|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Dzięki że się dzielicie materiałami
![]() Myszowata spróbuj może jeszcze się zdrzemnac i czekam na szczęśliwa informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Rozeznanie
|
A mnie złapał w nocy kryzys... Mała przy piersi cały czas, bo spory spadek wagi. Do ok 2 dawalysmy radę, ale później... Ona płakała, a ja razem z nią. Bolą mnie tak brodawki, że nie jestem w stanie ich nawet dotknąć, Mała jak źle chwyci, to od razu jest atak histerii. Poprosiłam o dokarmienie jej mm, czułam się taka beznadziejna, że nawet sobie nie wyobrażacie.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
*sportaddict*
|
Myszowata mocne kciuki!!!!
Nulka nie martw się, to zupełnie normalne, robisz przecież co możesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Jest. Ale u mnie było za późno.
My na piersi od 5:30... poszłam spać o 2 .... nie żyje ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
Mnie sutki Ne bolą pomimo tylu godz na piersi, ale bardzo potrzebuje snu! ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Myszowata powodzenia!
![]() |
#4627 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
O jejku współczuje ![]() ![]() Cytat:
Współczuje lewatywy. Po co oni to robią do cc ![]() ![]() Cytat:
Nie przejmuj się. Robiłaś co mogłaś. Wietrz sobie piersi ile możesz . Założyłaś stanik? Nasmaruj na grubo maści na sutki i włóż wkładki w stanik. Mi to pomagało. Ja smarowałam aż mi sutki pływały w tej maści. Tule ![]() Devilek - kciuki za wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4628 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Morelle No i widzisz plany i oczekiwania swoje a życie swoje ![]() Będziesz się chciała wysypiać to będziesz musiała znaleźć jakiś kompromis - często jest to wspolspanie z dzieckiem. Ja karmiłam na siedząco w nocy przez około 4 miesiące, tez chłodziłam nieprzytomna ![]() No i ja bym budziła Pestkę tym bardziej ze pisałaś ze Ci nie przybiera. Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Rozeznanie
|
W moim szpitalu tak
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Teraz jeszcze mnie lekarz badal, facet ale delikatnosci ani troche. Az mi lzy w oczach stanely 😢😢 Wcale bym sie nie zdziwila gdyby sie krew puscila.. Juz wiecej nie dam sie zbadac jak tak ma to wygladac. Powiedzial jedynie ze mam byc na czczo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
*sportaddict*
|
Moim zdaniem lewatywa przy cc to bardzo dobry pomysł, choćby ze względu na to, że tuż po cięciu lepiej nie musieć biegać do łazienki i spinać brzucha ze świeżą raną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Myszowata kciuki, za chwilę będziesz mieć malutka przy sobie 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Co do lewatywy to zgadzam się z Vadi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
Myszowata, sweet, kciuki za Was dzisiaj
![]() ![]() Sam, ja czekam na misia z tej aukcji ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#4633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże po co oni Cię tak męczą ![]() Ja bym sobie nie dała zrobić lewatywy . Jak pomyśle o takim mega posiedzeniu na kiblu to już mi tyłek boli od moich hemoroidów ![]() Po cc nie jest tak łatwo w ogóle żeby gazy odeszły i o wypróżnieniu można zapomnieć na jakiś czas, a brzuch spina się od dźwigania dziecka oraz od kurczenia się macicy. Mi tak rana nie bolała co kurcząca się macica. U mnie nie robią tego. Kazali mi nic nie jesc po północy. Myśle , ze będę w ogóle jesc mniej w dzień i tylko lekkie rzeczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
Ja chyba właśnie domowie misia bo ten zajączek jest świetny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Marze o tym żeby złączyć normalnie nogi i nie siedzieć jak rozkraczona jakaś dajka spod latarni
![]() Mam jakieś okropne zatrzymanie wody ![]() Ktoś mi doczepil czyjeś stopy bo te nie są moje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4636 |
Wtajemniczenie
|
Nulka smaruj sutki swoim mlekiem az wyschna i pozniej mascia i wietrz wietrz wietrz ja mialam do krwi spekane i dalam rade
#4637 |
Zakorzenienie
|
Jak czytam Was z tym kp i ilością wiszenia na cycku to masakra jakas. I chyba cieszę się , ze tydzień karmiłam moim mlekiem z butli zanim się wszystko unormowalo. Chyba teraz tez tak zrobię , zobaczę .
Ja pamietam , ze już jak na cycu był to karmiłam go 15-20min. Wiedziałam ze mleko leci bo to się czuje takie mini dreszcze w piersi i jakby igiełki. Nie wiem jak to opisać ale czuć ze mleko idzie z piersi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To uczucie to wyrzut oksytocyny odpowiedzialnej za produkcje/wypływ mleka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Wtajemniczenie
|
Sam i co ja poradze ze taki cycek z mlodego mleka teraz mam pelno bo jak je to mu jeszcze z buzki wyplywa ale jest zarlokiem malym i najlepiej mu na cycu podobno u dzieci do 4 tyg po urodzeniu to bardzo czeste tak mi polozna mowila.Ale poki co kąpie sie codziennie i nawet makijaż robię i w chacie czysto to chyba nie jest tak źle😊
#4640 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O fajnie wiedzieć. Ja czasami teraz mam takie coś właśnie w piersiach. Normalnie nagle czuje takie igiełki w środku i mrówki. Cytat:
No i dobrze niech je ![]() Grunt to dobra organizacja ![]() Ja mam nadzieje , ze uda mi się mieć ze 2-3h z wieczoru dla siebie . Już tez mam inny wiek i jestem tez już może bardziej wygodna. Mam nadzieje , ze nie będę jesc fastfood codziennie ![]() Ja pamietam jak po karmieniu w dzień lubiłam sobie tak poleżeć z małym jak mi na klacie leżała taka mała kluseczka i sobie kimaczyl ![]() Teraz będzie pewnie mniej takich chwil bo bede musiała się moim starszakiem tez zająć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Ciekawa jestem jak będzie mój starszak reagował jak zobaczy jak kp maluszka . Do dziś potrafi przyjść i coś zagadać nt.moich cycków, ze to jego czy coś w tym stylu , a potem ze i tata ma i on tez ma ale malutkie ![]() ![]() Mam w planie mu dawać czasami moje mleko ale z kubka oczywiście . Najbardziej padam ze śmiechu bo teraz każdy kto ma brzuch duży jest w ciąży i będzie rodzic ![]() ![]() Dziś czytaliśmy bajkę pan kotek był chory i leżał w łóżeczku , No i stały tam dwie myszki i miały brzuszki i miały dzidzie w środku, a kotek nie był chory tylko rodził ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4641 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gosiutka świetnie wygladasz! ![]() Sweet ![]() Bedzie dwoje dzieciaczkow co najmniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Lewatywa w kazdej opcji jest dobra ja w prawdzie nie dostałam ale po porodzie mialam strach iść do kibelka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj... też mnie lekki stres dopadł jak.tak.czytam.realne opisy życia po narodzinach ![]() Ok wstaje z wyrka ....głód mi doskwiera, chłopcy jeszcze śpią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu jakoś sobie poradze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
SWEET, MYSZOWATA mega kciuki dziewczyny!!!
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- U nas dziś nocka lepsza, już młody tak nie wisiał na cycce non stop, ale głównie spał u nas łóżku. Wtedy lepiej śpi. W ogóle wczoraj w dzień aniołek, tylko cyca i spanie. Mógłby też tak w nocy ![]() Niestety poranił mi trochę sutki. Wydaje mi sie że za płytko chwyta, ale nie dam rady tego skorygować. Więc łącze się w bolu Darietta. Dziś pewnie wpadnie do nas położna. Mam wrażenie że Przemo zzolkl bardziej. Zobaczę co powie położna, ewentualnie podjadę do kliniki gdzie rodziłam, żeby to sprawdzili. Dziś chyba będzie pierwszy spacer, bo piękna pogoda u mnie ![]()
#4646 |
Zadomowienie
|
Ja pierwsze gdy wejdę na porodówkę to będę wolała zamiast dzień dobry to lewaaaatywaaa!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Wtajemniczenie
|
My Sweet, Myszowata mocno trzymam za Was dzisiaj kciuki
![]() ![]() Nulka nie przejmuj się, jak trzeba dokarmić to trzeba, przecież to nie Twoja wina ![]() Witam się w skończonym 38 tygodniu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Zadomowienie
|
Sweet, myszowata kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
MerDer 4ever
|
![]() Myszowata, Sweet powodzenia! ![]() ![]() Cashmere a sprawdzał pediatra wędzidełko? Moze przez to zle chwyta? Jon zobaczymy który Nikoś pierwszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.