PM 2018 cz. 6 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-30, 21:29   #2821
agaciupaga
Zadomowienie

Dot.: PM 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Aveen Pokaż wiadomość
Biedactwo A to nie zamierzaja zatrudnic kogos na zastepstwo na 10 miesiecy? Przeciez zaharujesz sie na smierc.

Biedactwo Moze sie jeszcze znajdzie.
No właśnie pracuje w firmie gdzie uważają że jedna osoba da rade obskoczyc 2 stanowiska Niedawno wróciłam z pracy, od 6:30

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
Aloe beach club w Corralejo na Fuercie, ogolnie bardzo polecam te miejscowosc, przepiekne plaze na wydmach teraz ogladamy jeszcze Gran Canarie, bo na Teneryfie bylam i mnie nie powalilo, jutro zapadnie ostateczna decyzja

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

I nie chca nikogo zatrudnic na ten czas? nie wyobrazam sobie tego...

No właśnie problem w tym ze nie chcą Robie w tej chwili na 2 stanowiska kierownicze...

Dzięki dziewczyny za wsparcie Wczoraj już padlam jak tylko się położyłam.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Ja tez bylam w Puerto Fakt, jest tam ladnie, klomatycznie, tereny gorzyste, ale dla mnie wakacje to przede wszystkim plazez, ktotych tam brak. Na Teneryfe bym wrocila ze wzgledu na Loro Park, do konca zycia nie zapomne wizyty tam no a w Fuercie... Jestesmy zakochani, nigdy nie widzialam takich plaz jak tam, a troche juz zjezdzilam Gran Canaria tez nam sie troche zle kojarzy, glownie ze wzgledu na pamietniki z wakacji haha no ale jeszcze nie bylismy wiec to cos innego dzisiaj mamy zebranie ze znajomymi i bedzie decyzja ale nie spotkamy sie, bo my uderzamy w początek października

Nie będzie za "chłodno" początkiem października? Pytam bo znajomi tez tak chcą lecieć ale obawiam się pogody

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
To może być kwestia przemęczenia. A chociaż jakiś Ci to wynagradzaja? Skoro tamta na urlopie i to długoterminowym, A może jeszcze wychowawczy weźmie to sorry ale nie jest to zgodne z kodeksem pracy chyba że masz smieciowke to przejdzie niestety. Nie mogą jakiejś praktykantki wziąć by choć Ci pomagała?
Dopiero się okaże przy wypłacie, ale wątpię.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Moja siostra (i zarazem przyszła swiadkowa) zdała maturę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gratulacje dla siostry Kolega w pracy opowiadał mi jak rano swojego młodego budził żeby wyniki sprawdził, a ten myślał że na meczu jest Usmialam się

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Boże ale jestem wściekła, miała dziś przyjechać nową pralka, specjalnie wykupilismy wszystkie opcje zabrania starej, odlaczenia jej, wniesienia nowej i podłączenia ale nie panowie stwierdzili że nie mają miejsca i nie wstawia nam jej, zabrali ja... już dzwoniłam do sklepu i obawiam się że jednak nie będzie dziś prania, a od tygodnia na nią czekamy! Masakra!!!

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Ja to stałam w kolejce po wyniki bo jeszcze internetowo nie były podawane, to był dopiero stres stać w kolejce i widzieć jak wychodzą z gabinetu szczęśliwi albo nie, choć mój rocznik miał tak że 1 przedmiot mógł oblac
Trzeba było panów delikatnie opierniczyc, ja bym sobie nie żałowała

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez el amor Pokaż wiadomość
Ja miałam się zobaczyć z TŻ i nic z tego nie wyszło
Co się stało?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Manami i jak z wycieczka?

Ale tu dzisiaj cisza Szybko nadrobilam posty :F
Stary 2017-06-30, 21:35   #2822
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaciupaga Pokaż wiadomość
Co się stało?
Po prostu musiał zostać w domu i pomagać, ale smutno mi bo musiałam wszędzie sama chodzić a mieliśmy zaplanowane popołudnie całe.
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-30, 21:54   #2823
agaciupaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez el amor Pokaż wiadomość
Po prostu musiał zostać w domu i pomagać, ale smutno mi bo musiałam wszędzie sama chodzić a mieliśmy zaplanowane popołudnie całe.
Nadrobicie w inny dzień Ja ciągle myślałam że Wy razem mieszkacie
Stary 2017-06-30, 22:01   #2824
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobicie w inny dzień Ja ciągle myślałam że Wy razem mieszkacie
Oj nie, zamieszkamy ze sobą dopiero w maju za rok, będziemy wynajmować, a we wrześniu może się nam uda wprowadzić do domu.
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-30, 22:22   #2825
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez bylam w Puerto Fakt, jest tam ladnie, klomatycznie, tereny gorzyste, ale dla mnie wakacje to przede wszystkim plazez, ktotych tam brak. Na Teneryfe bym wrocila ze wzgledu na Loro Park, do konca zycia nie zapomne wizyty tam no a w Fuercie... Jestesmy zakochani, nigdy nie widzialam takich plaz jak tam, a troche juz zjezdzilam Gran Canaria tez nam sie troche zle kojarzy, glownie ze wzgledu na pamietniki z wakacji haha no ale jeszcze nie bylismy wiec to cos innego dzisiaj mamy zebranie ze znajomymi i bedzie decyzja ale nie spotkamy sie, bo my uderzamy w początek października

No szkoda, ale trudno sie mowi. Daj znac co wybraliscie I jesli Gran Canaria to bede czekac na relacje. Moze moje uprzedzenia sa niewlasciwe I mnie przekonasz.
A co do Kanarow jeszcze, to ja kocham wszystkie wyspy na ktorych bylismy (poza poludniem Teneryfy :P mimo tego ze maja przepiekne plaze) Dla mnie osobiscie wakacje to nie tylko plaza, ale jesli jest to jest ona wielkim plusem. Osobiscie nie lubie lezec na plazy caly dzien....za to uwielbiam chodzic po plazy czy innych ciekawych miejscach jak parki, gory itp itd. Prawda jest ze Corralejo ma piekne dunas, ktore sprzedaja to miejsce, tak samo jak w Lanzarote Playa Papagayo, jednak Puerto tego brakuje bo ciemny piasek to nie to samo. Ale dla mnie ludzie, atmosfera architektura, character, duzo pobliskich atrakcji do zwiedzania, gory I restauracje ktore sa najlepsze na kanarach moim osobistym zdaniem to wynagradzaja. Ale oczywiscie wady tez ma bo to jednak miasto (gwar, samochody itp itd), ciemne plaze I niepewna pogoda. Ale tak samo jak piekna jest Fuerta, to nie kazdemu odpowiadaja skupiska totalnie nagich 70-80siecio latkow na plazy czy w Lanzy ze jest mniej rozrywkowo wieczorami plus restauracje ktore nie powalaja. Ja tam generalnie nie skupiam sie na wadach chyba ze cos mi caly obraz zaslania. Ale oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnej opinii bo to kwestia upodoban. Ale generalnie fajnie pojechac gdzies I zobaczyc cos innego niz swoje 4 sciany.

Cytat:
Nie będzie za "chłodno" początkiem października? Pytam bo znajomi tez tak chcą lecieć ale obawiam się pogody
Zalezy na ktorych wyspach kanaryjskich...my bylismy na Fuercie w polowie listopada I bylo w dzien 28-30 stopni nawet. Ale niestety wczesniej sie robilo ciemno (kolo 19, gdzie w lato jednak jest widno do 22) I wieczory troche chlodniejsze...no, ale to na sweterek ewentualnie bluze a nie na kurtke zimowa I rekawiczki. Nam pogoda sie udala I mi chyba tylko 2 razy z 7 wieczorow zdazylo sie zalozyc sweter/bluze, a poza tym popylalam w krotkim rekawku wiec nie bylo zle. Generalnie Lanzarote I Fuerte polecalabym na caly rok bo sa cieplejsze. Nad Teneryfa chyba bym sie bardziej zastanawiala....bo jednak polnoc nie jest taka ciepla zima I ma generalnie taka bardziej niepewna pogode, poludnie jest cieplejsze choc nie zawsze...ale poludnia tak czy siak bym nie polecala, nie moje klimaty.

Dziewczyny gratuluje zdania waszym siostrom, bratom, kolezanka itp itd matur.

Madz88 podobna sytulacja trafila mi sie pare tygodni temu jak zamowilismy suszarke....przewoznik nie chcial zabrac starej mimo ze mial na fakturze.

Holigula gratuluje DJa. Ale ty masz tempo.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Jezeli Ci nie zaplaca wiecej, to ja bym szukala nowej pracy....plus to jest przeciwko Health&Safety (Zdrowia I Bezpieczenstwa Regulami?) Nie znam sie na polskich realiach, ale u nas to by nie przeszlo. No chyba ze dobrowolnie podpisalas kontrakt na takie godziny pracy.
Aveen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-30, 22:31   #2826
agaciupaga
Zadomowienie

Nic nie podpidywalam, mam w umowie swoje stanowisko i tyle

Rozmarzylam sie o wakacjach
Stary 2017-06-30, 22:39   #2827
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie pracuje w firmie gdzie uważają że jedna osoba da rade obskoczyc 2 stanowiska Niedawno wróciłam z pracy, od 6:30

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

No właśnie problem w tym ze nie chcą Robie w tej chwili na 2 stanowiska kierownicze...

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Gratulacje dla siostry Kolega w pracy opowiadał mi jak rano swojego młodego budził żeby wyniki sprawdził, a ten myślał że na meczu jest Usmialam się

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Co się stało?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

No właśnie mnie nie było, moj TŻ próbował ale oni że zasady firmy... zadzwoniłam i opieprzylam teraz czekam na ich reakcje, rano znowu dzwonię

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
No szkoda, ale trudno sie mowi. Daj znac co wybraliscie I jesli Gran Canaria to bede czekac na relacje. Moze moje uprzedzenia sa niewlasciwe I mnie przekonasz.
A co do Kanarow jeszcze, to ja kocham wszystkie wyspy na ktorych bylismy (poza poludniem Teneryfymimo tego ze maja przepiekne plaze) Dla mnie osobiscie wakacje to nie tylko plaza, ale jesli jest to jest ona wielkim plusem. Osobiscie nie lubie lezec na plazy caly dzien....za to uwielbiam chodzic po plazy czy innych ciekawych miejscach jak parki, gory itp itd. Prawda jest ze Corralejo ma piekne dunas, ktore sprzedaja to miejsce, tak samo jak w Lanzarote Playa Papagayo, jednak Puerto tego brakuje bo ciemny piasek to nie to samo. Ale dla mnie ludzie, atmosfera architektura, character, duzo pobliskich atrakcji do zwiedzania, gory I restauracje ktore sa najlepsze na kanarach moim osobistym zdaniem to wynagradzaja. Ale oczywiscie wady tez ma bo to jednak miasto (gwar, samochody itp itd), ciemne plaze I niepewna pogoda. Ale tak samo jak piekna jest Fuerta, to nie kazdemu odpowiadaja skupiska totalnie nagich 70-80siecio latkow na plazy czy w Lanzy ze jest mniej rozrywkowo wieczorami plus restauracje ktore nie powalaja. Ja tam generalnie nie skupiam sie na wadach chyba ze cos mi caly obraz zaslania. Ale oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnej opinii bo to kwestia upodoban. Ale generalnie fajnie pojechac gdzies I zobaczyc cos innego niz swoje 4 sciany.

Zalezy na ktorych wyspach kanaryjskich...my bylismy na Fuercie w polowie listopada I bylo w dzien 28-30 stopni nawet. Ale niestety wczesniej sie robilo ciemno (kolo 19, gdzie w lato jednak jest widno do 22) I wieczory troche chlodniejsze...no, ale to na sweterek ewentualnie bluze a nie na kurtke zimowa I rekawiczki. Nam pogoda sie udala I mi chyba tylko 2 razy z 7 wieczorow zdazylo sie zalozyc sweter/bluze, a poza tym popylalam w krotkim rekawku wiec nie bylo zle. Generalnie Lanzarote I Fuerte polecalabym na caly rok bo sa cieplejsze. Nad Teneryfa chyba bym sie bardziej zastanawiala....bo jednak polnoc nie jest taka ciepla zima I ma generalnie taka bardziej niepewna pogode, poludnie jest cieplejsze choc nie zawsze...ale poludnia tak czy siak bym nie polecala, nie moje klimaty.

Dziewczyny gratuluje zdania waszym siostrom, bratom, kolezanka itp itd matur.

Madz88 podobna sytulacja trafila mi sie pare tygodni temu jak zamowilismy suszarke....przewoznik nie chcial zabrac starej mimo ze mial na fakturze.

Holigula gratuluje DJa. Ale ty masz tempo.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Jezeli Ci nie zaplaca wiecej, to ja bym szukala nowej pracy....plus to jest przeciwko Health&Safety (Zdrowia I Bezpieczenstwa Regulami?) Nie znam sie na polskich realiach, ale u nas to by nie przeszlo. No chyba ze dobrowolnie podpisalas kontrakt na takie godziny pracy.
U nas było zapłacone za odłączenie starej i jej zabranie to nie chcieli jej nawet odłączyć bo trzeba było ja podnieść ok 10cm żeby bez problemu wyjąć a panowie to takie dwa koksy byli i bez problemu 1 palcem bu podniesli

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-30, 22:41   #2828
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Nic nie podpidywalam, mam w umowie swoje stanowisko i tyle

Rozmarzylam sie o wakacjach
To jak mowilam jak Ci za nadgodziny nie zaplaca, to bym szukala nowej pracy....no chyba, ze masz tam perspektywy wiekszego awansu (np w Deloitte I KPMG ludzie pracuja nieludzkie godziny co by sie po "drabinkach" wspinac) Ale jak nie to jasna sprawa, bo ile tak mozna. Biedna

Ja tez chce na wakacje...czemu musze czekac do wrzesnia A u nas dzisiaj pogoda do jeszcze bardziej depresyjnie

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
No właśnie mnie nie było, moj TŻ próbował ale oni że zasady firmy... zadzwoniłam i opieprzylam teraz czekam na ich reakcje, rano znowu dzwonię

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

U nas było zapłacone za odłączenie starej i jej zabranie to nie chcieli jej nawet odłączyć bo trzeba było ja podnieść ok 10cm żeby bez problemu wyjąć a panowie to takie dwa koksy byli i bez problemu 1 palcem bu podniesli
U nas tez, ale Panom z firmy sie nie chcialo I tyle. Po co maja sie wysilac.
Stary 2017-07-01, 00:33   #2829
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:

Co się stało?

Tam caly rok jest taka sama pogoda, pada kilkanascie dni w roku, dwa razy bylam na kanarach i trafilam dwa deszczowe dni zaklelpalismy Gran Canarie w koncu, hotel dunas daleko do plazy alr ma swietne opinie lecimy 3 pazdziernika czas schudnac, od jutra silownia

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 00:52   #2830
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Tam caly rok jest taka sama pogoda, pada kilkanascie dni w roku, dwa razy bylam na kanarach i trafilam dwa deszczowe dni zaklelpalismy Gran Canarie w koncu, hotel dunas daleko do plazy alr ma swietne opinie lecimy 3 pazdziernika czas schudnac, od jutra silownia

No to super. Mam nadzieje, ze bedziesz miala swietne wakacje I ze podzielisz sie wrazeniami.
Stary 2017-07-01, 07:21   #2831
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
No to super. Mam nadzieje, ze bedziesz miala swietne wakacje I ze podzielisz sie wrazeniami.
I vice versa! a wy juz wykupiliscie jakies wczasy?

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 08:39   #2832
MissCath
Zakorzenienie

Nie pisałam, bo się przejmowalam tą niedoplata za ogrzewanie. I dobre pytanie, skąd te zużycie, ale poprzedniego właściciela też to zaskoczyło. No i mamy te podzielniki ciepła :/

Stary 2017-07-01, 09:14   #2833
madz88
Zakorzenienie

Mam dość tematu pralki! Dziewczyny ja nie jestem osobą która odpuszcza wiec jeszcze sobie posłuchacie o tymdziś zadzwoniłam do sklepu bo przecież z logistyki do mnie nie oddzwonili i pan przyznał mi rację że skoro zamówiłam najwyższą ofertę montażu to powinni mi wstawić te pralkę w miejsce starej. Teraz znowu czekam na kontakt, zaraz powinien dzwonić a jak nie to o 10 ja znowu zadzwonię
Dziś spaliśmy u mnie w mieszkaniu, wczoraj poszło jedno pranie dziś zaraz drugie wrzuce.
Wieczorem idziemy na parapetowke do koleżanki TŻ a stąd też mamy bliżej więc tu znowu nocukemy i jutro powrót do nas. TŻ dziś w pracy więc ja planuje nasz remont. Chyba w poniedziałek namowie tatę na wycieczkę do Ikei

Miłego weekendu, u nas piękna pogoda, a jutro grill

Stary 2017-07-01, 09:36   #2834
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
I vice versa! a wy juz wykupiliscie jakies wczasy?

Dzieki. Tak mamy juz wykupione, z tym, ze tym razem wszystko sami bukowalismy a nie przez biuro podrozy.

Cytat:
Mam dość tematu pralki! Dziewczyny ja nie jestem osobą która odpuszcza wiec jeszcze sobie posłuchacie o tymdziś zadzwoniłam do sklepu bo przecież z logistyki do mnie nie oddzwonili i pan przyznał mi rację że skoro zamówiłam najwyższą ofertę montażu to powinni mi wstawić te pralkę w miejsce starej. Teraz znowu czekam na kontakt, zaraz powinien dzwonić a jak nie to o 10 ja znowu zadzwonię
Dziś spaliśmy u mnie w mieszkaniu, wczoraj poszło jedno pranie dziś zaraz drugie wrzuce.
Wieczorem idziemy na parapetowke do koleżanki TŻ a stąd też mamy bliżej więc tu znowu nocukemy i jutro powrót do nas. TŻ dziś w pracy więc ja planuje nasz remont. Chyba w poniedziałek namowie tatę na wycieczkę do Ikei

Miłego weekendu, u nas piękna pogoda, a jutro grill
Madz88 powodzenia z ta pralka. Mam nadzieje, ze Ci ja wkrotce zamatuja, a osoby winne zamieszania dostana po karku.
Stary 2017-07-01, 09:42   #2835
mansikkaa
Zakorzenienie

Ale wnerwia mnie gadanie matki tz aby nie wpuszczac psa bo potem sierść się wala po podłodze. No i co z tego. Ja i tak codziennie zamiatam i serce mi się łamie jak widzę ramba.wpatrzonego w drzwi i szczekajacego. I tak w domu spędza pół godziny i potem piszczy aby go wypuścić
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 09:56   #2836
agaciupaga
Zadomowienie

Cytat:

Ty nie masz z czego schudnąć
Stary 2017-07-01, 10:05   #2837
piankowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, muszę się wygadać, a przy okazji trochę ... (sama nie wiem jak to nazwać).
Zawsze się zastanawiałam skąd ludziom przychodzą do głowy dziwne klucze zapraszania gości. Aż do wczoraj... Rozmawiałam z rodzicami o naszym weselu i tata zapytał czy możemy dopisać jeszcze 4 jego znajomych no i wyszedł temat gości.
Mój tata, normalny człowiek, który wydawało mi się, że ma poukładane w głowie gadał takie brednie, że aż szok. Między innymi:
-okej jest zapraszać bez osób towarzyszących
-tak samo dopisek z dziećmi, nawet jeżeli te dzieci są już dorosłe
-powinniśmy zaprosić tylko rodzeństwo rodziców i ich dzieci, a dalszych zstępnych już nie. Czyli np. moja kuzynka ma dziecko to ją zapraszam bez dziecka, ale jak siostra mojego taty ma dziecko to ono jest zaproszone.
Plus zaprezentował mi jeden i jedyny słuszny klucz zapraszania ciągle wmawiając mi, że nie mam racji, bo tak się robi.
eh.. dobrze, że sami płacimy za to wesele, bo już widzę co by z tego wyszło..

No to się wygadałam..
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 10:22   #2838
adie94
Zadomowienie

Gratulacje dla waszych osób, które zdały maturę 😀
Pamiętam czasy swojej matury, do której nic sie nie uczyłam(oprócz matmy) a zdałam bardzo dobrze. Z matmy tez nam babka postwila ultimatum że da 2 na koniec ale maja nie podchodzić do matury. Ja z matmy na szczęście wszystko poprawiłam z pomocą Tż.

Fajnie się czyta o waszych remontach. Już się nie mogę doczekać swojego ale to jeszcze trochę czasu mine.

Gadaliśmy wczoraj z Tż o weselu i zgodził się na kolor przewodni i motyw. Ciesze się, że sam podejmuje ten temat i proponuje różne rzeczy. Już się nie mogę doczekać projektowania zaproszeń i dodatków 😀 atrakcje też mamy obgadane. Będę śpiewać w kościele, na sali plus przyśpiewki na teściową. Muszę pobrać kilka lekcji śpiewu żeby się nie skompromitować bo dawno nie śpiewałam. Nie mam problemu z wystapieniami publicznymi więc będziemy też prowadzić różne zabawy 😀 będzie też pudło na karteczki z dedykacjami. Goście mogą nadać dedykacje plus piosenka a później Dj będzie je czytał. Na weselach na których byliśmy, nie podobało nam się to, że muzyka była pod PM nie pod gości. Przy składaniu życzeń będziemy dawać gościom mini podarunki (wstepnie będą to pudełeczka w kształcie ptaszka, wypełnione czekoladowymi jajeczkami). Taka wymiana prezentowa 😀 po lub przed obiadem przywitam gosci, kilka słów podziękowania za przybycie i przedstawię świadków, rodziców, chrzestnych i dziadków. Będzie im miło 😊 a do ołtarza będzie szedł orszak świadkowie, rodzice i na końcu będę prowadzona ja 😀

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 10:27   #2839
girlandzia
:)

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę się wygadać, a przy okazji trochę ... (sama nie wiem jak to nazwać).
Zawsze się zastanawiałam skąd ludziom przychodzą do głowy dziwne klucze zapraszania gości. Aż do wczoraj... Rozmawiałam z rodzicami o naszym weselu i tata zapytał czy możemy dopisać jeszcze 4 jego znajomych no i wyszedł temat gości.
Mój tata, normalny człowiek, który wydawało mi się, że ma poukładane w głowie gadał takie brednie, że aż szok. Między innymi:
-powinniśmy zaprosić tylko rodzeństwo rodziców i ich dzieci, a dalszych zstępnych już nie. Czyli np. moja kuzynka ma dziecko to ją zapraszam bez dziecka, ale jak siostra mojego taty ma dziecko to ono jest zaproszone.
Plus zaprezentował mi jeden i jedyny słuszny klucz zapraszania ciągle wmawiając mi, że nie mam racji, bo tak się robi.

No to się wygadałam..
Rodzice czasami mają inny/dziwny tok rozumowania. Najlepiej wysłuchać ich zdania a później robić i tak po swojemu

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 10:55   #2840
agaciupaga
Zadomowienie

Cytat:

No to się wygadałam..
Że tak powiem wpuść jednym uchem a drugim wypuść
Stary 2017-07-01, 11:00   #2841
piankowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Że tak powiem wpuść jednym uchem a drugim wypuść
Mimo wszystko się przejęłam. Głupio to mówić, ale to jednen z pierwszych przejawów zainteresowania moim ślubem przez mojego tatę. Teraz żałuję, że się zainteresował ^^ Bo poza tym to mam z rodzicami raczej relacje koleżeńskie, ale mimo wszystko liczę się z ich zdaniem.
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 11:47   #2842
babysbreath
Raczkowanie

Dzień dobry w sobotę!
Troszkę się u nas na szczęście ochłodziło i jest czym oddychać Robię z mamą leczo i biorę się za sprzątanie...
babysbreath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 12:03   #2843
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:

No to się wygadałam..
Najlepiej robić po swojemu, a gadaniem się nie przejmować. Jeśli rodzice nie dają na to wesele, to po co? Grzecznie odmówić i wszystko w temacie.

Stary 2017-07-01, 12:15   #2844
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babysbreath Pokaż wiadomość
Dzień dobry w sobotę!
Troszkę się u nas na szczęście ochłodziło i jest czym oddychać Robię z mamą leczo i biorę się za sprzątanie...
Ja robię gołąbki moje pierwsze.
Sprzątanie też mnie czeka bo jutro goście przyjadą.... każdy zadowolony i komninuje się jak uciec z domu
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 12:21   #2845
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Nie zazdroszczę dziewczynom które muszą się godzić na zachcianki rodziców co do ślubu i wesela, bo jak im sponsorują czy się dokładają to mogą mieć niestety coś do powiedzenia

My za wszystko płacimy sami, rodzice czasem tylko coś podpytają, ale nic się nie wtrącają. I moi, i rodzice tż. Bardzo mi się podoba ta sytuacja bo jesteśmy niezależni

Jedyne co to zapraszamy dwie pary znajomych rodziców a zarazem sąsiadów tż. My mamy z nimi bardzo słaby kontakt, czasem gdzieś tam się ich widzi, "dzień dobry" i praktycznie tyle Ale byli na każdym weselu rodzeństwa mojego tż no i nam też pasuje zaprosić.

Ale w sumie ja i tak potrzebuję ludzi, bo muszę mieć minimum 100osób a teraz w dobie coraz modniejszego odmawiania młodym, nie wiem czy nie będę miała tą minimalną liczbę osób... a zapłacić za te sto i tak będę musiała

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Wy tutaj ciągle o urlopach, wycieczkach zagranicznych stasznie Wam zazdroszczę

My z tż niestety zbieramy cierpliwie kase na wesele i żeby pójść po slubie na coś swojego i mimo że wcale jakoś źle nie zarabiamy to jednak ciężko by nam było wydać teraz ot tak kilka tysi na zagraniczne wojaże
Non stop są jakieś wydatki, tyle imprez rodzinnych co my mieliśmy przez dwa lata to nie miał nikt

Może jak już będziemy mieszkać razem to będzie inaczej
Śmiejemy się że na paliwie najwięcej zaoszczędzimy bo teraz to faktycznie trochę z tym lipa

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 12:28   #2846
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Sprzątanie też mnie czeka bo jutro goście przyjadą.... każdy zadowolony i komninuje się jak uciec z domu
Ja też się zaraz zabieram za obiad, mam dziś plan na zapiekankę z makaronem skoro jest dostęp do piekarnika jak ja lubię gotować jak mam czas i warunki

Stary 2017-07-01, 12:40   #2847
pinaa
Zadomowienie

Hej My mamy dzisiaj grillować, a tu deszcz od rana pada niech już przestanie
Stary 2017-07-01, 13:14   #2848
girlandzia
:)

U mnie od rana pada, pogoda okropna
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 13:31   #2849
babysbreath
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Kocham gołabki
Co to za goście, że wszyscy tacy szczęśliwi?
babysbreath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 13:32   #2850
broadwaydream
Wtajemniczenie

Na polwyspie też drugi dzień leje, idziemy do kina na mimionki bo co w taką pogodę robić.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości