|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::..
hej dziewczynki!!
jaki piękny był ten dzisiejszy ślub moich znajomych!! świetna oprawa muzyczna, bo harcerze śpiewali całą mszę, sami dobierali teksty, kazanie zaprzyjaźnionego księdza.. super i mimo że nie lubię kościołów wysiedziałam godzinkę grzecznie ![]() teraz wtrąbiam koktajl, mniam, pysznie owocowy smakuje mi dzieciństwem.. i coś dla was, przepisek na niby zupkę (na SB na każdą fazę), taki mój zmodyfikowany koktajl obiadowy: 300 ml soku pomidorowego bez cukru 100 g tuńczyka w sosie własnym świeża bazylia czosnek chilli 1 łycha siemienia wrzucić wszystko do blendera, zmiksować, wlać do gara, podgrzać, jeść !! przygotowanie tej zupki zajmuje 3 minuty słownie, a pyszność nie z tej ziemi, zwłaszcza na mega ostro
|
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
A ja robie tak: Pół szklanki płatków owsianych i półtora szklanki mleka wlewam do garnka. Gotuje 10 minut. Pod koniec gotowania daje aromat waniliowy i dwie tabletki słodziku. Gdy jest mało słodki to posypuje na talerzu juz cukrem trzcinowym. Prosta i pyszna owsianka
|
|
|
|
#2073 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a fakt, że koktajle pychota, ale ja też mam jakiś lęk przed węglami i na II fazie też wprowadziłam w sumie tylko owsiankę i owocki na śniadanie hmmm taki koktajl na kolację ... to trochę nie SB, no ale sniadanko .... to dlaczego nie? |
|
|
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7512770]Ufffffff bo już myslałam, że wątke opustoszeje i wszyscy przejdą na strukturalną..
a fakt, że koktajle pychota, ale ja też mam jakiś lęk przed węglami i na II fazie też wprowadziłam w sumie tylko owsiankę i owocki na śniadanie hmmm taki koktajl na kolację ... to trochę nie SB, no ale sniadanko .... to dlaczego nie?[/quote] Moim zdaniem nie powinnas bać się wegli...potem moze byc Ci ciezko do nich wrocic...nie liczac owsianki i owocow...Ja wprowadzilam makaron razowy czy make razowe i kg nadal leca (jesli tylko nie grzesze ), wiec mysle, ze warto urozmaicic jadlospis...
|
#2075 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Alez ja je mam zamiar wprowadzać, tylko stopniowo .... narazie jestem tydzień na II fazie i wprowadziłam owsianke i owoce, a makaronik razowy też czeka w szafce na swoją kolej .... będzie będzie a ryż brązowy to uwielbiam od zawsze
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7513300]Alez ja je mam zamiar wprowadzać, tylko stopniowo .... narazie jestem tydzień na II fazie i wprowadziłam owsianke i owoce, a makaronik razowy też czeka w szafce na swoją kolej .... będzie będzie
a ryż brązowy to uwielbiam od zawsze [/quote]heh, ja ryz brazowy kupilam juz dawno temu i jakos nie mam na niego pomyslu...chyba w poniedzialek go zrobie z jakas rybka... jutro na obiad planuje tortille z przepisu Ahcak z kurczakiem a'la kebab... a na przkaske beda ciasteczka owsiane bo je wprost uwielbiam Juz po cwiczeniach - cos mnie nogi dzisiaj bola dziwne...ale to dobrze..lubie nwet to uczucie zakwasow, heh
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
co tu tak cicho
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ostatnio cos bardzo cicho tutaj, kiedys przez 2 godz to 5 stron zapisywalysmy a teraz?
ja dzisiaj znowu wypilam filizanke (150 ml) grzanego wina powiedzcie mi ze mozna wino, bo jak sie nie upewnie to sie chyba pochlastam bo juz nic innego mi nie zostaje w tych barach wszystkich, wczoraj bylam tak zdeterminowana ze podczas gdy moje kolezanki zamawialy piwa i wina to j stwierdzilam alkoholu niet bo kalorie i chcialam zamowic ryz z warzywami ![]() ide śpiochać
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
na II fazie można winko
|
#2081 |
|
Konto usunięte
|
Ja właśnie na jutrzejszy wyjazd już zakupiłam winko - oczywiście grzecznie czerwone i wytrawne
Już czeka w bagażniku, żebym tylko korkociąg zabrała ... )A fakt cichhhooooo strasznieeee |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
Coś sen nie chce przyjść, widzę że nie tylko ja mam z tym problem (Jennuś buziak dla Ciebie
. Miłej nocki.
|
#2083 |
|
Rozeznanie
|
dubelek (nie wiem jak usunąć ten post
)
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
w końcu wstałam na zajęcia na kursie, nie wiem co mnie dzisiaj czeka więc trzymajcie kciuki ![]() Ahcak Kochana już wiem co przeżywasz jedząc owsiankę chociaż pewnie i tak Tobie wychodzi lepsza no ale to mój pierwszy raz![]() lecę się obmyć i ubrać i na zajęcia
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry czy nowa dzewczynka na SB może się do Was przyłaczyć? Dziś zaczynam I dzień I Fazy
Czytam własnie, co mogę zjeść na śniadanko
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7514706]Ja właśnie na jutrzejszy wyjazd już zakupiłam winko - oczywiście grzecznie czerwone i wytrawne Już czeka w bagażniku, żebym tylko korkociąg zabrała ... )A fakt cichhhooooo strasznieeee[/quote] no to dobrze, dzisiaj juz nie wypije ![]() ledwo wstalam ale musialam znowu duzo nauki i trza sie uczyc ehh nie chce mi sie
|
|
#2087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7514706]Ja właśnie na jutrzejszy wyjazd już zakupiłam winko - oczywiście grzecznie czerwone i wytrawne Już czeka w bagażniku, żebym tylko korkociąg zabrała ... )A fakt cichhhooooo strasznieeee[/quote] A gdzie jedziesz (na poczatku przeczytalam, ze kupilas winko na wyklad) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie wczoraj bylo tak : IS: woda z cytryną IIS: 2 wafle ryzowe O: leczo z cukinii (Tiaruś )P: resztka leczo K: kanapka z ciemnym pieczywkiem, szyneczką i pomidorami z fit-upem Przekąska : 1 gałka lodów :/ Nie wiedzialam, z dzisiaj zamykają sklepy, buuuu. ![]() ![]() ![]() Dobzre, ze wczoraj kupilam kurczaja, ale mial byc z sałatką, a będzie z samimi pomidorkami i oliwkami bo tylko te warzywa mam obecnie w lodowce :/ |
|||
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() rozkładaj kocyk i weź filtr bo na plaży słońce praży ![]() ps. fajny avek
|
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbys miala jakies pytania to się nie krępuj ![]() jennuś ja wlasnie tez mam MASĘ nauki a TZ mial się uczyć ze mną, ale go zerwać z łóżka nie mogę :/
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale my siedzielismy na zewnatrz przy Odrze zaraz i fontannie wiec od wosy bylo troszke chlodno ![]() juz nie wypije tego wina w tym tyg. obiecuje
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz zjem śniadanko: chyba padnie na omlet z pomidorem A później skoczę do sąsiadki piętro w dół, bo po jej stronie świeci słoneczko Później czmychne na działkę ![]() Cytat:
|
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
przylaczam sie do was
dzis pierwszy dzien.. co prawda na razie bedzie tylko I faza, pozniej wycieczka i znowu zaczne od fazy I, bo watpie zebym na wycieczce sie przejmowala jedzeniem :Pmoze dla niektorych to nie ma sensu, zeby dwa razy I faze robic, ale co schudne to moje przynajmniej nie przytyje tak mocno na wycieczce ![]() na sniadanko zrobilam sobie jajecznice ze szczypiorkiem na oleju (rzepakowym:P) oraz zjadlam pol pomidorka ![]() powiedzcie mi - mozna pic herbate? bo ja mam ta slim figura i nie wiem czy moge ja pic.. a mleczko 0% ???? a co z witaminami? (skrzypovita i capivit sunsystem) ??? prosze o odpowiedz
|
|
|
|
#2095 |
|
Rozeznanie
|
Ja robie bardzo prosto- wbijam do miski dwa jajka. Roztrzepuje. Dodaje troche mleka. Tak na oko. I zawsze dodaje pół łyżeczki proszku do pieczenia lub torche mniej niż pół. Ja dodaje jeszcze tabletke słodziku i troche cynamonu jesli je go na słodko. potem na patelnie z oliwą. Pieke z dwóch stron i gotowe.
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mozna pic rozne herbatki (czerwona, zielona, odchudzające), ale zwyklą czarną należy baaaardzo ograniczać. Co do mleka, to nawet takie 0.5 % jest ok. Witaminki raczej nie przeszkodzą diecie
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1/3 szklanki??
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dobrze ze mleko jest dozwolone - ja lubie 0 %, wiec sobie kupie jutro ![]() dzieki dziewczyny.. a teraz ide na slonkooo
|
|
|
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze jedno pytanie - co na przekaske? nie mam dzisiaj orzeszkow... moze byc pomidorek lub cos takiego?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

i mimo że nie lubię kościołów wysiedziałam godzinkę grzecznie 

), wiec mysle, ze warto urozmaicic jadlospis...

jutro na obiad planuje tortille z przepisu Ahcak z kurczakiem a'la kebab...
dziwne...ale to dobrze..lubie nwet to uczucie zakwasow, heh

)