|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Ale pionizacja już za Tobą, podziwiam że tak sobie poradziłaś! Mąż cały czas z Tobą? A ta koleżanka też po cc? Cytat:
![]() Też chciałam pytać morelle o brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3242 |
Zadomowienie
|
Morelle a teraz na ten ból jakieś przeciwbólowe może mogą Ci dać?
Długo ten ból może się utrzymywać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No wiesz, nie dość że posprzątał to jeszcze dostał opr! Jeju ja mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia przed porodem, których na 100% w pierwszych miesiącach nie ogarnę, że nie mogę przed terminem rodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |||||
Wtajemniczenie
|
Morelle brawo za pionizację i dużo sił na dzisiejszy dzień!
Cytat:
![]() Brawo Darietta za dotrwanie do lipca! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale pocieszę, że włożyłam swoją do szafy do koszyczka na akcesoria małej i nie czuć w szafie tego zapachu i ubrania nie łapią go. Tylko jak szczotkę się powącha z bliska to czuć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Wtajemniczenie
|
Nonie tak niespokojny ale mam suoer polozna ciagle do mnie dzwoni i wlasnie dzis poki co sama piers juz na zadanie musze bardzo pobudzac laktacje pije herbatki jem regularnie i odciagalam laktatorem troche
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Morelle jestes mega dzielba gratulacje!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam pytanie do dziewczyn co juz rodziły sn czy od razu można normalnie funkcjonować? Bo czytałam że nie wolno się schylać nosić ciężkich rzeczy itp. A później że dziewczyny normalnie schylały się itp. Co jest prawdą po jakim czasie mija ból |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3250 |
Raczkowanie
|
Morelle dzielna jesteś. Z każdym dnie będzie dużo lepiej. Właśnie daj znać jak tam brzuszek po porodzie.
Darietta ostrożnie z tą aktywnością. Jon wtedy to ten strój musimy kupić hehe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Morelle super dzielna jesteś! ![]() ![]() Mnie bolą pachwiny i się zastanawiam czy mi się brzuch nie obniżył bo coś po jedzeniu nie było mi tak ciężko jak zawsze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | ||
Wtajemniczenie
|
Mąż z córą skoczyli na targ i przywieźli maliny, porzeczki, agrest, borówki, truskawki i czereśnie. I warzywka. Ale wyżerka! Tylko jagód nie było
![]() Cytat:
Nie przypominam sobie jakiegoś specjalnego bólu. Ale wiesz, to wszystko się zapomina z czasem, więc na 100% nie jestem pewna czy coś tam mi nie doskwierało. Ale na pewno po porodzie nie ma co zgrywać kozaka i trzeba dać organizmowi trochę czasu na powrót do formy. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
MORELLE brawo za pionizację!
EMMOS też bym się wkurzyła tymi spodniami. Ja bym spróbowała to załatwić. Kiedyś kupiłam w Reserved tunikę na jakies ważne wyjście, wzięłam się za jej prasowanie (oczywiście przed wyjściem) a tam klips. Ale byłam zła! JON a co Ty masz do ogarnięcia jeszcze przed porodem, że piszesz że tyle rzeczy do zrobienia? ![]() ETUSIA, NONIE podziwiam Was że teraz na końcówce jesteście całymi dniami same z małymi dziećmi. Ja gdyby nie pomoc mamy chyba bym umarła. Juz totalnie brak mi sił na dłuższą zabawę z synem czy szaleństwa na podwórku :/ DARIETTA kiedy mija ból po sn to bardzo indywidualne. Dla mnie było najgorsze gojenie się krocza po nacięciu, bo najpierw tuptalam jak gejsza :P no i długo nie mogłam normalnie na tyłku usiąść, używałam koła do pływania. Jak się nie popęka to lux malina ![]()
#3255 |
Wtajemniczenie
|
Morelle gratulacje !ja sie nie moge doczytac wszystkich postow bo nie mam czasu ale musialam zajrzec zeby sie dowiedziec co i jak u Ciebie😊ja sie mega trzeslam po cc masakra jak opetana.U nas jakos leci coraz lepiej pojechalismy nawet dzis z mlodym do askota po stanik 😊 dzis karmie piersia caly czas i odpukac maly spokojnir spi i sie nie budzi zobaczymy co dalej noce ciezkie bo maly sie denerwuje jak go przystawiam ale dzis w nocy butli nie mogl chwycic bo mu sie merda z piersia 😊
#3256 |
Zakorzenienie
|
Boli mnie brzuch. Może dziś urodzę? :P mąż mówi że ma przeczucie że on od poniedziałku już nie pójdzie do pracy :P
#3257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3258 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wyłącznie Paracetamol to tylko w ciąży, przy kp już można większość leków. Szczególnie ibuprom, pamiętajcie dziewczyny ze przy zastojach/ zapaleniach piersi pierwsze brac leki p. zapalne czyli właśnie coś z ibuprofenem. A tu jest cały wykaz laktacyjnego leksykonu. Mi po porodzie dawały coś bo obkurczanie macicy mega bolało. A o Morelle chodziło mi konkretnie na ten ból co by jej mogło pomoc, w szpitalu powinni wiedzieć i ja bym o coś prosiła ![]() http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php Etusia czyli podobnie, z tym ze gdyby moj mąż tylko pracował to by więcej czasu pewnie z nami spędzał. Najwiecej czasu pochłania jego hobby, ma dwie pasje którym poświęca bardzo dużo czasu, wiąże sie to z wyjazdami, nie robię mu broń boze wyrzutów ani nic ale gdy ja siedzę sama w 9 miesiącu ciąży z córka to chyba zrozumiałe ze mi trochę przykro i większość rzeczy jest na mojej głowie bo on nie ma czasu... i jest 200-400 km od domu gdzie ja mogę zacząć rodzic w każdej chwili. Okazało się właśnie ze wróci dziś w nocy zamiast jutro popoludniu ( gdzie ja już sobie zaplanowałam niedzielę, chciałam jechać na maliny do rodzicow ) ale za to ma wyjazd na czwartek... wiec znów będę sama praktycznie od środy bo rano pójdzie do pracy, potem się musi spakować, wyjechać koło 20... i wróci w czwartek w nocy. Mi najbardziej doskwiera wieczór, gdzie muszę ja wykapać, zrobić i dac kolacje, położyć do spania. Samej mi się ciężko umyć a co dopiero ją. Okej koniec narzekania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Darietta to raczej sprawa indywidualana, zależy ile i czy w ogóle czy pękniesz/natną Cię, ja osobiście kilka chwil po porodzie czułam się od pasa w dół jakby mnie walec przejechał, ale po nocy już było dobrze - przy chodzeniu i jak leżałam nie czułam żadnego dużego bólu, zdecydowanie najgorzej było siedzieć, rana po nacięciu piekła i to był trochę dyskomfort. A to noszenie i schylanie się to bardziej cc dotyczy niż porodu SN. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Rozeznanie
|
Morelle, jesteś mega dzielna
![]() Ja się niedługo zbieram do szpitala, pewnie mnie zbadają i będziemy czekać aż coś się ruszy. Boję się że będą mnie chcieli trzymać na oddziale aż do rozwiązania, bo strach mnie teraz z tak dużym rozwarciem puścić 😕 Mój mąż ma przeczucie że jutro urodzę (on się w niedziele urodził i jego córka pewnie też tak) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nulka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 |
Zakorzenienie
|
Nulka
![]() ![]() Taedio znowu piątka ja też mam kilka tematów do ogarnięcia jeszcze i idzie mi to słabo też miałam zrobić listę ![]() Xzora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezu jakie pyszności ! Zazdroszczę ![]() Ja mam w zamrażarce jagody i zamierzam dziś zrobić jagodzianki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Baby mnie nastraszyła tym swoim snem i teraz też się martwię czy Xzora nie zaczęła rodzić! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nulka, może Ci oksy dadzą i będzie raz dwa i koniec ![]() Ja bym chciała do 10-go urodzić. Tak, że proszę o kciuki i dla mnie ![]() Morelle Dzielnie sobie radzisz, brawo! Chilli Fajnie, że u Was też wszystko jest dobrze. Mały jest uroczy, a właśnie jakiego mm używsz?? Jak tam pierwsza kąpiel i pepuszek? Jak sie czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, melduję się! Nie chcę się wbijać w kolejkę przed Nulkę i Samanthę
![]() Byliśmy z TŻ rano na warsztatach z chustonoszenia i spodobało nam się. To podstawowe wiązanie jest całkiem łatwe - przynajmniej na lalce. Rozmawiałam też z koleżanką odnośnie zakupu chusty i powiedziała, że w pierwszy weekend m-ca Little Frog mają rabat na II gatunek i żeby zamawiać. To zamówiłam taką i po rabacie wyszła cena 140zł - to jest ta dłuższa długość 4,6, bo w standardową 4,2 TŻ przy wzroscie 193cm się nie dopnie: https://littlefrog.shop/product-pol-...IIgatunek.html Jon Snow - brawa dla TŻ za kwiatki, rozśmieszył mnie tekst o tym, że główki naszych dzieci będą kozą waliły ![]() Poprostu - bardzo miło ze strony położnej, że się odezwała Morelle - fajnie, że twój lekarz prowadzący specjalnie do Ciebie zajrzał. Brawa za pionizację i żeby ten ból barku zaraz odpuścił! Mała! współczuję tych bolesnych skurczy ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Emmos - ja bym pojechała do Tesco - nie masz obowiązku paragonu trzymać. A może jak płaciłaś kartą to możesz pokazać wydruk z konta. Poprostu - odnośnie twojego chaosu w głowie, to ja też mam dzisiaj jakieś ciążowe objawy. Już dwa razy nabałaganiłam w kuchni - raz przelałam wodę w szklance, a innym razem rozsypałam kakao Darietta - mam nadzieję, ze już się lepiej czujesz po tym nadwyrężeniu. Niestety przy twardym brzuchu strasznie źle się schylać. Nonie - no ja się nie dziwię, że marudzisz. Tobie ciężko, opiekujesz się córką, a tż jeździ. No dobrze by było, żebyś i ty miała szansę na wypoczynek. Nulka - kciuki za twój pobyt w szpitalu - oby z tą niedzielą się sprawdziło! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.