Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapraszają ( - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-02, 21:16   #931
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

Cytat:
Napisane przez Lena_94 Pokaż wiadomość
I co jej powiedziałaś? Mam nadzieję że wyceniłaś jak ona Tobie wyceniała.

Sprytnie jej odpowiedziałaś
W skrócie to jej dałam do zrozumienia, żeby sobie szukała innej niani na wakacje i zimę jak młoda będzie chorowała. Miałam jej jeszcze pomóc w wakacje teraz, ale mnie wkurzyła tym tekstem i sypnięciem 40zł za cały miesiąc i teraz z młodą siedzą dziadki. Ciekawe co zrobi jak dziadki urlopu w zimie już nie będą mogli wziąć bo teraz wykorzystują. Ja miałam szukać pracy od września, ale za 40zł ciężko żyć więc szukam pracy już za tydzień

A to drugie to rada z wizażu
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 21:17   #932
Glodomorek
Zakorzenienie

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Znaczy ze wakacje waszym kosztem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Odwiedzić mogą, nocowania nie było ustalanego
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 21:21   #933
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość

Urodzilam syna, nawet nie zdazylam dojść do siebie po porodzie i juz były pytania kiedy dziewczynka. co niektórych to chyba trzeba by na bieżąco informować, żeby byli usatysfakcjonowani w pełni.
Miałam to samo, 3 miesiące od porodu, dość ostrego, kiedy miałam mega baby bluesa, moje dziecko ciągle płakało, ja płakałam, byłam kłębkiem nerwów, a wesoła rodzinka mojego męża mi na gwiazdkę życzyła żeby w przyszłym roku był chłopczyk moja mina mówiła wszystko.
Stary 2017-07-02, 21:32   #934
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Napisałaś:

"Nie lubię ludzi, którzy nie lubią podróżować. Zazwyczaj mają wąskie horyzonty i nic ich nie interesuje."

Dosłownie. A to bzdura i ocenianie ludzi po hobby.
Ale widziałaś co napisałam wcześniej i później? To może nie wyrywaj wypowiedzi z kontekstu.

Cytat:
I tak i nie. Ale osoba, która mówi "nie lubię ludzi, którzy nie czytają, bo czytanie poszetza horyzonty" też nie ma racji i zachowuje się tak samo jak ta "książki są nudne i straszne". Każdy lubi co lubi, a ocenianie czyichś horyzontów czy inteligencji na podstawie lubi/nie lubi czytać/podróżować/chodzić do opery jest bardzo słabe. Ocenianie go jako człowieka jest jeszcze słabsze. Niektórych nie stać, nie mają czasu, a inni mają inne priorytety czasowe i ekonomiczne. Nie znaczy to, że są głupsi czy mają bardziej zamknięte umysły. Znaczy, że nie lubią tej konkretnej czynności.
Napisałam wyraźnie, że nie o takie sytuacje mi chodzi. Po co się czepiasz? Dla samej przyjemności czepiania się?
Nie chodziło mi o niepodróżowanie w ogóle, tylko o niepodróżowanie z konkretnej, wyraźnie przeze mnie opisanej przyczyny, tj. założenia, że gdzie indziej nie ma nic interesującego i po co w ogóle tam jechać. I tak, ludzie, którzy tak uważaj mają moim zdaniem bardzo wąskie horyzonty i nie przekonasz mnie, że jest inaczej.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Porównanie z jedzeniem jest trafione. Podobnie jak z czytaniem. Rozumiem jak ktoś mówi "Nie lubię czytać, nie chce mi się, wole obejrzeć film". Ale nie rozumiem ludzi którzy mówią "Czytanie jest nudne i niepotrzebne". Szczyt ignorancji.
Dokładnie o takie podejście mi chodzi. Jakoś wszyscy skumali, tylko nie Limonka...

Edytowane przez Veredise
Czas edycji: 2017-07-02 o 21:34
Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 22:01   #935
Lena_94
Wtajemniczenie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;75150291]W skrócie to jej dałam do zrozumienia, żeby sobie szukała innej niani na wakacje i zimę jak młoda będzie chorowała. Miałam jej jeszcze pomóc w wakacje teraz, ale mnie wkurzyła tym tekstem i sypnięciem 40zł za cały miesiąc i teraz z młodą siedzą dziadki. Ciekawe co zrobi jak dziadki urlopu w zimie już nie będą mogli wziąć bo teraz wykorzystują. Ja miałam szukać pracy od września, ale za 40zł ciężko żyć więc szukam pracy już za tydzień

A to drugie to rada z wizażu [/QUOTE]

I słusznie powodzenia z pracą

Cytat:
Miałam to samo, 3 miesiące od porodu, dość ostrego, kiedy miałam mega baby bluesa, moje dziecko ciągle płakało, ja płakałam, byłam kłębkiem nerwów, a wesoła rodzinka mojego męża mi na gwiazdkę życzyła żeby w przyszłym roku był chłopczyk moja mina mówiła wszystko.

Zero empatii
Stary 2017-07-02, 22:07   #936
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
I słusznie powodzenia z pracą
Nie dziękuję Już się nie mogę doczekać pasma porażek na rozmowach
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 22:17   #937
I ona
Zakorzenienie

Niestety też znam ludzi dla których rodzina bez dzieci to nie rodzina.. No i klasyczne "kiedy dziecko?" Na szczęście bliscy tak nie dociekają, ale od znajomych już słyszałam. Mega to jest słabe.
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 22:28   #938
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, co tam życiowe plany, cele, osiągnięcia- bez dziecka nic nie znaczysz.

Każdy wie lepiej, jesteś kobietą to MUSISZ chcieć.

:
Bez dziecka nie masz też absolutnie żadnych obowiązków, więc masz kupę czasu na zbijanie bąków lub odwalanie roboty za kogoś (mój teść: "a co wy macie do roboty").

Jak jesteś kobietą to MUSISZ chcieć mieć dzieci i lubić kwiatki doniczkowe (moja ciotka: "co z ciebie za kobieta - dzieci nie chcesz, kwiatków nie lubisz i nie gotujesz").

Jak już "ci się odmieni" i jednak zdecydujesz się na dziecko to "ale jak to? przecież nie chciałaś mieć dzieci" (to koleżanka z pracy domagająca się szczegółowych wyjaśnień z czego wynika zmiana decyzji).

A jak jesteś w ciąży to "jedz za dwoje, potem nie będziesz mogła jeść wszystkiego"; "co ty robisz? ser pleśniowy w ciąży?" (nieistotne, że z mleka pasteryzowanego a więc dozwolony) "nie rób tego czy siamtego bo dziecku zaszkodzisz" (najlepiej leż plackiem na kanapie i się nie ruszaj) "kiedyś to kobiety były bardziej wytrzymałe, ciąża to nie choroba!" (to co z tym plackiem na kanapie w końcu?) "a dlaczego pokój błękitny a nie różowy? przecież to będzie wasza księżniczka" (od razu mi się przypomniały wizażowe princessy )

Rodzina męża nie interesowała się nigdy moimi urodzinami czy imieninami. W tym roku jeden z jej członków zmartwił się czy aby nie przegapił moich imienin (jesteśmy z TŻ razem już 9 lat) więc chyba po zaciążeniu dostąpiłam wyższego stopnia wtajemniczenia

Mogłabym tak długo

PS. Pytania o drugie dziecko już się pojawiają, mimo że pierwsze jeszcze sobie w brzuchu pływa...
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 22:34   #939
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
I jak to odkręciłaś?

Na razie nie odkręciłam bo byłam w takim szoku jak to usłyszałam że zaniemówiłam. A oni temat zmienili. Ale jeśli będą dalej coś mówić to powiem wprost że wizyta tak ale spanie nie. Wątpię też żeby właściciel był zadowolony z nieprzewidzianych gości.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 22:49   #940
I ona
Zakorzenienie

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;7515224 6]Na razie nie odkręciłam bo byłam w takim szoku jak to usłyszałam że zaniemówiłam. A oni temat zmienili. Ale jeśli będą dalej coś mówić to powiem wprost że wizyta tak ale spanie nie. Wątpię też żeby właściciel był zadowolony z nieprzewidzianych gości.[/QUOTE]
Nie dziwie się. Też by mnie zatkało.
Co to w ogóle za pomysł, namiastka wakacji na krzywy ryj?
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 22:56   #941
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
Bez dziecka nie masz też absolutnie żadnych obowiązków, więc masz kupę czasu na zbijanie bąków lub odwalanie roboty za kogoś (mój teść: "a co wy macie do roboty").

Jak jesteś kobietą to MUSISZ chcieć mieć dzieci i lubić kwiatki doniczkowe (moja ciotka: "co z ciebie za kobieta - dzieci nie chcesz, kwiatków nie lubisz i nie gotujesz").

Jak już "ci się odmieni" i jednak zdecydujesz się na dziecko to "ale jak to? przecież nie chciałaś mieć dzieci" (to koleżanka z pracy domagająca się szczegółowych wyjaśnień z czego wynika zmiana decyzji).

A jak jesteś w ciąży to "jedz za dwoje, potem nie będziesz mogła jeść wszystkiego"; "co ty robisz? ser pleśniowy w ciąży?" (nieistotne, że z mleka pasteryzowanego a więc dozwolony) "nie rób tego czy siamtego bo dziecku zaszkodzisz" (najlepiej leż plackiem na kanapie i się nie ruszaj) "kiedyś to kobiety były bardziej wytrzymałe, ciąża to nie choroba!" (to co z tym plackiem na kanapie w końcu?) "a dlaczego pokój błękitny a nie różowy? przecież to będzie wasza księżniczka" (od razu mi się przypomniały wizażowe princessy )

Rodzina męża nie interesowała się nigdy moimi urodzinami czy imieninami. W tym roku jeden z jej członków zmartwił się czy aby nie przegapił moich imienin (jesteśmy z TŻ razem już 9 lat) więc chyba po zaciążeniu dostąpiłam wyższego stopnia wtajemniczenia

Mogłabym tak długo

PS. Pytania o drugie dziecko już się pojawiają, mimo że pierwsze jeszcze sobie w brzuchu pływa...
To ja wg Twojej ciotki też nie byłabym 100% kobietą

Ogólnie powiem tak - jestem w stanie zrozumieć pytanie "czy chcecie mieć dziecko?", ale zadane przez bliskie osoby i niekoniecznie podczas posiadówy na urodzinach znajomego, gdy cała reszta słucha Ale pytanie wprost na forum "kiedy będziecie mieć dziecko?", zadane przez kogoś, kogo widzę raz na 3 miesiące to jest bardzo duże przegięcie. A nawet jeśli byśmy się spotykali 20 razy w miesiącu to nadal uważałabym to wielki nietakt. Nie rozumiem po co komu wiedza kiedy będę miała dziecko i czy w ogóle Sorry, że tak wałkuję ten temat, ale nie mogę się pozbierać po wczorajszym spotkaniu ze znajomymi, nie dość że mnie migrena złapała, to jeszcze oni mnie bombardowali z każdej strony tymi pytaniami. Co ciekawsze - męża nikt ani razu nie zapytał.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2017-07-02 o 22:59
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 00:00   #942
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Ale widziałaś co napisałam wcześniej i później? To może nie wyrywaj wypowiedzi z kontekstu.

Napisałam wyraźnie, że nie o takie sytuacje mi chodzi. Po co się czepiasz? Dla samej przyjemności czepiania się?
Nie chodziło mi o niepodróżowanie w ogóle, tylko o niepodróżowanie z konkretnej, wyraźnie przeze mnie opisanej przyczyny, tj. założenia, że gdzie indziej nie ma nic interesującego i po co w ogóle tam jechać. I tak, ludzie, którzy tak uważaj mają moim zdaniem bardzo wąskie horyzonty i nie przekonasz mnie, że jest inaczej.

Dokładnie o takie podejście mi chodzi. Jakoś wszyscy skumali, tylko nie Limonka...
Ale ja cię zacytowałam słowo w słowo. Napisałaś, że ludzie, którzy nie podróżują są głupsi od innych. Nigdy nie napisałaś "Źle się wysłowiłam", czy coś w tym guście. Więc dalej traktuję twoją opinię jako funkcjonująca. A jest ona taka właśnie.

Nie podróżuje w celach turystycznych, pewnie dlatego słabo kumam.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 00:07   #943
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

Ogólnie powiem tak - jestem w stanie zrozumieć pytanie "czy chcecie mieć dziecko?", ale zadane przez bliskie osoby i niekoniecznie podczas posiadówy na urodzinach znajomego, gdy cała reszta słucha Ale pytanie wprost na forum "kiedy będziecie mieć dziecko?", zadane przez kogoś, kogo widzę raz na 3 miesiące to jest bardzo duże przegięcie. A nawet jeśli byśmy się spotykali 20 razy w miesiącu to nadal uważałabym to wielki nietakt. Nie rozumiem po co komu wiedza kiedy będę miała dziecko i czy w ogóle Sorry, że tak wałkuję ten temat, ale nie mogę się pozbierać po wczorajszym spotkaniu ze znajomymi, nie dość że mnie migrena złapała, to jeszcze oni mnie bombardowali z każdej strony tymi pytaniami. Co ciekawsze - męża nikt ani razu nie zapytał.
Bliskie osoby wiedzą, jak takie pytania wku***ają i ich nie zadają.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 00:17   #944
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja cię zacytowałam słowo w słowo. Napisałaś, że ludzie, którzy nie podróżują są głupsi od innych. Nigdy nie napisałaś "Źle się wysłowiłam", czy coś w tym guście. Więc dalej traktuję twoją opinię jako funkcjonująca. A jest ona taka właśnie.

Nie podróżuje w celach turystycznych, pewnie dlatego słabo kumam.
Rozumiesz co znaczy "wyrwane z kontekstu"? Owszem, zacytowałaś mnie słowo w słowo, ale to nie była moja cała wypowiedź. W dalszej części i w kolejnym poście doprecyzowałam o co mi chodzi.
Poza tym podkreślę jeszcze raz, inne użytkowniczki zrozumiały o co mi chodziło, tylko Ty masz jakiś problem, mimo że już wyjaśniłam. Jak dalej nie rozumiesz o co mi chodziło, no to niestety nic na to nie poradzę.

Stary 2017-07-03, 00:46   #945
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość

Mogłabym tak długo

O tak, podobno w niektórych rodzinach kobieta staje się widoczna dopiero jak
Jest matką, taki awans.

Czy teraz polubiłaś kwiatki?
Stary 2017-07-03, 06:18   #946
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Rozumiesz co znaczy "wyrwane z kontekstu"? Owszem, zacytowałaś mnie słowo w słowo, ale to nie była moja cała wypowiedź. W dalszej części i w kolejnym poście doprecyzowałam o co mi chodzi.
Poza tym podkreślę jeszcze raz, inne użytkowniczki zrozumiały o co mi chodziło, tylko Ty masz jakiś problem, mimo że już wyjaśniłam. Jak dalej nie rozumiesz o co mi chodziło, no to niestety nic na to nie poradzę.
Rozumiem o co ci "chodziło". Ale zacytowany fragment był spójny i dotyczył wszystkich ludzi, którzy nie podróżują. Nie było "takich ludzi", w pobliżu, czy czegoś, co by wskazywało, że nie wszyscy, którzy nie podróżują.

Nie napisałaś "kurcze, może to źle zabrzmiało", tylko idziesz w zaparte, a mnie o to chodzi. Jako soba, która lubi podróżować powinnaś chyba mieć otwarty umysł i domyślać się takich rzeczy. ^^

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Cytat:
O tak, podobno w niektórych rodzinach kobieta staje się widoczna dopiero jak
Jest matką, taki awans.

To normalne w niektórych mniej rozwiniętych cywilizacjach, że matka awansuje w drabinie społecznej i z nie-matkami nie warto nawet rozwawiać.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 06:57   #947
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:

Wyłącznie balkonowe a to wg szanownej cioci nie ta sama kategoria...

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

Też mnie wkurzały tak postawione pytania. Na wizażu widziałam świetną odpowiedź (nie pamiętam kto ją zaproponował):
- kiedy będziecie mieć dziecko?
- jak wrócimy z Radomia
- a kiedy to będzie?
- nie wiem, nie wybieramy się.
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 07:40   #948
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:21   #949
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem o co ci "chodziło". Ale zacytowany fragment był spójny i dotyczył wszystkich ludzi, którzy nie podróżują. Nie było "takich ludzi", w pobliżu, czy czegoś, co by wskazywało, że nie wszyscy, którzy nie podróżują.

Nie napisałaś "kurcze, może to źle zabrzmiało", tylko idziesz w zaparte, a mnie o to chodzi. Jako soba, która lubi podróżować powinnaś chyba mieć otwarty umysł i domyślać się takich rzeczy. ^^

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

To normalne w niektórych mniej rozwiniętych cywilizacjach, że matka awansuje w drabinie społecznej i z nie-matkami nie warto nawet rozwawiać.

Ciekawe czy urodzenie syna daje wyższą pozycję niż urodzenie córki, czy to może teściowie decydują kto im się marzył.
Stary 2017-07-03, 08:39   #950
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czy urodzenie syna daje wyższą pozycję niż urodzenie córki, czy to może teściowie decydują kto im się marzył.
Tylko syn. Inaczej nie będzie komu przekazać nazwiska... Moja rodzina wyginie xD
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:52   #951
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie lubię podróżować. Bo dokładnie tak myślę. Nie uważam, żeby jakaś sterta kamieni ułożona w zamek była jakimś niewiadomo jakim cudem. Jeżdżę tylko do sześciu krajów, których języki znam, żeby je podszlifować czy wziąć udział w jakimś wydarzeniu. Nigdy oglądać zabytki.

Nie zabraniam innym, ale sama się nie zachwycam.
Nazywanie zabytków "stertą kamieni" nie świadczy o szerokich horyzontach.
Rozumiem, że ktoś nie musi byc tym zainteresowany, ale deprecjonowanie architektury, będącej jednak dość znaczącym osiągnięciem ludzkości i wyrażanie się o niej pogardliwie jest niestety dość płytkie.

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:14   #952
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Rozumiem, że ktoś nie musi byc tym zainteresowany, ale deprecjonowanie architektury, będącej jednak dość znaczącym osiągnięciem ludzkości i wyrażanie się o niej pogardliwie jest niestety dość płytkie.
Cieszę się, że to napisałaś, bo ja już wolałam się nie wdawać w słowne przepychanki z kimś, kto potrafi wyrwać z całej wypowiedzi dwa zdania i z uporem maniaka twierdzić, że to był sens całej wypowiedzi.
A zgadzam się w 100%.

Stary 2017-07-03, 10:23   #953
aer
O RLY?

Cytat:
W rodzinie mojego ojca. Jak urodzil sie moj mlodszy brat to moja matke prawie na piedestal wyniesli bo oto urodzil sie nam jasnie umilowany dziedzic nazwiska rodowego!

Hierarchia wygladala mniej wiecej tak:
1. chlopak kontynuujacy nazwisko
2. chlopak niekontynuujacy nazwiska
(...)
gdzies okolo piecdziesciatej pozycji dziewczyny

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:24   #954
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Stary 2017-07-03, 10:26   #955
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
W rodzinie mojego ojca. Jak urodzil sie moj mlodszy brat to moja matke prawie na piedestal wyniesli bo oto urodzil sie nam jasnie umilowany dziedzic nazwiska rodowego!

Hierarchia wygladala mniej wiecej tak:
1. chlopak kontynuujacy nazwisko
2. chlopak niekontynuujacy nazwiska
(...)
gdzies okolo piecdziesciatej pozycji dziewczyny
Mój znajomy:
-jak urodzi się syn, to będzie miał na imię XXX jak ja.
Ja:
-a jak urodzi się córka?
On:
-to wszystko jedno.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:36   #956
jag_na
Rozeznanie

Jak po jednym z USG okazało się, że urodzę córkę, to moja teściowa (matka trzech synów), gdyby mogła, to by skakała ze szczęścia pod sufit 😊

Mówi, że chłopcy są fajni, ale córka to jednak córka.

Edytowane przez jag_na
Czas edycji: 2017-07-03 o 10:39
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:40   #957
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja słyszałam raz rozmowe:
- I co Kasia urodziła?
- córeczkę
- ee, córka to nie dziecko

Ale to był bardzo prosty starszy pan ze wsi. Ogólnie takie myślenie chyba zamiera, raczej ludzie cisną żeby mieć PARKE bo to jakiś symbol szczęśliwego życia i ogólnie sukcesu na równi z noblem.

Stary 2017-07-03, 10:55   #958
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Ja słyszałam raz rozmowe:
- I co Kasia urodziła?
- córeczkę
- ee, córka to nie dziecko

Ale to był bardzo prosty starszy pan ze wsi. Ogólnie takie myślenie chyba zamiera, raczej ludzie cisną żeby mieć PARKE bo to jakiś symbol szczęśliwego życia i ogólnie sukcesu na równi z noblem.

ja mam w daaaalszej rodzinie dwa przypadki, gdzie facet ''próbował do skutku" w jednym przypadku syn trafił się za piątym a w drugim za szóstym razem.

z tą parką to też nie wiem o co chodzi - tym bardziej, że spotykam się z taką opinią wśród ludzi, których nie określiłabym jako posiadających ciasny umysł

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
Jak po jednym z USG okazało się, że urodzę córkę, to moja teściowa (matka trzech synów), gdyby mogła, to by skakała ze szczęścia pod sufit 😊

Mówi, że chłopcy są fajni, ale córka to jednak córka.
Moja babcia cieszyła się z prawnuczki bo cyt: 'dziewczynki są ładniejsze"
(ale oczywiście prawnuki kocha tak samo )
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:58   #959
Czarna2000
Inez

Ja w ogóle nie rozumiem tego wtrącania się w czyjeś macice. Niestety, moja babcia też lubi to robić. Sama miała piątkę dzieci, w tym tylko jedną córkę, więc nazwisko przetrwa. No ale jeśli chodzi o moje pokolenie to cały obowiązek leży na moim bracie, bo reszta wnuków to dziewczynki. W dodatku moja mama była tą "lepszą" teściową, bo urodziła parkę. Rodziny 2+1 są uważane za te "złe", bo biedne dziecko będzie się samo wychowywać i potem wyrośnie taki paskudny jedynak. Najlepiej żeby zaraz po porodzie zachodzić w drugą ciążę 🙃

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 11:02   #960
visionAM
Zakorzenienie

Najgorsze jest to, że na to gadanie o dzieciach ciężko użyć argumentu, który nie byłby chamski
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości