Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-01, 16:03   #3271
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Xzora
Chyba też sobie zamówimy, dzięki za cynk

Ja chyba dziś poskacze na piłce....ciekawa, może mi tam coś rozluźni...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 16:04   #3272
darietta
Zakorzenienie

Takie upominki dostałam od szkoły rodzenia mama odebrała.
Teraz mam 4 butelki idwa smoczki. I kolejne lekturki do czytania. Jest tez ulotka poród bez nacięcia i info o aniball.

W szpitalu w ktorym będę rodzić nacinają krocze ale podobno jak położna widzi konieczność.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170701_155054.jpg (65,0 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170701_155522.jpg (67,4 KB, 95 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 16:04   #3273
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mnie tez boli 😜

To co rodzimy czy jeszcze nie?

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Super Wincent najlepiej Ci pobudzi a na sucho nie chce ssać? Albo na śpiocha? Wtedy najlepiej pobudza, siądź z książką i odpoczywaj razem z nim

Wyłącznie Paracetamol to tylko w ciąży, przy kp już można większość leków. Szczególnie ibuprom, pamiętajcie dziewczyny ze przy zastojach/ zapaleniach piersi pierwsze brac leki p. zapalne czyli właśnie coś z ibuprofenem.

A tu jest cały wykaz laktacyjnego leksykonu.
Mi po porodzie dawały coś bo obkurczanie macicy mega bolało. A o Morelle chodziło mi konkretnie na ten ból co by jej mogło pomoc, w szpitalu powinni wiedzieć i ja bym o coś prosiła

http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php

Etusia czyli podobnie, z tym ze gdyby moj mąż tylko pracował to by więcej czasu pewnie z nami spędzał.
Najwiecej czasu pochłania jego hobby, ma dwie pasje którym poświęca bardzo dużo czasu, wiąże sie to z wyjazdami, nie robię mu broń boze wyrzutów ani nic ale gdy ja siedzę sama w 9 miesiącu ciąży z córka to chyba zrozumiałe ze mi trochę przykro i większość rzeczy jest na mojej głowie bo on nie ma czasu... i jest 200-400 km od domu gdzie ja mogę zacząć rodzic w każdej chwili.
Okazało się właśnie ze wróci dziś w nocy zamiast jutro popoludniu ( gdzie ja już sobie zaplanowałam niedzielę, chciałam jechać na maliny do rodzicow ) ale za to ma wyjazd na czwartek... wiec znów będę sama praktycznie od środy bo rano pójdzie do pracy, potem się musi spakować, wyjechać koło 20... i wróci w czwartek w nocy.
Mi najbardziej doskwiera wieczór, gdzie muszę ja wykapać, zrobić i dac kolacje, położyć do spania. Samej mi się ciężko umyć a co dopiero ją.

Okej koniec narzekania

Wychodzi na to że ja jestem niezłą zołza, bo bym mojego teraz w życiu nie puściła na wyjazd, gdzie miałby rozwijać swoje hobby, a ja bym w 9 m-cy ciąży i z dzieckiem sama została. Niech on Cię po stopach całuje!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
połowa lipcówkowych dzieci będzie chodzić w stroju koziolka

Po pierwsze muszę załatwić nową umowę na tel, bo za chwilę mi się kończy, a zmieniam sieć więc muszę najpierw zapoznać się z ofertami muszę też sobie załatwić dane do pracy mgr, bo chciałam coś ruszyć już, bo nie wiem jak to później mi pójdzie z małym, no i jeszcze muszę książki zorganizować do tego. W domu chciałam wszystko wypucować żeby po porodzie do czystego wrócić, a na początku pewnie mąż będzie wszystko w domu ogarniał i nie chcę żeby miał dodatkową robotę, zresztą ja to i tak lepiej zrobię jeszcze muszę skonstruować plan porodu ale to już prawie mam skończone. Tyle mi na teraz do głowy przychodzi- miałam zrobić sobię listę tych rzeczy bo zawsze o czymś zapomnę!

A Ty już byś chciała rodzić czy jeszcze trochę pochodzić z brzuszkiem?

Bedziesz pisać mgr teraz na macierzyńskim?
Z jednej strony mam już dość i mogę rodzić, a z drugiej niech jeszcze posiedzi parę dni No i pamiętajmy że ja celuje w 07.07

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Morelle, jesteś mega dzielna

Ja się niedługo zbieram do szpitala, pewnie mnie zbadają i będziemy czekać aż coś się ruszy. Boję się że będą mnie chcieli trzymać na oddziale aż do rozwiązania, bo strach mnie teraz z tak dużym rozwarciem puścić 😕
Mój mąż ma przeczucie że jutro urodzę (on się w niedziele urodził i jego córka pewnie też tak)

Mega kciuki!! Który to dokładnie tydzień u Ciebie? Może w końcu dadzą Ci oxy?

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, melduję się! Nie chcę się wbijać w kolejkę przed Nulkę i Samanthę Baby2 - chociaż mam nadzieję, że sen się sprawdzi i niedługo po dziewczynach będzie też moja kolej

Byliśmy z TŻ rano na warsztatach z chustonoszenia i spodobało nam się. To podstawowe wiązanie jest całkiem łatwe - przynajmniej na lalce. Rozmawiałam też z koleżanką odnośnie zakupu chusty i powiedziała, że w pierwszy weekend m-ca Little Frog mają rabat na II gatunek i żeby zamawiać. To zamówiłam taką i po rabacie wyszła cena 140zł - to jest ta dłuższa długość 4,6, bo w standardową 4,2 TŻ przy wzroscie 193cm się nie dopnie: https://littlefrog.shop/product-pol-...IIgatunek.html

Jon Snow - brawa dla TŻ za kwiatki, rozśmieszył mnie tekst o tym, że główki naszych dzieci będą kozą waliły
Poprostu - bardzo miło ze strony położnej, że się odezwała
Morelle - fajnie, że twój lekarz prowadzący specjalnie do Ciebie zajrzał. Brawa za pionizację i żeby ten ból barku zaraz odpuścił!
Mała! współczuję tych bolesnych skurczy Za to super ułożyłaś wszystko w komodzie
Też tak kupiłam chustę Little Frog i taka sama długość

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 16:05   #3274
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
To co rodzimy czy jeszcze nie?

Wychodzi na to że ja jestem niezłą zołza, bo bym mojego teraz w życiu nie puściła na wyjazd, gdzie miałby rozwijać swoje hobby, a ja bym w 9 m-cy ciąży i z dzieckiem sama została. Niech on Cię po stopach całuje!

Z jednej strony mam już dość i mogę rodzić, a z drugiej niech jeszcze posiedzi parę dni No i pamiętajmy że ja celuje w 07.07

Też tak kupiłam chustę Little Frog i taka sama długość
Możemy rodzić, Teraz nie mam nic przeciwko, mam swój wymarzony lipiec 😀

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 16:09   #3275
cashmere
Zakorzenienie

Jeszcze mnie dziś coś w dole pleców boli...

Mezus robi tortille, a ja głodna czekam i już mi slinka cienkie.

jestem mamą
Stary 2017-07-01, 16:12   #3276
taedio
MerDer 4ever

Calineczka wieczorem napisze Ci jakie mam książki

Chilli super, że walczysz o laktację!

Sill ale masz wyżerkę

Nonie nie dziwie sie, że jestes zła i smutna ja rozumiem hobby ale dla mnie żona w 9 msc w domu z małym dzieckiem to priorytet

Nulka za akcje!

Zbieramy sie na urodziny do teściowej. Eh.

Stary 2017-07-01, 16:17   #3277
darietta
Zakorzenienie

Właśnie sprawdzałam na pierwszej stronie przede mną
Nulkaa, Samantha i xora. AnnaPaula my mamy termin ten sam zobaczymy która pierwsza.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

A pytanko mam odnośnie laktatorów bo na razie nie kupiłam czy macie jakieś opinie o lovi bo mam dwie butelki. Bo na początku myślałam o firmie canpol ale już sama nie wiem.
Stary 2017-07-01, 16:18   #3278
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Xzora dobrze że jesteś!

Cytat:
Taki mam plan, ale wszystko wyjdzie w praniu, po uordzeniu małego mam 2 mc zanim wracam na uczelnię i wtedy wszystko mi się wyklaruje ewentualnie wezmę dziekankę na ost rok ale mam nadzieję tego uniknąć
No tak magiczna data lipcówek 07.07! To kciukasy

Stary 2017-07-01, 16:28   #3279
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie 39+4, jutro od rana mają mi pobrać krew i mocz do badań, sama jestem ciekawa co ze mną zrobią Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki, przez weekend jeszcze trzymajcie

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 16:34   #3280
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Właśnie sprawdzałam na pierwszej stronie przede mną
Nulkaa, Samantha i xora. AnnaPaula my mamy termin ten sam zobaczymy która pierwsza.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

A pytanko mam odnośnie laktatorów bo na razie nie kupiłam czy macie jakieś opinie o lovi bo mam dwie butelki. Bo na początku myślałam o firmie canpol ale już sama nie wiem.

Mysle że nie ma co się sugerować przy wyborze laktatora tym jakie ma się butelki, bo w zestawie zawsze chyba jest jakaś, a przelac to nie problem
W necie jest mnóstwo opinii o konkretnych laktatorach Ja kupiłam elektryczny Canpol Easy start.

Cytat:
Xzora dobrze że jesteś!

Taki mam plan, ale wszystko wyjdzie w praniu, po uordzeniu małego mam 2 mc zanim wracam na uczelnię i wtedy wszystko mi się wyklaruje ewentualnie wezmę dziekankę na ost rok ale mam nadzieję tego uniknąć
No tak magiczna data lipcówek 07.07! To kciukasy

Szacun! A studia dzienne czy zaoczne?

jestem mamą
Stary 2017-07-01, 16:36   #3281
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam ręczny Avent Natural.

Stary 2017-07-01, 16:38   #3282
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Dziewczyny, melduję się! Nie chcę się wbijać w kolejkę przed Nulkę i Samanthę Baby2 - chociaż mam nadzieję, że sen się sprawdzi i niedługo po dziewczynach będzie też moja kolej

Byliśmy z TŻ rano na warsztatach z chustonoszenia i spodobało nam się. To podstawowe wiązanie jest całkiem łatwe - przynajmniej na lalce. Rozmawiałam też z koleżanką odnośnie zakupu chusty i powiedziała, że w pierwszy weekend m-ca Little Frog mają rabat na II gatunek i żeby zamawiać. To zamówiłam taką i po rabacie wyszła cena 140zł - to jest ta dłuższa długość 4,6, bo w standardową 4,2 TŻ przy wzroscie 193cm się nie dopnie: https://littlefrog.shop/product-pol-...IIgatunek.html

Jeszcze lenny lamb maja fajne może trochę droższe ale też można kupić drugi gatunek
Też chcę kupić i motać są też fajne grupy na fb. Gdzie dziewczyny doradzają co.do wiązania czy też można kupić od kogoś chustę

Koleżanka z wizażu mi też mówiła że na początek z niemowlakiem dobra jest gramatura około 210-230

Edytowane przez Devileek
Czas edycji: 2017-07-01 o 16:39
Devileek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 16:38   #3283
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja mam elektryczny Medela mini

Alicja

Stary 2017-07-01, 16:52   #3284
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Takie upominki dostałam od szkoły rodzenia mama odebrała.

Teraz mam 4 butelki idwa smoczki. I kolejne lekturki do czytania. Jest tez ulotka poród bez nacięcia i info o aniball.

W szpitalu w ktorym będę rodzić nacinają krocze ale podobno jak położna widzi konieczność.
Fajnie, ze dostałaś materiały ze SR. Co do laktatora to ja czytałam dobre opinie o Lovi Prolactis bodajże, a zdecydowałam sie w koncu na elektryczny Avent.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Jeszcze lenny lamb maja fajne może trochę droższe ale też można kupić drugi gatunek
Też chcę kupić i motać są też fajne grupy na fb. Gdzie dziewczyny doradzają co.do wiązania czy też można kupić od kogoś chustę

Koleżanka z wizażu mi też mówiła że na początek z niemowlakiem dobra jest gramatura około 210-230

Ta którą zamówiłam ma chyba wlasnie 230 i wydaje mi sie, ze na identycznej ćwiczyliśmy z TZ na warsztatach.
Instruktorka pokazywała nam tez ażurową 180 - mówiła, ze jeszcze lepsza dla niemowlaków, ale ona wystarczy do 8kg, ta z wiekszą gramaturą bedzie na dłużej.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 16:55   #3285
karolinuuusia
Zakorzenienie

Zajrzałam na pierwszą stronę i pięknie prezentuję się nasza Parka 😍

Etusia terminowa siostro jak u Ciebie? która pierwsza? 😜

Alicja

Stary 2017-07-01, 16:59   #3286
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Szacun! A studia dzienne czy zaoczne?
Zaoczne, na dziennych bym nie dała rady bo mam 70km na uczelnię

Stary 2017-07-01, 17:46   #3287
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Etusia czyli podobnie, z tym ze gdyby moj mąż tylko pracował to by więcej czasu pewnie z nami spędzał.
Najwiecej czasu pochłania jego hobby, ma dwie pasje którym poświęca bardzo dużo czasu, wiąże sie to z wyjazdami, nie robię mu broń boze wyrzutów ani nic ale gdy ja siedzę sama w 9 miesiącu ciąży z córka to chyba zrozumiałe ze mi trochę przykro i większość rzeczy jest na mojej głowie bo on nie ma czasu... i jest 200-400 km od domu gdzie ja mogę zacząć rodzic w każdej chwili.
Okazało się właśnie ze wróci dziś w nocy zamiast jutro popoludniu ( gdzie ja już sobie zaplanowałam niedzielę, chciałam jechać na maliny do rodzicow ) ale za to ma wyjazd na czwartek... wiec znów będę sama praktycznie od środy bo rano pójdzie do pracy, potem się musi spakować, wyjechać koło 20... i wróci w czwartek w nocy.
Mi najbardziej doskwiera wieczór, gdzie muszę ja wykapać, zrobić i dac kolacje, położyć do spania. Samej mi się ciężko umyć a co dopiero ją.

Okej koniec narzekania
Nonie jesteś bardzo dzielną, zaradną i samodzielną dziewczyną! Podziwiam Cię, że praktycznie sama zajmujesz się córeczką i to jeszcze takim maluszkiem. I jeszcze masz siły i energię do jakiegokolwiek działania poza tym. Mam nadzieję, że Twój mąż to docenia! Dużo sił dla Ciebie
Ja bym nie dała rady, nawet jeśli nie fizycznie, to po prostu psychicznie. I tak wydaje mi się, że dużo musimy znosić: te wszystkie dolegliwości ciążowe, poród, zmiany zachodzące z ciałem, potem też maluszek głównie z mamą spędza większość czasu ze względu na kp, przynajmniej u nas tak było.
Jakby mąż mi np. wylądował w szpitalu (odpukać!!!) to wiadomo, że dałabym radę, bo nie byłoby wyjścia. Jak miał w czasie ciąży wyjazdowe konferencje, to też wiadomo było, że to mus. Ale gdyby miał gdzieś regularnie jeździć realizować hobby, a ja miałabym w tym czasie z brzuchem i wszystkimi dolegliwościami zasuwać w domu z dzieckiem, to miałby przechlapane Chyba że mielibyśmy taką umowę, a potem ja w rewanżu za każdym razem jeździłabym np. do jakiegoś spa na masaże i błotne kąpiele Ale on wiedział, że jestem mało dzielna i średnio zaradna, niczego przed nim nie ukrywałam i wiedział na co się pisze biorąc ślub że mną Więc nawet go nie dziwi jak wygląda nasza rzeczywistość teraz
W sumie początkowo było inaczej dopóki dobrze się czułam, ale szybko zaczęły mi się mdłości i wymioty, które strasznie długo trwały, dodatkowo co chwila byłam chora, bo łapałam od córy przedszkolne choroby, a potem to już nie miałam na nic sił... Więc mąż zasuwa sam praktycznie przez całą ciążę, wszystko jest na jego głowie. Ostatnio pomyślałam sobie, że kurcze, jak druga córa się urodzi i pojedziemy do jego rodziców na wakacje, to zamierzam jak najwięcej zajmować się dziewczynami, żeby mógł odpocząć w końcu, bo naprawdę zasłużył...

Cytat:
Ja się niedługo zbieram do szpitala, pewnie mnie zbadają i będziemy czekać aż coś się ruszy. Boję się że będą mnie chcieli trzymać na oddziale aż do rozwiązania, bo strach mnie teraz z tak dużym rozwarciem puścić 😕
Mój mąż ma przeczucie że jutro urodzę (on się w niedziele urodził i jego córka pewnie też tak)
Powodzenia kochana, ogromne kciuki!!! Czekamy razem z Wami na Waszą małą Pszczółkę

Cytat:
Baby mnie nastraszyła tym swoim snem i teraz też się martwię czy Xzora nie zaczęła rodzić!
Też się martwiłam! Ale widzę że już się Xzora odezwała
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 17:56   #3288
vadi
*sportaddict*

Zgadzam się z Cashmere i Siil, w życiu bym nie poszła na taki układ
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 17:58   #3289
emmos
Zakorzenienie

Wyszłam z psem i ledwo co doczłapałam w drodze powrotnej. Chyba czuję oddech porodu na plecach hehe. Teraz piję kompot z truskawek, bo za mną chodził

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja wgl byłam w szoku, że nam nic nie zapikało byliśmy na kasie samoobsługowej bo kasjerka to by pewnie zauważyła

U nas przy zwykłej kasie ani nie pikało, ani kasjerka nie zauważyła.

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Tez miałam taka historię ostatnio ze spodenkami z tesco. W dwoch parach były klipsy ale mąż jakoś zdjął w domu

A napiszesz mi jak to zdjął? Może spróbuję.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Co się stało

Jestem po pionizacji. Łóżka Mega Wysoko i nie dostaje do podłogi. Nie da się obniżyć. Przez chwile stałam na palcach. Później po prostu wstałam i się wyprostowalam. Pani położna była w szoku.
Koleżanka obok ma 180 cm i nie dała rady wstać.
Wzięłam prysznic, przebralam się. Nie było tak źle. Ciągnie szew i cały brzuch. Do wytrzymania.
Gorzej było jak wróciłam. Umyłam zęby, pochodzilam po korytarzu i zaczął mnie bark boleć. Jak zapalenie mięśnia. tylko ze aż do ledzwi. Za chwilę zrobiło mi się ciepło i zimno na przemian. Kazali mi się położyć. Najpierw na bok, na siedząco. Potem nogi na łóżko. Przyszla lekarka do koleżanki bo ona zaczęła wymiotowac. Okazało się, że ten bark to skutek uboczny po cc. Po otwarciu jamy brzusznej dostaje się do środka powietrze. Po zaszyciu przemieszcza się po całym organizmie. I właśnie wywołuje taki ból.
Zaraz chce znowu wstać bo chce iść po małą. Zabrali ją na czas pionizacji. Mógłby pójść mąż, ale ja chcę sama. Od razu się zważę.

Kciuki żeby bark nie bolał ✊️✊️

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Morelle gratulacje !ja sie nie moge doczytac wszystkich postow bo nie mam czasu ale musialam zajrzec zeby sie dowiedziec co i jak u Ciebieja sie mega trzeslam po cc masakra jak opetana.U nas jakos leci coraz lepiej pojechalismy nawet dzis z mlodym do askota po stanik dzis karmie piersia caly czas i odpukac maly spokojnir spi i sie nie budzi zobaczymy co dalej noce ciezkie bo maly sie denerwuje jak go przystawiam ale dzis w nocy butli nie mogl chwycic bo mu sie merda z piersia

Wiedziałam, ze dasz radę, będzie coraz lepiej.

Cytat:
Boli mnie brzuch. Może dziś urodzę? :P mąż mówi że ma przeczucie że on od poniedziałku już nie pójdzie do pracy :P

Ty nie wyrywaj się przed szereg, Nulka pierwsza

Cytat:

Ja się niedługo zbieram do szpitala, pewnie mnie zbadają i będziemy czekać aż coś się ruszy. Boję się że będą mnie chcieli trzymać na oddziale aż do rozwiązania, bo strach mnie teraz z tak dużym rozwarciem puścić

Właśnie miałam pisać Nulcia rodzisz czy nie rodzisz? Bo dziewczyny chcą juz sie w kolejkę wbijać a poważnie to ogromne kciuki, żeby szybko poszło i żebyś nie leżała w tym szpitalu oczekując zbyt długo ✊️✊️

Cytat:
Emmos - ja bym pojechała do Tesco - nie masz obowiązku paragonu trzymać. A może jak płaciłaś kartą to możesz pokazać wydruk z konta.

Xzora Ty to zawsze coś mądrego napiszesz, nie pomyślałam o wydruku z konta, dzięki, na 90% płaciłam właśnie kartą.

Cytat:

To ja też zołza w takim razie, chociaż moj jest taki przerażony, że sam się boi ruszyć gdziekolwiek

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Zbieramy sie na urodziny do teściowej. Eh.

Najlepszego dla mamusi

Cytat:

[/COLOR]A pytanko mam odnośnie laktatorów bo na razie nie kupiłam czy macie jakieś opinie o lovi bo mam dwie butelki. Bo na początku myślałam o firmie canpol ale już sama nie wiem.

Ja mam Philips Avent, a butelki różne, to nie problem, bo przy laktatorze masz też butelkę.

Cytat:
Zaoczne, na dziennych bym nie dała rady bo mam 70km na uczelnię

I tak podziwiam

Stary 2017-07-01, 18:18   #3290
meja_ml
Raczkowanie

Czyli już wiadomo jak nasrpzpoznac. Mamy w sukienkach z sinsay a dzieci koziołki 😀

Nulka kciuki. To Ty już możesz rodzić spokojnie. No to bułka czekamy na kolejne dziecko 😊

Mała w takim razie kciuki za rozwiązanie do 10☺

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:22   #3291
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Czyli już wiadomo jak nasrpzpoznac. Mamy w sukienkach z sinsay a dzieci koziołki 😀
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:31   #3292
poprostu
Zakorzenienie

Siil jakbyś musiała to na pewno byś dała radę! nie bez powodu to kobiety rodzą dzieci, faceci nie są tak silni, ale fakt z tego co piszesz Twój mąż to złoto, pozazdrościć
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:40   #3293
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Super Wincent najlepiej Ci pobudzi a na sucho nie chce ssać? Albo na śpiocha? Wtedy najlepiej pobudza, siądź z książką i odpoczywaj razem z nim

Wyłącznie Paracetamol to tylko w ciąży, przy kp już można większość leków. Szczególnie ibuprom, pamiętajcie dziewczyny ze przy zastojach/ zapaleniach piersi pierwsze brac leki p. zapalne czyli właśnie coś z ibuprofenem.

Mi po porodzie dawały coś bo obkurczanie macicy mega bolało. A o Morelle chodziło mi konkretnie na ten ból co by jej mogło pomoc, w szpitalu powinni wiedzieć i ja bym o coś prosiła

Okej koniec narzekania

Dzis ma dzien ssania cyca praktycznie caly dzien widze nawet ze mu mleczko wyplywa z buzki ale nie wiem czy sie najada bo za 15 minut sie budzi i znowu chce i tak caly dzien ale nie chce podawac mu juz butli zeby sobie przypomnial.Przemecze sie tak jwszcze troche mam nadzieje ze zacznie sie najadac i spac normalnie.Podziwiam Cie ze sie godzisz teraz na pasje meza ja bym nie pozwolila.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
To ja zaciskam za Was mocno kciuki
Nulka, może Ci oksy dadzą i będzie raz dwa i koniec

Ja bym chciała do 10-go urodzić. Tak, że proszę o kciuki i dla mnie

Morelle
Dzielnie sobie radzisz, brawo!

Chilli
Fajnie, że u Was też wszystko jest dobrze. Mały jest uroczy, a właśnie jakiego mm używsz?? Jak tam pierwsza kąpiel i pepuszek? Jak sie czujesz?

Mleko bebilon 1 .Kapiel pierwsza przeplakana ale ja tez bylam strzepkiem.nerwow wtedy.Druga juz lepiej.Pepuszek ladnie pryskam octenisptem dwa razy dziennie.Dzisiaj mielismy odwiedziny dzieciakow hehe nie chcieli wracac bratowa mi obiad przywiozla na dwa dni jeszcze tesciowa wpadla z kasza jaglana taka jak lubie nie wiem kiedy to wszystko zjem.Czuje sie super brzusio ladnie schodzi w luznej koszulce nie widac ze rodzilam ale zeszlo.mi tylko 6 kg po porodzie 😑Blizns pieknie sie goi i nic nie czuje praktycznie.

NULKA KCIUKI!!
CASHMERE DLA CIEBIE TEŻ MOŻE TO JUŻ😊

Cytat:
Ja mam elektryczny Medela mini

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Karo ja tez mam ten mini electric i jest spoko ale poki co przydal sie na 2 dni

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:47   #3294
darietta
Zakorzenienie

Pierwszy ciążowy spacer zaliczony ledwo wróciłam. Kręgosłup mam do wymiany. Najchetniej wziełabym coś przeciwbólowego ale nie mogę. Normalnie trasa zajeła by mi 10 minut a szliśmy 40
Stopy mi urosły bo mnie buty cisną.
Obolała zmeczona ale szczęśliwa już dzisiaj nie ruszam się z kanapy.

Dzieki dziewczyny za info o laktatorach. Właśnie nie chciałam się sugerować butelkami. Bo w zestawie są.
Stary 2017-07-01, 18:51   #3295
minini
Zadomowienie

i ja sie witam w lipcu! wszystkie dotrwalysmy!

ja dzis sprzatalam caly dzien pokoj syna... i tak u nas glownie zabawki to lego, gry planszowe i puzzle. no i sporo książek. wszystko odkurzylam, umylam. w szafie porzadek, nawet okno umylam.
takze drugi pokój jest CZYSTY!

kuchnia prawie skonczona! wieczorem siadziemy z męzem wybrac tapete i lampy - mam swoje typy, jemu pokaze tylko kilka niech akceptuje i zamawiamy. gniazdka do odbioru w środe. meble w kolejny wekend przyjdą montować!
nie macie pojecia jaka ulga z ta kuchnia!

wczoraj poklocilam sie z mezem.
jak konczyl kuchnie tesciowa łaziła po oknem że chce zobaczyć jak mamy. ja ją olałam, mąż zajęty nawet chyba nie slyszal. zaoferowala umycie okna. mąż ją wpuścił i zaczely sie komentarze... ze jak ja w takim balaganie umiem życ, ze ona by mi przyszla posprzatac itp. kur*** dla przyjemnosci mam wszedzie kurz i syf, uwielbiam życ w brudzie h** jej do tego!
wiecie jak na odp*** umyla to okno... no porażka poprstu. w rogach brud, od spodu nawet nie przetarła a na szybach pomazane jakby brudna szmata towycoerala. moj syn by to lepiej umył poważnie. a jak sie nasapała przy tym! i dumna bo to okno od ulicy i wszyscy sąsiedzi ją widzieli! dobrze ze jej piórka kolorowe na dupie nie wyrosły z dumy!
wkurzylam sie bo taką pomoc to ja mam gdzies. a jeszcze mąż do mnie - nawet jej nie podziekowalas. HAHA!!

sory za narzekanie, ale to nie na moje nerwy nawet i bez ciąży!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzień dobry

WITAM SIE W LIPCU I W SKONCZONYM 38 tyg!!!
gratuluję też Wam dziewczyny

Morelle
Super, że wszystko dobrze idzie, ucaluj niunie

Sam...
Weź Ty juz wypedzaj tego malucha... należy Ci się odpoczynek!

Ja dziś w nocy miałam jeden taki skurcz, ze myślałam że sie przekrece, po prostu gorszy niz moje porodowe... od krzyża, pachwin ... zgroza poprostu, ale teraz cisza

Miłej soboty, aaa... moja sis ma jutro urodziny, zażyczyła sobie siostrzenca

wspolczuje skurczu, mnie wczoraj w nocy tez meczyly, ale pewnie slabsze niz twoj..

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Sam widzę, że tempo cały takie samo.

Współczuję skurczy

Świetna ta położna! Super się zachowała.
Ja napisałam do swojej, że szkoły rodzenia sms. Odp tylko pozdrawiam.

Właśnie cały czas czekam.
Dziś jest sob, wiec kiepsko to idzie.

Był u mnie mój lekarz. Myślałam, że to obchod ale on przyszedl prywatnie tylko do mnie. Normalnie pracuje na patologii. Zbadał mnie, spytał o moje samopoczucie i dziecka. Pow, że wszystko ok. Wyszedł.

Potem była położna podniosła mi oparcie. Myślałam, że umre bo musiałam się podnieść. Dostałam kroplowke przeciwbolowa.

Przed chwilą był obchod. Mala waży 3020g. Spadek masy ciała w normie. Brak zastrzeżeń ogólnych. Dałam ten papierek z echa serca płodu. Żeby to mieli na uwadze.

Trzymam kciuki za skurcze.

Ucaluje dziękuję!

Chilli co u Ciebie?
super ze twoj lekarz Cie odwiedzil i zbadał!
wracaj do sił!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam! Piorę dzisiaj większe rzeczy małej i właśnie wyciągając z pralki zauważyłam, że 2 pary spodenek są w nogawce złączone tym zabezpieczeniem przed kradzieżą. Jak to wrzucałam to nie zauważyłam. Na materiale jest teraz rdza i małe dziurki! Przeszukałam paragony z tesco, bo to stamtąd są te spodenki i mam tylko jeden, ale to chyba nie ten, nie wiem sama. Świetnie! Kupione pewnie ze 2 m-ce temu. Nie wiem czy jechać, bo nie mam zbyt blisko , a poza tym jeszcze powiedzą, że je ukradłam, jak się okaże że mam zły paragon. Szkoda mi spisać je na straty, bo są ładne i 2 pary

nawet bez paragonu bym poszla zeby to sciagneli. napewno nie pomyslą ze to ukradlas, no co Ty!

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Może podświadomie posiadłaś wiedzę
A polecasz coś konkretnego? Ja sobie ostatnio zamówiłam "Język niemowląt".

Ja na Hafiję mam czas, z 3 tygodnie mam nadzieję

Mi właśnie jakoś tak fajnie z tym brzuchem
Będę chyba za tym tęsknić

Dobry sposób, gorzej jak po myciu zacznie mi śmierdzieć kozą

Próbuj nawet bez paragonu, to chyba ich wina

Jesteś bardzo dzielna

Ciężko mają z nami Ci faceci... Mojemu wczoraj się dostało bo posprzątał łazienkę i chciał usiąść na nowego uszaczka w tych ubraniach, w których sprzątał
a język niemowląt polecam!! czytalam pzy pierwszym synu i teraz fragmentami!

Cytat:
Chyba tak będzie to koza. Umyłam w żelu do kąpieli małej ale dalej czuję. Ale tak jak piszesz trzeba ja z bliska powachać a chyba tego nikt nie bedzie robił.

A mam pytanie do dziewczyn co juz rodziły sn czy od razu można normalnie funkcjonować? Bo czytałam że nie wolno się schylać nosić ciężkich rzeczy itp. A później że dziewczyny normalnie schylały się itp. Co jest prawdą po jakim czasie mija ból
mozna normalnie funkcjonowac! gdyby nie nacięcie, ktore boli cholernie przez kilka pierwszych dni i moj niski poziom hemo (zanim mi go uzupelnili kroplowka to bylam strasznie slaba) to bym śmigala juz nastepnego ranka!

Cytat:
MORELLE brawo za pionizację!

EMMOS też bym się wkurzyła tymi spodniami. Ja bym spróbowała to załatwić. Kiedyś kupiłam w Reserved tunikę na jakies ważne wyjście, wzięłam się za jej prasowanie (oczywiście przed wyjściem) a tam klips. Ale byłam zła!

JON a co Ty masz do ogarnięcia jeszcze przed porodem, że piszesz że tyle rzeczy do zrobienia?

ETUSIA, NONIE podziwiam Was że teraz na końcówce jesteście całymi dniami same z małymi dziećmi. Ja gdyby nie pomoc mamy chyba bym umarła. Juz totalnie brak mi sił na dłuższą zabawę z synem czy szaleństwa na podwórku :/

DARIETTA kiedy mija ból po sn to bardzo indywidualne. Dla mnie było najgorsze gojenie się krocza po nacięciu, bo najpierw tuptalam jak gejsza :P no i długo nie mogłam normalnie na tyłku usiąść, używałam koła do pływania. Jak się nie popęka to lux malina
tez nie mam pomocy przy starszym synku bo maz jak nie w pracy to przy remoncie. takze doskonale was rozumiem. wieczorami jak go położe spac to leże na kanapie że czasem nie mam sily nawet juz sie kąpać..

Cytat:
Boli mnie brzuch. Może dziś urodzę? :P mąż mówi że ma przeczucie że on od poniedziałku już nie pójdzie do pracy :P
u mnie porod przyszedł tak znienacka że ja juz sie nie sugeruje zadnymi skurczami czy bólami... ale jak juz chxesz to życze zeby sie zaczęło!!

Cytat:

Okej koniec narzekania

o tak - wieczor i kąpiel najbardziej mnie męczy bo mko syn po calym dniu na ogródku, trampolinie, piasku i rowerze jest brudniejszy niż mąż po remoncie! wyszorowanie go zajmuje duzo czasu i wysiłku i to schylając sie do wanny... sam sie juz umyje, ale z takiego kurzu stopy mu doszorowac to ja mam nawet problem!

Cytat:

to trzymamy kciuki żebys jutro urodzila! ja tez rodzilam w niedziele

Cytat:

Jon Snow - brawa dla TŻ za kwiatki, rozśmieszył mnie tekst o tym, że główki naszych dzieci będą kozą waliły
Poprostu - bardzo miło ze strony położnej, że się odezwała
Morelle - fajnie, że twój lekarz prowadzący specjalnie do Ciebie zajrzał. Brawa za pionizację i żeby ten ból barku zaraz odpuścił!
Mała! współczuję tych bolesnych skurczy Za to super ułożyłaś wszystko w komodzie

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Emmos - ja bym pojechała do Tesco - nie masz obowiązku paragonu trzymać. A może jak płaciłaś kartą to możesz pokazać wydruk z konta.
Poprostu - odnośnie twojego chaosu w głowie, to ja też mam dzisiaj jakieś ciążowe objawy. Już dwa razy nabałaganiłam w kuchni - raz przelałam wodę w szklance, a innym razem rozsypałam kakao
Darietta - mam nadzieję, ze już się lepiej czujesz po tym nadwyrężeniu. Niestety przy twardym brzuchu strasznie źle się schylać.
Nonie - no ja się nie dziwię, że marudzisz. Tobie ciężko, opiekujesz się córką, a tż jeździ. No dobrze by było, żebyś i ty miała szansę na wypoczynek.
Nulka - kciuki za twój pobyt w szpitalu - oby z tą niedzielą się sprawdziło!
dzieki za info o chustach! jesli mi sie spodoba po szkoleniu to w przyszlym miesiacu zamowie!

a Ty juz mozesz rodzic, nie dziw sie że jak sie nie odzywasz to cos podejrzewamy!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:59   #3296
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zajrzałam na pierwszą stronę i pięknie prezentuję się nasza Parka 😍

Etusia terminowa siostro jak u Ciebie? która pierwsza? 😜

Obstawiam ze Ty urodzisz wcześniej 😊 u mnie wszystko zamknięte na siedem spustow😕 lekarka nie przewiduje ze urodze wcześniej nawet mi powiedziała ze 13 mam zgłosić się na wywołanie. Pierwsza ciążę tez miałam po terminie pod oxy z tym ze 10 dni po terminie. Teraz mówi ze tyle nie będziemy czekać.

A Ty jak czujesz?? Urodzisz wcześniej? ?

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:59   #3297
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Dzis ma dzien ssania cyca praktycznie caly dzien widze nawet ze mu mleczko wyplywa z buzki ale nie wiem czy sie najada bo za 15 minut sie budzi i znowu chce i tak caly dzien ale nie chce podawac mu juz butli zeby sobie przypomnial.Przemecze sie tak jwszcze troche mam nadzieje ze zacznie sie najadac i spac normalnie.Podziwiam Cie ze sie godzisz teraz na pasje meza ja bym nie pozwolila.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Karo ja tez mam ten mini electric i jest spoko ale poki co przydal sie na 2 dni

Chili przez pierwszy okres.dziecko ma bardzo malutki żołądek, szybko sie najada ale też szybko znow jest glodne. to sie unormuje niedlugo. powodzenia

wstawiam porownanie wielkosci żołądka dziecka

Cytat:
Pierwszy ciążowy spacer zaliczony ledwo wróciłam. Kręgosłup mam do wymiany. Najchetniej wziełabym coś przeciwbólowego ale nie mogę. Normalnie trasa zajeła by mi 10 minut a szliśmy 40
Stopy mi urosły bo mnie buty cisną.
Obolała zmeczona ale szczęśliwa już dzisiaj nie ruszam się z kanapy.

Dzieki dziewczyny za info o laktatorach. Właśnie nie chciałam się sugerować butelkami. Bo w zestawie są.
fajnie ze sie wybraliscie na spacer. po takim czasie to nie dziwne ze Cie wszystko boli!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ile-mleka-dla-niemowlaka.jpg (467,4 KB, 84 załadowań)
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 19:09   #3298
cashmere
Zakorzenienie

CHILLI to że mały chce być co chwilę przy piersi, to nie myśl że on się nie najada. Zaspokaja tak potrzebę ssania i bliskosci z Tobą

MININI fajnie że remont już jest ku końcowi, a teściowa olej szkoda Twoich nerwów!

jestem mamą
Stary 2017-07-01, 19:29   #3299
nulkaa3
Rozeznanie

Melduję się z sali przedporodowej, rozwarcie bez zmian 5cm, skurcze nieregularne. Pobrali mi teraz krew i mocz na badania, założyli welflon (w takim miejscu że ciężko cokolwiek zrobić lewą ręką &#128533. W sumie jakiś płyn mi wpuscili, z tego stresu nawet nie zapytałam co to było... Także czekamy

Stary 2017-07-01, 19:35   #3300
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Obstawiam ze Ty urodzisz wcześniej 😊 u mnie wszystko zamknięte na siedem spustow😕 lekarka nie przewiduje ze urodze wcześniej nawet mi powiedziała ze 13 mam zgłosić się na wywołanie. Pierwsza ciążę tez miałam po terminie pod oxy z tym ze 10 dni po terminie. Teraz mówi ze tyle nie będziemy czekać.

A Ty jak czujesz?? Urodzisz wcześniej? ?

Ja dostanę we wtorek skierowanie do szpitala na cc, więc to bedzie pewnie jeszcze w tym tygodniu 😀ale

Alicja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości