|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Xzora
Chyba też sobie zamówimy, dzięki za cynk ![]() Ja chyba dziś poskacze na piłce....ciekawa, może mi tam coś rozluźni... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Takie upominki dostałam od szkoły rodzenia mama odebrała.
Teraz mam 4 butelki idwa smoczki. I kolejne lekturki do czytania. Jest tez ulotka poród bez nacięcia i info o aniball. W szpitalu w ktorym będę rodzić nacinają krocze ale podobno jak położna widzi konieczność. |
|
|
|
#3273 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bedziesz pisać mgr teraz na macierzyńskim? ![]() Z jednej strony mam już dość i mogę rodzić, a z drugiej niech jeszcze posiedzi parę dni No i pamiętajmy że ja celuje w 07.07 ![]() Cytat:
Mega kciuki!! Który to dokładnie tydzień u Ciebie? Może w końcu dadzą Ci oxy? Cytat:
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mnie dziś coś w dole pleców boli...
Mezus robi tortille, a ja głodna czekam i już mi slinka cienkie.
|
#3276 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka wieczorem napisze Ci jakie mam książki
Chilli super, że walczysz o laktację! Sill ale masz wyżerkę Nonie nie dziwie sie, że jestes zła i smutna Nulka za akcje! Zbieramy sie na urodziny do teściowej. Eh. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sprawdzałam na pierwszej stronie przede mną
Nulkaa, Samantha i xora. AnnaPaula my mamy termin ten sam zobaczymy która pierwsza. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- A pytanko mam odnośnie laktatorów bo na razie nie kupiłam czy macie jakieś opinie o lovi bo mam dwie butelki. Bo na początku myślałam o firmie canpol ale już sama nie wiem. |
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora dobrze że jesteś!
![]() Cytat:
ewentualnie wezmę dziekankę na ost rok ale mam nadzieję tego uniknąćNo tak magiczna data lipcówek 07.07! To kciukasy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki, przez weekend jeszcze trzymajcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle że nie ma co się sugerować przy wyborze laktatora tym jakie ma się butelki, bo w zestawie zawsze chyba jest jakaś, a przelac to nie problem W necie jest mnóstwo opinii o konkretnych laktatorach Ja kupiłam elektryczny Canpol Easy start. Cytat:
A studia dzienne czy zaoczne?
|
|
#3281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Jeszcze lenny lamb maja fajne może trochę droższe ale też można kupić drugi gatunek Też chcę kupić i motać są też fajne grupy na fb. Gdzie dziewczyny doradzają co.do wiązania czy też można kupić od kogoś chustę Koleżanka z wizażu mi też mówiła że na początek z niemowlakiem dobra jest gramatura około 210-230 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2017-07-01 o 16:39 |
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam elektryczny Medela mini
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ta którą zamówiłam ma chyba wlasnie 230 i wydaje mi sie, ze na identycznej ćwiczyliśmy z TZ na warsztatach. Instruktorka pokazywała nam tez ażurową 180 - mówiła, ze jeszcze lepsza dla niemowlaków, ale ona wystarczy do 8kg, ta z wiekszą gramaturą bedzie na dłużej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam na pierwszą stronę i pięknie prezentuję się nasza Parka 😍
Etusia terminowa siostro jak u Ciebie? która pierwsza? 😜Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaoczne, na dziennych bym nie dała rady bo mam 70km na uczelnię
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3287 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym nie dała rady, nawet jeśli nie fizycznie, to po prostu psychicznie. I tak wydaje mi się, że dużo musimy znosić: te wszystkie dolegliwości ciążowe, poród, zmiany zachodzące z ciałem, potem też maluszek głównie z mamą spędza większość czasu ze względu na kp, przynajmniej u nas tak było. Jakby mąż mi np. wylądował w szpitalu (odpukać!!!) to wiadomo, że dałabym radę, bo nie byłoby wyjścia. Jak miał w czasie ciąży wyjazdowe konferencje, to też wiadomo było, że to mus. Ale gdyby miał gdzieś regularnie jeździć realizować hobby, a ja miałabym w tym czasie z brzuchem i wszystkimi dolegliwościami zasuwać w domu z dzieckiem, to miałby przechlapane Chyba że mielibyśmy taką umowę, a potem ja w rewanżu za każdym razem jeździłabym np. do jakiegoś spa na masaże i błotne kąpiele Ale on wiedział, że jestem mało dzielna i średnio zaradna, niczego przed nim nie ukrywałam i wiedział na co się pisze biorąc ślub że mną Więc nawet go nie dziwi jak wygląda nasza rzeczywistość teraz W sumie początkowo było inaczej dopóki dobrze się czułam, ale szybko zaczęły mi się mdłości i wymioty, które strasznie długo trwały, dodatkowo co chwila byłam chora, bo łapałam od córy przedszkolne choroby, a potem to już nie miałam na nic sił... Więc mąż zasuwa sam praktycznie przez całą ciążę, wszystko jest na jego głowie. Ostatnio pomyślałam sobie, że kurcze, jak druga córa się urodzi i pojedziemy do jego rodziców na wakacje, to zamierzam jak najwięcej zajmować się dziewczynami, żeby mógł odpocząć w końcu, bo naprawdę zasłużył... Cytat:
Czekamy razem z Wami na Waszą małą Pszczółkę Cytat:
|
|||
|
|
|
#3288 |
|
*sportaddict*
|
Zgadzam się z Cashmere i Siil, w życiu bym nie poszła na taki układ
|
|
|
|
#3289 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam z psem i ledwo co doczłapałam w drodze powrotnej. Chyba czuję oddech porodu na plecach hehe. Teraz piję kompot z truskawek, bo za mną chodził
Cytat:
U nas przy zwykłej kasie ani nie pikało, ani kasjerka nie zauważyła. Cytat:
A napiszesz mi jak to zdjął? Może spróbuję. Cytat:
Kciuki żeby bark nie bolał ✊️✊️ Cytat:
Wiedziałam, ze dasz radę, będzie coraz lepiej. ![]() Cytat:
Ty nie wyrywaj się przed szereg, Nulka pierwsza ![]() Cytat:
Właśnie miałam pisać Nulcia rodzisz czy nie rodzisz? Bo dziewczyny chcą juz sie w kolejkę wbijać a poważnie to ogromne kciuki, żeby szybko poszło i żebyś nie leżała w tym szpitalu oczekując zbyt długo ✊️✊️Cytat:
Xzora Ty to zawsze coś mądrego napiszesz, nie pomyślałam o wydruku z konta, dzięki, na 90% płaciłam właśnie kartą. Cytat:
To ja też zołza w takim razie, chociaż moj jest taki przerażony, że sam się boi ruszyć gdziekolwiek ![]() Cytat:
Najlepszego dla mamusi ![]() Cytat:
Ja mam Philips Avent, a butelki różne, to nie problem, bo przy laktatorze masz też butelkę. Cytat:
I tak podziwiam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3290 |
|
Raczkowanie
|
Czyli już wiadomo jak nasrpzpoznac. Mamy w sukienkach z sinsay a dzieci koziołki 😀
Nulka kciuki. To Ty już możesz rodzić spokojnie. No to bułka czekamy na kolejne dziecko 😊 Mała w takim razie kciuki za rozwiązanie do 10☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3291 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Siil jakbyś musiała to na pewno byś dała radę! nie bez powodu to kobiety rodzą dzieci, faceci nie są tak silni, ale fakt z tego co piszesz Twój mąż to złoto, pozazdrościć
|
|
|
|
#3293 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Karo ja tez mam ten mini electric i jest spoko ale poki co przydal sie na 2 dni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy ciążowy spacer zaliczony ledwo wróciłam. Kręgosłup mam do wymiany. Najchetniej wziełabym coś przeciwbólowego ale nie mogę. Normalnie trasa zajeła by mi 10 minut a szliśmy 40
Stopy mi urosły bo mnie buty cisną. Obolała zmeczona ale szczęśliwa już dzisiaj nie ruszam się z kanapy. Dzieki dziewczyny za info o laktatorach. Właśnie nie chciałam się sugerować butelkami. Bo w zestawie są. |
|
|
|
#3295 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
i ja sie witam w lipcu! wszystkie dotrwalysmy!
ja dzis sprzatalam caly dzien pokoj syna... i tak u nas glownie zabawki to lego, gry planszowe i puzzle. no i sporo książek. wszystko odkurzylam, umylam. w szafie porzadek, nawet okno umylam. takze drugi pokój jest CZYSTY! kuchnia prawie skonczona! wieczorem siadziemy z męzem wybrac tapete i lampy - mam swoje typy, jemu pokaze tylko kilka niech akceptuje i zamawiamy. gniazdka do odbioru w środe. meble w kolejny wekend przyjdą montować! nie macie pojecia jaka ulga z ta kuchnia! wczoraj poklocilam sie z mezem. jak konczyl kuchnie tesciowa łaziła po oknem że chce zobaczyć jak mamy. ja ją olałam, mąż zajęty nawet chyba nie slyszal. zaoferowala umycie okna. mąż ją wpuścił i zaczely sie komentarze... ze jak ja w takim balaganie umiem życ, ze ona by mi przyszla posprzatac itp. kur*** dla przyjemnosci mam wszedzie kurz i syf, uwielbiam życ w brudzie h** jej do tego! wiecie jak na odp*** umyla to okno... no porażka poprstu. w rogach brud, od spodu nawet nie przetarła a na szybach pomazane jakby brudna szmata towycoerala. moj syn by to lepiej umył poważnie. a jak sie nasapała przy tym! i dumna bo to okno od ulicy i wszyscy sąsiedzi ją widzieli! dobrze ze jej piórka kolorowe na dupie nie wyrosły z dumy! wkurzylam sie bo taką pomoc to ja mam gdzies. a jeszcze mąż do mnie - nawet jej nie podziekowalas. HAHA!! sory za narzekanie, ale to nie na moje nerwy nawet i bez ciąży! Cytat:
Cytat:
wracaj do sił! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a Ty juz mozesz rodzic, nie dziw sie że jak sie nie odzywasz to cos podejrzewamy!
|
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty jak czujesz?? Urodzisz wcześniej? ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wstawiam porownanie wielkosci żołądka dziecka ![]() Cytat:
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
CHILLI to że mały chce być co chwilę przy piersi, to nie myśl że on się nie najada. Zaspokaja tak potrzebę ssania i bliskosci z Tobą
MININI fajnie że remont już jest ku końcowi, a teściowa olej szkoda Twoich nerwów!
|
#3299 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się z sali przedporodowej, rozwarcie bez zmian 5cm, skurcze nieregularne. Pobrali mi teraz krew i mocz na badania, założyli welflon (w takim miejscu że ciężko cokolwiek zrobić lewą ręką 😕
. W sumie jakiś płyn mi wpuscili, z tego stresu nawet nie zapytałam co to było... Także czekamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Wincent najlepiej Ci pobudzi
a na sucho nie chce ssać? Albo na śpiocha? Wtedy najlepiej pobudza, siądź z książką i odpoczywaj razem z nim 
muszę też sobie załatwić dane do pracy mgr, bo chciałam coś ruszyć już, bo nie wiem jak to później mi pójdzie z małym, no i jeszcze muszę książki zorganizować do tego. W domu chciałam wszystko wypucować żeby po porodzie do czystego wrócić, a na początku pewnie mąż będzie wszystko w domu ogarniał i nie chcę żeby miał dodatkową robotę, zresztą ja to i tak lepiej zrobię
jeszcze muszę skonstruować plan porodu ale to już prawie mam skończone. Tyle mi na teraz do głowy przychodzi- miałam zrobić sobię listę tych rzeczy bo zawsze o czymś zapomnę!
Za to super ułożyłaś wszystko w komodzie
za akcje! 

Chyba że mielibyśmy taką umowę, a potem ja w rewanżu za każdym razem jeździłabym np. do jakiegoś spa na masaże i błotne kąpiele
byliśmy na kasie samoobsługowej bo kasjerka to by pewnie zauważyła
ja sie mega trzeslam po cc masakra jak opetana.U nas jakos leci coraz lepiej pojechalismy nawet dzis z mlodym do askota po stanik
Bo dziewczyny chcą juz sie w kolejkę wbijać