|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Morelle Twoja to taka grzeczna jak prawdziwa dama
żeby naczyniak szybko zszedłCalineczka nie musisz informować, najważniejsze, żebyś miała ten wynik jak pojedziesz rodzić, na następnej wizycie pokaż go ginowi i pewnie Ci powie o konieczności przyjęcia antybiotyku Faith mój gin mi też wyznaczył wizytę za prawie 3,5t ale on raczej uważa, że nie dotrwam bo miękka szyjka itd Ogarnęłam dzisiaj tyle spraw, że jestem w szoku, a ciągle odwlekałam ale wszystko zdalnie, czuje małą satysfakcję i popijam koktajl truskawki-jeżyny-maliny.Jutro też będę ogarniać różne tematy to będzie bajlando, ale jedno wiem nie mogę rodzić za szybko. Jak mi się coś uda to się pochwalę
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-07-03 o 17:35 |
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Meja, gratuluje wizyty
![]() Morelle, to że laktatator mało ściąga nie znaczy że masz mało pokarmu. Walcz walcz bo świetnie Ci idzie teraz duO dzieciaków się rodzi z naczyniakami. U moich koleżanek z pracy też dzieciaki mają i faktycznie zanikają powoli.Ja chyba też jestem za wpisywaniem aktywnych na podium. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle ile mm masz lejek do laktatora? Ja w zestawie mialam 24 mm ale dziś zamówiłam 21mm bo myślę że za duży tamten
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3694 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaciekawiłaś mnie tym chwaleniem się! ![]() A mnie też dzisiaj duma rozpiera, wpisali mi ostatnią ocenę, na którą czekałam od tygodnia i oficjalnie godzinę temu zakończyłam semestr ze wszystkimi zaliczeniami |
|||
|
|
|
#3695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Xzora- nie patrz na mnie i na kolejkę. Życzę żebyś szybko urodziła i nie przenosiła
🏻![]() Cashmere - ale akcja. Kciuki za szybki poród 🏻Meja - brawa za wizytę 🏻Emmos brawa za gbs Calineczka - Tule Ale tak jak dziewczyny pisały nic się nie martw weźmiesz antybola i będziecie okay z dzidzia ![]() A na zapachy soda dobra jest. Wysyp sodę na podłogę i zostaw na trochę a potem odkurz i wytrzyj podłogę. Tyle ze będzie dużo pyłu od sody przy odkurzaniu . Śniło mi się ze Nulka urodziła bliźniaki Masakra ![]() ![]() Oraz ze jak tez urodziłam i od razu byłam taka szczupła i wysportowana . Oby ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Zgadzam się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Kciuki 🏻Oby coś wymyślili w końcu. Czyli masz mieć cc ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Gratulacje! 🏻![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3696 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Jon gratulacje
a koktajl tak na mleku
|
|
|
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
Morelle no to tym bardziej jak mm ulewa to bym naprawde nie dawala.
Ja własnie zrobilam sobie hennę zjadłam sernika lody i kawkę wypiłam. Też mogę rodzić
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Co do krwawienia nikt nic nie mowi moze to byc od rozwarcia szyjki ale zaden konkret. Z mala oki wiec na razie nie interweniuja. Teraz krwawie juz mniej w nocy poszlo dużo nawet czułam jakby cos wypadło i bylam przerażona. Ale mala sie trzyma.
O cc wprost tez nikt nic nie mówi ale może tak byc ze jak bede krwawic a nic nie pojdzie to moze mi pomogą. Wiedząc że moj lekarz tu pracuje itp. widze inne podejscie. Nie to co u tego dupka co trafilam w 21 tygodniu. I chyba dobrze ze tam mnie nie przyjęli tak mialo być. Tu moze szpital nie jest ekstra ale to nie hotel. Ale nie zapeszam czekam. Mąż może nie dostac opieki bo jestem w szpitalu i zobaczymy bo jak ma siedziec w domu i patrzec w sufit to szkoda urlopu. Może pojedzie do pracy a my damy sobie rade. W koncu mamy opieke. Dziś wysprzatal całe mieszkanie gdyby coś sie rozkreciło zeby mala miala ładnie. I mowi do mnie ze mam chodzic i rodzić a nie lezec. Jutro podpytam jakiegos lekarza. |
|
|
|
#3701 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
I gratuluję zamknięcia na studiach ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Darietta trzymam nadal mocno kciuki ![]() Ciekawe co u Nulki i Cashmere
|
||
|
|
|
#3702 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do podium - mam takie same zdanie jak dziewczyny. Moze Nulka trafi albo Cashmere ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba Cashmere nas wyprzedzi, wiec juz nie bedzie według listy także nie czekam na Ciebie - jak nie urodzisz do czwartku to cie przegonie Sweet - o której godzinie masz miec cesarkę? Chyba będziesz przede mną 7.07. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
Deser wyszedł byle jak, ale wyszedł. Komu? 😁
1499098753616.jpg
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Trzymam kciuki za wyniki posiewu i brak żółtaczki. Mleko może być, nawet jak.laktator nie wyciąga. Mi.sie udawało na początku krople wycisnąć a mały przybierał. Co do.podium- to jestem tego samego zdania co większość. Jon ![]() Meja mi... Hehe może sie skuszę ale już nie dziś ![]() Nonie Ja też mogę rodzić w ogóle ostatnio jestem gotowa non stop!Dokładnie Darietta , też myślę, że powinnaś chodzić... nie.kumam.czemu.niby leżeć? Trzymam kciuki ![]() Zjadłam kilo czereśni i poszłam spać na godzinkę hehe Tymon u babci na.nalesnikach, więc też lecę może się załapie. Ps: kurde zaczynamy się sypać dziewczyny... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3707 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, my dziś po wizycie. Czopa nie ma, rozwarcie nadal 1 cm i nic nie postępuje, ale mały juz coraz niżej. Waga 3300 g (dziś 39+0). Mamy błogosławieństwo na wszelkie metody naturalnego wywoływania porodu i mamy liczyć na działanie pełni
![]() Morelle, trzymam kciuki, żebyście szybko wyszły do domu - zawsze to w domu najlepiej. Nulka, Cashmere - trzymam kciuki za postępy w akcji! Darietta, fajnie byłoby, gdyby coś sensownego powiedzieli, a nie tylko kazali leżeć... |
|
|
|
#3709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję!
Poprostu a nie jest kwaśny ten koktajl? Bo maliny to kwaśne trochę są A mam jeszcze pytanie może mi pomożecie - odbarwiła mi się deska sedesowa od domestosa, wiecie czym dam radę to zmyć? Bo mi się nie udaje ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe czy Nulka i Cashmere walczą i jeśli tak to która z nich zajmie 3 miejsce na podium
|
|
|
|
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja Klaudia miała podobna wagę w 39t0 - 3250. 3mam kciuki, zeby niedługo sie zaczęło! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, gratulacje
![]() Morelle, mojej sąsiadki dzieciątko też się z naczyniakiem urodziło niedawno i to samo jej lekarz powiedział co Tobie. Ja będę w mniejszości i napiszę, że wpisałabym Akadę, bo w końcu dziewczyna urodziła, a za to jest szacun, ale to tylko moje skromne zdanie ![]() Ciekawe co u Cashmere i Nulki.... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Steve, gratki za wizytę, nie pozostaje Ci nic innego jak brać męża w obroty
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, moze na zabarwienie soda z octem by pomogła? Nulka i Cashmere sie nie odzywają, wiec bardzo prawdopodobne, ze rodzą.
Sweet - jak ok 13tej to chyba mnie wyprzedzisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3713 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3714 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny.
Mam wizytę w piątek, więc poczekam. Jeszcze robiłam wymaz i nie rozumiem wyniku. W jednym miejscu jest grzybów nie stwierdzono, w innym nazwa konkretnych i "wzrost mierny" ![]() Cytat:
Kciuki za wyjście jutro! Cytat:
Ja też dzisiaj trochę poogarniałam ![]() Cytat:
![]() Ładnie to mamuśka wyliczyłaś - poród po po zaliczeniu roku ![]() Cytat:
Na razie mąż umył octem i zobaczymy. Teraz wali octem a nie perfumami Cytat:
Edytowane przez calineczka3 Czas edycji: 2017-07-03 o 18:54 |
|||||
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglada pysznie !!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3716 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
a mam taki płyn do toalet wybielający to może zda egzamin, a jak nie to spróbuję tej sody albo kwasku |
||
|
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam się wyzalic😕 hormony chyba biorą górę nademna. .. sprzedajemy auto którym jeździłam 5 lat. Przyjechali ludzie oglądać i ja rycze jak bobr😢 jeszcze paulinka mi mowi ze to jej auto jak oni pojechali się przejechać to ona placz😢😢 w sumie dobrze ze nie wzięli a mi łzy nadal płyną. .. jeszcze jak sobie pomyśle ze musze corcie zostawić na czas porodu w donu to już wogole masakra 😢😢 dzień placzu😢
Sorki ze tak tylko o sobie ale musiałam się wyglądać 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3718 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, ale nie jestem w stanie teraz Was nadrobić
Moja Ada waży 3250g, nie wiem jaka długa, ale jest malutka. Urodziłam o 15:35. Szczegóły innym razem, muszę ogarnąć swoje życie 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Z tymi wynikami to się dowiesz u gin wszystkiego, do piątku tylko kilka dni ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
Nulka, w końcu!!
gratulacje, buziaki dla Adusi ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

żeby naczyniak szybko zszedł
ale wszystko zdalnie, czuje małą satysfakcję i popijam koktajl truskawki-jeżyny-maliny.

🏻
🏻
Masakra