A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-10, 22:24   #3271
shachownica
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Nowe nabytki.

Lian Hearn: Po słowiczej podłodze, Na posłaniu z trawy i W blasku księżyca.

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 22:24   #3272
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Em, zakupy miały być chyba po maturze??
A bo to żadne zakupy, brat kiedyś dostał i nawet nie tknął, więc ja się zaofiarowałam nimi zająć.
Stary 2008-05-10, 22:36   #3273
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Niestety nie wyrobiłam sie ze zdjęciem , wiec tylko napisze , o jakie tytuły sie wzbogaciłam .Fotkę dorzucę jutro. Nowi mieszkańcy półki to :
1. Stanisław Leszczyński -A. Muratori-Philip (seria "Biografie znane i nieznane")
2. Kłamstwa -E.de Heriz
3. ja , Tituba, czarownica z Salem - M.Conde
4. Cztery życia wierzby -Shan Sa
elsha, dziękuje mam nadzieje ,z ejutro juz bedzie przywzoicie z moim zdrowiem.
Daj znać po przeczytaniu, czy "Kłamstwa" się podobały. Sama powoli się przymierzam, ale cena mnie przerasta. Tituby też gratuluję.
Cytat:
Napisane przez emememsik
Ah, zapomniałabym. Nowe nabytki.

Cytat:
Napisane przez emememsik
A bo to żadne zakupy, brat kiedyś dostał i nawet nie tknął, więc ja się zaofiarowałam nimi zająć.
Dlaczego ja nie mam rodzeństwa?
Stary 2008-05-10, 22:40   #3274
emememsik

Cytat:
Napisane przez elsha Pokaż wiadomość
Dlaczego ja nie mam rodzeństwa?
Ja mam nawet za dużo, chętnie się podzielę.

Porobiłam zdjęcia całej mojej kolekcji skarbów, bo mam aparat na kilka dni i okazało się, że chyba wejście na usb się zepsuło..
Stary 2008-05-10, 22:41   #3275
Ondine
Rozeznanie

Właśnie zaczęłam czytanie od "Kłamstw" , ale to dopiero piersze strony. Na pewno napiszę, jak mi się podobały. Tituby jestem strasznie ciekawa, ale ja juz sobie gromadze lekturke na urlop.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 00:32   #3276
Germini
Zakorzenienie

Gratuluję, dziewczyny, nowych zdobyczy
Później wkleję swoje

Cytat:
Napisane przez elsha Pokaż wiadomość
Germini-ze słuchawkami ci nie pomogę, bo używam najzwyklejszych panasoniców RP-HS45, które odtwarzają średnio, ale za to dobrze się trzymają i są bardzo długowieczne. "Pchełki" kompletnie nie trzymają mi się uszu, więc nie mogę za bardzo szaleć ze słuchawkami. Natomiast jeśli chodzi o odtwarzacze, polecam Cowony iAudio. Jakość dźwięku jest naprawdę świetna, wykonanie solidne, gwarancja zwykle na dwa lata. Z Creative'ami mam złe doświadczenia, w ogóle uważam, że są nie najlepszej jakości. W moim Zenie po roku zepsuło się gniazdo od słuchawek (musiałam je przytrzymywać, żeby w ogóle łaskawie kontaktowało), a nie dało się go wymienić, niedługo potem zaczął wysiadać akumulator, a po niecałych dwóch latach użytkowania odtwarzacz zupełnie się na mnie obraził i nigdy więcej się nie włączył. I przyznam, że się ucieszyłam, bo wreszcie mogłam z czystym sumieniem kupić nowy sprzęt.
Dziękuję za odzew
W sumie kupiłam wczoraj odtwarzacz - śliczną, malutką, czerwoną Sansę Clip i jestem zachwycona Sansa wygrała z Zen Stone Plus - między innymi dlatego, że naczytałam się, że Creative'y są bardzo awaryjne (dotyczy to również słuchawek). Ana ma widać duże szczęście
IAudio podobno są świetne, ale nie na moją kieszeń niestety
A używałaś kiedyś może słuchawek kanałowych?

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
A wiesz, tak się właśnie zastanawiałam co Ci wyjdzie i jak zareagujesz jeśli to będzie Marquez...

Z Alvestą bym się chyba nie polubiła w realu

Cytat:
Mój odtwarzacz ma już troszkę (3 lata), więc chociaż tego modelu polecić nie mogę, bo już go pewnie nie dostaniesz, to polecam markę. Mam Creative Zen Touch, z panelem dotykowym i 20gb pamięci (ta pojemność była akurat dla mnie ważna, bo korzystam z niego też jako z pen drive'a i przez cały ten czas, podczas codziennego niemal słuchania, co najmniej 3-4h, zawiesił mi się tylko raz przy przerzucaniu nań mp3. Po całym tym czasie wygląda jak nowy i sprawuje się jakby wyszedł świeżutko z fabryki Dla mnie super Oryginalne słuchawki do niego były stosunkowo dobre, ale... za duże i mi wypadały z uszu Teraz mam słuchawki Sennheisera, MX 760 Titan i póki co dzielnie wytrzymują codzienną szamotaninę w torebce, bez uszczerbku dla jakości dźwięku (kabelek ponaciągałam już milion razy, a nie ma żadnych szmerów W ogóle, kogokolwiek się nie pytałam to wszyscy mi polecali Sennheisera jako firmę produkującą najlepsze słuchawki. Możesz przejrzeć ich ofertę, a nuż znajdziesz coś dla siebie
Również dziękuję za odzew
O Creativie wspomniałam już wcześniej Natomiast co do słuchawek to też zgrzewam się na Sennheisery - model CX300. Tyle że kosztują 150-200zł , dlatego kupię je dopiero w przyszłym m-cu. Uparłam się na kanałowe, bo zwykłe pchełki prawie wcale nie tłumią dźwięków z zewnątrz, zwłaszcza gdy korzysta się z komunikacji miejskiej w Bydgoszczy , a naprawdę chciałabym porządnie słyszeć muzykę
Fajnie, że się zgadzasz co do tego, że warto zainwestować w sprzęt tej firmy, bo mam wyrzuty sumienia, że przecież to tylko słuchawki

Cytat:
Niestety nadal jestem zabiegana. Czsem, jak foxina, mam tylko ochotę paść na łożko czy kanapę i odpoczać. A do tego wszystkiego od wczoraj mam kłopoty ze zdrówkiem.Gardło boli, glos prawie straciłam i lecę na antybiotykach.
Trzymaj się dzielnie i zdrowiej mi tam.

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Jestem pewna, że niedługo będziecie mogły odetchnąć. Po takich wariackich okresach zawsze przychodzi potem trochę spokoju, znam to z autopsji Życzę Wam, aby nastąpiło to jak najszybciej!
Obyś się nie myliła
Cytat:
Szkoda, że nie było w pobliżu żadnego starego cmentarza. Kiedy napisałaś, że będziesz wklejać foty, liczyłam po cichu na jakieś zdjęcia starych nagrobków (może nawet celtyckich). Ja bardzo lubię takie klimatyczne cmentarzyska
Ja teeeż!
Kiedyś zamknęli mnie i TŻa na takim wielkim, starym cmentarzu w Irlandii (nie zauważyliśmy informacji, że jest otwarty tylko do którejś tam godziny). Myślałam, że się skicham z nerwów Mur ogradzający cmentarz miał gdzieś ze 4m wysokości - TŻ podsadził mnie z jednej strony (mam 158cm wzrostu i lęk wysokości ), sam jakoś przelazł na drugą stronę i ściągnął mnie z muru. Ciężko było Niewiele brakowało, a byśmy tam nocowali
Ale cmentarz był przepiękny Zrobił na mnie niesamowite wrażenie.

Cytat:
EDIT: Ah, zapomniałabym. Nowe nabytki.

Ciekawa jestem, czy Ci się spodobają
Stary 2008-05-11, 03:02   #3277
Germini
Zakorzenienie

A oto i moje njusy książkowe
Kolejno od góry: 2x Podaj, 2x Tania Książka, ŚK.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.05 007.jpg (92,9 KB, 49 załadowań)
Stary 2008-05-11, 08:25   #3278
niv_
Zakorzenienie

Cześć dawno mnie tutaj nie było, ale reguralnie podczytuje Wasze wpisy, więc jestem (raczej) na bieżąco. Zrobiłam sobie "zakupowy odwyk", ale nie do końca się mi udało . Miałam mały, niespodziewany przypływ gotówki, zainwestowałam ją między innymi w zakup książek ze Świata Książki, kupiłam wszytskie pozycje, które mnie zainteresowały. Fajnie tak kupować nie musząc z niczego rezygnować. W chwili wolnej zrobię zdjęcia moich nowych nabytków.

Cytat:
Chyba nie masz czego, to był ulubiony film exTŻa przez długi czas, a książka mu zupełnie nie podeszła.

Też mnie kusi Lian Hearn, czaję się koło wymienionych przez Ciebie książek już jakiś czas. Tak, że gratuluję zakupu, miłego czytania

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość

Jestem ciekawa Twojej opinii na temat " Ptaków ciernistych krzewów" wiele pozytywnych komentarzy słyszałam ostatnio o tej książce. Czytałam " Czas miłości" tej autorki, całkiem fajna powieść obyczajowa. Natomiast z " Ptakiami.." mam tylko trzy skojarzenia - serial telewizyjny, który dawno temu wywołał spore kontrowersje, Australia oraz Richard Chamberlain.
Stary 2008-05-11, 08:28   #3279
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
ja dochrapałam się tylko jednej książki po rodzeństwie ale za to był to Neil Gaiman

Cytat:

Dziękuję za odzew
W sumie kupiłam wczoraj odtwarzacz - śliczną, malutką, czerwoną Sansę Clip i jestem zachwycona Sansa wygrała z Zen Stone Plus - między innymi dlatego, że naczytałam się, że Creative'y są bardzo awaryjne (dotyczy to również słuchawek). Ana ma widać duże szczęście
IAudio podobno są świetne, ale nie na moją kieszeń niestety
A używałaś kiedyś może słuchawek kanałowych?
Cytat:
O Creativie wspomniałam już wcześniej Natomiast co do słuchawek to też zgrzewam się na Sennheisery - model CX300. Tyle że kosztują 150-200zł , dlatego kupię je dopiero w przyszłym m-cu. Uparłam się na kanałowe, bo zwykłe pchełki prawie wcale nie tłumią dźwięków z zewnątrz, zwłaszcza gdy korzysta się z komunikacji miejskiej w Bydgoszczy , a naprawdę chciałabym porządnie słyszeć muzykę
Fajnie, że się zgadzasz co do tego, że warto zainwestować w sprzęt tej firmy, bo mam wyrzuty sumienia, że przecież to tylko słuchawki
słuchawki kanałowe to jest to ja teraz już nie mogę nosić zwykłych bo po 15 minutach mnie uszy bolą. Jest jeszcze ten problem, że ja jedno ucho mam inne normalna słuchawka mi z niego wypada i zawsze chodziłam z jedną. Te siedzą na miejscu i naprawdę fajnie grają, nie ma niemal wcale przebić z zewnątrz

Cytat:

Cytat:
Kiedyś zamknęli mnie i TŻa na takim wielkim, starym cmentarzu w Irlandii (nie zauważyliśmy informacji, że jest otwarty tylko do którejś tam godziny). Myślałam, że się skicham z nerwów Mur ogradzający cmentarz miał gdzieś ze 4m wysokości - TŻ podsadził mnie z jednej strony (mam 158cm wzrostu i lęk wysokości ), sam jakoś przelazł na drugą stronę i ściągnął mnie z muru. Ciężko było Niewiele brakowało, a byśmy tam nocowali
no to ładnie takie stare cmentarze mają atmosferę
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 08:56   #3280
gasta18
Wtajemniczenie

Em zazdroszczę rodzeństwa.... ja mam młodszego brata, który czasami czyta komiksy (dobrze, że coś czyta) dwa lata temu wypożyczył z biblioteki 2 książki, w tamtym roku 4, a w tym zamierza przeczytać 6 jestem sama ze swoim nałogiem

Ger historia z cmentarzem boska życzę więcej takich
Co do książek, czytalam i mam w posiadaniu "Julio, gdzie jesteś?".... "Ptaków ciernistych krzewów" nie czytałam, chciaż miałam zamiar, ale jak się wzięłam za inną książkę tej autorki to szła mi jak krew z nosa... więc na razie sobie odpusciłam może kiedyś

Niv jak regularnie podczytujesz to i możesz regularnie coś napisać

Aaa dziewczyny cieszę się strasznie, bo dzisiaj TŻ się wyprowadza do innego mieszkania i jak mi opowiadał jak jest to aż chcę szybciej lecieć mówiłam, żeby mi jakiś regał na półki kupił, a on na to że na całej ścianie są półki i starsze meble jak ja lubię itp.... może jak zrobi zdjęcie to mi wyśle (ale znając życie ja i tak sobie to w wyobraźni upiększyłam)
Stary 2008-05-11, 09:48   #3281
protka
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne...

Cytat:
Niestety nie wyrobiłam sie ze zdjęciem , wiec tylko napisze , o jakie tytuły sie wzbogaciłam .Fotkę dorzucę jutro. Nowi mieszkańcy półki to :
1. Stanisław Leszczyński -A. Muratori-Philip (seria "Biografie znane i nieznane")
2. Kłamstwa -E.de Heriz
3. ja , Tituba, czarownica z Salem - M.Conde
4. Cztery życia wierzby -Shan Sa
elsha, dziękuje mam nadzieje ,z ejutro juz bedzie przywzoicie z moim zdrowiem.
Gratuluję Ondine, nic z tego nie znam. Muszę poczytać co to takiego.

Cytat:

Zabrałam się za poszukiwanie pracy na wakacje. Tylko jestem ciekawa czy ktoś mnie zatrudni od sierpnia do października( w lipcu mam obowiązkowe praktyki )
To trzymam kciuki!

Cytat:
Jaka Ty pomocna jesteś! A taki brat to skarb!
Mojemu to ja pożyczam, a on biedny nie może już nic kupić, bo nie wie co ja mam (sama powoli się gubię). No i czyta mało, woli komputer.

Cytat:
Porobiłam zdjęcia całej mojej kolekcji skarbów, bo mam aparat na kilka dni i okazało się, że chyba wejście na usb się zepsuło..

Cytat:
W sumie kupiłam wczoraj odtwarzacz - śliczną, malutką, czerwoną Sansę Clip i jestem zachwycona Sansa wygrała z Zen Stone Plus - między innymi dlatego, że naczytałam się, że Creative'y są bardzo awaryjne (dotyczy to również słuchawek).
Gratuluję! Śliczny nabytek: a możesz dodać zdjęcie?

Myślę też o odtwarzaczu, ale kompletnie nie mam pojęcia co kupić...
Marzy mi się słuchanie książek wydanych na CD lub MP3 - wtedy kiedy kiepskie warunki nie pozwalają mi czytać (zawsze mogę je wgrać na kartę pamięci do odtwarzacza - po przeszkoleniu u brata oczywiście, teraz to czarna magia dla mnie ).

Cytat:
Tylko albo - wydaje mi się, że słuchawki to połowa sukcesu, więc nie miej wyrzutów - inwestujesz raz i masz dobry sprzęt na lata.

Cytat:
Kiedyś zamknęli mnie i TŻa na takim wielkim, starym cmentarzu w Irlandii (nie zauważyliśmy informacji, że jest otwarty tylko do którejś tam godziny). Myślałam, że się skicham z nerwów Mur ogradzający cmentarz miał gdzieś ze 4m wysokości - TŻ podsadził mnie z jednej strony (mam 158cm wzrostu i lęk wysokości), sam jakoś przelazł na drugą stronę i ściągnął mnie z muru. Ciężko było Niewiele brakowało, a byśmy tam nocowali
Fajna przygoda. Masz teraz co wspominać.
Dobrze, że nie byłaś tam sama...

Cytat:
Gratulacje, ślicznie wyglądają te njusy.

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Em zazdroszczę rodzeństwa.... ja mam młodszego brata, który czasami czyta komiksy (dobrze, że coś czyta) dwa lata temu wypożyczył z biblioteki 2 książki, w tamtym roku 4, a w tym zamierza przeczytać 6 jestem sama ze swoim nałogiem
A czyli jednak postęp jest? Masz dobry wpływ jak widać.
Ja również jestem sama z nałogiem (dobrze, że chociaż Wy jesteście ).

Cytat:
Aaa dziewczyny cieszę się strasznie, bo dzisiaj TŻ się wyprowadza do innego mieszkania i jak mi opowiadał jak jest to aż chcę szybciej lecieć mówiłam, żeby mi jakiś regał na półki kupił, a on na to że na całej ścianie są półki i starsze meble jak ja lubię itp.... może jak zrobi zdjęcie to mi wyśle (ale znając życie ja i tak sobie to w wyobraźni upiększyłam)
Super! Skoro dużo półek to na pewno będzie ładnie - ustawisz swoje książki i już będziesz u siebie... Zresztą kobieca ręka potrafi zdziałać cuda: tu kwiatuszek tu figurka, serwetka i wnętrze nabiera charakteru. Będzie dobrze.
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:17   #3282
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
między innymi dlatego, że naczytałam się, że Creative'y są bardzo awaryjne (dotyczy to również słuchawek). Ana ma widać duże szczęście
ale chyba nie tylko Ana, ja i kumpela mamy zen nano już 3 lata i bardzo dobrze działają, siostra też ma creativa jedyne co psuje to słuchawki- zepsuła już z 15 par philipsy, creativy, thompsony, sony, zwykłe z kiosku. Nie ma na nią mocnych
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:18   #3283
gasta18
Wtajemniczenie

Protko, czuję, że będzie dobrze a TŻ kupił już sobie laptopa, więc będę regularnie zaglądać do Was (ale na razie jeszcze jestem)

A co do brata.... to wątpię, żeby te 6 książek przeczytał na razie jest w polowie drugiej... a tu już pół roku mija dodać do tego, że ja mu wypożyczam.. więc jak pojadę to mu się nie będzie chciało
Stary 2008-05-11, 10:21   #3284
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
A co do brata.... to wątpię, żeby te 6 książek przeczytał na razie jest w polowie drugiej... a tu już pół roku mija dodać do tego, że ja mu wypożyczam.. więc jak pojadę to mu się nie będzie chciało
a to on sobie założył te 6 książek, czy Ty mu doradzałaś??

03.10.2015
Stary 2008-05-11, 10:31   #3285
gasta18
Wtajemniczenie

On sobie tak ustalił ale wątpię czy da radę
Stary 2008-05-11, 10:41   #3286
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie książka, której nawet nie znam...

Watership Down
by Richard Adams
ja też nie znam, a wyszło mi to co Tobie, Aniu

ale dużo napisałyście - ja odwykuję ostro i nie kupuję nic - z kasą ciężko...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:51   #3287
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
tak off-topowo się wyżalę

miesiąc zwolnienia był ale już w porządku a co do wypadku - pijany koleś zaatakował męża podczas udzielania pomocy (TŻ jest ratownikiem medycznym). 2 tygodnie w domku w kołnierzu ortop., 2 tygodnie rehabilitacji, ale już wydobrzał
i oczywiście w Tatry jedziemy, więc będzie skakał jak kozica , ze mną nie ma wyjścia
Trudno takie zachowanie spokojnie skomentować. Zamiast wdzięczności za wykonywanie tak potrzebnego i ważnego zawodu można sie spotkać z agresją.

Cytat:
Rozszerzoną geografię.

Oto książki:
1. Dennis Lehane Rzeka tajemnic
2. Nick Hornby Był sobie chłopiec
3. Nick Hornby Długa droga w dół
4. Daniel Wallace Duża ryba
5. Sarah-Kate Lynch Błogosławieni, którzy robią ser
6. J. K. Rowling Harry Potter i więzień Azkabanu

Em gratuluję końca pisemnej matury. Trzymam kciuki za egzaminy ustne.

2 i 3 mam w swojej biblioteczce, a bardzo bym chciała przygarnąć 6.

Ondine, Cochonnetta winszuję nowych nabytków.

Cytat:
G
Ja teeeż!
Ger gratuluje nowych książek.
Przygodę miałaś świetną, zwłaszcza ten fragment z przechodzeniem przez mur.

W ostatnie wakacje o włos uniknęłam z TŻ nocowania w jednym z rzymskich muzeów. Wyszliśmy z ostatnimi pracownikami obsługi i musieli specjalnie otwierać nam bramę.

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa Twojej opinii na temat " Ptaków ciernistych krzewów" wiele pozytywnych komentarzy słyszałam ostatnio o tej książce. Czytałam " Czas miłości" tej autorki, całkiem fajna powieść obyczajowa. Natomiast z " Ptakiami.." mam tylko trzy skojarzenia - serial telewizyjny, który dawno temu wywołał spore kontrowersje, Australia oraz Richard Chamberlain.
Nasuwają mi sie te same skojarzenia w identycznej kolejności.
Także będę czekać na opinię czy warto ja kupić i przeczytać.

Magrat16 może będziesz zainteresowana rozbudową kolekcji, którą dostałaś od babci.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=362036298

Ja już kliknęłam i zaraz edytuję sobie podpis dotyczący książkowego odwyku, bo zdecydowanie więcej kupuję kiedy teoretycznie mam sie ograniczać. Tu chyba wychodzi mój przekorny charakter.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:02   #3288
magrat16
Zakorzenienie

amber2046 nie kuś
chwilowo muszę się powstrzymać, bo mam z 15 zł w portfelu a gotówka dopiero za kilka dni

03.10.2015
Stary 2008-05-11, 11:06   #3289
Anahstasia
Zakorzenienie

Gratuluję nowych skarbów!

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
jakie ksiązki polecacie z Dedalusa ?
Prawie wszystkie Naprawdę można wygrzebać tam niesamowite skarby. Polecam zwłaszcza Niezgłębiony zamysł Allende i Clair de Lune La Mure

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Przeczytam, choćby z ciekawości jak zmieni się styl po tylu latach przerwy!
O, to będę czekać na Twoją recenzję

Cytat:
A mnie udało się dzisiaj zdobyć "Równoumagicznienie" Pratchetta. Chcę się wreszcie na własnej skórze przekonać o co tyle hałasu
Miłej lektury! Mam nadzieję, że Ci się spodoba

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Ale czy wytrzymam? Ciekawość mnie zżera...
A poza tym zaczęłam się czasem zastanawiać przy zakupach książek "czy aby ja już tego nie mam?" Więc najwyższy czas to poporządkować i stawić czoło skali swego maniactwa.

Skąd ja to znam W sumie póki co jeszcze wydaje mi się, że kontroluję swój zbiór, ale taki katalog to by było coś...

Cytat:
Postanowienia są po to, by je łamać.
Ale będę trzymała kciuki za silną wolę, Ana.
Nie-dziękuję W ogóle w poniedziałek przed zajęciami robię sobie mały rajd po sklepach, bo szukam torby-worka ze skóry, a póki co nic ładnego (albo odpowiednio gigantycznego) nie widziałam. Jeśli ją znajdę i nie wydam za wiele, to jeszcze odwiedzę Centrum Taniej Książki... Żeby mieć motywację do odwyku

Cytat:

Cytat:
Również dziękuję za odzew
Gratuluję odtwarzacza Ślicznie wygląda w tym kolorze Mam nadzieję, że będzie Ci długo i bezawaryjnie służył
Co zaś się tyczy słuchawek, to myślę, że warto zainwestować. Raz dla komfortu słuchania, dwa dla własnego zdrowia Tym bardziej, że Sennheisery są naprawdę dobre i wytrzymałe, i szybko potrzeba kupienia kolejnych słuchawek Ci się nie pojawi

Cytat:
Kiedyś zamknęli mnie i TŻa na takim wielkim, starym cmentarzu w Irlandii (nie zauważyliśmy informacji, że jest otwarty tylko do którejś tam godziny). Myślałam, że się skicham z nerwów Mur ogradzający cmentarz miał gdzieś ze 4m wysokości - TŻ podsadził mnie z jednej strony (mam 158cm wzrostu i lęk wysokości), sam jakoś przelazł na drugą stronę i ściągnął mnie z muru. Ciężko było. Niewiele brakowało, a byśmy tam nocowali
To ładnie Was uziemiono
Inna rzecz, że skoro cmentarz zrobił na Tobie takie niesamowite wrażenie w dzień, to jakie wrażenie musiałby zrobić w nocy

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Cześć dawno mnie tutaj nie było, ale reguralnie podczytuje Wasze wpisy, więc jestem (raczej) na bieżąco.
Jak miło Cię widzieć

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
ja też nie znam, a wyszło mi to co Tobie, Aniu
O, proszę To może pasowałoby nam tę książkę przeczytać?
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:10   #3290
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
amber2046 nie kuś
chwilowo muszę się powstrzymać, bo mam z 15 zł w portfelu a gotówka dopiero za kilka dni
Jak zapłacisz za kilka dni to nic sie nie stanie.
Całej kolekcji nie zbieram, ale książki Jane Austen z tej serii zamierzam skompletować, ponieważ są one wydane za zgodą KŚ w tym lepszym moim zdaniem tłumaczeniu.
KŚ wydał je na śnieżnobiałym papierze i z efektowniejszymi okładkami, tylko trzeba za nie zapłacić odpowiednio drożej. Dlatego szczerze Cię namawiam jeśli jeszcze nie masz tego tytułu.

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-11, 11:17   #3291
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
W ostatnie wakacje o włos uniknęłam z TŻ nocowania w jednym z rzymskich muzeów. Wyszliśmy z ostatnimi pracownikami obsługi i musieli specjalnie otwierać nam bramę.
Ja w zeszłe wakacje, w Kopenhadze , zostałam zamknięta w ratuszu. Ale nie sama na szczęście, była jeszcze matka z dzieckiem. Poszukałyśmy jakiś pracowników i nas wypuścili drugim wyjściem.

Wróciłam z Wrocławia o 1. w nocy (wyjechałam przed 6 i cały dzień na nogach ) i nawet nie jestem zmęczona (a wstałam o 9). A zaraz wybieramy się gdzieś nad wodę, bo jest taka ładna pogoda.

Dowiedziałam się, że we Wrocławiu swoją filię ma Dedalus, ale nie poszłam (chociaż miałam baaardzo blisko), nic nie kupiłam. Odwyk pełną parą, tylko niestety będę musiała w ŚK zrobić zakupy (ale to już po powrocie z Dortmundu).
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:21   #3292
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Mam podobnie, jak zamawiam z księgarni oczekuję nowiutkiej i czystej książki bez zagnieceń, którą nie wstyd ofiarować w prezencie. A jak z allegro, to ideału nie oczekuję i wtedy wszystko jest w porządku. Uważam, że takie stare książki mają duszę, ale wolę pachnące świeżym papierem.

A tak a propo. Słyszałam opinie, że nie daje się w prezencie "dziewiczej" książki, nalezy ją samemu przeczytać, zanim się ją podaruje. Dopuszczale jest również dodawanie własnych notatek i wniosków... Podarowana książka ma być później przedmiotem dyskusji.
Ja do tej pory prezentowałam nieczytane książki

Cytat:
Ah, zapomniałabym. Nowe nabytki.

Nie pogardziłabym

Germini - z braku czasu musiałam ostatnio oddać "Tajemnicę Vivaldiego" do biblioteki bez czytania (rzadko mi się zdarza, ale zdarza i jest to wtedy prawdziwa trgedia dla mnie). Więc nie pisz mi tylko że jest dobra

"Ptaki ciernistych krzewów" podobały mi się
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:26   #3293
amber2046
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7516277]Ja w zeszłe wakacje, w Kopenhadze , zostałam zamknięta w ratuszu. Ale nie sama na szczęście, była jeszcze matka z dzieckiem. Poszukałyśmy jakiś pracowników i nas wypuścili drugim wyjściem.

Wróciłam z Wrocławia o 1. w nocy (wyjechałam przed 6 i cały dzień na nogach ) i nawet nie jestem zmęczona (a wstałam o 9). A zaraz wybieramy się gdzieś nad wodę, bo jest taka ładna pogoda.

Dowiedziałam się, że we Wrocławiu swoją filię ma Dedalus, ale nie poszłam (chociaż miałam baaardzo blisko), nic nie kupiłam. Odwyk pełną parą, tylko niestety będę musiała w ŚK zrobić zakupy (ale to już po powrocie z Dortmundu).[/quote]

Z tym zostawaniem po oficjalnym zamknięciu to widać powszechny problem.

Dlaczego tylko mi nie wychodzi odwyk...

Nie mam miejsca na nowe zakupy, chyba przerzucę sie na mniejszy format.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biz1.jpg (27,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg minibooksinpalmbig.jpg (16,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg OB-AA793_slides_20060307085549.jpg (17,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ExMiniatureBooks2.jpg (47,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (37,0 KB, 20 załadowań)

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-11, 11:39   #3294
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym zostawaniem po oficjalnym zamknięciu to widać powszechny problem.

Dlaczego tylko mi nie wychodzi odwyk...

ojej, jakie maleństwa
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:42   #3295
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
ojej, jakie maleństwa
Świetne są, tylko powinni sprzedawać je w zestawie z mikroskopem, bo lupa pewnie nie wystarczy.

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-11, 11:46   #3296
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
A tak a propo. Słyszałam opinie, że nie daje się w prezencie "dziewiczej" książki, nalezy ją samemu przeczytać, zanim się ją podaruje. Dopuszczale jest również dodawanie własnych notatek i wniosków... Podarowana książka ma być później przedmiotem dyskusji.
Ja do tej pory prezentowałam nieczytane książki
Hmm... Sama nie wiem. Mi by było w ogóle niezręcznie dawać komuś książkę, którą przeczytałam. Może dlatego, że ja sama lubię rozdziewiczać swoje książki (boże, jak to brzmi Ale tak jest, jeśli jakąś kupuję to nie pozwolę NIKOMU jej przeczytać, dopóki ja po nią nie sięgnę

Cytat:
Śliczności Żeby zwykłe książki były tak cudnie wydawane
(Ale czytania tych maleństw bym się nie podjęła, moje oczy już teraz potrzebują soczewkowego wsparcia, a co dopiero...
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 12:08   #3297
emememsik

Dziękuję za miłe słowa.

Cytat:
ale chyba nie tylko Ana, ja i kumpela mamy zen nano już 3 lata i bardzo dobrze działają
Ja też jestem zadowolona z mojego Creativa, mam go już dość długo.

Cytat:
Em gratuluję końca pisemnej matury. Trzymam kciuki za egzaminy ustne.
Dziękuję, ale jestem dopiero po dwóch z trzech pisemnych.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2012-08-01 o 11:58
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 12:23   #3298
Ondine
Rozeznanie

ana, protka , amber , germini, dzięki. a maj miał być miesiacem, w którym mniej kupię
Dorzuciłam fotki do wczorajszego postu,ale takiej sobie jakości, brak cierpliowści wyszedł.
Germini dzięki Powoli zdrowieję.Trzymam się dzielnie.Mam w nadchodzącym tygodniu 2-dniowy wyjazd.Porzebna więc forma.
Gratuluję odtwarzacza!niech Ci dobrze służy.
Ty też sie wzbogaciłaś , jak widze . "Ptaki ciernistych krzewów" mam , czytałam dosc dawno, podobały mi się. A czytałas inną kisązke tej autorki" Nieprzyzwoita obsesja"? Ciekawa. Ksiażki Fielding czytałam ,ale tej nie, choć ona ma taki styl pisania,ze jej książki dobrze się czyta. "Tajemnica Vivaldiego" czeka na swoja kolej. Reszty nie znam.
Historia z cmentarzem niezwykła ! umarłabym ze strachu
W muzeum, amber, to bym się pozwoliła zamknąć....
amber , miniaturki slicznosci.Tez troche posiadam . Nawet "Pana Tadeusza" w takim formacie !

Edytowane przez Ondine
Czas edycji: 2008-05-11 o 13:01 Powód: literówka
Stary 2008-05-11, 12:28   #3299
gasta18
Wtajemniczenie

Ondine ja zaczęłam czytać "Nieprzyzwoitą obsesję" ale nie dałam rady skończyć.... Ale na pewno kiedyś sięgnę po nią
Stary 2008-05-11, 12:37   #3300
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Ondine ja zaczęłam czytać "Nieprzyzwoitą obsesję" ale nie dałam rady skończyć.... Ale na pewno kiedyś sięgnę po nią
Na pewno sięgniesz. mnie szybko wciagnał ten świat odizolowanych w szpitalu ludzi , kazdy z nich ma rozne doswiadczenia wojenne. No i siostra, w której wszyscy sie kochaja. dobra psychologicznie powieść.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości