|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Jezu ile naskrobałyście!!! Zaraz napiszę co u mnie tylko odniosę się do waszych postów!
Cytat:
Faktycznie teraz już normalnie otwiera oczy. Cytat:
Cytat:
Chilli czym pielęgnowałaś i jak pępek, że tak szybko odpadł? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jak nosić dziecko? Gdzie? U nas był zakaz noszenia dzieci na rękach poza pokojem. Musiały być w wanienkach. Jak matka szła do wc czy pod prysznic, albo zwyczajnie wychodziła z pokoju to dziecko musiała odwieźć do boksu. Ja swoją miałam w wanience przy łóżku i nawet pod przewijak jeździłam z wanienką. A gdzie jest Twój mąż, że jesteś sama? Cytat:
Cytat:
A co do opuchnięć. Dziewczyna z pokoju nie miała opuchniętych nóg w ciąży. Po porodzie ma bańki.
|
|
#4172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byle do piątku, co? ![]() Cytat:
Fajny brzuszek i taki mały ![]() Cytat:
Dla niecierpliwych dziewczyn które mają piłkę - ćwiczenia na wywołanie porodu: Ja coś jogowego poćwiczę. |
|||
|
|
|
#4173 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
zapisane!
|
|
|
#4174 |
|
*sportaddict*
|
Próbuje tych ćwiczeń od paru dni i nie wiem czy coś dają
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4176 | |||
|
Wtajemniczenie
|
My Sweet no to w piątek (albo wcześniej
) powitamy kolejną dzidzię jak samopoczucie w związku z tym? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
! |
|||
|
|
|
#4177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
haha xzora to ja codziennie robie podczas szykowania śniadania
jakoś efektow brak
|
|
#4179 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Rozeznanie
|
Od dwóch godzin próbuje wyjść z domu na zakupy ale tak leje cały czas że mi się nie chcę wychodzić i moknać
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Więc tak - jestem w domu
![]() Wczoraj rano dostałam wypis. Później czekałam na pediatrę - była mega fajna. Aż ją uściskałam. Pow, że Pestka ok. Przez moją opryszczkę zaprosili laryngologa do szpitala, zbadała jej słuch i jest ok. Także nie muszę iść z nią do poradni. Chociaż tż się upiera. Wkleili mi certyfikat, że słuch był badany. Dodatkowo miała szczepienie na żółtaczkę, wit K i krew z pięty na badania przesiewowe. Pani doktor pow, że naczyniak spokojnie zejdzie. Osłuchowo wszystko, martwiłam się ze względu na te zastawki które wyszły w ciąży. Jedyne co to, że ulewa. Spytała czy chce wyjść już ze szpitala, odp że tak, ale w granicach rozsądku, więc jak coś mają spr to niech spr. Więc pobrali jej krew na morfologię, crp i od razu na żółtaczkę. Także czekałam do 14 na wyniki badań. Wyszły idealne Żółtaczka ok 10. Niestety na drogę musiała dostać butlę bo ja mam jeszcze mało pokarmu i głodna jest, marudzi. Drogę przespała. W domu byłam tak zmęczona, że nie mogłam zasnąć. Przebrałam się w piżamę i położyłam. Co 1 h się budziła i mąż mi ją przystawiał do piersi. Rzuciliśmy wszystkie menele na środek i jest totalny bałagan. W międzyczasie starałam się zrobić listę co trzeba załatwić dziś. Bo też pojechał do wro wysłać paczki, na zakupy, pocztę i po l4 na mnie. Nie dostał. Internista mu nie dał. Pow, że gin powinien. Zarejestrował mnie do lekarki z luxmedu, do której chodziłam, ale ona na wizycie też mi mówiła, że nie wystawi. Także tak to jest ... O 22 odpadłam, już tylko tż się nią zajmował. Dostała butelkę. W nocy miałam mega dreszcze z przemęczenia. W dodatku mam opryszczkę na nosie i męczy mnie astma. Tż budził ją co 3h. W nocy wystarczyła jej pierś. Jak na razie od rana też. Butelka jest na wszelki wypadek. Bardzo mało mam tego pokarmu i ona zwyczajnie jest głodna. W ogóle dopiero na wypisie zobaczyłam, że mam zaznaczony poród z komplikacjami - Pestka była owinięta pępowiną wokół szyi. W dniu wypisu przyszła do tej koleżanki z pokoju pani od laktacji, więc też skorzystałam. Potem jeszcze była dietetyczka, więc wiedzieliśmy co najlepiej by było, żebym jadła. Mąż zrobił zakupy. Pije herbatki laktacyjne i femil... coś tam. Do rozpuszczania z mlekiem. Radzę pilnować dokumentów przy wypisie bo mi jednego nie oddali. Musiałam ich męczyć i dobrze zrobiłam bo 30 min później już bym nie odzyskała. Poszły by do archiwum. Mam na pamiątkę nasze dwie opaski ze szpitala ![]() Ogólnie jest coraz lepiej bo jestem z mężem, w domu i odsypiam powoli. Malutka jest cudowna. Uśmiecha się za każdym razem gdy ją całujemy. Przebieranie lubi - ma to chyba po mamusi Paznokcie nie są problemem Mleko mi ścieka, ale jeszcze mało. Użyłam laktatora to się za głowę złapałam, że nawet dna butelki nie wypełniłam. Ale walczę ostro. 30 min jedna pierś, 30 min druga. Na szczęście mi nie przeszkadza takie mocne targanie za sutki Więc nic się z nimi nie dzieje.Daje Pestce wit D w sprayu, bardzo wygodne! polecam! Aha i w ogóle jak wróciliśmy wczoraj do domu to w kołysce leżało pudełko na biżuterię - czerwone serduszko, a w środku było to: https://www.apart.pl/bizuteria/zawie...iamentami/7109 Duże to ja, a małe to Pestka Postarał się chłopak ![]() Co do mojego samopoczucia: psychicznie wszystko ok Fizycznie dalej jestem niewyspana, ale nie jest tak źle. Szew mnie mega ciągnie z lewej str. Podobno mam tam więcej supełków. Brzuch powoli opada, ale jeszcze dużo zostało. (Wczoraj wyglądałam komicznie przy przymierzaniu paczek z Zary. Dobrze, że moja sis była z nami, żeby pomóc to chociaż miałam odniesienie). Na wadze mniej o 5 kg. No to chyba tyle ![]() A tutaj foto Pesteczki w drodze do domu i w jej apartamentach -jak to określiła emmos ps. Śpi zupełnie jak mamusia
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-07-05 o 13:56 |
|
|
|
#4182 |
|
*sportaddict*
|
Morelle, wspaniałe wiadomości
a mała przesłodka Dobrze, że szybko stajesz na nogi
|
|
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
Morelle przecudna mała kruszynka
|
|
|
|
#4184 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle gratuluję powrotu do domu!
Ale piękna Pestka! Jaka malusia w tym łóżeczku Dużo sił dla Ciebie! Brawa dla męża, piękny naszyjnik wybrał Chilli zapomniałam napisać ostatnio, superowy Wincent w wózku na spacerku! Fajnie, że już u Was spokojniej Dla Ciebie też dużo sił!
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia, super wieści
to wbijaj się w kolejkę i rodź![]() Ehm, dla mnie sobota za wcześnie. Na pełnię zaciskam nogi;D Emilia, my jesteśmy 200 km od rodziny. Oboje pracujemy poza naszą miejscowością i mieszkamy tu krótko wiec nie mamy bliższych znajomych. Dziecka nie będę miała jak zostawić nawet wychodząc do osiedlowego po chleb... Ale damy radę! Cashmere, super że idziecie do domku! Minini, super reaguje twój syn! Fajnie sensie cieszy z braciszka brawo za AGD:pVadi, kciuki! Moje koty nie reagują raczej na petardy. Może trochę są niespokojne ale bez przesady. Uff jeszcze z 50 postowdo nadrobienia... Nie ogarnę teraz. Muszę posprzątać chałupę. Pochwalę się tylko wizytą. Wszystko ok. Młody już 3300 (37+0). Współczuję sobie jeśli jeszcze urośnie a usg zaniży wagę. Rozpoczynam łykanie wiesiołka:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4186 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#4187 |
|
Rozeznanie
|
Xzora dzięki za filmiki
na piłce robię wszelakie wygibasy ale jeszcze muszę poczekać na akcję ;D Anna Paula śliczny brzusio i widać, że już nisko. Morelle cudne wieści, wzruszyłam się , jak zobaczyłam takie maleństwo w łóżeczku<3 Podasz nazwę tej wit d w sprayu? Kciuki, za rozkręcenie laktacji. Karolinusia kciuki za Was! |
|
|
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ważne ze juz w domu wszystko jest oki. Resztę pomału ogarniecie😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dobrze, że się odzywasz ![]() Pestka jest cudowna, to drugie zdjęcie rozwala mnie na łopatki taki mały bączek w tym łóżeczku haha i jak leży wygodnisia rewelacja! Super, że już jesteście w domu. Podoba mi się to, że Pestka została dokładnie przebadana, mam nadzieję, że u mnie też tak będzie. Fantastycznie, że Tż Ci tak pomaga, zuch chłopak, prezent też cudny Zyczę żebyś nabrała teraz więcej sił, skoro Pestka noc na piersi wytrzymała to znaczy, że już jest poprawa. Kolega mówił mojemu tż, że jego partnerka w szpitalu tylko mm, a teraz w domu to on sobie jej mleko z piersi do kawy dodaje, bo tak wszystko ruszyło, wariat U Ciebie też ruszy na pewno. 5kg w dół to wg mnie ładnie. Dużo siły Morellko, ściskam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4190 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, rozczuliłam sie nad zdjęciami Pestki. Słodka jest w tych swoich apartamentach. Wy tez sobie super radzicie i brawa dla TZ za prezent i pomoc!
Pestycyda - super, ze na wizycie wszystko ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda, ładna waga maluszka
gratki za wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi - jak do salsy dodałas masowanie brzucha i przysiady to sie liczy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Gratuluje powrotu szczęśliwie do.domu. Anastazja jest cudna jakie to łóżeczko duże przy niej - wielkie! Super z tym.karmieniem, ze jakos idzie, a pokarm będzie zobaczysz Jakie wybrałaś mm? Kurde wyszlismy na plac i zaczyna padać :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4195 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak kuzynowi urodziła się córa to pojechałam w odwiedziny jak sam zaprosił. Nawet mi do głowy nie wpadło zeby się pchać wcześniej. Mała miała wtedy 2 miesiące.Cytat:
teraz już nie bedziemy same w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mało mi przeszkadza ten brzuch, gole się sama i w wannie tez sama wstaję ![]() Cytat:
Tez będę musiała powiedzieć ze miałam opryszczkę dwa razy w ciazy. Jak radzisz sobie z ulewaniem? Dobrze ze próbujesz karmić i ze mąż pomaga. Słodka ta Twoja córeczka, jest śliczna po mamie a serduszko cudne. dużo kg Ci jeszcze zostało? Ile miałaś na końcu ciazy dodatkowo?
|
||||||||
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napiszcie mi proszę ile kompletów ubranek naszykowałyście do szpitala?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4197 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#4198 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już mi ciężko było chodzić po sklepie bo mnie ciagle coś kłuje i ciągnie ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Mam 3 komplety ale położna mowila zeby tylko skarpetki wziąć to będę miała w aucie zostawione w razie w |
||
|
|
|
#4199 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A takich ludzi to hmmm nie rozumiem, mi by było głupio ![]() Cytat:
nastawiam się już psychicznie, ale na razie ich nie widać ![]() Cytat:
!Jabłuszka staram się jeść i sok z jabłek pić ![]() Cytat:
no bo jak to tak leżeć cały dzień ![]() ale przyznam, że w połowie robienia babki miałam taki ból brzucha, że miksowałam z wielkimi grochami łez na policzkach.... ale dokończyłam, baba zrobiona, obiad gotowy do wrzucenia na patelnię, poleżałam w między czasie i na razie bóle przeszły Boję się, że jak się tak skręcę to już się nie odkręcę Wyjadła synowi babkę... no ładnie!!!!! Cytat:
czereśni też nie lubię <maruda max level>Cytat:
![]() Morelka, super, że jesteście w domku Pesteczka jest przeeeeesłodka!!!
|
|
#4200 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mogłam się powstrzymać, i tak zajmują malutko miejsca.Powiem Wam że zestresowalam się ta informacja o rozwarciu i tym, że poród może zacząć się w każdej chwili. W sumie do terminu mam jeszcze 13 dni! Więc leżę i pachne i do piątku nie mam zamiaru robić nic. Ale cieszę się że CC nie będzie zupełnie na zimno.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

Wizja wyrzucenia je motywuje 

Byle do piątku, co?
u nas by w domu nie przeszło na szczęście
ja lubię siedzieć sama tylko ciekawe jak będzie jak się urodzi mała.
) powitamy kolejną dzidzię 

Żółtaczka ok 10. 
Dla Ciebie też dużo sił!

taki mały bączek w tym łóżeczku haha i jak leży wygodnisia 

ale juz wszystko skoszone, pograbione, ma padać deszcze pózniej wiec niech trawkę podleje i ładnie, zielono odrośnie 

!
no bo jak to tak leżeć cały dzień