Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-01, 12:42   #3241
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Co się stało

Jestem po pionizacji. Łóżka Mega Wysoko i nie dostaje do podłogi. Nie da się obniżyć. Przez chwile stałam na palcach. Później po prostu wstałam i się wyprostowalam. Pani położna była w szoku.
Koleżanka obok ma 180 cm i nie dała rady wstać.
Wzięłam prysznic, przebralam się. Nie było tak źle. Ciągnie szew i cały brzuch. Do wytrzymania.
Gorzej było jak wróciłam. Umyłam zęby, pochodzilam po korytarzu i zaczął mnie bark boleć. Jak zapalenie mięśnia. tylko ze aż do ledzwi. Za chwilę zrobiło mi się ciepło i zimno na przemian. Kazali mi się położyć. Najpierw na bok, na siedząco. Potem nogi na łóżko. Przyszla lekarka do koleżanki bo ona zaczęła wymiotowac. Okazało się, że ten bark to skutek uboczny po cc. Po otwarciu jamy brzusznej dostaje się do środka powietrze. Po zaszyciu przemieszcza się po całym organizmie. I właśnie wywołuje taki ból.
Zaraz chce znowu wstać bo chce iść po małą. Zabrali ją na czas pionizacji. Mógłby pójść mąż, ale ja chcę sama. Od razu się zważę.

Ogolnie od 2 dni nie mogę odespac i mam straszny zjazd.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Termin na taki jak ja miałam, wiec blisko
O kurczę, a jak długo może tak boleć?
Ale pionizacja już za Tobą, podziwiam że tak sobie poradziłaś! Mąż cały czas z Tobą?
A ta koleżanka też po cc?

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Mała piękna organizacja

Morelle jak pionizacja?

Emmos kurcze lipa ale spróbuj może zdejmą nic nie tracisz, a możesz zyskać

Będę mieć dwie torby do szpitala w jedną sie nie zmieszcze

Nie wiem co mi sie dzieje, sprzątałam kurze i odkurzylam, zmeczylo mnie to, na chwilę przyszła koleżanka na ogrodek, a ja taki chaos w głowie, że ona do mnie mówi, coś opowiada, a ja totalnie nie moglam się skupić na rozmowiemam nadzieję, że nic ważnego nie mówiła

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Morelle jesteś bardzo dzielna szybkiego powrotu do formy a jak połóg? I daj znać jak waga tak z ciekawości i jak brzuszek jest dużo mniejszy bez Pestki?
Ja też mam czasem taką pustkę w głowie i nie słucham jak ktoś do mnie mówi
Też chciałam pytać morelle o brzuszek

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-07-01, 12:45   #3242
nonie_
Zadomowienie

Morelle a teraz na ten ból jakieś przeciwbólowe może mogą Ci dać?

Długo ten ból może się utrzymywać?

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 12:45   #3243
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Dobry sposób, gorzej jak po myciu zacznie mi śmierdzieć kozą

Ciężko mają z nami Ci faceci... Mojemu wczoraj się dostało bo posprzątał łazienkę i chciał usiąść na nowego uszaczka w tych ubraniach, w których sprzątał
Jest duże prawdopodobieństwo z tym śmierdzeniem

No wiesz, nie dość że posprzątał to jeszcze dostał opr!

Jeju ja mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia przed porodem, których na 100% w pierwszych miesiącach nie ogarnę, że nie mogę przed terminem rodzić

Stary 2017-07-01, 12:52   #3244
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mnie co jakiś czas pobolewa brzuch, irytujące to juz jest bo albo niech się coś dzieje albo niech nie boli

Ja dziś przegiełam poprzekładałam w szafce małej pokusiłam się o dolną półkę i nachylałam się z fotela. Kręgosłup boli jak chole.. I brzuch sie spina i boli że momentami oddechu nie mogę złapać. Do tego ból w okolicach szyjki. Umieram a chciałam spróbować wyjść na dwór choć na chwilę
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 12:57   #3245
siilmariien
Wtajemniczenie

Morelle brawo za pionizację i dużo sił na dzisiejszy dzień!

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A miałam też napisać szczotka małej nadal wali jak nie wiem co.
Wczoraj namoczyłam ją i w płynie do kąpieli młodej przemyłam ale nie dało rady. Chyba taka jej uroda. W końcu z naturalnego włosa.
Też masz ze świeżej kozy
Brawo Darietta za dotrwanie do lipca!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Apropo szczotki - ja swoją też myłam bo pisałyście że trzeba i zaczęła śmierdzieć mokrą kozą
Hahaha Zrobiłyście kozi wątek, to teraz wszystkim szczotki będą walić kozą
Ale pocieszę, że włożyłam swoją do szafy do koszyczka na akcesoria małej i nie czuć w szafie tego zapachu i ubrania nie łapią go. Tylko jak szczotkę się powącha z bliska to czuć

Cytat:
Wiecie, ze dzwoniła moja położna pytała jak się czuje, wie że jestem sama bo to ta ze SR i ja jej nigdy nie marudzilam tylko po pierwszych zajęciach jak jej mówiłam o tym to sie trochę popłakałam i mówiła sama od siebie wczoraj zebym się niczym nie martwiła, ze wszystko się ułoży, że gdybym miała wątpliwości, czy poród się zaczyna czy nie i czy jechać do szpitala to żebym dzwoniła to ona przyjedzie do mnie
Itp no powiem Wam zaskoczyła mnie
Super, że taka fajna położna Ci się trafiła

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Jak Wy te szczotki myjecie? Też mam naturalną ale pisze żeby jej nie moczyć...
Na mojej było napisane żeby umyć przed pierwszym użyciem... Jak Twojej nie można moczyć, to może lepiej nie myć...

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Śniło mi się dziś ze xzora urodziła jako trzecia
Odzywała się dzis bo nie zwróciłam uwagi
Xzora melduj się!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 12:59   #3246
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Nonie tak niespokojny ale mam suoer polozna ciagle do mnie dzwoni i wlasnie dzis poki co sama piers juz na zadanie musze bardzo pobudzac laktacje pije herbatki jem regularnie i odciagalam laktatorem troche

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Morelle jestes mega dzielba gratulacje!!!

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 13:05   #3247
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Morelle a teraz na ten ból jakieś przeciwbólowe może mogą Ci dać?

Długo ten ból może się utrzymywać?

Teraz to tylko paracetamol, przy kp. Szwagoerka mi powiedziała że najlepiej mieć ze sobą bo często ciezko doprosic się

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-01, 13:08   #3248
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Też masz ze świeżej kozy

Ale pocieszę, że włożyłam swoją do szafy do koszyczka na akcesoria małej i nie czuć w szafie tego zapachu i ubrania nie łapią go. Tylko jak szczotkę się powącha z bliska to czuć
!
Chyba tak będzie to koza. Umyłam w żelu do kąpieli małej ale dalej czuję. Ale tak jak piszesz trzeba ja z bliska powachać a chyba tego nikt nie bedzie robił.

A mam pytanie do dziewczyn co juz rodziły sn czy od razu można normalnie funkcjonować? Bo czytałam że nie wolno się schylać nosić ciężkich rzeczy itp. A później że dziewczyny normalnie schylały się itp. Co jest prawdą po jakim czasie mija ból
Stary 2017-07-01, 13:14   #3249
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Morelle brawo za pionizację i dużo sił na dzisiejszy dzień!

Też masz ze świeżej kozy

Super, że taka fajna położna Ci się trafiła

Na mojej było napisane żeby umyć przed pierwszym użyciem... Jak Twojej nie można moczyć, to może lepiej nie myć...

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Xzora melduj się!
Może w szafie nic nie złapie ale co jak naszym dzieciom będą główki kozą śmierdzieć?

Stary 2017-07-01, 13:21   #3250
meja_ml
Raczkowanie

Morelle dzielna jesteś. Z każdym dnie będzie dużo lepiej. Właśnie daj znać jak tam brzuszek po porodzie.

Darietta ostrożnie z tą aktywnością.

Jon wtedy to ten strój musimy kupić hehe

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 13:21   #3251
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Może w szafie nic nie złapie ale co jak naszym dzieciom będą główki kozą śmierdzieć?

Bedziemy miały małe koziołki.
Stary 2017-07-01, 13:35   #3252
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Co się stało

Jestem po pionizacji. Łóżka Mega Wysoko i nie dostaje do podłogi. Nie da się obniżyć. Przez chwile stałam na palcach. Później po prostu wstałam i się wyprostowalam. Pani położna była w szoku.
Koleżanka obok ma 180 cm i nie dała rady wstać.
Wzięłam prysznic, przebralam się. Nie było tak źle. Ciągnie szew i cały brzuch. Do wytrzymania.
Gorzej było jak wróciłam. Umyłam zęby, pochodzilam po korytarzu i zaczął mnie bark boleć. Jak zapalenie mięśnia. tylko ze aż do ledzwi. Za chwilę zrobiło mi się ciepło i zimno na przemian. Kazali mi się położyć. Najpierw na bok, na siedząco. Potem nogi na łóżko. Przyszla lekarka do koleżanki bo ona zaczęła wymiotowac. Okazało się, że ten bark to skutek uboczny po cc. Po otwarciu jamy brzusznej dostaje się do środka powietrze. Po zaszyciu przemieszcza się po całym organizmie. I właśnie wywołuje taki ból.
Zaraz chce znowu wstać bo chce iść po małą. Zabrali ją na czas pionizacji. Mógłby pójść mąż, ale ja chcę sama. Od razu się zważę.

Ogolnie od 2 dni nie mogę odespac i mam straszny zjazd.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Termin na taki jak ja miałam, wiec blisko

Morelle super dzielna jesteś! podziwiam

Mnie bolą pachwiny i się zastanawiam czy mi się brzuch nie obniżył bo coś po jedzeniu nie było mi tak ciężko jak zawsze
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 13:50   #3253
siilmariien
Wtajemniczenie

Mąż z córą skoczyli na targ i przywieźli maliny, porzeczki, agrest, borówki, truskawki i czereśnie. I warzywka. Ale wyżerka! Tylko jagód nie było

Cytat:
A mam pytanie do dziewczyn co juz rodziły sn czy od razu można normalnie funkcjonować? Bo czytałam że nie wolno się schylać nosić ciężkich rzeczy itp. A później że dziewczyny normalnie schylały się itp. Co jest prawdą po jakim czasie mija ból
Ja od razu normalnie funkcjonowałam. Tylko lało się ze mnie strasznie.
Nie przypominam sobie jakiegoś specjalnego bólu. Ale wiesz, to wszystko się zapomina z czasem, więc na 100% nie jestem pewna czy coś tam mi nie doskwierało.
Ale na pewno po porodzie nie ma co zgrywać kozaka i trzeba dać organizmowi trochę czasu na powrót do formy.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Hahaha dokładnie
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 13:50   #3254
cashmere
Zakorzenienie

MORELLE brawo za pionizację!

EMMOS też bym się wkurzyła tymi spodniami. Ja bym spróbowała to załatwić. Kiedyś kupiłam w Reserved tunikę na jakies ważne wyjście, wzięłam się za jej prasowanie (oczywiście przed wyjściem) a tam klips. Ale byłam zła!

JON a co Ty masz do ogarnięcia jeszcze przed porodem, że piszesz że tyle rzeczy do zrobienia?

ETUSIA, NONIE podziwiam Was że teraz na końcówce jesteście całymi dniami same z małymi dziećmi. Ja gdyby nie pomoc mamy chyba bym umarła. Juz totalnie brak mi sił na dłuższą zabawę z synem czy szaleństwa na podwórku :/

DARIETTA kiedy mija ból po sn to bardzo indywidualne. Dla mnie było najgorsze gojenie się krocza po nacięciu, bo najpierw tuptalam jak gejsza :P no i długo nie mogłam normalnie na tyłku usiąść, używałam koła do pływania. Jak się nie popęka to lux malina

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 13:55   #3255
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Morelle gratulacje !ja sie nie moge doczytac wszystkich postow bo nie mam czasu ale musialam zajrzec zeby sie dowiedziec co i jak u Ciebie😊ja sie mega trzeslam po cc masakra jak opetana.U nas jakos leci coraz lepiej pojechalismy nawet dzis z mlodym do askota po stanik 😊 dzis karmie piersia caly czas i odpukac maly spokojnir spi i sie nie budzi zobaczymy co dalej noce ciezkie bo maly sie denerwuje jak go przystawiam ale dzis w nocy butli nie mogl chwycic bo mu sie merda z piersia 😊

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 14:05   #3256
cashmere
Zakorzenienie

Boli mnie brzuch. Może dziś urodzę? :P mąż mówi że ma przeczucie że on od poniedziałku już nie pójdzie do pracy :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 14:11   #3257
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Boli mnie brzuch. Może dziś urodzę? mąż mówi że ma przeczucie że on od poniedziałku już nie pójdzie do pracy :P
Mnie tez boli 😜

Alicja

Stary 2017-07-01, 14:14   #3258
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Nonie tak niespokojny ale mam suoer polozna ciagle do mnie dzwoni i wlasnie dzis poki co sama piers juz na zadanie musze bardzo pobudzac laktacje pije herbatki jem regularnie i odciagalam laktatorem troche

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Morelle jestes mega dzielba gratulacje!!!

Super Wincent najlepiej Ci pobudzi a na sucho nie chce ssać? Albo na śpiocha? Wtedy najlepiej pobudza, siądź z książką i odpoczywaj razem z nim

Cytat:
Teraz to tylko paracetamol, przy kp. Szwagoerka mi powiedziała że najlepiej mieć ze sobą bo często ciezko doprosic się

Wyłącznie Paracetamol to tylko w ciąży, przy kp już można większość leków. Szczególnie ibuprom, pamiętajcie dziewczyny ze przy zastojach/ zapaleniach piersi pierwsze brac leki p. zapalne czyli właśnie coś z ibuprofenem.

A tu jest cały wykaz laktacyjnego leksykonu.
Mi po porodzie dawały coś bo obkurczanie macicy mega bolało. A o Morelle chodziło mi konkretnie na ten ból co by jej mogło pomoc, w szpitalu powinni wiedzieć i ja bym o coś prosiła

http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php

Etusia czyli podobnie, z tym ze gdyby moj mąż tylko pracował to by więcej czasu pewnie z nami spędzał.
Najwiecej czasu pochłania jego hobby, ma dwie pasje którym poświęca bardzo dużo czasu, wiąże sie to z wyjazdami, nie robię mu broń boze wyrzutów ani nic ale gdy ja siedzę sama w 9 miesiącu ciąży z córka to chyba zrozumiałe ze mi trochę przykro i większość rzeczy jest na mojej głowie bo on nie ma czasu... i jest 200-400 km od domu gdzie ja mogę zacząć rodzic w każdej chwili.
Okazało się właśnie ze wróci dziś w nocy zamiast jutro popoludniu ( gdzie ja już sobie zaplanowałam niedzielę, chciałam jechać na maliny do rodzicow ) ale za to ma wyjazd na czwartek... wiec znów będę sama praktycznie od środy bo rano pójdzie do pracy, potem się musi spakować, wyjechać koło 20... i wróci w czwartek w nocy.
Mi najbardziej doskwiera wieczór, gdzie muszę ja wykapać, zrobić i dac kolacje, położyć do spania. Samej mi się ciężko umyć a co dopiero ją.

Okej koniec narzekania

Stary 2017-07-01, 14:19   #3259
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość

Cytat:
Bedziemy miały małe koziołki.
połowa lipcówkowych dzieci będzie chodzić w stroju koziolka

Cytat:
JON a co Ty masz do ogarnięcia jeszcze przed porodem, że piszesz że tyle rzeczy do zrobienia?
Po pierwsze muszę załatwić nową umowę na tel, bo za chwilę mi się kończy, a zmieniam sieć więc muszę najpierw zapoznać się z ofertami muszę też sobie załatwić dane do pracy mgr, bo chciałam coś ruszyć już, bo nie wiem jak to później mi pójdzie z małym, no i jeszcze muszę książki zorganizować do tego. W domu chciałam wszystko wypucować żeby po porodzie do czystego wrócić, a na początku pewnie mąż będzie wszystko w domu ogarniał i nie chcę żeby miał dodatkową robotę, zresztą ja to i tak lepiej zrobię jeszcze muszę skonstruować plan porodu ale to już prawie mam skończone. Tyle mi na teraz do głowy przychodzi- miałam zrobić sobię listę tych rzeczy bo zawsze o czymś zapomnę!
Cytat:
Boli mnie brzuch. Może dziś urodzę?mąż mówi że ma przeczucie że on od poniedziałku już nie pójdzie do pracy :P
A Ty już byś chciała rodzić czy jeszcze trochę pochodzić z brzuszkiem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-01, 14:21   #3260
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Chyba tak będzie to koza. Umyłam w żelu do kąpieli małej ale dalej czuję. Ale tak jak piszesz trzeba ja z bliska powachać a chyba tego nikt nie bedzie robił.

Darietta to raczej sprawa indywidualana, zależy ile i czy w ogóle czy pękniesz/natną Cię, ja osobiście kilka chwil po porodzie czułam się od pasa w dół jakby mnie walec przejechał, ale po nocy już było dobrze - przy chodzeniu i jak leżałam nie czułam żadnego dużego bólu, zdecydowanie najgorzej było siedzieć, rana po nacięciu piekła i to był trochę dyskomfort. A to noszenie i schylanie się to bardziej cc dotyczy niż porodu SN.

Stary 2017-07-01, 14:21   #3261
nulkaa3
Rozeznanie

Morelle, jesteś mega dzielna

Ja się niedługo zbieram do szpitala, pewnie mnie zbadają i będziemy czekać aż coś się ruszy. Boję się że będą mnie chcieli trzymać na oddziale aż do rozwiązania, bo strach mnie teraz z tak dużym rozwarciem puścić 😕
Mój mąż ma przeczucie że jutro urodzę (on się w niedziele urodził i jego córka pewnie też tak)

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 14:23   #3262
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość

Ja się niedługo zbieram do szpitala, pewnie mnie zbadają i będziemy czekać aż coś się ruszy. Boję się że będą mnie chcieli trzymać na oddziale aż do rozwiązania, bo strach mnie teraz z tak dużym rozwarciem puścić
Mój mąż ma przeczucie że jutro urodzę (on się w niedziele urodził i jego córka pewnie też tak)

Nulka

Stary 2017-07-01, 14:25   #3263
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Super Wincent najlepiej Ci pobudzi a na sucho nie chce ssać? Albo na śpiocha? Wtedy najlepiej pobudza, siądź z książką i odpoczywaj razem z nim

Wyłącznie Paracetamol to tylko w ciąży, przy kp już można większość leków. Szczególnie ibuprom, pamiętajcie dziewczyny ze przy zastojach/ zapaleniach piersi pierwsze brac leki p. zapalne czyli właśnie coś z ibuprofenem.

A tu jest cały wykaz laktacyjnego leksykonu.
Mi po porodzie dawały coś bo obkurczanie macicy mega bolało. A o Morelle chodziło mi konkretnie na ten ból co by jej mogło pomoc, w szpitalu powinni wiedzieć i ja bym o coś prosiła

http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php

Etusia czyli podobnie, z tym ze gdyby moj mąż tylko pracował to by więcej czasu pewnie z nami spędzał.
Najwiecej czasu pochłania jego hobby, ma dwie pasje którym poświęca bardzo dużo czasu, wiąże sie to z wyjazdami, nie robię mu broń boze wyrzutów ani nic ale gdy ja siedzę sama w 9 miesiącu ciąży z córka to chyba zrozumiałe ze mi trochę przykro i większość rzeczy jest na mojej głowie bo on nie ma czasu... i jest 200-400 km od domu gdzie ja mogę zacząć rodzic w każdej chwili.
Okazało się właśnie ze wróci dziś w nocy zamiast jutro popoludniu ( gdzie ja już sobie zaplanowałam niedzielę, chciałam jechać na maliny do rodzicow ) ale za to ma wyjazd na czwartek... wiec znów będę sama praktycznie od środy bo rano pójdzie do pracy, potem się musi spakować, wyjechać koło 20... i wróci w czwartek w nocy.
Mi najbardziej doskwiera wieczór, gdzie muszę ja wykapać, zrobić i dac kolacje, położyć do spania. Samej mi się ciężko umyć a co dopiero ją.

Okej koniec narzekania

A nie może na jakiś czas odpuścić troszkę z tym hobby? Tym bardziej że Ty już możesz w każdej chwili zacząć rodzić. Już nie mówię nic o opiece nad córą, bo jak się samemu tym trzeba zająć to jest ciężko a co dopiero w ciąży. Podziwiam Cię że tak sobie ogarniasz i jeszcze dżemy robisz!!

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:

Ja się niedługo zbieram do szpitala, pewnie mnie zbadają i będziemy czekać aż coś się ruszy. Boję się że będą mnie chcieli trzymać na oddziale aż do rozwiązania, bo strach mnie teraz z tak dużym rozwarciem puścić 😕

No jesteś następna w kolejce także do roboty kochana! Trzymamy kciuki

Stary 2017-07-01, 14:34   #3264
poprostu
Zakorzenienie

Nulka może już więcej niz pół porodu za Toba, a nie wiesz daj znać z oddziału!

Taedio znowu piątka ja też mam kilka tematów do ogarnięcia jeszcze i idzie mi to słabo też miałam zrobić listę

Xzora
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 14:35   #3265
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz Twoja kolej! Kciuki za szybką akcję myślę że podłącza oxy i ruszy z kopyta

Alicja

Stary 2017-07-01, 14:38   #3266
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Mąż z córą skoczyli na targ i przywieźli maliny, porzeczki, agrest, borówki, truskawki i czereśnie. I warzywka. Ale wyżerka! Tylko jagód nie było

Hahaha dokładnie

Jezu jakie pyszności ! Zazdroszczę
Ja mam w zamrażarce jagody i zamierzam dziś zrobić jagodzianki a teraz robię karpetke bez pieczenia

Stary 2017-07-01, 14:38   #3267
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Nulka może już więcej niz pół porodu za Toba, a nie wiesz daj znać z oddziału!

Taedio znowu piątka ja też mam kilka tematów do ogarnięcia jeszcze i idzie mi to słabo też miałam zrobić listę

Xzora
Z tą listą to chyba do mnie ale nie żebym się mądrowała
Baby mnie nastraszyła tym swoim snem i teraz też się martwię czy Xzora nie zaczęła rodzić!

Stary 2017-07-01, 14:40   #3268
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta to raczej sprawa indywidualana, zależy ile i czy w ogóle czy pękniesz/natną Cię, ja osobiście kilka chwil po porodzie czułam się od pasa w dół jakby mnie walec przejechał, ale po nocy już było dobrze - przy chodzeniu i jak leżałam nie czułam żadnego dużego bólu, zdecydowanie najgorzej było siedzieć, rana po nacięciu piekła i to był trochę dyskomfort. A to noszenie i schylanie się to bardziej cc dotyczy niż porodu SN.

Właśnie czytałam o sn bo na cesarke nie liczę chyba że szpitalu zadecydują bo nie udało mi się okulisty załatwić przez reżim lozkowy.
Stary 2017-07-01, 14:48   #3269
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Boli mnie brzuch. Może dziś urodzę?mąż mówi że ma przeczucie że on od poniedziałku już nie pójdzie do pracy :P
Cytat:
Mnie tez boli 😜

Cytat:

To ja zaciskam za Was mocno kciuki
Nulka, może Ci oksy dadzą i będzie raz dwa i koniec

Ja bym chciała do 10-go urodzić. Tak, że proszę o kciuki i dla mnie

Morelle
Dzielnie sobie radzisz, brawo!

Chilli
Fajnie, że u Was też wszystko jest dobrze. Mały jest uroczy, a właśnie jakiego mm używsz?? Jak tam pierwsza kąpiel i pepuszek? Jak sie czujesz?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 15:03   #3270
xzora
Zakorzenienie

Dziewczyny, melduję się! Nie chcę się wbijać w kolejkę przed Nulkę i Samanthę Baby2 - chociaż mam nadzieję, że sen się sprawdzi i niedługo po dziewczynach będzie też moja kolej

Byliśmy z TŻ rano na warsztatach z chustonoszenia i spodobało nam się. To podstawowe wiązanie jest całkiem łatwe - przynajmniej na lalce. Rozmawiałam też z koleżanką odnośnie zakupu chusty i powiedziała, że w pierwszy weekend m-ca Little Frog mają rabat na II gatunek i żeby zamawiać. To zamówiłam taką i po rabacie wyszła cena 140zł - to jest ta dłuższa długość 4,6, bo w standardową 4,2 TŻ przy wzroscie 193cm się nie dopnie: https://littlefrog.shop/product-pol-...IIgatunek.html

Jon Snow - brawa dla TŻ za kwiatki, rozśmieszył mnie tekst o tym, że główki naszych dzieci będą kozą waliły
Poprostu - bardzo miło ze strony położnej, że się odezwała
Morelle - fajnie, że twój lekarz prowadzący specjalnie do Ciebie zajrzał. Brawa za pionizację i żeby ten ból barku zaraz odpuścił!
Mała! współczuję tych bolesnych skurczy Za to super ułożyłaś wszystko w komodzie

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Emmos - ja bym pojechała do Tesco - nie masz obowiązku paragonu trzymać. A może jak płaciłaś kartą to możesz pokazać wydruk z konta.
Poprostu - odnośnie twojego chaosu w głowie, to ja też mam dzisiaj jakieś ciążowe objawy. Już dwa razy nabałaganiłam w kuchni - raz przelałam wodę w szklance, a innym razem rozsypałam kakao
Darietta - mam nadzieję, ze już się lepiej czujesz po tym nadwyrężeniu. Niestety przy twardym brzuchu strasznie źle się schylać.
Nonie - no ja się nie dziwię, że marudzisz. Tobie ciężko, opiekujesz się córką, a tż jeździ. No dobrze by było, żebyś i ty miała szansę na wypoczynek.
Nulka - kciuki za twój pobyt w szpitalu - oby z tą niedzielą się sprawdziło!
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości