Wszystko o Avonie 3 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-10, 17:51   #3811
ilo16na
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie 3

Cytat:
Napisane przez mischelle Pokaż wiadomość
Ktoś wcześniej też już pisał o tym, ze te kredki uczulają (aniamik)
Teraz pewnie sie ona ze mnie smieje i sie nie dziwie.
Bo dziwilam sie ze kredka mozna uczulac i mnie spotkalo to samo
Znaczy problem dotyczy tylko czarnej,z brazowa i sliwkowa nie mam problemu-wiem ze to dziwne

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 17:54   #3812
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Teraz pewnie sie ona ze mnie smieje i sie nie dziwie.
Bo dziwilam sie ze kredka mozna uczulac i mnie spotkalo to samo
Znaczy problem dotyczy tylko czarnej,z brazowa i sliwkowa nie mam problemu-wiem ze to dziwne
Mogą Cię uczulać barwniki w czarnej.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 20:03   #3813
Emilkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartaS1992 Pokaż wiadomość
Nie denerwuj sie... Wiem że nie zawsze tak jest. Ja tylko napisałam że Ja celebre mam w brakach...

hehe czemu mam sie denerwowac?mnie takie bzdury nie denerwuja.po prostu napisalas o tym wczesniej,wiec nie wiem po co powtarzalas
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 20:27   #3814
Ms.Torres
Rozeznanie

czy filtry avonu są stabilne? czy pisałyście maila w tej sprawie do firmy?

zastanawiam się nad kremem solutions spf 30, który pojawia się w katalogu 9 oraz nad nową serią bronze-widział ktoś składy? może są zmienione w stosunku do zeszłego roku

założyłam klub Avonomaniaczek- http://www.wizaz.pl/forum/group.php?groupid=33

Edytowane przez Ms.Torres
Czas edycji: 2008-05-10 o 23:09 Powód: dopisek o klubie:)
Ms.Torres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 23:22   #3815
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ms.Torres Pokaż wiadomość

zastanawiam się nad kremem solutions spf 30, który pojawia się w katalogu 9 oraz nad nową serią bronze-widział ktoś składy? może są zmienione w stosunku do zeszłego roku

Dziewczyny kiedyś wspominały, że NIE są stabilne

Łączmy się w klubie
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 00:15   #3816
mamm
Rozeznanie

Witam!
Jak pachnie szminka nabłyszczająca o diamentowym połysku (ta nowa)?
Czy może tak samo jak (zwykła) szminka nabłyszczająca?
A może zupełnie inaczej tzn. chemicznie, dusząco, różano..?
Jestem 'uczulona' na niektóre zapachy (migrena)
Zainteresowała mnie ta nowość a nie chciałabym wyrzucić kasy w błoto...
mamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 08:52   #3817
varda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ms.Torres Pokaż wiadomość

nie wiem czy zwróciłyście uwagę dziewczyny, ale kilka produktów ze starej serii do opalania zawierało jedynie filtry UVB. Natomiast nowa seria - tylko filtry UVA i to we wszystkich kosmetykach bez wyjątków. Kiepsko z tym w avonie

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 09:45   #3818
kasia2439
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;7514156]Dziewczyny kiedyś wspominały, że NIE są stabilne

Łączmy się w klubie [/quote]

o kurcze a ja zamówiłam na bliznę po wyrostku krem do opalania z filtrem 50 bo jadę do Turcji Nie będzie mnie dobrze chronił????
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:08   #3819
elektra1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
proszę
U mnie żadnych barków-alternatywna maseczka nawilżająca SPA. Dostanę 6 kuponów konkursowych z czego jakieś 4 dla mnie no i 6 torebeczek za 1zł w tym 5 dla mnie
A mozesz powiedziec coś o tej torebce Tilly?? Jak jest wykonana i czy na żywo ładnie wygląda??

http://abcslubu.pl/suwak/12_07_2007_21_3_2004_65.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090620580113.png
elektra1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:28   #3820
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

jaki odcien pomadki dostaniemy w kat 8? tej wysuwanej?
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:31   #3821
aniaszew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elektra1985 Pokaż wiadomość
A mozesz powiedziec coś o tej torebce Tilly?? Jak jest wykonana i czy na żywo ładnie wygląda??
Mam tę torebke.Jest malutka ale dobrze wykonana.Uszyta z materiału, nie zaden plastik.Zapinana jest na suwak i przy suwaku ma dodatkowo taką branzoletką koralików żeby załozyć na rękę.Ma jeszcze zapięcie na guziczek w kształcie serca.I jest pasek do noszenia na ramieniu ale można go odpiąć.
aniaszew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 13:54   #3822
ancia19
Zadomowienie

kupiłam ostatnio lakier Warm Black.
Super wygląda na dośc krótkich pazurkach
Kolor nie jest "natrętny", taka fajna zgaszona czerń. Do opalenizny wygląda superowo.
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 14:22   #3823
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

witam

mam pytanie co do karty avon

Otóż w przewodniku pisze:
"minimalna wymagana miesieczna spłata powinna wpłynąc do banku po zakończeniu okresu rozliczeniowego. Wpłata któa wpłynie w trakcie trwania okresu rozliczeniowego, zmniejsza zadłużenie, ale nie zwalnia z obowiązku spłaty kwoty wymienione w zestawieniu."
I nie wiem czy dobrze rozumiem: to oznacza że jeżeli zapłace za faktyrę w trakcie trwania okresu (czyli pewnie zawsze tak bym płaciła bo przeciez są terminy do zapłaty w avonie) to mimo to później i tak musze coś zapłacić?? (mimo że zapłacę całośc zadłużenia). Przecież to bezsens.
A jeszcze co do bonów punktowych. Pisze w przewodniku że bon jest ważny 1 rok, ale później pisze: bon może byc wykorzystany tylko zapłaty prosuktów avonu z aktualnego katalogu. Czyli jak w końcu jest? I czy po zarejstrowaniu bonu na stronie avonu najbliższa faktura jaką dostanę z avonu zostanie automatycznie pomniejszona o te 10zł, czy sama decyduję kiedy mniej zapłacę?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 16:09   #3824
zabula87
Wtajemniczenie

Poszukuję chętnej osoby na balsam z beta-karotenem. Więcej info na PW

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 16:46   #3825
Rozilla
Raczkowanie

Hej kobietki
Mam pytanie czy Krem przeciw oznakom fotostarzenia SPF 15, który znajduje się w ofercie specjalnej jest dobry bo z tego co się orientuję to kiedyś w katalogu w tamtym roku był dosyć nieźle zareklamowany i miałam na niego chęć, ale wydawał mi się za drogi a teraz jest za 11,90 zł jak to możliwe, że tak opuścili cenę może to podejrzane...jeżeli któraś miała ten krem to niech podzieli się wrażeniami dziś składam zamówionko i się waham.

Mam też pytanie to wizażanek, które mają już w posiadaniu tusz z demo, krem modelująco-opalający i bransoletki. Mianowicie czy tusz jest lepszy od supershocka..w końcu jest droższy i czy warto kupić ten krem by nabyć owe bransoletki...na kremie mi nie zależy i tak jak kupię to sprzedam, tylko na bransoletkach czy wyglądają jak odpustowe, które można choćby kupić na bazarku czy raczej mają coś w sobie bardziej gustownego? Proszę o opinie

Nie traktuj życia zbyt poważnie bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy...
Rozilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 17:38   #3826
Kasiulka__
Zakorzenienie

Dziewczyny mogłybyście mi opisać kolor inner glow błyszczyka w kompakcie oraz szminki nabłyszczającej o diamentowym połysku kolor nude glitz. Oglądałam w katalogu, na Allegro i na każdym zdjęciu wygląda inaczej
Kasiulka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:20   #3827
li_lia
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Odebrałam wczoraj moją paczuchę - niestety były braki przy tych produktach z dzwoneczkiem.
Dla siebie wzięłam tylko mydło w płynie Be Radiant - takie sobie, liczyłam na ładniejszy i intensywniejszy zapach.
Chciałam w cok wypróbować te błyszczyki w kompakcie ale takie tłuste i rozbabrane były

Mam pytanie o zestaw nowości, cień, szminka, fluid i błyszczyk - próbowałyście? jak się spisują?zastanawiam się, czy sobie zostawić czy sprzedać.
Mam ostatnio kilka zwrotów, m.in. krem Ageless ( uczulił) i tusz Supershok ( za duża szczotka, klientka maziała się kilka razy i nic)
Biżu April z programu cały czas jeszcze nie dostałam

To dziwne, bo ja zamawialam na II termin z k. 6/2008 i dostalam w zeszłm tygodniu biżuterię April jako normalny produkt ( wcześniej dostałam z programu motywacyjnego) ....
Błyszczyk do powiek- kolor śliczny, ale strasznie roluje się na powiece- wygląda to masakrycznie, Nietrwały, niewarty swej ceny. Odradzam.
Krem, który przemienia się w fluid jak dla mnie świetnie spisuje się jako baza pod podkład- wówczas mój Idealnie trwały podkład trzyma się cały dzień, skóra nie świeci się intensywnie i makijaż wyglada naprawdę dobrze. Sam nadaje się na lato, ale nie kryje niedoskonałości!
Błyszczyk w kompakcie jest bardzo elegancki i przekonałam się do niego. Gęsty, prawie identyczny jak nabłyszczająca szminka, którą kiedyś dostałyśmy za spelnienie jakiegoś tam warunku jako demo. Malutki pędzelek i lustereczko pomagają szybko poprawić makijaż. Kolorek idealny do mocnego makijażu oczu- ładnie tonuje całość.
Szminka z diamentowym połyskiem szału nie robi. Krótko utrzymuje się na ustach- to zwykla nabłyszczajaca z dodatykowymi świecidelkami. Nie zachwycila mnie. Kolorek taki sobie- ani naturalny ani przebojowy. Podobna do tej z Oriflame- nawet opakowanie mają identyczne- tamta jednak ma wiecej śweicidełek.
li_lia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:21   #3828
purple
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
witam

mam pytanie co do karty avon

Otóż w przewodniku pisze:
"minimalna wymagana miesieczna spłata powinna wpłynąc do banku po zakończeniu okresu rozliczeniowego. Wpłata któa wpłynie w trakcie trwania okresu rozliczeniowego, zmniejsza zadłużenie, ale nie zwalnia z obowiązku spłaty kwoty wymienione w zestawieniu."
I nie wiem czy dobrze rozumiem: to oznacza że jeżeli zapłace za faktyrę w trakcie trwania okresu (czyli pewnie zawsze tak bym płaciła bo przeciez są terminy do zapłaty w avonie) to mimo to później i tak musze coś zapłacić?? (mimo że zapłacę całośc zadłużenia). Przecież to bezsens.
Tak - dokładnie tak jest. Zadłużenie spłacasz dopiero po zakończeniu okresu rozliczeniowego. Jeśli wpłacisz kwotę X w trakcie trwania danego okresu, nie wlicza się to do spłaty zadłużenia. Moim zdaniem tak nie jest bez sensu - kończy się okres rozliczeniowy, bank wystawia mi rozliczenie z datą do kiedy mam zapłacić i dopiero wtedy płacę.
Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
A jeszcze co do bonów punktowych. Pisze w przewodniku że bon jest ważny 1 rok, ale później pisze: bon może byc wykorzystany tylko zapłaty prosuktów avonu z aktualnego katalogu. Czyli jak w końcu jest? I czy po zarejstrowaniu bonu na stronie avonu najbliższa faktura jaką dostanę z avonu zostanie automatycznie pomniejszona o te 10zł, czy sama decyduję kiedy mniej zapłacę?
Po zarejestrowaniu bonu pomniejszają Ci o jego wartość najbliższą fakturę. Nie ma możliwości wybrać sobie kiedy chcesz go wykorzystać (oczywiście jeśli wcześniej go już zarejestrujesz) A jeśli nie chcesz rejestrować, to bon ważny jest rok czasu.
Stary 2008-05-11, 19:36   #3829
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

dzięki purple, to ja wcześniej źle zrozumiałam, bo to przecież chodzi o spłatę zadłużenia do banku a nie zapłatę w avonie
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 22:42   #3830
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Rozilla Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Mam pytanie czy Krem przeciw oznakom fotostarzenia SPF 15, który znajduje się w ofercie specjalnej jest dobry bo z tego co się orientuję to kiedyś w katalogu w tamtym roku był dosyć nieźle zareklamowany i miałam na niego chęć, ale wydawał mi się za drogi a teraz jest za 11,90 zł jak to możliwe, że tak opuścili cenę może to podejrzane...jeżeli któraś miała ten krem to niech podzieli się wrażeniami dziś składam zamówionko i się waham.
Też pytałam o ten krem ale nikt nie odpowiedział. Już złożyłam zamówienie i już po bombkach, nie wzięłam go w koncu...
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 22:48   #3831
aiso87
Rozeznanie

widziałam ostatnio cienie w sztyfcie Colour Trend,które pojawią się w k08 i muszę Wam powiedzieć,że są naprawdę niezłe! nasycone kolory,jednolicie sie nakładają... ciekawe jak to będzie z trwałością,ale myślę,że warto na nie spojrzeć przychylnym okiem

Kasia/Katarzyna poprostu
aiso87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 23:04   #3832
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez varda Pokaż wiadomość
nie wiem czy zwróciłyście uwagę dziewczyny, ale kilka produktów ze starej serii do opalania zawierało jedynie filtry UVB. Natomiast nowa seria - tylko filtry UVA i to we wszystkich kosmetykach bez wyjątków. Kiepsko z tym w avonie

Rzeczywiście...nawet nie zwróciłam uwagi a przymierzałam się do zakupu jakiegoś mleczka do opalania z avonu...potrzebny mi dobry produkt chroniący przed mocnym słonkiem..jakie firmy polecacie? (jak ktoś się zna na tych filtrach,składach to prosze o polecenie czegoś na PW).

Mam te mini maseczki naturals..przyszły mi w paczce z 3 terminu k06 z datą 18.12.2007 nieźle dawno wyprodukowali a dopiero teraz w katalogu

Chcę sobie zamówić ten nowy delikatny podkład nawilżający nowość str.23 widziałam w coku wszystkie kolorki i tak
light - tak jasny że go nie widać ( a ja raczej opalonych nie należę :P)
medium - średni nie za jasny i nie za ciemny
medium deep - hym na dłoni widoczny,ładny opalony kolorek
Mam dylemat czy brać medium czy deep medium ( hym czy nie bedzie za ciemny na buźce)
Może ktoś ma bliższe doświadczenia z tym podkładem

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 23:32   #3833
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez varda Pokaż wiadomość
Avon dostosował się w oznakowaniach do nowych wytycznych UE dotyczących kosmetyków z filtrami. Aczkolwiek uważam że faktycznie te opakowania wyglądają myląco.
W każdym razie, wskaźnik SPF oznacza faktor ochrony przed promieniowaniem UVB, a ochrona przed promieniowaniem UVA nie może być teraz niższa niż 1/3 SPF czyli np przy SPF 30 faktor ochrony przed UVA będzie wynosił minimum 10.
I chyba w starej serii też była ochrona przed UVA, tylko wtedy nie było przepisów które by jasno określały jaki to miałby być faktor, więc był pewnie "jakiś" ale nie do końca wiadomo jaki
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 06:46   #3834
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Dzięki Lila za szczegółowy opis i szczerą opinię!

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 07:39   #3835
gosus
Rozeznanie

Chcę sobie zamówić ten nowy delikatny podkład nawilżający nowość str.23 widziałam w coku wszystkie kolorki i tak
light - tak jasny że go nie widać ( a ja raczej opalonych nie należę :P)
medium - średni nie za jasny i nie za ciemny
medium deep - hym na dłoni widoczny,ładny opalony kolorek
Mam dylemat czy brać medium czy deep medium ( hym czy nie bedzie za ciemny na buźce)
Może ktoś ma bliższe doświadczenia z tym podkładem [/quote]

cześć
Zamówiłam zestaw w demo i tam był podkład deep medium. Dla mnie taki sobie. Dosyc ciemny, po nałożeniu robią sie plamy ciemnawe na buzi. Dla mnie nie za bardzo(mam dosyć jasną karnację). generalnie te kosmetyki jak już wczesniej ktoś pisał nie powalają. Najbardziej z tych rzeczy przypadł mi błyszczyk w kompakcie.
Pozdrawiam

Coś mi się źle zacytowało Twoje pytanie Paulinkosia, soreczki ;-)))

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2008-05-12 o 20:30 Powód: .
gosus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 09:57   #3836
kasia2439
Zakorzenienie

http://www.avon-forum.ru/4images/cat...2d854d4dd91fa5

zobaczcie pojawiły się 4 nowe strony katalogu 10. Świetnie się zapowiada Śliczna grafika
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 10:10   #3837
asia_z
Zakorzenienie

okładka bardzo ładna ciekawa jestem teraz całości poza tym fajnie by było jakby te nowe senses miały całkiem nowe zapachy tropics, sunset, amazon, mystique... hmmmm...
Stary 2008-05-12, 10:18   #3838
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Rzeczywiście...nawet nie zwróciłam uwagi a przymierzałam się do zakupu jakiegoś mleczka do opalania z avonu...potrzebny mi dobry produkt chroniący przed mocnym słonkiem..jakie firmy polecacie? (jak ktoś się zna na tych filtrach,składach to prosze o polecenie czegoś na PW).

Mam te mini maseczki naturals..przyszły mi w paczce z 3 terminu k06 z datą 18.12.2007 nieźle dawno wyprodukowali a dopiero teraz w katalogu

a ja dostałam w III terminie kat.6 2 precyzyjne ołówki czarne z datą 14.12.2007 (mimo, że w I terminie ich nie było, a na fakturze napisali produkcja skończona)
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 10:44   #3839
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Zamówiłam zestaw w demo i tam był podkład deep medium. Dla mnie taki sobie. Dosyc ciemny, po nałożeniu robią sie plamy ciemnawe na buzi. Dla mnie nie za bardzo(mam dosyć jasną karnację). generalnie te kosmetyki jak już wczesniej ktoś pisał nie powalają. Najbardziej z tych rzeczy przypadł mi błyszczyk w kompakcie.
Pozdrawiam
Czyli deep medium jednk odpada...... ale ten podkład ma w sobie te kuleczki które po roztarciu wydobywają kolor...trzeba dokładnie i uważnie rozsmarować na buźce właśnie żeby nie robiło plam. Kiedyś był taki krem koloryzujący z solutions który też miał te granulki - w tym przypadku dla mnie to porażka.
Chyba zamówię medium - najwyżej zwróce

Zauważyłyście że ta kosmetyczka dodawana gratis do perfum Cynthi kosztuje regularnie 59.90? Czy to ja mam jakiś błąd w katalogu ? Skąd taka cena za zwykły poliester lol

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 10:45   #3840
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Czyli deep medium jednk odpada...... ale ten podkład ma w sobie te kuleczki które po roztarciu wydobywają kolor...trzeba dokładnie i uważnie rozsmarować na buźce właśnie żeby nie robiło plam. Kiedyś był taki krem koloryzujący z solutions który też miał te granulki - w tym przypadku dla mnie to porażka.
Chyba zamówię medium - najwyżej zwróce
Porownujesz do kremu rozswietlajacego Solutions tak?
Ten podklad takze roswietla tak?
BO mi zalezy zeby nawizal troszke kryl i wtapial sie w skore ale raczej nie rozswietlał.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości