|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Kciuki ![]() Cytat:
Nas Misiu odwiedzi w szpitalu. Będę pewnie 3dni leżeć wiec nie wyobrażam sobie żeby nie zobaczył mnie i brata tyle czasu. Jak będę mieć cc rano koło 10:30 i pewnie koło 14-15 będę już po ogarnięta to już pewnie przyjadą do mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Etusia w sumie nie wiem jak tam u nas w szpitalu ale ja bym chciała żeby mąż przyjechał z córka. Jest zdrowa, sezonu chorobowego nie ma, choć na pół h bym chciała żeby ja przywiózł. Mam tez dla niej prezent od braciszka żeby jej się dobrze odrazu kojarzył, chciałam jej to dać w szpitalu. Mam nadzieje ze nie będzie z tym problemu. Darietta a prosiłaś o pomoc? Do kp się nie zrażaj, zgłoś co i jak i proś o doradcę laktacyjnego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meja dasz radę naprawdę bez paniki ![]() ![]() Popełnisz sto błędów a potem będziesz się pukać w głowę i śmiać z tego na koniec , ale w rezultacie dasz radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Meja, u mnie lozeczko skręcone.
Samantha - to, ze przy pierwszym porodzie nie ruszało wcale nie oznacza, ze drugi bedzie podobny. Każdy porod jest inny. Cashmere - współczuje chrupiącej wspollokatorki. Ech. Minini - super, ze juz w poniedziałek bedą meble od kuchni i zaczną kłaść płytki w łazience. Zajęcia jogi fajnie sie zapowiadają. Darietta - szkoda, ze nikt nie pomaga. Co do sutków - dziewczyny pisały o nakładach, ja słyszałam o wyciąganiu ich trochę laktatorem. Bedzie dobrze, tylko na spokojnie. Jak nie w szpitalu to w domu sobie poradzicie. O kurcze - dobrze, ze na guzie sie skończyło! Wołaj teraz położne jak będziesz chciała wstać. 3mam kciuki za konsultacje ortopedyczną. Karolinuusia - ten paniczny strach to chyba naturalne w takiej sytuacji. Na pewno wszystko bedzie dobrze, mąż niedługo bedzie z tobą. Emilia -3mam kciuki za wizytę i żebyś nie szła do szpitala! Samantha - współczuje kłótni z TZ i 3mam kciuki, zeby po porodzie z dwójką było tak jak planujesz. Sam, Pestycyda - mam identyczne odczucia jesli chodzi o sylwester. My w tym roku byliśmy w domu, zeby wlasnie z psem zostać, bo dla niej był to pierwszy sylwester. Na szczęście sie nie bała, a jedynie byla pobudzona. Pestycyda - 3mam kciuki za wizytę! Etusiaaa - odnośnie wizyty corki to ja nie doradzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Jej, nie brzmi to dobrze. Moze coś lekarz zaradzi bez wizyty w szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zakorzenienie
|
Emilia, wiele kobiet puchnie w ciazy:. Oby coś poradzili
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Ja z Miśkiem byłam taka spuchnięta na maxa ze aż mi skóra piekła na stopach zwłaszcza. Normalnie pod skóra taka galareta była na stopach i mój gin wtedy mi nic nie dał i mówił , ze to normalne . Boże moj syn się zatrzasną w swoim pokoju właśnie kilkanaście minut temu ![]() Wstał po ciemku i chciał drzwi otworzyć i niechcący pipek od klamki zatrzasną i stał walczył tam. Podchodzę do drzwi a on zamknięty od środka ![]() Próbowałam wyważyć drzwi ale brzuch mi się obijał o nie i zrezygnowałam . Spanikowałam co mi się nie zdarza. W końcu ocknelam się i poinstruowałam go co ma zrobić i się otworzył, ale płakał bardzo. Ale się uspokoił i już spi ufff Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Raczkowanie
|
Samantha Ty to masz z tym tz. Lanie by mu się przydało.
Tak myślę, że potem rozpoczynam czy jest mu za ciepło czy za zimno ale narazie mnie to trochę przeraża. Pamiętam jak zawsze nie wiedziałam jak ubrać dzieci siostry. Tyle czasu mi to zawsze zajmowało, ale jakoś przeżyły hehe Dobrze, ze udało się wam otworzyć. Etusia a ile córcia ma lat? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oh kurde ![]() Notabene puchnięcie i ciąży to pamietam jak miałam 14lat i przyjechałam z tata odwiedzić moja mamę po porodzie mojego najmłodszego brata, który był wcześniakiem i leżał w tym inkubatorze taki biedny z wenflonem w główce ![]() I pamietam w poczekalni siedziała kobieta w ciąży i co mi się rzuciło w oczy to to , ze miała jedna nogę taka wielka jak bania która jej się tak strasznie majtala jak galareta. I pamietam , ze wtedy sobie powiedziałam ze jak tak ciąża wyglada to ja dziękuje Never ever ![]() ![]() ![]() Szkoda ze z biegiem czasu czas mi zrobił lobotomię mózgu i wymazał ten obraz z pamięci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzucawka to straszne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Sam, biedny synek! W takich chwilach tylko spokój może uratować. Dobrze że już się uwolnił
![]() Emilia, może lepiej żebyś w takim razie była pod obserwacja bo nieciekawie brzmi ta rzucawka:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Raczkowanie
|
Emilia jeśli masz podejrzenie rzucawki to jak lekarz każe jechać do szpitala to jedz. To poważna sprawa.
Samantha może i lepiej, popatrz masz jednego syna za chwile będzie drugi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Odnośnie sylwestra, to mój pies uwielbiał fajerwerki i burze. Jak tylko się zaczynały to siedział na parapecie i oglądał hehe a jak burza się zaczynała to wychodził na balkon albo na podwórko i biegał i szczekal. 😉 moja mama tylko panikowalam, ze kiedyś go w końcu piorun trafi 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Ciekawe jak tam Morelle z małą sobie radzą w domu. Pewnie od sypia po szpitalu.☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz mi powiedział , ze jestem wredna dla wszystkich ![]() ![]() Grunt to żeby nie przegrzać . To jest najgorsze bo wtedy jak zawieje to kaplica. No i żeby nie trzymać z zawsze zamkniętymi oknami tylko wietrzyć pokój jak się da. Jak wychodzisz na spacer miej zawsze jakiś kocyk. Ja jak wychodziłam i było tak 25-30 stopni i więcej to tylko zakładałam bodziaka z krótkim lub rompersa, gole stopki miał i jedynie miałam jakiś cienki kocyk bawełniany . Nie zakładałam jakoś czapeczek bo wszystkie mu były za małe te co kupiłam . Nigdy nie zakładałam małemu takiego zimowego pajaca. Miałam dwa i jak go ubrałam tak mu współczułem ze taki był sztywny wiec odpuściłam. Ubierałam na dwor jakieś spodnie spiochowe oraz na to drugie spodnie , najlepiej takie ocieplane od spodu. Do tego miał normalna kurtkę i na to miał taki śpiworek zapinany na wózek . Jak było powyżej -5 to ja już nie wychodziłam. W lato na noc zakładałam body takie na ramiączkach oraz pajac. Nakrywalam tylko tak do brzuszka pieluszka z musliny. Na jesień i zimę szpiworek . Jak już był większy No to kołderka . Poza tym jak już pójdziemy na odchowalnie wszystkie to sobie będziemy doradzać jak która ubiera i napewno coś wyposrodkujesz z tego dla Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
No napewno nie żałuje. Kocham moje dzieci . Mojego starszaka , który jest moim cudem błogosławionym od Boga bo przecież nie mogłam mieć dzieci tyle lat. Jak czasem płacze z bezsilności to on zawsze mi mówi , ze mnie kocha i ze mu jest przykro żebym nir płakała ![]() Tez mieliśmy takiego psa. Latał po dworzu i szczekał na pioruny , rasa owczarek niemiecki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
Darietta uważaj na siebie ... A te położne zamiast pomóc to co one robią ... Dobrze że nic poważnego się nie stało .
Ja jestem rozczrowana . Myślałam że w nocy może się coś ruszy a tu po tym wczorajszym nic ... Tz wczoraj za szybko poszedł spać i już go nie budziłam . Chyba że poczekać do jutra z nadzieją że uda się na 7 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4097 | |
Zakorzenienie
|
No Morelle by mogła się odezwać bo zaczynam się stresować .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Btw! Witam się w 40tc w moim terminie porodu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Cytat:
Myśle ze masz jeszcze czas. Twój termin na polowe lipca to gdzie się tutaj wpychasz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam oj tam wolę wcześniej niż przenosić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Wtajemniczenie
|
Darietta gratulacje ogromne! Witamy na świecie małą Wiktorię! Jesteś wielka, poród naturalny po tylu miesiącach leżenia!
![]() ![]() ![]() ![]() Mów wszystko personelowi, proś o pomoc z przystawieniem małej do piersi i o pomoc przy dziecku! To jest ich praca i obowiązek... Karolinusia kciuki zaciskam! ![]() ![]() ![]() Xzora dzięki za odp ![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem kiedy ja będę gotowa na wyjście z domu bez córy, bo po pierwszej ciąży miałam z tym problem - tak się stresowałam, że może płakać jak mnie nie będzie, że wyjście bez niej nie było dla mnie żadną przyjemnością. Nonie w szpitalu w którym chcesz rodzić nie ma zakazu odwiedzin dzieci? U mnie są we wszystkich chyba... Nawet się nie nastawiam że zobaczę córkę w tym czasie ![]() ![]() ![]() Czytam Was od wczoraj na raty, chciałam się odnieść do kilku postów jeszcze i nie pamiętam do których ![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Brawo Sam! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Emilia, Pestycyda kciuki! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Morelle odezwij się w wolnej chwili czy wszystko u Was ok! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Devileek Też mialam.taką nadzieję, z Tymonem zaczęło sie 5-go a urodzilam 6-go ![]() Wczoraj wieczorem czułam się mega kiepsko, dziwnie wręcz... i skurczy masa, ale przeszło :/ Sam No to lecimy z tematem! Czas na Twojego synka ![]() A co do planów i.obaw pp pprodzie to.mam.dokładnie tak samo... raz ze radość dwa boję się zmeczenia, braku sił, organizacji. Jak ja rano sama zaprowadze syna do.przedszkola jak bedzie maluszek? Jak.wieczorem ogarne kąpiel ?? Jak potem z pracą? Spacerami....nie widzę narazie tego, ale pewnie będzie dobrze ![]() I też widzialam.inaczej tą ciążę i plan.porodu... Wszystko ma jednak własny scenariusz :/ Etusia... Coś Ci miałam odpisać i zapomniałam co ![]() Jestem już zmęczona dziewczyny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4101 | ||||
królikoholiczka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hemoglobina 13 więc super. Ciąża donoszona i najlepiej dla mnie gdybym urodziła w tym tygodniu. Gdyby ciśnienie mi skoczyło to pierwsze do 150 albo to drugie do 100 to mam jechac od razu do szpitala. Szyjka 2,5, główka wyczuwalna. Dziękuję za kciuki!!!
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny !
Pestycyda tylko octeniseptem. Karolinusia kciuki!!!bedzie kolejna niunia😍 Darietta masakra ten szpital musisz uwazac na siebie i nie boj sie prosic o pomoc polozne sa tam od tego jak dupa od srania.Podejdz powiedz jakiejs milszej ze cala ciaze lezalas i jest Ci ciezko i ze bardzo prosisz zeby ktoras pokazala Ci jak dostawic do piersi itp itd ja chodzilam u mnie w szpitalu i pytalam o wszystko i mialAM gdzies co pomysla.Powodzenia i nie poddawaj sie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko możesz rodzic w piątek ![]() ![]() Ja w sobotę bo w sobotę Tz chce isc z kolegami gdzieś do restauracji. Już poszedł pfff ![]() ![]() ![]() ![]() Sillmariien - dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4104 |
Rozeznanie
|
![]()
Darietta trzymaj się tam musisz teraz odpocząć bo nie dość że tyle lezałaś to jeszcze poród sn. Niech mąż posiedzi z tobą cały dzień na pewno pomoże
![]() Karolinusia kciuki, na pewno będzie dobrze ale rozumiem co czujesz ją też już powoli zaczynam panikować Odnośnie odczuć jeśli chodzi o urodzenie dzidziusia to mam podobnie jak wy. Chciałabym żeby było już po ale z drugiej strony nie dociera do mnie ze będziemy mieli dwoje dzieci, jak sobie poradzimy i w ogóle, jestem tym przerażona coraz bardziej. W dodatku mam tak jak któraś juz tu pisała czuję jak bym odbierala coś Miskowi, szkoda mi gow sumie sama nie wiem czemu. bBoję się że nie będę miała dla niego czasu i będzie mu przykro. U nas w szpitalu jest zakaz odwiedzin małych dzieci, wisi nawet kartka na oddziale, ale położna mówiła mi że przymykaja oko, a jak ona będzie miała dyżur to już w ogóle nie ma problemu. Mówiła tylko żeby się zastanowić czy to dobry pomysł bo może być jeszcze gorzej jak mały zobaczy mnie na chwilę i będzie musiał pójść bez mamy. Myślę ze jednak przyjdzie z tatą do mnie, mam doświadczenie po ostatnim szpitalu, budulek nie rozumiał co się dzieje dlaczego nie ma mamy, a jak wróciłam nie odstepowal mnie na krok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to brawa za wizytę i za hemo ![]() To co wszystkie się umawiamy na sobotę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4106 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie myśle , ze odbieram coś mojemu synowi starszemu. Myśle , ze mu daje . Daje mu kogoś dzięki komu nie będzie sam na tym świecie bo jakby nie było to fajnie jest mieć jakieś rodzeństwo . Mam tylko nadzieje, ze chłopaki będą za sobą isc w ogień w życiu i ze będą sobie pomagać . Będę tego strzec bardzo żeby mieli do siebie szacunek i mogli zawsze na siebie liczyć . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Emilia
Super ![]() Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki ![]() Beby2 Ja sie nie boję, że odbieram cos synowi, wręcz przeciwnie. Będzie miał brata, to wspaniale uczucie widzę jak.dla niego cenne, wiec wiem, ze sobie poradzimy. W ogole nie martwie sie brakiem czasu dla niego... nie wiem czemu... ![]() A i.dzięki, przypomniałaś mi co.miałam napisać ![]() U nas też jest zakaz odwiedzin dla dziecka poniżej 7-go roku życia. Z tego powodu jest mi najbardziej przykro. Tyle bedzie musiał Tymuś czekać żeby zobaczyć maluszka i mamę. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Sprawdzałam już i dokładnie będzie u mnie 7 minut po północy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- Cytat:
Ja się nie boje o brak czasu dla starszaka bo on wolo spędzać czas z Tz . Moja swoje zabawy i fun . Ja jestem jakby bardziej od nauki i rozwoju oraz od brudnej roboty. Oczywiście jak jest bieda i trzeba ratunku to biegnie synuś do mamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4110 |
królikoholiczka
|
Kurde strach mnie złapał.
W sobotę odbieram wózek więc mogę potem rodzic ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.