|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cashmere, Nulka
dziewczyny gratulacje! Dużo zdrowia dla Was!!! Cudowne informacje!
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam teraz w łazience krwawienie ustało. Ja chce do domu. Skurczy nie ma. Więc pewnie będę leżeć i czekać jeśli nic sie znowu nie wydarzy.
|
|
|
|
#3783 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
straszne tylko te Twoje parte, współczuję Cytat:
! I szybkiego powrotu do domku Wam życzęWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3784 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Co za szalony dzień z pięknymi niespodziankami!
Cytat:
Ale duży chłopak! Waga mega, ale też jaki wzrost! Ekspresowy poród! Brawa Cashmere, jesteś wielka! Zdrówka dla Przemka!Cytat:
Chciałabym tak szybko urodzić jak Ty! Cytat:
Jak boli tak bardzo krocze, to może ktoś Ci przywiezie koło do szpitala? Współczuję, że Agatka musi leżeć oddzielnie Postaraj się przespać trochę... Kp na pewno pójdzie, w razie czego proś o pomoc położne, a jak są słabe to szukaj doradczyni laktacyjnej Ja zaczęłam karmić piersią praktycznie dopiero w domu, także jak najbardziej da się kp z opóźnieniem zacząć, tylko właśnie z pomocą doradczyni laktacyjnej czy dobrej położnej. Ale jak Agatka ładnie chwyta to będzie dobrze, tylko przystawiaj ją dużo To dobrze Ojj to chyba myślimy o innym bloku, bo przy naszym nie ma dużo roboty! |
|||
|
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chryste jak Ci to szybko poszło super dałaś radę, jestem z Ciebie dumna Faktycznie 11 dni przed terminem, gdyby było później to pewnie Przemcio ok. 5kg by miał Czyli ciuszki na 56 to Cisie raczej nie przydadzą Cytat:
Kciuki, żeby krocze szybko się goiło, super dałaś radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie nie dawali dużej dawki znieczulenia bo rozwarcie szybko postepowalo, na parte już ustąpiło i więcej nie dawali żeby czuła kiedy idzie skurcz i kiedy przeć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Samantho kochana, Nulcia się odhaczyła na liście, czy Ty jesteś gotowa?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3788 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Any time tylko pytanie czy mój syn jest gotowy ![]() ![]() Cashmere - Wow co za poród . Dobrze , ze to się tak skończyło i ze oboje jesteście cali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Sill
To dawaj przepis ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Akada- Twoja córa tez spora . Ja tyle ważyłam jak się urodziłam
![]() Niestety moja mama pękła w gwiazdę i miała 20szwow wiec może dobrze ze Cię nacieli. Współczuje bólu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Dziękuję za wszystkie gratulacje!!! ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Ale mnie boli krocze po nacięciu i szyciu
|
|
#3793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kawał chłopa z synka
|
||
|
|
|
#3794 |
|
Raczkowanie
|
Cashmere A dużo Cię nacieli? A pilas herbatkę z liści malin i wiesiolka jadlas?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Niby nacięcie standardowo duże jak to określiła położna, jak pytałam czy duża masakra tam. Wiesiołka piłam.
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere mam nadzieję, że ból szybko minie
a jak malutki, spokojny? będzie z Tobą w jednej sali w nocy? Ty jesteś w prywatnej klinice tak?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
Cashmere dzięki za odpowiedz. To teraz ✊✊ żeby szybko ból minął. A jak tam malutki?
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna A nie ma w Polsce takich sprayów chłodzących i trochę uśmierzających ból do krocza? Wiem , ze u nas takie coś jest. Ja kupiłam sobie taki spray z wyciągiem z ekstraktu z ogórków i oczaru i psikam na moje hemoroidy jak mi tyłek boli i mi to bardzo pomaga. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mąż robi na oko, ale mniej więcej coś w tym stylu, tylko bez bakalii i nie wafle tylko herbatniki typu petitki:
http://www.mojewypieki.com/post/blok-czekoladowy Ty też coś w tym stylu robisz czy o zupełnie innym cieście myślałaś? |
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej to usiąść z tyłkiem w miskę z lodowata woda. Mogę sobie wyobrazić jak to musi bolec. Po cc boli brzuch i lód jest jak zbawienie .
Co do zzo to to koleżanka mi mówiła, ze u nas po epiduralu to jest takie uczucie przy partych jakby się miało mega zatwardzenie i nie mogło się zrobić dwójki. Ten opis mnie przeraził bo ja już widzę moje hemoroidy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3801 |
|
Wtajemniczenie
|
Cashmere a Twoje pierwsze dziecię z jaką wagą się urodziło? I czy w terminie?
|
|
|
#3802 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na macierzyńskim Cytat:
Cytat:
u nas dziś babka waniliowo czekoladowa. pozyczylam mikser od tesciowej hahaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2017-07-03 o 23:42 |
||||||||||
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam z chłopakami do sklepu. Obok jest sklep z meblami i takimi domowymi rzeczami i go zamykają wiec obniżka żeby wszystko wyprzedać. Były fajne fotele ale ceny zabójcze nadal.
Nie mogę już tych komentarzy ludzi , ze już jestem gotowa żeby rodzic. Kur może jestem może nie. To chyba zależy od mojego dziecka czy ono jest gotowe. Mój straszak 41tyg siedział i w dupie miał wychodzenie . Nie wszystko jest takie łatwe. Ja jestem gotowa już od 36tc żeby młody wyszedł, ale widać mu się nie spieszy. Lipa jak go będą wyjmować na zimno, ale co ja zrobię. Dobrze ze mam choć przepowiadacze bo to zawsze coś dla dziecka. Tz mnie dobił bo wyleciał do mnie z tekstem czy może nie chce jeszcze poczekać dłużej może jak poczekam jeszcze ze 2tyg to mały wyjdzie sam serio? Czy ja wyglądam na jakaś krowę , która by miała urodzić 5kg ? Jak widać na przykładzie Cashmere poród takiego dużego dziecka jest ryzykowny , a ja jestem już po cc wiec mam tez wliczone prawdopodobieństwo ze mi stary szew pęknie i wtedy i ja i dziecko jesteśmy fucked . Mój gin z reszta powiedział , ze nie ma opcji ze mi da do 42tc czekać. Chciałabym urodzić SN ale nie za wszelka cenę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Poszłam do sklepu po witaminy bo mi się kończą. Wzielam podkłady na przewijak oraz alkohol do przemywania pępka. Stoję stoję i podchodzi do mnie stara babcia w czapce z daszkiem różowej w cekiny . Nie jedna 5latka była by happy na taka czapkę ![]() i gada do mnie "dziewczyna która mieszka obok mnie jest tez w ciąży " a ja stoję , patrzę na babcie i nie wiem co powiedzieć wtf?! A ona do mnie "jesteś w ciąży?" A ja myśle nie co ty arbuza połknęłam i tak mi zostało Hahahaha Ludzie są naprawdę tutaj czasem za bardzo dociekliwi . Myślą , ze wszyscy to jedna wielka rodzina . Amerykanie zawsze chcą dużo wiedzieć . Jedyne co to nigdy nie pytają o status majątkowy i religie bo jest to nie na miejscu żeby o to pytać, a reszta jak najbardziej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
Od wczoraj mam mega przepowiadacze. Brzuch jak skała i kurcze mam wrażenie że są coraz bardziej regularne. Ale jak nie bolą to to chyba tylko przepowiadacze, nie?
Dziś ewidentnie nie pasuje mi poród!
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry juz pobudka nie ma to jak sprzontanie koszy o 5:30. Zaraz pewnie beda badac cisnienie i temperaturę a później wołać na ktg. Bo tu nie przynoszą na sale gdzie sie leży tylko trzeba isc na salę porodową.
Niestety krwawienie znowu sie pojawiło ale może to i lepiej podejmą decyzję i cos zrobią. Tylko nie mam skurczy a to by mi pomogło |
|
|
|
#3806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch to mam non stop jak skala codziennie. Dopiero jak się położę to jest luz, a i tak czasem mnie złapie i wtedy masakra jest. Cytat:
No nie gadaj Ja nie rozumiem jaka jest ich procedura? Weź ich się zapytaj jaki oni maja plan bo teraz to wyglada , ze sobie leżysz i nic nie wiesz. Poza tym masz krwawienie i nie czaje jak oni maga Cię nie podłączyć do ktg na stałe żeby monitorować tętno dziecka ![]() Kciuki żeby w końcu coś ruszyło 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Scielam właśnie paznokcie bo mi jeden pękł wiec będę mieć krótkie i nie pomalowane ![]() Byliśmy u teściowej na kiełbasce z grila . Mam już dość ludzi i tego pieprzenia kiedy urodzę ![]() U nas jest 4th of july i są petardy. Dla mojego Misia to dramat jest. Tak się bal biedny dostał paniki. Zawinął się w koc i nie wychylał nosa. W końcu się zwinelismy. Cała drogę siedział w foteliku z podkurczonymi nogami i zakrył sobie twarz kubkiem od picia. Ledwo wyszedł z auta pod domem u nas jeszcze większe petardy. Niedaleko nas w parku był show tych petard wiec waliło ostro . W domu był otwarty balkon i Misiu nie chciał wejść do domu. Musiałam wejść i zamknąć balkon i okna i włączyć klime żeby zagłuszyć. Szybki wziął prysznic i do łóżka . Leżał i czytylwismy sto bajek. Tz go na koniec uspal. Straszna jest ta jego nadwrażliwość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3807 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak jest Cashmere się wbilam bo jeszcze Sam była ![]() Cytat:
U mnie 4 noc nieprzespana. Budzę mała co 3h w nocy na karmienie. Koleżanki godziny wypadają w innym czasie. Jej mała przez 1h po zawsze płacze. Przez to w ogóle nie śpię. Albo po 40 min. Jestem wykończona. Pokarmu nie mam dalej. Juz nawet nie leje się na koszule. Pestka cały czas traciła na wadze zamiast przybierać. Więc wczoraj wieczorem dałam butelkę. Noc też. Daje jej przez sutka ale jest taka głodna ze szuka i marudzi. Jakby przebierala to bym nie dokarmiala. Trudno. Nie ona pierwsza i nie ostatnia. W domu będę z mężem to powalcze bardziej. Teraz muszę sie trochę przespać bo juz jestem tak zmęczona, że głowa mi sama leci w dół. Ledwo ją doniosłam do wanienki. Chilli też dokarmiala i mały ssie z piersi. Ok 9 jest obchod i czekaj na info. Raczej wyjdziemy dziś. Prosiłam SIS żeby była z mężem przy wypisie. Nie jestem w stanie podnieść się z łóżka sama. Więc będzie problem z autem. Dostałam wyprawkę ze szpitala. Pampersy itd. ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Pierwszy post - wpisałam jak chciała większość. Zaginionych lipcówek nie ruszam.
|
|
#3808 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki
Mój poród też w miarę szybki, o 9 rano dostałam glukoze, o 10 kroplowka z oxy. Ale mnie oczywiście nic nie ruszyło, więc o 13 przyszedł lekarz, rozwarcie 6cm i decyzja że przebijamy pęcherz płodowy. I zaczęły się bóle krzyżowe i ogólnie dość boleśnie A o 15:35 Adusia już była przy mnie 😍 Powiem Wam że poród bolesny, ale już tego nie pamiętam Wczorajszy wieczór i noc miałam kiepską, bo nie mogłam wstać z łóżka, każda próba kończyła się utratą przytomności u mnie 😕 Ale już jest lepiej, byłam pod prysznicem z położna, w miarę zaczynam funkcjonować. Najgorzej było w nocy bo nie mogłam nic zrobić przy Małej, musiałam prosić położne lub pielegniarke od dzieci, wszystkie mega miłe i pomocne Zdjęcie zamieszczę niedługo w klubie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jejku biedna A mówią ze po SN to się lata . Każdy poród jest myśle wyczerpujący . Morelle - oby w domu kp lepiej szło 🏻Mój Misiu miał z tylu głowy taka właśnie czerwona plamę. Była dość spora , ale z wiekiem mu się zmniejszyła. Nie znikła całkiem ale jest malutka już i blada bardzo. Mam nadzieje ,ze u Pestki zniknie całkiem 🏻![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- My Sweet - a czemu Ty masz termin cc na piątek? Czemu tak wcześnie? I czemu musisz mieć cc? Pytam bo przegapiłam gdzieś jak pisałaś . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka to super, że u Ciebie są takie położne. Z tym wstawaniem z łóżka to Cie rozumiem.
Jeszcze raz gratuluję!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

dziewczyny gratulacje! Dużo zdrowia dla Was!!! Cudowne informacje!

straszne tylko te Twoje parte, współczuję
! I szybkiego powrotu do domku Wam życzę
Chciałabym tak szybko urodzić jak Ty!
Jak boli tak bardzo krocze, to może ktoś Ci przywiezie koło do szpitala? Współczuję, że Agatka musi leżeć oddzielnie
Postaraj się przespać trochę... Kp na pewno pójdzie, w razie czego proś o pomoc położne, a jak są słabe to szukaj doradczyni laktacyjnej
Ja zaczęłam karmić piersią praktycznie dopiero w domu, także jak najbardziej da się kp z opóźnieniem zacząć, tylko właśnie z pomocą doradczyni laktacyjnej czy dobrej położnej. Ale jak Agatka ładnie chwyta to będzie dobrze, tylko przystawiaj ją dużo

super dałaś radę, jestem z Ciebie dumna
Faktycznie 11 dni przed terminem, gdyby było później to pewnie Przemcio ok. 5kg by miał
Czyli ciuszki na 56 to Cisie raczej nie przydadzą 
wiadomo ile to potrwa?

żeby naczyniak szybko zszedł
haha
może jestem może nie. To chyba zależy od mojego dziecka czy ono jest gotowe.
serio? Czy ja wyglądam na jakaś krowę , która by miała urodzić 5kg ? 

Ale już jest lepiej, byłam pod prysznicem z położna, w miarę zaczynam funkcjonować. Najgorzej było w nocy bo nie mogłam nic zrobić przy Małej, musiałam prosić położne lub pielegniarke od dzieci, wszystkie mega miłe i pomocne