|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
Gratki z udanej wizyty! Ja mam w przyszły wtorek-nie mogę się doczekać choć wtedy mamy powiedzieć rodzinie (nikt kompletnie nie wie) a to już mnie nie cieszy już widzę teksty że wpadka (mamy roczna córkę) że za szybko itp. I znów te miliony dobrych rad ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zwariowana super, gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#754 |
|
Rozeznanie
|
My też czekamy. Powiemy po wizycie, jak wszystko będzie dobrze. Ale u nas raczej wszyscy będą się cieszyć.
Boję się jedynie, że jak już będą wiedzieć to jednym tematem będzie ciąża i dziecko (tak jest w przypadku mojej siostry, która też jest aktualnie w ciąży, ale już w 20t). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jedni mieszkają 300km, a drudzy z 2000km od nas. Ale też pewnie pochwalą się szybko rodzinie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my znów z moimi rodzicami mamy bardzo dobry kontakt i często się widzimy. Ale o tym, że staramy się o dzidziusia nikt nie wiedział, więc no napewno będzie niespodzianka
|
|
|
|
|
#758 |
|
Raczkowanie
|
Nasi rodzice jeszcze nie wiedzą, ale pewnie będzie szok bo jesteśmy dopiero miesiąc po ślubie
haha tak jakoś wyszło że myślałam że starania będą dłużej trwać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
Niestety żegnam się z wami. Jakiś czas temu chwaliłam się dzidziusiem. Wszystko szło dobrze - miałam 3 usg w odstępach tygodnia. Na ostatnim 2 tyg. temu serce biło mocno....
Dzidziuś umarł...Trudno powiedzieć kiedy bo nie miałam żadnych objawów, plamień. Czułam się ok. Nie wiadomo kiedy umarł... Właśnie wracam z zabiegu. Nie mogę uwierzyć, że to nie sen - przecież serce biło ((Na całe szczęście mam 5 letniego przytulasa i ukoiciela. Życzę wam wszystkiego najlepszego, może nabiłam już wszystkie statystyki i cała reszta dziewczyn będzie szczęśliwymi mami... |
|
|
|
#760 |
|
gotowa do działania
|
Tak bardzo mi przykro
|
|
|
|
#761 |
|
Rozeznanie
|
Snesha bardzo bardzo mi przykro!!! Przytulam mocno!
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#762 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam wizytę jutro. Umówiłam się tez na 31 lipca na usg genetyczne. Samo usg 400 zł dwa lata temu płaciłam trochę mniej ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Moi i Tz rodzice wiedza i trzy czy cztery koleżanki i dwóch kolegów Tz Reszta nic nie wie, ale muszę szybko chyba powiedzieć babci mojej bo mój syn pokazuje na mój brzuch i mówi ze tam dzidzia jest. Poczekam na genetyczne |
|
|
|
|
#763 |
|
Raczkowanie
|
snesha- współczuje, bardzo mi przykro :-(
Edytowane przez _Aleksandra_92 Czas edycji: 2017-07-03 o 20:46 |
|
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro Cytat:
O której? Będę trzymać kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobry wieczór. Ja dziś nie poszłam do pracy, bo mam silne kłucie w dole brzucha i bardzo się wystraszyłam (w pierwszej ciąży tak nie miałam). Biegam co chwile do toalety, ale nie krwawię, więc mam nadzieję, że wszystko ok. Do lekarza nie idę, bo do 12 tygodnia nawet mi nie pomogą. Miałam wizytę u położnej w czwartek i wyliczyła mi termin na 1 luty, a nie na 5 tak jak ja liczyłam. 26 lipca mam pierwsze USG więc może się coś dowiem więcej. Niestety wybiła mi z głowy cesarkę, bo stwierdziła, że to bardzo poważna operacja, a sprawdziła w systemie mój wypis ze szpitala i uznała, ze krwotok miałam z wysiłku i nie ma wskazań do cesarki, ewentualnie może zaproponować mi fizykoterapeute, żeby pokazał mi jak ćwiczyć, bo w taki sposób podobno odbuduję mięśnie macicy Jedyny plus jest taki, ze mdłości mi trochę ustały i pojawiają się sporadycznie, za to mam bóle w krzyżu i miednicy, wszyscy mi mówią, że to na dziewczynkę, ale się nie nastawiam. |
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Snesha bardzo smutna wiadomosc. Przytulam mocno.
Ja jutro ide do lekarza bo chyba jakas infekcje dostalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro idę na betę a w piątek do gina na nfz. Ciekawa jestem jak będzie wyglądała wizyta. |
|
|
|
|
#768 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
jutro mam serduszkową wizytę.
Myślicie, żeby iść z TZ czy bez? on by bardzo chciał ale nie wiem... ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- snesha
|
|
|
|
#769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo i roczna córka na doczepkę ![]() Byłam dziś w labo, pojechałam na 7 na otwarcie żeby nie czekać za dlugo, byłam 6 w kolejce i czekałam godzinę ![]() Za tydzień wizyta ![]() Jakoś dziś lepiej się czuje i odrazu czarne myśli mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
Sensha bardzo mi przykro 😔😗
Ja nie mogę doczekać się pierwszego prenatalnego, które mam 28 lipca. Koszt 300 zł (pewnie + wizyta 100 zł 🙈 . W poniedziałek idę po skierowanie na badania i kontrolne usg. Co do laboratorium - byłam raz. W kolejce do rejestracji stałam normalnie, po zarejestrowaniu pielęgniarka powiedziała żebym weszła pierwsza. Na szczęście nikt się nie burzył, przynajmniej ja tego nie słyszałam ☺️ |
|
|
|
#772 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
Dziewczyny jeśli macie męczące mdłości to całym sercem polecam tabletki Prevomit. Mi już po 1 zastosowaniu pomogły |
|
|
|
|
#773 |
|
Rozeznanie
|
Ja jutro ide do labo, a w czwartek wizyta. Do gina chodzę sama, ale przy porodzie mąż będzie tak jak przy pierwszym
chyba, że bedę znów rodzić w nocy i nie zdążymy zorganizować kogoś do opieki nad synem. Ale to jeszcze do przemyślenia.Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#774 |
|
Konto usunięte
|
Jak dostanę dzisiaj kartę ciąży to będę mogła brać numerek uprzywilejowany do laba.
Alloffkowa 14.00 Ja męża wezmę na genetyczne dopiero. W pierwszej ciąży brałam go na każdą wizytę. Nie mam ostatnio żadnych objawów ciąży. Ciekawe czy w ogóle w niej jestem Dobrze, że w końcu wizyta i dowiem się czy w ogóle jest zarodek, bo tkwienie w takim "może-jest-a-może-nie" jest mega irytująca. Ani wózków w necie oglądać, ani się ☠☠☠☠a wina z mężem napić.
|
|
|
|
#775 |
|
gotowa do działania
|
Dziewczyny który termin według Was jest bardziej wiarygodny? Według usg, czy ost miesiączki?
|
|
|
|
#776 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#777 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny może to trochę głupie pytanie ale już sama nie wiem
niby trzeba unikać Wit A a można stosować kremy lub maści z witamina A? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usg choć ja póki co patrzę bardziej na miesiączki, jak mi usg się potwierdzi za tydzień to wtedy będę na usg patrzeć. Od rana zero objawów, zjadłam obiad i mdłości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#780 |
|
gotowa do działania
|
U mnie według wczorajszego usg jest dzisiaj 11t2d, a wg om 10t5d. Miałam 3 usg i ani razu mi się nie pokryło z om
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Jestę w 12 tygodniu
choć wtedy mamy powiedzieć rodzinie (nikt kompletnie nie wie) a to już mnie nie cieszy
już widzę teksty że wpadka (mamy roczna córkę) że za szybko itp. I znów te miliony dobrych rad 

a co ćwiczycie? Ogólnie przed ciąża dużo ćwiczyłam ale teraz trochę się boję czy nic się nie stanie. Może poszukam dziś coś dla kobiet w ciąży

haha tak jakoś wyszło że myślałam że starania będą dłużej trwać
((

dwa lata temu płaciłam trochę mniej 

. W poniedziałek idę po skierowanie na badania i kontrolne usg.
Dobrze, że w końcu wizyta i dowiem się czy w ogóle jest zarodek, bo tkwienie w takim "może-jest-a-może-nie" jest mega irytująca. Ani wózków w necie oglądać, ani się ☠☠☠☠a wina z mężem napić.