|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
trzymam kciuki za jedzenie małego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3932 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Obyś szybko stanęła na nogi sama![]() Cytat:
Szkoda tylko, że miałaś takie osłabienie i ból. Mam nadzieję, że już jest dobrze Czekamy na zdjęcie malutkiej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oglądam polską porodówkę właśnie chyba jestem nienormalna...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-07-04 o 14:41 |
||||||
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyrazilam zgody na dokarmianie ani na smoczek. Dali to w papierach do uzupełnienia jak załatwialiśmy formalności.
Cytat:
Posiłki tu pyszne, obiad i kolację sama wybierałam z karty. Typowo cukrzycowych nie ma. Ale po porodzie dieta cukrzycowa przestaje nas obowiązywać chociaz odruchowo zjadam większość jak wcześniej
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere
A co ze szczepieniami i innymi zabiegami? Jak się czujesz?
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
A morelka i darietta milczą. Samantha też ale u niej to chyba pora odsypianie nocy...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myślę że morelle wyszła dzisiaj ze szpitala, a u darietty może w końcu coś się rozkręciło albo zadecydowali że zrobią jej cc
A Samantha pewnie śpi tak jak piszesz pestycyda chociaż też nie wiadomo jak na jutro ma termin!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę, że Morelle wyszła i.ogarniaja sytuacje
![]() Z Darietta to.nie wiem.na co.oni czekają... oksy by dali lub zrobili cięcie i tyle. Ja mam mocne te przepowiadacze.i długie ok 2 min Ale nic regularnego. Za to Hugo ma już 2 czkawke dziś wkurza.mnie jak.ludzie reagują na to.imie! Na milionowego Antosia nic... a na Hugo, którego od lat nie słyszeli, jakiejś dziwne reakcje :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się też mnie to wkurza u ludzi . U nas na Juliana nie ma duzo złych reakcji bo jednak można się spotkać z tym imieniem ale też się zdarzyło od kolegi tz . Więc tylko odpowiedziałam że ma sobie swoje dziecko zrobić :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś usłyszałam " Dajcie jakieś ładniejsze imię... " tyle jest imion... Paweł, Piotr, Janek...
Wrrr.... wrrr.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3941 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma co się przejmować, niech swoim dzieciom dają takie imiona jak lubią, te są nasze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3942 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Adam - pochodzenie hebrajskie, Jan - pochodzenie hebrajskie
|
|
|
|
|
#3943 |
|
MerDer 4ever
|
U mnie tylko teściowa stwierdziła, że Nikodem nie pasuje do nazwiska a tak to sie podoba ogólnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam jakiś kiepski nastrój - nic mi sie nie chce. Mąż ma mi kupić lody. |
|||
|
|
|
#3945 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam fasolkę po bretońsku i zgaga chce mnie wykończyć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3948 |
|
MerDer 4ever
|
Mi sie podoba Mieszko i Gniewko
Ewentualnie Brajanusz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boże ile ja jem.... drugi dzień jest masakra ile potrafię wciągnąć jedzenia... czyżby organizm magazynowal na porod? ? Brzuch trzymam juz na kolanach 😲 widoczne opadl... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
A Tymon to niby jakie imie!? Nowozelandzkie? Pffg...
Xzora, po lodach świat będzie piękniejszy mi jutro koleżanki z pracy mają przywieźć ichniejsze pyszne lody tradycyjnie robione:p nie mogę się doczekać!Darzbór, oh yeah! A Brajanusz to hybryda:p mi się Gniewko podoba ![]() Zrobiliśmy te hamburgery najprościej jak się dało czyli tylko sól i pieprz i na patelnię. Objadlam się jak prosię. TŻ chce zgłosić nas do konkursu jedzenia ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze się nie przejmujesz tym co ludzie gadają? Wiadomo ze to wkurza 😉 My przeciez takie w miarę normalne imię dajemy - Nela a komuś jak mówimy to z miną taką jakbyśmy chcieli dac conajmniej Brunchilda pytaja "Jaaaaaaaak?!" 😂 Cashmere grzecznego masz synusia, oby tak zostalo! 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Etusia też mam od kilku dni zdecydowanie większy apetyt.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Oj dziewczyny, bo wybrałybyście Brajana lub Brendona i wszyscy byliby zadowoleni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super, ze jutro będzie u ciebie dostawa
|
||
|
|
|
#3954 |
|
Rozeznanie
|
Hej wam
![]() Podczytuje na bierzaco ale gorzej z cytowaniem. Mysle ze wybaczycie. Wiec tak gratulacje dla nowych Mam az 3 niezle sie posypalo.Tez mysle ze Morelle juz jest w domu i stara sie ogarnac i dlatego sie nie odzywa. Darietta - odezwij sie co u was?? A imionami sie nie przejmujcie. Kazdy ma wlasny gust. I szkoda ze ludzie tylko komentowac potrafia. Mysle ze jak by sami staneli przed wyborem imienia to nikt by nie mogl slowem sie odezwac. Osobiscie jak mnie sie ktos pyta to mowie ze dowiedza sie po porodzie lub ze jeszcze nie wybralismy. Takze ten, nawet tesciowa nie wie 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3955 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wieczorem zrobie fotki jesli chcesz, na razie na ogródku siedzimy z synem. sąsiedzi pojechali z dziecmi na urlop. moj syn niezadowolony bo nie ma z kim skakac na trampolinieCytat:
Cytat:
niech mały rośnie zdrowo Cytat:
joga zawsze pomaga! jak boli to cwicz codziennie Cytat:
a ja dzis jade na ostatnie zajecia w sr. nie chce mi sie, ale pojade skoro to ostatnie.
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio
Brajanusz jest Hit! Mi sie tam.Mieszko podoba ![]() Etusia Ja też... masakra, na synówe magazynuje, bo.to az nie normalne u mnie 😱 Teraz też jestem głodna :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Gniewko też mi się podoba
ale tz był przeciwny Dziś była u mnie znjoma z malutkim i się właśnie idealnie rozumiemy co do rozszerzenia diety po 6 msc itp. I najgorsze że jak.chcesz tak wychować dziecko i nie dawac ma.slodkiego to mają Cie za matkę wariatke a ta co.daje całego loda truskawkowego 6 msc dziecku w wafelku jest ok. Każdy niech robi jak uważa ale jak ktoś chce stosować się do.nowych zalecen to jest uważany za wariata ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3958 |
|
królikoholiczka
|
U Nas jak na początku chciałam dać Klara to od razu ze tak samo jak Lewandowska. Na drugie kręcą nosem. Ma być Karolina Janina. A ja tam mam w tyłku co gadają. Ważne że Nam się podoba. Tż jak z początku mówił do brzucha to była Pelasia albo Kundzia
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie leżę i walczę żeby nie zwymiotować. Tz mnie wkurzył od rana. Tak mnie chamsko obudził. Spałam może 6h. Nagle mi się kwasy cofnęły z żołądka znów. Muszę to przeleżeć bo nie mam czym nawet zwymiotować , a same kwasy wypalają przełyk. Ja prdle zawsze jak nie urok to sraczka
![]() Jon- ja w sumie nie powinnam się tym dziwić bo miałam wypadek i dwa kręgi w sacrum się mi przestawiły . Zaczęłam tracić czucie w nogach a jedyna pozycja w jakiej nie wyłam z bólu to kucki z głos między nogami. Lekarz mi dał tylko ketonal i kazał się faszerować na zmianę z Apap ![]() Na szczescie jakoś to przeżyłam , ale teraz czuje non stop tego skutki. Aż dziw ze mnie nie połamało i to chyba tylko dzięki masażom i temu ze się rozciagam z kręgosłupem w miarę możliwości. No ale naprawdę dziwi mnie to chrupanie jak kaszle takie to nieprzyjemne uczucie i dźwięk ![]() Agg - fajne śliniaki Minini - właśnie otwarcie buzi to jest ten haczyk u mojego syna. Dopiero od niedawna daje mi pokazać swoje zeby. Jak myje zabki to wszystkie szczotki są pogryzione bardzo . Myśle ze jeszcze chwilka i pójdziemy na spokojnie do dentysty. Widzę ze mamy podobny gust bo mam tez ten zestaw z czapeczka z Ali wrzucony do koszyka. Jest piękny ![]() Ale czekam narazie aż mi przyjdą 4paczki z Ali i potem go zamówię. Taedio - to Ci tesciowka prezent zrobiła , ze da Ci święty spokój Ja nigdy do wanny obecnie nie siadam. Jedynie jak rozciagam kręgosłup to w niej klecze i sie wyginam. A tak to myje się na stojąco. Jak gole krocze to usiądę ale w poprzek bo wanna jest wąska i inaczej nie mogę nóg rozłożyć Ciekawe co tam u Darietty ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
U nas też różne są reakcje na imię Sara. Ale najgorsze jest to, że tż nie jest do końca przekonany, a ja już się tak przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie, że będzie miała na imię inaczej.
Męczą mnie skurcze. Jutro jadę na USG i KTG i zrobić wyniki do CC. Ciekawe czy będą się zapisywać... bo dzisiaj nad ranem to już miałam strach w oczach Ale spoko, byłam na rzęsach, wczoraj zafarbowałam zielone włosy, właśnie pakuję kosmetyki do torby, mogę jechać rodzić I w ogóle to brzuch mi trochę opadł bo nie czuję już rozpierania pod żebrami.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

trzymam kciuki za jedzenie małego 

. I ciągle myślę co by tu jeszcze zrobić żeby jak najmniej było do zrobienia po powrocie ze szpitala
Mam nadzieję, że bóle szybko miną i o nich zapomnisz