|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Devileek - 27,6 -wow!
Samantha - jestes w ciazy? Niezła babka Biedny Misio z tymi petardami. Ja nie cierpię petard bo wlasnie zawsze myśle o pieskach, ktore z reguły bardzo sie ich boją.Morelle - współczuje nieprzespanej nocy. 3mam kciuki za dzisiejsze wyjścia, będziesz miała szanse trochę odespać i na spokojnie z Pestką pocwiczycie laktację, bo w szpitalu nie ma warunków. Sweet - przepowiadacze. Darietta - cierpliwości. Na pewno niedługo wszystko sie rozstrzygnie. A twoja gin kiedy ma dyżur? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj mąż też ma takie znamię z tyłu głowy. Tam by mi nie przeszkadzało, ale powieka to widać mam nadzieję, że zejdzie. Sam Ty się powoli szykuj! Jutro 5 -ty
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, ze bolało, ale dobrze, ze porod szybki po przebiciu pęcherza. Współczuje utraty przytomności i życzę szybkiego dojścia do siebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora też mam taką nadzieję. Będę przystawiać małą i laktator. Zobaczmy.
Darietta trzymaj się tam! Co u Ciebie?
|
#3815 |
|
królikoholiczka
|
Morelle
aby zeszło Pestce i aby ruszyła Ci laktacja!!Obudzilam się i musiałam wołać mamę żeby mi pomogła wstać bo tak mnie brzuch ciągnął. Inaczej miałabym mokre łóżko. Wczoraj miałam kilka skurczy w ciągu dnia. A że byłam sama w domu z młodsza siostrzenica to ona ciągle chodziła spanikowana. Ciągle pytała czy dzwonić po karetkę.
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już jestem gotowa .
Moje cycki mi to mówią . Czuje takie mrówki w cyckach jak nabiera mi pokarm zwłaszcza w prawym. Stałam wczoraj w sklepie i czułam to uczucie i nagle mnie ciarki przeszły i sutki mi stanęły Pamietam to uczucie właśnie jak kp Miska i jak zaczęły mi tak cyce mrowic to wiedziałam , ze czas na karmienie. Nie musiałam żadnych aplikacji czy zapisków robić bo one same wiedziały kiedy co i jak ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś pół nocy nie spałam, zaliczylam łazienkę w nocy plus mdłości rano podobnie ... Myslicie że coś się szykuje ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby zeszło 🏻Teraz są lasery wiec można usunąć w razie co. Ja mam plamę na twarzy po pierwszej ciąży takby przebarwienie ale się do niej przyzwyczaiłam tak , ze jakby nie zwracam na nią uwagi już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
Może być. Choć jak ja pomyśle ile razy tak miałam a wciąż jestem w dwupaku to przestałam w to wierzyć ![]() Współczuje nocki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3819 |
|
Raczkowanie
|
Morelle kciuki za dzisiejsze wyjście, no i za laktacyjne.
Dziewczyny które rodziły SN też widzę, że łatwo nie jest po. Ehh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wręcz przeciwnie... Dodatkowo lekkie skurcze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po ktg i byl lekarz ktorego wzywal lekarz rezydent jak mnie przyjmowal. Zapytal sie co z moim porodem bo wszystko przeszlo. I czekamy na ortopede nie wiem o ktorej przyjdzie i obchód lekarzy. Krwawienie pojawilo sie rano teraz troche mniej.
Mozliwe że przeniosa mnie na inny oddzial nadal na obserwacje. Jak tak to ma wygladac to wolalabym byc w domu i isc na spacer. Moja ginka jest dzisiaj w przychodni przyszpitalnej na oddziale nie wiem kiedy bedzie. Z małą wszystko oki serduszko bije tylko mało ruchliwa przesypia caly czas. Nudzi jej sie. O 9 bedzie konsultacja ginekologiczna i zadecyduja. Byla mloda polozna pytac sie jakie mam objawy dyskopati. I czy bede rodzic sn czy cc. Powiedziałam że nie wiem bo nikt mi nic nie mówi tutaj. Najchetniej to bym się wypisala ale nie zaryzykuje bo tu chodzi o małą i nie chce żałować. Teraz była jakaś kolejna babeczka chyba lekarz i pytała się czy wszystko ustało i powiedziała że ze względu na nisko ułożone łożysko pewnie boją się mnie wypuścić. Ale główny ordynator ma dziś badać o 9 i on pewnie będzie decydował co ze mną bedzie. Mąż mówi że jak mnie wypuszczą to z buta do domu i po drodze urodze. |
|
|
|
#3823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w sumie tych bolesnych skurczów nie miałaś długo, to dobrze że wtedy już tak szybko poszło! Obyś jak najszybciej doszła do siebie! Powodzenia Cytat:
Morelle nie martw się tym naczyniakiem, jak lekarz mówił że zniknie to na pewno zniknie, oby jak najszybciej ja Wam życzę dzisiaj wyjścia do domku! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może niech Tz przyjdzie i Cię bzyknie gdzieś w łazience raz dwa ![]() A tak serio mam nadzieje , ze jak rano wstanę to mała Darietta już będzie po drugiej stronie brzuszka 🏻![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3825 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
to z bólu czy z wycieńczenia?Morelle - trzymam kciuki za laktację Na pewno się uda ![]() Devilek - czasami dziewczyny przed porodem czują się, jakby miały grypę, więc może to to ![]() Darietta
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja wstałam w nocy tylko 2 razy. Nie wierze po prostu!
Morelle na pewno Twoje zmeczenie też ma wpływ na laktacje. Obyście wyszły do domu i wtedy powalczysz. Nie poddawaj się. Nulka współczuję omdleń, też się ich boję, bo mam do nich tendencję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Devileek ja też bym pomyślała, że się coś rozkręca, każdy organizm jest inny,może u Ciebie akurat w ten sposób się zacznie. Bądź na baczności. Kciuki ✊️ Sam, współczuje Twojemu Misiowi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Darietta, najgorsza jest ta niewiedza, pytaj lekarzy co z Tobą, bo inaczej będą się kręcić jeden za drugim a Ty będziesz tam kwitła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3827 |
|
Rozeznanie
|
Ze zmęczenia najprawdopodobniej, przed porodem miałam kiepskie wyniki krwi, dodatkowo byłam bez śniadania i obiadu wczoraj. Na szczęście dziś już lepiej, w miarę chodzę i ogarniam
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż jest zwarty i gotowy tylko czeka na haslo. Liczyłam na poniedzialkowa wizyte u mojej ginki i pozwolenie a tu Też już bym chciała małą utulić. Spieszyło jej się wcześniej aż tak ze musiałam leżeć a teraz wyjsc nie chce. Menda mała. |
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To życzę dużo siły kochana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3830 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Lipcowe mamusie, najgorsze już za Wami nie ukrywam, że trochę zazdroszczę, przede mną nadal wielka niewiadoma ![]() Uprasza się także o pokazanie swoich pociech!
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Rozeznanie
|
darietta oby wkoncu podjęli jakąś decyzję bo ile można czekać. Jesteś już w terminie więc dziwię się że nie wywołują
![]() morelle mam nadzieję że dziś wyjdziecie, w domu to w domu zupełnie inaczej. Kciuki za laktacje ![]() Ja dokładnie za tydzień idę do szpitala dzień później cesarka. Z jednej strony nie mogę się doczekać bo wszystko już ciąży a z drugiej jestem przerażona jak to będzie. Mąż wymyślił sobie pepkowe z kolegami na polu golfowym z noclegiem w domku, w przyszły czwartek. Mówi że mam nie zmieniać terminu porodu bo wszystko już ustalone heh dobry jest ![]() Misiek był wczoraj u dentysty. Jestem bardzo dumna , ładnie pokazał ząbki , słuchał pani i nic się nie bał wszystko zdrowiutkie więc widzimy się za pół roku, dostał naklejkę dzielny pacjent i w nagrodę pojechaliśmy na minionki do kina a później na lody
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle pamiętaj też, że przy cesarce na zimno laktacja może rozkręcić się później i jeszcze mi się przypomniało, że w szkole rodzenia położna podkreślała, że laktator nie służy do tego, żeby ściągać dużą ilość pokarmu tylko żeby pomóc w rozkręcaniu laktacji. Więc nie przejmuj się tym, że było w nim mało mleka. Ogromne kciuki za powodzenia. Wierze, że z domu napiszesz za jakiś czas, że mleczarnia ruszyła pełną parą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3833 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Samantha jak zwykle dobra rada hehe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle moja córka tez ma naczyniaka po porodzie obok sutka. Teraz jest już ledwo widoczny także spokojnie to samo schodzi.
Walcz o laktacyje ja dopiero w donu na spokojnie zaczęłam karmić paulinke. Bo w szpitalu podałi jej mm nikt nie pomógł mi jej dostawic do piersi. Uczyliśmy się sami w domu a potem piękne 8 miesięcy karmiłam. Darietta kciuki oby podjęli jakaś decyzję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3835 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała już jest przy Tobie ❤️Cytat:
![]() Cytat:
co za szpital, ciężko tak czekać i nic nie wiadomo ![]() Morelle wyjdziesz do domu to na pewno rozkręcisz laktację i odpoczniesz w końcu
|
|||
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja wręcz przeciwnie, od wczoraj zaczęłam się bać tego wszystkiego. A taka byłam twarda do tej pory ![]() Właśnie mamuśki prosimy o fotki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
To są bardzo pocieszające słowa. Dzięki że to piszesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cashmere oczwiście jak znajdziesz chwilkę to napisz proszę jak w cukrzycą w szpitalu, czy dostajesz inne wyżywienie czy sama mierzysz cukier itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3837 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
jak już skurcze się pojawiły, to chyba jest coś na rzeczy
![]() Cytat:
![]() ja też, coś chyba przez ten zbliżający poród słabo mi się spało |
|
|
|
|
#3839 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mdlałam po porodzie ze wzgledu na duza utrate krwi przy tym żelaza i hemo spadła. ale nastepnego dnia juz bylo ok! Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mąż niezły! jeszcze dziecka nie ma na świecie a on juz ma cale pępkowe zaplanowane! haha chociaż dobrze że poza domem - nie bedziesz sie denerwowac ze nie zdąży posprzątac! a dziś moja kolej na durne sny! śniło mi sie że mąż mnie zdradza! czy to jakiś standardowy sen ciążowy? okropnie realny był! kontaktowali sie przez tel. firmowy, spotykali po pracy. nawet moja mama o tym wiedziala tylko poki bylam w ciazy to wszyscy bali mi sie powoedziec. jak urodzilam to ta dziewczyna sama przyszla powoedziec mi ze cala ciaze sie spotykali na seks. poza tym byla chuda, brzydka i zaniedbana a ja powoedzialam mezowi jak woli tą brzydką to ma spadać bo ja go nienchce znać. on powoedzial że mam nie mówić swoim kolegom o tym bo go zabiją. haha. mam takich kilku kolegow ktorzy byliby w stanie zrobic mu krzywde po takiej akcji wiec mogł sie bać. nie pamietam jak sie skonczył ten sen bo obudzilam sie na siku z mega skurczem brzucha. chyba z nerwow! rano zastanawialam sie czy to byl sen czy faktycznie real..
|
|
|
#3840 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Która dziś rodzi? 😁 moze jakiś trojkacik znowu? 😉
Nulka, Cashmere mam nadzieje ze z dnia na dzien bedziecie sie czuly coraz lepiej 😉 Morell kciuki żebyście wyszly dzis! I powodzenia z laktacja 😙 Darietta kciuki niech coś zacznie się dziać! Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Biedny Misio z tymi petardami. Ja nie cierpię petard bo wlasnie zawsze myśle o pieskach, ktore z reguły bardzo sie ich boją.

🏻
A o 15:35 Adusia już była przy mnie
Powiem Wam że poród bolesny, ale już tego nie pamiętam
Ale już jest lepiej, byłam pod prysznicem z położna, w miarę zaczynam funkcjonować. Najgorzej było w nocy bo nie mogłam nic zrobić przy Małej, musiałam prosić położne lub pielegniarke od dzieci, wszystkie mega miłe i pomocne
aby zeszło Pestce i aby ruszyła Ci laktacja!!

to z bólu czy z wycieńczenia?

Mała już jest przy Tobie ❤️
dlatego właśnie wolałabym być już po wszystkim