|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
A to drugie to rada z wizażu
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mina mówiła wszystko.
|
|
#934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chodziło mi o niepodróżowanie w ogóle, tylko o niepodróżowanie z konkretnej, wyraźnie przeze mnie opisanej przyczyny, tj. założenia, że gdzie indziej nie ma nic interesującego i po co w ogóle tam jechać. I tak, ludzie, którzy tak uważaj mają moim zdaniem bardzo wąskie horyzonty i nie przekonasz mnie, że jest inaczej. Dokładnie o takie podejście mi chodzi. Jakoś wszyscy skumali, tylko nie Limonka...
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2017-07-02 o 21:34 |
||
|
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;75150291]W skrócie to jej dałam do zrozumienia, żeby sobie szukała innej niani na wakacje i zimę jak młoda będzie chorowała. Miałam jej jeszcze pomóc w wakacje teraz, ale mnie wkurzyła tym tekstem i sypnięciem 40zł za cały miesiąc i teraz z młodą siedzą dziadki. Ciekawe co zrobi jak dziadki urlopu w zimie już nie będą mogli wziąć bo teraz wykorzystują. Ja miałam szukać pracy od września, ale za 40zł ciężko żyć więc szukam pracy już za tydzień
A to drugie to rada z wizażu [/QUOTE]I słusznie powodzenia z pracą ![]() Cytat:
Zero empatii
|
|
#936 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety też znam ludzi dla których rodzina bez dzieci to nie rodzina.. No i klasyczne "kiedy dziecko?" Na szczęście bliscy tak nie dociekają, ale od znajomych już słyszałam. Mega to jest słabe.
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jesteś kobietą to MUSISZ chcieć mieć dzieci i lubić kwiatki doniczkowe (moja ciotka: "co z ciebie za kobieta - dzieci nie chcesz, kwiatków nie lubisz i nie gotujesz"). Jak już "ci się odmieni" i jednak zdecydujesz się na dziecko to "ale jak to? przecież nie chciałaś mieć dzieci" (to koleżanka z pracy domagająca się szczegółowych wyjaśnień z czego wynika zmiana decyzji). A jak jesteś w ciąży to "jedz za dwoje, potem nie będziesz mogła jeść wszystkiego"; "co ty robisz? ser pleśniowy w ciąży?" (nieistotne, że z mleka pasteryzowanego a więc dozwolony) "nie rób tego czy siamtego bo dziecku zaszkodzisz" (najlepiej leż plackiem na kanapie i się nie ruszaj) "kiedyś to kobiety były bardziej wytrzymałe, ciąża to nie choroba!" (to co z tym plackiem na kanapie w końcu?) "a dlaczego pokój błękitny a nie różowy? przecież to będzie wasza księżniczka" (od razu mi się przypomniały wizażowe princessy )Rodzina męża nie interesowała się nigdy moimi urodzinami czy imieninami. W tym roku jeden z jej członków zmartwił się czy aby nie przegapił moich imienin (jesteśmy z TŻ razem już 9 lat) więc chyba po zaciążeniu dostąpiłam wyższego stopnia wtajemniczenia ![]() Mogłabym tak długo PS. Pytania o drugie dziecko już się pojawiają, mimo że pierwsze jeszcze sobie w brzuchu pływa...
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na razie nie odkręciłam bo byłam w takim szoku jak to usłyszałam że zaniemówiłam. A oni temat zmienili. Ale jeśli będą dalej coś mówić to powiem wprost że wizyta tak ale spanie nie. Wątpię też żeby właściciel był zadowolony z nieprzewidzianych gości. |
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;7515224 6]Na razie nie odkręciłam bo byłam w takim szoku jak to usłyszałam że zaniemówiłam. A oni temat zmienili. Ale jeśli będą dalej coś mówić to powiem wprost że wizyta tak ale spanie nie. Wątpię też żeby właściciel był zadowolony z nieprzewidzianych gości.[/QUOTE]
Nie dziwie się. Też by mnie zatkało. Co to w ogóle za pomysł, namiastka wakacji na krzywy ryj? |
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie powiem tak - jestem w stanie zrozumieć pytanie "czy chcecie mieć dziecko?", ale zadane przez bliskie osoby i niekoniecznie podczas posiadówy na urodzinach znajomego, gdy cała reszta słucha Ale pytanie wprost na forum "kiedy będziecie mieć dziecko?", zadane przez kogoś, kogo widzę raz na 3 miesiące to jest bardzo duże przegięcie. A nawet jeśli byśmy się spotykali 20 razy w miesiącu to nadal uważałabym to wielki nietakt. Nie rozumiem po co komu wiedza kiedy będę miała dziecko i czy w ogóle Sorry, że tak wałkuję ten temat, ale nie mogę się pozbierać po wczorajszym spotkaniu ze znajomymi, nie dość że mnie migrena złapała, to jeszcze oni mnie bombardowali z każdej strony tymi pytaniami. Co ciekawsze - męża nikt ani razu nie zapytał.
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2017-07-02 o 22:59 |
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie podróżuje w celach turystycznych, pewnie dlatego słabo kumam.
|
|
#943 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym podkreślę jeszcze raz, inne użytkowniczki zrozumiały o co mi chodziło, tylko Ty masz jakiś problem, mimo że już wyjaśniłam. Jak dalej nie rozumiesz o co mi chodziło, no to niestety nic na to nie poradzę. |
|
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O tak, podobno w niektórych rodzinach kobieta staje się widoczna dopiero jak Jest matką, taki awans. Czy teraz polubiłaś kwiatki?
|
|
#946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie napisałaś "kurcze, może to źle zabrzmiało", tylko idziesz w zaparte, a mnie o to chodzi. Jako soba, która lubi podróżować powinnaś chyba mieć otwarty umysł i domyślać się takich rzeczy. ^^ ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyłącznie balkonowe
a to wg szanownej cioci nie ta sama kategoria...---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
- kiedy będziecie mieć dziecko? - jak wrócimy z Radomia - a kiedy to będzie? - nie wiem, nie wybieramy się.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#948 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe czy urodzenie syna daje wyższą pozycję niż urodzenie córki, czy to może teściowie decydują kto im się marzył.
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko syn. Inaczej nie będzie komu przekazać nazwiska... Moja rodzina wyginie xD
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że ktoś nie musi byc tym zainteresowany, ale deprecjonowanie architektury, będącej jednak dość znaczącym osiągnięciem ludzkości i wyrażanie się o niej pogardliwie jest niestety dość płytkie. |
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zgadzam się w 100%. |
|
|
|
|
#953 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Hierarchia wygladala mniej wiecej tak: 1. chlopak kontynuujacy nazwisko 2. chlopak niekontynuujacy nazwiska (...) gdzies okolo piecdziesciatej pozycji dziewczyny
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-jak urodzi się syn, to będzie miał na imię XXX jak ja. Ja: -a jak urodzi się córka? On: -to wszystko jedno. |
|
|
|
|
#956 |
|
Rozeznanie
|
Jak po jednym z USG okazało się, że urodzę córkę, to moja teściowa (matka trzech synów), gdyby mogła, to by skakała ze szczęścia pod sufit 😊
Mówi, że chłopcy są fajni, ale córka to jednak córka.
https://m.youtube.com/watch?v=PCQs3vSJ6xA Edytowane przez jag_na Czas edycji: 2017-07-03 o 10:39 |
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam raz rozmowe:
- I co Kasia urodziła? - córeczkę - ee, córka to nie dziecko ![]() Ale to był bardzo prosty starszy pan ze wsi. Ogólnie takie myślenie chyba zamiera, raczej ludzie cisną żeby mieć PARKE bo to jakiś symbol szczęśliwego życia i ogólnie sukcesu na równi z noblem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#958 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z tą parką to też nie wiem o co chodzi - tym bardziej, że spotykam się z taką opinią wśród ludzi, których nie określiłabym jako posiadających ciasny umysł ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
(ale oczywiście prawnuki kocha tak samo )
|
||
|
|
|
#959 |
|
Inez
|
Ja w ogóle nie rozumiem tego wtrącania się w czyjeś macice. Niestety, moja babcia też lubi to robić. Sama miała piątkę dzieci, w tym tylko jedną córkę, więc nazwisko przetrwa. No ale jeśli chodzi o moje pokolenie to cały obowiązek leży na moim bracie, bo reszta wnuków to dziewczynki. W dodatku moja mama była tą "lepszą" teściową, bo urodziła parkę. Rodziny 2+1 są uważane za te "złe", bo biedne dziecko będzie się samo wychowywać i potem wyrośnie taki paskudny jedynak. Najlepiej żeby zaraz po porodzie zachodzić w drugą ciążę 🙃
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, że na to gadanie o dzieciach ciężko użyć argumentu, który nie byłby chamski
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.