Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-02, 21:01   #4021
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Zgage przed ciążą miałam czasami i stosowałam ranigast itp ale zapytam swojego ginekologa co powie, wypiłam szklanke mleka i jest troche lepiej

Z tego co wiem to ranigastu w ciąży nie można. Można właśnie renomie czy manti.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 21:13   #4022
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Masakra, ostatnie?
Jeszcze jakby maleństwo dawało porządne kopy to bym była spokojona na maksa, a jeszcze różnie jest... dzisiaj może poczułam ze dwa - trzy kopy...

No i mam zgage.. Co pomoże ? Mleko ?
Mi pomagało mleko i migdały. No ale skoro migdałów nie możesz...
Cytat:
Napisane przez JustTheOne Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, czy można do Was dołączyć? Lepiej za połową (21 TC) niż wcale aż szkoda, że nie znalazłam tego wątku wcześniej, rozwiałybyście pewnie mnóstwo moich wątpliwości...

Spodziewamy się dziewczynki (jeszcze wciąż bezimiennej), TP 12.11
Hej! 😊

My się właśnie usypiam z mlodym, a w brzuszku tak braciszek wywija, że cały brzuch skacze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 21:40   #4023
car00lina
Zakorzenienie

Mi na zgagę pomaga śmietana. Jem sobie jak jogurt łyżeczka i szybko przechodzi
car00lina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 22:06   #4024
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to ranigastu w ciąży nie można. Można właśnie renomie czy manti.

Tak czy siak wzięłabym coś w ostateczności, tylko domowe sposoby bo na początku jak nie wiedziałam że jestem w ciąży jednego dnia wzięłam 4 tabletki Ibupromu po 2 na raz i mam takie wyrzuty sumienia, że jakąkolwiek tabletkę biorę z ciężkim sercem, nawet witaminy...
201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 22:21   #4025
majkas
Zadomowienie

Ja właśnie się zastanawiam nad paracetamolem, bo od godziny głowa mnie przeraźliwie boli. Dawno takiego bólu nie czułam

Stary 2017-07-02, 22:24   #4026
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
Ja właśnie się zastanawiam nad paracetamolem, bo od godziny głowa mnie przeraźliwie boli. Dawno takiego bólu nie czułam

Ja z tym też mam problem rozwiązany, na ból nie mogę nic... Paracetamol - uczulona, wiec się nie wypowiem, ale podobno można.
Ja robiłam okłady na czoło, ewentualnie lekarz mi powiedział że smarować skronie olejkiem miętowym.
Stary 2017-07-02, 22:28   #4027
Nadezhda
Zadomowienie

Nakopcie mi do dupy... Dzisiaj pół dnia oglądałam "Moje 600 gramów szczęścia"

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 23:11   #4028
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny które maja "zagrożenie porodem przedwczesnym" ginekolog mówił żeby łykać Dha ?
W ogóle ostatnio kupiłam zamiast aspargin... asparaginian extra. Ot... jak do łykam to piecze język ktoś tak ma może ?

mi lekarz kazal jeszcze przed zajsciem w ciaze brac preparat z DHA

Cytat:
Napisane przez makeuplife Pokaż wiadomość
Bylam u lekrza to mowi , ze kwas foliowy do 19 t max 20 kazal odstawić i brac teraz witaminy dla kobiet w ciazy jedna tabletka z rana i żelazo 1 tabletka wieczorem teraz potrzebujemy zelazo zeby więcej kwri produkowac bo potrzebna dla dziecka no i przy porodzie mozemy troche stracić wiec trzeba sie zabezpieczyc ��

zelazo nie wplywa na objetosc krwi krazacej w organizmie... jest potrzebne erytrocytom gdyz jest jednym z bialek tworzacych krwinki czerwone

druga sprawa - kwas foliowy jak najbardziej mozna przyjmowac do konca ciazy. najlepiej w preparatach skojarzonych

Cytat:
Napisane przez olala22 Pokaż wiadomość
Znalazłam wit D która w jednej tabletce ma 5 tyś jednostek więc nie jest źle
nie ma wskazan do suplementacji tej witaminy bez wczesniejszej konsultacji z lekarzem - mam na mysli okres letni i wczesno-jesienny. zaleca sie codzienna, co najmniej 15minutowa ekspozycje na slonce (np przy okazji spaceru)

Edytowane przez la figa
Czas edycji: 2017-07-02 o 23:15
la figa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 23:42   #4029
dziobun
Zadomowienie

Witam się po weekendzie. Byliśmy na weselu. Bylo super potańczyliśmy i nawet dalismy radę rock&rolla powywijaćzjadlam tyle co chyba przez cały ostatni miesiąc. Część gości jeszcze dziś śpi u nas, więc impreza przedłużona. Dobra rada dla tych, które wybierają się na imprezy w tym roku, że jak nie chcecie koloru kiecki jak 20innych pań to nie kupujcie morelowych

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 00:08   #4030
majkas
Zadomowienie

Hm, jak tu się blokuje spam?

Stary 2017-07-03, 00:13   #4031
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
Hm, jak tu się blokuje spam?

Masakra co to w ogóle za wywód... też jestem ciekawa jak... Bo tamten wpis to jakaś żenada..

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Mam, jak jestes na aplikacji to obok cytowania są te 3 kropki i raportuj
Stary 2017-07-03, 00:16   #4032
majkas
Zadomowienie

Szuka ktoś naiwnych... "Uwielbiam" wszelkie możliwe akcje typu "podpowiem ci jak zarobić". Ci, którzy faktycznie wiedzą jak zarobić trzymają takie info dla siebie...

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Zareportowałam

Stary 2017-07-03, 00:21   #4033
la figa
Wtajemniczenie

dobra, gosciu zostal zgloszony jako spammer, a my wracajmy do naszego tematu

musze sie pochwalic, ze powoli zaczynamy kompletowac mebelki do pokoju dziecka. znalazlam w agacie (co prawda w internecie, bo na zywo nie maja wystawki) fajna szafe z regalem od boku. dodatkowym szczesciem jest fakt, ze mieli promocje na caly asortyment

mialam ogromny problem znalezc cos fajnego, bo max glebokosc szafy moze miec 50cm, a wiekszosc szaf ma 52-55 i wiecej. tutaj nam sie udalo - 45
Stary 2017-07-03, 00:36   #4034
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
dobra, gosciu zostal zgloszony jako spammer, a my wracajmy do naszego tematu

musze sie pochwalic, ze powoli zaczynamy kompletowac mebelki do pokoju dziecka. znalazlam w agacie (co prawda w internecie, bo na zywo nie maja wystawki) fajna szafe z regalem od boku. dodatkowym szczesciem jest fakt, ze mieli promocje na caly asortyment

mialam ogromny problem znalezc cos fajnego, bo max glebokosc szafy moze miec 50cm, a wiekszosc szaf ma 52-55 i wiecej. tutaj nam sie udalo - 45
Ja na stronce Ikei widzialam właśnie mały wybór jak oglądałam a jak zajechalam to znalazłam kilka fajnych szaf, komód i tylko muszę pomierzyć i czekać na wypłatę wiec chyba meble juz sa z glowy, łóżeczko też bo dziadkowie powiedzieli ze kupią. Wózek wybrany na 80%. Najgorsze bedzie juz z glowy
Stary 2017-07-03, 07:00   #4035
majkas
Zadomowienie

U mnie meble kupione lub przynajmniej wybrane. W środę wycieczka do Ikea po lampy, rolety zaciemniające i milion pierdół do domu żeby jak najbardziej ułatwić sobie życie przed przyjściem dziecka na świat

Stary 2017-07-03, 08:23   #4036
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na stronce Ikei widzialam właśnie mały wybór jak oglądałam a jak zajechalam to znalazłam kilka fajnych szaf, komód i tylko muszę pomierzyć i czekać na wypłatę wiec chyba meble juz sa z glowy, łóżeczko też bo dziadkowie powiedzieli ze kupią. Wózek wybrany na 80%. Najgorsze bedzie juz z glowy

My tez wybierzemy coś z ikei. Właściwie to urządzamy pokój juniorowi, w starym mieszkaniu miał łóżeczko w naszej sypialni. Teraz będzie miał swój pokój, a młoda będzie spała u nas. Jak skończy się nocne karmienie to powędruje do brata za kilka lat zrobimy im osobne pokoje, teraz chyba to niepotrzebne .... ale jakby co wolny pokój dla córeczki stoi.
Na razie kupię chyba po komodzie dla każdego i do pokoju juniora szafę. Coś na zabawki by się jeszcze przydało, cos napewno w ikei fajnego znajdę. Kupować będziemy jakoś w sierpniu, w tym tygodniu lub w przyszłym kładziemy panele w pokojach i będzie malowanie.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:47   #4037
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
My tez wybierzemy coś z ikei. Właściwie to urządzamy pokój juniorowi, w starym mieszkaniu miał łóżeczko w naszej sypialni. Teraz będzie miał swój pokój, a młoda będzie spała u nas. Jak skończy się nocne karmienie to powędruje do brata za kilka lat zrobimy im osobne pokoje, teraz chyba to niepotrzebne .... ale jakby co wolny pokój dla córeczki stoi.
Na razie kupię chyba po komodzie dla każdego i do pokoju juniora szafę. Coś na zabawki by się jeszcze przydało, cos napewno w ikei fajnego znajdę. Kupować będziemy jakoś w sierpniu, w tym tygodniu lub w przyszłym kładziemy panele w pokojach i będzie malowanie.

Moge zapytac jakiej firmy panele wybraliscie? My wlasnie jestesmy na etapie wyboru.. i juz kreci mi sie w glowie od "dobrych rad" sprzedawców 😜

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Co do mebli i ikei to uwazam, ze meble są kiepskiej jakości i wcale nie są tanie. Dodatkowo nie podoba mi się, ze wszyscy moi znajomi mają mieszkania wyposazone w ikeowskiech meblach. I wszedzie to samo i te same rozwiazania. Dlatego szukamy jakis innych rozwiazan. Maz sie smieje, ze powinnam zostac dekoratorem wnetrz, bo cokolwiek sobie wymysle to za chwile wszedzie jest to modne. Np. 2 lata temu remontowalismy kuchnie i uparłam sie na patchwork. Trudno bylo dostac plytki w tym stylu i zobaczyc jakies stylizacje. A teraz na wszystkich wystawach sklepowych są kafelki patchworkowe 😉

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:54   #4038
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
mi lekarz kazal jeszcze przed zajsciem w ciaze brac preparat z DHA

zelazo nie wplywa na objetosc krwi krazacej w organizmie... jest potrzebne erytrocytom gdyz jest jednym z bialek tworzacych krwinki czerwone

druga sprawa - kwas foliowy jak najbardziej mozna przyjmowac do konca ciazy. najlepiej w preparatach skojarzonych

nie ma wskazan do suplementacji tej witaminy bez wczesniejszej konsultacji z lekarzem - mam na mysli okres letni i wczesno-jesienny. zaleca sie codzienna, co najmniej 15minutowa ekspozycje na slonce (np przy okazji spaceru)

A jak ja wogole z domu noe wychodzę to powinnam brać?

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Nakopcie mi do dupy... Dzisiaj pół dnia oglądałam "Moje 600 gramów szczęścia"

Moja koleżanka urodziła niecałe 600 g. Boże straszne.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie. Byliśmy na weselu. Bylo super potańczyliśmy i nawet dalismy radę rock&rolla powywijaćzjadlam tyle co chyba przez cały ostatni miesiąc. Część gości jeszcze dziś śpi u nas, więc impreza przedłużona. Dobra rada dla tych, które wybierają się na imprezy w tym roku, że jak nie chcecie koloru kiecki jak 20innych pań to nie kupujcie morelowych

Haha. Czyli popularny kolor

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 09:14   #4039
eemmaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość

U nas ikea otwieraja we wrzesniu. juz widze jak 3/4 Lublina i okolic bedzie spedzać weekend :-P ale nie powiem -sama sie ciesze, bo jest kilka rzeczy ktore bym chciała.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

W kwestii urządzania dziecięcych pokoi. Jestem za tym, by pokoik dziecka byl miejscem w którym mozna sie wyciszyc. Nie lubie napaćkanych mebli, naklejek na sciany itd. Zabawki są wystarczająco stymulujące i dodatkowa stymulacja mnie nie przekonuje. Meble na chwile obecną to absolutne minimum. Córka ma szafe, łóżko, skrzynię na zabawki, stolik i krzesełka, a Groszce kupimy łóżeczko dostawke i komodę pewnie po roku beda juz razem w pokoju i wtedy przemeblujemy tak by kazda miała swój kącik ;-)

Stary 2017-07-03, 09:14   #4040
stypi_89
Wtajemniczenie

witam się po weekendzie

do tematu mebli: mi się meble z ikei podobają, ale niestety nie pasują nam w większości do mieszkania my mamy dwupoziomowe mieszkanie i niestety drugi poziom siłą rzeczy to w 80% skosy, więc meble musimy robić wszystkie pod wymiary i uwierzcie, że nie dosyć, że to kosztuje kupę kasy to jeszcze te terminy...

powrócę jeszcze do tematu wózków macie może jakieś doświadczenie, opinie od koleżanek, znajomych, ciotek o tym wózku:
http://allegro.pl/coletto-florino-3w...719811137.html
strasznie mi się podoba, ale żeby znaleźć o nim opinie to strasznie ciężko pewnie ze względu na to, że model wszedł dopiero w zeszłym roku
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 09:22   #4041
eemmaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
witam się po weekendzie

do tematu mebli: mi się meble z ikei podobają, ale niestety nie pasują nam w większości do mieszkania my mamy dwupoziomowe mieszkanie i niestety drugi poziom siłą rzeczy to w 80% skosy, więc meble musimy robić wszystkie pod wymiary i uwierzcie, że nie dosyć, że to kosztuje kupę kasy to jeszcze te terminy...

powrócę jeszcze do tematu wózków macie może jakieś doświadczenie, opinie od koleżanek, znajomych, ciotek o tym wózku:
strasznie mi się podoba, ale żeby znaleźć o nim opinie to strasznie ciężko pewnie ze względu na to, że model wszedł dopiero w zeszłym roku
Stelaz w tym wózku wyglada jak w wiekszosci ktore widziałam w stacjonarnym sklepie (gondola zreszta tez): bexa, adamex, babymerc i inne wiec podejrzewam że sprawują sie podobnie ;-) czyli gondola super, a spacerowka ciezka i do wymiany na lzejszą Na pewno nie przewoziłabym dziecka w tym foteliku.

Stary 2017-07-03, 09:27   #4042
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Stelaz w tym wózku wyglada jak w wiekszosci ktore widziałam w stacjonarnym sklepie (gondola zreszta tez): bexa, adamex, babymerc i inne wiec podejrzewam że sprawują sie podobnie ;-) czyli gondola super, a spacerowka ciezka i do wymiany na lzejszą Na pewno nie przewoziłabym dziecka w tym foteliku.

spacerówki to we wszystkich wózkach 2w1 i 3w1 takie same ciężkie i nieładne a masz może swój typ? ja w ogóle się zastanawiam nad wózkiem 2w1 i fotelik dokupić osobno, tylko nie wiem czy np fotelik maxi cosi można później wpiąć w ten stelaż?
23.03.2017
Stary 2017-07-03, 09:35   #4043
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
spacerówki to we wszystkich wózkach 2w1 i 3w1 takie same ciężkie i nieładne a masz może swój typ? ja w ogóle się zastanawiam nad wózkiem 2w1 i fotelik dokupić osobno, tylko nie wiem czy np fotelik maxi cosi można później wpiąć w ten stelaż?
To jest najlepszy fotelik polecany przez mamy jest ciężki ale na stelazu rozklada sie do pozycji calkowicie płaskiej 1499067318229.jpg

makeuplife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 09:37   #4044
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Maxi cosi mozesz wpiac w wiekszosc stelazy. Musisz tylko ewentualnie dokupic adaptery.

Stary 2017-07-03, 09:59   #4045
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
A jak ja wogole z domu noe wychodzę to powinnam brać?
pisalam o ekspozycji na slonce, wiec jezeli nie wystawiasz sie na nie, to potrzebna jest suplementacja

Cytat:
U nas ikea otwieraja we wrzesniu. juz widze jak 3/4 Lublina i okolic bedzie spedzać weekend :-P ale nie powiem -sama sie ciesze, bo jest kilka rzeczy ktore bym chciała.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

W kwestii urządzania dziecięcych pokoi. Jestem za tym, by pokoik dziecka byl miejscem w którym mozna sie wyciszyc. Nie lubie napaćkanych mebli, naklejek na sciany itd. Zabawki są wystarczająco stymulujące i dodatkowa stymulacja mnie nie przekonuje. Meble na chwile obecną to absolutne minimum. Córka ma szafe, łóżko, skrzynię na zabawki, stolik i krzesełka, a Groszce kupimy łóżeczko dostawke i komodę pewnie po roku beda juz razem w pokoju i wtedy przemeblujemy tak by kazda miała swój kącik ;-)

tez jestem za tym zeby pokoj dziecka byl "normalny". tzn zadnych pstrokatych rozy (w przypadku dziewczynki) na scianach, swiecacych naklejek, itp. kolezanka z dwojka dzieci bardzo pochwalila nasze myslenie. ona nie sluchala innych i jak miala urodzic Ole, pomalowala pokoj na rozowo. problem pojawil sie pozniej jak na swiat przyszedl Michal i maja pokoj razem. hehe

z reszta sama stwierdzila, ze zabawki robia swoje.

my mamy pokoj w kolorze jasnego bezu, szafo-regal jest w kolorze debu z biela, lozeczko i komode planuje biala. do tego rolety dzien noc musimy zainstalowac, bo okno tego pokoju wychodzi na dziedziniec z balkonami sasiadow i czesto nam sie gapia. dodatkowo pojdzie roleta rzymska montowana od sufitu - element dekoracyjny + funkcjonalny zeby totalnie zaciemnic pokoj jak dziecko bedzie spalo

wiadomo, ze dojdzie jakis dywan - tu juz moze zaszaleje z kolorem i wsio

w piatek idziemy na polowkowe. nie moge sie doczekac. do tego stopnia, ze pomylilam sie i myslalam, ze mialo byc w ubiegly hehe
Stary 2017-07-03, 10:01   #4046
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

U nas córki bedą miały duzy pokoj ok.23m2. A tam duza szafa dla obu, dodatkowo bedzie sluzyc jako skladowisko zabawek, kącik malego czytelnika: duzy regal na ksiazki (ksiazeczek nigdy nie za duzo!) i mała sofka, gdzie bedzie mozna wygodnie usiasc i poczytac, stoliczek, krzesełka i plakat alfabet, drewniane lozeczko. Sciany planuje pomalowac na bialo, moze jedna w delikatnych pastelach plus jedna duza naklejka z motywem motli/kwiatów. Chciałabym by pokoj nie byl przytloczony przez kolorowe zabawki, lekki i przestronny.

Stary 2017-07-03, 10:12   #4047
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Moge zapytac jakiej firmy panele wybraliscie? My wlasnie jestesmy na etapie wyboru.. i juz kreci mi sie w glowie od "dobrych rad" sprzedawców

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Co do mebli i ikei to uwazam, ze meble są kiepskiej jakości i wcale nie są tanie. Dodatkowo nie podoba mi się, ze wszyscy moi znajomi mają mieszkania wyposazone w ikeowskiech meblach. I wszedzie to samo i te same rozwiazania. Dlatego szukamy jakis innych rozwiazan. Maz sie smieje, ze powinnam zostac dekoratorem wnetrz, bo cokolwiek sobie wymysle to za chwile wszedzie jest to modne. Np. 2 lata temu remontowalismy kuchnie i uparłam sie na patchwork. Trudno bylo dostac plytki w tym stylu i zobaczyc jakies stylizacje. A teraz na wszystkich wystawach sklepowych są kafelki patchworkowe

Jeszcze nie wybraliśmy i mamy ten sam problem co wy - każdy poleca coś innego.... pewnie wybierzemy coś co będzie na stanie, bo akurat nam się luka zrobiła w kalendarzu wykończenia domu i możemy to zrobić w tym i przyszłym tygodniu. Ja jakoś ten temat olewam .... wystarczająco mnie zmęczyły wybory kafli na cały dół (mamy kafle drewnopodobne, na całej otwartej powierzchni). Wiemy mniej więcej jakie odcienie chcemy i weźmiemy coś co akurat będzie dostępne. Te pokoje u nas nie będą tak używane jak salon itd, dzieciaki i tak pewnie większość dnia będą spędzały na dole. A my w sypialni to tylko spimy.

Cytat:
witam się po weekendzie

Ja w sumie tylko na dziecięce się zdecydowałam gotowe. Całą resztę robimy na wymiar, ale na bieżąco. Trochę tego będzie w sumie... zabudowa w wiatrołapie, szafa w korytarzu , 2 szafy w sypialni, zabudowa w pralni, szafka pod umywalkę. Kuchnia już na szczęście gotowa, a to w sumie najdroższa impreza.

Co do wystroju pokoju dziecięcego to u nas będzie minimalizm. Komoda+szafa+łóżko. Regał na książki. Może jakiś regał na zabawki lub zabawki w skrzyniach jak do tej pory. Ściany białe lub bardzo jasno szare, na jednej ściankę wzór geometryczny układający się w góry, od błękitu do granatu. Będzie i dla dzieczwynki i dla chłopczyka

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:17   #4048
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez makeuplife Pokaż wiadomość
To jest najlepszy fotelik polecany przez mamy jest ciężki ale na stelazu rozklada sie do pozycji calkowicie płaskiej Załącznik 7133351

fajny ale też nie tani, chociaż na takich rzeczach nie ma co oszczędzać. Bezpieczeństwo najważniejsze i z tego patrzę to pasuje też do tego modelu wózka, który mi się podoba
23.03.2017
Stary 2017-07-03, 10:22   #4049
eemmaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
U nas córki bedą miały duzy pokoj ok.23m2. A tam duza szafa dla obu, dodatkowo bedzie sluzyc jako skladowisko zabawek, kącik malego czytelnika: duzy regal na ksiazki (ksiazeczek nigdy nie za duzo!) i mała sofka, gdzie bedzie mozna wygodnie usiasc i poczytac, stoliczek, krzesełka i plakat alfabet, drewniane lozeczko. Sciany planuje pomalowac na bialo, moze jedna w delikatnych pastelach plus jedna duza naklejka z motywem motli/kwiatów. Chciałabym by pokoj nie byl przytloczony przez kolorowe zabawki, lekki i przestronny.

Zapomniałam o półce na książki! Niezbędny element wyposazenia

Stary 2017-07-03, 10:24   #4050
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
ważne że w środku wszystko ok ;d czy mały, czy duży nie ważne

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Usiadłam i zabrałam się za przeglądanie mebli.. znałazłam taką szafę w ikei , jak myślicie nie za duża? Bo wydaje mi się że będzie idealna, minie chwila i będzie cała zapełniona ;p
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S99180549/
ja mam dla Wiktora taką podobną szafę tylko 2 szt. Powiem szczerze dużo się w nich nie mieści My planujemy kupić dla małej szafę Pax ale tylko dlatego że w jej pokoiku jest wnęka która akurat nadaje się na szafę.

Witam się po weekendzie. Co prawda pogodowo nie udany.
Dzisiaj strasznie smutna jestem mój synuś pojechał z teściami na wieś. Pierwszy raz go zabrali a ja się już stresuję. Zawsze z moją mamą jeździ i z tym nie mam problemu ale jeśli chodzi o teściów to jakaś masakra. Liczę już dni do czwartku do jego powrotu. Potem jeden dzień się nim nacieszę i śmiga z moimi rodzicami nad morze, a tu już żadnego strachu

Dziewczyny buziaczki dla was każdej z osobna na pocieszanie Wszystkie w listopadzie będziemy tulić nasze maluszki bez wyjątku. Głowa do góry nie można się smutać

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości