Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-05, 10:03   #4141
calineczka3
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Minini super, że remont tak przysieszył

Vadi

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Przepraszam że nie pisze ale nie mam kiedy. Na wizycie stwierdził po prostu ze wyśle mnie do szpitala zeby porobić badania bardziej szczegółowe. Bo tez nie mógł dobrze zmierzyć malej, Tak już jest ustawiona do.wyjscia. powiedział.ze.dzis lub jutro zrobią ciecie. Mnoe ogarnął paniczny strach i zaczynam odczuwać bóle więc myślę że to bedzie dzis już! Jeszcze mąż.mnoe wkurzył bo powiedział że na południe będzie ze niby mu tak powiedziałam.a ja mu powiedziałam.ze do południa zrobią cesarska. No ale.w.koncu ma być wcześniej.
Że.szpitala.odezwę się jak będę miała chwilę a potem siłę. Więc nie martwcie się jak późno się odezwę. Trzymajcie proszę kciuki za.nas.
Spalam.chyba tylko 3 h z emocji
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trzymamy kciuki! Oby mąż zdążył.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny o 4 rano nawywijałam. Poszłam do wc i padłam mam wielkiego guza na czole i prawa stopa mnie boli. Oczywiscie polozna do mnie ze za szybko wstalam a nie posiedziałam. A było odwrotnie tylko jak ktos tyle leżał i stracił tyle krwi to jest osłabiony.

Wystraszyly się bo na ich zmianie wypadek. Całe szczęście że małej nie mialam na rekach. Małą zabrali i jest u noworodków. Bede prosić o konsultacje ortopedyczna bo ta noga mnie martwi niby ruszam a boli jak cho....
Jejku, niepoważne te położne

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jejuuuu biedna :/ straszny szpital z tego co piszesz. Pros otwarcie położne o pomoc, od tego one tam są. Zdrówka i dużo sił!

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

My dziś koło 18 wychodzimy do domu
Szybciutko!
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 10:07   #4142
Mała!
Zakorzenienie

Vadi u mnie też bardziej góra chyba nawet brzuch mam wyzej

Agss
Świetny!

Idę do lidla... zapolowac na kody,bo jest Tydzień Amerykanski

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 10:15   #4143
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja miałam ciężka noc.. bolał mnie brzuch, kręgosłup i biodro, dłonie tak spuchnięte ze tez ból okropny, non stop się budziłam, brzuch twardy ehhh i od rana to samo, wzięłam jedna nospe, może coś pomoże :/ ciężko mi się z łóżka podnieść bo tak rwie w podbrzuszu :/

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
współczuję nocki
ja dzisiaj wpadłam na genialny pomysł żeby założyć obrączkę (bo takie szczuplutkie paluszki mi wróciły ) i teraz nie mogę jej zdjąć

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj tez w labie, szok! Jedna osoba była w gabinecie a tak to pusto za to spotkałam teściowa o 19 maja wylot, mam dać znać jak urodzę, obojętnie o której, a najlepiej to zaciskać nogi do 17.07 :p
Potem byłam z Tz na magazynie i dopiero wracamy do domu. Po drodze śniadanie w maku bo oboje byliśmy juz tak głodni

U mnie fajna pogoda, słoneczko jedziemy zaraz na działkę, Tz musi skończyć kosić trawę

A ja czekałam dzisiaj w kolejce w lab, w dodatku najpierw jakaś babcia się w kolejkę wepchnęła (ludzie siedzieli w korytarzu i czekali, a ona jakby nas nie widziała weszła sobie do lab), ale było mi jej szkoda bo już taka staruszka i niedosłyszała więc nic nie mówiłam, a potem jakis dziad mi się wepchnął to zabiłam go wzrokiem tak, że zaczął przepraszać
To od dzisiaj wywołujesz poród?
Zazdroszczę Wam słoneczka, ja też chcę

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Agg_s doskonały avatar
Ja ostatnio czuję, ze młody wyraźnie chce wyjść z brzucha, tylko niestety gora, a nie dołem
Oho! Mój młody też!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
nie musisz miec ochoty na zadne odwiedziny! tez nie mialam ani teraz nie zamierzam. wiadomo że rodzice czy brat to ok, ale ciotki, kuzynki... mogą poczekać, naprawde nic im.sie nie stanie jak po miesiącu przyjdą dopiero zobaczyc dziecko. malo kto mysli o zdrowiu dziecka, kazdy tylko o sobie i swojej ciekawosci jak wygląda malenstwo. dużo siły życze w odmawianiu
A mnie strasznie denerwuje, że wszyscy znajomi mówią "dajcie znać od razu jak się urodzi, to przyjedziemy!", k.. jakby jakąś rodziną byli, w dodatku zero pomyślunku, że po pierwsze ja po porodzie nie będę miała ochoty na odwiedziny znajomych, a po drugie będziemy chcieli się oswoić z nową sytuacją. W dodatku nie wyobrażam sobie żeby tyle rąk miało dotykać noworodka no i każdy z nich oczywiście z ferajną dzieci.. Już mówiłam mężowi że ja żadnych gości nie chcę widzieć oprócz rodziny, także on musi się nauczyć odmawiać ale jak spróbuje kogoś ze znajomych poinformować w dniu narodzin to go chyba zabiję jeszcze mi w szpitalu ich będzie brakowało! Strasznie mnie ten temat drażni
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 10:17   #4144
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Dla mnie to, co ona robi, to jest masakra. Na Wigilię zabrała do dziadków oboje dzieci, mega chorych, z gorączką po 39 stopni,
"żeby im smutno nie było". W efekcie wszyscy, którzy byli na kolacji brali antybiotyki, w tym też dziadek męża, który był wtedy akurat po zakończonych naświetlaniach na nowotwór prostaty. Na szczęście nas nie było w tym roku na święta tutaj, tylko u moich rodziców. Tyle razy prosiłam w ciąży, żeby nie zabierała chorych dzieci na wspólne imprezy, bo ja nie dość, że nie jestem w stanie brać wielu leków, to przy każdej infekcji dróg oddechowych mam problemy z astmą i muszę brać wziewy, po których - i bez ciąży - mnie telepie. Ale nie, bo dzieciom będzie przykro. To teraz ja mam gdzieś, czy oni się obrażą, bo nie mam zamiaru narażać siebie i małego. Mojego męża jej dzieci właśnie zaraziły bostonką... Oni nie widzą nic niestosownego w tym, że dzieci ciągle chorują i że ciągle wszystkich zarażają.
Brak słów Skrajna nieodpowiedzialność

Cytat:
Haha mój awatar zmienia się wraz ze mną

Załącznik 7136361
Hahaha superowy W miniaturce myślałam, że to kwiatek w doniczce na brzuchu i próbowałam rozkminić o co chodzi

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Etusia kupiłam książkę i zestaw puzzli z Peppa u nas cały czas faza na świnkę. Daj znać czy córa mogła Cię odwiedzić

Oczywiście gdyby była przeziębiona/z katarem to nie było by opcji żeby nas odwiedziła. Nie chodzi tez przecież o siedzenie przez pół dnia ostatnio lęk separacyjny się jej nasilił i wolałbym żeby choć na chwilkę do mnie przejechała z tatą.
Etusia, Nonie u Was dziewczyny jeszcze nie przedszkolaki to inna sprawa z tymi wizytami, trzymam kciuki żeby nie było problemów
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 10:20   #4145
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Jon spróbuj mydłem ściągnąć obrączkę ja do tej pory codziennie zakładam i odpukać nie mam problemu zeby wieczorem ściągnąć.

Haha wyobrażam sobie ten zabójczy wzrok

Może niekoniecznie wywołuje ale na pewno juz sie nie oszczędzam! jutro wizyta, ciekawe czy cos wgl ruszyło

Edytowane przez taedio
Czas edycji: 2017-07-05 o 10:31
taedio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 10:28   #4146
taedio
MerDer 4ever

Pozdrawiam!
Nie patrzcie na brzydka trawę, nie była skoszona na zimę IMG_1499246909.724393.jpg

Stary 2017-07-05, 10:36   #4147
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Etusia kupiłam książkę i zestaw puzzli z Peppa u nas cały czas faza na świnkę. Daj znać czy córa mogła Cię odwiedzić

Oczywiście gdyby była przeziębiona/z katarem to nie było by opcji żeby nas odwiedziła. Nie chodzi tez przecież o siedzenie przez pół dnia ostatnio lęk separacyjny się jej nasilił i wolałbym żeby choć na chwilkę do mnie przejechała z tatą.

Dam znać 😊
Moja tez coś czuje bo ciągle tuli się o nie opuszcza mnie na krok. Jak jestem w łazience a mąż z nią jest to zaraz pyta gdzie mama?? Pojechałam do sklepu na 5 minut a ona już gdzie mama??
Mąż ma kilka atrakcji dla niej to myślę że nie będzie się nudzić. Damy rade oby tylko było wszystkie oki przy porodzie i z synkiem to wyjdziemy szybko 😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 10:37   #4148
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Patrzcie jak moja corcia wczuwa się już w role😅

Super!
Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
A tak w ogole przyszła koszulka dla Miśka
Świetna!
Cytat:

Załącznik 7136361

Tak też się czuje!

Cytat:
a po co sie podnosisz z łóżka jak sie nie wyspalas? no chyba ze siku to wybaczam! zjedz coś i wracaj leżeć jak Cie tak wszystko męczy! czasem nie myśl o żadnym sprzataniu

faktycznie jak jest mały to nie do konca rozumie co sie dzieje. ale ma to tez swoje plusy - nie bedzie pamietał okresu kiedy był jedynym dzieckiem. jemu dziecinstwo juz zawsze bedzie sie kojarzylo z rodzenstwem! nie martw sie tak

nie musisz miec ochoty na zadne odwiedziny! tez nie mialam ani teraz nie zamierzam. wiadomo że rodzice czy brat to ok, ale ciotki, kuzynki... mogą poczekać, naprawde nic im.sie nie stanie jak po miesiącu przyjdą dopiero zobaczyc dziecko. malo kto mysli o zdrowiu dziecka, kazdy tylko o sobie i swojej ciekawosci jak wygląda malenstwo. dużo siły życze w odmawianiu

kochana
u mnie syn szykuje piłki haha

dokladnie o o chodzilo - twoje dziecko moze byc zdrowe, ale to nie znaczy ze nie przenosi chorób od innych. zwlaszcza z przedszkola..
inaczej Samanta u was - gdzie masz sale pojedyncze i tylko z wami syn ma kontakt. w polsce na jednej sali lezy kilka osób. u mnie na szczescie są tylko sale 2 i 3 osobowe. z czego wiem że bardzo ostrożnie dopasowują u nas w szpitalu towarzystwo innych mam!

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

dokaldnie jak.u mnie, tyle że u mnie prawym bokiem! dokładnie czuje tam wypychające sie obie stopy! juz ostatnio mowilam męzowi że mi zaraz dziure nimi zrobi
Powiedziałam do tż że zamknę się w pokoju od środka i nigdzie nie wyjdę jak ktoś przyjdzie!

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 10:40   #4149
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Agg_s doskonały avatar
Ja ostatnio czuję, ze młody wyraźnie chce wyjść z brzucha, tylko niestety gora, a nie dołem
Mój czasami atakuje pępek, wypychając go tak na 2cm.

Cytat:
a po co sie podnosisz z łóżka jak sie nie wyspalas? no chyba ze siku to wybaczam! zjedz coś i wracaj leżeć jak Cie tak wszystko męczy! czasem nie myśl o żadnym sprzataniu
Siku, herbatka + wczoraj postanowiłam, że zrobię dzisiaj babkę i muszę dotrzymać danego sobie słowa! i jeszcze obiecałam wszystkim, że zrobię polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów z makaronem i pomidorkami koktajlowymi

A ogólnie to mam problem z wypróżnieniem się i po prostu dostaję szału! Od tego pewnie boli mnie tak brzuch! Przed ciążą to czasem 3 razy dziennie, a teraz to raz na 3 dni... okropność

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
współczuję nocki
ja dzisiaj wpadłam na genialny pomysł żeby założyć obrączkę (bo takie szczuplutkie paluszki mi wróciły ) i teraz nie mogę jej zdjąć

A mnie strasznie denerwuje, że wszyscy znajomi mówią "dajcie znać od razu jak się urodzi, to przyjedziemy!", k.. jakby jakąś rodziną byli, w dodatku zero pomyślunku, że po pierwsze ja po porodzie nie będę miała ochoty na odwiedziny znajomych, a po drugie będziemy chcieli się oswoić z nową sytuacją. W dodatku nie wyobrażam sobie żeby tyle rąk miało dotykać noworodka no i każdy z nich oczywiście z ferajną dzieci.. Już mówiłam mężowi że ja żadnych gości nie chcę widzieć oprócz rodziny, także on musi się nauczyć odmawiać ale jak spróbuje kogoś ze znajomych poinformować w dniu narodzin to go chyba zabiję jeszcze mi w szpitalu ich będzie brakowało! Strasznie mnie ten temat drażni
Ja już przestałam siebie oszukiwać, że mam szczuplutkie paluszki jestę parówkąąąą

Z tymi odwiedzinami to widzę, będzie ciekawie. Ja też wolę ograniczyć liczbę gości i tu mam duży plus mieszkania u rodziców większość przyjdzie pewnie dopiero jak pójdziemy na swoje

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Hahaha superowy W miniaturce myślałam, że to kwiatek w doniczce na brzuchu i próbowałam rozkminić o co chodzi

Cytat:
Pozdrawiam!
Nie patrzcie na brzydka trawę, nie była skoszona na zimę Załącznik 7136386

Jaaaaacie!!!! Zgniła trawa!! Nikt jej nie podlewa

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 10:41   #4150
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
No to brawa za wizytę i za hemo 🏻

To co wszystkie się umawiamy na sobotę

Ja chcę piątek

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Pamiętajmy że w niedziele pełnia
A jak nie w piątek to chociaż niedziela, akurat mój termin

Cytat:
Kurde strach mnie złapał.
W sobotę odbieram wózek więc mogę potem rodzic
Rodzic możesz już szybciej

Cytat:
o, bardzo mi się podoba to zdanie, zapamiętam

Darietta za laktację! Nic dziwnego, że jesteś słaba po takim leżeniu :/

Samantha, mam takie samo zdanie o petardach, chociaż uwielbiam patrzeć na sztuczne ognie Zwłaszcza, że mam w domu bardzo płochliwą kocinę, która godzinami odchorowuje np. Sylwestra, potrafił nie wyjść kilkanaście godzin spod łóżka Za to mój najmłodszy fąfel, tak jak u Meja_ml, siedzi zafascynowany na parapecie i niczego się nie boi

Karolinusia, trzymam kciuki najmocniej

Emilia trzymam kciuki, żeby Ci coś wymyślili na to puchnięcie :/

ooo i doczytałam, że już za późno na kciuki

proszę o trzymanie kciuków dzisiaj o 18:00, bo mam wizytę i podglądanie, jak tam rośnie knedelek, oby coś się ruszyło z szyjką
Kciuki

Cytat:
Mini, zazdro ze tak ruszyło z tym remontem! kciuki żeby się udało domknąć przed porodem

Sam, ja na Twój poród czekam chyba bardziej niż na swój :P

Darietta, myśle ze dziewczyny wszystko już napisały. Proś o pomoc otwarcie, a my trzymany kciuki za szybkie wyjście do domu - w swoim otoczeniu na pewno będziesz się lepiej i swobodniej czuła

Kciuki za wszystkie wizyty i czekamy na info od Karoliny

Ja miałam ciężka noc.. bolał mnie brzuch, kręgosłup i biodro, dłonie tak spuchnięte ze tez ból okropny, non stop się budziłam, brzuch twardy ehhh i od rana to samo, wzięłam jedna nospe, może coś pomoże :/ ciężko mi się z łóżka podnieść bo tak rwie w podbrzuszu :/

Współczuję nocki

Cytat:
Patrzcie jak moja corcia wczuwa się już w role

Córcia będzie pomagać przy maluszku

Cytat:
Minini mogłabym ale niestety nie pykło :p
Super, że remont poszedł do przodu!

Darietta kiepsko, że nie chcą Ci pomoc mam nadzieje, że szybko wyjdziecie do domu i na spokojnie ogarniesz laktację

Vadi

Cashmere super, że wychodzicie!

Dzisiaj Tz pierwszy raz puścił pracownika samego i co? Zaspał także bez budzika za to telefony od 6:20 ahh te własne firmy
Byłam dzisiaj tez w labie, szok! Jedna osoba była w gabinecie a tak to pusto za to spotkałam teściowa o 19 maja wylot, mam dać znać jak urodzę, obojętnie o której, a najlepiej to zaciskać nogi do 17.07 :p
Potem byłam z Tz na magazynie i dopiero wracamy do domu. Po drodze śniadanie w maku bo oboje byliśmy juz tak głodni

U mnie fajna pogoda, słoneczko jedziemy zaraz na działkę, Tz musi skończyć kosić trawę

Jak TZ ma czas jeździć z Tobą a nie siedzi w firmie to nie jest tak zle mój potrafi siedzieć po 12h w firmie plus w weekendy. A z pracownikami już tak jest to przecież nie ich

Cytat:

Załącznik 7136361

Awatar super właśnie tak się teraz czuję
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 10:43   #4151
Agg_s
Wtajemniczenie

No, teraz to już wszystkie możemy w każdej chwili "wybuchnąć"
Ciekawe czy któraś dzisiaj dołączy do Karoliny

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 10:44   #4152
taedio
MerDer 4ever

Agg to nie przez brak podlewania tylko urosła do kolan i dopiero Tz ja skosił wiec na dole jest sucha

Anna mój Tz ma siedzibę firmy w domu :p ostatnio wdrażał nowego wiec go długo nie było ale teraz powinien juz byc normalnie w domu :p

Stary 2017-07-05, 10:53   #4153
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pierwsza proba karmienia i porazka mam za male sutki i mloda nie chwyci podaje mm. W szpitalu nikt nie pomaga sama musiałam przewinąć nakarmic itp. Mimo że jeszcze dobrze nie chodze. Przeniesli mnie na oddział położniczy i sama musialam wszystko spakować. Po drodze slabo mi sie zrobilo a tu dziecko sama musze nosic.

Darietta aż mnie trzesie jak to czytam. Poproś położne o pomoc, one od tego są żeby Ci pomóc, sama nic nie musisz, albo niech Twój mąż poprosi. Nie noś dziecka jak Ci słabo, litości. Te kobiety są tam dla Ciebie, ale muszą wiedzieć czego potrzebujesz. Komentarzami się nie zrażaj.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Emmos - tak wiem ale ja już przez to przechodziłam i wiem, ze będzie przeje*ne. Jest to dla mnie prawie takie uczucie paniki jak przed lataniem samolotem.

Może ja nie wiem co mnie czeka i dlatego lżej do tego podchodzę W Twoim planie opieki nad dziećmi nie widzę roli Tż, u mnie nie ma innej opcji

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Przepowiadacze nie dają mi spać bezsenność to coś czego najbardziej bez kitu w tej ciąży nie cierpię

U mnie zgaga jest na 1 miejscu

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Przepraszam że nie pisze ale nie mam kiedy. Na wizycie stwierdził po prostu ze wyśle mnie do szpitala zeby porobić badania bardziej szczegółowe. Bo tez nie mógł dobrze zmierzyć malej, Tak już jest ustawiona do.wyjscia. powiedział.ze.dzis lub jutro zrobią ciecie. Mnoe ogarnął paniczny strach i zaczynam odczuwać bóle więc myślę że to bedzie dzis już! Jeszcze mąż.mnoe wkurzył bo powiedział że na południe będzie ze niby mu tak powiedziałam.a ja mu powiedziałam.ze do południa zrobią cesarska. No ale.w.koncu ma być wcześniej.
Że.szpitala.odezwę się jak będę miała chwilę a potem siłę. Więc nie martwcie się jak późno się odezwę. Trzymajcie proszę kciuki za.nas.
Spalam.chyba tylko 3 h z emocji

Wielkie kciuki za Was ✊️✊️

Cytat:

Ja na 8 mam wizytę. Boję się że mnie zabierze do szpitala

Już doczytałam, że jesteś po wizycie. Brawo za hemo.

Cytat:
Dziewczyny o 4 rano nawywijałam. Poszłam do wc i padłam mam wielkiego guza na czole i prawa stopa mnie boli. Oczywiscie polozna do mnie ze za szybko wstalam a nie posiedziałam. A było odwrotnie tylko jak ktos tyle leżał i stracił tyle krwi to jest osłabiony.

Wystraszyly się bo na ich zmianie wypadek. Całe szczęście że małej nie mialam na rekach. Małą zabrali i jest u noworodków. Bede prosić o konsultacje ortopedyczna bo ta noga mnie martwi niby ruszam a boli jak cho....

Darietta proś o pomoc, bo zaraz zadzwonię do tego szpital i ich wszystkich opier....!

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Aha o 11 wizyta więc trzymać kciuki!

✊️✊️ za Was

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

[/COLOR]My dziś koło 18 wychodzimy do domu

Super, bardzo szybko

Vadi kciuki za Ciebie i knedelka ✊️✊️

Cytat:

Chyba o mojej nocy piszesz, bez kitu

Cytat:
Patrzcie jak moja corcia wczuwa się już w role

Fajną masz tą córeńkę

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Taedio ale Ci dobrze

Agg_s super avatar

Nie mogę Was dogonić dziś. Przed chwilą rozmawialiśmy z chrzestną tż i jej facetem na skype i oni do nas, że 1lipca przyjezdzają do pl na urlop to nas odwiedzą, żeby wypić za zdrowie małej...ja się nic nie odezwałam, kopnęłam tż, a on do nich, że na razie skupiamy się na porodzie. No chyba ich poje...

Stary 2017-07-05, 11:02   #4154
siilmariien
Wtajemniczenie

Ciekawe czy Karolina dzisiaj cc miała/ma...

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 11:10   #4155
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jon spróbuj mydłem ściągnąć obrączkę ja do tej pory codziennie zakładam i odpukać nie mam problemu zeby wieczorem ściągnąć.

Haha wyobrażam sobie ten zabójczy wzrok

Może niekoniecznie wywołuje ale na pewno juz sie nie oszczędzam! jutro wizyta, ciekawe czy cos wgl ruszyło

Jeszcze zostawię na parę godzin, bo niedługo wychodzę ale później spróbuję ja nie wiem co mnie ciągle tak pokusi z zakładaniem pierścionków, tym bardziej że oprócz puchnięcia akurat w prawej ręce mam niesprawny palec serdeczny i środkowy przez to zdrętwienie
No to jutro trzymam kciuki żeby się ruszyło !

Cytat:
Pozdrawiam!

Jaaaaaaaa ale siara, sucha trawa i te PODOBNO grube uda pożycz trochę słońca! muszę pranie wywiesić gdzieś

Cytat:
A ogólnie to mam problem z wypróżnieniem się i po prostu dostaję szału! Od tego pewnie boli mnie tak brzuch! Przed ciążą to czasem 3 razy dziennie, a teraz to raz na 3 dni... okropność

Ja już przestałam siebie oszukiwać, że mam szczuplutkie paluszki jestę parówkąąąą

Z tymi odwiedzinami to widzę, będzie ciekawie. Ja też wolę ograniczyć liczbę gości i tu mam duży plus mieszkania u rodziców większość przyjdzie pewnie dopiero jak pójdziemy na swoje
Polecam suszone morele i śliwki, i uważaj, bo możesz się nabawić hemoroidów
E tam ja też jestem parówką, ale rano czasami im się zdarza dobrze wyglądać
Ja mam nadzieję, że Tż zapanuje nad sytuacją odwiedzin, bo inaczej chyba pójdę do mamy..

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Nie mogę Was dogonić dziś. Przed chwilą rozmawialiśmy z chrzestną tż i jej facetem na skype i oni do nas, że 1lipca przyjezdzają do pl na urlop to nas odwiedzą, żeby wypić za zdrowie małej...ja się nic nie odezwałam, kopnęłam tż, a on do nich, że na razie skupiamy się na porodzie. No chyba ich poje...

Ja nie wiem czy ludzie nie rozumieją, że na początku chce się mieć spokój? Jeszcze rozumiem, że rodzice i rodzeństwo przyjedzie, ale oni akurat u mnie na pewno będą mieli na tyle taktu żeby nie siedzieć za długo, w dodatku pomogą zawsze, ale kurna znajomi na piwko i kawkę?????????? Nie mogę już o tym myśleć bo chyba mi ciśnienie skacze
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 11:18   #4156
emmos
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie wiem czy ludzie nie rozumieją, że na początku chce się mieć spokój? Jeszcze rozumiem, że rodzice i rodzeństwo przyjedzie, ale oni akurat u mnie na pewno będą mieli na tyle taktu żeby nie siedzieć za długo, w dodatku pomogą zawsze, ale kurna znajomi na piwko i kawkę?????????? Nie mogę już o tym myśleć bo chyba mi ciśnienie skacze

Tż powiedział, że coś wymyśli, więc trzymam go za słowo...

Stary 2017-07-05, 11:26   #4157
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Hej hej,

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Karolina powodzenia!!!

ja już po szpitalu, na ktg niby nic ale 1,5 cm rozwarcia jest i wygląda na to że wszystko się szykuje. W piątek na 8 jedziemy na cc. Mała ma 3600 z USG. Wody i przepływy ok. Boli mnie podbrzusze i generalnie mogę zacząć rodzić w każdej chwili 😊
Stary 2017-07-05, 11:28   #4158
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Agg to nie przez brak podlewania tylko urosła do kolan i dopiero Tz ja skosił wiec na dole jest sucha

Anna mój Tz ma siedzibę firmy w domu :p ostatnio wdrażał nowego wiec go długo nie było ale teraz powinien juz byc normalnie w domu :p

To nie wiem czy gorzej czy lepiej jak w domu u nas by w domu nie przeszło na szczęście ja lubię siedzieć sama tylko ciekawe jak będzie jak się urodzi mała.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Darietta aż mnie trzesie jak to czytam. Poproś położne o pomoc, one od tego są żeby Ci pomóc, sama nic nie musisz, albo niech Twój mąż poprosi. Nie noś dziecka jak Ci słabo, litości. Te kobiety są tam dla Ciebie, ale muszą wiedzieć czego potrzebujesz. Komentarzami się nie zrażaj.

Może ja nie wiem co mnie czeka i dlatego lżej do tego podchodzę W Twoim planie opieki nad dziećmi nie widzę roli Tż, u mnie nie ma innej opcji

U mnie zgaga jest na 1 miejscu

Wielkie kciuki za Was ✊️✊️

Już doczytałam, że jesteś po wizycie. Brawo za hemo.

Darietta proś o pomoc, bo zaraz zadzwonię do tego szpital i ich wszystkich opier....!

✊️✊️ za Was

Super, bardzo szybko

Vadi kciuki za Ciebie i knedelka ✊️✊️

Chyba o mojej nocy piszesz, bez kitu

Fajną masz tą córeńkę

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Taedio ale Ci dobrze

Agg_s super avatar

Brzuch mi opadł to zgagi już prawie nie mam także Tobie tez zaraz przejdzie a z tymi odwiedzinami to chyba ich trochę poniosło

Nosi mnie coś jadę na shopping do biedry

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-07-05 o 11:29
Stary 2017-07-05, 11:34   #4159
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

Siku, herbatka + wczoraj postanowiłam, że zrobię dzisiaj babkę i muszę dotrzymać danego sobie słowa! i jeszcze obiecałam wszystkim, że zrobię polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów z makaronem i pomidorkami koktajlowymi

Może jabłka, suszone śliwki podjadaj?? Mi to pomaga

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja chcę piątek

A jak nie w piątek to chociaż niedziela, akurat mój termin

Rodzic możesz już szybciej

Kciuki

Współczuję nocki

Córcia będzie pomagać przy maluszku

Jak TZ ma czas jeździć z Tobą a nie siedzi w firmie to nie jest tak zle mój potrafi siedzieć po 12h w firmie plus w weekendy. A z pracownikami już tak jest to przecież nie ich

Awatar super właśnie tak się teraz czuję
Wcale mi się nie uśmiecha ale niedziela może być

Cytat:
Hej hej,

Karolina powodzenia!!!

ja już po szpitalu, na ktg niby nic ale 1,5 cm rozwarcia jest i wygląda na to że wszystko się szykuje. W piątek na 8 jedziemy na cc. Mała ma 3600 z USG. Wody i przepływy ok. Boli mnie podbrzusze i generalnie mogę zacząć rodzić w każdej chwili 😊
Więc

Cytat:
To nie wiem czy gorzej czy lepiej jak w domu u nas by w domu nie przeszło na szczęście ja lubię siedzieć sama tylko ciekawe jak będzie jak się urodzi mała.

Brzuch mi opadł to zgagi już prawie nie mam także Tobie tez zaraz przejdzie a z tymi odwiedzinami to chyba ich trochę poniosło

A ja zgage mam nadal. Może brzuch mi nie opadł??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-05, 11:38   #4160
minini
Zadomowienie

Cytat:
współczuję nocki

A ja czekałam dzisiaj w kolejce w lab, w dodatku najpierw jakaś babcia się w kolejkę wepchnęła (ludzie siedzieli w korytarzu i czekali, a ona jakby nas nie widziała weszła sobie do lab), ale było mi jej szkoda bo już taka staruszka i niedosłyszała więc nic nie mówiłam, a potem jakis dziad mi się wepchnął to zabiłam go wzrokiem tak, że zaczął przepraszać
To od dzisiaj wywołujesz poród?
Zazdroszczę Wam słoneczka, ja też chcę

Oho! Mój młody też!

u nas w szpitalu sa wyznaczone godziny odwiedzin i max.2 osoby moga przyjść do jednej pacjentki jednoczesnie. wiec u mnie nie bedzie odwiedzin nikogo poza mężem i mamą ktora pewnie raz bedzie chciala przyjść zobaczyc jak sie czuje córka i wnuk. a tak, nie ma opcji nikogo innego!
niestety będziemy sie musialy nauczyć odmawiać odwiedzin i nie reagować na obrażanie sie...

Cytat:
Pozdrawiam!

no jak mogłaś tak trawe zaniedbać!?
gdzie te grube uda? bo tu jakies patyczki widze tylko

Cytat:
Super!

Świetna!

Tak też się czuje!

Powiedziałam do tż że zamknę się w pokoju od środka i nigdzie nie wyjdę jak ktoś przyjdzie!
heh czasem nie bedzie innego wyjścia i trzeba bedzie tak robić. zawsze mozna powiedzoec "ide karmic, prosze nie przeszkadzac" a po karmieniu zasnąć

Cytat:

no tak jak zabronilam sprzatać to sie za gotowanie weznie! ja wlasnie zjadalm reszte babki syn spyta po powrocie gdzie ciasto bede musiala upiec drugą ..

no widzisz, Ty chociaz bedziesz miala odwiedziny z głowy! najlepiej powiedziec ze jak przeprowadzicie sie do siebie i po problemie

a na problemy z wyproznianiem oprocz sliwek i innych błonników są tez fajne pozycje jogi, skręty tułowia itp, poszukaj na yt. dzialają czasem blyskawicznie!

jade odebrać gniazdka i kontakty. kot chrapie mi na kanapie, ależ mi sie nie chce... mały atakuje znow prawa strone brzucha stopami
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 11:38   #4161
Mała!
Zakorzenienie

Agss
Ja mam odwrotnie z dwa razy na dzień... od magnezu chyba, spróbuj śliwek, czeresni teraz dobry czas

Oł jea!!!

1499251136018.jpg

Stary 2017-07-05, 11:46   #4162
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
ja już po szpitalu, na ktg niby nic ale 1,5 cm rozwarcia jest i wygląda na to że wszystko się szykuje. W piątek na 8 jedziemy na cc. Mała ma 3600 z USG. Wody i przepływy ok. Boli mnie podbrzusze i generalnie mogę zacząć rodzić w każdej chwili

Czyli wszystko już zaplanowane, nie pozostaje Ci nic tylko rodzić

Cytat:

Pocieszające jest to co piszesz, oby minęło świństwo jak najprędzej też by mi się przydało biedre odwiedzić, ale muszę poczekać na kuriera.

Stary 2017-07-05, 11:46   #4163
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Może jabłka, suszone śliwki podjadaj?? Mi to pomaga

Wcale mi się nie uśmiecha ale niedziela może być

Więc

A ja zgage mam nadal. Może brzuch mi nie opadł??

Mi przeszła i już prawie wcale nie mam zgagi a potrafiłam się budzić parę razy w nocy.

Dawno brzuszków nie było 39t3dIMG_1499251594.324997.jpg
Stary 2017-07-05, 11:47   #4164
emmos
Zakorzenienie

Coś dziewczyny nie dają znać, Morelle przywołujemy Cię. Nulka jak u Ciebie?

Stary 2017-07-05, 11:47   #4165
vadi
*sportaddict*

Aaaaa dziewczyny wybaczcie off top ale wygląda na to, że moja kuzynka i bliska przyjaciółka jest w ciąży
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 11:50   #4166
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Mi przeszła i już prawie wcale nie mam zgagi a potrafiłam się budzić parę razy w nocy.

Dawno brzuszków nie było 39t3dZałącznik 7136516

Jak na ten tydzień ciąży to jest na serio bardzo zgrabny i mały

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Aaaaa dziewczyny wybaczcie off top ale wygląda na to, że moja kuzynka i bliska przyjaciółka jest w ciąży

Ni to superaśnie, razem będziecie wózki pchały

Stary 2017-07-05, 11:55   #4167
Mała!
Zakorzenienie

Super Vadi

My sweet
Ojej! Fajowo! Moze samo.się zacznie ciut zazdroszczę

Mnie już boli wszystko, dziś w ogóle dziwnie się czuje:/

Stary 2017-07-05, 11:58   #4168
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Agss
Ja mam odwrotnie z dwa razy na dzień... od magnezu chyba, spróbuj śliwek, czeresni teraz dobry czas

Oł jea!!!

Załącznik 7136511

musiałaś
Cytat:

jaki malutki!!!
Cytat:
super!

Stary 2017-07-05, 12:02   #4169
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Agss

Oł jea!!!

Załącznik 7136511

Mala to zobacz moje zapasy po wizycie w lidlu

Cytat:

fajny malutki brzuszek

Cytat:
Hej hej,

Karolina powodzenia!!!

super, to teraz byle do piątku! powodzenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170705_125809.jpg (138,6 KB, 78 załadowań)
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 12:07   #4170
taedio
MerDer 4ever

Ja nie ogarniam ludzi, którzy sami pchają sie w odwiedziny do kogoś wgl. Nie wspominając o noworodku w domu

Jon dzięki jutro w nocy może sie zacząć a skończyć po północy
No siara, siara ale juz wszystko skoszone, pograbione, ma padać deszcze pózniej wiec niech trawkę podleje i ładnie, zielono odrośnie
No grube, grube! Zdjęcie nie oddaje rzeczywiści!
Nie pożyczę słońca bo i u nas sie schowało

Sweet jeszcze troszkę i bedzie mała księżniczka

Anna Tz ma firmę jednoosobową i to taka, że nie przyjmuje nikogo w domu wiec nie opłaca sie kupować/wynajmować innego miejsca

Minini ja sie za koszenie nie zabieram o nie nie! teoretycznie to działka teściów No chyba, że trzeba skosić trawę..
Ubierz okulary!
Fajne zapasy

Anna śliczny, malusi brzusio!

Vadi super!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości