|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Ale pionizacja już za Tobą, podziwiam że tak sobie poradziłaś! Mąż cały czas z Tobą? A ta koleżanka też po cc? Cytat:
Też chciałam pytać morelle o brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Morelle a teraz na ten ból jakieś przeciwbólowe może mogą Ci dać?
Długo ten ból może się utrzymywać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No wiesz, nie dość że posprzątał to jeszcze dostał opr! Jeju ja mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia przed porodem, których na 100% w pierwszych miesiącach nie ogarnę, że nie mogę przed terminem rodzić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3245 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Morelle brawo za pionizację i dużo sił na dzisiejszy dzień!
Cytat:
Brawo Darietta za dotrwanie do lipca! ![]() Cytat:
Zrobiłyście kozi wątek, to teraz wszystkim szczotki będą walić kozą Ale pocieszę, że włożyłam swoją do szafy do koszyczka na akcesoria małej i nie czuć w szafie tego zapachu i ubrania nie łapią go. Tylko jak szczotkę się powącha z bliska to czuć Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Xzora melduj się!
|
|||||
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Nonie tak niespokojny ale mam suoer polozna ciagle do mnie dzwoni i wlasnie dzis poki co sama piers juz na zadanie musze bardzo pobudzac laktacje pije herbatki jem regularnie i odciagalam laktatorem troche
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Morelle jestes mega dzielba gratulacje!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam pytanie do dziewczyn co juz rodziły sn czy od razu można normalnie funkcjonować? Bo czytałam że nie wolno się schylać nosić ciężkich rzeczy itp. A później że dziewczyny normalnie schylały się itp. Co jest prawdą po jakim czasie mija ból |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
Morelle dzielna jesteś. Z każdym dnie będzie dużo lepiej. Właśnie daj znać jak tam brzuszek po porodzie.
Darietta ostrożnie z tą aktywnością. Jon wtedy to ten strój musimy kupić hehe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Morelle super dzielna jesteś! podziwiam ![]() Mnie bolą pachwiny i się zastanawiam czy mi się brzuch nie obniżył bo coś po jedzeniu nie było mi tak ciężko jak zawsze |
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mąż z córą skoczyli na targ i przywieźli maliny, porzeczki, agrest, borówki, truskawki i czereśnie. I warzywka. Ale wyżerka! Tylko jagód nie było
Cytat:
Nie przypominam sobie jakiegoś specjalnego bólu. Ale wiesz, to wszystko się zapomina z czasem, więc na 100% nie jestem pewna czy coś tam mi nie doskwierało. Ale na pewno po porodzie nie ma co zgrywać kozaka i trzeba dać organizmowi trochę czasu na powrót do formy. Cytat:
|
||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
MORELLE brawo za pionizację!
EMMOS też bym się wkurzyła tymi spodniami. Ja bym spróbowała to załatwić. Kiedyś kupiłam w Reserved tunikę na jakies ważne wyjście, wzięłam się za jej prasowanie (oczywiście przed wyjściem) a tam klips. Ale byłam zła! JON a co Ty masz do ogarnięcia jeszcze przed porodem, że piszesz że tyle rzeczy do zrobienia? ![]() ETUSIA, NONIE podziwiam Was że teraz na końcówce jesteście całymi dniami same z małymi dziećmi. Ja gdyby nie pomoc mamy chyba bym umarła. Juz totalnie brak mi sił na dłuższą zabawę z synem czy szaleństwa na podwórku :/ DARIETTA kiedy mija ból po sn to bardzo indywidualne. Dla mnie było najgorsze gojenie się krocza po nacięciu, bo najpierw tuptalam jak gejsza :P no i długo nie mogłam normalnie na tyłku usiąść, używałam koła do pływania. Jak się nie popęka to lux malina
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle gratulacje !ja sie nie moge doczytac wszystkich postow bo nie mam czasu ale musialam zajrzec zeby sie dowiedziec co i jak u Ciebie😊ja sie mega trzeslam po cc masakra jak opetana.U nas jakos leci coraz lepiej pojechalismy nawet dzis z mlodym do askota po stanik 😊 dzis karmie piersia caly czas i odpukac maly spokojnir spi i sie nie budzi zobaczymy co dalej noce ciezkie bo maly sie denerwuje jak go przystawiam ale dzis w nocy butli nie mogl chwycic bo mu sie merda z piersia 😊
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Boli mnie brzuch. Może dziś urodzę? :P mąż mówi że ma przeczucie że on od poniedziałku już nie pójdzie do pracy :P
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super Wincent najlepiej Ci pobudzi a na sucho nie chce ssać? Albo na śpiocha? Wtedy najlepiej pobudza, siądź z książką i odpoczywaj razem z nim ![]() Cytat:
Wyłącznie Paracetamol to tylko w ciąży, przy kp już można większość leków. Szczególnie ibuprom, pamiętajcie dziewczyny ze przy zastojach/ zapaleniach piersi pierwsze brac leki p. zapalne czyli właśnie coś z ibuprofenem. A tu jest cały wykaz laktacyjnego leksykonu. Mi po porodzie dawały coś bo obkurczanie macicy mega bolało. A o Morelle chodziło mi konkretnie na ten ból co by jej mogło pomoc, w szpitalu powinni wiedzieć i ja bym o coś prosiła ![]() http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php Etusia czyli podobnie, z tym ze gdyby moj mąż tylko pracował to by więcej czasu pewnie z nami spędzał. Najwiecej czasu pochłania jego hobby, ma dwie pasje którym poświęca bardzo dużo czasu, wiąże sie to z wyjazdami, nie robię mu broń boze wyrzutów ani nic ale gdy ja siedzę sama w 9 miesiącu ciąży z córka to chyba zrozumiałe ze mi trochę przykro i większość rzeczy jest na mojej głowie bo on nie ma czasu... i jest 200-400 km od domu gdzie ja mogę zacząć rodzic w każdej chwili. Okazało się właśnie ze wróci dziś w nocy zamiast jutro popoludniu ( gdzie ja już sobie zaplanowałam niedzielę, chciałam jechać na maliny do rodzicow ) ale za to ma wyjazd na czwartek... wiec znów będę sama praktycznie od środy bo rano pójdzie do pracy, potem się musi spakować, wyjechać koło 20... i wróci w czwartek w nocy. Mi najbardziej doskwiera wieczór, gdzie muszę ja wykapać, zrobić i dac kolacje, położyć do spania. Samej mi się ciężko umyć a co dopiero ją. Okej koniec narzekania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3259 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
muszę też sobie załatwić dane do pracy mgr, bo chciałam coś ruszyć już, bo nie wiem jak to później mi pójdzie z małym, no i jeszcze muszę książki zorganizować do tego. W domu chciałam wszystko wypucować żeby po porodzie do czystego wrócić, a na początku pewnie mąż będzie wszystko w domu ogarniał i nie chcę żeby miał dodatkową robotę, zresztą ja to i tak lepiej zrobię jeszcze muszę skonstruować plan porodu ale to już prawie mam skończone. Tyle mi na teraz do głowy przychodzi- miałam zrobić sobię listę tych rzeczy bo zawsze o czymś zapomnę!Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Darietta to raczej sprawa indywidualana, zależy ile i czy w ogóle czy pękniesz/natną Cię, ja osobiście kilka chwil po porodzie czułam się od pasa w dół jakby mnie walec przejechał, ale po nocy już było dobrze - przy chodzeniu i jak leżałam nie czułam żadnego dużego bólu, zdecydowanie najgorzej było siedzieć, rana po nacięciu piekła i to był trochę dyskomfort. A to noszenie i schylanie się to bardziej cc dotyczy niż porodu SN. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
Morelle, jesteś mega dzielna
Ja się niedługo zbieram do szpitala, pewnie mnie zbadają i będziemy czekać aż coś się ruszy. Boję się że będą mnie chcieli trzymać na oddziale aż do rozwiązania, bo strach mnie teraz z tak dużym rozwarciem puścić 😕 Mój mąż ma przeczucie że jutro urodzę (on się w niedziele urodził i jego córka pewnie też tak) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nulka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka
może już więcej niz pół porodu za Toba, a nie wiesz daj znać z oddziału!Taedio znowu piątka ja też mam kilka tematów do ogarnięcia jeszcze i idzie mi to słabo też miałam zrobić listę ![]() Xzora |
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że podłącza oxy i ruszy z kopyta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezu jakie pyszności ! Zazdroszczę Ja mam w zamrażarce jagody i zamierzam dziś zrobić jagodzianki a teraz robię karpetke bez pieczenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Baby mnie nastraszyła tym swoim snem i teraz też się martwię czy Xzora nie zaczęła rodzić! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nulka, może Ci oksy dadzą i będzie raz dwa i koniec ![]() Ja bym chciała do 10-go urodzić. Tak, że proszę o kciuki i dla mnie ![]() Morelle Dzielnie sobie radzisz, brawo! Chilli Fajnie, że u Was też wszystko jest dobrze. Mały jest uroczy, a właśnie jakiego mm używsz?? Jak tam pierwsza kąpiel i pepuszek? Jak sie czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, melduję się! Nie chcę się wbijać w kolejkę przed Nulkę i Samanthę
Baby2 - chociaż mam nadzieję, że sen się sprawdzi i niedługo po dziewczynach będzie też moja kolejByliśmy z TŻ rano na warsztatach z chustonoszenia i spodobało nam się. To podstawowe wiązanie jest całkiem łatwe - przynajmniej na lalce. Rozmawiałam też z koleżanką odnośnie zakupu chusty i powiedziała, że w pierwszy weekend m-ca Little Frog mają rabat na II gatunek i żeby zamawiać. To zamówiłam taką i po rabacie wyszła cena 140zł - to jest ta dłuższa długość 4,6, bo w standardową 4,2 TŻ przy wzroscie 193cm się nie dopnie: https://littlefrog.shop/product-pol-...IIgatunek.html Jon Snow - brawa dla TŻ za kwiatki, rozśmieszył mnie tekst o tym, że główki naszych dzieci będą kozą waliły ![]() Poprostu - bardzo miło ze strony położnej, że się odezwała Morelle - fajnie, że twój lekarz prowadzący specjalnie do Ciebie zajrzał. Brawa za pionizację i żeby ten ból barku zaraz odpuścił! Mała! współczuję tych bolesnych skurczy Za to super ułożyłaś wszystko w komodzie---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Emmos - ja bym pojechała do Tesco - nie masz obowiązku paragonu trzymać. A może jak płaciłaś kartą to możesz pokazać wydruk z konta. Poprostu - odnośnie twojego chaosu w głowie, to ja też mam dzisiaj jakieś ciążowe objawy. Już dwa razy nabałaganiłam w kuchni - raz przelałam wodę w szklance, a innym razem rozsypałam kakao Darietta - mam nadzieję, ze już się lepiej czujesz po tym nadwyrężeniu. Niestety przy twardym brzuchu strasznie źle się schylać. Nonie - no ja się nie dziwię, że marudzisz. Tobie ciężko, opiekujesz się córką, a tż jeździ. No dobrze by było, żebyś i ty miała szansę na wypoczynek. Nulka - kciuki za twój pobyt w szpitalu - oby z tą niedzielą się sprawdziło! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

mam nadzieję, że nic ważnego nie mówiła
a jak połóg? I daj znać jak waga tak z ciekawości 

Zrobiłyście kozi wątek, to teraz wszystkim szczotki będą walić kozą

bo nie zwróciłam uwagi
Xzora melduj się!

podziwiam
mąż mówi że ma przeczucie że on od poniedziałku już nie pójdzie do pracy :P
muszę też sobie załatwić dane do pracy mgr, bo chciałam coś ruszyć już, bo nie wiem jak to później mi pójdzie z małym, no i jeszcze muszę książki zorganizować do tego. W domu chciałam wszystko wypucować żeby po porodzie do czystego wrócić, a na początku pewnie mąż będzie wszystko w domu ogarniał i nie chcę żeby miał dodatkową robotę, zresztą ja to i tak lepiej zrobię

Za to super ułożyłaś wszystko w komodzie