuje bo ciemny piasek to nie to samo. Ale dla mnie ludzie, atmosfera architektura, character, duzo pobliskich atrakcji do zwiedzania, gory I restauracje ktore sa najlepsze na kanarach moim osobistym zdaniem to wynagradzaja. Ale oczywiscie wady tez ma bo to jednak miasto (gwar, samochody itp itd), ciemne plaze I niepewna pogoda. Ale tak samo jak piekna jest Fuerta, to nie kazdemu odpowiadaja skupiska totalnie nagich 70-80siecio latkow na plazy czy w Lanzy ze jest mniej rozrywkowo wieczorami plus restauracje ktore nie powalaja. Ja tam generalnie nie skupiam sie na wadach chyba ze cos mi caly obraz zaslania. Ale oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnej opinii bo to kwestia upodoban. Ale generalnie fajnie pojechac gdzies I zobaczyc cos innego niz swoje 4 sciany. Cytat:
Generalnie Lanzarote I Fuerte polecalabym na caly rok bo sa cieplejsze. Nad Teneryfa chyba bym sie bardziej zastanawiala....bo jednak polnoc nie jest taka ciepla zima I ma generalnie taka bardziej niepewna pogode, poludnie jest cieplejsze choc nie zawsze...ale poludnia tak czy siak bym nie polecala, nie moje klimaty. Dziewczyny gratuluje zdania waszym siostrom, bratom, kolezanka itp itd matur. ![]() Madz88 podobna sytulacja trafila mi sie pare tygodni temu jak zamowilismy suszarke....przewoznik nie chcial zabrac starej mimo ze mial na fakturze. Holigula gratuluje DJa. Ale ty masz tempo. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Jezeli Ci nie zaplaca wiecej, to ja bym szukala nowej pracy....plus to jest przeciwko Health&Safety (Zdrowia I Bezpieczenstwa Regulami?) Nie znam sie na polskich realiach, ale u nas to by nie przeszlo. No chyba ze dobrowolnie podpisalas kontrakt na takie godziny pracy. |
||
|
|
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
Nic nie podpidywalam, mam w umowie swoje stanowisko i tyle
Rozmarzylam sie o wakacjach
|
|
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2828 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez chce na wakacje...czemu musze czekac do wrzesnia ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaklelpalismy Gran Canarie w koncu, hotel dunas daleko do plazy alr ma swietne opinie lecimy 3 pazdziernika czas schudnac, od jutra silownia Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze bedziesz miala swietne wakacje I ze podzielisz sie wrazeniami.
|
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wy juz wykupiliscie jakies wczasy? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pisałam, bo się przejmowalam tą niedoplata za ogrzewanie. I dobre pytanie, skąd te zużycie, ale poprzedniego właściciela też to zaskoczyło. No i mamy te podzielniki ciepła :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość tematu pralki! Dziewczyny ja nie jestem osobą która odpuszcza wiec jeszcze sobie posłuchacie o tym
dziś zadzwoniłam do sklepu bo przecież z logistyki do mnie nie oddzwonili i pan przyznał mi rację że skoro zamówiłam najwyższą ofertę montażu to powinni mi wstawić te pralkę w miejsce starej. Teraz znowu czekam na kontakt, zaraz powinien dzwonić a jak nie to o 10 ja znowu zadzwonię ![]() Dziś spaliśmy u mnie w mieszkaniu, wczoraj poszło jedno pranie dziś zaraz drugie wrzuce. Wieczorem idziemy na parapetowke do koleżanki TŻ a stąd też mamy bliżej więc tu znowu nocukemy i jutro powrót do nas. TŻ dziś w pracy więc ja planuje nasz remont. Chyba w poniedziałek namowie tatę na wycieczkę do Ikei ![]() Miłego weekendu, u nas piękna pogoda, a jutro grill
|
|
|
|
|
#2834 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak mamy juz wykupione, z tym, ze tym razem wszystko sami bukowalismy a nie przez biuro podrozy. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wnerwia mnie gadanie matki tz aby nie wpuszczac psa bo potem sierść się wala po podłodze. No i co z tego. Ja i tak codziennie zamiatam i serce mi się łamie jak widzę ramba.wpatrzonego w drzwi i szczekajacego. I tak w domu spędza pół godziny i potem piszczy aby go wypuścić
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, muszę się wygadać, a przy okazji trochę ... (sama nie wiem jak to nazwać).
Zawsze się zastanawiałam skąd ludziom przychodzą do głowy dziwne klucze zapraszania gości. Aż do wczoraj... Rozmawiałam z rodzicami o naszym weselu i tata zapytał czy możemy dopisać jeszcze 4 jego znajomych no i wyszedł temat gości. Mój tata, normalny człowiek, który wydawało mi się, że ma poukładane w głowie gadał takie brednie, że aż szok. Między innymi: -okej jest zapraszać bez osób towarzyszących -tak samo dopisek z dziećmi, nawet jeżeli te dzieci są już dorosłe -powinniśmy zaprosić tylko rodzeństwo rodziców i ich dzieci, a dalszych zstępnych już nie. Czyli np. moja kuzynka ma dziecko to ją zapraszam bez dziecka, ale jak siostra mojego taty ma dziecko to ono jest zaproszone. Plus zaprezentował mi jeden i jedyny słuszny klucz zapraszania ciągle wmawiając mi, że nie mam racji, bo tak się robi. eh.. dobrze, że sami płacimy za to wesele, bo już widzę co by z tego wyszło.. No to się wygadałam.. |
|
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla waszych osób, które zdały maturę 😀
Pamiętam czasy swojej matury, do której nic sie nie uczyłam(oprócz matmy) a zdałam bardzo dobrze. Z matmy tez nam babka postwila ultimatum że da 2 na koniec ale maja nie podchodzić do matury. Ja z matmy na szczęście wszystko poprawiłam z pomocą Tż. Fajnie się czyta o waszych remontach. Już się nie mogę doczekać swojego ale to jeszcze trochę czasu mine. Gadaliśmy wczoraj z Tż o weselu i zgodził się na kolor przewodni i motyw. Ciesze się, że sam podejmuje ten temat i proponuje różne rzeczy. Już się nie mogę doczekać projektowania zaproszeń i dodatków 😀 atrakcje też mamy obgadane. Będę śpiewać w kościele, na sali plus przyśpiewki na teściową. Muszę pobrać kilka lekcji śpiewu żeby się nie skompromitować bo dawno nie śpiewałam. Nie mam problemu z wystapieniami publicznymi więc będziemy też prowadzić różne zabawy 😀 będzie też pudło na karteczki z dedykacjami. Goście mogą nadać dedykacje plus piosenka a później Dj będzie je czytał. Na weselach na których byliśmy, nie podobało nam się to, że muzyka była pod PM nie pod gości. Przy składaniu życzeń będziemy dawać gościom mini podarunki (wstepnie będą to pudełeczka w kształcie ptaszka, wypełnione czekoladowymi jajeczkami). Taka wymiana prezentowa 😀 po lub przed obiadem przywitam gosci, kilka słów podziękowania za przybycie i przedstawię świadków, rodziców, chrzestnych i dziadków. Będzie im miło 😊 a do ołtarza będzie szedł orszak świadkowie, rodzice i na końcu będę prowadzona ja 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2839 | |
|
:)
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimo wszystko się przejęłam. Głupio to mówić, ale to jednen z pierwszych przejawów zainteresowania moim ślubem przez mojego tatę. Teraz żałuję, że się zainteresował ^^ Bo poza tym to mam z rodzicami raczej relacje koleżeńskie, ale mimo wszystko liczę się z ich zdaniem.
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w sobotę!
Troszkę się u nas na szczęście ochłodziło i jest czym oddychać Robię z mamą leczo i biorę się za sprzątanie... |
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje pierwsze.Sprzątanie też mnie czeka bo jutro goście przyjadą.... każdy zadowolony i komninuje się jak uciec z domu
|
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zazdroszczę dziewczynom które muszą się godzić na zachcianki rodziców co do ślubu i wesela, bo jak im sponsorują czy się dokładają to mogą mieć niestety coś do powiedzenia
![]() My za wszystko płacimy sami, rodzice czasem tylko coś podpytają, ale nic się nie wtrącają. I moi, i rodzice tż. Bardzo mi się podoba ta sytuacja bo jesteśmy niezależni ![]() Jedyne co to zapraszamy dwie pary znajomych rodziców a zarazem sąsiadów tż. My mamy z nimi bardzo słaby kontakt, czasem gdzieś tam się ich widzi, "dzień dobry" i praktycznie tyle Ale byli na każdym weselu rodzeństwa mojego tż no i nam też pasuje zaprosić.Ale w sumie ja i tak potrzebuję ludzi, bo muszę mieć minimum 100osób a teraz w dobie coraz modniejszego odmawiania młodym, nie wiem czy nie będę miała tą minimalną liczbę osób... a zapłacić za te sto i tak będę musiała ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Wy tutaj ciągle o urlopach, wycieczkach zagranicznych My z tż niestety zbieramy cierpliwie kase na wesele i żeby pójść po slubie na coś swojego i mimo że wcale jakoś źle nie zarabiamy to jednak ciężko by nam było wydać teraz ot tak kilka tysi na zagraniczne wojaże ![]() Non stop są jakieś wydatki, tyle imprez rodzinnych co my mieliśmy przez dwa lata to nie miał nikt Może jak już będziemy mieszkać razem to będzie inaczej ![]() Śmiejemy się że na paliwie najwięcej zaoszczędzimy bo teraz to faktycznie trochę z tym lipa
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja lubię gotować jak mam czas i warunki
|
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
Hej
niech już przestanie
|
|
#2848 |
|
:)
|
U mnie od rana pada, pogoda okropna
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Na polwyspie też drugi dzień leje, idziemy do kina na mimionki bo co w taką pogodę robić.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

A to nie zamierzaja zatrudnic kogos na zastepstwo na 10 miesiecy? Przeciez zaharujesz sie na smierc.
teraz ogladamy jeszcze Gran Canarie, bo na Teneryfie bylam i mnie nie powalilo, jutro zapadnie ostateczna decyzja
nie wyobrazam sobie tego...
Robie w tej chwili na 2 stanowiska kierownicze...
Fakt, jest tam ladnie, klomatycznie, tereny gorzyste, ale dla mnie wakacje to przede wszystkim plazez, ktotych tam brak. Na Teneryfe bym wrocila ze wzgledu na Loro Park, do konca zycia nie zapomne wizyty tam 

Daj znac co wybraliscie I jesli Gran Canaria to bede czekac na relacje. Moze moje uprzedzenia sa niewlasciwe I mnie przekonasz. 

szczęśliwa Panna Młoda