Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-10, 18:50   #1231
1stLaDy
Wtajemniczenie

Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II

a jak sie zachwouja egzaminatorzy podczas egzaminu? jakby czytali formulke i czekali na Twoje potkniecie?

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 19:52   #1232
berruska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1stLaDy Pokaż wiadomość
a jak sie zachwouja egzaminatorzy podczas egzaminu? jakby czytali formulke i czekali na Twoje potkniecie?
wszystko zależy na kogo się trafi, jedni to typowi służbiści, inni podchodzą na luzie, rozmawiają bardzo indywidualna sprawa. Ja trafiłam na egzaminatorów którzy nie mieli ochoty rozmawiać.

berruska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 20:20   #1233
_Natalee_
Zadomowienie

Cytat:
moja babka byla spoko aczkolwiek zadala mi pare pytan,ale jakos z nich wybrnelam
ale nie zadawala ich jakos tak zlosliwie zeby mnie oblac
fakt, to zalezy na kogo sie trafi,ale grunt to zachowac spokoj,bo oni czekaja na sytuacje keidy spanikujesz,a wtedy juz sie samo wszystko zacznie sypac
spokoj, spokoj,spokoj,a wszystko sie jakos ulozy

_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 21:01   #1234
zabka5
Raczkowanie

dziewczyny skończyłam dzisiaj teorię i w środę mam pierwsza jazdę i strasznie się boję że zrobię coś głupiego, albo że będę mieć jakiegoś nieprzystepnego instruktora który mnie nic nie nauczy
Stary 2008-05-10, 21:02   #1235
malamama
Raczkowanie

pierwsze daw egzaminy-ten sam egzaminator.służbista czekający na potknięcie,choćby najmniejsze
trzeci egzamin-super egzaminator! pogadał,uśmiechnął się.Nie czułam w ogóle zdenerwowania.Nie czułam się nawet jak na egzaminie.Podpowiadał dyskretnie.Gawędziliśmy o wszystkim i niczym-dosłownie.Na koniec powiedział,że jestem taka kobietą na którą nie da sie krzyczeć choćby się chciało nie miał ,żadnych uwag co do stylu mojej jazdy ani do posiadanych przeze mnie umiejętności Takiego egzaminatora życzę wszystkim zdającym
ps. Gratulacje dla dziewczyn które zdały a którym jeszcze nie składałam gratków!!!!
A Tym dziewczynom którym się nie udało,współczucia szczere aczkolwiek najlepsi kierowcy nie zdają za pierwszym razem ponoć więc głowa do góry!Zdanie w dużej mierze zależy od szczęścia
12.04.2008 godz 10:00 zdałam PRAWKO na
23.04.2008 prawo jazdy do odbioru w urzędzie
24.04.2008 godz 10:00 odebrane prawko śmigam sobie
malamama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 21:07   #1236
72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad
Konto usunięte

Cytat:
Może być różnie, egzaminatorzy są różni jak różni są ludzie

Mój wydał się sympatyczny (choć sam egzamin trwał w moim wykonaniu krótko), nie mówił nic złośliwie, wszystko spokojnie, po prostu mówił co pokazać, żadnych dziwnych pytań, przy światłach dał możliwość wyboru jak chcę pokazywać (wszystkie naraz lub po kolei),
po tym jak już oblałam wydawał się zaskoczony, podpowiedział co mogłam zrobić żeby błędu uniknąć, pochwalił za bardzo sprawne i dobre wykonanie zadania 1 (bo na zadaniu 2 - łuku poległam), raczej wydał sie zmartwiony tym że nie zdałam, nie było żadnej złośliwej satysfakcji że mi się nie udało. Mimo egzaminu oblanego egzaminatora wspominam jak najlepiej

Najlepsze jest to, że kilka dni przed egzaminem byłam na placyku i tak patrząc na egzaminatorów stwierdziłam że u niego chciałabym zdawać, bo tak spokojnie i sympatycznie podchodził do kursantów - no i trafiłam na kogo chciałam, choć nic z tego nie wynikło . Gdybym miała jakiś wpływ na to, chciałabym znów zdawać u niego, a jak będzie zobaczymy ...
Co nie znaczy oczywiście że był jakiś łagodny, osoba przede mną wróciła z miasta po 5-10 minutach - ale przynajmniej nie stresował swym zachowaniem.

Z obserwacji u mnie na placu (oraz opinii osób, które u mnie zdawały): większość egzaminatorów po prostu wydaje polecenia - są neutralni, tylko nieliczne wyjątki to jakieś pokrzykiwanai czy dziwne uwagi w stosunku do egzaminowanych.

Tak że większość z nich chyba jednak nie stara się jakoś specjalnie utrudnić zdawania (zdenerwować celowo zdającego): egzaminatorów nie należy się bać przed egzaminem

zabka5 nic sie nie przejmuj jazdami ,
instruktorzy wiedzą że zdecydowana większość kursantów nie jeździła i tłumaczą co i jak, a na początku każdy błędy popełnia i to jest normalne. Od tego jest instruktor żeby Cie nauczył jeździć i nie pozwolił żeby Wam się coś stało na drodze.
Jeśli trafiłabyś na kogoś z kim nie mogłabyś się dogadać (czego Ci nie życzę), to zawsze możesz poprosić o zmianę
72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 21:09   #1237
malamama
Raczkowanie

Przepraszam za post pod postem!

Cytat:
Napisane przez zabka5 Pokaż wiadomość
dziewczyny skończyłam dzisiaj teorię i w środę mam pierwsza jazdę i strasznie się boję że zrobię coś głupiego, albo że będę mieć jakiegoś nieprzystepnego instruktora który mnie nic nie nauczy
nic sie nie martw,po to jest instruktor żeby Cię nauczyć. Wszystko Ci dokładnie wytłumaczy i nauczy.Jeśli Ci nie podpasuje "jakiś" osobnik zawsze można zmienić
Na pewno wszystko będzie dobrze.Po pierwszej jeździe koniecznie nam tu pisz jak było.Jak cos wspólnie cos uradzimy
Stary 2008-05-10, 22:13   #1238
alexandree
Raczkowanie

GG do alexandree
Cool Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II

Dziewczyny dziekuje serdecznie za dodanie otuchy
Trzymam jak zawsze za wszystkich kciuki
Stary 2008-05-11, 09:13   #1239
1stLaDy
Wtajemniczenie

hmmm ja juz niewiem jak podejsc tego egzaminatora - czy na smiech, czy na wdzieki kobiece zeby mnie zapamietal i nie oblal albo chociaz zebym sie nie stresowala rozladowujac atmosfere...

?

171cm
Stary 2008-05-11, 09:23   #1240
_Natalee_
Zadomowienie

przede wszytskim nie zgrywaj cwaniaka, takich nie lubia
badz mila,usmiechnieta mimo wszystko i mimo jego uwag
ja oblalam,a na koncu wybuchnelam smeichem,az Pani powiedziala,ze kazdy powinnien taki byc
wiec grunt to dobre wrazenie
a jesli trafisz na kogos kto lubi kobiece wdzieki,to mzoesz je wykorzystac

_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 09:25   #1241
malamama
Raczkowanie

Cytat:
hmmm ja juz niewiem jak podejsc tego egzaminatora - czy na smiech, czy na wdzieki kobiece zeby mnie zapamietal i nie oblal albo chociaz zebym sie nie stresowala rozladowujac atmosfere...

?
z tego osk co ja się uczyłam zdawała ostatnio laska o widocznej ciąży i nawet to jej nie pomogło choć bardzo na to liczyła.Niestety nie było taryfy ulgowej najlepiej stres na bok,luz, odrobinę szczęścia.Być miłym ale bez przesady.Ja ani nie eksponowałam kobiecych wdzięków ani nie byłam przesadnie miła.Nie wiadomo na kogo trafisz i co pan lubi
Stary 2008-05-11, 10:07   #1242
1stLaDy
Wtajemniczenie

tak sie boje, zebym tylko nie zrobila jakiejs glupoty ze stresu

171cm
Stary 2008-05-11, 10:26   #1243
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kiedyś tu pisały jak się zachować... Pomyśl sobie: "Idę tam, żeby pokazać, że umiem jeździć". Wsiądź do samochodu, zrób swoje i zdaj

Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić, nie? Ja sama już się boję, mimo że nawet nie jestem zapisana na egzamin. Czekam teraz na ten dokument o zakończeniu kursu od mojego instruktora, mam nadzieję że w następnym tygodniu już się zapiszę. Na pierwszy egz. czeka się u nas teraz około miesiąc, więc prawdopodobnie w czerwcu będę łazić po ścianach
Stary 2008-05-11, 10:31   #1244
berruska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabka5 Pokaż wiadomość
grunt to myśleć o tym co sie uda, a nie o wszystkim co się nie uda.
Wiecej optymizmu!

Stary 2008-05-11, 10:52   #1245
Konto usunięte

Cytat:
Stres to zawsze będzie: mniejszy lub większy, tego nie unikniesz ważne tylko żeby Cię nie sparaliżował
Nie myśl o tym że możesz zrobić jakąś głupotę że stresu, bo tym większa szansa że ją wtedy popełnisz bo zamiast się skupić na tym żeby jak najlepiej pojechać będziesz się zastanawiać: czy ja zaraz tu czegoś nie zepsuję
Skup się i myśl tylko o tym jak najlepiej wykonać poszczególne polecenia egzaminatora - wtedy bedzie większa szansa na sukces

Jeanne90 to masz szczęście że tylko miesiąc czekania na egzamin, mnie wczoraj instruktor uświadomił że u nas terminy na egzamin łączony to już koniec lipca/początek sierpnia , może na samą jazdę odrobinę krócej się czeka
72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:58   #1246
berruska
Rozeznanie

dokładnie, stres pojawi się na 99%. Ale stres nie musi być wrogiem, może być w każdej sytuacji przyjacielem, tak silne emocje można przekuć na jeszcze większą motywację pchającą do działania, logicznego myślenia. To na pewno zmęczy, ale jaka radość jest pozniej kiedy osiągnie się sukces)

Stary 2008-05-11, 11:49   #1247
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez berruska Pokaż wiadomość
dokładnie, stres pojawi się na 99%. Ale stres nie musi być wrogiem, może być w każdej sytuacji przyjacielem, tak silne emocje można przekuć na jeszcze większą motywację pchającą do działania, logicznego myślenia. To na pewno zmęczy, ale jaka radość jest pozniej kiedy osiągnie się sukces)
dokładnie!
mnie stres bardzo zmotywował, jeździłam tak skupiona, że aż sama nie wierzyłam. no ale to zależy od człowieka. u mnie rodzinne chyba jest, że stres motywuje :P

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 13:23   #1248
berruska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
dokładnie!
mnie stres bardzo zmotywował, jeździłam tak skupiona, że aż sama nie wierzyłam. no ale to zależy od człowieka. u mnie rodzinne chyba jest, że stres motywuje :P
to nie zależy od człowieka, ale od nastawienia. Można wyrastać w rodzinie gdzie ktoś tam się stresuje i nic wtedy nie zrobi ALE człowiek nie jest skazany na jedno konkretne zachowanie. Każdy może zmienić swoje nastawienie, każdy może sam dla siebie to zrobić.
Po sobie wiem, że da się, zdałam prawko, kiedy wreszcie uwierzyłam ze jestem w stanie zakończyć ten cały kurs i pozytywnie zakończyć egzamin, stres mi tylko pomógł, dużo większa mobilizacja

Stary 2008-05-11, 13:29   #1249
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
to nie zależy od człowieka, ale od nastawienia. Można wyrastać w rodzinie gdzie ktoś tam się stresuje i nic wtedy nie zrobi ALE człowiek nie jest skazany na jedno konkretne zachowanie. Każdy może zmienić swoje nastawienie, każdy może sam dla siebie to zrobić.
Po sobie wiem, że da się, zdałam prawko, kiedy wreszcie uwierzyłam ze jestem w stanie zakończyć ten cały kurs i pozytywnie zakończyć egzamin, stres mi tylko pomógł, dużo większa mobilizacja

a nastawienie nie zależy od człowieka? od jego podejścia do danej sprawy? moim zdaniem sama sobie przeczysz :P

no ale nie wnikam, to nie jest teraz ważne w każdym bądź razie niektórym po prostu ciężko zmienić podejście do egzaminu, widzą w nim tylko zło
oczywiście, że łatwiej zdać gdy stres mobilizuje.. no ale nie poradzisz nic na ludzi, którzy nie potrafią zmienić swojego zachowania - stres jest ich największym wrogiem i choćby nie wiem co boją się z nim walczyć..

Stary 2008-05-11, 13:32   #1250
Konto usunięte

Cytat:
Też wierzę coraz mocniej z każdą jazdą że mam całkiem spore szanse na pozytywny wynik na egzaminie - oby w moim przypadku też był to dobry znak że wszystko zmierza ku szczęśliwemu zakończeniu
Przed pierwszym egzaminem nastawienie takie nie było: może się uda, bo niby jeździć umiem, ale jak się uda to czy poradzę sobie bez instruktora na drodze .
Teraz wiem że jak zdam to sobie poradzę, więc ... zobaczymy kiedy zdam
Stary 2008-05-11, 13:36   #1251
intransitive
Wtajemniczenie

[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7516009]

Jeanne90 to masz szczęście że tylko miesiąc czekania na egzamin, mnie wczoraj instruktor uświadomił że u nas terminy na egzamin łączony to już koniec lipca/początek sierpnia , może na samą jazdę odrobinę krócej się czeka[/QUOTE]

a gdzie zdajesz?: ) i gdzie mieszkasz jeśli mogę wiedziec
intransitive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 13:38   #1252
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez intransitive Pokaż wiadomość
a gdzie zdajesz?: )

Zdaję w Tychach ...
Do niedawna takie terminy były w Katowicach, w Tychach było do 2 miesiecy. Ciekawe czy w Katowicach też jeszcze bardziej się wydłużyły ???
A mieszkam w Łaziskach Górnych: to jest ok. 15 km od Tychów, 20 km od Katowic
Stary 2008-05-11, 14:12   #1253
berruska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
a nastawienie nie zależy od człowieka? od jego podejścia do danej sprawy? moim zdaniem sama sobie przeczysz :P
fakt, tak to napisałam że wyszło masło maślane nielogiczne
chodziło mi o to, że ta umiejętność nie musi być tylko wyniesiona z wychowaniem z rodziny, ale jest to kwestia nastawienia i każdy może tak zmienić swoje myślenie

Stary 2008-05-11, 14:47   #1254
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
fakt, tak to napisałam że wyszło masło maślane nielogiczne
chodziło mi o to, że ta umiejętność nie musi być tylko wyniesiona z wychowaniem z rodziny, ale jest to kwestia nastawienia i każdy może tak zmienić swoje myślenie
ależ oczywiście, że nie musi
ja tak tylko napisałam bo u mnie większość tak ma, że stres mobilizuje więc zażartowałam, że to może rodzinne

jak ktoś bardzo chce to może zmienić nastawienie - nie ma przeciwwskazań
wszystko jest dla ludzi trzeba tylko uwierzyć w siebie i nie dać się zdominować przez stres

Stary 2008-05-11, 14:57   #1255
nataliaa
Raczkowanie

Smile Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II

boję się że stres mnie pokona... że nie będę mogła nad sobą zapanować... to jest najgorsze... egzamin mam dopeiro we wtorek ( 13...;/) a ja już mało co jem, brzuch mnie boli... cały czas myśle o tym... nie wiem co będzie we wtorek...
ale tak bardzo chciałabym zdać... tak chciałabym żeby to było już za mną...

"Nie przejmuj się - szepnąl mi do ucha - Gdybym mógł snić, śniłbym tylko o tobie. I nie wstydziłbym sie tego."

..czekam na ten dzień..
nataliaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:11   #1256
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nataliaa Pokaż wiadomość
boję się że stres mnie pokona... że nie będę mogła nad sobą zapanować... to jest najgorsze... egzamin mam dopeiro we wtorek ( 13...;/) a ja już mało co jem, brzuch mnie boli... cały czas myśle o tym... nie wiem co będzie we wtorek...
ale tak bardzo chciałabym zdać... tak chciałabym żeby to było już za mną...
Ja też najgorzej denerwowałam się 2-3 dni przed egzaminem, dzień przed egzaminem stwierdziłam co ma być to bedzie ...
Na egzaminie czułam stres, ale mnie nie paraliżował ... Dobrze nie było ... Ale cóż, zawsze jest kolejna szansa ...

Za pierwszym razem nie zdaje nawet co trzecia osoba, więc w najgorszym wypadku to nic takiego się nie stanie, tylko trzeba będzie kolejny raz próbować (inaczej by było gdyby zdawało tak 90% - to wtedy nie zdać to tak trochę głupio może by i było)
Nie przejmuj się, nic takiego nie tracisz nawet jeśli Ci się nie powiedzie .

Kiedy podchodziłam zbyt ambicjonalnie do jazd (bo ja muszę umieć wszystko perfekcyjnie), to nawet nie umiałam się cieszyć jak mi coś wychodziło.
Teraz kiedy dopuszczam do siebie myśl że wcale nie muszę umieć wszystkiego perfekcyjnie, bo nikt nie umie (nawet ten egzaminator który Cie ocenia), to wreszcie się cieszę jazdą i teraz zdecydowanie lepiej mi wszystko wychodzi. Jednak dopuszczam do siebie myśl, że niestety mimo że teraz wszystko jest ok, to na egzaminie może być wpadka (oby nie było oczywiście )

Myśl że masz szansę zdać, a jak nie to kolejna szansa przed Tobą, bo nie Tobie jedynej za pierwszym razem może nie wyjść. Trochę więcej luzu i będzie lepiej

Umieć jeździć to jedna sprawa, a zdać egzamin to jeszcze inna bajka, bo tu nie tylko umiejętności prowadzenia samochodu się liczą
Stary 2008-05-11, 15:29   #1257
Jeanne90
Zakorzenienie

[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7518957]Ja też najgorzej denerwowałam się 2-3 dni przed egzaminem, dzień przed egzaminem stwierdziłam co ma być to bedzie ...
Na egzaminie czułam stres, ale mnie nie paraliżował ... Dobrze nie było ... Ale cóż, zawsze jest kolejna szansa ...

Za pierwszym razem nie zdaje nawet co trzecia osoba, więc w najgorszym wypadku to nic takiego się nie stanie, tylko trzeba będzie kolejny raz próbować (inaczej by było gdyby zdawało tak 90% - to wtedy nie zdać to tak trochę głupio może by i było)
Nie przejmuj się, nic takiego nie tracisz nawet jeśli Ci się nie powiedzie .

Kiedy podchodziłam zbyt ambicjonalnie do jazd (bo ja muszę umieć wszystko perfekcyjnie), to nawet nie umiałam się cieszyć jak mi coś wychodziło.
Teraz kiedy dopuszczam do siebie myśl że wcale nie muszę umieć wszystkiego perfekcyjnie, bo nikt nie umie (nawet ten egzaminator który Cie ocenia), to wreszcie się cieszę jazdą i teraz zdecydowanie lepiej mi wszystko wychodzi.
Jednak dopuszczam do siebie myśl, że niestety mimo że teraz wszystko jest ok, to na egzaminie może być wpadka (oby nie było oczywiście )

Myśl że masz szansę zdać, a jak nie to kolejna szansa przed Tobą, bo nie Tobie jedynej za pierwszym razem może nie wyjść. Trochę więcej luzu i będzie lepiej

Umieć jeździć to jedna sprawa, a zdać egzamin to jeszcze inna bajka, bo tu nie tylko umiejętności prowadzenia samochodu się liczą [/quote]

Ja niestety jestem perfekcjonistką przyzwyczajoną do tego, że większość rzeczy łapię w lot... a z jazdą niestety tak nie jest i bardzo często wracam załamana Po prostu złoszczę się na siebie, że nie umiem czegoś idealnie. Ale staram się sobie tłumaczyć, że człowiek uczy się całe życie i nie ma kierowców doskonałych (tym bardziej po 25 godzinach za kółkiem). Mam nadzieję, że zacznę podchodzić do tego spokojniej i uda mi się dostać prawo jazdy
Stary 2008-05-11, 15:39   #1258
intransitive
Wtajemniczenie

dusia - ja będę zdawać w DG. i myślałam, że może Ty też. Ciekawe jak tam z terminami.

Cytat:
Napisane przez Jeanne90
Ja niestety jestem perfekcjonistką przyzwyczajoną do tego, że większość rzeczy łapię w lot... a z jazdą niestety tak nie jest i bardzo często wracam załamana Po prostu złoszczę się na siebie, że nie umiem czegoś idealnie. Ale staram się sobie tłumaczyć, że człowiek uczy się całe życie i nie ma kierowców doskonałych (tym bardziej po 25 godzinach za kółkiem). Mam nadzieję, że zacznę podchodzić do tego spokojniej i uda mi się dostać prawo jazdy
ehh... jakbym siebie słyszała. A ta złość na siebie mnie paralizuje i uniemożliwa naukę. Tyle, że ja za sobą juz mam jakies 50 h...
intransitive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:45   #1259
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez intransitive Pokaż wiadomość
ehh... jakbym siebie słyszała. A ta złość na siebie mnie paralizuje i uniemożliwa naukę. Tyle, że ja za sobą juz mam jakies 50 h...
Ja też będę dokupować godziny, bo podstawowe 30 to dla mnie za mało. Jedyne, co nam pozostało, to zmienić myślenie. Tylko żeby to było takie proste...
Stary 2008-05-11, 15:46   #1260
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
To jesteśmy podobne pod tym względem .

I niestety jak już pisałam, póki trochę nie dałam na luz jeśli chodzi o możliwość popełniania błędów to nie umiałam się cieszyć jazdą - rozczulałam się nad każdym nie tak przejechanym zakrętem, zbyt wczesną zmianą pasa ruchu - rzeczy nie dyskwalifikujące od razu na egzaminie ... No i jak tak jadąc wściekałam się na siebie że mogłam lepiej, to chwila i ... już był błąd dyskwalifikujący ...

A tak do myślenia dała mi wypowiedź drugiego instruktora (nie tego z kursu), który stwierdził że jemu się podoba jak jeżdżę i spytał czy mnie się podoba: moja odpowiedź była że mi się nie podoba (w myślach: bo przecież popełniam błędy).
Instruktor powiedział że jeżdże jakby nie sprawiało mi to radości, że powinnam się przełamać i takie tam ...
Potem miałam przerwę w jazdach i stwierdziłam: spróbuję bardziej cieszyć się z jazdy i nie przejmować się bzdurami: skoro instruktor dobrze mnie ocenia, to dlaczego ja sama tak ciągle niezadowolona jestem z siebie, przecież on wie jak jeżdżę na tle innych, więc chyba źle nie jest.

Teraz zaczęłam jeździć po przerwie już z nastawieniem: nie przejmuję się błędami, pełna koncentracja i jadę jak umiem najlepiej ... No i zaczęło mi to sprawiać radość a błędów też popełniam mniej (bo myślę co przede mną a nie że przed chwilą mogłam pojechać 2 cm bliżej przy krawężniku). Instruktor też pochwalił i stwierdził że na mieście jeżdżę dobrze, plac perfekcyjnie ...

Ja oczywiście (stare przyzwyczajenie): ale popełniam błędy, a instruktor na to że egzaminatorzy też popełniają

Tak że nadmiar ambicji może być szkodliwy (przynajmniej w moim przypadku przy robieniu prawka właśnie tak było). Spróbuj podejść do tego spokojniej i powinno być lepiej

intransitive, to niestety nie będziemy zdawać w tym samym mieście ... A masz już ustalony termin egzaminu ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości