Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-05, 12:32   #4891
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
no cena zabija...widzialam je tez za okolo stowke ale bez tej czarnobialej strony...poza tym sama nie wiem czy to nie za duza dla mnie ale chcialabym jakas kupic a sie nie znam..a te takie maty z piankowych puzzli? one sa ok?
A ja na start sobie kupiłam taką za 29zł Naprawdę fajna - polecam.
http://allegro.pl/mata-piankowa-☠☠☠☠☠☠..NTRmNjIyMjQ%3D

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Oho, cenzura Wrzucam opis aukcji: "
Mata piankowa PUZZLE piankowe XXL 62x62x1cm 4SZT
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 12:52   #4892
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
no cena zabija...widzialam je tez za okolo stowke ale bez tej czarnobialej strony...poza tym sama nie wiem czy to nie za duza dla mnie ale chcialabym jakas kupic a sie nie znam..a te takie maty z piankowych puzzli? one sa ok?
Dlatego bede polowac na lekko uszkodzona, ale ja chce duza wlasnie. Bo mam miejsce i na dluzej wystarczy do zabawy.
Z puzzli sa ok, tylko zeby certyfikat miala, bo kiedys byla afera, ze niektore sa toksyczne. Juz pisalam, ze nie chce z puzzli, bo bede przenosic ja pewnie.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 13:26   #4893
diablica80
Zakorzenienie

Hello nadrobiłam ale nie ma szans odnieść się do wszystkiego, młody ma drzemkę to korzystam...później pewnie za żelazko się zabiorę

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Niezłe z nas elastyny
dobrze, że jeszcze radę dajemy

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

żeby się zmobilizować do prania kupiłam dzisiaj nową pralkę przywiozą w piątek może wtedy się ruszę
Niezła motywacja

Cytat:
z nudow poszukalam i kliknelam fasolke motherhood do karmienia...w empiku w promocji znalazlam, z dostawa 55zl
Uzależniona jestem od produktów Motherhood;a - też czekam na paczkę z Empiku miała być dzisiaj ale chyba jest opóźnienie i jutro przyjedzie.

Cytat:

A to u Ciebie teoria się sprawdza, u mnie też Moja ciocia wczoraj mi zrobiła taki test i podobno lewą ręką podpierają się mamy dziewczynek, a mamy chłopców prawą Taka zabawa w stylu wróżenia z kształtu brzucha, albo rodzaju zachcianek ciążowych
Nie zdąrzyłam wczoraj odpowiedzieć...hm..ja to przekora jestem i wyjątek o reguły - podparłam się lewą ręką - Co na to Igor?

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Ja coraz częściej myślę, że taka lina zwisająca z sufitu centralnie nad moim łóżkiem to byłby całkiem dobry pomysł. A po porodzie by się pewnie przydała do zabaw z mężem.
Mojemu taka lina też by się spodobała

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

Ja po wizycie, mały ma 3020g. Szyjka miekka i skrocona. Rozwarcie na 1,5 cm. Takze jeszcze tylko tydzien bym chciala wytrzymac Za duzo planow mam teraz

[/COLOR]No i wozek jeszcze nie dojechal!
Gratulacje,

A co do wózka... ehh, oby szybko dostarczyli

KCIUKI ZA WIZYTY
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 14:44   #4894
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Ponadrabiam Was wszystkie dzisiaj z ostatnich 2 dni Montaż drzwi z komplikacjami i dziwne zawirowania pogodowe nie sprzyjały aktywnościom, ale dziś za to wyspałam się jak królowa. 10 GODZIN SNU! Tadam! Tak w ciąży chyba jeszcze u mnie nie było

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Serenely, u mnie podobnie. Cała szafa małego zawalona ciuchami i mam wrażenie, że dopiero jakąś 1/10 upralam. Nie wiem gdzie to pomieszcze. A jeszcze w naszej szafie przeorganizowalam trochę miejsca bo rzeczy tz byly za bardzo rozrzucone po półkach. Nie wiem jak to wszystko ułożyć i zorganizować. A najśmieszniejsze jest to, że mimo tej kupki ubranek, wciąż czuje, Że czegos mi będzie brakowało.
Ja dzisiaj się ostro przeraziłam Waszymi porodami (Oriane) i rozwarciami (Judka), więc z tego wszystkiego wstawiłam wreszcie pranie z koszulami do porodu. Haha! Wreszcie coś ruszyło!

Cytat:
Właśnie z tym pasem to ciężko przewidzieć

Muszę dodać nowy warunek do zabawy: bawią się te, którym stan zdrowia na to pozwala

A co do wygibasów, to testowałam ostatnio, czy jestem w stanie wsadzić nogę do zlewu Wynik pozytywny
Niniejszym ogłaszam, że wsadziłam Specjalnie odeszłam od kompa do zlewu, żeby sprawdzić

Cytat:

Jak sobie pomyślę o ćwiczeniach to mi słabo

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Zabawa na dziś:
siadamy na podłodze i wstajemy jak najbardziej odruchowo. Zapamiętujemy, którą ręką się podpierałyśmy przy wstawaniu i piszemy na forum. Wieczorem rozstrzygnięcie zabawy
Ja jeszcze nie wiem, jak się będę czuła, więc łatwo mi mówić, że będę ćwiczyć - później i tak pewnie d**pa z tego wyjdzie :P Ale pas spróbuję ponosić.

Z tym zapamiętywaniem czegokolwiek to chyba przeceniasz nasze ciążowe kalafiory Zwłaszcza po intensywnym wysiłku fizycznym

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Jezu, ja mam dwie torby, jedna dla mnie (z siłowni ), a druga ciut mniejsza dla młodej. Już się ledwo mieszczę, a naprawdę biorę tylko potrzebne rzeczy wyprawkowe!
Ja mam jedną, ale wielką, więc spakuję i siebie, i małego bez większych trudności.

Cytat:
Ja mam dzis wizyte na nfz ale ta piatkowa wazniejsza dla mnie
Jutro bede musiala jechac oddac krew i mocz bo prawie o tym zapomialam

U mnie pranie dzieciaczkowe nr 5 sie kreci. Jeszcze co najmniej 2 - bluzy i kocyki. Mowie co najmniej bo ostatnio znow torby jakies dostalam ale nie przejrzalam jeszcze...
No..i sterta z dwoch pran patrzy sie na mnie i czeka na desce..dzis chyba jej czas

Dziewczyny ogolnie Wam powiem ze czuje wewnetrzny lek..normalnie cykam sie porodu i co po nim jak pomysle ze juz tak malo czasu zostalo to mnie mdli

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja też się cykam, bo:
1. Nie umiem oddychać torem brzusznym,
2. Nie mam przygotowanego planu porodu,
3. Nie mam jeszcze łóżeczka i części wyprawki,
4. Mam rozbabraną i niezałatwioną sprawę z ZUS-em,
5. Coraz gorzej mi idzie sprzątanie mieszkania, a z dwoma psami wszystko syfi mi się cały czas i boję się, że TŻ nie ogarnie tematu...

i tysiąc innych lęków.

Z dobrych wieści: moja przyjaciółka urodziła dziś kilka minut po północy ślicznego synka Miała być czerwcówką (termin 27.06) - skończyła jako lipcówka
Stary 2017-07-05, 14:46   #4895
TinaTatina
Raczkowanie

Witam się popołudniowo
Od rana udało mi się załatwić wszystko co poplanowałam, czyli małe zakupy bo pustki w lodówce, plotki z koleżanką i jeszcze lekkie ogarnięcie domu. Za to teraz usiadłam i czuję że padam na twarz. I chyba zaraz drzemka będzie, bo pogoda też niemrawa jakaś.
Wczoraj do nas dotarło łóżeczko, ale jakiś czas się powietrzy zanim zostanie skręcone, bo musimy najpierw małe przemeblowanie w domu zrobić.

Cytat:

Dziewczyny ogolnie Wam powiem ze czuje wewnetrzny lek..normalnie cykam sie porodu i co po nim jak pomysle ze juz tak malo czasu zostalo to mnie mdli

Cytat:
Napisane przez Nextime1711 Pokaż wiadomość

Ja bardziej mam stresa jak myślę o tym co po porodzie... Nigdy nie miałam styczności z takim malutkim dzieciatkiem i boje sie ze moge nie podołać... Niby dużo wiem ze szkoly rodzenia, ale to nie to samo... Może źle nie będzie, niby kobiety maja instynkt macierzyński😉

Takie rozterki są chyba absolutnie normalne, ale jeśli chodzi o czas już po porodzie to myślę sobie, że jest tyle lasek-nieogarów, które dały radę, że czemu niby my mamy nie dać
Poza tym każda z dziewczyn, mających juz dzieci też była wcześniej po pierwszym porodzie i sobie super poradziły przecież
Ja chyba bardziej się boję jakiś komplikacji okołoporodowych właśnie, jak już któraś z dziewczyn pisała. Tym bardziej że miałam bardzo przykrą sytuację w rodzinie. Bardzo dawno, ale jednak gdzieś mi się to w głowie przewija

Cytat:

Ja po wizycie, mały ma 3020g. Szyjka miekka i skrocona. Rozwarcie na 1,5 cm. Takze jeszcze tylko tydzien bym chciala wytrzymac Za duzo planow mam teraz

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

No i wozek jeszcze nie dojechal!
Judka idziesz do przodu jak burza gratulacje!
I kciuki żeby się sklep ogarnął sprawnie, bo na tym etapie to już nam takie akcje nie są potrzebne

TinaTatina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 14:48   #4896
sharlotka87
Rozeznanie

Cześć

Cytat:
Hej
Zamelduję się i tu: córcia waży już około 2,5-2,6 kg i wszystko u nas ok Szyjka nadal zamknięta, więc dalej brykam ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------
duża dziewczyna

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Dziękuję za wizytowe kciuki
Po wizycie u nas w porządeczku, młody 3kg (35t4d), przepływy w porządku, i moje wyniki morfo super- najlepsze od początku ciąży
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Nextime1711 Pokaż wiadomość
Wy macie ochraniacz na szczebelki do łóżeczka? Trochę boję sie go zakładać bo różne są opinie...
Mam, dostaliśmy, ale używać nie będziemy.

Cytat:
Ja mam dzis wizyte na nfz ale ta piatkowa wazniejsza dla mnie

Kciuki za wizytę
Jeszcze kilka dni temu byłam gotowa rodzić. Teraz tak się boję, że niech mały siedzi ile potrzebuje
To wszystko wina wózka. Mąż go złożył, a mnie ogarnął paniczny strach, że to już. Jutro zaczynamy 37 tc, wiem, że ciąża musi się jakoś rozwiązać jedno dziecko już w domu jest, nie wiem o co mi chodzi ....

Cytat:

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------
Matko i córko, zaraz będziesz rodzić .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Itakasia dziękuję za przepis

Edytowane przez sharlotka87
Czas edycji: 2017-07-05 o 14:50
sharlotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 14:54   #4897
malenka1889
Zadomowienie

Zapomniałam kciuki laski za wizyty 😘

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-05, 14:58   #4898
sharlotka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Niniejszym ogłaszam, że wsadziłam Specjalnie odeszłam od kompa do zlewu, żeby sprawdzić

Z dobrych wieści: moja przyjaciółka urodziła dziś kilka minut po północy ślicznego synka Miała być czerwcówką (termin 27.06) - skończyła jako lipcówka
Ja nawet nie będę próbować już mam wizję jak wkładam nogę do zlewu i nie dam rady jej wyjąć nie chcę tak stać do 16:00 aż wróci mąż

Moja znajoma też dziś urodziła! Myślałam przez chwilę, że piszesz o tej samej bo termin się zgadza kalafior, rozumiesz, przecież z innych miast jesteśmy, trochę potrwało zanim to do mnie dotarło i przestałam się tak ekscytować Na prawdę nie wiem jak się obroniłam
Też miała termin na 27 czerwca, a urodziła dziś 8:00
sharlotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 15:03   #4899
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Ponadrabiam Was wszystkie dzisiaj z ostatnich 2 dni Montaż drzwi z komplikacjami i dziwne zawirowania pogodowe nie sprzyjały aktywnościom, ale dziś za to wyspałam się jak królowa. 10 GODZIN SNU! Tadam! Tak w ciąży chyba jeszcze u mnie nie było

Ja dzisiaj się ostro przeraziłam Waszymi porodami (Oriane) i rozwarciami (Judka), więc z tego wszystkiego wstawiłam wreszcie pranie z koszulami do porodu. Haha! Wreszcie coś ruszyło!

Ja jeszcze nie wiem, jak się będę czuła, więc łatwo mi mówić, że będę ćwiczyć - później i tak pewnie d**pa z tego wyjdzie :P Ale pas spróbuję ponosić.

Z tym zapamiętywaniem czegokolwiek to chyba przeceniasz nasze ciążowe kalafiory Zwłaszcza po intensywnym wysiłku fizycznym

Ja mam jedną, ale wielką, więc spakuję i siebie, i małego bez większych trudności.

Ja też się cykam, bo:

1. Nie umiem oddychać torem brzusznym,

2. Nie mam przygotowanego planu porodu,

3. Nie mam jeszcze łóżeczka i części wyprawki,

4. Mam rozbabraną i niezałatwioną sprawę z ZUS-em,

5. Coraz gorzej mi idzie sprzątanie mieszkania, a z dwoma psami wszystko syfi mi się cały czas i boję się, że TŻ nie ogarnie tematu...

i tysiąc innych lęków.

Gratulacje dla przyjaciółki!

Ja pasa nie kupuje, mam bandaż elastyczny i w pierwszej ciąży też bandażem się okręcałam, no i takie wysokie majtki wyszczuplające zakładałam jak miałam siłę 😂

Ty z ZUS masz problemy, a ja z księgową co zwolnienia 3 miesiąc niesie i zanieść nie może nie wspominając, że tel.nie odbiera bo urlopuje 😡

Ale co nas nie zabije to nas wzmocni.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez TinaTatina Pokaż wiadomość
Witam się popołudniowo

Od rana udało mi się załatwić wszystko co poplanowałam, czyli małe zakupy bo pustki w lodówce, plotki z koleżanką i jeszcze lekkie ogarnięcie domu. Za to teraz usiadłam i czuję że padam na twarz. I chyba zaraz drzemka będzie, bo pogoda też niemrawa jakaś.

Wczoraj do nas dotarło łóżeczko, ale jakiś czas się powietrzy zanim zostanie skręcone, bo musimy najpierw małe przemeblowanie w domu zrobić.

Takie rozterki są chyba absolutnie normalne, ale jeśli chodzi o czas już po porodzie to myślę sobie, że jest tyle lasek-nieogarów, które dały radę, że czemu niby my mamy nie dać

Poza tym każda z dziewczyn, mających juz dzieci też była wcześniej po pierwszym porodzie i sobie super poradziły przecież

Ja chyba bardziej się boję jakiś komplikacji okołoporodowych właśnie, jak już któraś z dziewczyn pisała. Tym bardziej że miałam bardzo przykrą sytuację w rodzinie. Bardzo dawno, ale jednak gdzieś mi się to w głowie przewija

Judka idziesz do przodu jak burza gratulacje!

I kciuki żeby się sklep ogarnął sprawnie, bo na tym etapie to już nam takie akcje nie są potrzebne

Bedzie dobrze laski, dzidziuś się urodzi instynkt macierzyński się załączy 😉

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez sharlotka87 Pokaż wiadomość
Ja nawet nie będę próbować już mam wizję jak wkładam nogę do zlewu i nie dam rady jej wyjąć nie chcę tak stać do 16:00 aż wróci mąż

Moja znajoma też dziś urodziła! Myślałam przez chwilę, że piszesz o tej samej bo termin się zgadza kalafior, rozumiesz, przecież z innych miast jesteśmy, trochę potrwało zanim to do mnie dotarło i przestałam się tak ekscytować Na prawdę nie wiem jak się obroniłam

He he rozbawiłaś mnie tym staniem.w zlewie do powrotu męża

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-07-05, 15:19   #4900
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharlotka87 Pokaż wiadomość

Kalafior i mnie się udzielił, bo też przez chwilę pomyślałam, że mówimy o tej samej osobie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla przyjaciółki!

Ja pasa nie kupuje, mam bandaż elastyczny i w pierwszej ciąży też bandażem się okręcałam, no i takie wysokie majtki wyszczuplające zakładałam jak miałam siłę ��

Ty z ZUS masz problemy, a ja z księgową co zwolnienia 3 miesiąc niesie i zanieść nie może nie wspominając, że tel.nie odbiera bo urlopuje ��

Ale co nas nie zabije to nas wzmocni.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Bedzie dobrze laski, dzidziuś się urodzi instynkt macierzyński się załączy ��

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

He he rozbawiłaś mnie tym staniem.w zlewie do powrotu męża

Wysłane za pomocą mTalk
Pamiętam - potworne są te Twoje akcje z księgową - grrr, grrr i jeszcze raz grrr :/ Ja z kolei mam zaniżony przez pracodawcę zasiłek prawie o połowę (!!!), bo nie uwzględnił premii, chociaż powinien. I czekam aż mi to ZUS rozpatrzy, bo teraz jeszcze jest w miarę do zniesienia, ale jak mi spadnie wypłata na macierzyńskim do 80%, to chyba przejdę na przymusową dietę poporodową
Stary 2017-07-05, 15:59   #4901
TinaTatina
Raczkowanie

Cytat:

Bedzie dobrze laski, dzidziuś się urodzi instynkt macierzyński się załączy 😉

Wysłane za pomocą mTalk
Nie przewiduję innej opcji

TinaTatina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-05, 18:00   #4902
malenka1889
Zadomowienie

No i jak tam samopoczucie dzisiaj kobietki? Mnie cos głowa boli :/

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-07-05, 18:44   #4903
we00
Rozeznanie

Cytat:
No i jak tam samopoczucie dzisiaj kobietki? Mnie cos głowa boli :/

Wysłane za pomocą mTalk
U mnie dzisiaj rano okropny ból głowy, wymioty i biegunka. A teraz już dobrze, jak nowo narodzona. Tylko kręgosłup boli.

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 18:54   #4904
crescent
Zakorzenienie

Po wizycie. Szyjka sie trzyma - brak rozwarcia, twarda wiec moge dalej sobie poszalec jeszcze pobrala mi dzis gbs, faktycznie nieprzyjemne
co do malego to ma 3175g...

czy baby blues moze sie zaczac przed porodem? sie czuje taka dobita jakas

poprasowalam co mialam przed lekarzem, pozniej zaliczylam lidla i lazilam tam jak glupia ponad pol godziny i ogladalam polki normalnie kalafior po 17 wrocilam do domu i jedyne na co mialam sile to fasolka po bretonsku ze sloika teraz pije kawe i sie zastanawiam kiedy pojde to eh...
Stary 2017-07-05, 19:30   #4905
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Po wizycie. Szyjka sie trzyma - brak rozwarcia, twarda wiec moge dalej sobie poszalec jeszcze pobrala mi dzis gbs, faktycznie nieprzyjemne

poprasowalam co mialam przed lekarzem, pozniej zaliczylam lidla i lazilam tam jak glupia ponad pol godziny i ogladalam polki normalnie kalafior po 17 wrocilam do domu i jedyne na co mialam sile to fasolka po bretonsku ze sloika teraz pije kawe i sie zastanawiam kiedy pojde to eh...
Brawo!!!!
Waga juz piekna!
Chcialabym, zeby maly mial chociaz te 3200-3400. Zawsze lepiej z zoltaczka, spadkiem wagi.

Jutro mam miec wozek i fotel u siebie

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj rano okropny ból głowy, wymioty i biegunka. A teraz już dobrze, jak nowo narodzona. Tylko kręgosłup boli.

Migrena? Czy cos zjadlas nie takiego?

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-07-05, 19:36   #4906
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Kolejny dzidziol z piękną wagą
Gratulacje.

Oby kiepskie samopoczucie precz sobie poszło

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 19:54   #4907
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję 😘

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 20:18   #4908
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Waga już fajna 😍 gratulacje

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Brawo!!!!

Waga juz piekna!

Chcialabym, zeby maly mial chociaz te 3200-3400. Zawsze lepiej z zoltaczka, spadkiem wagi.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Uuu czekamy na fotki waszej bryki 😉

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-07-05, 20:19   #4909
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:

ale już duży bobas
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-05, 20:19   #4910
malenka1889
Zadomowienie

Dopiero nasze szkraby po 2kg miały, a tu już po 3 i ponad 3 kg no zaczyna robić się poważnie

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-07-05, 20:34   #4911
aneta_91
Zakorzenienie

Dziewczyny czytam Was tutaj ale jestem głównie na tel więc nie nadrobie!

Gratuluję wszystkich wizyt

Ja też się boję porodu, nie opieki nad noworodziem ale samego porodu i nie boli, bo wiem że mniej lub bardziej będzie boleć ale komplikacji okoloporodowych.
Stary 2017-07-05, 20:38   #4912
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje Waga jak do porodu Co do baby bluesa, myślę, że to pogoda tak działa - ja też jestem jakaś taka niewyraźna. Będzie lepiej Kalafior na tym etapie to już standard - w miarę sprawne myślenie (np. niezapomnienie o kluczu do drzwi :P) odczuwam już niemal jak przejawy geniuszu
Stary 2017-07-05, 21:27   #4913
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Crescent gratulacje!! Ja ide w piatek, ale to dopiero kolo 2kg! W tych ostatnich tygodniach juz takie różnice miedzy tymi dzidziolkami
Cytat:
Brawo!!!!
Waga juz piekna!

I fotel i wozek, nono czekamy na foteczki!

Ja jutro wybieram sie do kosmetyczki, ciekawe czy wysiedze godzine

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 22:03   #4914
itakasia
Zakorzenienie

judka
gratuluję! jaka piękna waga my do takiej nie dobijemy nawet w dniu porodu
crescent
super wieści, jakie duże maleństwo

byłam u koleżanki, jej synek ma 3.5 miesąca, jest śliczny i taki grzeczny
Stary 2017-07-05, 23:12   #4915
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje Waga jak do porodu Co do baby bluesa, myślę, że to pogoda tak działa - ja też jestem jakaś taka niewyraźna. Będzie lepiej Kalafior na tym etapie to już standard - w miarę sprawne myślenie (np. niezapomnienie o kluczu do drzwi :P) odczuwam już niemal jak przejawy geniuszu
No...ja ostatnio zostawiam klucze w zamku... albo wychodze bez torebki...

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Crescent gratulacje!! Ja ide w piatek, ale to dopiero kolo 2kg! W tych ostatnich tygodniach juz takie różnice miedzy tymi dzidziolkami

I fotel i wozek, nono czekamy na foteczki!

Ja jutro wybieram sie do kosmetyczki, ciekawe czy wysiedze godzine

Tez ide w piatek
Kurka i tez musze do kosmetyczki...pedicure potrzebuje bo juz mam odrost! Moze jakis groupon wynajde...
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
judka
gratuluję! jaka piękna waga my do takiej nie dobijemy nawet w dniu porodu
crescent
super wieści, jakie duże maleństwo

byłam u koleżanki, jej synek ma 3.5 miesąca, jest śliczny i taki grzeczny
Dlaczego masz nie dobic?

Jestem zmeczona a zasnac nie moge..taki paradoks a jutro rano jade na pobranie...budzik przed 7

Stary 2017-07-06, 06:41   #4916
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Tez ide w piatek

Kurka i tez musze do kosmetyczki...pedicure potrzebuje bo juz mam odrost! Moze jakis groupon wynajde...

Dlaczego masz nie dobic?

Jestem zmeczona a zasnac nie moge..taki paradoks a jutro rano jade na pobranie...budzik przed 7

He he ja wczoraj wstawiłam zupe tzn wodę na wywar i co po pół godz kapnęłam się, że mięsa nie wrzuciłam

Dobrze, że to już powoli końcówka ciąży bo strach pomyśleć co by się działo jakby to dłużej trwało.

Kciuki za pobranie oby szybko i sprawnie poszło 😉

Jestem śpiąca dzisiaj... Jakoś energii mi brakuje, a mam zacne plany na dzisiejszy dzień tzn wybieram się uwaga SAMA na zakupy dla Elvisa, dla mnie do szpitala i spożywcze do domu. Strasznie się cieszę bo tak dawno sama na zakupach nie byłam, a uwielbiam na spokojnie połazić i nie ganiać córki po markecie. Zawożę ją do siostry niech ona teraz się wykaże.

Lista zakupów długa więc pewnie mi się zejdzie 😆

Kciuki dziewczyny za wizyty 😘

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-07-06, 07:00   #4917
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Tez ide w piatek

Dlaczego masz nie dobic?

Ja nie dam rady komus oddac swoich stop, po prostu nie lubie w zeszlym tyg zdjelam hybryde i juz chyba nie robie do porodu.. a kosmetyczka na buźke
I rozumiem z pobraniem, dla mnie zawsze noc przed nieprzespana, pobudka o 4-5 itd
Cytat:
He he ja wczoraj wstawiłam zupe tzn wodę na wywar i co po pół godz kapnęłam się, że mięsa nie wrzuciłam

Dobrze, że to już powoli końcówka ciąży bo strach pomyśleć co by się działo jakby to dłużej trwało.

Kciuki za pobranie oby szybko i sprawnie poszło 😉

Jestem śpiąca dzisiaj... Jakoś energii mi brakuje, a mam zacne plany na dzisiejszy dzień tzn wybieram się uwaga SAMA na zakupy dla Elvisa, dla mnie do szpitala i spożywcze do domu. Strasznie się cieszę bo tak dawno sama na zakupach nie byłam, a uwielbiam na spokojnie połazić i nie ganiać córki po markecie. Zawożę ją do siostry niech ona teraz się wykaże.

Lista zakupów długa więc pewnie mi się zejdzie 😆

Kciuki dziewczyny za wizyty 😘

Wysłane za pomocą mTalk
Ooo Mamusia sie obkupi

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 07:25   #4918
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Ja nie dam rady komus oddac swoich stop, po prostu nie lubie w zeszlym tyg zdjelam hybryde i juz chyba nie robie do porodu.. a kosmetyczka na buźke

I rozumiem z pobraniem, dla mnie zawsze noc przed nieprzespana, pobudka o 4-5 itd

Ooo Mamusia sie obkupi

Mąż wypłatę przyniósł to trzeba wydać 😆

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-07-06, 08:56   #4919
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Witam się w ten piękny, słoneczny czwartek Pogoda idealna na pranie, więc chyba się na nie skuszę.

Ogłaszam uroczyście, że wraz z kliknięciem dzisiaj koszyka w Gemini, skompletowałam już CAŁĄ WYPRAWKĘ dla siebie i dla małego. We wtorek jadę jeszcze tylko po łóżeczko do Ikei i to by było na tyle Nawet żel Natalis kupiłam. Zostaną kwestie formalno-administracyjne (plan porodu, umowa z położną, itp.). Miłego dnia wszystkim!
Stary 2017-07-06, 09:00   #4920
judkama
Zakorzenienie

Dobry! Zbieram sie na ktg
Miłego dzionka!

synuś
córeczka
synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości