![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
No najlepsza jest pełnowartościowa oliwa z oliwek.Smakowy kefir albo maślanka do twarogu z warzywami ? Na twoim miejscu dodałabym do tego twarożku jakieś przyprawy. Co do tej maślanki i kefiru to obojętnie moim zdaniem, jak chcesz wiedzieć które ma więcej białka, jakie są ilości tłuszczy i węgli to znajdź w sklepie, takie na których będzie to zaznaczone.
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, prosze o rade, gdyz mam problem z komponowaniem tych mniejszych posilkow, czyli 2 sniadania i podwieczorku
![]() Czy na R taki podwieczorek to dobry przyklad: 2 kromki pieczywa chrupkiego 3 zboza(po 30 kcal) z sekiem twarozkowym/homo ze swiezym szczypiorkiem i pomidorem(2 plasterki) oraz male jablko do tego Co o tym sadzicie?Z gory dzieki...Jak pisalyscie, sam owoc to malo...A zwyklego pieczywa tez bym nie chciala jesc na kazdy posilek ![]()
#783 | ||
Wtajemniczenie
|
[quote=smak6malin;7515908]
Cytat:
![]() Niech przestanie padać to pójdę pobiegać i w nagrodę zjem jeszcze jednego pierniczka ![]() Cytat:
Najlepszy kefir i maślanka naturalna do 3% tłuszczu- nawet chcąc schudnąć nie mozna ich drastycznie ograniczać, potem pojawiają się problemy z okresem. Co z tego, że smakowe mają 0%tłuszczu, jak mają mnóstwo węglowodanów? Lepiej weź naturalną i dodaj owoc. Twarożek możesz jeść na kanapce, dopraw ulubonymi ziółkami, od czasu do czasu łyżeczka niskosłodzonego dżemu też nie zaszkodzi ![]()
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki podwieczorek jest ok, ale do 16-17 (ze względu na owoce) Moje grzeszne U- piernikowo dzisiaj. 1. 225 ml mleka 0,5%, w nim gotowane 2 śliwki suszone, morelka i 1/2 małego jabłka, 4 łyżki BF, garść płatków zdrowy błonnik, 2 małe pierniki 2. galaretka drobiowa (z marchwią, groszkiem), cieniutka kromka razowca z tostera z plastrem oscypka i ketchupem, 1/2 pomidora, rzodkiewka, mały kawałek sernika (normalnego, taki puszyyyysty) 3. mała enchilada z mięsem wieprzowym i kukurydzą, trochę fasoli, dużo sałatek (niestety chyba z majonezem) deser: 2 pierniczki 4. sałatka warzywna i z kurczakiem jak wczoraj, 3 orzechy włoskie, pół kubka barszczu (razem 4 łyżki) 5. 100g wieśniaka, plasterek szynki, pół ogórka, rzodkiewka lub jeszcze inne warzywa Jak ja chcę pierniiiiczkiiiiiiiiiii ![]() ![]() Na 'szczęście' ![]() ![]()
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
U
I Owsianka (40 g płatków owsianych, 150 g serka homo naturalnego, jabłko, cynamon), cappuccino marcepanowe bez cukru. II 2 kromki chleba razowego z serem żółtym i pieczarkami -> zapieczone, polane ketchupem, marchewka. III Gałka ziemniaków, 3 paluszki rybne, surówka z marchwi i jabłka. IV 150 g serka ananasowego z 2 łyżkami otrąb owsianych, 30 g orzechów ziemnych, ogórek. V 150 g serka homo naturalnego, 4 rzodkiewki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
R 10.30 Śn: 3 x ( kromka chleba fitnes ze słonecznikem (1-27g), plasterki polędwicy sopockiej, liście sałaty, ogórek, pomidor) 14.00 O: 1 duży ziemniak, pierś z kurczaka(waga ![]() ![]() ![]() ![]() 17.00 P: ok.100 g twarogu chudego, troche kefiru nat., 4 łyżki jogurtu owocowego K: (ok. 20) hmm... pewnie to samo co na podwieczorek : 150g twarogu, kefir, jogyrt |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam pytanie... mge offa malutkiego zrobic? bo niestety nie moge jesc, taka sie czuje caly czas pelna... dzis do brzuszka powedrowalo niezbyt dobre na diecie ale: 2 ziemniaki mlode, troche gulaszu bez smietany ani maki tylko taki sobie zwykly no i mizeria... nic wiecej... 3 czerwone herbatki narazie... no i wczoraj podobnie... a waga rosnie albo stoi w miejscu
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Razowe pieczywo tez bardzo lubie, szczegolnie takie z ziarnami...Tylko wydawalo mi sie, ze jak juz je jem zwykle na sniadanie i kolacje, to juz za duzo bedzie jak na R ![]() A co robic w przypadku, gdy danego dnia pije kawe?Najbardziej lubie tak ok.godz.po sniadaniu...Czy wtedy juz zrezygnowac mam z 2śn.? No, zeby kcal za duzo nie bylo tego dnia?
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu sobie przeglądnij http://www.dobradieta.pl/tabele.php?...p&main=9&sub=0 co do wiórek, nie są to NNKT a nasycone, na R należy je ograniczyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#791 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli uważasz, że pieczywa jest za duzo, to kolację zjedz czysto białkową (wskazane) albo na śniadanie tego dnia zjedz owsiankę, tak, żeby tylko w dwóch posiłkach był chleb ![]()
![]() |
#792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
mloda_to_glupia jak ty strasznie dużo schudłas w niecałe półtora miesiąca??!!
![]() smak6malin od ponad tygodnia nie moge nigdzie na osiedlu dostać chudego. Ale może taki płt. jest nawet lepszy w mojej sytuacji. Dziękuję za ocenę ![]()
#794 |
Wtajemniczenie
|
Przedmaturalny stres i MŻ...
![]() i jedzenie bardziej racjonalnych posilkow. takich jak tu opisuja wszyscy...
![]() |
#795 | |||||
Wtajemniczenie
|
[quote=Maggie_90;7520218]
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym mało NNKT w Twoim jadłospisie. Cytat:
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
gaia- cieszę się, że waga ruszyła, gratuluję
![]() Moja dzisiejsza R: 9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, łyżka wiejskiego light, 5 łyżek homo naturalnego (według moich łyżek to ok. 180g.). Po śaniadniu mocna kawa mielona z mlekiem. 12.00 II śniadanie: jajecznica ze szpinakiem: 3 białka, 1 żółtko, duuuużo szpinaku, 2 ząbki czosnku, 1,5 łyżki podprażonego słonecznika, łyżka oliwy. 15.00 obiad: 2 filety rybne przyprawione bazylią i odrobiną soli- ugotowane na parze, 5 dużych łyżek brązowego ryżu, miseczka brokuł ugotowanych na parze. U mnie jest dopiero po 17.00 a śpiąca jestem potwornie więc teraz piję drugą mocną mieloną kawę z odrobiną mleka. przede mną: 18.00 podwieczorek: duża kromka pełnoziarnistego chleba, 180g. wiejskiego light, pomidor, łodyżka selera. 20.00 godzinka ćwiczeń w domu 21.00 kolacja: 150g. homo naturlanego + jakieś warzywko Dużo dziś się ruszałam, bo od rana pracuję, a pracę mam w ruchu ![]()
#797 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny na waszym forum jestem nowa
![]() ![]() a wiec tak na sniadanko chudy bialy serek z jogurtem naturalnym i zurawiona a i plasterek chudej szynki na obiadek dwa golabki z chudziutkiego mieska <mama robila> + sos pomidorowy bez zadnych dodatkow no i to w sumie wszystko wiem ze malo ale ciezo mi jest 5 posilkow dziennie nie mowiac juz o 8 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Moje U ( na kacu)
![]() ś: 250g jogurtu 0% wiśniowego 3 łyżki musli, 1 łyżka zarodków, 1 łyżka serka wiejskiego light gruszka IIś 140 g jogurtu naturalnego grejpfrut (drugie śniadanie dość skromne bo późno , jakąś 1h przed obiadem ) O: 2 duże młode ziemniaczki z koperkiem 6 kotletów sojowych z bulionu duuużo wiosennej sałatki ![]() później : jabłuszko 2 grejpfruty P: 150g homo brzoskwiniowego 1 łyżka zarodków 2 łyżki rodzynek,2 jabłka kawa z mlekiem edit: K: 2 kromki żytniego, 100g wiejskiego, 2 plastry szynki, papryka, miseczka sałatki wiosennej ![]() btw: początek dnia lekkostrawny ![]() ![]()
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2008-05-11 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[quote=smak6malin;7520880] Cytat:
![]() Orzechy tylko 3, bo było ich dużo w sałatce. Pierniczki były zaraz po obiedzie, gdzie warzyw było dużo ![]() A sernik normalny, ze sklepu.
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
Maggie_90 jak patrzę na Twój podpis to Ci zazdroszczę
![]() ![]() Ja mam pytanko: Taki zestawik: 2 tosty pełnoziarniste upieczone w tosterze posmarowane jak wystygną twarogiem chudym plus po 2 plastry pomidora na każdy plus posypka ziołami prowansalskimi może być na kolację? Dołożę jeszcze pól serka homo z cynamonem bo mi został ![]()
![]() |
#802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teoretycznie tak, w praktyce to chyba z 62 kg, te 2 kg to raczej zatrzymana woda po wyjeździe była ![]() ![]() ![]() I właśnie się zastanawiam, czy jeden pierniczek dziennie może mi w tym przeszkodzić ![]() Hmmm, ja myslę, że lepsze na śniadanie ![]() ![]()
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Śn
![]() 2Śn. 3kromki grahama, 1 łyżka paprykarza, 50g twarogu, jabłko Ob. 1,5 parówki sojowej, 160g warzyw na patelnie(białych i zielonych), 5 młodych ziemniaków,2 kotleciki sojowe, dużo przypraw <--- to wszystko razem na patelnie (boskie wyszło ![]() P:homo truskawkowy,100g truskawek,banan, 0,5 jabłka,cynamon K:wiejski, 1 łyżka jogobelli, 2kromki grahama i 2 żytniego z soją (z tostera) plasterek wędliny sojowej, 30g twarogu, łyżka paprykarza sojowego z kaszą gryczaną, łyżeczka masła orzechowego, pomidorek kokt, kawałek ogórka, 0,5 jabłka,cynamon 20g orzeszków w miodzie, 20g orzeszków w chili(uzależnienie? ![]() razem: troche poniżej 2400 ![]() i jak? a czy ja nie jem za dużo bananów? ![]()
#804 |
Wtajemniczenie
|
Na P. nie ma czegoś takiego jak za dużo :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Przepraszam
![]() Normalnie dzis to juz przesadzilam. Nie napisze wam co jadlam ale byly m.in. biszkopt kakaowy-wlasnej roboty, troche masy orzechowej bo torta robilam i schabowy ![]() Jutro tez pewno nie bedzie za postnie i tez beda kalorie i tort ale od wtorku juz obiecuje poprawe. |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W 2śn. przecież jest jabłko ![]() a jeszcze deser był po obiedzie tylko zapomniałam ![]() 2 ciasteczka owsiane własnej roboty 2gałki lodów i 2 mentosy, petitek lu go Wiem że nie powinnam schodzić poniżej 2400 ale jakoś tak wyszło ![]()
![]() |
#809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Wtajemniczenie
|
czy to normalne ze waga wieczorem przed snem jest o mniej wiecej 2 kg wieksza niz rano po wstaniu?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.