A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-11, 15:03   #3331
magrat16
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

pogratulować
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:08   #3332
shachownica
Zakorzenienie

uff, operacja defragmentacja zakończona powodzeniem a panie widzę w tym czasie nie próżnowały
dla mnie jednym zbożnym miejscem do czytania jest łóżko i basta, próbowałam czytać w innych pozycjach niestety szybko zaczyna boleć mnie kark... i inne części ciała, wiercę się i nie mogę skupić wanna ma ten minus, że woda szybko stygnie i jak testowałam tą możliwość to nie było jeszcze w handlu nieprzemakalnych, miękkich zagłówków ale summa summarum i tak czytam wszędzie gdzie się da

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:09   #3333
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Gratulacje za 5000 postów. ana trzeba
Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
pogratulować
A dziękuję, dziękuję (Zawsze chciałam użyć tej emotki
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:12   #3334
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
A to się nie podobało? Takie ciekawe jak strukturaliści?

O, proszę. Pełen profesjonalizm
To może czas pomyśleć nad Klubem Miłośników Kocyków, Malinowych Herbat i Lampek do Czytania? (Inna rzecz, że miny ludzi, którzy zobaczyliby tę nazwę, byłyby bezcenne

o tak! zdecydowanie tak najbardziej lubię czytac książki , nawet teraz jak jest 25 stopni to leże pod kołdrą

w wannie nie czytam, zresztą kąpiel zajmuje mi góra 15 minut, a podczas niej robie inne ważne rzeczy ( maseczki itp ), tak więc za wiele bym się nie naczytała

a co myślicie o czytaniu na dworze, w parkach? nie rozprasza Was to ? bo mnie troche tak, ale aż wstyd siedzieć w domu jak taka piękna pogoda , więc zaraz się wybieram na spacer z książką
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:20   #3335
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
o tak! zdecydowanie tak najbardziej lubię czytac książki , nawet teraz jak jest 25 stopni to leże pod kołdrą

w wannie nie czytam, zresztą kąpiel zajmuje mi góra 15 minut, a podczas niej robie inne ważne rzeczy ( maseczki itp ), tak więc za wiele bym się nie naczytała

a co myślicie o czytaniu na dworze, w parkach? nie rozprasza Was to ? bo mnie troche tak, ale aż wstyd siedzieć w domu jak taka piękna pogoda , więc zaraz się wybieram na spacer z książką
Zazdroszczę ładnej pogody u mnie pochmurno i zimno, o 25 stopniach to sobie mogę jedynie pomarzyć.

Co do czytania na polu . To czytam, mam duży ogródek, więc nikt mi nie przeszkadza, zawsze znajdę jakieś spokojne miejsce

Ana - 5000 post robi wrażenie
Stary 2008-05-11, 15:44   #3336
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
w parku, lub na przystanku autobusowym tak. We własnym ogródku trochę się rozpraszam, bo a to leżaczek źle ustawiony, a to pies przybiegnie się pobawić itd.
Oczywiście miejsce gdzie uwielbiam czytać( nawyk z liceum) to autobus/ pociąg do szkoły dojeżdżam ok. 40 min to daje sporo czasu na lekturę, czuje się chora jak nie mam w plecaku książki lub gazety i muszę wpatrywać się w okno

03.10.2015
Stary 2008-05-11, 15:52   #3337
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Trochę by mi było głupio dawać używaną książkę w prezencie.
Pytałam Was, bo nie właśnie zdarzyło się, że kolega wręczając mi kiedyś książkę w prezencie urodzinowym ze skruszoną miną tłumaczył, że niestety nie przeczytał jej wcześniej, bo nie zdążył
Może to w myśl zasady "podaruj to co najlepsze" ? Przyjacielowi dajesz książkę, którą znasz i z całego serca możesz polecić...

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Miałam ją ze 3 m-ce temu z biblioteki ale oddałam nieprzeczytaną, bo wtedy jakoś nie miałam nastroju na grube powieści. W przeciwieństwie do teraz - w piątek wyniosłam z bibl. same opasłe tomiszcza, po 500 stron każde + Co widziały wrony z ponad 800 str. Kiedy ja to przeczytam?
Cytat:
Co widziały wrony przeczytasz szybciutko, bo książka jest fantastyczna. Pierwsze 600 stron (historię dzieciństwa głównej bohaterki i opis wydarzeń jakie wówczas miały miejsce) czytało mi się wyśmienicie. Powieść dużo straciła według mnie kiedy autorka przeniosła jej akcję w dorosłe życie Madeline. Chciała przekazać wiele i, aby jej przesłanie było dobitniejsze, posłużyła się bardzo silnymi środkami, pewnymi prądami, które zebrane razem nie wypadły najlepiej i spaliły całe zakończenie. Niemniej jednak te pierwsze kilkaset stron napisane jest wyśmienicie. Życzyłabym sobie czytać więcej tego typu prozy
Podpisuję się! Sama byłam zaskocozna, bo wypożyczając nie spodziewałam się, że książka aż tak mi się spodoba Książka wciąga, zaskakuje, a w niektórych momentach wprowadzała mnie w stan niepokoju (jak to thiller). Po fragmentach gdzie Madleine opisywała co robiła, gdy musiała zostać "po lekcjach" zazwyczaj miałam złe sny

Cytat:
Przeczytałam cały pratchettowski wątek i bardzo spodobały mi się fragmenty cytowane przez dzewczyny, więc postanowiłam poznać bliżej "Świat dysku"
Również dużo czytałam o Świecie Dysku, i same pochlebne, żeby nie powiedzieć zachwycone opinie. Ale wciąż odkładam przeczytanie serii na blizej nieokreśloną przyszłość...
Chociaż gdybym spotkała którąś z części w bibliotece, to kto wie? Spodziewam się jednak że o Prachetta nie łatwo

Cytat:
Ja lubie czytać w plenerze zazwyczaj podczas weekendowych wypadów "na kocyk". Gdy czekam na kogoś, np. na ławce również czytam. Ale tak - wybrać się do parku - z książką w celu poczytania tylko - nie miałabym odwagi, przynajmniej sama

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
nie wiem raczej nie... ale jak rozmawiałam z TŻtem to tak minimum 1,5 roku - 2 lata chyba posiedzimy tam.... dlatego kupiłam bilet w jedną stronę, bo nie mam pojęcia.. a domu i rodziny jest mi strasznie żal zostawiać.. bo ja straszny domator jestem
Ja jestem domatorem do tego stopnia, ze nigdy w życiu nie zdecydowałabym się chyba na wyjazd za granicę i zamieszkanie tam na dłuzej. Niby znam język (uczę się go przecież od 15 lat i pracę magisterską po angielsku piszę), ale mam taką wewnętzrną blokadę że nie potrafię z obcokrajowcem rozmawiać. Zresztą jestem nieśmiała i nawiązywanie kontaktów jakichkolwiek i zmiana otoczenia przychodzą mi z trudem. Tymbardziej - podziwiam!
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:54   #3338
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę ładnej pogody u mnie pochmurnie i zimno, o 25 stopniach to sobie mogę jedynie pomarzyć.

Co do czytania na polu . To czytam, mam duży ogródek, więc nikt mi nie przeszkadza, zawsze znajdę jakieś spokojne miejsce

Ana - 5000 post robi wrażenie
Dziękuję

Ja lubię czytać na zewnątrz, ale tylko wtedy jak jestem na urlopie/gdzieś poza miastem. W mojej okolicy, chociaż jest park, nie ma w nim warunków do jakiejkolwiek lektury, a jak jestem w centrum, to w hałasie miasta nie jestem w stanie się skoncentrować (czytanie w kawiarni/na uczelni/w czytelni odpada
Stary 2008-05-11, 15:58   #3339
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Co widziały wrony przeczytasz szybciutko, bo książka jest fantastyczna. Pierwsze 600 stron (historię dzieciństwa głównej bohaterki i opis wydarzeń jakie wówczas miały miejsce) czytało mi się wyśmienicie. Powieść dużo straciła według mnie kiedy autorka przeniosła jej akcję w dorosłe życie Madeline. Chciała przekazać wiele i, aby jej przesłanie było dobitniejsze, posłużyła się bardzo silnymi środkami, pewnymi prądami, które zebrane razem nie wypadły najlepiej i spaliły całe zakończenie. Niemniej jednak te pierwsze kilkaset stron napisane jest wyśmienicie. Życzyłabym sobie czytać więcej tego typu prozy
No to mi teraz smaka narobiłaś Ciekawa jestem tej książki, bo debiutancką powieścią MacDonald byłam zachwycona!

Cytat:
Tym razem temat: Structuralism, American Studies and the Humanities.

Cytat:
To już jesteśmy trzy - Ty, ja i Mariah.
No to teraz która pierwsza przeczyta

Cytat:
Nie muszę chyba mówić, że mam tak samo
Od pewnego czasu męczy mnie pytanie, czy tylko ja w tym gronie jestem wielką miłośniczką czytania w wannie? Czy same porządne książkomaniaczki czytające w fotelu/łóżku/na kanapie- niepotrzebne skreślić
To jest mój mały nałóg z którego nie mogę się wyzwolić. Gorąca kąpiel i książka( oczywiście, nie może być za duża, lub za ciężka, żeby nam nie wypadła z łapek).
Przy całym moim luźnym podejściu do obchodzenia się z książkami nawet ja nie przeżyłabym, gdyby mi się jakaś wyśliznęła z rąk i wpadła do wody.

Cytat:
Najczęściej albo czytam leżąc na podłodze (mój psiak przytula się do mnie i gryzie kostkę, i tak sobie leżymy nieraz po kilka godzin, a później wstać nie mogę, bo mnie kręgosłup boli , albo siedząc w fotelu/na łóżku. Obowiązkowo z kubkiem gorącej herbaty (ostatnio malinowej) i przykryta kocem/kołdrą (nawet jak jest ciepło
O dokładnie tak, na łóżeczku pod kocykiem (tylko u mnie zamiast malinowej jest herbatka z owoców leśnych )

Cytat:
(Niniejszy post jest moim pięciotysięcznym postem na Wizażu Drogie Panie...

Jak będziemy tyle pisać, co dzisiaj, to i cały wątek przekroczy 5000 postów

Cytat:
Ja raz próbowałam. Wzięłam Wielkiego Gatsby'ego pod pachę i zadowolona ruszyłam do parku. Znalazłam ławeczkę w cieniu, rozmościłam się wygodnie i zaczęłam czytać. Po kilku minutach dosiadła się do mnie jakaś starsza pani z pieskiem. Po kilku kolejnych minutach, kolejna starsza pani. Po ok. godzinie gnieździłyśmy się na tej nieszczęsnej ławce we cztery a babcie jak zaczęły nadawać, tak ja już kompletnie nie wiedziałam, co czytam. Grzecznie się pożegnałam i uciekłam do domu pod kocyk Od tej pory nie czytam w parkach.
Stary 2008-05-11, 16:09   #3340
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
No to mi teraz smaka narobiłaś Ciekawa jestem tej książki, bo debiutancką powieścią MacDonald byłam zachwycona!
No to teraz która pierwsza przeczyta
grrr..... po co ja tu wchodzę, poczytałam wasze zachwyty przeczytałam opis książki na merlinie i książka już czeka w poczekalni. A cieszyłam się, że się uluźniło
Czytała któraś z Was Lisa See "Na złotej górze"? Jest w promocji na dzień matki i tak o mojej mamusi pomyślałam
Ona lubi książki oparte na faktach typu "Spalona", "Kwiat pustyni" lub książki Danielle Steel. Tak pomyślałam o książce jako o prezencie, bo w zeszłym roku kupiłam jej filmy bolly, a teraz ma prawie wszystkie tytuły

03.10.2015
Stary 2008-05-11, 16:17   #3341
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś nie zainteresowałam się bardziej tą autorką zakładając, że to jej pierwsza książka (sama nie wiem czemu A jaki jest tytuł jej debiutu? Skoro tak Ci się podobał to aż grzech nie sięgnąć

Cytat:

Jak będziemy tyle pisać, co dzisiaj, to i cały wątek przekroczy 5000 postów
Ostatnio coraz częściej mamy takie maratony, więc kto wie czy za niedługo to nie nastąpi

Cytat:
Ja raz próbowałam. Wzięłam Wielkiego Gatsby'ego pod pachę i zadowolona ruszyłam do parku. Znalazłam ławeczkę w cieniu, rozmościłam się wygodnie i zaczęłam czytać. Po kilku minutach dosiadła się do mnie jakaś starsza pani z pieskiem. Po kilku kolejnych minutach, kolejna starsza pani. Po ok. godzinie gnieździłyśmy się na tej nieszczęsnej ławce we cztery a babcie jak zaczęły nadawać, tak ja już kompletnie nie wiedziałam, co czytam. Grzecznie się pożegnałam i uciekłam do domu pod kocyk Od tej pory nie czytam w parkach.
Wcale Ci się nie dziwię, po takim traumatycznym przeżyciu, też bym się tam już nie pojawiała

Cytat:
grrr..... po co ja tu wchodzę, poczytałam wasze zachwyty przeczytałam opis książki na merlinie i książka już czeka w poczekalni. A cieszyłam się, że się uluźniło
Czytała któraś z Was Lisa See "Na złotej górze"? Jest w promocji na dzień matki i tak o mojej mamusi pomyślałam
Ona lubi książki oparte na faktach typu "Spalona", "Kwiat pustyni" lub książki Danielle Steel. Tak pomyślałam o książce jako o prezencie, bo w zeszłym roku kupiłam jej filmy bolly, a teraz ma prawie wszystkie tytuły
Polecamy się na przyszłość
Tej powieści See akurat jeszcze nie czytałam, ale słyszałam, że jest bardzo dobra. Czytałam za to dwie poprzednie i muszę powiedzieć, że jej styl jest zachwycający. Pisarka umie snuć opowieść i z łatwością wciąga czytelnika do swojego magicznego świata. Warsztatowo kapitalna
Stary 2008-05-11, 16:20   #3342
magrat16
Zakorzenienie

prawie 70 postów dzisiaj? lecę na pocztę, bo pewnie jest zapchana a próbowałam wyłączyć powiadamianie

Cytat:
Polecamy się na przyszłość
Ten powieści See akurat jeszcze nie czytałam, ale słyszałam, że bardzo dobra. Czytałam za to dwie poprzednie i muszę powiedzieć, że jej styl jest zachwycający. Pisarka umie snuć opowieść i z łatwością wciąga czytelnika do swojego magicznego świata. Warsztatowo kapitalna
Obydwie tzn. Ja i mama czytałyśmy "Kwiat śniegu i sekretny wachlarz" i bardzo nam się podobała. Zastanawiam się czy tą też warto kupić. A "Kwiat śniegu..." podsunął nam nie kto inny, a babcia

03.10.2015
Stary 2008-05-11, 16:27   #3343
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
prawie 70 postów dzisiaj? lecę na pocztę, bo pewnie jest zapchana a próbowałam wyłączyć powiadamianie

Obydwie tzn. Ja i mama czytałyśmy "Kwiat śniegu i sekretny wachlarz" i bardzo nam się podobała. Zastanawiam się czy tą też warto kupić. A "Kwiat śniegu..." podsunął nam nie kto inny, a babcia
Dlatego ja znalazłam na takie płodne wątki sposób - dzienne powiadamianie

Na Melinie książka dostała od jednej czytelniczki pięć gwiazdek (http://merlin.pl/Na-Zlotej-Gorze_Lis.../1,563813.html), na Biblionetce zaś 4.63/6 pkt (http://biblionetka.pl/ks_oceny.asp?id=87936). O, jedną z recenzentek jest nasza Ger O, i Sunprince
Stary 2008-05-11, 16:31   #3344
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Po fragmentach gdzie Madleine opisywała co robiła, gdy musiała zostać "po lekcjach" zazwyczaj miałam złe sny
<z coraz większym zaciekawieniem zerka w stronę książki>

Cytat:
Chociaż gdybym spotkała którąś z części w bibliotece, to kto wie? Spodziewam się jednak że o Prachetta nie łatwo
Oj nie łatwo W piątek jak byłam w bibliotece, to cały świat dysku był wypożyczony

Cytat:
Ja jestem domatorem do tego stopnia, ze nigdy w życiu nie zdecydowałabym się chyba na wyjazd za granicę i zamieszkanie tam na dłuzej. Niby znam język (uczę się go przecież od 15 lat i pracę magisterską po angielsku piszę), ale mam taką wewnętzrną blokadę że nie potrafię z obcokrajowcem rozmawiać. Zresztą jestem nieśmiała i nawiązywanie kontaktów jakichkolwiek i zmiana otoczenia przychodzą mi z trudem. Tymbardziej - podziwiam!
Mam dokładnie tak samo. Mówienie w obcym języku to dla mnie ogromny stres. Ale pomijając te językowe blokady, to dla mnie jeszcze większym problemem byłoby szukanie pracy czy mieszkania w obcym kraju. Koszmar Ja jestem chora jak mam coś załatwić w polskim urzędzie a co dopiero za granicą.

Cytat:

Cytat:
Jakoś nie zainteresowałam się bardziej tą autorką zakładając, że to jej pierwsza książka (sama nie wiem czemu A jaki jest tytuł jej debiutu? Skoro tak Ci się podobał to aż grzech nie sięgnąć
"Zapach cedru" - naprawdę dobra! Rzadko zdarzają się tak udane debiuty
Stary 2008-05-11, 16:34   #3345
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję To już spieszę o niej coś więcej przeczytać
Stary 2008-05-11, 16:39   #3346
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja znalazłam na takie płodne wątki sposób - dzienne powiadamianie
Ja to zaznaczyłam, a nadal dostaję tak jak zwykle . Tak z ciekawości dałam mamie katalog ksk, żeby zobaczyła co jej się podoba. Wskazała 5 książek, które wybrałyśmy z siostrą, że jej się spodobają. Znamy się bezbłędnie

03.10.2015
Stary 2008-05-11, 16:54   #3347
Ondine
Rozeznanie

Książek na łonie natury nie czytam. Nie moge się skupic. Ogrodu własnego brak , niestety.Ileś razy wyszłam na balkon, poczytałam sobie ,a tu sąsiedzi zerkaja. NIC NIE ROBI- NIE PODLEWA, NIE OBRYWA USZKODZONYCH LISTKÓW itp. Czyta Od tej pory wolę fotel lub kanapę.
"Zapach cedru " jest świetny. Z jego powodu kupiłam 'Co widzialy wrony"; jeszcze nie czytałam, czekam na czas urlopowy.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 16:55   #3348
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to zaznaczyłam, a nadal dostaję tak jak zwykle .
O, to nie wiem czemu nie działa Spróbuj napisać tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=50136. Może Złoś pomoże

Cytat:
Książek na lonie natury nie czytam. Nie moge skupic. Ogrodu własnego brak , niestety.Ileś razy wyszłam na balkon, poczytałam sobie ,a tu sasiedzi zerkaja. NIC NIE ROBI- NIE PODLEWA, NIE OBRYWA USZKODZONYCH LISTÓW itp. Czyta Od tej pory wolę fotel lub kanapę.
Bosko to ujęłaś

Cytat:
"Zapach cedru " jest świetny. Z jego powodu kupiłam 'Co widzialy wrony"; jeszce nie zcytałam, czekam na czas urlopowy.
O, to tym bardziej muszę sięgnąć Ale mi dziewczyny narobiłyście smaka
Stary 2008-05-11, 17:37   #3349
Germini
Zakorzenienie

Już się cieszyłam, że zaczęłam być na bieżąco z tym wątkiem, ale tyle dziś nastukałyście, że znowu jestem zmuszona odpowiadać pobieżnie

Cytat:
Jestem ciekawa Twojej opinii na temat " Ptaków ciernistych krzewów" wiele pozytywnych komentarzy słyszałam ostatnio o tej książce. Czytałam " Czas miłości" tej autorki, całkiem fajna powieść obyczajowa. Natomiast z " Ptakiami.." mam tylko trzy skojarzenia - serial telewizyjny, który dawno temu wywołał spore kontrowersje, Australia oraz Richard Chamberlain.
Serialu jeszcze nie oglądałam, więc książka ta (a raczej fabuła) będzie dla mnie totalną niespodzianką.
Za to Chamberlaina nie mogę przetrawić - no co za brzydal! Najgorsze jest to, że grał Blackthorne'a w "Shogunie" i przez niego właśnie nie mogę się zebrać, żeby go obejrzeć i porównać z książką

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
słuchawki kanałowe to jest to ja teraz już nie mogę nosić zwykłych bo po 15 minutach mnie uszy bolą. Jest jeszcze ten problem, że ja jedno ucho mam inne normalna słuchawka mi z niego wypada i zawsze chodziłam z jedną. Te siedzą na miejscu i naprawdę fajnie grają, nie ma niemal wcale przebić z zewnątrz
A długo się do nich przyzwyczajałaś? Bo podobno na początku odczuwa się straszny dyskomfort.

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Gratuluję! Śliczny nabytek: a możesz dodać zdjęcie?
Kliknij TUTAJ. Kolor na zdjęciu wygląda nieciekawie i plastikowo, ale w realu jest ładny, głęboki.
Dzisiaj cały dzień siedziałam i tagowałam pliki (bo Clip nie widzi folderów, tylko grupuje piosenki po tagach właśnie) A jakość dźwięku - jak dla mnie - jest fenomenalna i jak na razie jestem na maksa rozkochana w tym odtwarzaczu
Cytat:
Myślę też o odtwarzaczu, ale kompletnie nie mam pojęcia co kupić...
Marzy mi się słuchanie książek wydanych na CD lub MP3 - wtedy kiedy kiepskie warunki nie pozwalają mi czytać (zawsze mogę je wgrać na kartę pamięci do odtwarzacza - po przeszkoleniu u brata oczywiście, teraz to czarna magia dla mnie ).
Polecam TĘ STRONĘ. Na początku ilość informacji może Cię przytłoczyć, ale na pewno w końcu znajdziesz tam coś dla siebie
Cytat:
Tylko albo - wydaje mi się, że słuchawki to połowa sukcesu, więc nie miej wyrzutów - inwestujesz raz i masz dobry sprzęt na lata.
Podobno jakość dźwięku zależy od słuchawek w 60%-70%, więc faktycznie nie ma co oszczędzać.
Cytat:
Fajna przygoda. Masz teraz co wspominać.
Dobrze, że nie byłaś tam sama...
Jakbym tam była sama, to bym nigdy w życiu nie przelazła przez ten mur - nawet z podsadzeniem mnie były wielkie problemy - tak wysokie ogrodzenie to było

Cytat:
ale chyba nie tylko Ana, ja i kumpela mamy zen nano już 3 lata i bardzo dobrze działają, siostra też ma creativa jedyne co psuje to słuchawki- zepsuła już z 15 par philipsy, creativy, thompsony, sony, zwykłe z kiosku. Nie ma na nią mocnych
To co ona z nimi robi?
Co się zaś tyczy Creative'a, to nie upieram się twardo przy swoim. Powtórzyłam Wam tylko, co słyszałam/czytałam
Stary 2008-05-11, 17:39   #3350
Germini
Zakorzenienie

Wybaczcie post pod postem, ale wyskoczyło mi info, że w jednym poście było za dużo emot, tak więc rozdzieliłam...

Cytat:
Gratuluję odtwarzacza Ślicznie wygląda w tym kolorze Mam nadzieję, że będzie Ci długo i bezawaryjnie służył
Co zaś się tyczy słuchawek, to myślę, że warto zainwestować. Raz dla komfortu słuchania, dwa dla własnego zdrowia Tym bardziej, że Sennheisery są naprawdę dobre i wytrzymałe, i szybko potrzeba kupienia kolejnych słuchawek Ci się nie pojawi
Dzięki
No to już podjęłam decyzję w sprawie słuchawek Byle do następnego m-ca...
Cytat:
To ładnie Was uziemiono
Inna rzecz, że skoro cmentarz zrobił na Tobie takie niesamowite wrażenie w dzień, to jakie wrażenie musiałby zrobić w nocy
Już ktoś tutaj wspominał o tych dziecięcych cmentarzach, gdzie ludzie na grobach kładą różne zabawki, wieszają wstążki na drzewach wokół, itp. Poza takimi rzeczami wisiało tam też pełno dzwonków wietrznych (czy jak to się tam nazywa... wiecie, takie metalowe rurki ). Dźwięk, który wydawały na wietrze, przyprawiał mnie o dreszcze - biorąc pod uwagę okoliczności. Ogólnie wrażenie było niesamowite - z jednej strony przerażające, z drugiej aż zapierało dech w piersiach, z trzeciej - chciało mi się ryczeć.
I miałam dosłownie gęsią skórkę, gdy słyszałam owe dzwonki, dlatego po zapadnięciu zmroku pewnie nie pożyłabym tam zbyt długo

Cytat:
Germini - z braku czasu musiałam ostatnio oddać "Tajemnicę Vivaldiego" do biblioteki bez czytania (rzadko mi się zdarza, ale zdarza i jest to wtedy prawdziwa trgedia dla mnie). Więc nie pisz mi tylko że jest dobra
Nie ma sprawy

Cytat:
A czytałas inną kisązke tej autorki" Nieprzyzwoita obsesja"? Ciekawa. Ksiażki Fielding czytałam ,ale tej nie, choć ona ma taki styl pisania,ze jej książki dobrze się czyta.
Nie czytałam - to będzie moja pierwsza przygoda z tą autorką. A do Fielding zachęcił mnie Wizaż - dużo pozytywnych opinii w wątku "Jaką książkę obecnie czytacie" przeczytałam na jej temat, więc postanowiłam spróbować

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Miałam to szczęście urodzić się w rodzinie, w której absolutnie wszyscy związani są z książkami.
Gratuluję

Cytat:
I juz nie pożyczam .Tylko JEDNEJ KOLEŻANCE.
A mogę spytać, jak to w praktyce wygląda? Odmawiasz ludziom wprost czy ściemniasz, że akurat teraz nie możesz pożyczyć, bo coś tam?

Cytat:
(Niniejszy post jest moim pięciotysięcznym postem na Wizażu Drogie Panie...

Cytat:
a co myślicie o czytaniu na dworze, w parkach? nie rozprasza Was to ? bo mnie troche tak, ale aż wstyd siedzieć w domu jak taka piękna pogoda
Mnie rozprasza robactwo. Nawet na balkonie nie mogę spokojnie usiedzieć, bo a nuż jakaś biedronka przeleci

Cytat:
O, jedną z recenzentek jest nasza Ger
Przyłapałaś mnie

Cytat:
Już od dawna mam tę książkę na liście must-have. Czytałam o niej mnóstwo pozytywnych opinii. Będę się musiała w końcu kiedyś skupić i ją zdobyć
Stary 2008-05-11, 18:00   #3351
shi
Raczkowanie

Mam do przeczytania "Piata gore" mojego wspanialego () Coelho i "Fatalna slawe" Wendy Holden... A slecze nad "Zbrodnia i Kara" na Polski... yh ostatnio (oprocz "Lalki") przeczytalam "Pachnidlo" Suskind'a - nie ma porownania do filmu - POLECAM
A co do tematu - nie wiele, gdyz pozyczam je od kogo sie da

Edytowane przez shi
Czas edycji: 2008-05-11 o 18:01 Powód: literowka ;)
shi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:23   #3352
Ondine
Rozeznanie

Germini, w praktyce róznie to bywa.Zalezy z kim rozmawiam. Najczęściej jednak - przyznję bez bicia- ściemniam. Rzadko mówię prosto z mostu, bo do niektórych osób to nie trafia. Uwazaja,ze tekstowi nic sie nie stalo, wiec o co tyle hałasu. Może powinnam byc bardziej asertywna, ale...
przypomina mi sytuacje z księgarni, gdzie przegladałam ksiazke,a pani chodziła za mną jak cień. Kiedy ksiązke odłożyłam , dźgnęła w nia długopisem, zrobiła kreske na stronie tytułowej.Gdy powiedziałam,że ksiazki nie kupie, odparła,że obwolute moge przeciez zdjąć.- czyli nic sie nie stalo.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:37   #3353
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Okey, napisałyście tyle, że nie chce mi się wracać i szukać Waszych postów, żeby cytować.

Mariah, ano szkoda, że nie znam niemieckiego, bo pewnie bym coś dla siebie wyszperała.

'Na złotej górze' czytałam, jako pierwszą książkę tej autorki i jestem nią zachwycona. Pomimo tego, że jest /według mnie/ inna niż 'Kwiat śniegu...' czy 'Miłość Peonii', ale to w końcu biografia. Dzięki niej właśnie sięgnęłam po dwa kolejne tytuły tej autorki. Książka jest dosyć długa, ale pochłonęłam ją dość szybko, bo bardzo mnie wciągnęła. See potrafi strasznie fajnie opisywać nawet najzwyklejsze czynnościm, tak, że wszystko wydaje się takie ciekawe i pasjonujące. Poza tym, tematy chińska (pomimo, że w USA), w której jestem zakochana, więc złego słowa nie powiem.

A ja strasznie chcę wyjechać z Polski, na dłużej i mam nadzieję, że uda mi się to zrobić.

Co do czytania w wannie; czasem mi się to zdarza, jeszcze nigdy książka mi nie utonęła, na szczęście, a zimna woda mi nie przeszkadza.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:02   #3354
protka
Zakorzenienie

Ale tego natrzaskałyście Dziewczyny...
Ledwo nadrobiłam.

Cytat:
Protko, czuję, że będzie dobrze a TŻ kupił już sobie laptopa, więc będę regularnie zaglądać do Was (ale na razie jeszcze jestem
Trzymam za słowo.

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość

Nie mam miejsca na nowe zakupy, chyba przerzucę sie na mniejszy format.

Śliczne te miniaturki!

Cytat:
Hmm... Sama nie wiem. Mi by było w ogóle niezręcznie dawać komuś książkę, którą przeczytałam. Może dlatego, że ja sama lubię rozdziewiczać swoje książki (boże, jak to brzmi Ale tak jest, jeśli jakąś kupuję to nie pozwolę NIKOMU jej przeczytać, dopóki ja po nią nie sięgnę

U mnie jest tak samo. Daję w prezencie nowe i byłoby mi dziwnie otrzymać książkę używaną, w końcu to prezent więc powinien być nowy - zawsze można spróbować pożyczyć. Miałam kiedyś sytuację, że koleżanka dała mi książkę, którą sama sobie wcześniej przeczytała i wręczając mi prezent zaczęła opowiadać o książce - poczułam się dziwnie, jakby dawała mi coś co już nie jest jej potrzebne (bo rzadko czyta się to samo po raz drugi).
A jak kupuję nowe książki, to też lubię je rozdziewiczać, bo jestem zazdrosna o te moje skarby, że ktoś może poznać zawartość przed jedynym i prawowitym właścicielem.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Miałam to szczęście urodzić się w rodzinie, w której absolutnie wszyscy związani są z książkami.
Cytat:
Zazdroszczę
Cytat:
rany, ja też
I ja również zazdroszczę.

Cytat:
Nie jesteś sama .Tez nie znosze , gdy mojej książce coś sie stanie - zagięcie, odbicie paluszka , za szerokie otwarcie i już nie wyglada tak samo. I mysle wtedy o tym ,rozprasza mnie przy czytaniu. rzadko mi sie takie cos zdarza, ale jesli już - nieszczęśliwa jestem (i zła na siebie).
Mogę się podpisać pod każdym zdaniem.

Cytat:
Od pewnego czasu męczy mnie pytanie, czy tylko ja w tym gronie jestem wielką miłośniczką czytania w wannie? Czy same porządne książkomaniaczki czytające w fotelu/łóżku/na kanapie- niepotrzebne skreślić
To jest mój mały nałóg z którego nie mogę się wyzwolić. Gorąca kąpiel i książka( oczywiście, nie może być za duża, lub za ciężka, żeby nam nie wypadła z łapek).
Cytat:
U mnie odpada - gdyby, nie daj Boże, któraś książka by mi się zamoczyła to trzeba by mnie było reanimować Najczęściej albo czytam leżąc na podłodze (mój psiak przytula się do mnie i gryzie kostkę, i tak sobie leżymy nieraz po kilka godzin, a później wstać nie mogę, bo mnie kręgosłup boli , albo siedząc w fotelu/na łóżku. Obowiązkowo z kubkiem gorącej herbaty (ostatnio malinowej) i przykryta kocem/kołdrą (nawet jak jest ciepło
Ana, za ten opis to Cię kocham po prostu! Jakbym czytała o sobie.
Nawet nie wiedziałam, że aż tak podobne mamy upodobania i fobie.
Mnie też by czekała reanimacja przy wpadnięciu książki do wanny.
Z kolei zamiast pieska to kot mnie grzeje w nogi i czasem mruczy, albo sapie przez sen, a kubek z gorącą herbatą robi nastrój i jest pozycją obowiązkową.
Też lubię malinową (albo czarną z malinowym sokiem babcinej roboty), a wieczorem delektuję się czasami jaśminową.

Magrat do wanny (jak planuję dłuższe leżakowanie) zabieram wyłącznie babskie pisma (mama czasem kupuje, bo mnie by szkoda było pieniędzy, które można wydać na jakąś tanią książkę).

Cytat:
To może czas pomyśleć nad Klubem Miłośników Kocyków, Malinowych Herbat i Lampek do Czytania? (Inna rzecz, że miny ludzi, którzy zobaczyliby tę nazwę, byłyby bezcenne
To proponuję założyć taką partię. Skoro była Partia Przyjaciół Piwa, to czemu nie mogłaby powstać Partia Miłośników Kocyków, Malinowych Herbat i Lampek do Czytania?

Cytat:
Aj, to faktycznie miałaś przeżycia Nie wiem, może kiedyś się przełamię i spróbuję (może jak znajdę wodoodporne książki?
A może książki do słuchania?

Cytat:
Niniejszy post jest moim pięciotysięcznym postem na Wizażu Drogie Panie...
Ana, najszczersze gratulacje! A teraz impreza.......... !

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość

Kliknij TUTAJ. Kolor na zdjęciu wygląda nieciekawie i plastikowo, ale w realu jest ładny, głęboki.
Dzisiaj cały dzień siedziałam i tagowałam pliki (bo Clip nie widzi folderów, tylko grupuje piosenki po tagach właśnie) A jakość dźwięku - jak dla mnie - jest fenomenalna i jak na razie jestem na maksa rozkochana w tym odtwarzaczu

Polecam TĘ STRONĘ. Na początku ilość informacji może Cię przytłoczyć, ale na pewno w końcu znajdziesz tam coś dla siebie
Dziękuję Germini Poczytam jak będę miała więcej czasu, na razie ledwie zdołałam nadrobić ten wątek.
Odtwarzacz masz śliczny i kolor też mi się podoba - mam czerwony telefon

Cytat:
Mnie rozprasza robactwo. Nawet na balkonie nie mogę spokojnie usiedzieć, bo a nuż jakaś biedronka przeleci
Też mnie rozprasza, wolę domowe zacisze.
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:11   #3355
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:

lubię czytać wszędzie, raczej nic mnie nie rozprasza

Cytat:
w parku, lub na przystanku autobusowym tak. We własnym ogródku trochę się rozpraszam, bo a to leżaczek źle ustawiony, a to pies przybiegnie się pobawić itd.
Oczywiście miejsce gdzie uwielbiam czytać( nawyk z liceum) to autobus/ pociąg do szkoły dojeżdżam ok. 40 min to daje sporo czasu na lekturę, czuje się chora jak nie mam w plecaku książki lub gazety i muszę wpatrywać się w okno
a już podczas jazdy jakimś środkiem lokomocji to już koniecznie !

Cytat:
O dokładnie tak, na łóżeczku pod kocykiem (tylko u mnie zamiast malinowej jest herbatka z owoców leśnych )
a u mnie cytrynowa Earl Grey

Cytat:
Już się cieszyłam, że zaczęłam być na bieżąco z tym wątkiem, ale tyle dziś nastukałyście, że znowu jestem zmuszona odpowiadać pobieżnie
właśnie, strach odejść od kompa, bo później można nie załapać o czym toczy się rozmowa

Cytat:
A długo się do nich przyzwyczajałaś? Bo podobno na początku odczuwa się straszny dyskomfort.
nie miałam w ogóle z tym problemu. Żadnych nieudogodnień nie stwierdziłam ja to cierpiałam przy zwykłych słuchawkach i przejście na kanałowe to był luksus
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:29   #3356
protka
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie cytrynowa Earl Grey
Też lubię. Earl Grey jest pycha!

No to na dziś wystarczy tego dobrego. Nic jeszcze nie przeczytałam: to najpierw kuchnia a potem zatapiam się z książką w ulubiony fotel.

Miłego wieczoru Dziewczyny!
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:30   #3357
emememsik
po prostu Em :)

Co do czytania książek w wannie, to owszem, kiedyś praktykowałam, dopóki w młodzieńczych latach nie utopiłam egzemplarza z biblioteki. Od tej pory tylko gazety.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2012-08-01 o 11:47
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:43   #3358
Alvesta
Zakorzenienie

ojej, zaciekawiłaś mnie. Czy mogłabyś zdradzić, co to za książka? a jeśli nie zechcesz, to zrozumiem

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2012-08-01 o 11:49
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:45   #3359
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, zaciekawiłaś mnie. Czy mogłabyś zdradzić, co to za książka? a jeśli nie zechcesz, to zrozumiem
też jestem ciekawa

03.10.2015
Stary 2008-05-11, 19:46   #3360
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Mogłabym zdradzić, ale czy to nie będzie reklama? Anahstasia, jak myślisz? Nie chciałabym popełnić gafy.
EDIT: Może na PW? Tak chyba można..

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości