|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 |
|
po prostu Em :)
|
A bo to żadne zakupy, brat kiedyś dostał i nawet nie tknął, więc ja się zaofiarowałam nimi zająć.
|
|
#3273 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tituby też gratuluję.Cytat:
Cytat:
Dlaczego ja nie mam rodzeństwa?
|
|||
|
|
|
#3274 |
|
|
Ja mam nawet za dużo, chętnie się podzielę.
![]() Porobiłam zdjęcia całej mojej kolekcji skarbów, bo mam aparat na kilka dni i okazało się, że chyba wejście na usb się zepsuło..
|
|
#3275 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zaczęłam czytanie od "Kłamstw" , ale to dopiero piersze strony. Na pewno napiszę, jak mi się podobały.
|
|
|
|
#3276 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję, dziewczyny, nowych zdobyczy
Później wkleję swoje ![]() Cytat:
![]() W sumie kupiłam wczoraj odtwarzacz - śliczną, malutką, czerwoną Sansę Clip i jestem zachwycona Sansa wygrała z Zen Stone Plus - między innymi dlatego, że naczytałam się, że Creative'y są bardzo awaryjne (dotyczy to również słuchawek). Ana ma widać duże szczęście ![]() IAudio podobno są świetne, ale nie na moją kieszeń niestety ![]() A używałaś kiedyś może słuchawek kanałowych? ![]() Cytat:
![]() Z Alvestą bym się chyba nie polubiła w realu ![]() Cytat:
![]() O Creativie wspomniałam już wcześniej Natomiast co do słuchawek to też zgrzewam się na Sennheisery - model CX300. Tyle że kosztują 150-200zł , dlatego kupię je dopiero w przyszłym m-cu. Uparłam się na kanałowe, bo zwykłe pchełki prawie wcale nie tłumią dźwięków z zewnątrz, zwłaszcza gdy korzysta się z komunikacji miejskiej w Bydgoszczy , a naprawdę chciałabym porządnie słyszeć muzykę Fajnie, że się zgadzasz co do tego, że warto zainwestować w sprzęt tej firmy, bo mam wyrzuty sumienia, że przecież to tylko słuchawki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś zamknęli mnie i TŻa na takim wielkim, starym cmentarzu w Irlandii (nie zauważyliśmy informacji, że jest otwarty tylko do którejś tam godziny). Myślałam, że się skicham z nerwów Mur ogradzający cmentarz miał gdzieś ze 4m wysokości - TŻ podsadził mnie z jednej strony (mam 158cm wzrostu i lęk wysokości Niewiele brakowało, a byśmy tam nocowali Ale cmentarz był przepiękny Cytat:
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
A oto i moje njusy książkowe
Kolejno od góry: 2x Podaj, 2x Tania Książka, ŚK.
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
. Miałam mały, niespodziewany przypływ gotówki, zainwestowałam ją między innymi w zakup książek ze Świata Książki, kupiłam wszytskie pozycje, które mnie zainteresowały. Fajnie tak kupować nie musząc z niczego rezygnować. W chwili wolnej zrobię zdjęcia moich nowych nabytków. ![]() Cytat:
Cytat:
Jestem ciekawa Twojej opinii na temat " Ptaków ciernistych krzewów" wiele pozytywnych komentarzy słyszałam ostatnio o tej książce. Czytałam " Czas miłości" tej autorki, całkiem fajna powieść obyczajowa. Natomiast z " Ptakiami.." mam tylko trzy skojarzenia - serial telewizyjny, który dawno temu wywołał spore kontrowersje, Australia oraz Richard Chamberlain.
|
|
|
#3279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to był to Neil Gaiman ![]() Cytat:
Cytat:
normalna słuchawka mi z niego wypada i zawsze chodziłam z jedną. Te siedzą na miejscu i naprawdę fajnie grają, nie ma niemal wcale przebić z zewnątrz ![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
Em zazdroszczę rodzeństwa.... ja mam młodszego brata, który czasami czyta komiksy (dobrze, że coś czyta) dwa lata temu wypożyczył z biblioteki 2 książki, w tamtym roku 4, a w tym zamierza przeczytać 6
![]() Ger historia z cmentarzem boska ![]() Co do książek, czytalam i mam w posiadaniu "Julio, gdzie jesteś?".... "Ptaków ciernistych krzewów" nie czytałam, chciaż miałam zamiar, ale jak się wzięłam za inną książkę tej autorki to szła mi jak krew z nosa... więc na razie sobie odpusciłam może kiedyś![]() Niv jak regularnie podczytujesz to i możesz regularnie coś napisać Aaa dziewczyny cieszę się strasznie, bo dzisiaj TŻ się wyprowadza do innego mieszkania i jak mi opowiadał jak jest to aż chcę szybciej lecieć mówiłam, żeby mi jakiś regał na półki kupił, a on na to że na całej ścianie są półki i starsze meble jak ja lubię itp.... może jak zrobi zdjęcie to mi wyśle (ale znając życie ja i tak sobie to w wyobraźni upiększyłam )
|
#3281 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A taki brat to skarb! Mojemu to ja pożyczam, a on biedny nie może już nic kupić, bo nie wie co ja mam (sama powoli się gubię ). No i czyta mało, woli komputer. Cytat:
Cytat:
Myślę też o odtwarzaczu, ale kompletnie nie mam pojęcia co kupić... Marzy mi się słuchanie książek wydanych na CD lub MP3 - wtedy kiedy kiepskie warunki nie pozwalają mi czytać (zawsze mogę je wgrać na kartę pamięci do odtwarzacza - po przeszkoleniu u brata oczywiście , teraz to czarna magia dla mnie ).Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że nie byłaś tam sama... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja również jestem sama z nałogiem (dobrze, że chociaż Wy jesteście Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
philipsy, creativy, thompsony, sony, zwykłe z kiosku. Nie ma na nią mocnych
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
Protko, czuję, że będzie dobrze
)A co do brata.... to wątpię, żeby te 6 książek przeczytał dodać do tego, że ja mu wypożyczam.. więc jak pojadę to mu się nie będzie chciało
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
a to on sobie założył te 6 książek, czy Ty mu doradzałaś??
|
|
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
On sobie tak ustalił
ale wątpię czy da radę
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Em gratuluję końca pisemnej matury. Trzymam kciuki za egzaminy ustne. ![]() 2 i 3 mam w swojej biblioteczce, a bardzo bym chciała przygarnąć 6. ![]() Ondine, Cochonnetta winszuję nowych nabytków. Cytat:
Przygodę miałaś świetną, zwłaszcza ten fragment z przechodzeniem przez mur. W ostatnie wakacje o włos uniknęłam z TŻ nocowania w jednym z rzymskich muzeów. Wyszliśmy z ostatnimi pracownikami obsługi i musieli specjalnie otwierać nam bramę. ![]() Cytat:
![]() Także będę czekać na opinię czy warto ja kupić i przeczytać. Magrat16 może będziesz zainteresowana rozbudową kolekcji, którą dostałaś od babci. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=362036298 Ja już kliknęłam i zaraz edytuję sobie podpis dotyczący książkowego odwyku, bo zdecydowanie więcej kupuję kiedy teoretycznie mam sie ograniczać. Tu chyba wychodzi mój przekorny charakter.
|
||||
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
amber2046 nie kuś
![]() chwilowo muszę się powstrzymać, bo mam z 15 zł w portfelu a gotówka dopiero za kilka dni
|
|
|
#3289 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych skarbów!
Prawie wszystkie Naprawdę można wygrzebać tam niesamowite skarby. Polecam zwłaszcza Niezgłębiony zamysł Allende i Clair de Lune La Mure Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Skąd ja to znam W sumie póki co jeszcze wydaje mi się, że kontroluję swój zbiór, ale taki katalog to by było coś... Cytat:
W ogóle w poniedziałek przed zajęciami robię sobie mały rajd po sklepach, bo szukam torby-worka ze skóry, a póki co nic ładnego (albo odpowiednio gigantycznego) nie widziałam. Jeśli ją znajdę i nie wydam za wiele, to jeszcze odwiedzę Centrum Taniej Książki... Żeby mieć motywację do odwyku Cytat:
Co zaś się tyczy słuchawek, to myślę, że warto zainwestować. Raz dla komfortu słuchania, dwa dla własnego zdrowia Tym bardziej, że Sennheisery są naprawdę dobre i wytrzymałe, i szybko potrzeba kupienia kolejnych słuchawek Ci się nie pojawi ![]() Cytat:
Inna rzecz, że skoro cmentarz zrobił na Tobie takie niesamowite wrażenie w dzień, to jakie wrażenie musiałby zrobić w nocy ![]() Cytat:
O, proszę To może pasowałoby nam tę książkę przeczytać?
|
|||||||
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całej kolekcji nie zbieram, ale książki Jane Austen z tej serii zamierzam skompletować, ponieważ są one wydane za zgodą KŚ w tym lepszym moim zdaniem tłumaczeniu. KŚ wydał je na śnieżnobiałym papierze i z efektowniejszymi okładkami, tylko trzeba za nie zapłacić odpowiednio drożej. Dlatego szczerze Cię namawiam jeśli jeszcze nie masz tego tytułu.
|
|
|
|
|
#3291 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, zostałam zamknięta w ratuszu. Ale nie sama na szczęście, była jeszcze matka z dzieckiem. Poszukałyśmy jakiś pracowników i nas wypuścili drugim wyjściem. Wróciłam z Wrocławia o 1. w nocy (wyjechałam przed 6 i cały dzień na nogach ![]() Dowiedziałam się, że we Wrocławiu swoją filię ma Dedalus, ale nie poszłam (chociaż miałam baaardzo blisko), nic nie kupiłam. Odwyk pełną parą, tylko niestety będę musiała w ŚK zrobić zakupy (ale to już po powrocie z Dortmundu). |
|
|
|
|
#3292 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak a propo. Słyszałam opinie, że nie daje się w prezencie "dziewiczej" książki, nalezy ją samemu przeczytać, zanim się ją podaruje. Dopuszczale jest również dodawanie własnych notatek i wniosków... Podarowana książka ma być później przedmiotem dyskusji. Ja do tej pory prezentowałam nieczytane książki Cytat:
Germini - z braku czasu musiałam ostatnio oddać "Tajemnicę Vivaldiego" do biblioteki bez czytania (rzadko mi się zdarza, ale zdarza i jest to wtedy prawdziwa trgedia dla mnie). Więc nie pisz mi tylko że jest dobra ![]() "Ptaki ciernistych krzewów" podobały mi się
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7516277]Ja w zeszłe wakacje, w Kopenhadze
, zostałam zamknięta w ratuszu. Ale nie sama na szczęście, była jeszcze matka z dzieckiem. Poszukałyśmy jakiś pracowników i nas wypuścili drugim wyjściem. Wróciłam z Wrocławia o 1. w nocy (wyjechałam przed 6 i cały dzień na nogach ![]() Dowiedziałam się, że we Wrocławiu swoją filię ma Dedalus, ale nie poszłam (chociaż miałam baaardzo blisko), nic nie kupiłam. Odwyk pełną parą, tylko niestety będę musiała w ŚK zrobić zakupy (ale to już po powrocie z Dortmundu).[/quote] Z tym zostawaniem po oficjalnym zamknięciu to widać powszechny problem. Dlaczego tylko mi nie wychodzi odwyk... ![]() Nie mam miejsca na nowe zakupy, chyba przerzucę sie na mniejszy format.
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne są, tylko powinni sprzedawać je w zestawie z mikroskopem, bo lupa pewnie nie wystarczy.
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (Ale czytania tych maleństw bym się nie podjęła, moje oczy już teraz potrzebują soczewkowego wsparcia, a co dopiero...
|
||
|
|
|
#3297 | ||
|
|
Dziękuję za miłe słowa.
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-08-01 o 11:58 |
||
|
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
ana, protka , amber , germini, dzięki. a maj miał być miesiacem, w którym mniej kupię
![]() Dorzuciłam fotki do wczorajszego postu,ale takiej sobie jakości, brak cierpliowści wyszedł. Germini dzięki Gratuluję odtwarzacza! Ty też sie wzbogaciłaś , jak widze . "Ptaki ciernistych krzewów" mam , czytałam dosc dawno, podobały mi się. A czytałas inną kisązke tej autorki" Nieprzyzwoita obsesja"? Ciekawa. Ksiażki Fielding czytałam ,ale tej nie, choć ona ma taki styl pisania,ze jej książki dobrze się czyta. "Tajemnica Vivaldiego" czeka na swoja kolej. Reszty nie znam. Historia z cmentarzem niezwykła ! umarłabym ze strachu ![]() W muzeum, amber, to bym się pozwoliła zamknąć.... amber , miniaturki slicznosci.Tez troche posiadam . Nawet "Pana Tadeusza" w takim formacie ! Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-05-11 o 13:01 Powód: literówka |
|
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
Ondine ja zaczęłam czytać "Nieprzyzwoitą obsesję" ale nie dałam rady skończyć.... Ale na pewno kiedyś sięgnę po nią
|
#3300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

Nowe nabytki.

Tituby też gratuluję.
Dlaczego ja nie mam rodzeństwa?

Teraz mam słuchawki Sennheisera, MX 760 Titan i póki co dzielnie wytrzymują codzienną szamotaninę w torebce, bez uszczerbku dla jakości dźwięku (kabelek ponaciągałam już milion razy, a nie ma żadnych szmerów 

philipsy, creativy, thompsony, sony, zwykłe z kiosku. Nie ma na nią mocnych
Trzymam kciuki za egzaminy ustne.