|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja napisałam do swojej, że szkoły rodzenia sms. Odp tylko pozdrawiam. Cytat:
Dziś jest sob, wiec kiepsko to idzie. Był u mnie mój lekarz. Myślałam, że to obchod ale on przyszedl prywatnie tylko do mnie. Normalnie pracuje na patologii. Zbadał mnie, spytał o moje samopoczucie i dziecka. Pow, że wszystko ok. Wyszedł. Potem była położna podniosła mi oparcie. Myślałam, że umre bo musiałam się podnieść. Dostałam kroplowke przeciwbolowa. Przed chwilą był obchod. Mala waży 3020g. Spadek masy ciała w normie. Brak zastrzeżeń ogólnych. Dałam ten papierek z echa serca płodu. Żeby to mieli na uwadze. Cytat:
Trzymam kciuki za skurcze. Cytat:
Chilli co u Ciebie?
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam dziś kompletny zjazd nastroju
bez kija nie podchodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za szklankę powiadasz? To grubo moj dostał za okruchy na podłodze ![]() Cytat:
Kciuki za dzień bez skurczy ✊️✊️ Cytat:
Pobożne życzenia ma siostra współczuję bólu i gratki za kolejny zamknięty tydzień ![]() Cytat:
Wylewni to oni nie są w tej Twojej sr...Miło że lekarz się interesuje. Pionizacja jest ciężka, ale za chwile będzie już dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Jon
Kochany mąż ![]() Sam Jak skurcze? Meja Ja 3/4 ciąży taka nerwowa jestem :/ dzielni Ci nasi mężowie Carolles Ale że tak dużo, czy że takue bolesne? Liczysz te skurcze? Oby przeszło ![]() Nonie to.pogoda, moj mąż też jakiś nie teges :/ wszyscy zresztą, ide na spacer może sie dotlenie i będzie lepiej.Ugotowałam Tymińskiemu zupę, i ułożyłam wszystko w komodzie przy łóżeczku, brakuje kilku kosmetyków i leków np.sudokremu. i chyba mam za mało białych tetrowych pieluch, tylko 6 :/ a i jeszcze w ostatniej szufladzie będą pampki. 1498900113500.jpg 1498900100792.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet blogaa Hifiji jeszcze nie ruszyłam ![]() Cytat:
![]() Morelle powodzenia z pionizacją! |
||
|
|
|
#3216 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja właśnie piorę jeszcze parę pieluch tetrowych bo jak spakowałam do szpitala to się pusto zrobiło Cytat:
Dobrze ze się czujesz coraz lepiej i Ci tak super idzie karmienie piersią a lekarz miło ze przyszedł.
|
|||
|
|
|
#3217 |
|
*sportaddict*
|
Carolles nie może
|
|
|
|
#3218 |
|
MerDer 4ever
|
Nonie mam nadzieje, że szybko minie
Calineczka co z tego, że czytałam jak nic nie wiem Hafije tez miałam czytać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3219 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam takie same rozterki czekam już na Nikosia i mam trochę dosyć tego ciężkiego brzucha, ale jakoś nie do końca czuję się gotowaCytat:
ale nie wiem czy dam radę z tym brzuchem wytrzymać! Ja umyłam ciepłą wodą i mydłem Małego i wysuszyłam suszarką Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę że wszystko dobrze idzie u Ciebie. Oby ból mijał jak najszybciej Mała gratki za skończony 38t! Ja chcę chociaż tyle donosić czyli u mnie jeszcze 6dni! Ślicznie masz w tych szufladach poukładane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skończę 38 we wtorek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Nie minie pewnie bo to już końcówka przecież, wiec wątpię ze mąż mi się cos ogarnie
naprawdę coraz bardziej mi ciężko w tych ostatnich dniach, a wiecznie siedzimy same... a ja tez nie lubię narzekać i męża ograniczać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam poukładać ciuszki w szafce ledwo się mieści mąż musi ogarnąć dolną półkę bo nie uklekne. Za mało miejsca przeznaczylam na małą. Ale jak sie urodzi bedzie sie brudziło na bieżąco to zrobi się luźniej
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam! Piorę dzisiaj większe rzeczy małej i właśnie wyciągając z pralki zauważyłam, że 2 pary spodenek są w nogawce złączone tym zabezpieczeniem przed kradzieżą. Jak to wrzucałam to nie zauważyłam. Na materiale jest teraz rdza i małe dziurki! Przeszukałam paragony z tesco, bo to stamtąd są te spodenki i mam tylko jeden, ale to chyba nie ten, nie wiem sama. Świetnie! Kupione pewnie ze 2 m-ce temu. Nie wiem czy jechać, bo nie mam zbyt blisko , a poza tym jeszcze powiedzą, że je ukradłam, jak się okaże że mam zły paragon. Szkoda mi spisać je na straty, bo są ładne i 2 pary
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze dla mnie jest sprzątanie zabawek i schylanie się po nie. Byle do trwać do 13 wtedy juz na pewno będę rodzic. Bo na wcześniejszy poród się nie zapowiada.😕 czasami o 21 juz spie😅 dobrze ze paulinka chodzi spać o 20 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3226 |
|
MerDer 4ever
|
Emmos szkoda, że nie zauważyłaś :/
Ale my mieliśmy taka sama sytuacje z pajacem. Tzn nie wrzuciłam go do pralki ale mieliśmy ten magnes. Pajac kupiony na początku maja, w tym tygodniu pojechaliśmy go dopiero zdjąć :p i teraz mam zagwozdkę bo wszystko dzieciowe juz wyprane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie wiem jak mogłam tego nie zauważyć tym bardziej że metki urywałam. Ale najwyraźniej nie złapałam za nogawkę, a to jest ukryte od środka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3228 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ja wgl byłam w szoku, że nam nic nie zapikało byliśmy na kasie samoobsługowej bo kasjerka to by pewnie zauważyła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3230 |
|
*sportaddict*
|
Jak będzie spragniony, to się napije wody
![]() https://ladygugu.pl/10-zaskakujacych...-niemowlakach/ ciekawostki dla ciekawych
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez miałam taka historię ostatnio ze spodenkami z tesco. W dwoch parach były klipsy ale mąż jakoś zdjął w domu
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
Śniło mi się dziś ze xzora urodziła jako trzecia
![]() Odzywała się dzis bo nie zwróciłam uwagi
|
|
|
|
#3233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem po pionizacji. Łóżka Mega Wysoko i nie dostaje do podłogi. Nie da się obniżyć. Przez chwile stałam na palcach. Później po prostu wstałam i się wyprostowalam. Pani położna była w szoku. Koleżanka obok ma 180 cm i nie dała rady wstać. Wzięłam prysznic, przebralam się. Nie było tak źle. Ciągnie szew i cały brzuch. Do wytrzymania. Gorzej było jak wróciłam. Umyłam zęby, pochodzilam po korytarzu i zaczął mnie bark boleć. Jak zapalenie mięśnia. tylko ze aż do ledzwi. Za chwilę zrobiło mi się ciepło i zimno na przemian. Kazali mi się położyć. Najpierw na bok, na siedząco. Potem nogi na łóżko. Przyszla lekarka do koleżanki bo ona zaczęła wymiotowac. Okazało się, że ten bark to skutek uboczny po cc. Po otwarciu jamy brzusznej dostaje się do środka powietrze. Po zaszyciu przemieszcza się po całym organizmie. I właśnie wywołuje taki ból. Zaraz chce znowu wstać bo chce iść po małą. Zabrali ją na czas pionizacji. Mógłby pójść mąż, ale ja chcę sama. Od razu się zważę. Ogolnie od 2 dni nie mogę odespac i mam straszny zjazd. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-07-01 o 13:12 |
||||
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Mała piękna organizacja
Morelle jak pionizacja? Emmos kurcze lipa ale spróbuj może zdejmą nic nie tracisz, a możesz zyskać ![]() Będę mieć dwie torby do szpitala w jedną sie nie zmieszcze Nie wiem co mi sie dzieje, sprzątałam kurze i odkurzylam, zmeczylo mnie to, na chwilę przyszła koleżanka na ogrodek, a ja taki chaos w głowie, że ona do mnie mówi, coś opowiada, a ja totalnie nie moglam się skupić na rozmowie ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Morelle jesteś bardzo dzielna szybkiego powrotu do formy a jak połóg? I daj znać jak waga tak z ciekawości i jak brzuszek jest dużo mniejszy bez Pestki?
|
|
|
|
#3235 |
|
MerDer 4ever
|
Morelle współczuje tego bólu
brawo za pionizację! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3236 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
Mała a.co to za komoda? Fajnie wygląda. Ja mam więcej białych pieluch. Chyba coś koło 20 hmm
Jon to super ze strony męża. Brawa dla niego. Ja to właśnie nie chce urodzić w sierpniu. Tak w połowie lipca bym wolała. Cieko mi już z tym brzuchem. Z tym powietrzem to straszne. Też nigdy o tym nie słyszałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie co jakiś czas pobolewa brzuch, irytujące to juz jest bo albo niech się coś dzieje albo niech nie boli
|
#3240 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A polecasz coś konkretnego? Ja sobie ostatnio zamówiłam "Język niemowląt". Ja na Hafiję mam czas, z 3 tygodnie mam nadzieję ![]() Cytat:
![]() Będę chyba za tym tęsknić ![]() Dobry sposób, gorzej jak po myciu zacznie mi śmierdzieć kozą Cytat:
Cytat:
![]() Ciężko mają z nami Ci faceci... Mojemu wczoraj się dostało bo posprzątał łazienkę i chciał usiąść na nowego uszaczka w tych ubraniach, w których sprzątał |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

🏻
🏻

ciekawe ile będą Was trzymać oby jak najszybciej Was do domu wypuścili
a jak połóg da sie wytrzymać? I daj znać po pionizacji
a Pesteczka z każdym dniem będzie piękniejsza
aż chciałabym żebyś już była po
to niech Cię teraz mąż zabierze na spacer na lody!
wiecie o co kaman
dopiero byśmy zawstydzły poczekalnię na wizażu 😂 

bez kija nie podchodzić.
ani za co. Wczoraj oberwal za szklanke. Bo nie podobało mi się, ze używa tej A ja myślałam, że weźmie inna. Dramat jak by to miało jakieś znaczenie
To grubo

ale nie wiem czy dam radę z tym brzuchem wytrzymać! 

byliśmy na kasie samoobsługowej bo kasjerka to by pewnie zauważyła