|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cashmere
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere, moja słodka siostrzyczko jestem z Tobą ✊️
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Akada gratulacje!!
Cashmere kciuki 😙 Dzieki dziewczyny za rady na pewno sprobuje chociaz mam nadzieje ze nie bedzie potrzeby.Z polozna doszlysmy ze moglibyc po szczypiorku bo bratowa swiezy skroila do rosolu albo mam odciagnac pokarm i mu podac w butli na zaspokojenie glodu polecala tez delicol bratowa mowi infacol i juz glupieje ale najpierw sprobuje tej metody dr karpa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Mam jeszcze sciagac po karmieniu laktatorwm bo w jednej piersi mam duzo mleka w drugiej mniej.tak mi sie nie chcr bawic tym laktatorem ehhhhh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
cashmire kciuki
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Akada co tam u ciebie jak maluszek. Zazdroszczę że jesteś już po. Ja bym chciała już małą utulić.
Jak lezałam rano na ktg dziewczyna urodziła ryczałam jak bóbr jak usłyszałam placz maluszka. Przyznam się że tobie w nocy też zazdrosciłam że jesteś już tak blisko. U mnie nic sie nie dzieje. Mała tylko sie troszke gmera i wyciąga. |
|
|
|
#3666 | ||
|
Zadomowienie
|
Jejku, jejku, to już chyba!
Mocne kciuki! ![]() Cytat:
No, i z rączkami, włoskami (chyba) w i ogóle ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3667 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3668 |
|
królikoholiczka
|
Jon mogę też prosić ten plan porodu? Dziękuję
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki GBS ujemny.
Mam dziś jakiś słabszy dzień, jakiś dołek mnie też dopadł...czy ja dam radę...nie jestem chyba jeszcze gotowa na to wszystko...
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Mój wynik właśnie mąż odebrał. GBS dodatni
|
|
|
|
#3671 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Karola
Mój mąż tez już mówi, ze nuda to czekanie, też już by chciał malucha zobaczyć... stres też jest spory na końcówce i każdemu się udziela... Mi też już nudno ![]() Cytat:
i .upa! Cytat:
![]() Oj chyba to będą trafne przeczucia ![]() Cytat:
Cytat:
Mi się pojawia mnóstwo skurczy ale nic z nich nie wynika Powodzenia i dużo siły ![]() Cytat:
Ejć :/ nie martw się Ja wróciłam z miasta- kolano mnie boli, chyba już jestem za ciężka... ale kupiłam mega zaje...ste czereśnie pycha !!! i jem... prawie 1 kg znika już
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Cashmere
Ja właśnie robię deser z czereśniami. I kuźwa już po ostatniej akcji powinnam mieć nauczkę i nic nie robić, bo widzę, że mi nie tężeje. No ja pitolę. Ale nie poddam się i choćbym się miała ... no.... to ten deser dzisiaj będzie. A rabarbarowiec też na bank jeszcze przed porodem!
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka - nie martw sie tym GBSem - podadzą antybiotyk i wszystko bedzie dobrze
![]() Emmos - czasem trzeba miec słabszy dzien, zeby kolejny był lepszy! Oby jutro było lepiej. No i super, ze GBS ujemny. Mała! Podzieliłabys sie tymi czereśniami, co? Ja trochę posprzątałam - nawet miałam sile i brzuch nie jest twardy, ale teraz obowiązkowe leżenie, zeby kręgosłupa nie nadwyrężyć. Mam teraz jakąś tendencje do tego, ze prawa strona mi sie spina i muszę uważać. Zrobiłam ściągę dla meza.IMG_1499091988.428771.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Myślicie, że mam to teraz zgłosić swojemu lekarzowi?
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam wątpliwości ostatnio! I boje sie tego jak będzie jak sie pojawi mała w domu. Teraz jesteśmy we dwoje i mamy mało czasu dla siebie a jak pojawi się dziecko to ja nie wiem co bedzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Dołącz wynik do karty ciąży. Mi tak kazał zrobić. Ta informacja bedzie wazna jak będziesz przyjmowana na oddział. Mozesz go poinformowac jaki wynik wyszedl nawet przez sms. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3677 |
|
królikoholiczka
|
ja też mam dodatni, ale podadzą antybiotyk i będzie dobrze
|
|
#3678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Za pół godzinki włączę kompa i wyślę
Cytat:
za gbs! Emmos dasz radę, wszystkie damy ![]() Nie martw się, wystarczy antybiotyk Cytat:
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedziała na najbliższej wizycie. JonSnow - az tak nie chce mu wszystkiego pod nos podkładać raz rozłoży, to kolejny bedzie wiedział gdzie co jest.Carolles - dobrze, ze twój TZ taki obeznany, bedzie łatwiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3682 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nic się nie martw ja też mam dodatki. Dostaniemy antybiotyk i będzie dobrze. Dziś po wizycie 36t6d mały waży 2700G, szybka twarda, zamknięta i długa więc narazie nie rodze. Mam odstawić magnez. W ogóle od wczoraj wiece skurczu mam, ale są nie regularnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że jutro będę bardziej entuzjastycznie nastawiona do życia. W nocy w ogóle miałam zły sen i obudził mnie mój własny płacz.
Xzora świetna ściąga. ![]() Carolles brawa dla męża ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Meja to czekaj grzecznie na swoją kolej
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3685 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pediatra był i laryngolog. Wszystko ok. Kazała mi dziś karmić tło z piersi, jak będzie dalej szukać to dać 20mm. Tak też zrobiłam. Tylko daje jej z medeli, wiec i tak musi się napracować żeby leciało. Uruchomiłam laktator. Ściągnął z pół małej łyżeczki siary. Dziwne bo koszule mam całą zalana. Żółtaczka małej minimalna. Zgodziłam się na badania przesiewowe. Jutro będzie miała kucie w piete ![]() Jak jutro wszystko będzie ok to wychodzimy. Był u mnie mój lekarz, ale nie badał mnie bo miałam małą przy piersi. Widzimy się za 6 tyg. Malutka ma na powiece naczyniaka. Myślałam, że to otarcie bo jest minimalne. Podobno ma zejść do 3 R.z. oby! Cytat:
Może związuj go. Moja jest mega spokojna w beciku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na tą chwilę nie wyobrażam sobie urodzenia drugiego dziecka. Poród to nie jest dla mnie. Czy cc czy sn. Może z czasem zapomnę. Na tą chwilę dziękuję. Dziewczyny dajcie znać czy mam wpisać na podium akade? Nie udzielała się praktycznie wcale ostatnio .
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cashmire powodzenia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze masz czas do rodzenia! ![]() Cytat:
Biedna z tym naczyniakiem i strasznie długo go może mieć! Oby zeszło jak najszybciej!---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Emilia wysłałam plan |
||
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle jestem zdania że dziewczyny które udzielały się.powinny być na podium. Ale niech reszta dziewczyn wypowie się
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3689 | ||
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po ktg skurczy mialam kilka bardzo delikatnych mala jak jestem podłączona to się rusza intensywniej.
Jutro bedzie konsultacja ortopedyczna. Moja lekarka obdzwonila caly oddzial. Bo lekarz przegladal karte i mowi a Pani jest od dr Sajdy dzwonila mowila że od poczatku pani leży ale udalo sie. Moze jutro po konsultacji cos zadecyduja bo caly czas mam krwawienie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

Jedziesz do szpitala? mamy trzymać kciuki?
Mała jest już wesoła i bardzo kontaktowa, śpi całe noce, moja przyjaciółka wygląda ekstra, po cc błyskawicznie doszła do siebie, mocno mnie to uspokoiło
sama już zjadłam z pół (i pewnie zjem i drugie